על ידי מחשבות* » 28 יוני 2005, 13:57
רוטב עגבניות חי
1 ק"ג עגבניות בשלות
1-2 שיני שום
1 כף חומץ בלסמי
מלח
עושים בזזז' וגמרנו. מתאים לצד מאפים מלוחים
רוטב עגבניות חי (ורסיה לאיש)
1 ק"ג עגבניות בשלות
2 שיני שום
חצי בצל קטן
1 כוס בזיליקום
2-3 כפות בלסמי
קצת שמן זית
מלח ופלפל
רוטב עגבניות וכוסברה (לא זוכרת מאיפה)
4 עגבניות בשלות
1-2 כוסות כוסברה
שמינית כוס שמן זית
קצת בזיליקום
חצי בצל
מיץ מחצי לימון
בזזז' וגמרנו
מטבל אבוקדו
2 אבוקדו בשלים
1 יוגורט ביו
קצת לימון
1 שן שום
כנ"ל בזזז', אפשר להוסיף שמיר גם
גלידה חובבנית
1 שמנת מתוקה
1 כוס פרי בשל ומקולף
חצי שפופרת של חלב ממותק
בזזז' קצר ולמקפיא, הכי טעים שעתיים אחר כך
רוטב תות
חצי ק"ג תות שדה
חצי כוס סוכר
כף מיץ לימון
אפשר טיפה סטיביה במקום הסוכר
רוטב משמש (מהספר "חדוה קלה")
חצי ק"ג משמשים מיובשים
1 יוגורט טבעי 4.5%
משרים את המשמשים כמה שעות במים ומסננים
(טוב נו, שתי השניות מתחילות אחר כך)
מבלנדרים ויוצקים מעל אגסים משומרים או גלידה
ממרח זיתים (לא ניסיתי עדין)
1 כוס זיתים זחורים
2 שיני שום
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
ממרח זיתים (ורסיה נוספת)
1 כוס זיתים שחורים
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
חצי כוס ריחן
מלח, פלפל
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
רוטב פסטו
1 כוס בזיליקום
2 שיני שום
50 ג' צנובר
רבע כוס שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
ממרח חלבה (לא זוכרת מאיפה)
2 כפות טחינה גלמית, או שקדיה
1 כף דבש
חצי כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1 כף אבקת חרובים
גלידת יוגורט (מהספר "חדווה קלה")
2 כוסות פרי טרי, מגולען, חתוך, קלוף
1 גביע יוגורט טבעי
חצי כוס סוכר
2 חלבונים
מעבדים, מעבירים לתבנית ומקפיאים
סלסה (איילת בן-יוסף)
3 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום
1 בצל אדום קטן
2 כפות כוסברה
2 שיני שום
פלפל חריף (?)
ממרח טונה
חבילה טונה
2 ביצים קשות
(או: 1 תפו"א מבושל)
חצי בצל
חצי גמבה
2 כפות מיונז
מיץ לימון
מלח, פלפל
גלידת סויה (פיליס גלזר)
3 כוסות חלב סויה
3/4 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
שקית ג'לטין
לבלנדר ולהקפיא בתבנית
להוציא אחרי שעה, לבלנדר ולהחזיר
רוטב רוקפור (פיליס גלזר)
חצי כוס גבינת רוקפור
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס מיונית
רבע כוס סלרי או פטרוזיליה
לבלנדר, אפשר להוסיף אגוזים קלויים (לוז, מלך)
מטבל ירוק
200 ג' ברוקולי
חצי כוס שמנת חמוצה
3 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל
שמיר אם רוצים
לבלנדר ולמקרר
גוואקמולה
4 אבוקדו בשלים
חצי בצל אדום קטן
3 כפות מיץ לימון
3 שיני שום
רבע כפית טבסקו
מלח
רק קצת בזזז', שישארו חתיכות
דיפ גבינה ואבוקדו חריף
1 אבוקדו בשל
1 בצל קטן
1 גבינה לבנה
1 שן שום
1 וחצי כוס גבינה מגוררת
1 שימורים צ'ילי ירוק
לבלנדר עד שחלק לגמרי
[b]רוטב עגבניות חי[/b]
1 ק"ג עגבניות בשלות
1-2 שיני שום
1 כף חומץ בלסמי
מלח
עושים בזזז' וגמרנו. מתאים לצד מאפים מלוחים
[b]רוטב עגבניות חי[/b] (ורסיה לאיש)
1 ק"ג עגבניות בשלות
2 שיני שום
חצי בצל קטן
1 כוס בזיליקום
2-3 כפות בלסמי
קצת שמן זית
מלח ופלפל
[b]רוטב עגבניות וכוסברה[/b] (לא זוכרת מאיפה)
4 עגבניות בשלות
1-2 כוסות כוסברה
שמינית כוס שמן זית
קצת בזיליקום
חצי בצל
מיץ מחצי לימון
בזזז' וגמרנו
[b]מטבל אבוקדו[/b]
2 אבוקדו בשלים
1 יוגורט ביו
קצת לימון
1 שן שום
כנ"ל בזזז', אפשר להוסיף שמיר גם
[b]גלידה חובבנית[/b]
1 שמנת מתוקה
1 כוס פרי בשל ומקולף
חצי שפופרת של חלב ממותק
בזזז' קצר ולמקפיא, הכי טעים שעתיים אחר כך
[b]רוטב תות[/b]
חצי ק"ג תות שדה
חצי כוס סוכר
כף מיץ לימון
אפשר טיפה סטיביה במקום הסוכר
[b]רוטב משמש[/b] (מהספר "חדוה קלה")
חצי ק"ג משמשים מיובשים
1 יוגורט טבעי 4.5%
משרים את המשמשים כמה שעות במים ומסננים
(טוב נו, שתי השניות מתחילות אחר כך)
מבלנדרים ויוצקים מעל אגסים משומרים או גלידה
[b]ממרח זיתים[/b] (לא ניסיתי עדין)
1 כוס זיתים זחורים
2 שיני שום
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
[b]ממרח זיתים[/b] (ורסיה נוספת)
1 כוס זיתים שחורים
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
חצי כוס ריחן
מלח, פלפל
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
[b]רוטב פסטו[/b]
1 כוס בזיליקום
2 שיני שום
50 ג' צנובר
רבע כוס שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
[b]ממרח חלבה[/b] (לא זוכרת מאיפה)
2 כפות טחינה גלמית, או שקדיה
1 כף דבש
חצי כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1 כף אבקת חרובים
[b]גלידת יוגורט[/b] (מהספר "חדווה קלה")
2 כוסות פרי טרי, מגולען, חתוך, קלוף
1 גביע יוגורט טבעי
חצי כוס סוכר
2 חלבונים
מעבדים, מעבירים לתבנית ומקפיאים
[b]סלסה[/b] (איילת בן-יוסף)
3 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום
1 בצל אדום קטן
2 כפות כוסברה
2 שיני שום
פלפל חריף (?)
[b]ממרח טונה[/b]
חבילה טונה
2 ביצים קשות
(או: 1 תפו"א מבושל)
חצי בצל
חצי גמבה
2 כפות מיונז
מיץ לימון
מלח, פלפל
[b]גלידת סויה[/b] (פיליס גלזר)
3 כוסות חלב סויה
3/4 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
שקית ג'לטין
לבלנדר ולהקפיא בתבנית
להוציא אחרי שעה, לבלנדר ולהחזיר
[b]רוטב רוקפור[/b] (פיליס גלזר)
חצי כוס גבינת רוקפור
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס מיונית
רבע כוס סלרי או פטרוזיליה
לבלנדר, אפשר להוסיף אגוזים קלויים (לוז, מלך)
[b]מטבל ירוק[/b]
200 ג' ברוקולי
חצי כוס שמנת חמוצה
3 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל
שמיר אם רוצים
לבלנדר ולמקרר
[b]גוואקמולה[/b]
4 אבוקדו בשלים
חצי בצל אדום קטן
3 כפות מיץ לימון
3 שיני שום
רבע כפית טבסקו
מלח
רק קצת בזזז', שישארו חתיכות
[b]דיפ גבינה ואבוקדו חריף[/b]
1 אבוקדו בשל
1 בצל קטן
1 גבינה לבנה
1 שן שום
1 וחצי כוס גבינה מגוררת
1 שימורים צ'ילי ירוק
לבלנדר עד שחלק לגמרי