תכנון מטבח

שליחת תגובה

לפעמים הדרך לנצח היא להכנע
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 אוקטובר 2015, 12:58

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מתכננת מטבח בבית קרקע מעוניינת לשיים קולט אדים צמוד לקיר עם ערובה החוצה. בעלי טוען שחבל על הכסף,אשמח לשמוע מבעלי ניסיון האם זה עוזר מבחינת הוצאת הרחות, יש היום קולטים חלקים ושטוחים שנראים כמו טלויזה האם גם אותם קשה לנקות כמו שהרבה טוענים בקיצור אשמח לשמוע כל טייפ.

תכנון מטבח

על ידי נועה_ברקת* » 18 מרץ 2012, 09:55

אני בשלב המטבח בחיי, החלל נתון, גם החלונות ורק נשאר לתכנן ארונות ומיקום מדויק לפינת האוכל. קראתי הרבה המלצות, והאמת שזה יהיה מטבח בעיקר לשני אנשים ואחר כך אולי, אינשאללה לנכדים... והייתי רוצה שהוא יהיה נקי ומסודר מצד אחד אבל גם כפרי. רעיונות? לינקים? תמונות?

תכנון מטבח

על ידי אנונימי » 18 יולי 2011, 11:29

המלצות במטבח
  1. להקטין את הרווח בין השיש לבין הארונות העליונים ל 40-50 ס"מ במקום 60. מבחינת גישה לארונות העליונים ההבדל משמעותי מאוד, ומבחינת מרווח עבודה - לא כך כך מהותי.
  2. לשים ארונות עליונים גבוהים יותר, ואפילו עד התקרה, גם קל יותר לשמור על נקיון וגם יש נפח אחסון גדול יותר לדברים שלא צריך זמינים.
  3. לתכנן את השיש כך שיהיו מספיק אזורים לעבודה ולא רק לאכסון, ואז אפשר לעבוד במקביל כמה אנשים.

תכנון מטבח

על ידי אילה_א* » 17 יולי 2011, 23:22

אוף ככל שאני חושבת על זה יותר יש לי פחות מושג איזה מטבח אני רוצה\צריכה וזה מבאס כי במטבח שלי אני מרגישה שהוא הכי טוב בעולם והנה אני צריכה להחליף אותו

תכנון מטבח

על ידי נועה_ברוך* » 17 יולי 2011, 18:59

באמת גאוני. מעורר שאלות...
תודה על הקישור

תכנון מטבח

על ידי לוטם_מרווני* » 15 יולי 2011, 22:55

גאוני! תודה על הקישור.

תכנון מטבח

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 יולי 2011, 21:45

מטבח אקולוגי וגאוני: http://vimeo.com/10678686

תכנון מטבח

על ידי נירמאל_אורי_אילן* » 21 ספטמבר 2010, 12:41

ליאת
(לא נדרשת הכנת מים נפרדת)
זה נכון במידה שברז המים של המטבח הוא ברז פרח, כזה שיושב על השיש.
אם יש לך ברז קיר אז זה יותר מורכב.
וגם תקחי בחשבון שמדיחים קטנים לפעמים עובד רק על גרביטציה, כלומר ניקוז המים יוצא בגלישה ואז המדיח חייב להיות גבוה מעל הניקוז של המטבח..

תכנון מטבח

על ידי מצ'רה* » 21 ספטמבר 2010, 10:26

צנצנות זכוכית של חומרי גלם יבשים זה יפה?
מאד!
(רק שהאור לא כ"כ טוב למצרכים. חושך עדיף)
ואם הבית עמוס ויזואלית אז צנצנות שרואים זה עוד עומס לעיניים

תכנון מטבח

על ידי לוטם_מרווני* » 20 ספטמבר 2010, 22:44

ואו. וכעת לאחר שסיימתי לקרוא את הדף הזה, שהוא אחד הדפים הכי רלוונטים עבורי כרגע באתר, אני מזמינה את הקוראות המנוסות לעזור לי גם.
מטבח בצורת האות ח', כל הקירות שלו חיצוניים, פונה לכיון מערב (צפון מערב, מערב, דרום מערב), 2 חלונות (לכיון צפון ולכיון דרום), 3.30*3.60
.
בפנטזיה שלי- מטבח עם ארונות לבנים בסגנון כפרי, משטח עבודה גרניט שחור או אבן קיסר שחורה או ירוקה. אלומיניום של החלונות לבן או כחול.
אחת ממעצבות הפנים שהתייעצתי עימן הציעה בלי ארונות עליונים, רק בקיר של המקרר - ארונות עליונים ותחתונים או פשוט שלמים, כך שנשאר למעשה ר' של משטח עבודה.
אספתי רעיונות לאחסון באיקאה (הנה הסיכום ואני מנסה אותם אצלי במטבח. ואלו המסקנות:
  • צלחות במגירה קרובה לרצפה- זה רע. לא נוח, לא נעים להתכופף. היתרון- הילדים, בגילם כיום, מסתדרים לבד. זה חשוב. אילו היתה לי מגירה גבוהה מתפקדת (זו העליונה תקועה. בית שכור) - שם.
  • ספלי שתיה במגירה קרובה למשטח- פנטסטי. זמין. בעיה אחת- סגירה חזקה עלולה לנפץ כוסות. פתרון- מידור סטייל איקאה או כוסות פלסטיק כבלם זעזועים.
  • ארונות עליונים אטומים, ולתצוגה (יש לי בכלל מה להציג? צנצנות זכוכית של חומרי גלם יבשים זה יפה?) ארון עם דלתות זכוכית. יפה, באמת יפה. אבל שימושי?
  • ומה בעצם הדרישה שלי מהמטבח? שיהיה נוח לשימוש יומיומי אינטסיבי. ונעים להסתכל עליו מהסלון. ומואר. בגלל זה לבן. כי ממילא הבית שלי כזה אקלקטי ועמוס בפרטים וביצירות של הילדים ושלי שממש מחייב שלפחות הרקעים יהיו בהירים ורגועים.

תכנון מטבח

על ידי אומ_איליי* » 10 מרץ 2010, 22:39

ליאת
בדרך כלל שמים נקודת חשמל מתחת לכיור עבור טוחן אשפה ,מטהר מים או מדיח.
אני לא חושבת שיש כזה שיצליח להכנס מתחת לסיפון של הכיור

לא הרבה מקום

לא ראיתי כאלו מדיחים וגם שהידית של פתיחת דלת המדיח לא תתקע לך ברגל כל פעם שאת כן רוצה לשטוף משהו בכיור.
הפתרון הטוב יהיה אם ניתן לפרק את דלת הארון שליד הכיור ולחבר לסיפון של הכיור מחבר מיוחד שמתאים למדיח וזהו (לא נדרשת הכנת מים נפרדת) וגם יצטרכו לקדוח פתח עגול בדופן הארונות למעבר הצינורות . בהצלחה

תכנון מטבח

על ידי ליאת* » 09 מרץ 2010, 23:05

לכל המומחים והמומחות.רתיתי לדעת.אין לי הכנה למדיח אבל יש לי מקום מתחת לכיור היכן שאשפה עם שקע חשמלי.איך אני יכולה לשים שם מדיח קטן ולא על השיש.יש אפשרות לאופציה כזאת?

תכנון מטבח

על ידי פלונית_כרגע* » 17 נובמבר 2009, 20:22

אין לי פיתרון לתבניות,
אבל אני שמחה שהדף הזה עלה כי בדיוק קיבלנו תוכניות (די סופיות) לבית ואני ממש לא שלמה עם המטבח.
אני כול הזמן בתחושה שאני מפספסת משהו שיש איזשהו פיתרון שאני לא רואה..
וזהו התיאור.
המטבח בצורת ח בפינה הימנית יש חלון פינתי גדול. הכול זה קירות חיצוניים אז אפשר ורצוי! גם בהם חלונות.
מהקיר השמאלי רואים את הכניסה לבית אז מאוד כדאי שם חלונות כדי לראות מי בא.. ומעבר לקיר הימני נמצאת החצר העיקרית שלנו.
החלק הפתוח של הח פונה אל הסלון פינת אוכל. ת'כלס אנחנו מעוניינים במטבח חצי סגור, ז"א אולי קיר יותר נמוך ויותר קצר- כך שיהיה פתח מימין ומשמאל למטבח.
בנוסף אנו מעוניינים שיהיה במטבח שולחן עם 5 מקומות לפחות.
גודל המטבח- 4.5 על 4 (4 רוחב) והבעיה- אנחנו לא מצליחים למקם את המקרר במקום מספיק משביע רצון עבורנו.
וזה די משגע כי המטבח הוא גדול למדי, אומנם עם היתה לי אפשרות הייתי בונה גדול יותר אבל עדיין זה מידות נאות ומשגע אותי שאני מרגישה שאין לי מקום והכול מתנגש!
לצערי אין לי מושג איך להעלות את התוכנית לכאן אבל אני מקווה שההסבר ברור.
אשמח לכול תובנה, נראה לי שהאדריכל כבר רוצה לברוח.. :-)

תכנון מטבח

על ידי אביטל_צ* » 17 נובמבר 2009, 15:27

מחפשת רעיון ל איחסון יעיל של תבניות אפייה
אני לא אוהבת להכניס את כל התבניות לתוך התנור ואז להוציא הכל ברגע שאני רוצה להשתמש בו
יש לי מקום מצויין ממש ליד התנור, יש שם מרווח של בערך 25 ס"מ (אולי אפילו 30) בין התנור לקיר.
יש באיקיאה details]מתלה מכסי סירים type[/po]=1&itemid={0F540575-DACA-4E08-B268-143E8CE0B0FB}, ואני חושבת שמשהו דומה (רק צריך להיות רחב יותר בכל השלבים) יהיה יעיל עבור תבניות
אשמח לשמוע על פתרונות יעילים ונוחים.

תכנון מטבח

על ידי בשמת_א* » 28 מאי 2009, 16:47

לשולחן האוכל שלנו אין מקום בתוך המטבח (בגודל קצת פחות מ 12 מ"ר) שלנו
זה מאוד תלוי במטבח ובמספר הנפשות.
בבית הורי גודל המטבח הוא 4X2.80.
המטבח עצמו בנוי בצורת ריש, וכך יש שולחן אוכל שעומד ניצב לקיר שמול הרגל הארוכה של הריש.
אני אנסה לתאר אחרת: נכנסים בדלת.
בקיר השמאלי 4 מטר של מקרר-משטח-כיור-משטח.
בקיר ממול המשך הריש, סה"כ 2.80 של משטח (המשך המשטח מקיר שמאל)-כיריים-משטח-ארון בגובה מלא עד קיר חיצוני.
בקיר הימני, קיר חיצוני, בין 2 חלונות - עומד שולחן האוכל. משהו כמו 1.20 על 75 ס"מ, הספיק בהחלט ל-4 נפשות.
אבל נכון שעומק הדלפקים הוא 50 ס"מ ולא 60 כמו שנהוג היום.

תכנון מטבח

על ידי תבשיל_קדרה* » 28 מאי 2009, 11:34

אם 12 מ"ר זה קטן למה האדריכלית לא אמרה לנו? ז"א זה התפקיד שלה לתכנן גודל נכון לא?
אולי לא הבנתי את התיאור שלך.
כלומר - אני משערת שהאדריכלית תכננה ככה שיש מספיק מעברים.
עם זאת, אם השולחן משמש גם משטח עבודה, אולי יש פחות משטחי עבודה ממה שאני מדמינת.
בנוסף, אני לא יודעת באיזה גודל השולחן הזה, וכמה אנשים אמורים לאכול לידו - ביומיום וכשיש אורחים.

לשולחן האוכל שלנו אין מקום בתוך המטבח (בגודל קצת פחות מ 12 מ"ר) שלנו.

תכנון מטבח

על ידי אומ_איליי* » 25 מאי 2009, 21:03

איילת- שלחתי לך מייל עם מספר הטלפון שלי

תכנון מטבח

על ידי רוזמרין* » 25 מאי 2009, 13:12

אני גרה בגליל. אין לי תמונה של המטבח אבל אולי אני אעשה מאמץ ואצלם.
בכל אופן, יש לי במטבח שני כיורים ושני מקררים. שולחן האוכל הוא גדול ומיועד לארוחות גם אם יש אורחים אז לא הבנתי מה הבעיה. אני מכירה דתיים ולא ראיתי שיש להם שולחן נפרד לארוחות שבת (אלא אם השולחן במטבח הוא קטנטן).
גודל החדר הוא (חכי, הולכת למדוד)- 3 על 5.5 בערך. החלק של המטבח הוא 3 על 2 . השיש בצורת ח'. יש אפשרות לשים ארונות בשפע גם בחלק של פינת האוכל אבל אצלנו יש עדיפות למינימום כלים ואנחנו גם משפחה של 4 נפשות.

תכנון מטבח

על ידי פלונית_כרגע* » 25 מאי 2009, 12:56

בקשר למטבח ששלחתי..
גם אני לא רוצה הייטקי התכוונתי רק למחיצה.
במקום קיר בחצי גובה, קיר שיש לו שני פתחים.
ראיתי כזה גם בבית של הורים של חבר של מישהו..
במטבח הרבה יותר קטן מהתמונה.
אצלם יוצא שפתח אחד הוא מול הסלון ומול הפתח הזה (בתוך המטבח) שולחן עם 5 מקומות אולי אפילו יותר. וככה מי שיושב במטבח יש לו קשר עם הילדים שמשחקים בסלון.
ואת הכיור וכול משטחי העבודה לא רואים מהסלון.
בין המטבח לסלון יש פינת אוכל לימי חג ומועד ואירוחים גדולים. אבל זה בצד אז זה לא חוסם את הדרך- המבט לסלון
וכן קרוב מאוד למטבח כדי להגיש אוכל.
מקווה שההסבר ברור.. אני לא יודעת לצייר במחשב..

תכנון מטבח

על ידי איילת* » 25 מאי 2009, 12:24

שוב תודה לכל המגיבות.
רוזמרין, אני זוכרת את התיאור שלך. גם לנו יש צרכים דומים אלא שאנחנו צריכים פינת אוכל נפרדת לסעודות שבת וחג. (ככה זה אצל דתיים) - יש גם כלים מיוחדים לשבת וחג שלא לדבר על בשרי חלבי בקיצור צריך יותר מקום ויותר מקומות אחסון.
ולכן אם בחרתי במטבח סגור אני צריכה למעשה שתי פינות אוכל (מיותר) ומטבח סגור יותר גדול מאשר פתוח. זה מביא אותי להתלבטות הגדולה אולי לפתוח את המטבח להשאיר בו שולחן פחות גדול ולפתוח אותו לפינת אוכל . חוץ מזה יש לנו יציאה מהמטבח החוצה. איפה את גרה? יש אפשרות לראות?
פלונית, המטבח ששלחת לא מדבר אלי. מעבר לעיצוב ההיי טקי שזה לא הסגנון שלי הוא גם נראה לי מאד גדול בבית מאד גדול. אני אוהבת חללים קטנים ומנוצלים היטב אם כי לא יודעת להעביר את החלומות למציאות.
עדי - אני צריכה להתעמק בהסבר. תודה.
תבשיל- אם 12 מ"ר זה קטן למה האדריכלית לא אמרה לנו? ז"א זה התפקיד שלה לתכנן גודל נכון לא? אני אבדוק לאן אפשר להגדיל אותו. והשולחן משמש גם כתחנת ביניים בין המקרר לכיור - כיריים. להניח, ללוש ועוד...

תכנון מטבח

על ידי עדי* » 25 מאי 2009, 12:02

לאיילת
גםלנו יש בית יחסית קטן (137 מ"ר 5 ח'),אין לי כרגע תוכניות לשלוח לך אך אוכל לתאר לך את החלל הציבורי שלנו :כשנכנסים במבואת הכניסה הקטנה מייד רואים את הסלון ומצד ימין רואים פינת אוכל שהיא (אני מקווה) תהיה מרכז הבית: מקום לפתירת תשבצים,לקריאת עיתון, לשיחות ארוכות עם או בלי אוכל לציורים ומשחקים בבצק וכדומה.
בכל מקרה. נכנסת ?ראית סלון מקדימה ושולחן מימין? רק עם הלכת כ 2.5 מטר ימינה לעבר הפינת אוכל תוכלי לראות שהפינת אוכל היא בערך חצי מחלל פתוח שמורכב ממטבח ופינת אוכל.
אני מתכוונת שברגע שדרכת בדלת הכניסה המטבח נמצא מאחורייך בצד ימין ,מעין קוביה בולטת בחזית הבית . הבנת?
המידות של המטבח: 3* 4.4 - וכולל בתוכו מזווה קטנטן ואי-מדף קטן עם מקום לכסא אחד,קפה אחד,ועי תון אחד :)
המידות של פינת האוכל 2.60*2.10 החלל הציבורי תוכנן לפי העקרונות של כריסטופר אלכסנדר שבהם בחלל הציבורי צריך שיהיה איזון נכון בין פרטיות וציבוריות .המבנה הזה מאפשר לי לקרוא עיתון בשקט על ה"אי" שלי אך גם לשמוע ברקע "מי רב על מה ועם מי בסלון" והמבנה הזה גם מאפשר לי להשאיר הר של כלים מג'וייפים ולארח בסלון מבריק.או מאפשר לבעל שלי לבשל עם מוזיקה במטבח (עשינו הכנה לרמקולים)בעוד אני יושבת בסלון עם חברה .הבית צריך להתאים לצרכים הכי ספציפיים של החיים שלכם,לנו,למשל, לפני שהיו לנו ילדים, היו לכל אחד מאיתנו המון תחומי עיניין וכשרונות ותחביבים ומאז שנהיינו הורים אנחנו מנסים לחפש תחומי עיניין שיתאימו יותר להורות שלנו. אז בשעות הערב אחרי שהילדים הולכים לישון המטבח או החדר מחשב הופך להיות,כביכול, החדר שלו והסלון או האמבטייה הופך להיות,כביכול, החדר שלי שברנו את הראש בניסיון למצוא פיתרון שגם יאפשר לי להיות כל היום בקשר עם כל בני הבית ולהיות בקשר עין עם כל החלל הציבורי ושבו זמנית ייתן מענה לצורך שלנו בקצת פרטיות בערב במקום שיאפשר לנו להיות עם עצמינו אחרי שעות על גבי שעות בין אנשים ובני משפחה.רק בעוד כשנה אוכל להגיד לך אייך זה עומד במבחן המציאות כי אנחנו רק בשלבי בחירת הקבלן אבל שיהיה המון המון בהצלחה.

תכנון מטבח

על ידי פלונית_כרגע* » 25 מאי 2009, 11:46

גם אנחנו מתכננים בית
בשיטוטי במרחבי האינטרנט מצאתי את המטבח הנ"ל שנראה לי נכון בלהיות סגור ופתוח גם יחד.
גם אני רוצה מטבח יחסית סגור ושולחן באמצעו.
המטבח הספציפי הזה מאוד ארוך..

http://www.design-inbal.com/?CategoryID=181

תכנון מטבח

על ידי רוזמרין* » 25 מאי 2009, 11:41

איילת, בהתחלת הדף יש תיאור של המטבח שלי. הוא חדר בפני עצמו וכולל גם את פינת האוכל. יש דלת ממנו לסלון וגם דלת החוצה. הוא באמת מרכז הבית. הוא והסלון. כשרוצים לאכול או לשוחח (גם עם הילדים) או לארח שכנים או להכין שעורים- זה המטבח. כשרוצים להיות במחשב או לראות טלויזיה או לשחק או לארח אורחים "חשובים"- זה בסלון.
והבית שלנו הוא בסדר גודל שלכם. אני גידלתי בבית הזה את הילדים מגיל קטן מאד ורוצה לציין שבשבילנו זה היה התכנון הנכון והמדוייק.

תכנון מטבח

על ידי בשמת_א* » 25 מאי 2009, 11:09

איילת היקרה, אין לי תמונות של המטבח שלי, צר לי. וגם לא הייתי מציגה אותו כדוגמא מוצלחת. זה מטבחון פיצפון.

תכנון מטבח

על ידי תבשיל_קדרה* » 25 מאי 2009, 07:54

איילת, לגבי מה שאת מתארת - מטבח עם שולחן גדול במרכזו, חדר נעים לשהות של כל המשפחה, הוא צריך להיות גדול יותר מ 12 מ"ר, כי:
  • משטחי העבודה תופסים מקום ומקטינים את שטח החדר.
  • את רוצה שהשולחן לא יחסום את הדרכים בין מקרר-כיור-כיריים.
  • מסביב לשולחן יהיו כסאות, בשאיפה מ 3-4 כוונים.
זה נראה לי אפשרי בבית של 120 מ"ר, סביר שזה יהיה על חשבון שטח סלון/פינת אוכל.

קחי בחשבון שאם את מארגנת ככה, גם האורחים שלך יהיו במטבח או מאוד קרוב אליו.

תכנון מטבח

על ידי איילת* » 25 מאי 2009, 00:19

תודה לכל המגיבות. אפשר אולי לראות תמונות של המטבחים שלכם?
המייל שלי: [email protected]
לילה טוב!

תכנון מטבח

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 מאי 2009, 23:39

עברתי את זה ממש לא מזמן.אחרי אינספור שיקולים ושינויים נבנה המטבח!כבר 4 חודשים שאנחנו גרים בבית ואני מרוצה.
כמובן כמו שכבר קראת זה מאוד אינדיוידואלי.אצלי המטבח פתוח ואני יכולה רק לנסות להאיר כמה נקודות ותחשבי אם זה מתאים לך.
אני מאוד אוהבת את השיתוף ולא להיות מופרדת.
יש לנו דלפק בגובה שולחן(כמו לשון ים-מחובר לשיש)מאוד נוח גובה שולחן בשביל ילדים,לא מבזבז מקום כמו אי ולא תופס מקום.
אני ואישי עובדים במטבח ביחד/לחוד וזה נוח שמדי פעם בהפוגות הבישול הולכים וחוזרים,הילדים מסתובבים וזה חלק אינטגרלי מהבית.
אני לא מאוד מסודרת אבל לא מפריע לי הכלים שרואים.יחד עם זאת אני חושבת שכדאי למקם את הכיור שיהיה קצת מוסתר,אני פשוט דואגת לשטוף כלים לפני מבקרים "חשובים".
לפי מה שאני חקרתי בנושא - הסדר של התיכנון במטבח צריך להיות כך:
להוציא מהמקרר,שיש לשים את הדברים,כיור,שיש,כיריים,שיש.זאת אומרת-מוציאים-שוטפים-מבשלים!
השקענו במגירות במקום בדברים אחרים בבית וזה שווה כל שקל.כשאת נמצאת הרבה במטבח (ובינינו-מי לא?!)זה פשוט מקל על החיים.
עכשיו תחשבי מה מתאים לך ולמשפחתך.
שיהיה בהצלחה!

תכנון מטבח

על ידי איילת* » 24 מאי 2009, 23:13

אום איליי לא מצאתי את הטלפון שלך. תוכלי להוסיף אותו בדף הבית?
ההגבלות שציינת ברורות גם לי.ארונות עליונים לא בתכנון כדי שיהיו יותר חלונות. בהתחלה התכנון היה חצי קיר שמסתיר את הכיור ורוב הבלאגן. (שני הכיורים בהפרדה מוחלטת מטעמי כשרות). אבל אז בעלי אמר שהוא רוצה מטבח סגור ושינינו. הטעם העיקרי שלו הוא שההחום של המטבח לא יעבור לשאר חלקי הבית הממוזג אלא יצא מהחלונות ומארובת האויר.
למה בעצם לא מטבח סגור? אם רב הפעילות בבית נעשית בו כמו שכתבתי?

תכנון מטבח

על ידי איילת* » 24 מאי 2009, 22:34

התגובה שלך רק חידדה את ההתלבטות שלי. מטבח סגור זה לא עונש עבורי. אני לא יכולה לחזות את העתיד אבל נראה לי ששולחן האוכל במטבח יכול להיות מרכז הבית. אני מבשלת הילדות מציירות משחקות או מכינות שיעורים (בעתיד). ואז יש חדר סגור נעים, ביתי וחמים ריח של עוגיות או לחם.. אוירה נעמה ונשית.
עם זאת, למה לא פתוח חלקית? ואז אפשר שהאורחים יהיו בסלון ולי יש קשר איתם. זה כבר פחות אינטימי. זה לא כמו לשבת עם חברה במטבח. מצד שני מי יושב עם חברה באינטימיות? כל שניה ילד אחר אומר משהו צריך משתתף בשיחה.
איך המטבח שלך?
חוץ מזה לא מפריע לי שיראו את הבלאגן שלי אני לא מתביישת בו ועובדת די נקי.

תכנון מטבח

על ידי אומ_איליי* » 24 מאי 2009, 22:28

איילת, סגור או פתוח זו שאלה כללית מידיי על מטבח:-) וזו גם שאלה מאוד אישית... בעיניי מטבח חייב להיות פתוח עם ההגבלות הבאות, לא יושבים בסלון/פינת אוכל ורואים ארונות מטבח- כך שאם יש לך ארונות עליונים או שהסלון מופנה לכיוון המטבח אז כדאי לדעתי לסגור חלקית ואם לא סוגרים חלקית אז שתהייה הסתרה מקסימלית של הכיור! גם אם לא בא לך לשטוף כלים את לא חייבת תזכורת לנושא בכל פעם שאת באזור המטבח.
במטבח של שני כיורים האם את רוצה כיורים סמוכים זה לזה או הפרדה מוחלטת?
יש עוד לא מעט דרישות בתכנון מטבח טוב ויעיל וחשוב מאוד להתעקב על כל מגירה וארון ועל כל מהלך העבודה במטבח עם המתכננים.
אם תרצי ייעוץ יותר מפורט הטלפון שלי מופיע בדף שלי.
רחל

תכנון מטבח

על ידי מיכלול_ה* » 24 מאי 2009, 22:05

אפשר במקום סגור או פתוח לעשות אותו עם קיר אחד בסגנון מזנון או בר שיפריד בינו לבין פינת האוכל. ואז המטבח יחסית סגור אך לא מבודד משאר הבית. או כל חיצה אחרת שתפריד מהסלון אבל שלא ישאר מבודד ומסוגר בתוך חדר נפרד.
עבורי מטבח סגור זה עונש, זה להיות מופרדים מהילדים שבדרך כלל משחקים בסלון ואם באים אורחים אז זה גם להיות רחוקים מהתתרחשות וזה קצת מרגיש לי כמו לשרת אחרים ולא להיות חלק מהארוחה.
עם זאת מטבח פתוח לגמרי זה מתאים רק לאנשים מסודרים יחסית או כאלו שאין להם הרבה אורחים או שלא אכפת להם שכולם יראו את ערמות הכלים בכיור.

תכנון מטבח

על ידי איילת* » 24 מאי 2009, 16:51

אנחנו מתכננים עכשיו בית. ואני מנסה להגיע למטבח האידיאלי. מאד מתלבטת: פתוח או סגור? ברגע בתוכניות הוא סגור אבל אני לא בטוחה. מפחדת שיהיה קלסטרופובי. הבית כולו כ-120 מטר המטבח בערך 12. חשוב שיהיו שני כיורים. אני הרבה במטבח מבשלת אופה מחמיצה וכו', הילדות קטנות... אשמח לעצות תובנות ותמונות.
תודה, אילת

תכנון מטבח

על ידי איילת* » 24 מאי 2009, 16:45

רועי היה זה שאיתר מטבח ביתי שמתאים לשלושה אנשים בו זמנית, והמטבח ההוא עזר לי להבין הרבה לגבי הנושא. זה היה מטבח קטנטן של בשלנית גדולה, ואחד הדברים שהם עשו שם זה לשים את הכיור בפינה. (למדתי ממנו עוד דברים, אם תרצי אשלח לך את התמונות
יונת, אפשר את התמונות?
[email protected]
תודה, איילת

תכנון מטבח

על ידי תמי_גלילי* » 29 מאי 2008, 21:42

Book]והנה תמונה להמחשה Excerpts[/po]/cl024-02 lg.jpg
והנה L]תמונה של המשולש כשהאי קצת חוצה צלע אחת shape island triangle[/po].jpg (וזה יכול להיות הרבה יותר גרוע)

תכנון מטבח

על ידי תמי_גלילי* » 29 מאי 2008, 21:28

קראתי קצת על תכנון מטבח, ונפל לי אסימון לגבי אי.
גם אני לא מחובביו, אבל עכשיו אני חושבת שזה אולי כי בכל המטבחים שראיתי הוא היה במקום הלא נכון.
הכיריים, הכיור והמקרר יוצרים משולש שסכום צלעותיו לא צריך לעלות על כ-7 מטרים (מתרגמת מ-feet). אחרת זה פחות נוח. (ברור שיש על זה ווריאציות, אבל זה הכלל הבסיסי).
הצלעות של המשולש צריכות להיות פתוחות לתנועה. כלומר, אם יש אי, הוא צריך לא לחצות אף אחת מהן. הרעיון הוא שלא צריך להאריך את הדרך וללכת מסביב לאי כדי להגיע מאחת התחנות האלה לתחנה אחרת.
אם רק שומרים על הפרט הפשוט הזה, אי יכול להוסיף משטח עבודה ואיחסון (או פינת אוכל, על שרפרפים גבוהים), בלי להרגיש "תקוע" ולצמצם את מרחב התנועה במטבח.
(אני אישית עדיין מסתייגת, וחושבת שבמטבח החלומות שלי לא יהיה אי. מקסימום גלה על גלגלים, שאפשר להזיז בקלות ממקום למקום).

תכנון מטבח

על ידי שפירית* » 23 מאי 2008, 23:41

חשבתי שטוחן עשוי להיות פתרון טוב, כיוון שבחלק מהמקרים הבוצה מטופלת ומנוצלת, אבל לאחר ברור קצת יותר עמוק, מבזבז המון מים.
תודה לעונים.

תכנון מטבח

על ידי יונת_שרון* » 21 מאי 2008, 16:33

מגירת פחים: סתם מגירה רגילה בארון שמתחת לכיור. עליה שמנו סט 4 פחים מלבניים שרועי מצא.

תכנון מטבח

על ידי ביצה_עלומה* » 21 מאי 2008, 01:51

מה דעתכן על טוחן אשפה? האם זה נח? האם זה מתחשב בסביבה?
למיטב ידיעתי תשתית הביוב בארץ אינה מותאמת לטוחני אשפה.

תכנון מטבח

על ידי תמי_גלילי* » 20 מאי 2008, 22:34

האם זה נח?
לא.

תכנון מטבח

על ידי בשמת_א* » 20 מאי 2008, 22:25

מה דעתכן על טוחן אשפה?
אנטי אקולוגי.

תכנון מטבח

על ידי שפירית* » 20 מאי 2008, 21:42

מה דעתכן על טוחן אשפה? האם זה נח? האם זה מתחשב בסביבה?

תכנון מטבח

על ידי תבשיל_קדירה* » 20 מאי 2008, 21:28

גאוני!
ספרי על מגירת הפחים. מחולקת?

תכנון מטבח

על ידי יונת_שרון* » 20 מאי 2008, 21:04

טיפ מעולה שקיבלנו מ-שרה לה ובעלה, ואנחנו נהנים ממנו כל רגע: במגרות התחתונות להאריך את הקנט התחתון סנטימטר או שניים למטה כככה שיבלוט מתחת למגרה. זה מאפשר לפתוח את המגרה עם הרגל, בלי להתכופף. טוב במיוחד למגרה של הפחים.

תכנון מטבח

על ידי יונת_שרון* » 16 מאי 2008, 01:03

תמי, לא יודעת איך זה להעמיס כלים שם, מצטערת.

תכנון מטבח

על ידי שמש_בחורף* » 15 מאי 2008, 10:33

גם לנו יש פח לקומפוסט על השיש. זה פח קטן כזה עם מכסה נפתח, מהסוג שמיועד במקור (אני חושבת) לחדרי ילדים או ליד שולחן עבודה בבית.

תכנון מטבח

על ידי טרה_רוסה* » 14 מאי 2008, 23:24

לנו יש מיכל לקומפוסט שיושב על השיש, ליד הכיור. הוא עשוי ממיכל 5 ליטר של יוגורט, והוא מאוד נוח. יש לו ידית מהצד, ופתח קטן יחסית (לקחנו מיכל, ואיפה שהיה הפתח, חתכנו).

תכנון מטבח

על ידי אילה_א* » 14 מאי 2008, 23:03

ראיתי בתערוכה וגם שמרתי פרוספקט של פח שמחולק לארבעה
אני מפנטזת עליו (כמו שבשמת כתבה פעם יש אנשים שמפנטזים על ג'יפ אני מפנטזת על פח)
ניתן לאכסן אותו מתחת לכיור ואז יש שם לדעתי מקום לאורגני ,רגיל, נייר, בקבוקים. את הבטריות והניילון והבקבוקי החזרה לסופר ( יש לי כמאה מהם בבית ) צריך לאכסן במקום אחר אבלזה עדיין יותר טוב מהמצב שלי כרגע בהרבה

תכנון מטבח

על ידי תמי_גלילי* » 14 מאי 2008, 18:59

יונת, תודה על התמונות.
מה שהכי מעניין אותי כרגע שם הוא הכיור שממוקם באלכסון, בפינה, וממש ליד המדיח. האם לבעלי הבית נוח להעמיס כלים על המדיח?

תכנון מטבח

על ידי בשמת_א* » 14 מאי 2008, 18:40

במטבחון שלנו יש שני פחים על הרצפה, ואנחנו גם מזיזים אותם. פח = דלי פלסטיק. הפח הכללי (שמתמלא באיטיות נפלאה, ובכל זאת מבהיל לראות את כמות האריזות שצריך לזרוק) הוא דלי פתוח, ודלי הקומפוסט הוא דלי עם מכסה תואם. בזמן העבודה במטבח, הדלי פתוח.
שקית גדולה של איקאה תלויה על דלת הכניסה, שעליה יש לי קולב-דלת. לבקבוקי המים הריקים, שגם עוברים שימוש חוזר לצורך איסוף מי השטיפה של הירקות והפירות האורגניים להשקיית הערוגה שלמטה.
על מתקן הנעליים שמול דלת הכניסה, בין הנעליים שמונחות עליו בקומה העליונה, עומדת קופסת קרטון שממלאים בניירות למיחזור. את הקופסא שמים במיחזור יחד עם הניירות שבתוכה.
צנצנות זכוכית - 1. משתמשים בהן. 2. מוסרים לאחרים שמשתמשים בהן...
שקיות - במרפסונת השירות יש מתקן של איקאה לשקיות על הקיר, וכן סל פלסטיק ישן, מהסוג שהיו לוקחים פעם לקניות בשוק, שמלא שקיות לשימוש חוזר.
אין מיכלי חלב, אין פחיות. הילדים אוספים פחיות ובקבוקי פיקדון שהם מוצאים, ואנחנו מאחסנים אותם בבג'אז' של האוטו עד שלוקחים אותם לסופרמרקט.

תכנון מטבח

על ידי תבשיל_קדירה* » 14 מאי 2008, 17:40

איפה מאחסנים פחים שונים לסוגי פסולת שונים (נייר/אורגני/פלסטיק וכו')?
אני מתכננת להקדיש לזה את הארון שמתחת לכיור.
אם נתכנן משהו מענין משל עצמינו, אני ארשה לכולם להעתיק.


רגע, אני רוצה לפרט:
אורז - למשל - אני מוכנה להחזיק במזווה, כי זה משוה שהולכים לקחת לכל היותר פעם ביום.
לפחי המחזור אני ניגשת המון פעמים ביום, ויותר מזה - בגלל שהם עכשיו במחסן (דלת מהמטבח), הזבל מצטבר על השיש עד שאני ממינת.
לכן אין לי ספק שפחי המחזור צריכיםלהיות נגישים יותר מחומרי הגלם.

תכנון מטבח

על ידי אמא_אינקובטור* » 14 מאי 2008, 17:22

במטבח ללא חדר שירות/מזווה - איפה מאחסנים פחים שונים לסוגי פסולת שונים (נייר/אורגני/פלסטיק וכו')? לי יש מתחת לכיור שקית לפלסטיקים (שמתמלאת בקצב מפחיד למרות כל נסיונותינו להפחית צריכה) וקופסה גדולה לכל היתר. למזלנו יש לבית גראז' צמוד (לא מסוגלת לקרוא לזה מוסך) ובו פח לנייר/קרטון, מתקן שמחזיק שקית גדולה לכל שקיות הניילון, כמה מיכלים קטנים יותר לפחיות/זכוכיות/מיכלי חלב שממוחזרים בנפרד, כמה שקיות ענק גדושות לפלסטיקים שצריך למחזר במקום אחר בכלל, ועוד מיכל גדול לבקבוקים שאפשר להחזיר ולקבל פקדון. פעם בכמה ימים אני לוקחת את הקופסה על תכולתה לגראז' ושם ממיינת.

הבה נעשה רשימה מסודרת:
נייר וקרטון
שקיות ניילון
זכוכית
פחיות
מיכלי חלב
פלסטיקים
בקבוקים להחזרה

במטבח החלומות שלי יהיה צמוד למטבח חדר שירות שבו כמה פתחים בקיר. מהפתחים מוביל פיר ישר לגראז', ומתחת לכל פתח עומד כבר מיכל מוכן - רק לזרוק לפתח המתאים והופ הכל ממויין.

תכנון מטבח

על ידי יונת_שרון* » 14 מאי 2008, 15:49

אני לא מרגישה נוח לשים תמונות פרטיות של אחרים ברשת, אבל אשלח את לכל המעוניינות בדואל.

טלי,
ראיתי מדיח ברוחב 40 ס"מ ששמים על השיש. אפשר גם ליצור נישה ואז המדיח לא יתפוס שטח שיש יקר (מלבד בזמן ההטענה והפריקה).
לגבי פחים, אם הם יושבים על מגרה שנפתחת עד הסוף, אפשר להכניס 4 פחים מתחת לכיור (שניים רגילים ושניים קטנים). אפשר לקנות סט של פחים מלבניים שמתאימים בדיוק למגרה כזאת.

תכנון מטבח

על ידי טרה_רוסה* » 14 מאי 2008, 13:09

במטבח ללא חדר שירות/מזווה - איפה מאחסנים פחים שונים לסוגי פסולת שונים (נייר/אורגני/פלסטיק וכו')?
לנו יש "פינת מיחזור" בחלל שמתחת לפינה של השיש.

ראיתי מדיחים שיושבים על השיש. אני מניחה שצריך שיהיה מספיק שיש כדי לוותר על חלק לטובת המדיח.

הזזתי את מתקן הייבוש (יש לנו מדיח, אז הוא לא בשימוש אינטנסיבי) ו - שטח אדיר התפנה על השיש!

תכנון מטבח

על ידי טלי* » 14 מאי 2008, 12:22

שאלות שעלו בזמן תכנון המטבח:
  1. למה שמים את המדיח על הרצפה? זה נורא נמוך ומייצר המון התכופפויות בזמן סידור הכלים במדיח.
האם אפשרי לשים מדיח על במה או משטח כך שיהיו גבוהים יותר?
  1. במטבח ללא חדר שירות/מזווה - איפה מאחסנים פחים שונים לסוגי פסולת שונים (נייר/אורגני/פלסטיק וכו')?
עוד עניין: יש חברות שמציעות תכנון מטבח חינם לפני הזמנה. ניגשים עם הרעיונות והשרטוטים ואז בתוכנה תלת מימדית אפשר לטייל במטבח הוירטואלי ולגלות את ה"באגים" בתכנון. כמובן שלא חייבים להזמין את המטבח משם....

תכנון מטבח

על ידי אילה_א* » 14 מאי 2008, 10:00

נראה לי שנזיז את המתקן כלים לאדן החלון שמאחורי הכיור.
מתאים רק לנפילים לא לנמוכים ולא לילדים

תכנון מטבח

על ידי שמש_בחורף* » 14 מאי 2008, 08:56

במטבח בבית שלי היה לי נורא חשוב שכשעומדים מול הכיור מביטים החוצה מהחלון, ולכן אי אפשר היה לשים מתקן כזה. האמת, אני מצטערת. לא היה נורא אם החלון היה דווקא מול קרש החיתוך, נניח.
אני הייתי רוצה חלון מול כל שטח העבודה במטבח. כך שכל זמן העבודה (גם כלים וגם עבודה על השיש) אוכל להביט החוצה. כרגע לא הייתי מוותרת על החלון שהוא רק מול הכיור. כשאני מול הכיור אני מייד פותחת את הוילונות שם.
בשני בתים שביקרתי יש חלון עם אדן עמוק וחלון שמתחיל מגובה השיש. זה נורא כיף.
אבל אם יש ילדים (אפילו גדולים) הם לא מגיעים לקחת משם כלים, ואז איך הם יכולים לערוך את השולחן בזמן שאני מבשלת?

תכנון מטבח

על ידי טרה_רוסה* » 14 מאי 2008, 08:12

נראה לי שנזיז את המתקן כלים לאדן החלון שמאחורי הכיור.

תכנון מטבח

על ידי אילה_א* » 14 מאי 2008, 00:15

כן סיקרנת את כולנו

תכנון מטבח

על ידי תבשיל_קדרה* » 14 מאי 2008, 00:13

_אם תרצי אשלח לך את התמונות.
אני רוצה_ גם.

תכנון מטבח

על ידי חוט_השני* » 13 מאי 2008, 23:19

יונת , את יכולה להעלות את התמונות כאן?

תכנון מטבח

על ידי תמי_גלילי* » 13 מאי 2008, 21:31

אם תרצי אשלח לך את התמונות.
אני רוצה תמונות.

תכנון מטבח

על ידי אמא_אינקובטור* » 13 מאי 2008, 21:06

_לנו יש שיש ארוך ועמוק שבמרכזו יש רק כיור, שנמצא בדיוק באמצע השיש, כך שניתן להשתמש בכל השטח שמימין ומשמאל לכיור ואם 2 אנשים עובדים ביחד כל אחד תופס צד אחר של הכיור ולא מתנגשים.
את הכלים אנחו מניחים על אדן חלון רחבה מאוד שנמצאת בדיוק מעל הכיור ,זה הכי נוח, מוציאים את הכלי מהמים ומושיטים יד קדימה לעבר אדן החלון שבה מתקן לייבוש כלים._ תיארת במדויק את המטבח שלי :-) חוץ ממתקן ייבוש הכלים שנמצא בפינה עמוקה של השיש, ליד המקרר. זה סידור מאוד לא נוח כך שאת הסירים והמחבתות השטופים אני מיבשת על מגבת פרושה במקום פנוי על השיש, וכל הבלתי-מודחים-במדיח מתיבשים על אדן החלון.

כאילו יש לנו מספיק מקום לשניים לעבוד בו"ז, אבל מהעמדה שלי בפינה שבין הכיור לכיריים אני כל הזמן צריכה לצאת כדי להביא דברים מהמקרר או מהמזווה שליד המקרר, מה שבהכרח מתנגש עם שותפי לבישול. שותפי בינתיים צריך גישה למקום האחסון של כלי המטבח ומפריע לי תמידית. תיאורטית אפשר לבשל קבוצתית אבל זה מצריך הרבה היערכות והכנה מראש כדי שלא יווצר הצורך לחטט בארונות שבדיוק מישהו עובד מולם/מתחתם.

תכנון מטבח

על ידי ניצן_אמ* » 13 מאי 2008, 21:03

מרחק העבודה הכי טוב שראיתי הוא בערך 60 ס"מ מהכיור ועד הפינה, ועוד 10-30 ס"מ מהפינה ועד הכיריים. [...]
ככה אלצנו. |N| :-(

אבל אנחנו באמת אוהבים לעבוד יחד במטבח והפינה הזאת תקועה לנו כמו עצם בגרון.

יונת שרון, אני אשמח לקבל את התמונות!!!!
גם.

תכנון מטבח

על ידי טרה_רוסה* » 13 מאי 2008, 20:35

ברוב הדירות שלי היה לי מתקן לכלים מעל לכיור, אבל לא מהסוג הישן שנמצא גבוה בתוך הארון, אלא כזה ממתכת מצופה פלסטיק לבן, שהתקנו בעצמינו לקיר. זה הדבר הכי נוח. המים מטפטפים לכיור, אבל לא על השרוולים, כי זה רק מעל לחצי האחורי של הכיור. ואין את התנועה הצידה לשים כלים בצד.
במטבח בבית שלי היה לי נורא חשוב שכשעומדים מול הכיור מביטים החוצה מהחלון, ולכן אי אפשר היה לשים מתקן כזה. האמת, אני מצטערת. לא היה נורא אם החלון היה דווקא מול קרש החיתוך, נניח. המתקן לכלים תופס שטח אדיר על השיש. המים שנוזלים מהכלים עושים שלולית על השיש. סתם מעצבן.

תכנון מטבח

על ידי תבשיל_קדרה* » 13 מאי 2008, 19:47

והתנועה לשים כלים לייבוש מהכיור היא שמאלה (לימניים כמובן).
אני רגילה ימינה.
נסי לשכנע אותי. אני עוד יכולה לשנות את המטבח :-P
רק שהארכיטקטית לא תקרא את זה

תכנון מטבח

על ידי בשמת_א* » 13 מאי 2008, 19:47

איזה רעיונות מצוינים!
יונת שרון, אני אשמח לקבל את התמונות!!!!

תכנון מטבח

על ידי פלונית* » 13 מאי 2008, 12:47

לנו יש שיש ארוך ועמוק שבמרכזו יש רק כיור, שנמצא בדיוק באמצע השיש, כך שניתן להשתמש בכל השטח שמימין ומשמאל לכיור ואם 2 אנשים עובדים ביחד כל אחד תופס צד אחר של הכיור ולא מתנגשים.
את הכלים אנחו מניחים על אדן חלון רחבה מאוד שנמצאת בדיוק מעל הכיור ,זה הכי נוח, מוציאים את הכלי מהמים ומושיטים יד קדימה לעבר אדן החלון שבה מתקן לייבוש כלים.
לי הסידור הזה מאוד נוח.

תכנון מטבח

על ידי שמש_בחורף* » 13 מאי 2008, 12:46

וגם מטפטף תמיד עלי כשאני שמה שם למעלה (כשאני רוחצת כלים אצל אחרים).
ככה זה אצל אמא שלי, ותמיד כשאני שוטפת שם כלים השרוולים שלי נרטבים (או בית השחי, אם אני עם גופיה. זה מציק.
_ששמאליים, בכלל, רגילים יותר לתפקד כימניים מאשר להיפך
לא נכון זה קשור לאיזה חלקים במוח יותר פעילים אצלם ._
התכוונתי שמכיוון שהעולם "מאורגן ימינה", גם השמאליים הכי מובהקים נדרשים להסתדר בדרך שפחות נוחה להם - ומתרגלים לזה.

זה גם חוסך מקום חזותית ותפעולית (פתיחת דלת המקרר תופסת שטח גדול אז את מציעה להוסיף עוד דלת שמאחוריה יהיה מקום לפתיחת המקרר זה תופס עוד יותר מקום
אצלנו הדלת הזו היתה נתון,(יציאה למרפסת המטבח) וההחלטה היתה להציב את המקרר במרפסת הזו במקום במטבח עצמו. נכון שזה לא מתאים לדירות קטנות, אבל נראה לי שבהרבה בתים הממ"ד למשל צמוד למטבח ומשמש כמזווה וחדר כביסה - ואז אני ממליצה להכניס אליו את המקרר. נורא נעים להיות ולאכול במטבח כשהמקרר לא מטרטר לידנו. זו הרגשה אחרת לגמרי.

תכנון מטבח

על ידי יונת_שרון* » 13 מאי 2008, 12:19

הי בשמת,

_אבל לגבי הפינות:
בכל המטבחים המוצלחים שראיתי (וכן, גם אני עסוקה כבר יותר משלוש שנים בתצפיות מהסוג הזה :-) ), איזור העבודה העיקרי, הוא האיזור שבין הכיור לכיריים, הוא בפינה. כי הכיור על קיר אחד, והכיריים על קיר אחר, כך שמשטח העבודה שביניהם יוצא בפינה של ה-ר'._

השאלה היא אם הם מוצלחים גם לכמה אנשים שעובדים ביחד. אם אצלכם רק אדם אחד עובד בכל פעם אז פינות זה טוב. אבל אם שלושה אנשים צריכים לעבוד בו זמנית, הפינות יפריעו.

_מרחק העבודה הכי טוב שראיתי הוא בערך 60 ס"מ מהכיור ועד הפינה, ועוד 10-30 ס"מ מהפינה ועד הכיריים. [...]
אבל זה אכן יכול להיות טיפה בעייתי אם אחד רוחץ כלים, והשני מכין סלט._

בגלל זה טוב שאפשר לעבוד משני הצדדים של הכיור -- מצד הכיריים לבישול ומצד המקרר לסלט ושתיה. יחד עם זה, גם במטבחים שבהם שני צדדי הכיור פנויים לעבודה, ראיתי שמשתמשים יותר בצד של הכיריים.

הם צריכים לעמוד קרוב זה לזה, כי לא חשוב מה שטחו של כל המטבח, אחד עומד בפינה והשני מול הכיור, ממש זה לצד זה.
אם אין פינה אז הם עומדים זה ליד זה ברווחה. :-)

כלומר, כתבת בצדק על הבעייתיות בפינות. אבל פה מצאתי שהפינה היא הסידור הכי טוב לצלע כיור-כיריים במשולש.

זה תלוי במטבח הספציפי.
תראי, רוב המטבחים שראיתי פשוט לא מתוכננים לעבודה ממושכת של יותר מאדם אחד בנוחות. אלה שכן, הם מטבחים גדולים -- מסעדות, קיבוצים, ושם אין פינות אלא רק משטחים ישרים ארוכים.
רועי היה זה שאיתר מטבח ביתי שמתאים לשלושה אנשים בו זמנית, והמטבח ההוא עזר לי להבין הרבה לגבי הנושא. זה היה מטבח קטנטן של בשלנית גדולה, ואחד הדברים שהם עשו שם זה לשים את הכיור בפינה. (למדתי ממנו עוד דברים, אם תרצי אשלח לך את התמונות.)

לגבי מייבש כלים:
אנחנו סידרנו שיש מספיק רחב כדי שיהיה מספיק מקום לשים מייבש כלים מאחורי הכיור. זה עובד גם בשיש רגיל אם הכיור הוא פינתי. (אבל לא מתאים לקצרי הידיים שביננו.)

תכנון מטבח

על ידי אמא_אינקובטור* » 13 מאי 2008, 00:38

אצלי יש משטח בין-הכיור-לכיריים בגודל אידיאלי לגמרי. מתחתיו יש מקום לארון פינתי ובו כל הסירים והמחבתות, ולארון רגיל שמעליו מגירה. על השיש, מתחתיו ומעליו יש 90% ממה שנחוץ לי לבישולי היומיום: כל התבלינים, כל קרשי החיתוך-פומפיות-מסננות-מסחטת מיץ, סכינים, מעבד מזון, מועך שום, מיכל קרמיקה לשום, קעריות. באג: הצלחות למעלה בדיוק מעל פינת ההכנה, וזה מפריע כשאחד מבשל והשני מנסה לערוך שולחן. פרט למשטח הזה, השימושי ביותר הוא האי (כמה יאפי מצדי). הכי פחות שימושי: המשטח שבין הכיריים לקיר.

תכנון מטבח

על ידי אילה_א* » 13 מאי 2008, 00:33

ששמאליים, בכלל, רגילים יותר לתפקד כימניים מאשר להיפך
לא נכון זה קשור לאיזה חלקים במוח יותר פעילים אצלם . וזה תלוי במי האיש
אני שמאלית ומניחה את הכלים בימין ובכלל לא שמתי לב לזה עד כה אבל אני יודעת שאני רק כותבת שמאל וכל שאר הפעולות נעשות אצלי כימנית (כך טענה המאבחנת)

זה גם חוסך מקום חזותית ותפעולית (פתיחת דלת המקרר תופסת שטח גדול אז את מציע הלהוסיף עוד דלת שמאחוריה יהיה מקום לפתיחת המקרר זה תופס עוד יותר מקום
לגבי צדדים רוב המקררים הנמכרים בארץ נפתחים על ציר שבצד ימין
וכדאי לקחת את זה בחשבון בתיכנון המטבח לי יש מקרר עם ידיות משני הצדדים ועדיין כל מי שבא לפתוח אותו ניגש לצד המרוחק מהמטבח (הוא אכן היה כזה אבל הבן זוג הפך אותו שיתאים למטבח)
אני בכלל מאוד בעד בטבח בצורת ח או כ יש לי כזה ואני כל כך נהנית לבשל בו יש לי מקום להכל והכל קרוב מאוד
מצד שני לעבוד בו עם עוד אנשים זה מתסכל ומעצבן

תכנון מטבח

על ידי בשמת_א* » 12 מאי 2008, 20:20

לדעתי בפינה שבין הכיור והכיריים עדיף להשאיר שטח פנוי ומלמטה את הכלים שקשורים לבישול כמו סירים
אם תבדקי תראי, שעובדים על השטח הפנוי שקרוב אלייך, אבל השטח שצמוד לקיר, ובמיוחד כל איזור הפינה שהוא עוד יותר עמוק בפנים, פנוי.
המיקסר והבלנדר שדיברתי עליהם הם מכשיר אחד: מיקסר קנווד. לחלוטין קשור לבישול. וגם את העוגות אני עושה באותו משטח עבודה, זה שקרוב לכיור. ולא רק מפני שאצלנו התנור ממילא מתחת לכיריים.
גם מעבד המזון - למה הוא משמש? אצלנו לעשות חומוס או תערובת קציצות לבישול או כל מיני דברים. איך אפשר שהוא לא יהיה קשור למשטח העבודה העיקרי?

אני מסבנת לחוד ושוטפת לחוד
גם אני, כמובן. אז התיאור שלך הגיוני. אם כך, כנראה שיהיה גם לי בסדר להחליף צד.

למעט העובדה שאני מייבשת כלים מעל הכיור
הרבה אנשים אוהבים את זה. אני מוצאת שזה מבזבז שטח ארון בדיוק במקום אסטרטגי שמתאים לאיכסון, מתאים רק לכמות קטנה של כלים (אצלנו אין מדיח, אז כל הכלים צריכים להיכנס למייבש הזה), וגם מטפטף תמיד עלי כשאני שמה שם למעלה (כשאני רוחצת כלים אצל אחרים).

תכנון מטבח

על ידי מ_י* » 12 מאי 2008, 13:11

באיזור הזה צמודים לקיר וזמינים לשליפה אביזרים כמו מעבד מזון, מיקסר, בלנדר
לדעתי בפינה שבין הכיור והכיריים עדיף להשאיר שטח פנוי ומלמטה את הכלים שקשורים לבישול כמו סירים
המכשירים הללו דווקא פחות נחוצים בפינה הזו:
מיקסר קשור לאפיה ולא צריך להיות בין הכיור והכיריים;
גם בלנדר לא קשור לבישול;
מעבד מזון יכול להיות קשור (אם נניח את מרסקת את הבצל לטיגון או את הירקות למרק או משהו) אבל עדיין לא חייב להיות בשטח הזה דווקא

פעם הציעו לי לחלק את המטבח לאזורים:
אזור הנקיון (כיור, מתחתיו חומרי ניקוי וכו')
אזור הבישול (סירים + כיריים) - בזיקה לאזור הנקיון
איזור האוכל (מזווה+ מקרר)
אזור כלי האוכל (רצוי שיהיה בזיקה לאזור הנקיון ממנו הם מגיעים ולפינת האוכל לשם הם הולכים).

בסוף שכחתי את כל העצות ויש לי מטבח חמוד אבל מבולגן לעילא

תכנון מטבח

על ידי במבי_ק* » 12 מאי 2008, 11:49

אצלנו מייבש בכלים מימין לכיור. אני ימנית. זה דווקא נראה לי יותר נוח. אני מסבנת לחוד ושוטפת לחוד (את מה שלא הולך למדיח). ככה שכשאני שוטפת, באופן טבעי יד ימין מחזיקה את הכלי מתחת לברז ואח"כ מושיטה אותו ימינה למייבש... אם מסבנים ושוטפים ביחד (לדעתי זה בזבוז מים) - אז אולי באמת יותר נוח מייבש בצד שמאל, כי אז הכלי אחוז ביד שמאל והסקוץ' ביד ימין. מי היה מאמין שאני ארד לפרטים כאלה באינטרנט :-P

תכנון מטבח

על ידי בונבון_ופרח* » 12 מאי 2008, 11:47

בשמת, תיארת את המטבח שלי בצורה די קרובה למציאות,למעט העובדה שאני מייבשת כלים מעל הכיור.. כלומר הארון שמעל הכיור הוא בעצם מתקן יבוש/אחסון לכל הכלים היומיומיים כמעט. כלומר 2-3 צלחות וכוסות,סיר ומחבת,מעט סכו"ם וכו'.בשטח בין המקרר לכיור מאד נוח לי לשים דברים שיצאו מהמקרר או ממהכיריים כמו גם לחתוך סלט וכאלה.

תכנון מטבח

על ידי שמש_בחורף* » 12 מאי 2008, 11:45

אני שמאלית ומתקן יבוש הכלים שלנו הוא משמאל (מהסיבה שדיברתן עליה: שהכיריים והתנור נמצאים מעבר לפינה שמימין, ואכן ליבת המטבח היא סביב הפינה הזו, ובמיוחד בחלק שלה שקרוב יותר לכיור).
לי לא קשה להסתדר עם שטיפת כלים והנחתם בכל אחד מהצדדים (התנסיתי בשניהם).
אבל נראה לי ששמאליים, בכלל, רגילים יותר לתפקד כימניים מאשר להיפך - אז אולי זה לא אומר.

עוד משהו שנראה לי שלא עלה כאן, ושלא מקובל בד"כ לעשות אבל אני מאד ממליצה: שהמקרר יהיה במזווה שמופרד מהמטבח בדלת שניתן לסגור.
זה מוסיף הליכות, אבל חוסך רעש ו"אוירה חשמלית" במטבח, וחשוב במיוחד לאיכות החיים אם המטבח הוא חלק מהחלל הפתוח שבו בעיקר גרים (אצלנו - מטבח, שולחן אוכל ופינת ישיבה בחלל רציף אחד.) זה גם חוסך מקום חזותית ותפעולית (פתיחת דלת המקרר תופסת שטח גדול).

אצלנו הוא בחלל צמוד למטבח ומופרד בדלת. בחלל הזה יש גם את המזווה הפתוח, המשרד של האיש, מכונת כביסה ומייבש, כלי ניקוי וחומרים, פחי אשפה יעודיים (נייר ופלסטיק), והמון בלגן (אותו לא חייבים, אם אתם לא אנחנו).

תכנון מטבח

על ידי בשמת_א* » 12 מאי 2008, 11:20

איזה יופי, יונת!
נחמד בעיני, שבמסמך שהכנתי לאדריכלית שלי, שני הדברים הראשונים שציינת רשומים בספציפיקציות למטבח (-:

אבל לגבי הפינות:
בכל המטבחים המוצלחים שראיתי (וכן, גם אני עסוקה כבר יותר משלוש שנים בתצפיות מהסוג הזה (-: ), איזור העבודה העיקרי, הוא האיזור שבין הכיור לכיריים, הוא בפינה. כי הכיור על קיר אחד, והכיריים על קיר אחר, כך שמשטח העבודה שביניהם יוצא בפינה של ה-ר'.
כמו כן, שמתי לב שאם המרחק בין הכיור לתנור גדול מדי, אז בניגוד למה שאפשר לחשוב, זה דווקא בעייתי. לא נוח שיש מרחק גדול בין הכיור לכיריים. מרחק העבודה הכי טוב שראיתי הוא בערך 60 ס"מ מהכיור ועד הפינה, ועוד 10-30 ס"מ מהפינה ועד הכיריים. עובדים ברצועה הקרובה של השיש, ולכן נוח שהשיש קצת רחב כך שבאיזור הזה צמודים לקיר וזמינים לשליפה אביזרים כמו מעבד מזון, מיקסר, בלנדר, קרשי חיתוך, ושבמגירות שמתחת או תלויים על הקיר הסכינים, הקולפנים וכדומה.
אבל זה אכן יכול להיות טיפה בעייתי אם אחד רוחץ כלים, והשני מכין סלט. הם צריכים לעמוד קרוב זה לזה, כי לא חשוב מה שטחו של כל המטבח, אחד עומד בפינה והשני מול הכיור, ממש זה לצד זה. וחוץ מזה, שניהם צריכים את המים - האחד לשטיפת הכלים והשני לירקות (אהמ... המטבח שלי לא כולל מדיח, אם כי הוא יכלול "תיכנון למדיח עתידי" למען שלום בית, בתקווה שה"מדיח העתידי" יישאר תמיד "עתידי"...).
אשמח לשמוע, יונת, אם יש לך הערות על המצב הזה.
כלומר, כתבת בצדק על הבעייתיות בפינות. אבל פה מצאתי שהפינה היא הסידור הכי טוב לצלע כיור-כיריים במשולש.

עוד משהו שאני אשמח להערות ולתגובות עליו:
לפי ממצאי, מבנה מטבח מוצלח הוא כזה: על קיר אחד מקרר וכיור, על השני כיריים. ככה: מקרר - רווח של ארון אחד ברוחב של מדיח כלים סטנדרטי (כלומר שיש ברוחב 60 ס"מ בערך) - כיור - רווח של ארון אחד עד הפינה - מהפינה ועד הכיריים מקסימום 30 ס"מ.

לדעתי, הכי נוח שהמקרר משמאל לכיריים ולא מימין. ככה מייבש הכלים נמצא באיזור שבין המקרר לכיור, והתנועה לשים כלים לייבוש מהכיור היא שמאלה (לימניים כמובן). ככה גם נשאר שם מספיק שטח שיש לשים דברים שמוציאים מהמקרר.
אבל אני חוששת שאצלי ייצא הפוך, וככה המקום הטבעי למייבש הכלים יהיה ימינה מהכיור, כדי לא לתפוס את משטח העבודה שבין הכיור לכיריים במייבש כלים.
האם זה נראה לכם בעייה? האם יש מישהו שחי בשתי הצורות ויכול להעיד אם זה משמעותי? אני לא יודעת אם קשה לי כשהמייבש מימין רק מפני שאני רגילה כבר יותר משלושים שנה לשטוף כלים ולהעביר אותם שמאלה, או שזה לא עניין של הרגל אלא יש לזה סיבה "אמיתית".

תכנון מטבח

על ידי אילה_א* » 12 מאי 2008, 11:20

שיש מעץ
יש גם שיש מפלסטיק דמוי עץ
לי אין משרד במטבח ואני גם לא מבינה על מה מדובר משרד יש לי במשרד(מטר מהמטבח על השולחן עבודה שלי )
אלא אם הכוונה לרשימת קניות שתלויה על המקרר
או למתכון שתלוי במגנט בזמן ההכנה שלו וחוזר עם סיום ההכנה לארגז המתכונים

תכנון מטבח

על ידי תבשיל_קדרה* » 12 מאי 2008, 09:04

קניתי את המשרד.

תכנון מטבח

על ידי טרה_רוסה* » 12 מאי 2008, 08:55

גם אצלינו יש שיש רחב יותר (שיש מעץ :-D) אני לא יכולה לפתוח ולסגור את החלונות בלי להתאמץ. אבל זה לא נורא, כי בחורף כל הזמן סגור ובקיץ כל הזמן פתוח. בנוסף, המדפים שמתחת לשיש יוצאים מאוד עמוקים, וזה ממש לא שימושי. ממילא אפשר להגיע רק למה שמקדימה.

יונת, את ממש צודקת בקשר למשרד. האמת שבמקור תכננתי לעשות לי פינת מחשב במטבח, בהמשך של השיש, אבל בסוף המחשב הגיע לחדר אחר (אבל עדיין יש פינת ג'נקיית ניירות/מפתחות/מטר/סוללות במטבח).
ובהמשך למה שכתבת, נראה לי שאפנה את מגש הסכום ועוד דברים שנמצאים בין הכיור לכיריים.

תכנון מטבח

על ידי אמא_בגובה_דשא* » 11 מאי 2008, 23:20

איזה דף מקסים!

יש כאן המלצה שחוזרת שוב ושוב, לא להסתפק בשיש הסטנדרטי אלא ללכת על שיש עמוק יותר.

אז רק רציתי להעיר ששיש עמוק יכול להיות בעייתי לאנשים נמוכים, במיוחד אם מתוכננים גם ארונות/מדפים עליונים, כי הוא מרחיק אותנו עוד יותר מהיעד המבוקש.

(וגם במשפחות שבהן כולם גבוהים כדאי להתחשב בילדים אם ממקמים בארונות העליונים דברים שהם אמורים להגיע אליהם בעצמם)

במטבח הנוכחי שלי יש שלושה עומקים שונים של שיש,
אחד סטנדרטי-נהדר!
אחד צר, שמשמש אותנו רק להניח דברים וממש לא כמשטח עבודה,
ואחד רחב במעט מהסטנדרט (65 ס"מ), שמעליו יש חלון.
כרגע השילוב של ה-1.54מ' שלי עם בטן של חודש תשיעי מונע ממני לפתוח ולסגור את החלון בלי להעזר בשרפרף.

אין לי שום דבר נגד שיש רחב (אני בהחלט מפנטזת על אחד כזה בבית שאבנה לי) אבל בעיני, ממש לא בשילוב עם ארונות עליונים, ובטח לא עם ארונות עליונים ועמוקים

תכנון מטבח

על ידי יונת_שרון* » 11 מאי 2008, 15:29

כבר בערך שלוש שנים שאני מסתכלת מהצד במטבחים פעילים כדי לראות איך באמת אנשים משתמשים בהם, איזה דברים בהם עובדים טוב, ואיזה דברים מפריעים בסיטואציות מסוימות. מעין בדיקות שימושיות, רק לא במחשב. עכשיו כשסופסוף בנינו את המטבח שלנו (לא שהזעתי עליו במיוחד -- רועי אחראי לחלקים הקשים) ולפני שאשכח את הפרטים, חשבתי שכדאי לכתוב כמה מהדברים שהבחנתי בהם ושאחרים עוד לא הזכירו.
  1. האזור במטבח שהכי משתמשים בו הוא בין הכיריים לכיור, אלא אם יש הפרעה בדרך (פינה, מרחק, חסימה). בהרבה מטבחים האזור הזה הופך למוקד המטבח -- מי שעומד בו מרגיש "במטבח" ומי שעומד במקום אחר הוא רק ליד, מסתכל, בשוליים. ומאחר שזה מוקד כל כך חזק, הרבה פעמים מתנקזות לשם פעולות שיכולות להתבצע גם במקום אחר: חיתוך סלט, הכנת שתיה, רחיצת כלים.
המסקנה שלי: כדאי להשקיע הכי הרבה בתכנון ובניית האזור שבין הכיור והכיריים -- לסלק הפרעות, לדאוג למספיק מקום, לשים מדפים ומתלים. גם אם זה בא על חשבון חלקים אחרים במטבח (למשל הצד השני של הכיריים).
  1. בכל מטבח מסתתר משרד. המשרד המטבחי המצומצם ביותר שראיתי כלל רק את הפתקים על המקרר ואת הדברים שמעליו (כלי כתיבה, מפתחות, ניירות זמניים). אחרים משתלטים על מגרות קטנות או מתפרשים על משטחים ללא מוצא (משטחים שצד אחד שלהם בקצה המטבח, ולא בדרך לשום יעד בישולי). המשרד המטבחי הגדול ביותר שראיתי תפס כמעט חצי משטח השיש, וכלל ספרים, מחברת חשבונות, כלי כתיבה רבים, ואינספור ניירות "בטיפול".
המסקנה שלי: להשלים עם העובדה שהמטבח יכיל משרד קטן, ולחשוב על מקום מתאים בשבילו.
  1. אם כמה אנשים עובדים יחד, פינות גורמות להם להפריע זה לזה -- להתקל אחד בשני כשעוברים ממקום למקום, לבקש סליחה בשביל לפתוח מגרה, להצטמצם במרחב בשביל לא להפריע לאחרים. זה קורה פחות אם עומדים בפינה עצמה: מול כיור פינתי או כיריים פינתיים.
המסקנה שלי: אם כמה אנשים אמורים לעבוד יחד במטבח בו-זמנית, כדאי להמנע מפינות. אם חייבים פינות, אז למקם בהן את הכיריים ו\או הכיור.
(כמובן שאם רק אדם אחד יעבוד במטבח בכל פעם, אז פינות דווקא מקצרות לו את המרחקים.)

תכנון מטבח

על ידי שפירית* » 01 מאי 2008, 18:44

נ.ב
ואז לא צריך ארונות עליונים, שלא נוחים לי ולא יפים בעיני

תכנון מטבח

על ידי שפירית* » 01 מאי 2008, 18:42

אני עדיין בשלב הדירה השכורה,
במטבח החלומות שלי יש ארון קיר, מהרצפה עד לתקרה, ברוחב 2 מטרים לפחות, ובעומק של פריט אחד -
עם דלתות בצבע הקיר (או דלתות זהות לאלה של ארונות המטבח, עוד לא החלטתי) - כך שהארון לא יתבלט, הדברים לא יאספו אבק, יהיה המון מקום אחסון ודברים שבשימוש יום יומי יהיו בגובה שלבחורה בגובה מטר וחצי כמוני נוח להגיע - בלי להמתח, לטפס או להתכופף.
כמו המדפים של כריסטופר אלכסנדר רק מותאמים לאבק שלנו.

תכנון מטבח

על ידי חוט_השני* » 14 מרץ 2008, 14:04

גם לי היתה נטיה לגבוה (מאותן סיבות שציינה ה עוגיה) ואני שוב מתלבטת מפני שראיתי שעניין הזוחלים לא מההווה בעיה, ישנם תנורים שלא מתחממים בכלל מבחוץ.
עניין נוסף הוא ילדים מבשלים. לא עדיף מבחינה זו גישה נמוכה לתנור?

תכנון מטבח

על ידי ה_עוגיה* » 26 ינואר 2008, 02:59

את תנור האפיה כדאי למקם גבוה או נמוך?

אני מוצאת יתרונות במיקום גבוה (לא צריך להתכופף)
וחסרונות במיקום נמוך (זוחלים)
אז נראה לי שגבוה עדיף.

תכנון מטבח

על ידי חוט_השני* » 26 ינואר 2008, 02:22

שאלה
את תנור האפיה כדאי למקם גבוה או נמוך?

תכנון מטבח

על ידי חני_תה* » 24 דצמבר 2007, 00:50

אני תמיד משתעשעת ברעיון המטבח שלי, כשיהיה לנו מקום קבוע. אני יודעת שלא ממש יתאים לך מ י,
אבל אני חייבת להוציא את זה מהראש אל הדף, והנה פתחת דף כזה.

המטבח שלי: צפוני, כדי שיהיה קריר תמיד ושהמזון לא יתקלקל.
משטחי הכנת האוכל, התנור והגז והכיור נמצאים בצמוד לקיר עם החלון.
יש חלון גדול גדול, כך שאפשר גם להביט החוצה בזמן העבודה וגם ניתן לאוורר את הבישולים על ידי פתיחת חלון בלי צורך במכשיר איוורור מיוחד.
אני בעד שיהיו מעט מכשירי חשמל במטבח. אך כיוון שבכל זאת יש הרבה מכשירים, הייתי מפרידה את המטבח מפינת האוכל. למרות שמאפשרת גם פינת אוכל קטנה במטבח.
כשאנחנו אוכלים במטבח, אף מכשיר לא עובד, פרט למקרר ולגז.
לא נעים לי להיות באזור מלא קרינה מסרטנת, ובטח שלא לאכול בו.

ארון קטן בעל 4 דלתות מספיק לאחסון דברים שאינם בשימוש יומיומי.
שאר האחסון במדפים. גם ייבוש הכלים (כפי שפירטתי למעלה).

אם יש מקום, אז יש משטח עבודה נמוך בגובה 40-50 ס"מ מעל הרצפה. כולל כיור נמוך נוסף, שם אפשר להכין אוכל בישיבה בצוותא עם הילדים.

פינת האוכל: נמוכה על הרצפה, כמו זולה בסיני. כך אין צורך ברהיטים, ילדים קטנים יכולים לשבת לאכול בלי כיסאות הגבהה.

תכנון מטבח

על ידי חני_תה* » 24 דצמבר 2007, 00:37

מ י, כבר רציתי לשפוך כאן את הרעיון השלם שלי על מטבח באופן טבעי, אבל הצרכים שלך מגבילים אותי כמעט לגמרי.
בכל זאת אכתוב משהו שאולי כן יתאים לך:
אם את לא זקוקה למטבח סטרילי, ולא מתכוונת לרכוש מדיח, אני ממליצה לחסוך זמן ועבודה במטבח בכך שמתקן ייבוש הכלים יהיה בעצם גם מקום אחסונם.
הייתי ממליצה לארגן משטח ארוך של שיש בצד של הכיור, מעליו, במקום ארונות, שני מדפים.
המדף העליון יהיה מורכב מ4 מוטות ארוכים שעליהם ניתן לייבש סירים וכלים גדולים. כשמסיימים לרחוץ סיר, הופכים אותו על המדף (המדף מאוורר כיון שמורכב ממוטות, הטיפות של הייבוש נופלות על השיש ומתנקזות לכיור).
מתחת מדף יעודי שבו ניתן לייבש צלחות בעמידה וכוסות.
בקיצור, משטחי ייבוש גדולים יותר המתאימים למספר הכלים שמשתמשים בהם באופן יום יומי בביתכם. כך שאין צורך לייבש כלים ולהעביר אותם לארון וכן הלאה.

תכנון מטבח

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 דצמבר 2007, 21:24

אני מבינה את רעיון דלת ההזזה, אבל איך הוא יעבוד?
הרי הארונות העליונים שקועים יותר והמשטחים והארונות התחתונים בולטים יותר מהקיר - צריך לעבור באלכסון או "לחתוך" את הכיור/שיש באמצע.
מקווה שהשאלה מובנת.

חזרה למעלה