על ידי בשמת_א* » 27 יולי 2017, 12:28
אמא שלי ניסתה להחמיץ חלב בשביל להכין גבינה
בחלב המפוסטר המהומגן הרגיל, הבנתי שאי אפשר. הם עושים היום משהו לחלב שמונע ממנו להחמיץ. כלומר הרגו כל דבר חי.
חלב אורגני כן מחמיץ. אני מנצלת את זה לעשות פנקייקים (התערובת יוצאת מותססת, נפלא), או גבינה צפתית (מחממת עד רגע לפני הרתיחה, מוסיפה קצת חומץ וקצת מלח, מערבבת עד שמתגבשים גושים, ואז מוזגת לתוך חיתול שמונח מעל קערה, ומחכה שכל הנוזלים יירדו לקערה. הבן שלי מחסל את זה עוד לפני שגמר להתקרר, ישר מתוך החיתול P-: ).
איפה אפשר לקנות אינג'ירה אתיופית מסורתית, באיזור צפון תל אביב, רמת אביב?
אי אפשר.
לי הכינה במיוחד בעלת מסעדה אתיופית בעיר אחרת, וחברה שגרה שם הביאה לי. צריך היה לדעת כשבוע מראש מתי החברה תוכל א. לעבור במסעדה וב. להגיע לת"א, ולקבוע איתה, כי צריך כ-5 ימים להתססה ואחר כך גם לעשות את כל הכמות.
זו לא תרבות ה-fast food...
וכשצלצלתי למסעדות אתיופיות בתל אביב, כולן אמרו שהן מכינות אינג'ירה עם שמרים, כלומר אינסטנט. גם ההיא, אבל היא היתה מוכנה להכין לי במיוחד למעני אינג'ירה מסורתית.
לא בכדי שרה חמו, כדי להבריא מסרטן ולהשאר בריאה, החזיקה עז בחצר שאותה חלבה...
דרך אגב, בארה"ב, עקב חוקי ה-RAW MILK שלהם, יש מדינות שבהן מותר לך לצרוך אותו אך ורק אם זו הפרה שלך. לכן כל אחת מהמשפחות שרוצות לצרוך חלב חי עושות עיסקה עם החקלאי וקונות חלק בפרה (מניה). ככה הפרה שייכת לכולם, החקלאי מגדל את הפרה וחולב אותה והמשפחות אוספות את כמות החלב המוסכמת באופן קבוע ועם תשלום קבוע. כך גם הפרנסה של החקלאי מובטחת, כי זה בעצם קואופרטיב שמתחייב לצרוך ממנו את כל מה שהוא יכול למכור.
זה יכול להיות רעיון לא רע לעשות גם בארץ עיסקה עם רועה צאן, במקרה שאין לך אפשרות להחזיק עז (אצלי בקומה שלישית אפשר לגדל חתול, וגם זה בזכות העובדה שהוא יוצא החוצה כל יום מתי שמתחשק לו לשעות רבות, אחרת זה בעיני צער בעלי חיים להחזיק חיית בר כלואה בדירה. כלב לדעתי ממש לא מוסרי לגדל בדירות פה).
[u]אמא שלי ניסתה להחמיץ חלב בשביל להכין גבינה[/u]
בחלב המפוסטר המהומגן הרגיל, הבנתי שאי אפשר. הם עושים היום משהו לחלב שמונע ממנו להחמיץ. כלומר הרגו כל דבר חי.
חלב אורגני כן מחמיץ. אני מנצלת את זה לעשות פנקייקים (התערובת יוצאת מותססת, נפלא), או גבינה צפתית (מחממת עד רגע לפני הרתיחה, מוסיפה קצת חומץ וקצת מלח, מערבבת עד שמתגבשים גושים, ואז מוזגת לתוך חיתול שמונח מעל קערה, ומחכה שכל הנוזלים יירדו לקערה. הבן שלי מחסל את זה עוד לפני שגמר להתקרר, ישר מתוך החיתול P-: ).
[u]איפה אפשר לקנות אינג'ירה אתיופית מסורתית, באיזור צפון תל אביב, רמת אביב?[/u]
אי אפשר.
לי הכינה במיוחד בעלת מסעדה אתיופית בעיר אחרת, וחברה שגרה שם הביאה לי. צריך היה לדעת כשבוע מראש מתי החברה תוכל א. לעבור במסעדה וב. להגיע לת"א, ולקבוע איתה, כי צריך כ-5 ימים להתססה ואחר כך גם לעשות את כל הכמות.
זו לא תרבות ה-fast food...
וכשצלצלתי למסעדות אתיופיות בתל אביב, כולן אמרו שהן מכינות אינג'ירה עם שמרים, כלומר אינסטנט. גם ההיא, אבל היא היתה מוכנה להכין לי במיוחד למעני אינג'ירה מסורתית.
לא בכדי שרה חמו, כדי להבריא מסרטן ולהשאר בריאה, החזיקה עז בחצר שאותה חלבה...
דרך אגב, בארה"ב, עקב חוקי ה-RAW MILK שלהם, יש מדינות שבהן מותר לך לצרוך אותו אך ורק אם זו הפרה שלך. לכן כל אחת מהמשפחות שרוצות לצרוך חלב חי עושות עיסקה עם החקלאי וקונות חלק בפרה (מניה). ככה הפרה שייכת לכולם, החקלאי מגדל את הפרה וחולב אותה והמשפחות אוספות את כמות החלב המוסכמת באופן קבוע ועם תשלום קבוע. כך גם הפרנסה של החקלאי מובטחת, כי זה בעצם קואופרטיב שמתחייב לצרוך ממנו את כל מה שהוא יכול למכור.
זה יכול להיות רעיון לא רע לעשות גם בארץ עיסקה עם רועה צאן, במקרה שאין לך אפשרות להחזיק עז (אצלי בקומה שלישית אפשר לגדל חתול, וגם זה בזכות העובדה שהוא יוצא החוצה כל יום מתי שמתחשק לו לשעות רבות, אחרת זה בעיני צער בעלי חיים להחזיק חיית בר כלואה בדירה. כלב לדעתי ממש לא מוסרי לגדל בדירות פה).