על ידי בשמת_א* » 12 מאי 2008, 11:20
איזה יופי, יונת!
נחמד בעיני, שבמסמך שהכנתי לאדריכלית שלי, שני הדברים הראשונים שציינת רשומים בספציפיקציות למטבח (-:
אבל לגבי הפינות:
בכל המטבחים המוצלחים שראיתי (וכן, גם אני עסוקה כבר יותר משלוש שנים בתצפיות מהסוג הזה (-: ), איזור העבודה העיקרי, הוא האיזור שבין הכיור לכיריים, הוא בפינה. כי הכיור על קיר אחד, והכיריים על קיר אחר, כך שמשטח העבודה שביניהם יוצא בפינה של ה-ר'.
כמו כן, שמתי לב שאם המרחק בין הכיור לתנור גדול מדי, אז בניגוד למה שאפשר לחשוב, זה דווקא בעייתי. לא נוח שיש מרחק גדול בין הכיור לכיריים. מרחק העבודה הכי טוב שראיתי הוא בערך 60 ס"מ מהכיור ועד הפינה, ועוד 10-30 ס"מ מהפינה ועד הכיריים. עובדים ברצועה הקרובה של השיש, ולכן נוח שהשיש קצת רחב כך שבאיזור הזה צמודים לקיר וזמינים לשליפה אביזרים כמו מעבד מזון, מיקסר, בלנדר, קרשי חיתוך, ושבמגירות שמתחת או תלויים על הקיר הסכינים, הקולפנים וכדומה.
אבל זה אכן יכול להיות טיפה בעייתי אם אחד רוחץ כלים, והשני מכין סלט. הם צריכים לעמוד קרוב זה לזה, כי לא חשוב מה שטחו של כל המטבח, אחד עומד בפינה והשני מול הכיור, ממש זה לצד זה. וחוץ מזה, שניהם צריכים את המים - האחד לשטיפת הכלים והשני לירקות (אהמ... המטבח שלי לא כולל מדיח, אם כי הוא יכלול "תיכנון למדיח עתידי" למען שלום בית, בתקווה שה"מדיח העתידי" יישאר תמיד "עתידי"...).
אשמח לשמוע, יונת, אם יש לך הערות על המצב הזה.
כלומר, כתבת בצדק על הבעייתיות בפינות. אבל פה מצאתי שהפינה היא הסידור הכי טוב לצלע כיור-כיריים במשולש.
עוד משהו שאני אשמח להערות ולתגובות עליו:
לפי ממצאי, מבנה מטבח מוצלח הוא כזה: על קיר אחד מקרר וכיור, על השני כיריים. ככה: מקרר - רווח של ארון אחד ברוחב של מדיח כלים סטנדרטי (כלומר שיש ברוחב 60 ס"מ בערך) - כיור - רווח של ארון אחד עד הפינה - מהפינה ועד הכיריים מקסימום 30 ס"מ.
לדעתי, הכי נוח שהמקרר משמאל לכיריים ולא מימין. ככה מייבש הכלים נמצא באיזור שבין המקרר לכיור, והתנועה לשים כלים לייבוש מהכיור היא שמאלה (לימניים כמובן). ככה גם נשאר שם מספיק שטח שיש לשים דברים שמוציאים מהמקרר.
אבל אני חוששת שאצלי ייצא הפוך, וככה המקום הטבעי למייבש הכלים יהיה ימינה מהכיור, כדי לא לתפוס את משטח העבודה שבין הכיור לכיריים במייבש כלים.
האם זה נראה לכם בעייה? האם יש מישהו שחי בשתי הצורות ויכול להעיד אם זה משמעותי? אני לא יודעת אם קשה לי כשהמייבש מימין רק מפני שאני רגילה כבר יותר משלושים שנה לשטוף כלים ולהעביר אותם שמאלה, או שזה לא עניין של הרגל אלא יש לזה סיבה "אמיתית".
איזה יופי, יונת!
נחמד בעיני, שבמסמך שהכנתי לאדריכלית שלי, שני הדברים הראשונים שציינת רשומים בספציפיקציות למטבח (-:
אבל לגבי הפינות:
בכל המטבחים המוצלחים שראיתי (וכן, גם אני עסוקה כבר יותר משלוש שנים בתצפיות מהסוג הזה (-: ), איזור העבודה העיקרי, הוא האיזור שבין הכיור לכיריים, הוא בפינה. כי הכיור על קיר אחד, והכיריים על קיר אחר, כך שמשטח העבודה שביניהם יוצא בפינה של ה-ר'.
כמו כן, שמתי לב שאם המרחק בין הכיור לתנור גדול מדי, אז בניגוד למה שאפשר לחשוב, זה דווקא בעייתי. לא נוח שיש מרחק גדול בין הכיור לכיריים. מרחק העבודה הכי טוב שראיתי הוא בערך 60 ס"מ מהכיור ועד הפינה, ועוד 10-30 ס"מ מהפינה ועד הכיריים. עובדים ברצועה הקרובה של השיש, ולכן נוח שהשיש קצת רחב כך שבאיזור הזה צמודים לקיר וזמינים לשליפה אביזרים כמו מעבד מזון, מיקסר, בלנדר, קרשי חיתוך, ושבמגירות שמתחת או תלויים על הקיר הסכינים, הקולפנים וכדומה.
אבל זה אכן יכול להיות טיפה בעייתי אם אחד רוחץ כלים, והשני מכין סלט. הם צריכים לעמוד קרוב זה לזה, כי לא חשוב מה שטחו של כל המטבח, אחד עומד בפינה והשני מול הכיור, ממש זה לצד זה. וחוץ מזה, שניהם צריכים את המים - האחד לשטיפת הכלים והשני לירקות (אהמ... המטבח שלי לא כולל מדיח, אם כי הוא יכלול "תיכנון למדיח עתידי" למען שלום בית, בתקווה שה"מדיח העתידי" יישאר תמיד "עתידי"...).
אשמח לשמוע, יונת, אם יש לך הערות על המצב הזה.
כלומר, כתבת בצדק על הבעייתיות בפינות. אבל פה מצאתי שהפינה היא הסידור הכי טוב לצלע כיור-כיריים במשולש.
עוד משהו שאני אשמח להערות ולתגובות עליו:
לפי ממצאי, מבנה מטבח מוצלח הוא כזה: על קיר אחד מקרר וכיור, על השני כיריים. ככה: מקרר - רווח של ארון אחד ברוחב של מדיח כלים סטנדרטי (כלומר שיש ברוחב 60 ס"מ בערך) - כיור - רווח של ארון אחד עד הפינה - מהפינה ועד הכיריים מקסימום 30 ס"מ.
לדעתי, הכי נוח שהמקרר משמאל לכיריים ולא מימין. ככה מייבש הכלים נמצא באיזור שבין המקרר לכיור, והתנועה לשים כלים לייבוש מהכיור היא שמאלה (לימניים כמובן). ככה גם נשאר שם מספיק שטח שיש לשים דברים שמוציאים מהמקרר.
אבל אני חוששת שאצלי ייצא הפוך, וככה המקום הטבעי למייבש הכלים יהיה ימינה מהכיור, כדי לא לתפוס את משטח העבודה שבין הכיור לכיריים במייבש כלים.
האם זה נראה לכם בעייה? האם יש מישהו שחי בשתי הצורות ויכול להעיד אם זה משמעותי? אני לא יודעת אם קשה לי כשהמייבש מימין רק מפני שאני רגילה כבר יותר משלושים שנה לשטוף כלים ולהעביר אותם שמאלה, או שזה לא עניין של הרגל אלא יש לזה סיבה "אמיתית".