תפריט יומי חי לדוגמא

שליחת תגובה

מילים טובות מסלקות עננים שחורים
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: תפריט יומי חי לדוגמא

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אמא_ל_2* » 24 פברואר 2013, 00:11

שלום לכם. אני לאחרונה (תהליך די ארוך) נמשכת לאכול אוכל נא. זה הרבה יותר קל לי בבטן ויש הרבה יתרונות. גם עקבתי אחרי הדף של גוגוס ונהניתי.
העניין הוא שקצת טרחה לי כל המתכוני קרקרים, גם עד היום לא יצאו לי טעימים, אין לי מייבש מזון או ויטמיקס (יש מעבד מזון לשייקים) או מסחטת מיצים.
למעשה מה שהכי נוח וטעים לי לאכול חי הוא: שייקים עם המון עלים ופירות, פירות, ירקות, סלטים של ירקות חיים, וחוץ מזה גם אבוקדו ואגוזים (כל מיני סוגים), ואצות (כשאני מצליחה לזכור).
עד היום כבר כמה חודשים טובים שאכלתי נא רוב היום, חוץ מארוחה אחת של משהו מבושל - מרק ירקות ועדשים עם טופו, למשל, או קצת מהביצה של הילדים (גם לעיתים רחוקות ממש קצת בשר). אז ידעתי שלא חסר לי כלום.
עכשיו אם אני עוברת לתזונה חיה כמו שכתבתי - האם זה נשמע לכם בסדר? או שנדמה שחסר משהו.
ברור לי שצריך בדיקות דם וכאלה (עד היום תמיד פיקס) אבל אני שואלת קודם באופן כללי. תודה רבה!

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי צמחוני* » 28 מרץ 2010, 21:39

יום טיפוסי כשאני בלימודים
קם ב 5 וחצי בבוקר
ארוחת בוקר ב10:00 2 בננות
ארוחת צהריים 13:30 3בננות
ארוחת ערב 17:30 בערך 8 תמרים אם 2 תפוחים או אם חסה
שישי שבת
בבוקר תמרים ובננות
צהריים אבוקדו /אגוזים/עדשים מונבטים/ אם סלט
ערב תפוח/פירות הדר/

זה תפריט בחורף

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 18 אוגוסט 2009, 17:07

תסלחו לי אבל זה נשמע כמו הכבשים במרעה, רוב היום מה שמעסיק אותם זה אכילת עשב ולעיסתו.אמנם נשמע בריא כל התזונה הזו אבל אורח החיים מגביל אותך, אתה חי בשביל לאכול ואולי נשאר לך זמן לעוד משהו או שניים, רוב שעות הערות אתם מקדישים לאיסוף ולעיסה! בכל זאת אם ככה טוב לכם, באמת לבריאות! מבחינתי יש מעבר לכך

גם אני חשבתי על זה... זה באמת אורח חיים שמאלץ אותך להתעסק הרבה באוכל, ולפזר את האכילה על פני כל היום.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי בערך_מוחלט* » 18 אוגוסט 2009, 17:03

באמת את רועת צאן לשעבר? אף פעם לא נתקלתי באישה שעוסקת בזה :-)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי רועת_צאן_לשעבר* » 18 אוגוסט 2009, 16:56

תסלחו לי אבל זה נשמע כמו הכבשים במרעה, רוב היום מה שמעסיק אותם זה אכילת עשב ולעיסתו.אמנם נשמע בריא כל התזונה הזו אבל אורח החיים מגביל אותך, אתה חי בשביל לאכול ואולי נשאר לך זמן לעוד משהו או שניים, רוב שעות הערות אתם מקדישים לאיסוף ולעיסה! בכל זאת אם ככה טוב לכם, באמת לבריאות! מבחינתי יש מעבר לכך

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אמא_אדמה* » 04 נובמבר 2008, 21:03

לצריכה עצה , אני ממליצה לך להתעניין קצת ברשת על 80/10/10 . יש הרבה הסברים שם על סכרתיים וצריכת פירות. (אגב, זה שם של ספר , של ד"ר דאגלס גרהאם , אם בא לך לחפש...)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מירב_ב* » 03 נובמבר 2008, 23:30

ממליצה לך בחום לפנות לאורי מאיר צ'יזיק http://www.mayerchissick.com/site/default.asp
ולשמוע דעה של מומחה.
אני אישית לא מרגישה נוח לתת עצות מסוג זה ברשת.
רק בריאות @}

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי צריכה_עיצה* » 03 נובמבר 2008, 22:26

רוצה לשמוע את דעת המומחים פה:
בקצרה היסטוריה : הייתי צמחונית אח"כ טבעונית כ 10 שנים, אח"כ הגוף פשוט התחנן לעוד מאכלים, לביצים, חלבונים, דגים, ולאט לאט חזרו עוד מאכלים אבל עדיין הקפדתי על אוכל בריא.
לפני כשנה חזרתי לתפריט בריא של הרבה פירות וירקות, אורז קינואה וכו'. במיוחד התענגתי על שייקים של פירות.
וכעת, לפני כחודש הלכתי לנטורופטית, כי בדיקות הדם הראו על סוכר גבוה ( 97 גלוקוז) והגוף קצת הראה סימנים של משהו לא נוח לו בעיכול.

בקיצור- היא הורידה לי לגמרי לגמרי פירות, פחמימות, בשר, אורז. ומאכלי חלב אני גם ככה לא אוכלת.
היא נראית מקצועית מאד, וגם קיבלתי עליה המלצות רבות.
אבל הגוף שלי משתוקק לפירות.
אני לא מבינה איך אני יכולה לחיות ללא פירות.
כששאלתי שוב, היא הסבירה שבגלל רקע בעייתי במשפחה שלי, ( הרבה סכרתיים) - בגילי המופלג של קצת אחרי 40, אני חייבת להקפיד שבעתיים, ולכן התפריט הנוקשה הזה.

מה דעתכם? האם יש טבעוניים חולי סכרת או עם סוכר גבוה יחסית שכן מסתדרים עם פירות?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעל* » 02 נובמבר 2008, 22:18

טוב,
כבר זמן מה שאני מנסה לעשות שינוי ולאכול יותר חי. המשפחה לא מתנגדת ולרוב משתפת פעולה.
בבוקר אני והקטנה אוכלות בעיקר פירות ולפעמים גם אגוזים/זרעים טחונים. הבקרים הולכים סבבה. אני מרגישה עם זה מצויין.
בערב בינתיים נשארה האורחה הנצחית כמו שתמיד אכלנו-סלט- רק שלאחרונה הוא משודרג ביותר עלים (בעיקר חסה וארוגולה מהמשלוח האורגני) ועשבי תיבול (כשיש) עם טחינה , מעט לחם שאור מלא ואורגני ולפעמים גם סרדינים מקופסא או (לעיתים רחוקות) ביצה.
הבעיה העיקרית שלי זה בצהריים. כי בצהריים אנחנו רגילים לאכול "ארוחה" ממש. מבושלת וחלבונית/עמילנית/גם וגם (לדוגמא אורז ועדשים או תפוחי אדמה ו/או בטטות בתנור או מנה של דג מבושל). אני מוצאת שאני לא יודעת מה להכין בצהריים שיספק את כולם.
לצערי עדיין אין לנו אספקה מרובה של עלים ירוקים, מלבד מה שמגיע במשלוח האורגני.
בהתחשב שאנחנו במעבר ועדיין לא בדיוק טבעונאים (וגם לא ברור אם נהיה) אשמח לרעיונות מה לאכול בצהריים שיספק אותנו ואת הרעב ומאידך לא יהיה כבד מדי ומת מדי.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי חני_תה* » 01 אוקטובר 2008, 21:34

למי שתוהה מה ערכתי, ערכתי את עצמי בלבד בדף זה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי סירופ_מייפל* » 09 ספטמבר 2008, 21:38

וכדי להיות אופטימית אכתוב,
שזה תענוג לראות את בת השנה וארבע שלי, מתעניינת כל כך במה שקורה בבלנדר.
היא יודעת שיגיע משהו טוב ממש מיד!

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי סירופ_מייפל* » 09 ספטמבר 2008, 21:34

_האם זה לא יותר מדי סוכר?
זה סוכר מאוזן ולא מזוקק. בריא ונחמד.
לפי ההיגיינה הטבעית זה אמור להיות המרכיב העיקרי בתפריט._

אז ככה, אמנם עדיין לא טבעונאית אבל.
לפחות חזרתי לבלי חלב. כך שהשוקולד הנורא ירד סוף סוף.
אבל התחלתי לזלול גלידות פירות, לרב בלי אגוזים, המון בננות. גם תמרים, כל כך טעים.
אני טופחת בטירוף. ממש מתבאסת מזה. כי לפני הגלידות והשייקים דווקא הורדתי במשקל. (נו בלי שוקולד),
ועכשיו, די סיוט.
אז חשבתי לתומי ששטויות, סוכר פירות... אבל מסתבר שאני אוכלת הרבה יותר מידי פירות -סוכר.

אני יכולה להאשים את אופק, ברור, ו{{}}ליאת טאוב, כמובן. כי בגללם גם גיליתי את המקדמיה!
כל שבועיים אני מנסה לקנות כמות יותר קטנה.
ואפילו עם המקדמיה, יש לי הרגשה שהפירות גורמים להשמנה.
בגלל שבשייק או בגלידה כל כך קל לאכול המון...
אוי, חבל. הייתי יכולה לחיות על הגלידות האלו. יאמיייייייי

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי לוטם_מרווני* » 30 יולי 2008, 00:03

פטרוזיליה מלאה ויטמין סי. תעשי רסק ירוק בכיוון המלוח: פטרוזיליה, עגבניות, שום. מצוין לחיזוק החיסון וכנגד מחלות.
והנה התפריט שלי היום-
רסק ירוק במתכון שנתתי למיץ פטל.
סלט עם רגלת הגינה, פטרוזיליה, עגבניות (יש לי קריבינג לעגבניות לאחרונה), מנגו.
תאנים מהעץ, רגלה מהגינה.
שייק פירות- שזיפים, מנגו (אני מתחילה לחזור על עצמי?), ענבים, אפרסק לבן.
אחרי הצהריים התחשק לי מתוק. ניסיתי להכין שוקולד נא מקקאו ושמן קוקוס ותמר ומחית קשיו. יצא מטריף.
ערב- כרפס הנחלים, גרגיר הנחלים (עין שרונה המקסימה), ביחד עם סלט מנגו-עגבנית מהצהריים. הגעתי לרוויה לתאנים. שזיפים קטנטנים (קרסיות) וענבים ביתיים, ולקינוח...ממש עכשיו...
מנגו, בשיטה ההודית (למעוך טוב טוב לאז לנקב חור בקליפה ולשתות את המחית). מזון חי מחיה את הגוף והנפש. א-מ-חייה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מיץ_פטל* » 29 יולי 2008, 22:42

אה..הצטננתי .(לא בגלל הלינא!!!!)
יש לכם רעיון מה כדאי לאכול? (עם ויטמין סי...)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מיץ_פטל* » 29 יולי 2008, 22:40

לעומתכם אני מרגישה שאני ממש אוכלת בלי הפסקה :
לדוגמא היום :
חופן צנוברים.
שייק פרות : מנגו, מלון, חסה, תמר.-טעים
סלט :חסה,רוקט,כוסברה, מלפפונים,זרעי חמניות,פלפל ירוק,עדשים מונבטים +עמבה.-נחמד
סלט- כרוב, מנגו,תירס,עדשים מונבטים, אגוזי מלך- סביר.
2 שזיפים, 2 אפרסקים.
נשנושי אגוזים (פקאן, קשיו,מלך)
3 תמרים ממולאים עם אגוזים.
שייק פרות - מנגו, מלון, אגס תמר - טעים.
עלי כרוב חתוכים, ונבטי עדשים- נשנושים (כל המשפחה )

זהו...
וכן... אני קצת רעבה....

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי with_passion* » 29 יולי 2008, 15:58

יום נא לדוגמא

  • קמים לאט עם הזריחה
  • קצת דיבורים בחלל המיוחד הזה בין לינא לקיצה
  • מרוקנים חומר אורגני משובח ושתן טוב בשירותים מתחת לעץ התאנה
  • מתמתחים...
  • תוך כדי טיפוח הגינה - ניקיון מחלקיקי אשפה שמגיעים עם הרוח.. עישוב ירוקים לרסק - אני קוטפים דברים לעכשיו ואחר כך.. מנשנשים תאנים מדהימות מסוגים שונים (תמונות ב{{}}הכול על פירות העונה), תותים, פסיפלורות, סברס, פטל, ענבים.
  • עולים למיטפח - ומכינים רסק ירוק עם גדילן, חוביזה, כף אווז, לואיזה, נענע, מנטה, עלי צבר, ירבוז מופשל ושרוע - ביחד עם ענבים, וכמה בננות ( היחידות לא מהגינה..) שותים לאט.
  • חוזרים ומטפחים את הצלחות של העצים בגינה.. מפנים מקומות לזריעה.. פותחים שבילים וגוזמים את הפטל..
  • חם - עולים, מנגנים, מבזבזים זמן בבאופן ובאימייל
  • הגיע זמן סלט - ראו "סלט ירוק תאנה" ב{{}}סלטים חיים -
  • טיול, שדרוג המיטה בחוץ עם יותר צל.
  • שארית היום מנשנשים סברס, תאנים, פסיפלורות..
  • קומדיה רומנטית, עוד קצת מוצץ-מחשב ולישון.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אנונימי » 28 יוני 2008, 22:01

היום שלי:

פפאיה מדהימה ואז תמר מדג'ול
צלחת גדולה של 2 מנגו, הרבה עלי חסה ותמר מדג'ול
תאנים שחורים של אדמה (חבל פשוט על הזמן), 2 בננות ועוד תמר מדג'ול או 2
צלחת גדולה של 2 מנגו, סלרי, עלי חסה, כמה תמרי מדג'ול וגוג'ים...ונראה לי שזהו אני חושבת...???

אכלתי היום המון תמרים. לאחרונה, אני מתה על השילוב של פירות טריים, תמרים וירוקים.

תוספים: אסידופילוס

שבוע קסום ונא!
Love, Nicky

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 28 יוני 2008, 18:39

את מנסה לעבוד על עצמך?!
לא... כנראה שהכול יחסי... P-:

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אנונימי » 28 יוני 2008, 12:37

השייק הירוק מלון בזיליקום תמר פטרוזיליה נשמע מעניין מאוד!
אשמח לכמויות מומלצות / יחסים של המצרכים. יודעת שזה טעם אישי, אבל אשמח לשמוע בכל זאת.
TX, Nicky

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 25 יוני 2008, 21:28

יאללה, מה שאכלתי היום:

בוקר- שייק חלב שקדים עם 2 בננות קטנות ונקטרינה

צהריים- פלאפל טבעונאי מעולה ביותר, סלט כרוב ונבטי מאש

אחה"צ- שייק אגוזים, מנגו ובננה

ערב- 2 משמשים, 2 תמרים, 2 שקדים

בין לבין- תמרים

(אני כל היום לומדת בבית ככה שיש זמן להכין ולאכול :-) )

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ליהי* » 25 יוני 2008, 15:10

אתמול :
בבוקר - אבטיח( משתדלת שהוא תמיד יהיה ראשון בבוקר)
צהריים - 3 תירסים מהגינה , מתוקים , מדהימים
אחה"צ - שייק של דובדבנים , בננות ומיץ תפוזים ומה תמרים
ובערב משהו כמו חופן פקאנים , קצת מקדמיה

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 25 יוני 2008, 10:17

אתמול:
בבוקר- שייק אגדי שמחלב קשיו (נו, בעצם קשיו ומים, אבל קשה להאמין כמה שזה מוצלח) עם 2 נקטרינות ותמר - יצאה כמות של שלוש כוסות בינוניות, שתיתי שתי כוסות מיד (כבר אמרתי שזה ממש טעים? ובהמשך היום שתיתי את הכוס השלישית) - זה היה פינוק אמיתי.

בצהריים- סלט כרוב עם טחינה ונבטי מאש (יש לי המון נבטים! :-) )

בערב- 2 משמשים

ואח"כ- מנגו (!)

בין לבין- תמר ממולא בשקד

האמת, ממש קשה לי להיזכר מה אכלתי אתמול וזה משמח אותי, כי זה אומר שאני לא מתעסקת בזה יותר מדי

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 24 יוני 2008, 23:40

היום:
קמתי בבוקר, הסתובבתי קצת, הלכתי לקנות כמה בננות (6.8 קילו.. קצת יותר מכמה בננות), והחל מאז, לאורך היום:
2 בננות
שייק ירוק מלון בזיליקום תמר פטרוזיליה
שייק מלון-כתום מלון-רגיל תמר
שייק 3 בננות עם מנגו
כמה בננות
כמה תמרים
כמה בננות
שייק ירוק מלון בזיליקום תמר פטרוזיליה
ועוד לא הלכתי לישון, אולי עוד אנשנש איזה מנגו או משהו.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי noalili* » 24 יוני 2008, 19:37

אני רוצה לבוא לקטוף תותים!

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 24 יוני 2008, 17:27

איזה יופי תודה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי with_passion* » 24 יוני 2008, 17:20

איזה יופי תודה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מירב_ב* » 24 יוני 2008, 16:44

הייתי במקום שדומה לגן עדן...
איפה היית? באמת נשמע מעולה...
בקטיף עצמי שעל ברמת הגולן.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי משפחת_אושר* » 24 יוני 2008, 12:31

תות שמי א-ג-ד-י
מזמינה אותכם לבוא לקטוף כאלו אצלנו (כפר סירקין). אנחנו לא משתלטים על השפע ועוד מעט הזבובונים יחסלו את הכל...

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי with_passion* » 24 יוני 2008, 12:11

אשמח אם מישהו יעתיק את התפריטים שהצטברו עד כה לסיכום למעלה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מירב_ב* » 24 יוני 2008, 12:00

ברור (לפחות לי היה ברור שכתבתי זאת... (-:) שכעת זו לא עונת הבננות.
לגבי ההבחלה, למיטב ידיעתי זו לא ממש חלק מפרוצדורת הבננות האורגניות.
אשמח למידע אמין אחר שיאיר את עיניי.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי קרן* » 24 יוני 2008, 11:46

למיטב ידיעתי יש בננות כעת
עכשיו זאת ממש לא העונה לבננות!!

הן לא מקירור
לא קירור - הבחלה. (באמצעות גז)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מירב_ב* » 24 יוני 2008, 11:38

למיטב ידיעתי יש בננות כעת, הן לא מקירור.
בימים לוהטים אין להשיג בננות, ואחרי ההתקררות (הכול באופן יחסי כמובן...), יש שוב בננות.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 24 יוני 2008, 11:37

אני מניחה שאת הבננות (אורגניות, מעדן טבע מרקט) שאני קונה שלפו מקירור, הן אכן די מכוערות, אבל אני משתדלת למצוא את אלו שהן צהובות-חומות (רגע לפני שמישהו שם זורק אותן)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי פידג'ט* » 24 יוני 2008, 11:24

תגידו, מאיפה אתם משיגים בננות??
חשבתי שהעונה שלהן היא חורף, ואת אלו הירוקות והדי מכוערות שיש עכשיו הוציאו מקירור...
האמת שאני אשמח להתבדות, בננה הייתה הבסיס שלנו כמעט לכל שייק וגלידה!

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי חלוקית_נחל* » 24 יוני 2008, 10:20

אח"כ קצת ירקות אורגניים בלאדי מאוד שחברתי קיבלה מ- "חובייזה" (מלפפון שעיר, בזיליקום, עגבניות שרי, עגבנייה רגילה).

המלפפון השעיר הוא הפקוס?
יש לו יתרון כלשהו על פני אחיו החלקים?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 24 יוני 2008, 10:02

הייתי במקום שדומה לגן עדן...
איפה היית? באמת נשמע מעולה...

מה אכלתי אתמול?
בוקר- שייק פירות קטן של אפרסק, בננה, תמר והרבה קרח
צהריים- סלט כרוב עם נבטי מאש וטחינה
ערב- עוד שייק פירות בדיוק כמו בבוקר (אלו הפירות שנשארו)
ובין לבין, קצת אגוזי מקדמיה ומיצתפוזים סחוט

(זה הכול? כשאני קוראת את זה- זה נראה לי מעט ממש)

ממליצה מאוד על הנבטת מאש- זה קל, זה טעים וזה שדרוג רציני לכל סלט. משרים את המאש במים ללילה, מסננים, משאירים בקערה מכוסה במגבת, ומנסים לתת לכל נבט קצת מקום משל עצמו (למרות שאצלי בדרך כלל הם פשוט נערמים). מרטיבים ומסננים את המים כל כמה שעות. אני משאירה את זה ככה בערך יומיים, כי אני מאוד אוהבת לאכול את זה כשהנבט כבר מצמיח גבעול (?) ארוך ולבן - אפשר לעצור גם לפני זה P-:

בזכות אורי, שאמר שהגיעו מנגואים ראשונים, אצתי רצתי, ועכשיו יש לי שלושה מנגואים ראשונים לעונה! איזה אושר.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מירב_ב* » 24 יוני 2008, 09:06

איזה תפריט חלומי מירב, נישמע שאת חיה בגן עדן
לפחות עד אתמול בצהריים הייתי במקום שדומה לגן עדן... D-:

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 24 יוני 2008, 07:01

ישר מהעצים ומהשיחים אוכמניות כחולות, אוסנה, פטל, תות עץ שחור, תות שמי א-ג-ד-י ומעט דמדמניות ותות יער.
איזה תפריט חלומי מירב,נישמע שאת חיה בגן עדן {@

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 24 יוני 2008, 01:34

היום היה לי יום גלידאי משהו.

התעוררתי ב5 בבוקר, (ראוי לציין שלפני זה לא אכלתי מאתמול ב3 בצהריים, סוג של צום אינטואיטיבי כי ממש לא הרגשתי טוב. אכן קמתי היום עם הרגשה טובה)
ב7:45 אכלתי גלידת בננה-תמר,
ב9 אכלתי גלידת אפרסק-תמר,
אח"כ במהלך היום נשנשתי מנגואים, אפרסקים וכמה תמרים עד 3 בערך, ואז עוד הפסקה של שעתיים
אז ב5 אכלתי גלידת בננה-אפרסק-תמר,
אחרי שעה גלידת בננה-אפרסק בלי תמר,
ואחרי עוד שעה ואז עוד גלידת אפרסק.
(הזמנים כאן היו אומדן, לא תיעדתי במדויק)

אח"כ קצת ירקות אורגניים בלאדי מאוד שחברתי קיבלה מ- "חובייזה" (מלפפון שעיר, בזיליקום, עגבניות שרי, עגבנייה רגילה).
ועוד כמה תמרים.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 24 יוני 2008, 00:44

אמא של א א א,
מיצים זאת מילה קצת רחבה, אז אנסה להיות איתך יותר ספציפי.
אם התכוונת לשייק (או רסק) פירות, שייק ירוק, וכו' - אז את זה עושים בבלנדר. אפשר גם מעבד מזון, אבל זה פחות מוצלח לעניין זה.
אם התכוונת למיץ ממש, כמו בצום מיצים או מיץ גזר - כלומר מיץ שכולל אך ורק נוזלים בלי שום סיב או מוצק - אז עושים את זה עם מכשירים שנועדו לכך. וגם לפעמים לכל פרי/ירק יש את המסחטה שלו - למשל מסחטת הדרים, מסחטת מיץ רימון, מסחטת מיצי ירקות קשים (מיץ גזר וכו'), ומסחטת עלים/גבעולים ירוקים (עשב חיטה, חסה וכו'). יש מכונות שעושות גם את שני הדברים האחרונים באותה המכונה.

וממה כדאי להתחיל?
הייתי מתחיל עם שייקים בבלנדר. בימים אלו מתחילה עונת המנגו - אפשר מנגו-בננה, מנגו-אפרסק-תמר... כל מני שילובים כאלה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אמא_של_א_א_א* » 23 יוני 2008, 23:05

איך אתם עושים את המיצים?
יודעת ששאלה דבילית, אבל עכשיו בניסיון לשנות את תזונת הבית בא לי לנסות ולא יודעת איך?
יש לי בלנדר, ויש מעבד מזון - מג'מיקס, האם זה מה שנדרש.
וממה כדאי להתחיל?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי רחל_אש* » 23 יוני 2008, 22:57

נשמע ממש טעים האבוקדו עם המנגו אני לא טבעונית אבל אני חייה מהרבה ירקות ופירות ואגוזים למינהם.
אני אוהבת להכין סלט מחוביזות זה ממש טעים.אני גם מחינה שיקיים מכל פרי שנמצא אצלי בבית אבל אני ניסיתי שייק עם מלפפונים וזה ממש לא היה לי טעים.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אלמונית_פלונית* » 23 יוני 2008, 22:06

מירב ב - יאמי איזה תפריט מדהים.. ממש לדמיין את כל הצבעים והטעמים. זה באמת יהיה מגניב אם בנוסף לטקסט.. מכל דבר שאתן אוכלות במהלך היום תשימו את אותו המזון באותה הכמות בצד.. ואז ביום הבא - תצלמו את כל מה שאכלתן אתמול.. במיוחד ביום כזה כמו של מירב ב

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מירב_ב* » 23 יוני 2008, 22:00

בחורף טעמתי כמה פעמים קייל וקולרד'ס מביו סנטר בגבעת חן.
לא אהבתי את הקייל. הקולרד'ס היה בסדר. לא חושבת שמיציתי את העניין עם העלים הללו.
מחכה לחורף הבא כדי לבדוק שוב.

ולגבי תפריט יומי:
עד 14:00 ישר מהעצים ומהשיחים אוכמניות כחולות, אוסנה, פטל, תות עץ שחור, תות שמי א-ג-ד-י ומעט דמדמניות ותות יער.
אח"כ חופן שקדים.
לקראת אחה"צ הייתי זקוקה לזריקת מרץ מלאה באנרגיה מתוקה, אז חופן תמרים ברהי מקיבוץ סמר עשו זאת יפה.
בערב סלט ענק משלל ירקות צבעוניים ועלים ירוקים עם לבּנֶה מאגוזי מקדמיה, ואחרי שעתיים עוד כמה תותי עץ שחורים שקרצו לי מהמקרר ;-)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 23 יוני 2008, 19:37

המ... טוב שהתאפקתי עם הבדיחה על cruel

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי שירי_בן_דב* » 23 יוני 2008, 19:35

יש בתל אביב גם רחוב פינס וגם פינלס. אני לא צוחקת. אופק, בהזדמנות תזכיר לי לספר לך מה פעם קרה לי ברחוב פינלס...

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי with_passion* » 23 יוני 2008, 19:21

על רחוב פינס שמעת?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי Honeysuckle_Rose* » 23 יוני 2008, 18:30

כרול? cruel?
המממ...
לא יודעת...
ואכן, מקור הקריז הנוכחי לקייל (כרול...?) מכך שלא הייתה לי גישה אליו בארץ. לפני זה לא היינו ביחסים כ"כ טובים.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי with_passion* » 23 יוני 2008, 17:56

דרך אגב - מהיום יש שם בעברית לקייל! השם הוא כּרוּל. וזה התקבל על ידי האקדמיה כמובן...
נראה לי נעביר את הדיון בלגדל ולהשיג עלי כרול לדף המתאים.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 23 יוני 2008, 17:51

שמעתי שבעונה מסוימת מגדלים קייל ועלי קולרד'ס (ת'כלס דבר די דומה, אפילו מבחינה בוטאנית), בביו-סנטר בגבעת חן.
יש עוד כמה חקלאים פרטיים מהסוג שעושים משלוחים הביתה, כמו למשל "גן השדה", שמגדלים קייל.
שנה הבאה יהיה לי יותר זמן, אנסה לגרום איכשהו לצבי זינגר לגדל קייל ואז יהיה את זה לכולנו :-)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 23 יוני 2008, 17:49

סילאן - דבש תמרים - עובר תהליך בישול או חימום בהכנה שלו.?
בואי נגיד שאני מעדיף לא לדעת מה עושים לו

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מיץ_פטל* » 23 יוני 2008, 16:13

סילאן - דבש תמרים - עובר תהליך בישול או חימום בהכנה שלו.?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי מיץ_פטל* » 23 יוני 2008, 13:47

טוב פעם ראשונה שאני מנסה לאכול נא כל היום.

ארוחת בוקר - סלט פרות-נקטרינה ,אגס, דובדבנים ותפוח.
מעט תות עץ מהגינה.
אבטיח
הקטנה הכינה לנו מיץ מתות עץ , תות עץ ואבטיח ....
שקדים,קשיו.

לצהריים - סלט מיוחד של - דלעת,גזר וקישוא מגוררים,עלה גדול של מנגולד,חופן של גרעיני חמנייה, שקדים, קשיו, עלי נענע וזעתר.
נחמד מאוד.

ונראה מה יתחשק בהמשך....
אני בונה על המשך האבטיח והאגוזים...

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 23 יוני 2008, 11:53

OK נתאפק ...מתי זורעים קייל? טיפים לגידול? היו כמה עונות שגידלתי פלפלים חריפים מהמון סוגים בחצר, מי שמעוניין בזרעים מוזמן.השנה אני רוצה לגדל יותר דברים ובצורה יותר אורגנית בין השאר קייל, רק שאני לא ממש יודע איך.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי with_passion* » 23 יוני 2008, 11:25

ניב זה לא העונה לטעום...
חכה לחורף הבא או עלה על האופניים להמיספרה הדרומית..
קייל מגדלים
הכי טעים
אבל יש כמה שמגדלים
אורי גילה לאחרונה עוד מישהו
אפשר לטעום גם עלי ברוקולי - זה דומה.. אבל גם כאן כדאי בחורף.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 23 יוני 2008, 11:17

דוריאן
לא זוכר איזה טעם יש לזה, נידמה לי שניסיתי בתאילנד ,נראה מגניב בכל אופן.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 23 יוני 2008, 11:14

איפה משיגים קייל בישראל?
מצטרף לשאלה ,עדיין לא יצא לי לטעום..מת מת...

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 23 יוני 2008, 11:11

איפה משיגים קייל בישראל?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי Honeysuckle_Rose* » 22 יוני 2008, 18:58

אוקיי, אני גם רוצה להשתתף:
דבר ראשון על הבוקר- הרבה הרבה מים. (עד לא מזמן זה היה מדוד, בערך חצי ליטר עם לימון, אבל כרגע אני חיה בחדר של מישהו אחר ושותה מבקבוקים... עדיין עובד)
קצת אח"כ- מיץ ירוק- בד"כ סלרי או מנגולד ואני אוהבת להוסיף קצת קייל או פטרוזיליה בשביל קצת 'צבע' ותפוח למתיקות.
אח"כ משתדלת לעשות משהו מאמץ, איזה הליכה ארוכה או קצת התעמלות כלשהי ואז יש תיאבון אמיתי...
ואז רסק ירוק (בערך שתי כוסות) עם מה שיש- מנגו, בננות, תותים, תרד, קייל, או שן ארי, סרפד...
ארוחת ביניים יכולה להיות או עוד רסק ירוק, על אותו עיקרון, או כל מיני פירות (במיוחד אם אני לא בבית, ואז אני סתם קונה מה שבא לי בדרך)
ארוחת ערב בד"כ היא סלט גדול. בזמן האחרון אני הכי אוהבת לחתוך קייל לחתיכות קטנות ולעסות עם קצת מאוד שמן זית, מלח ולימון עד שמתרכך... ואז עם זה לערבב קצת אצות מושרות, גזר מגורר, עגבניות שרי, ואבוקדו.
לפעמים דווקא יש לי חשק בלתי ניתן לריסון לתרד.
זהו, זה פחות או יותר... אם אני עדיין רעבה אני אוכל איזה אשכולית.
אני ומאט לפעמים נחלוק דוריאן לארוחת ערב... אבל לזה מגיע עמוד משלו!

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 22 יוני 2008, 16:49

יאללה, גם אני:

בוקר- רסק ירוק, בעצם, רסק, אבל לא ירוק, סתם מיצפרי (אני מתקשה למצוא ירוקים! איזה ירוקים אתם אוכלים בקיץ? קונים בסופר?). ברסק היו- בננה, 2 תמרים, 2 אגסים, נקטרינה וקוביות קרח. בין כוס לכוס (יצאו לי כמעט שלוש כוסות מכובדות מאוד) אכלתי אגוזי מקדמיה

צהרים- סלט כרוב (התיבול יצא נוראי, נוראי לגמרי, מאוד לא אופייני!) וטחינה שהכנתי כאן.

בינתיים שמתי במים, בשאיפה להנבטה, נבטי מאש. אני מאוד אוהבת את הנבטים כשהם גדלים וגדלים וגדלים (כחלק מסלט כרוב בדרך כלל)

ועכשיו מה? שוב רעבה, אחרי משמיש קטן, אולי עוד רסק ירוק.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 22 יוני 2008, 13:40

את הטחינה אכלתי לחוד מהסלט ורק מדי פעם מוסיף לסלט ועם הסלט ויניגרט משמן זית ,שום, לימון, ומלח ים.עכשיו אני כמעט לא אוכל טחינה אלה אם כן היא מוכנה
בבית משומשום.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 22 יוני 2008, 11:47

:-) נשמע טוב

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 22 יוני 2008, 11:31

גם לי הטעם של ה
_רסק של : מלפפון,חסה,בוק צ'וי,שומר,קולרבי,כרוב,תפוח עץ עם מים לפי הצורך.
אם לא מספיק מתוק אפשר להוסיף אגס._
לא הרגיש נכון .מאוד ממלא ומעט מבחיל :-( אבל עם הרסק הירוק זה ממש תפריט מאוזן בשבילי.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 22 יוני 2008, 11:29

מאוד טעים רק שבבוקר אני מעדיף רסק ירוק ולא את רסק הירקות העשיר.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 22 יוני 2008, 10:23

וואו, המון ירקות, וזה טעים לך? נניח הרסק בוקר נשמע לי כמו התנגשות טעמים שלא הייתי מסוגלת לעמוד בה...

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניב_רפאל* » 22 יוני 2008, 10:17

תפריט אוכל חי (נא)

א.בוקר -רסק ירוק או רסק של : מלפפון,חסה,בוקצ'וי,שומר,קולרבי,כרוב,תפוח עץ עם מים לפי הצורך.
אם לא מספיק מתוק אפשר להוסיף אגס.

א.ביניים – בננה.

א.צהריים – סלט ירוק גדול : חסות,עלי בייבי,נבטים,כרוב,קולרבי,עלי תבלין ירוקים,גזר,כרובית,
לפת,שומר,צנון, בצל סגול + 2 כפות טחינה מלאה אמרה גולמית + 5 כפות נבטוטים + 2 כפות
גרעיני חמנייה לא קלויים.
אפשר להוסיף גם קציצת אגוזים או שקדים ,או קרקרים של פשתן. ליד הסלט.

א.ביניים – 1 כוס חלב שקדים + ½ כוס כוסמת מונבטת מיובשת עם קינמון + 1-2 כפות חמוציות ללא תוספת סוכר.

א.ערב – סלט גדול מכל הירקות האפשריים + 2 כפות טחינה גולמית אמרה מלאה + 3 כפות כוסמת מונבטת + גואקמולי + קרקר פשתן.

אפשר חלק מהירקות להכין נפרד.למשל מרק מעגבנייה,מלפפון,פלפל אדום,בזיליקום,אורגנו ושום עם מעט מלח ושמן זית בבלנדר עם מעט מים או קובית קרח.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 22 יוני 2008, 10:06

טבעונאים, מה דעתכם להחיות את הדף החשוב הזה? תפריטים יומיים יתקבלו בשמחה גדולה!

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 01 פברואר 2008, 07:04

אני מנסה להכין היום שומשומיות, כסוג של לחם, לא מבחינת ההרכב התזונתי, אבל אולי מספיקה התחושה של למרוח משהו על משהו וללעוס היטב? אחזור לדווח.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 01 פברואר 2008, 01:51

שמתי לב שקשה לי לאכול 100% חי למשך יומיים רצוף.
מצד שני, בטיולי-ליקוט אין לי בעיה עם זה בכלל, גם ליותר מיומיים.
מה שאומר שכנראה בטיולי הליקוט אני אוכל את אבות המזון הטבעונאים באופן מאוזן יותר (כי זה מה שיש לטבע להציע, וככה החיה הלקטית שבנו התרגלה לאכול). למשל בחורף - המון עלים, הרבה פירות, וקצת זרעים. בקיץ - יותר פירות, קצת עלים, קצת זרעים.
לעומת זאת ביום עבודה רגיל, מסיבות טכניות, אם אני אוכל רק חי, זה 100% פירות עד שאני חוזר הביתה ואז אני מוסיף גם עלים - וזהו! (בלי אגוזים/זרעים).

(קצת מדבר לעצמי)

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי חני_תה* » 31 ינואר 2008, 23:51

אחרי שתקראי את avoid]זה wheat[/po].htm
גם את לא תרצי לאכול לחם, לפחות, לא כפי שאנו מכירים אותו.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי בשמת_א* » 31 ינואר 2008, 23:36

אבל איך אפשר להימנע מלחם ?
למכורים כמוני: עם הרבה כוח רצון.
יום בלי לחם אצלי הוא יום טוב. בלי אף סתום. בלי טשטוש. פוקוס, ערנות, כוח, חיוניות.
לילד שלי בכלל אסור גלוטן. לא נוגע בלחם או בדומיו כבר יותר מחצי שנה!
פשוט אוכל הרבה אוכל אמיתי.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי סוף_מעגל* » 31 ינואר 2008, 21:30

פיתה עם טחינה
אז זהו, שאני לא מבינה איך אתם מסתדרים בלי פחמימות.
האם יתכן שאני מכורה לקמח ?
אני לא יכולה לחשוב על תפריט יומי שלא כולל פיתה/לחם/לחמנייה.
אין לי שום בעיה לחיות בלי בשר/ביצים/גבינות, אבל איך אפשר להימנע מלחם ?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי משפחה_ירושלמית* » 31 ינואר 2008, 21:16

לא המון בכלל

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 31 ינואר 2008, 19:31

לא המון

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי יעלפו_מהמושב* » 31 ינואר 2008, 18:18

היום- (כתבתי גם בבלוג שלי, אבל אני חושבת שכדאי לכתוב גם כאן, האם הכפילות היא בעיה? בכל מקרה, אם יש לכם עצות ותובנות אשמח לקבל אותן ב בדרך לשינוי תזונתי , תודה!)

בבוקר- מיץ מאגס, 2 קיווי ובננה ענקית ביחד עם מיץ מתפוז אחד וקוביות קרח. יצא מעולה, אין כמו פירות, פשוט בלתי ניתן להריסה.
אחר כך- פומלה שטרחתי וקילפתי אתמול
סלט כרוב עם נבטים סינים
לקראת הצהריים- מיץ מגזר ענק ושלושה תפוזים (שלמים) וחוביזות. יצא לא טעים בעליל. סמיך מדי משום מה, לא בטוחה למה?
אחר כך- פיתה עם טחינה (חשתי צורך בשובע של ממש, עוד משהו שעוד לא הצלחתי למצוא בימים של רק נא, עצות יתקבלו בברכה)
ובין לבין- אגוזי מקדמיה, אגוזי פקאן, תמר אננס ומנגו מיובשים אורגנים.
בהמשך- גלידה מבננות ואגוזים ואיזה פרי.

נראה המון או שזו רק אני?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אוק* » 09 ינואר 2008, 11:21

הגדילן והברקן מאוד דומים, לא?
כן, די דומים, בעיקר כרגע, לפני שמופיעה הפריחה. ההבדל הכי ברור בשלב הזה הוא שגדילן הוא רק ירוק-לבן ואילו לברקן יש בנוסף גם גוונים סגלגלים.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניקי_Loves_Life* » 09 ינואר 2008, 09:26

אשמח לטלפון - תודה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 08 ינואר 2008, 19:13

יקרים, 20 ומשהו לקילו
בפתח תקווה ברחוב קטן בשם גולדנהירש (תסתכלי במפה) זה ליד התחנה המרכזית.
ברחוב גולדנהירש, משהו כמו 30 מטר מרחוב בר כוכבא, יש דלת ירוקה ושם נמצא העסק שלו. רוצה טלפון שלו?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניקי_Loves_Life* » 08 ינואר 2008, 11:34

אורי - איפה בפתח תקווה וכמה הם לקילו?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 07 ינואר 2008, 22:33

ניקי, אם בא לך לעשות נסיעה לפתח תקווה, אפשר עוד להשיג אפרסמונים ואגסים אורגניים.

עשב שעורה זה אחד הרציניים :-).
לא חביב עלי במיוחד מבחינת הטעם, אבל ההשפעה שלו עלי מיידית (פותח דרכי נשימה, מעביר כאב ראש, ועוד).

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניקי_Loves_Life* » 07 ינואר 2008, 22:05

יומי הנא:
התחלתי את היום עם כוס עשב שעורה.....אאאהההה
בוקר: מנגו ענק עם חבילת תאנים מדהימים של אדמה
צהריים: אפרסמונים (אוכלת אותם רכים עם כפית) ותמרים (מדג'ול ענק של זורגניקה)
אחר כך עוד כוס עשב שעורה
ערב: תפוזים, שקדים, חסה וסלרי.
הפירות וירקות היו טעימים מהרגיל היום...ממש to live for. הכול אורגני חוץ מהמנגו והאפרסמונים. כל עוד יש מנגו בסביבה אני לא עומדת בפיתוי.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 07 ינואר 2008, 00:54

רוב היום אכלתי MONO ובערב אכלתי שני רסקים/שייקים
לפי הסדר:
  • כמה עלים של חסה טעימה במיוחד
  • 3 אפרסמונים
  • אבוקדו.
הפסקה די ארוכה
  • 2 בננות
  • 2 תפוחים
הפסקה נוספת
  • שייק ענק של 4 בננות, אבוקדו גדול, סלרי וחסה
  • שייק 3 תפוחים גדולים (500 גרם בערך) עם סלרי

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניקי_Loves_Life* » 02 ינואר 2008, 08:06

תודה על השיתוף. חשבתי על זה עוד ונראה לי שעל פירות וירקות נטו יוצא בסביבות ה-350 - 400 ש"ח בשבוע.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 02 ינואר 2008, 00:14

ככה בשביל השיתוף, אנחנו גם מוציאים בסביבות ה600-700 בשבוע, רק ירקות אורגניים ולא כולם ופירות רגילים וכל השאר (ביצים אורגניות, מוצרי חלב, עוף אורגאני וכל מיני שטויות נוספות).
מעניין...שזה יוצא אותו דבר אבל ..לנו יש שני ילדים , אומנם קטנים אבל אוכלים.
ואגב היום היינו בסופר וממש מדכא לראות איך כל האוכל ממש עולה במחיר...

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניקי_Loves_Life* » 01 ינואר 2008, 17:50

עוד אין לנו ילדים וכן פירות וירקות זה עיקר התפריט שלנו. אני חושבת שאנו מוצאים כ-500-700 ש"ח בשבוע וזה כולל את הפירות היבשים, אגוזים ולפעמים דגנים ועוף / ביצים אורגניות. אני לא יודעת להגיד לך בדיוק וזה בטח משתנה משבוע לשבוע.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 01 ינואר 2008, 17:21

אבל הפירות נורא נורא יקרים איך את עומדת בזה? או שבגלל שזה האוכל הכמעט בלבדי אז זה לא נורא? יש לך ילדים? אולי יש לך מושג כמה את מוציאה על ירקות פירות בשבוע?
סליחה על כל השאלות. מקווה שזה בסדר מצידך.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי טליה_אלמתן* » 01 ינואר 2008, 13:09

הגדילן והברקן מאוד דומים, לא?

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי אורי_יורמן* » 01 ינואר 2008, 12:44

יש לי מישהו שיכול לספק לנו עוד אפרסמונים אורגניים, אני קונה ממנו השבוע 5 קילו

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי ניקי_Loves_Life* » 01 ינואר 2008, 09:41

הכול אורגני חוץ מהמנגו - לא עומדת בפיתוי. זה נראה לי ממש הסוף של האנונות והאפרסמונים האורגניים, אבל הצלחתי לגרד עוד כמה.

תפריט יומי חי לדוגמא

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 01 ינואר 2008, 03:34

ניקי הפירות אורגאניים?

חזרה למעלה