על ידי צל_הימים* » 03 דצמבר 2009, 21:29
המאמר ש{{}}טרול קישר אליו מאוד מעניין: תחת מעטה של דיווח מאוד פרו-מימסדי, הוא חושף את המחלוקות בתוך הגוף הרפואי עצמו. אותי זה משעשע:
בבית החולים ביליניסון, התחסנו רק 30 אחוזים מאנשי הצוות הרפואי, בבית החולים שיבא 29 אחוזים ובבית החולים זיו רק 26 אחוזים. ".מדובר בתופעה כלל עולמית," אומר ד"ר איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "ישראל מיישרת קו עם מדינות אירופה וארה"ב ואנחנו לא מצליחים להבין את התופעה ולהסביר אותה."
אנחנו לא מצליחים להבין את התופעה ולהסביר אותה אומר הדוקטור. מממ... ממש מיסתורין... אולי פשוט תקשיב לטענות ?
אני כאן מסתכן באקסטרפולציה פזיזה, אך אני תוהה איך יכול להיות מצב כזה, שמצד אחד הן הגוף הרפואי מוצף במידע מחקרי ממקור ראשון, והן התקשורת, ולמרות זאת ולמרות הכל הדוקטור הנכבד לא מבין למה יש התנגדות לחיסון, ועוד בקרב בשר מבשרה של הפרופסיה? כנראה שהחוסר בהשכלה הרפואית שלי מונע ממני להבין סוגיה סבוכה זו.
פרופ' מוטי רביד, מומחה ברפואה פנימית, מסביר את הפחד מפני החיסון. "מה שקרה הוא שהחיסון התחיל ברגל שמאל וסביב זה נבנתה חרדה ואפילו דמוניזציה. הפחד מהמחלה, שתוצאותיה בקרב מיעוט מהחולים הן קשות, העתיק את עצמו גם לחיסון. וכך קורה שאנשים חושבים שאם מדובר במחלה קשה, גם החיסון קשה. אבל מדובר בחיסון המכיל וירוס מומת. אז מה שנשאר זה מסע הפחדה מיותר ומוגזם, רווי פאניקה ומנותק מהמציאות,"
אני מתחיל להבין. החיסון התחיל ברגל שמאל_. מכבסת מילים חביבה. אפשר אולי להבין מה בדיוק הית אותה רגל שמאל? ואז, אחרי אותה רגל, גם נבנתה _דמוניזציה_. שוב, אין כאן התייחסות עיניינית לטענות אלא מעין פיזור של מונחים סתומים ובעיקר שיוצרים דה-לגיטימציה. גם מונחים לטיניים כגון _דמוניזציה_ נשמעים מאוד רפואיים. _מנותק מהמציאות. אכן. מנותק ממציאות של מחקרים ודיווחים על כשלים חמורים הן בחיסון הזה בפרט וחיסונים בכלל.
"לווירוס הומצא חיסון בגרסה אמריקאית, השונה מזו האירופית. החיסון האירופי שונה באחד החומרים, כשרשויות הבריאות האירופיות הוסיפו את חומר המעלה את התגובה לחיסון. בחיסון האמריקאי רמת הווירוס גבוהה פי שלושה כיוון שהוא איננו מכיל את החומר הזה, וכיום רשויות הבריאות האמריקאיות מכות על חטא שמנעו את הכנסתו לתרכיב. מבחינת תופעות הלוואי, ראוי לציין, אין הבדל."
על דברים אלו אין לי מה להוסיף, הכל כתוב באופן ברור ונהיר. פה מוסיפים חומר, ושם לא, כאן הוא משפר, ושם לא... הכל ככה בקלילות...
_עד כאן העובדות, אבל בפועל שיעור ההיענות, בעיקר בקרב האחיות, נמוך ומדאיג. ממה זה נובע?
"בעיקר בגלל פרסומים מוטעים באינטרנט, שברובם אבסורדיים וכמעט על סף בורות, ומה שמצער הוא שבמקום להתייחס לא רק קבוצות סיכון ברצינות להכחשות הגורפות של משרד הבריאות, הולכים שולל, לרבות חלקים מהצוותים הרפואיים, אחרי פרסומים לא אמינים."_
זה מעניין: הצוותים הרפואיים - כ-70% מהרופאים - הולכים שולל אחרי פרסומים לא אמינים. מממ... תן לי רגע לזהות בדיוק מה חורק לי כאן עיניים... רופאים, אנשים שלמדו, בקיאים ומנוסים במדע הרפואה, הולכים שולל אחרי פרסומים מוטעים באינטרנט, שברובם אבסורדיים וכמעט על סף בורות. אאאהההה... תראו, אני ניצב נבוך מול כל זה: אז מי כאן האידיוט? ייתכן ש-70% מהרופאים בעצם אינם באמת רופאים, אלא מתחזים, כמו אותה ד"ר (לכאורה) דייזי שטרן, ובעצם אין להם מושג ירוק ברפואה, וככה הם טרף קל למני נוכלי אינטרנט ושאר קונספירטורים הזויים? זה מדאיג זה... האם זהו מצב מערכת הבריאות בארץ, בסוף 2009, במאה העשרים ואחת?
בתי החולים ומנהלי הקופות השונות, מצידם, מייחדים מאמצים רבים לחיסון הצוותים הרפואיים. המרכז הרפואי איכילוב הוא בין המובילים בישראל בקבלת חיסונים בקרב הצוותים (ראו טבלה.( הסיבה לכך, אומרים בחיוך במסדרונות, היא נחרצותו של המנהל, פרופ' גבי ברבש, שכפה על העובדים להתחסן.
מתוך זה אדגיש רק משפט אחד קצר: המנהל, פרופ' גבי ברבש, שכפה על העובדים להתחסן.
ומתוך המשפט, מילה אחת: כפה.
חיסון בכפיה. הנה, אנחנו מתקרבים.
גם יוליה, רופאה המטולוגית, עדיין לא התחסנה. "אני נגד חיסונים," הסבירה. "בחיים שלי לא התחסנתי בשום סוג של חיסון - אבל יכול להיות שאני טועה".
ברור שהיא טועה, נו, תסבירו לה. הרי הכל זה פרסומים מוטעים באינטרנט, שברובם אבסורדיים וכמעט על סף בורות.
"גם אני לא התחסנתי," אומרת נועה, אחות צעירה בחדרי הניתוח. "למה? כי אני פוחדת."
טוב, המקרה שלה פשוט ולא מעיד על בעייה עמוקה ומהותית: היא מפחדת מעצם הזריקה, כמו כולם. כל ההסברים מסביב הם רק תירוצים.
עובדת כוח עזר כבת ,50 בחדר הניתוח, מודה: "הרופאים המליצו שאתחסן. גם ההנהלה בעד חיסון נגד שפעת החזירים - אבל לא התחסנתי כי אינני מעוניינת. בגילי אני לא צריכה עוד חיידקים בגוף. אבל אני לא אינדיקציה. שמעתי שהרופאים כאן התחסנו."
גם כן, המקרה ברור: היא לא רופאה, אין לה השכלה רפואית ולכן, היא לא יודעת מה טוב עבורה. היא בדיוק החומר האנושי הנופל קורבן לפרסומים מוטעים וכו' וגו'. גם שימו לב לטעות הגסה שלה: היא אומרת "חיידקים" במקום "ווירוסים". פחחח... איזו בורות.
_גם ד"ר י,' רופא בכיר במכבי שירותי בריאות, מסרב להתחסן. "יש לי יותר מסיבה אחת טובה שמונעת ממני ללכת ולהתחסן," הוא מסביר. "קודם כל, אם להאמין לפרסומים של שירותי הבריאות העולמיים, מדובר בסך הכל בסוג נוסף של שפעת שסביבה נבנתה לה מערכת הפחדה שהיא בעיקרה פסיכולוגית. אז אם זאת רק עוד שפעת, למה להתחסן מפניה?
"אבל מה שעוד מרתיע אותי, ואולי יותר, זו החופזה שבה רקחו את החיסון בשיטת הזבנג וגמרנו. בעוד שלפני הנפקת חיסונים הם עוברים תהליכים ממושכים ומבוקרים של ניסוי וטעייה, הרי שפה יש הרגשה שהלכנו לפי שיטת מהר מהר, העיקר שיהיה חיסון ושנרצה את האוכלוסייה."_
במקרה הזה, אין מה להוסיף.
מ,' רופא ממרכז הארץ של שירותי בריאות כללית, היסס לפני קבלת חיסון. "בעוד שבחיסון האמריקאי חוסנו רבים, החיסון שמתקבל בישראל הוא החיסון האירופי שלתוכו הוכנסו מתכות וחומרים שמזיקים לבריאות," הוא אומר. "גם אם השפעת החיסון תהיה טובה, איש לא יוכל לומר לי מה תהיה השפעת החומרים המזיקים האלה על גופי. ולכן היססתי.
יש לשקול להגיש נגדו תביעה על ביזוי הפרופסיה, הרי טובי המומחים אומרים שאין שום בעייה עם המתכות ההלו.
אבל בלחץ המרכז הרפואי שבו אני עובד לא הייתה לי ברירה ולבסוף התחסנתי."
כבר דיברנו על זה. אמנם הוא לא השתמש במילה "כפיה" אלא רק "לחץ", אך רוח הדברים ברורה.
לדבריו מנסה משרד הבריאות להפעיל כל לחץ מתון, אבל אינו יכול לכפות על איש מהצוותים את קבלת החיסון. "אני מקווה שבסופו של דבר השכנוע וההיגיון הבריא יעשו את שלהם ואנשי הצוות הרפואי ייצמדו לנתונים המדעיים ולא להפחדות המוגזמות והמופרכות באינטרנט - וימהרו להתחסן."
משרד הבריאות לא צריך לכפות, המנהלים בשטח עושים זאת. לפחות התיק הזה ירד ממנו...
_ד"ר אפי הלפרין, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בית החולים ביקור חולים בירושלים, אומר כי הבעיה האמיתית היא לא השפעת, אלא חוסר מידע על מרכיבי החיסון ויעילותו
במהלך השבועות האחרונים צצה ועולה שוב ושוב השאלה האם כדאי להתחסן נגד שפעת החזירים. מצד אחד עומדים כל אלה החוזים קטסטרופה בריאותית אם לא נתחסן, מצד שני ניצבים המתנגדים לחיסון הטוענים שתופעות הלוואי שלו מסוכנות יותר מהמחלה עצמה. באמצע נותר הציבור הרחב כשהוא מבולבל ומפוחד._
רק הבאתי כאן עוד דוגמה של רופא תוהה ומהסס.
האמת, כך נראה, הרבה פחות מאיימת, והגיע הזמן ששני הצדדים יירדו מהעץ הגבוה שעליו טיפסו ויכירו בעובדות הבאות: נכון לעכשיו, המחלה איננה כה נוראה כפי שחששו שתהיה כשהיא התגלתה לראשונה במקסיקו במארס השנה, ושיעור התמותה ממנה נמוך יחסית (כ0.018- אחוז בארה"ב.(
סימני שבירה ראשונים...
כמי שמאמין שהחיסונים ככלל שינו לטובה את פני הרפואה במאה השנים האחרונות, הייתי שמח אם אותם מתנגדים אידאולוגיים להתחסנות יפסיקו להפיץ מידע לא מוכח ובלתי אמין.
מהם התנאים כדי שהמידע יהיה אמין ומוכח? מה עם מחקר ממכוני מחקר מוסמכים ומכובדים, זה אוכל?
באותה נשימה אני מצפה שגם משרד הבריאות - שמנסה, בהצלחה מוגבלת, להוביל מסע שיווק אגרסיבי לקידום החיסונים - יתחיל להעמיד לרשות הרופאים בישראל והציבור כולו את כל העובדות הרלוונטיות הקשורות במחלה ובחיסונים כנגדה.
תודה. אני שמח שעוד מישהו מתחיל להבין שמשרד הבריאות לא מציג את כל הקלפים אלא שומר אותם צמוד לחזה, כמו שחקן פוקר. שישחק פוקר בסבבה בזמנו הפנוי, אך לא על חשבון הבריאות שלנו.
במקביל אני מציע שיוקם בישראל גוף חיצוני שאיננו תלוי במשרד הבריאות, מעין כוח שמירה לענייני חיסונים (כפי שהוא מוכר בארצות מפותחות רבות בעולם.( גוף כזה, שיהיה מורכב מרופאים מומחים במחלות זיהומיות ובאימונולוגיה, יוכל לאסוף נתונים, לבחון אותם בעיניים מדעיות ואובייקטיביות ולדווח על ממצאיו והמלצותיו הן למשרד הבריאות והן לציבור הרחב. סביר שמרבית תושבי ישראל ייתנו יותר אמון בעמדות שינקוט גוף מקצועי ועצמאי כזה מאשר בפרסומים המגמתיים של משרד ממשלתי.
בתרגום לעברית, הפרטה. אך אני נאחז באמירה הזו: פרסומים המגמתיים של משרד ממשלתי. נקודת האור שבקצה המנהרה היא ההכרה שהפרסומים של משרד ממשלתי עשויים להיות מגמתיים ולא רק האמת הצרופה, הטהורה והאבסולוטית. אני רק תוהה איזו מגמה אותם משרדים ממשלתיים בעצם משרתים... אולי של עסקים שונים הנהנים מהחלטותיהם? אם כך, להעביר עוד סמכויות לידיים פרטיות, לא נראית לי הדרך להלחם בניגוד עניינים על רקע עסקי...
המאמר ש{{}}[b]טרול[/b] קישר אליו מאוד מעניין: תחת מעטה של דיווח מאוד פרו-מימסדי, הוא חושף את [b]המחלוקות בתוך הגוף הרפואי עצמו.[/b] אותי זה משעשע:
[u]בבית החולים ביליניסון, התחסנו רק 30 אחוזים מאנשי הצוות הרפואי, בבית החולים שיבא 29 אחוזים ובבית החולים זיו רק 26 אחוזים. ".מדובר בתופעה כלל עולמית," אומר ד"ר איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "ישראל מיישרת קו עם מדינות אירופה וארה"ב ואנחנו לא מצליחים להבין את התופעה ולהסביר אותה."[/u]
[u]אנחנו לא מצליחים להבין את התופעה ולהסביר אותה[/u] אומר הדוקטור. מממ... ממש מיסתורין... אולי פשוט [b]תקשיב לטענות[/b] ?
אני כאן מסתכן באקסטרפולציה פזיזה, אך אני תוהה איך יכול להיות מצב כזה, שמצד אחד הן הגוף הרפואי מוצף במידע מחקרי ממקור ראשון, והן התקשורת, ולמרות זאת ולמרות הכל הדוקטור הנכבד לא מבין למה יש התנגדות לחיסון, ועוד בקרב בשר מבשרה של הפרופסיה? כנראה שהחוסר בהשכלה הרפואית שלי מונע ממני להבין סוגיה סבוכה זו.
[u]פרופ' מוטי רביד, מומחה ברפואה פנימית, מסביר את הפחד מפני החיסון. "מה שקרה הוא שהחיסון התחיל ברגל שמאל וסביב זה נבנתה חרדה ואפילו דמוניזציה. הפחד מהמחלה, שתוצאותיה בקרב מיעוט מהחולים הן קשות, העתיק את עצמו גם לחיסון. וכך קורה שאנשים חושבים שאם מדובר במחלה קשה, גם החיסון קשה. אבל מדובר בחיסון המכיל וירוס מומת. אז מה שנשאר זה מסע הפחדה מיותר ומוגזם, רווי פאניקה ומנותק מהמציאות,"[/u]
אני מתחיל להבין. [u]החיסון התחיל ברגל שמאל_. מכבסת מילים חביבה. אפשר אולי להבין מה [b]בדיוק[/b] הית אותה רגל שמאל? ואז, אחרי אותה רגל, גם נבנתה _דמוניזציה_. שוב, אין כאן התייחסות עיניינית לטענות אלא מעין פיזור של מונחים סתומים ובעיקר שיוצרים דה-לגיטימציה. גם מונחים לטיניים כגון _דמוניזציה_ נשמעים מאוד רפואיים. _מנותק מהמציאות[/u]. אכן. מנותק ממציאות של מחקרים ודיווחים על כשלים חמורים הן בחיסון הזה בפרט וחיסונים בכלל.
[u]"לווירוס הומצא חיסון בגרסה אמריקאית, השונה מזו האירופית. החיסון האירופי שונה באחד החומרים, כשרשויות הבריאות האירופיות הוסיפו את חומר המעלה את התגובה לחיסון. בחיסון האמריקאי רמת הווירוס גבוהה פי שלושה כיוון שהוא איננו מכיל את החומר הזה, וכיום רשויות הבריאות האמריקאיות מכות על חטא שמנעו את הכנסתו לתרכיב. מבחינת תופעות הלוואי, ראוי לציין, אין הבדל."[/u]
על דברים אלו אין לי מה להוסיף, הכל כתוב באופן ברור ונהיר. פה מוסיפים חומר, ושם לא, כאן הוא משפר, ושם לא... הכל ככה בקלילות...
_עד כאן העובדות, אבל בפועל שיעור ההיענות, בעיקר בקרב האחיות, נמוך ומדאיג. ממה זה נובע?
"בעיקר בגלל פרסומים מוטעים באינטרנט, שברובם אבסורדיים וכמעט על סף בורות, ומה שמצער הוא שבמקום להתייחס לא רק קבוצות סיכון ברצינות להכחשות הגורפות של משרד הבריאות, הולכים שולל, לרבות חלקים מהצוותים הרפואיים, אחרי פרסומים לא אמינים."_
זה מעניין: [b]הצוותים הרפואיים - כ-70% מהרופאים - הולכים שולל אחרי פרסומים לא אמינים.[/b] מממ... תן לי רגע לזהות בדיוק מה חורק לי כאן עיניים... רופאים, אנשים שלמדו, בקיאים ומנוסים במדע הרפואה, הולכים שולל אחרי [u]פרסומים מוטעים באינטרנט, שברובם אבסורדיים וכמעט על סף בורות[/u]. אאאהההה... תראו, אני ניצב נבוך מול כל זה: אז מי כאן האידיוט? ייתכן ש-70% מהרופאים בעצם אינם באמת רופאים, אלא מתחזים, כמו אותה ד"ר (לכאורה) דייזי שטרן, ובעצם אין להם מושג ירוק ברפואה, וככה הם טרף קל למני נוכלי אינטרנט ושאר קונספירטורים הזויים? זה מדאיג זה... האם זהו מצב מערכת הבריאות בארץ, בסוף 2009, במאה העשרים ואחת?
[u]בתי החולים ומנהלי הקופות השונות, מצידם, מייחדים מאמצים רבים לחיסון הצוותים הרפואיים. המרכז הרפואי איכילוב הוא בין המובילים בישראל בקבלת חיסונים בקרב הצוותים (ראו טבלה.( הסיבה לכך, אומרים בחיוך במסדרונות, היא נחרצותו של המנהל, פרופ' גבי ברבש, שכפה על העובדים להתחסן.[/u]
מתוך זה אדגיש רק משפט אחד קצר: [b]המנהל, פרופ' גבי ברבש, שכפה על העובדים להתחסן.[/b]
ומתוך המשפט, מילה אחת: [b]כפה[/b].
[b]חיסון בכפיה[/b]. הנה, אנחנו מתקרבים.
[u]גם יוליה, רופאה המטולוגית, עדיין לא התחסנה. "אני נגד חיסונים," הסבירה. "בחיים שלי לא התחסנתי בשום סוג של חיסון - אבל יכול להיות שאני טועה"[/u].
ברור שהיא טועה, נו, תסבירו לה. הרי הכל זה [u]פרסומים מוטעים באינטרנט, שברובם אבסורדיים וכמעט על סף בורות[/u].
[u]"גם אני לא התחסנתי," אומרת נועה, אחות צעירה בחדרי הניתוח. "למה? כי אני פוחדת."[/u]
טוב, המקרה שלה פשוט ולא מעיד על בעייה עמוקה ומהותית: היא מפחדת מעצם הזריקה, כמו כולם. כל ההסברים מסביב הם רק תירוצים.
[u]עובדת כוח עזר כבת ,50 בחדר הניתוח, מודה: "הרופאים המליצו שאתחסן. גם ההנהלה בעד חיסון נגד שפעת החזירים - אבל לא התחסנתי כי אינני מעוניינת. בגילי אני לא צריכה עוד חיידקים בגוף. אבל אני לא אינדיקציה. שמעתי שהרופאים כאן התחסנו."[/u]
גם כן, המקרה ברור: היא לא רופאה, אין לה השכלה רפואית ולכן, היא לא יודעת מה טוב עבורה. היא בדיוק החומר האנושי הנופל קורבן לפרסומים מוטעים וכו' וגו'. גם שימו לב לטעות הגסה שלה: היא אומרת "חיידקים" במקום "ווירוסים". פחחח... איזו בורות.
_גם ד"ר י,' רופא בכיר במכבי שירותי בריאות, מסרב להתחסן. "יש לי יותר מסיבה אחת טובה שמונעת ממני ללכת ולהתחסן," הוא מסביר. "קודם כל, אם להאמין לפרסומים של שירותי הבריאות העולמיים, מדובר בסך הכל בסוג נוסף של שפעת שסביבה נבנתה לה מערכת הפחדה שהיא בעיקרה פסיכולוגית. אז אם זאת רק עוד שפעת, למה להתחסן מפניה?
"אבל מה שעוד מרתיע אותי, ואולי יותר, זו החופזה שבה רקחו את החיסון בשיטת הזבנג וגמרנו. בעוד שלפני הנפקת חיסונים הם עוברים תהליכים ממושכים ומבוקרים של ניסוי וטעייה, הרי שפה יש הרגשה שהלכנו לפי שיטת מהר מהר, העיקר שיהיה חיסון ושנרצה את האוכלוסייה."_
במקרה הזה, אין מה להוסיף.
[u]מ,' רופא ממרכז הארץ של שירותי בריאות כללית, היסס לפני קבלת חיסון. "בעוד שבחיסון האמריקאי חוסנו רבים, החיסון שמתקבל בישראל הוא החיסון האירופי שלתוכו הוכנסו מתכות וחומרים שמזיקים לבריאות," הוא אומר. "גם אם השפעת החיסון תהיה טובה, איש לא יוכל לומר לי מה תהיה השפעת החומרים המזיקים האלה על גופי. ולכן היססתי.[/u]
יש לשקול להגיש נגדו תביעה על ביזוי הפרופסיה, הרי טובי המומחים אומרים שאין שום בעייה עם המתכות ההלו.
[u]אבל בלחץ המרכז הרפואי שבו אני עובד לא הייתה לי ברירה ולבסוף התחסנתי."[/u]
כבר דיברנו על זה. אמנם הוא לא השתמש במילה "כפיה" אלא רק "לחץ", אך רוח הדברים ברורה.
[u]לדבריו מנסה משרד הבריאות להפעיל כל לחץ מתון, אבל אינו יכול לכפות על איש מהצוותים את קבלת החיסון. "אני מקווה שבסופו של דבר השכנוע וההיגיון הבריא יעשו את שלהם ואנשי הצוות הרפואי ייצמדו לנתונים המדעיים ולא להפחדות המוגזמות והמופרכות באינטרנט - וימהרו להתחסן."[/u]
משרד הבריאות לא צריך לכפות, המנהלים בשטח עושים זאת. לפחות התיק הזה ירד ממנו...
[hr]
_ד"ר אפי הלפרין, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בית החולים ביקור חולים בירושלים, אומר כי הבעיה האמיתית היא לא השפעת, אלא חוסר מידע על מרכיבי החיסון ויעילותו
במהלך השבועות האחרונים צצה ועולה שוב ושוב השאלה האם כדאי להתחסן נגד שפעת החזירים. מצד אחד עומדים כל אלה החוזים קטסטרופה בריאותית אם לא נתחסן, מצד שני ניצבים המתנגדים לחיסון הטוענים שתופעות הלוואי שלו מסוכנות יותר מהמחלה עצמה. באמצע נותר הציבור הרחב כשהוא מבולבל ומפוחד._
רק הבאתי כאן עוד דוגמה של רופא תוהה ומהסס.
[u]האמת, כך נראה, הרבה פחות מאיימת, והגיע הזמן ששני הצדדים יירדו מהעץ הגבוה שעליו טיפסו ויכירו בעובדות הבאות: נכון לעכשיו, המחלה איננה כה נוראה כפי שחששו שתהיה כשהיא התגלתה לראשונה במקסיקו במארס השנה, ושיעור התמותה ממנה נמוך יחסית (כ0.018- אחוז בארה"ב.([/u]
סימני שבירה ראשונים...
[u]כמי שמאמין שהחיסונים ככלל שינו לטובה את פני הרפואה במאה השנים האחרונות, הייתי שמח אם אותם מתנגדים אידאולוגיים להתחסנות יפסיקו להפיץ מידע לא מוכח ובלתי אמין.[/u]
מהם התנאים כדי שהמידע יהיה אמין ומוכח? מה עם מחקר ממכוני מחקר מוסמכים ומכובדים, זה אוכל?
[u]באותה נשימה אני מצפה שגם משרד הבריאות - שמנסה, בהצלחה מוגבלת, להוביל מסע שיווק אגרסיבי לקידום החיסונים - יתחיל להעמיד לרשות הרופאים בישראל והציבור כולו את כל העובדות הרלוונטיות הקשורות במחלה ובחיסונים כנגדה.[/u]
תודה. אני שמח שעוד מישהו מתחיל להבין שמשרד הבריאות לא מציג את כל הקלפים אלא שומר אותם צמוד לחזה, כמו שחקן פוקר. שישחק פוקר בסבבה בזמנו הפנוי, אך לא על חשבון הבריאות שלנו.
[u]במקביל אני מציע שיוקם בישראל גוף חיצוני שאיננו תלוי במשרד הבריאות, מעין כוח שמירה לענייני חיסונים (כפי שהוא מוכר בארצות מפותחות רבות בעולם.( גוף כזה, שיהיה מורכב מרופאים מומחים במחלות זיהומיות ובאימונולוגיה, יוכל לאסוף נתונים, לבחון אותם בעיניים מדעיות ואובייקטיביות ולדווח על ממצאיו והמלצותיו הן למשרד הבריאות והן לציבור הרחב. סביר שמרבית תושבי ישראל ייתנו יותר אמון בעמדות שינקוט גוף מקצועי ועצמאי כזה מאשר בפרסומים המגמתיים של משרד ממשלתי.[/u]
בתרגום לעברית, הפרטה. אך אני נאחז באמירה הזו: [b]פרסומים המגמתיים של משרד ממשלתי[/b]. נקודת האור שבקצה המנהרה היא ההכרה שהפרסומים של משרד ממשלתי עשויים להיות מגמתיים ולא רק האמת הצרופה, הטהורה והאבסולוטית. אני רק תוהה איזו מגמה אותם משרדים ממשלתיים בעצם משרתים... אולי של עסקים שונים הנהנים מהחלטותיהם? אם כך, להעביר עוד סמכויות לידיים פרטיות, לא נראית לי הדרך להלחם בניגוד עניינים על רקע עסקי...