על ידי אילן_פרז* » 23 יוני 2004, 11:51
חברים אני מאוד שמח על השאלות, כי אני אישית התלהבתי, ואני שמח לשתף.
אורית, לגבי המגן שמש (שגם הוא עשוי מאלומיניום) - אין שום מגע בין האוכל למגן השמש שמשמש כ"רכז" קרני שמש. אני מצרף קישור מתאים
http://www.solarcooking.org/windshield-cooker.htm , יש תמונות של כל השלבים.
אדמה טובה, לגבי טמפ, הבישול, ועכשיו אני מספר רק מידע שקראתי באתר, התנור שמש מהסוג הזה מגיע ל 90-165! מעלות צלזיוס.
לגבי נוזלים, 60-70 מעלות זו הטמפ' לפיסטור (לא להתרבות חידקים ורעים קטנים אחרים), כלומר אין צורך להרתיח מים אלא מספיק 6 דקות בטמפ' 65 מעלות, כדי להכשיר מים לשתיה.
לגבי הטמפ' - לא הפעלתי אמצעי מדידה, אחרי 10 דקות אי אפשר להניח את היד על הסיר ליותר מחלקיק שניה, כדי להכניס את הסיר הביתה אני חייב להשתמש במגבת, הוא לוהט.
בתנור שמש משתמשים במים לבישול רק עם קטניות, ביצים בשר ירקות - ללא נוזלים בכלל! הביצים יוצאות קשות ולעיתים קרובות חומות (כמו בחמין). את הירקות פשוט מניחים בסיר הסגור והם מתבשלים (נאפים) בלחות שלהם עצמם.
בשר אנחנו עושים לעיתים רחוקות, אבל לעיתים מכניסים בשר שהיה כבר מוכן לחימום. שעועית לוקח המון זמן (שלוש שעות) ונראה לי שמוטב להשרות את השעועית קודם כדי לרכך אותה.
אביב חדש, ספר קצת מתכונים, אנחנו לא ניסינו שום דבר מיוחד כמו תבשילי קדרה מתוחכמים. ניסיון נחמד היה להמיס גבינה צהובה על פרוסות לחם עם עגבניה - מעין פיצת שדה.
חברים אני מאוד שמח על השאלות, כי אני אישית התלהבתי, ואני שמח לשתף.
אורית, לגבי המגן שמש (שגם הוא עשוי מאלומיניום) - אין שום מגע בין האוכל למגן השמש שמשמש כ"רכז" קרני שמש. אני מצרף קישור מתאים http://www.solarcooking.org/windshield-cooker.htm , יש תמונות של כל השלבים.
אדמה טובה, לגבי טמפ, הבישול, ועכשיו אני מספר רק מידע שקראתי באתר, התנור שמש מהסוג הזה מגיע ל 90-165! מעלות צלזיוס.
לגבי נוזלים, 60-70 מעלות זו הטמפ' לפיסטור (לא להתרבות חידקים ורעים קטנים אחרים), כלומר אין צורך להרתיח מים אלא מספיק 6 דקות בטמפ' 65 מעלות, כדי להכשיר מים לשתיה.
לגבי הטמפ' - לא הפעלתי אמצעי מדידה, אחרי 10 דקות אי אפשר להניח את היד על הסיר ליותר מחלקיק שניה, כדי להכניס את הסיר הביתה אני חייב להשתמש במגבת, הוא לוהט.
בתנור שמש משתמשים במים לבישול רק עם קטניות, ביצים בשר ירקות - ללא נוזלים בכלל! הביצים יוצאות קשות ולעיתים קרובות חומות (כמו בחמין). את הירקות פשוט מניחים בסיר הסגור והם מתבשלים (נאפים) בלחות שלהם עצמם.
בשר אנחנו עושים לעיתים רחוקות, אבל לעיתים מכניסים בשר שהיה כבר מוכן לחימום. שעועית לוקח המון זמן (שלוש שעות) ונראה לי שמוטב להשרות את השעועית קודם כדי לרכך אותה.
אביב חדש, ספר קצת מתכונים, אנחנו לא ניסינו שום דבר מיוחד כמו תבשילי קדרה מתוחכמים. ניסיון נחמד היה להמיס גבינה צהובה על פרוסות לחם עם עגבניה - מעין פיצת שדה.