תום סויה

שליחת תגובה

המחנך מהווה מופת אפילו אם אינו "מתנהג למופת".
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: תום סויה

תום סויה

על ידי א_ל_א_ן* » 25 ינואר 2016, 12:27

איזה שם יפה לדף. תום סויה

תום סויה

על ידי ירמיהו_פלץ* » 24 ינואר 2016, 19:29

היי.שלום לכם.שמי ירמי ואני גר ברזיל.לא תאמינו ,בשכונה של יפנים שהם כפי שאתם יודעים אלופי הסויה.בבית אנחנו שותים חלב סויה אוכלים יוגורט סויה.ראשית אתן לכם מתכון שיקל עליכם את העשיה של החלב.השרה כוס סויה יבשה למשך הלילה.למחרת יש לך 21/2 כוסות .שפוך את המיים ושים כוס סויה במיקסר,הוסף שתי כוסות מיים נקיים והפעל את המיקסר לחמש דקות.בינתיים קח סיר שתחתיתו חורים שים על סיר אחר רפד את החורים בבד או חיתול.שפוך את הנוזל מהמקסר לבד.סובב את הנוזל בעזרת כף כדי להחיש את ירידת הנוזלים אחכ טול את הבד ביד סובב בתנועת סחיטה.הסר את הסיר עם החורים שים את הסיר התחתון על האש,הוסף כוס מים.ברגע שרותח הסר את הקצף ו....בתאבון

תום סויה

על ידי פלוני_אלמונית* » 23 יוני 2012, 09:30

שלום.
למישהי יש מושג אייך הופכים את הסויה היבשה לסויה שנמצאת בתוך הג'עלה? ניסיתי לאפות ויצא קשה מבפנים....

תום סויה

על ידי רוניתה_פיתה* » 27 אוקטובר 2009, 01:25

עשיתי היום חלב סויה לראשונה בחיי, ויצא מ-ע-ו-ל-ה! קרמי כזה.
המתכון היה קצת שונה, אז אני משתפת:
משרים ללילה את הפולים, מסננים ושוטפים.
על כל כוס פולים מושרים מוסיפים 3 כוסות מים רותחים לבלנדר, וטוחנים.
מסננים דרך חיתול בד (הכל עבר ממש מהר, אבל בסוף עוד סחטתי את העיסה שבחיתול) לתוך סיר גדול.
מביאים לרתיחה תוך-כדי ערבוב, ואז מבשלים עוד רבע שעה על אש נמוכה.
אני הוספתי דבש ותמצית וניל (דווקא בקנויים אני מעדיפה את הטבעי, אבל פחדתי שייצא לי מגעיל).
יצא פשוט מעדן.
מכוס של פולים מושרים יצאה כמות של צנצנת בגודל של מיונז (1/2 ליטר?!).

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 16 יולי 2008, 17:24

אחרי הפסקה ארוכה ממשחקי סויה, חזרתי. בשלוש פעמים האחרונות החלב בכלל לא יצא. גם אחרי בישול ארוך, המים נשארו שקופים עם משקע לבן עכור שנתן מעט מאוד טופו. מעניין מה קרה. אולי השריתי את הפולים יותר מדי? אולי הסויה לא בסדר? ואולי זה בגלל המשאלה הסמויה שלי לקבל רק אוקרה? בכל אופן- אוקרה קיבלתי בשפע, ואני מתקרבת לגרנויה המושלמת:
אוקרה
שיבולת שועל } 2אוקרה : 1שיבולת שועל
גרעיני חמניה קלופים בנדיבות, אך פחות משני המרכיבים הנ"ל
מולסה ו/או סילאן המון. להרטיב את העיסה.
כורכום כף-שתיים. תלוי בכמות. זה כל כך טעים עם יוגורט עיזים תוצרת בית!
קינמון חצי כפית
ציפורן 1-3
צימוקים
מעט שמן.
משטחים את העיסה על תבנית ואופים שעה בחום בינוני-נמוך תוך ערבוב.
<סיגלית אני מתרשמת מהנחישות שלך!>

תום סויה

על ידי סגלית_כאן* » 20 יוני 2008, 14:05

לא התיאשתי וניסיתי שוב את הגרנויה.
הפעם לאפייה מעט יותר ממושכת ו...יצא ממש טעים...איזה כיף.

תום סויה

על ידי סגלית_כאן* » 17 יוני 2008, 13:34

ניסיתי את הגרנויה.
התחלתי שוב להכין חלב סויה ויש הרבה אוקרה.
קציצות שהכנתי ממנה מצאו את עצמן נזרקות לאורגני אחר כבוד...
הילדים החליטו לאחר מישוש ארוך שזה חומר אידיאלי לבניה.ויצרו מבנים בצבעים חום(בוץ)ולבן(אוקרה) יבשו הכל בשמש-יצא מקסים.בכל אופן החלטתי לנסות את המתכון של הגרנויה.
יצא נחמד קצת מזכירה בטעמה קמח מתקתק. הוספתי קואקר, צימוקים ואגוזים לאחר האפיה. ואחסנתי במקרר.
בנתיים נסיתי עם חלב סויה-קמחי מידי לטעמי ,אולי עם יוגורט יהיה יותר מוצלח.

תום סויה

על ידי לוטם_מרווני* » 15 יוני 2008, 20:13

הי תומיקה!
לצערי כל מוצרי הסויה והעיזים עושים לי כאבי בטן מטורפים אבל מצד שני המושבה לא למכירה, רק למסירה (אז לא צריך ברטר).
בפעם הבאה שאהיה בחיפה זה יהיה ב27 ליוני ולא קודם. אולי בטיול לצפון תעברי דרך כפר תבור?
בכולופן אשמור לך קצת, כל 20 יום המושבה מכפילה את עצמה וכך גם היצור עולה כל הזמן.
לא ציינתי שמדובר במושבה של פטריות ולא חיידקים (שכחתי לכתוב, זה ברור לי מאליו כי היא גרה אצלי בבית הרבה זמן).
את מוזמנת לשלוח לי מייל לפרטים godisshe ג'ימיל קום.

תום סויה

על ידי אסף_עמירן_כאן* » 01 יוני 2008, 14:57

היי תומיקה-
תודה על הטריקים .אנסה שוב בקרוב.סגלית.

תום סויה

על ידי סוסת_פרא* » 01 יוני 2008, 00:14

תומיקה, את פה?!!!!!

<בולשת אחרייך.... :-)>
<חזרי נא !>

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 31 מאי 2008, 01:16

היי סגלית, זה מאד מצער וזה גם קרה לי בעבר. טופו עם טעם של חומץ זה פשוט לא זה (והמרקם שלו גם פחות טוב בטח, לא?)
לכן מראש אני אומרת שהשילוב המנצח זה חומץ וניגרי חצי חצי. אבל יש עוד סיבות לאי גיבון ולפיכך טריקים לגיבון אפילו בלי קשר לחומר המגבן. (מה זה המשפט הזה??) אם חלב הסויה לא היה חם מספיק או הטמפרטורה צנחה, הגיבון יתעכב או ייפסק. אפשר לחמם שוב את החלב. זה ממש עוזר. לפעמים גם גוש הגבן שנוצר צף למעלה וחוסם את הדרך לשאר החלב להגיע לשאר החומץ וכו'. אז אפשר בשיא העדינות לדחוף אותו קצת הצידה עם כף גדולה, ולתת לשאר החלב לפגוש את שאר החומץ. אני מוסיפה עוד חומץ רק בתור מפלט אחרון, וגם אז לא מגיעה לכוס חומץ. זה המון! תנסי לשלב בין הטריקים האלה ותראי מה יוצא.

תום סויה

על ידי סגלית_כאן* » 29 מאי 2008, 13:37

תומיקה-
אזרתי עוז והחלתטי ללכת על זה .השרתי,טחנתי,הוספתי הרתחתי מזגתי וערבבתי אפילו בעדינות יתרה אבל,ולשאלתי: 3 כפות חומץ-במקרה הזה- לא הראו נכונות רבה לעזור בגיבון הטופו.כמובן שהוספתי יותר,לפחות -נראה לי-כוס שלמה של חומץ.התגבן והעברתי למסננת והכל יצא סבבה,אבל הטעם פשוט דוחה.טעם של חומץ-איכס...מה עושים..הצילו...|אוף|

תום סויה

על ידי טלי_ופיצקה* » 10 מרץ 2008, 21:06

"מגנזיום כלוריד" זה חומר כימי? יעני-רעיל?

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 24 דצמבר 2007, 10:57

סוסת פרא , תודה אבל זה לא דף בית. זה שייך למדור מתכונים ... |עוגה|

תום סויה

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 דצמבר 2007, 17:53

אוי, אני באמת בורה בכל זה... גם אורה לוחצת. בכל אופן, עכשיו אין גבינה. יש טופו, רוצה?

תום סויה

על ידי לי* » 12 דצמבר 2007, 00:12

הי,
באה לערב הארי פוטר? (קצת מביך..) בואי בואי, ככה יהיה פחות מביך,
יש עלי לחץ מסיבי, טוב בכל זאת אני אמא של הארי החדש : - ) ואשתו של ג'יימס,
אם דבר ממה שכתבתי לא אומר לך כלום זה הזמן לברר בצומת.
ואם באה תביאי לנו קצת גבינה לקנות,
ביי מותק,
נתראה.

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 11 דצמבר 2007, 23:37

9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-:
עונת הסויה חוזרת, אני מרגישה את זה... אולי אתחיל בבראוניז עם אוקרה, נראה מחר.

תום סויה

על ידי עוד_מעט_אמא* » 29 יולי 2007, 17:53

אני מניחה ששכחתי לציין
תומיקה, את בסדר גמור, אכן ציינת את עניין הסיר - פשוט אין לי (רגילה לבשל רק לשניים... בקרוב זה ישתנה! :-))

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 23 יולי 2007, 21:50

מזל טוב!
אני מניחה ששכחתי לציין (או אולי ציינתי?) סיר גבוה וגדול S-: הבנת למה, נכון? האוקרה שלך נשמעת בסדר גמור. ככל שטוחנים יותר בהתחלה היא תיראה יותר כמו עיסה, אבל זה לא אומר שגס זה לא טוב. זה דווקא מרקם מצויין ל גרנויה ...ול אהוב ליבי תגידי: "זה באמת לא שווה את זה, אבל זה שווה את הכיף והגאווה שלעשות לבד!" (אחרי כמה פעמים זה יהיה שווה)

תום סויה

על ידי עוד_מעט_אמא* » 23 יולי 2007, 13:36

או-קיי, בשעה טובה ניסיתי - ועשיתי - חלב סויה!

ולהלן דיווח:

קודם כל חצי קילו פולי סויה (יבשים) היה נראה לי הרבה בתור התחלה (ואם לא יצליח? חבל לזרוק...) אז התחלתי עם 150 גר' יבשים שאחרי השרייה יצאו בערך חצי קילו.
אחרי המעיכה בבלנדר (בלנדר ישן מאוד, קצת בעייתי...) הכנסתי את המחית לסיר עם ליטר מים רותחים (מתוך הנחה ש-3 ליטר לחצי קילו זה בערך שווה ערך לליטר ל150 גר') - ולא הייתי מוכנה לכמות הקצף שקפצה לי בבת אחת מהסיר, וכמעט גלשה עוד לפני שסיימתי להוסיף את המחית! בלגן במטבח!!
(בפעם הבאה אשאל סיר יותר גבוה מחמותי...)

בנסיונות להוציא את כל הקצף יצאה גם הרבה מהסויה שעוד לא הספיקה לשקוע אלא צפה על הקצף שנוצר מיד בהתחלה, אז הוצאתי עם הקצף וסיננתי ושטפתי והחזרתי לסיר, ובישלתי וערבבתי והוצאתי עוד קצת קצף עוד חצי שעה...

אחרי קירור וסינון בחיתול (כשסחטתי את החלב מהעיסה שבתוך החיתול הרגשתי שאני ממש חולבת את הסויה...) -
וואלה! יצא לי חלב סויה! על-אמת!

האוקרה שנשארה בחיתול... המממ... אמורה להיראות פשוט כמו פולי סויה טחונים? לא יצאה לי ממש עיסה, אלא יותר כמו בוטנים טחונים...
מה שזה לא יהיה, שמתי בהקפאה. ננסה לעשות קציצות בקרוב...

אהוב ליבי העיף מבט בחורבות שהיו פעם המטבח שלנו, ולפי המבט שעל פניו נראה שהוא תוהה האם זה באמת שווה את זה?
אבל אני מ'כפת לי!? הצלחתי!!

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 22 יולי 2007, 16:15

הזנחתי פה קצת... בחופש הגדול אני עסוקה כל כך, ובזמני הפנוי אני משקיעה את כולי בגבינות עיזים שאני עושה....(שבעצם זה ממש דומה לטופו בתהליך)
בכל אופן, אכלתי אתמול רוטב אוקרה אדום והיה טעים מאד.
זה יכול להיות, עם שינויים קלים אחלה בולונז צמחוני
צריך לבשל את האוקרה (אצלי היא הולכת למקפיא אחרי הטופואיידה) בסיר לחץ ל שעה בערך! אחרת היא קשה והמרקם ממש לא אכיל.
אח"כ בעצם זה היה די פשוט- טיגנתי בצל ושום, הוספתי פלפל אדום קצוץ לעוד כמה דקות טיגון, צ'ילי, זרעי כמון, זרעי קימל, אבקת מרק טבעית, ועגבניות, וגם רסק עגבניות. לכל זה הוספתי קצת מים- רק מספיק כדי לתת לזה מרקם רוטבי פלוס, ואז באה האוקרה עם טיפה מים מהבישול שלה. חצי שעה או יותר (צריך לראות) על אש קטנה. בינתיים אפשר להכין את האורז. ממש טעים ביחד, ואפשר כמובן לגוון ולשנות הכל. חוץ מהאוקרה.
אוקרה+אורז= חלבון+פחמימה= חלבון מלא.

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 01 יולי 2007, 22:36

ואו... מגנזיום כלוריד (תהיתי מהו ההרכב של הניגרי, לא שאני מבינה משהו בכימיה....)
תודה הילה ושמונה שקלים זה ממש יופי. לשלם עם כרטיס אשראי באינטרנט שמונה שקלים?!? {טוב, עכשיו גם ראיתי שיש מינימום 25} האתר הזה נראה ממש אחלה. מחזיר אותי לאהבתי לעיזים, חלב וגבינות...
אבל המתכון שם לטופו נראה, ככה, עמום.

תום סויה

על ידי הילה_שפר* » 01 יולי 2007, 11:05

קישור מדוייק יותר
"http://www.home-cheese.com/scripts/prodList.asp"

תום סויה

על ידי הילה_שפר* » 01 יולי 2007, 11:03

ניתן לרכוש מגנזיום כלוריד ניגרי להכנת טופו מאתר- "עושים גבינות בבית"
"www.home-cheese.com"

בברכה ובהצלחה
הילה

תום סויה

על ידי ציבעונית_בשרון* » 30 יוני 2007, 22:51

קוראת וקוראת, ממש אוצר של ידע, תודה.
מתכוונת לנסות, השאלה היא מתיי????????
אחרי ביקור בשוק!

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 27 יוני 2007, 12:19

אני לא מוצאת באינטרנט טבלת ערך תזונתי של טופו, אבל זה של אוקרה:
_Protein 4.8g 5.0g
Lipid (fats) 3.6g 3.3g
Carbohydrate glucide 6.4g 1.7g
Carbohydrate fiber 3.3g 0
Ash 0.8g 0.6g
Total dietary fiber 9.8g 0.3g
Water soluble fiber (0.3g) (0.1g)
Insoluble fiber (9.5g) (0.2g)
Calcium 100mg 90mg_
לפי מה שכתוב כאן בראש הדף, אוקרה יותר עשירה בסיבי סויה, מה שאין בטופו. גם יותר בברזל שנספג מהר.(ספיג?)
לקבלת חלבון שלם צריך לאכול חלבון צמחי (במקרה הזה מסויה)+פחממה. כלומר- קטנית עם דגן, למשל. טופו עם לחם. אורז עם שעועית/עדשים/וכו', אוקרה עם חיטה, גרנויה עם שבולת שועל וכן הלאה.

תום סויה

על ידי עוד_מעט_אמא* » 22 יוני 2007, 18:03

>עוד מעט אמא הטבעונית צריכה הרבה חלבון כדי שצוּפְקִי יהיה גדול וחזק!<

תום סויה

על ידי עוד_מעט_אמא* » 22 יוני 2007, 18:01

תומיקה, יש לי שאלה.
בתהליך הכנת החלב מפרידים את הנוזלים מהאוקרה - איזה חלק יותר עשיר בחלבון, החלב או האוקרה? (אני מניחה ששניהם, אבל באיזה מהם החלבון יותר מלא?)

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 21 יוני 2007, 14:55

גילוי היסטורי לגבי whey !!!
בבוקר יום ה', 21 בחודש יוני, גילתה טופואית צעירה את יכולתו המופלאה של whey מהכנת הטופו לנקות לא רק את הסירים וכלי העבודה, אלא את כל הכיור!!! (ואם לא הייתי שופכת אותו- אולי גם של כל הבית)
"גיליתי חומר ניקוי חדש!" ,צהלה הטופואית ועשתה גם ריקוד קטן. מהיום- לשמור בבקבוקים.

תום סויה

על ידי ניצן_אמ* » 20 יוני 2007, 14:21

ניצן - זה אכן פולים יבשים, כמו שקונים קטניות בדרך כלל. זה אמור לעלות מסביב ל 7 שח לקילו, ואורגני עולה יותר.
תודה |Y|

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 17 יוני 2007, 12:46

קרוטונית- תודה רבה לך @}
ניצן - זה אכן פולים יבשים, כמו שקונים קטניות בדרך כלל. זה אמור לעלות מסביב ל 7 שח לקילו, ואורגני עולה יותר.
למה מרסקים קודם? לא יודעת באמת. אולי כדי להגדיל את שטח הפנים ואז יותר חומר יצא? זה הגיוני.
טיפ בקשר לאוקרה וגרנויה-

למשקיענים- אחרי ההשריה אפשר "למשמש" את הפולים בתנועות לישה כדי להסיר מהם את הקליפה. זה מקל על הריסוק.

מסתבר שהצעד הזה משנה את האוקרה מאד. היא נהיית יותר עדינה. זה מצויין לאפיה, בישולים כתחליף בשר, אבל בשביל גרנויה אולי עדיף את האוקרה הגסה, כלומר הפולים המרוסקים על קליפתם. זה נותן אפקט יותר קראנצ'י ומלא. לאוקרה עדינה מדי (יוצא כמו חול טעים) אפשר להוסיף שיבולת שועל ואז זה יותר גרנולה.

תום סויה

על ידי עוד_מעט_אמא* » 17 יוני 2007, 11:56

אני הבנתי דוקא פולי סויה יבשים - קניתי בשוק במשקל. היום יהיה ניסיון ראשון להכין חלב סויה!

תום סויה

על ידי ניצן_אמ* » 15 יוני 2007, 08:38

מבקרים, מבקרים!
קוראים בשקט זה הכל :-)
אני רק גומרת עם הפרוייקט של ההנבטה ואני מתפנה לחלב סויה. זה נורא מרגש!

אם כבר אני פה. כשאת אומרת פולי סויה, את מתכוונת כמובן לטריים, נכון? אז איך קונים את זה? הדרך היחידה שאני מכירה זה תרמילים קפואים, וזה לא נשמע לי אידיאלי.

תום סויה

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 15 יוני 2007, 07:34

אינדקסתי אותך במדור מתכונים @}

תום סויה

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 15 יוני 2007, 07:32

גם מסביר אולי למה אףאחד לא מבקר פה...
מבקרים, מבקרים! :-)
רציתי לשאול למה קודם מרסקים את הסויה ורק אח"כ מבשלים, אבל בטח יש לזה איזו סיבה כימית.

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 15 יוני 2007, 01:05

אז מה בכלל עושים עם אוקרה?????
גרנויה = גרנולהסויה!

היום הכנתי שוב גרנויה. זה כל כך פופולרי במחוזותינו עד שאין לי הזדמנות בכלל לנסות את המתכונים האחרים של האוקרה בעוגיות, ברוטב בולונז, וכו'. טוב, לפחות זה טעים. המתכון המקורי שבו השתמשתי ( Ellen's Kitchen.com) הוא:
2 כוסות אוקרה טריה וחמימה
1/4 כוס סירופ מייפל, דבש או כל נוזל מתוק (אני עושה דבש וסילאן)
2 כפות שמן- עדיף שמן שקדים או משהו כזה.
1/2 1 כף תמצית שקדים או קוקוס וכו' (אני משתמשת בתבלינים- קינמון, כורכום וצפורן)
קמצוץ מלח
מחממים תנור לחום נמוך (90 בערך) מערבבים את כל המרכיבים ומפזרים על תבנית בעובי 2-3 ס"מ. אופים בערך שעה- צריך לבדוק ולערבב מדי פעם, עד שזה מזהיב. מקררים (בשלב זה ניתן להוסיף צימוקים אם רוצים) ושומרים במקרר.
עכשיו... לפי הסוגריימים ניתן לשים לב שאני לא ממש מדייקת במתכון. אני גם אופה ב סיר פלא של פעם. על אש נמוכה נמוכה, ומערבבת הרבה. זמן ההכנה בד"כ נמדד בסרט אחד (-; אם זה ממש יבש- זה יכול להשמר גם מחוץ למקרר.
< מחר אני הולכת לאכול בבוקר גרנויה עם פירות ועם יוגורט קשיו של with passion >

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 15 יוני 2007, 00:25

אני יודעת, אבל בדף שם דף מתאים אומרים שצריך שם דף מתאים (דא!) וזה גם מסביר אולי למה אףאחד לא מבקר פה... )': אני רוצה שידעו שיש כאן מתכונים לסויה וגם שזה יהיה מגניב... ובכלל אף גמד לא רואה את זה.
<אחרי שאגמור לרחם על עצמי אספר איך עשיתי היום גרנויה >

תום סויה

על ידי ניצן_אמ* » 14 יוני 2007, 22:34

אבלאבל, זה שם כל כך מוצלח, למה לשנות? :-\

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 13 יוני 2007, 11:33

גמדים גמדים, אני לא יודעת בדיוק איך זה נעשה- אבל מישהו יכול לעזור לי ולשנות את שם הדף ל תום סויה מתכונים או מתכונים תום סויה או משהו בסגנון?

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 12 יוני 2007, 01:50

אוקיי, לכל המעריצים חסרי הסבלנות........ הכנת טופו !!!!
הטופו הוא, בסופו של דבר, גבינת סויה. חלב סויה+חומר מגבן=טופו.
אנחנו נמשיך את המתכון מחלב הסויה הנ"ל- חצי קילו. ככה אני מכינה. (יש לי ספר מופלא שבו הכמויות שונות, אבל נראה לי שפחות מגבן ייתן טופו רך יותר ולהיפך. צריך להתנסות) <אני מקווה שאני ברורה. אם לא אנא פנו להנהלה>

החומר המגבן יכול להיות כמה דברים:
3 כפות חומץ/מיץ לימון
3 כפות מלח ניגרי (קשה להשיג אותו, אולי אצליח לפרסם פה פרטים אם אמצא)
באמריקה משתמשים במלח אפסום (מגנזיום סולפט)????? אין לי מושג מה זה.
הכי מומלץ- 1.5 כף חומץ + 1.5 כף ניגרי
הניגרי נותן לטופו יציבות נחמדה, אבל יותר מדי ממנו זה מריר. אם אתם לא מוצאים אז חומץ לבד זה סבבה.

נמשיך את העשיה משלב סינון החלב. כשהוא עדיין מאד חם (או שאפשר לחממו שוב).
אם משתמשים בניגרי- יש להמיס אותו מבעוד מועד בכוס מים חמים. בוחשים את החלב החם בסיר בעיגולים מהר יותר ויותר עד שנוצרת מערבולת. ממש מנהרה, ולתוכה שופכים לאט את החומר המגבן. עכשיו לוקחים צעד אחורה ומסתכלים- מהר מאד נוצרים גושים לבנים צפים בנוזל עכור (whey). ניתן לזה 20 דקות בערך. אם נראה שלא קרה כלום, או שהנוזל מסביב עדיין לבן, נוסיף עוד טיפה מגבן ונערבב בעדינות עדינות כדי לתת לחלב צ'אנס להתגבן. אם שום דבר לא עזר אולי החלב לא היה חם מספיק או ששמנו יותר מדי מגבן או מהר מדי.
עכשיו, בעזרת כף מחוררת מעבירים את גושי הגבן לאט לאט לתוך בד בתוך מסננת. אסור להרגיז את הגבן!! אם הוא נשבר זה קשה עד בלתי אפשרי להתעסק איתו. נא לא למזוג את כל הסיר למסננת בבת אחת. כשנשאר בסיר רק הנוזל השקוף וכל הגושים עברו למסננת, קושרים את הבד ומניחים עליו משקולת- קערת מים, ספר וכו'. ככל שזה יעמוד יותר זמן, יותר מים יצאו מהטופו. אפשר חצי שעה, אפשר לילה.
מוציאים את הטופו מהבד ושומרים בכלי עם מים קרים. יש להחליף את המים יום יום. הטופו ישמר בקירור עד שבוע.
בתיאבון!

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק* » 07 יוני 2007, 22:18

דרך אגב!!!!!!!
מאד קל לעשות חלב שקדים או אורז, וזה הרבה יותר טעים בקפה (מיצי, דיס איז פור יו)
את השקדים- בדומה לסויה: משרים, טוחנים (עם מים) ומסננים. אין צורך בבישול. את האורז מבשלים, טוחנים, מדללים ומסננים.
< אני קמצנית כשזה לא מידע על סויה... אבל האמת היא שאני פחות מנוסה בזה >

תום סויה

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 יוני 2007, 19:37

יופי טופי!
אשמח ללמוד את השלב הבא, איך מכינים טופו מחלב סויה, ומה עושים עם האוקרה....

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 04 יוני 2007, 01:05

טוב, אני מכריזה בזאת על דף מתכונים לחלב סויה וכו'. (ותבורך אורנית חומש שלימדה אותי את כל זה)

איך עושים חלב סויה????

משרים ללילה 1/2 קילו פולי סויה (לא טוב להשרות יותר מדי, שלא ינבוט) בהרבה מים. בבוקר שופכים את המים ומוסיפים עוד קצת מים חדשים (חצי כוס, וניתן להוסיף עוד בהמשך). מרסקים אותם ללא בישול עם ממחה/בלנדר מוט. אם זה יבש מדי אפשר להוסיף עוד טיפה מים. המרקם צריך להיות לח וכמה שיותר חומוסי- אפילו שקשה מאד להגיע למשחה ממש. השלב הזה עלול להגיע לקירות המטבח, לרצפה ואם תשתוללו- לתקרה. דרך למנוע את זה היא לכסות תוך כדי עבודה במגבת כדי למנוע שפריצות.
מרתיחים בסיר גדול בערך 3 ליטר מים (חשוב שדפנות הסיר יהיו גבוהות, כדי שלא יגלוש הכל החוצה) וכשזה מבעבע- להוסיף את מחית הסויה בזהירות. לערבב ולתת לזה להתבשל כך חצי שעה תוך ערבוב ואיסוף הקצף שמצטבר למעלה. להנמיך להבה.
בנתיים להכין סיר או מיכל גדול ועליו מסננת ובד גבינה/חיתול/אל-בד. מורידים את הסיר שהתבשל מהאש ובזהירות שופכים את הנוזל הלבן שהתקבל+הפירורים הלבנים דרך המסננת והבד אל המיכל. לא יקרה כלום אם תחכו שיתקרר כדי לא לקבל כויות.
הנוזל הלבן הוא חלב הסויה. טעמו שונה מאלפרו ושות' כי אין בו חומרי טעם וריח. זה בעצם חלב שעועית. אפשר להוסיף לו ממתיק וקינמון או קקאו או וניל. מאחר וגם אין בו מייצבים ומשמרים, הוא מחזיק מעמד במקרר רק כמה ימים- גג שבוע, והוא גם עשוי להתפרק קצת אם אחרי קירור מוסיפים אותו לקפה.
  • את העיסה שנתקבלה במסננת אל תזרקו- זאת האוקרה (ע"ע) וניתן להקפיא אותה ולשמור לדברים אחרים.
  • אם תוסיפו יותר מים לבישול- החלב יצא יותר דליל. פחות מים- יותר מרוכז.
  • למשקיענים- אחרי ההשריה אפשר "למשמש" את הפולים בתנועות לישה כדי להסיר מהם את הקליפה. זה מקל על הריסוק.
פעם הבאה: טופו!

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 23 פברואר 2006, 23:41

עשיתי נגלה גדולה של גרנולה,ומסיבה לא מובנת לי היא העלתה עובש תוך ימים אחדים....אני לומדת מטעויות. אכין חדשה ואיידע אותך ראשונה!

תום סויה

על ידי ארני_ש* » 21 פברואר 2006, 14:01

הי
אשמח לעוד גרנויה , מזמן לא אכלתי ואני מתגעגעת רק שהפעם אעדיף לשלם במקום להחליף , כי אין לי כרגע זמן \ חשק לבשל , בעצם אולי אפשר להחליף על משהו שאינו אוכל .
בכל אופן תתקשרי .

תום סויה

על ידי לי_לו* » 06 פברואר 2006, 23:43

הי תום
שמחה לראות שהגדלת לעשות
שיהיה המון בהצלחה
לילך

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 20 ינואר 2006, 00:40

אני באמת צריכה לתמחר איכשהו..... אני חושבת ששקית גרנולה תעלה כמו גרנולה רגילה,לגבי הטופו- אבדוק ואחזור עם תשובה. אבל לא היית מעדיף לתת שיעורי ספרדית או מוזיקה או משהו כזה?...

תום סויה

על ידי תום* » 15 ינואר 2006, 23:10

יש סיכוי לפרסום מחירים, שאראה אם זה ריאלי לי?

נשמע טעים!

תום סויה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 15 ינואר 2006, 21:21

מממ....טופו... 9-: למה אף אחד לא בא לבקר ולשאול שאלות?? אני לא נושכת,מבטיחה.

תום סויה

על ידי תמר_מתחילה* » 04 ינואר 2006, 14:44

ברוכה הבאה @} (אחלה ניק)
מה עושים עם אוקרה?

תום סויה

על ידי אנונימי » 04 ינואר 2006, 14:44

ראו גם: האם סויה טובה לבריאות / מתכונים של טופו וסויה / הכנת חלב סויה בבית


9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-: 9-:
גם מתכונים להכנת חלב סויה ומוצריו
שלום לכולם! אני מכינה בבית טופו טעים טעים, וגם שאר מוצרי סויה:
  • חלב סויה טבעי,ללא חמרי טעם (שונה מאד ממה שיש בסופר)
  • מיונז סויה ללא ביצים
  • אוקרה (מחית פולי סויה מבושלים) גולמית
  • גרנויה- אחלה בחלה של גרנולת אוקרה
בטח בהמשך יהיו לי עוד מוצרים. אני כל הזמן משתכללת.
את הדברים אפשר לאסוף מגבעת ברנר, או בדרך (אני הרבה בתל אביב). אפשר לדבר איתי ב 0523-280725

Okara AKA unohana or kirazu, "honorable pulp", is the high fiber remnant of tofu or soymilk making. Containing plenty of soluble and insoluble fiber and a modest amount of high quality protein, it is highly perishable, so it is best to use it within a day or so, or cook and freeze immediately for storage. Japanese researchers have determined that okara is the only known vegetable source of bivalent iron easily assimilated by the human gut.

There are three basic types of soy fiber: okara, soy bran and soy isolate fiber. All of these products are high-quality, inexpensive sources of dietary fiber. Soy bran is made from hulls (the outer covering of the soybean), which is removed during initial processing. The hulls contain a fibrous material which can be extracted and then refined for use as a food ingredient. Soy isolate fiber, also known as structured protein fiber (SPF), is soy protein isolate in a fibrous form.

Okara nutrients
One cup of dried soybeans produces about 10 ounces- usually a little less than 2 cups- of okara after the soy milk is extracted. One half cup of okara is a bit over 2 ounces or 60 grams. According to the USDA Human Nutrition Information Service Agriculture Handbook No. 8-16, okara has the following nutrient composition per 100 grams (about 3/4 cup):

Okara nutrient counts
Kcal 77

protein 3.2 g

Carbohydrate 12.5 g

Fiber 4.1

Calcium 80

Iron 1.3

Thiamin 0.02 mg

Riboflavin 0.02 mg

Niacin 0.1 mg


Comparing Okara and Tofu

(Food constituent per edible portion of 100 grams)

Constituent Okara Tofu
Protein 4.8g 5.0g
Lipid (fats) 3.6g 3.3g
Carbohydrate glucide 6.4g 1.7g
Carbohydrate fiber 3.3g 0
Ash 0.8g 0.6g
Total dietary fiber 9.8g 0.3g
Water soluble fiber (0.3g) (0.1g)
Insoluble fiber (9.5g) (0.2g)
Calcium 100mg 90mg

מתכונים שונים לאוקרה ניתן למצוא ב- http://www.ellenskitchen.com/clearlight ... okara.html

חזרה למעלה