איך מכינים חומוס

שליחת תגובה

כשעולה התנגדות - שימו לב
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: איך מכינים חומוס

איך מכינים חומוס

על ידי יולי_קו » 01 יולי 2019, 10:06

יצרן חומוס מאבו גוש אמר לי (הנה אני חושפת סוד עתיק של משפחתו...) שאחרי הבישול הוא מקפיא את גרגרי החומוס. ההקפאה שוברת את תאי הצמח, ולכן המרקם חלק יותר אחרי הטחינה.

איך מכינים חומוס

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 יולי 2019, 09:28

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בחיים לא יצא לך כמו במיפעל. לצערי הם שמים בחומוס חומר כימי מסוכן שממיס את החתיכות הקטנות.. ראו הוזהרתם!

איך מכינים חומוס

על ידי שגיא_בהדונס_החומוס_והפול* » 22 מאי 2014, 00:02

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה כמה שטויות.... והאמת גם קצת ניחושים מוצלחים.
נחמד לקרוא.

איך מכינים חומוס

על ידי גיל_רונן* » 27 נובמבר 2013, 11:56

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עוד כמה דברים קטנים:
  1. משרים את החומוס ללילה, על מצע של מלח גס.
  2. מניחים לחומוס להתקרר לפני שטוחנים אותו במעבד מזון.
  3. כמו שכבר נאמר כאן, משתמשים במי הבישול של החומוס.
  4. מבשלים את החומוס במעט מים, כשני ס"מ מעל לחומוס עם הירקות (ולא בכמות גדולה של מים כמו שראיתי במתכונים אחרים).
  5. משתמשים בטחינה מסוג טוב - ולא בהרבה טחינה, היחס הוא בערך 1:4 חומוס/טחינה.
  6. אפשר להוסיף שן שום טריה לתערובת של החומוס והטחינה, ולהוסיף מיץ מחצי לימון וקצת מלח.
בתאבון.

איך מכינים חומוס

על ידי גיל_רונן* » 27 נובמבר 2013, 11:51

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הסוד בחומוס טעים, ולא מצאתי אף מקום שיכתוב את זה הוא לא קילוף החומוס ולא כן או לא לשים סודה לשתיה. הסוד הוא לבשל את החומוס עם דברים שנותנים לו טעם עמוק, אני ממליץ על בצל מקולף, שיני שום, פלפל ירוק חריף, ועל הוספת פלפל שחור, וכמון (לא הרבה). אח"כ מבשלים כרגיל, ואם משתמשים בזמן של חומוס קטן, הוא מתרכך מהר מאוד - בערך תוך שעה, כאשר מוסיפים חצי כפית סודה לשתיה לכמות של חצי קילו חומוס. נסו ותהנו, ותראו את ההבדל.

איך מכינים חומוס

על ידי מיצי_החתולה* » 28 יולי 2011, 21:27

הטריקים שלי להכנת חומוס "כמו קנוי": בישול הפולים בסיר לחץ - משנה להם את הטעם קצת, בעיני זה פחות טעים, אבל הילדים מתים על זה, שמן זית בנדיבות - בחומוסי אחלה למיניהם יש טונות של שמן צמחי שתורם רבות לחלקות המרקם - וטחינה בנדיבות.

איך מכינים חומוס

על ידי י_ר_מ_י* » 28 יולי 2011, 16:28

חומוס הי הי הי איזה חומוס
להשרות את החומוס ללילה למחרת לשפוך את המים להניחמגבת חלקה על שולחן העבודה לפזר רת החומוס לעבור מעליהם עם מערוך,,

או כפי שאני זוכר אימי ז"ל היתה לוקחת בקבוק ומעבירה וזאת על מנת לפצח את הגרגרים,

להוציא את הקליפות ולבשל עד שהחומוס נהים רכים

מכינים כמה שיני שום מרוסקים ומעוכים,,, לשמור כמה כוסות מהמים של הבישול,,,

מכניסים את החומוס לבלנדר עם השןם כמובן כל אחד לפי טעמו,,, מוסיפים אהשום לבלנדר ומוסיפים מידי פעם מעט מים מהבישול,,ואז רואים מידי פעם באים החומוס מוכן ,,,אני מכין תמיד ב ת י א ב ו ן ןןןןן

איך מכינים חומוס

על ידי נועה* » 21 יולי 2010, 22:58

ל]פלונית כרגע -עם לימון שלושה ימים בלי לימון יותר

איך מכינים חומוס

על ידי טרוש_קה* » 21 יולי 2010, 22:05

השריתי כמות גדולה של חומוס במשך 48 שעות, והחלפתי מים כמה פעמים ביום. הקערה עמדה על השיש, לא במקרר. זה מריח לא כ"כ טוב, וגם בבישול יש ריח כזה.
נראה לי שפעם שעברה אכלנו בכ"ז כי לא היינו בטוחים וזה היה בסדר, אבל אני קצת דואגת בכל זאת. לזרוק הכל? זה מקולקל?

איך מכינים חומוס

על ידי אמא_ל_2* » 21 ינואר 2009, 23:59

ובלי טחינה גולמית? (אנחנו תמיד שמים המון טחינה בחומוס)

לא שמתי טחינה גולמית (בחומוס כן, בעדשים/שעועית לא). אני מניחה שאפשר, לא יכול להזיק... אבל לא שמתי. זה יצא מאוד טעים וקליל. הבעיה היחידה היא שתמיד זה לא מספיק, מתחסל תוך יום...

כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר?
מסתבר שזה מאוד, מאוד תלוי. חברה שלי מקפידה מאוד מאוד, לא להכניס לעולם לתוך מיכל (נניח של החומוס) כפית שנגעה במשהו אחר, או בטח לא כפית שאכלו ממנה. תמיד כפית חדשה ונקיה. לא תשאיר על השיש, לא תשאיר פתוח, מיד זה נכנס חזרה למקרר. והיתי בהלם, שהיה לה תבשיל בשר בן שבוע שהיה לו טעם וריח מעולים (ויש לי חוש ריח פנטסטי). אצלי ביום הרביעי זה כבר לא משהו וביום החמישי זה מסריח ועף לפח. ובד"כ משתדלת לגמור ביום השני או השלישי.

אז זה מן הסתם תלוי גם מה את עושה עם זה. אצלי חומוס ביתי ביום החמישי כבר לא היה טוב.

איך מכינים חומוס

על ידי שמש_בחורף* » 21 ינואר 2009, 12:51

כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר?
בעל מכולת שהיה עושה חומוס בעצמו ומוכר, אמר לי פעם: 9 ימים.

איך מכינים חומוס

על ידי פלונית_כרגע* » 21 ינואר 2009, 12:03

אף אחד לא יודע?כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר?

איך מכינים חומוס

על ידי שמש_בחורף* » 21 ינואר 2009, 08:37

מבשלים לריכוך וטוחנים יחד עם שום, לימון, שמן זית, ואפשר גם עשבי תיבול ותבלינים (שמתי כמון וכורכום).
ובלי טחינה גולמית? (אנחנו תמיד שמים המון טחינה בחומוס)

איך מכינים חומוס

על ידי אמא_ל_2* » 20 ינואר 2009, 22:51

גם אני ניסיתי כמה וכמה פעמים, יצא בסדר אבל כבד במרקם, כבד בבטן והטעם תמיד קצת מאכזב.

בסוף גיליתי את הפטנט האולטימטיבי מבחינתי:
להכין "חומוס" מדברים אחרים: מעדשים כתומות, משעועית (בינתיים ניסיתי אזוקי מונבטת). יוצא מדהים. קל להכנה (20 דקות גג), קל בבטן וטעים לי פי כמה. המתכון אותו דבר, מבשלים לריכוך וטוחנים יחד עם שום, לימון, שמן זית, ואפשר גם עשבי תיבול ותבלינים (שמתי כמון וכורכום).

בהצלחה (-:

איך מכינים חומוס

על ידי רפאל* » 20 ינואר 2009, 20:44

משרים את החומוס יום לפני ההכנה בסיר בו רוצים לבשל את החומוס,למחרת שוטפים היטב מחזירים לסיר מוסיפים אבקת סודה לשתיה כף וחצי לקילו { מעכב חומציות} ומשרים 10 דקות , א"חכ שופכים את המים אבל לא שוטפים את החומוס מחזירים לסיר ממלאים מים כ 4ס"ם מעל החומוס ומבשלים על אש גבוהה[ללא מכסה] ,מסרים את הקצף שנוצר בזמן הבישול . לאחר רתיחה מכסים ומעבירים לאש קטנה כשעה בערך תלוי בסוג החומוס.
הכנת הממרח
במעבד מזון שמים את הכמות הרצויה ומתחלים לעבד עד שכל החומוס הפך למחית ואז מוסיפים מעת מים מבישול החומוס [תלוי במרקם שאוהבים] מלח פלפל שחור טחון אפשר גם שום למי שאוהב טחינה ולימון סחוט טרי .
מאוד טעים להוסיף בהגשה כמון וכמובן שמן זית.תהנו
בהצלחה ורק דברים טובים

איך מכינים חומוס

על ידי פלונית_כרגע* » 20 ינואר 2009, 15:12

הכנו לראשונה חומוס ויצא נהדר!
אבל זו כמות ענקית והפתיעו את בעלי בצו 8 והוא החומוסולוג ביננו
אז כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר? כבר עבר שבוע והוא מריח בסדר..
תודה

איך מכינים חומוס

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 נובמבר 2007, 22:57

ושכחתי- גם מיץ לימון...

איך מכינים חומוס

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 נובמבר 2007, 22:56

מתכון מצוייןשיצא לנו במקרה:
מערבבים את החומוס עם קצת שעועית לבנה, משרים מבשלים וטוחנים עם מים, טחינה, שמן זית, שום(לא הרבה),מלח, כמון, (אולי קצת פפריקה), פטרוזיליה ושמיר- מעדן...

איך מכינים חומוס

על ידי אורי_יורמן* » 05 אוקטובר 2007, 12:26

בלוג החומוס של שוקי גלילי
מפרגן,
וגילוי נאות: אני כותב שם תגובות :]

נקודות ורודות אגדיות: אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הטחינה. עד כמה שידוע לי, ואני מדגיש, ידוע, את הטחינות של ניצת הדובדבן, הרדוף ואדמה (3 טחינות שהן לחלוטין אותה הטחינה המיוצרת ע"י אחווה/אחדות), מייצרים בתהליך תעשייתי לאללה שמגיע לפחות ל110 מעלות.

איך מכינים חומוס

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 05 אוקטובר 2007, 03:36

תזמורת הים, גם אנחנו רכשנו טחינה אורגאנית של אדמה ואני מרוצה מאוד מהטעם אבל משהו מחשיד לגבי הכנת הטחינה. כתוב שזה אורגאני אך לא מצויין בשום מקום שזה נטחן באבני ריחיים ולא מאמינה שהיו מדלגים על הפרט הזה אם אכן כך היה.
אז אולי זה נטחן בעזרת חום?? ואז היא הרבה פחות איכותית...

איך מכינים חומוס

על ידי תמי_גלילי* » 04 אוקטובר 2007, 17:50

בלוג החומוס של שוקי גלילי
(גילוי נאות: שוקי הוא גיסי האהוב)
מתכונים, ביקורות על חומוסיות, ועוד.

ויש גם באנגלית

איך מכינים חומוס

על ידי טלי_מא* » 26 דצמבר 2006, 05:40

_מא,
אולי בכל זאת אפשר כמה טיפים? כמה להשרות, איך, כמה לבשל..._
חומוס

איך מכינים חומוס

על ידי יערת_דבש* » 26 יוני 2006, 17:17

איך מכינים חומוס

על ידי תזמורת_הים* » 26 יוני 2006, 17:10

מא,
מה שלא אומר שאנחנו לא נאכל מחר חומוס
אולי בכל זאת אפשר כמה טיפים? כמה להשרות, איך, כמה לבשל...
מה צריך כדי לקבל מצ'י את מתכון הפלאים הסודי??? >:)

איך מכינים חומוס

על ידי פיתה* » 26 יוני 2006, 14:34

איזה דף מדליק כמה צחקתי...
אגב, בתור אחת שמכינה חומוס בבית אני דווקא מעדיפה את המרקם הגרוס גס
לא ממש מבינה מה הסיפור של החלק-חלק?! טוב זה מן הסתם עניין של טעם.
למה לא להשתמש בגרגירים של "סנפרוסט"? זה יוצא מעולה!

איך מכינים חומוס

על ידי רוזה_לי* » 25 יוני 2006, 23:55

חומוס תוצרת בית של חנוך פרבר
חומוס טוב מתחיל בחומרים טובים. חומוס בלאדי זעיר ומתקתק או אורגני. טחינה משובחת (גמל, היונה, הנסיך וכו'). חומוס מכינים לפי הטעם ולפי הרגש, ולכן אין זה מתכון מדוייק, אלא תהליך.
וכך עושים:
משרים את גרגרי החומוס לילה שלם במים. מסננים ומבשלים במים טריים (אני מעדיף כשעה בסיר לחץ ובכלל בלי סודה לשתיה. זה מרכך אבל משאיר טעם די מבאס. חומוס טוב, שרייה ובישול – יסתדרו בלי כימיקלים). מסננים כשהמים עדיין חמים ושומרים מעט ממי הבישול. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים טחינה גולמית ומעט מלח, שום טרי ומיץ לימון. יש שאוהבים גם מעט שמן זית בתערובת. מעבדים למחית חלקה ומוסיפים מעט ממי הבישול כדי להגיע לסמיכות שאתם אוהבים.

חומוס ביתי
רכיבים:
1/2 ק"ג גרגרי חומוש מושרים במים יומיים תוך החלפת המים כמה פעמים ומבושלים שעה וחצי-שעתיים בסיר
4-5 שיני שום
1/2 כוס צנוברים (ולגיוון אפשר אגוזי מלך או פקאן)
1/4-1/2 כוס שמן זית מעולה
2 כפיות מחוקות מלח
מיץ סחוט טרי מלימון-שניים
3 כפות טחינה גולמית מאיכות טובה
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים ומוסיפים מעט מים(כמה כפות) לקבלת סמיכות רצויה.
אופן ההכנה: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים ומוסיפים מעט מים(כמה כפות) לקבלת סמיכות רצויה. מעבדים עד לקבלת עיסה טחונה ומשחתית (לא לפחד לעבד הרבה אלא אם כן אוהבים חומוס עם גושי גרגרים)

איך מכינים חומוס

על ידי מא_צ'י* » 25 יוני 2006, 22:19

כשהחומוסים בתוך מסננת? או בכלי סגור?
מסננת הכי טוב.

חומוס זה בכלל בעייתי בקיץ ונחשב מסורתית למזון כל-כך רגיש שממשיך "להרקיב" בבטן בגלל החום.

<מה שלא אומר שאנחנו לא נאכל מחר חומוס..>
<מא>

איך מכינים חומוס

על ידי תזמורת_הים* » 25 יוני 2006, 21:44

וותרי על מיטב הכסף...
כן, ברור לי שמזה כבר לא יצא חומוס שיאפיל על "צבר" :-P אני בעיקר רוצה להבין למה (השרייה ממושכת מדי?)

מרטיבים מדי פעם
כשהחומוסים בתוך מסננת? או בכלי סגור?

איך מכינים חומוס

על ידי תבשיל_קדרה* » 25 יוני 2006, 21:35

אורית, עדיין יש לזה ריח של כביסה רטובה שעמדה במכונה?
וותרי על מיטב הכסף...

בקיץ, משרים לזמן קצר מ 24 שעות, ואח"כ "מנביטים", כלומר - מרטיבים מדי פעם, אבל לא משאירים בתוך המים.

איך מכינים חומוס

על ידי תזמורת_הים* » 25 יוני 2006, 20:44

אז ככה:
רכשתי במיטב כספי חומוס אורגני (של אדמה, נדמה לי).
השריתי 48 שעות.
החלפתי את המים כל כמה שעות.
בשלתי בסיר כבד על אש קטנה כמעט 8 שעות.
הגרגרים פשוט צחקו עלי. הם בקושי פריכים, אין מה לדבר על נימוחים.
חוץ מזה כבר אחרי 24 שעות של השרייה בערך הם התחילו להסריח (ריח של כביסה רטובה שעמדה במכונה:-S).
אין לי מושג מה לעשות אתם עכשיו, הם לא מספיק רכים לממרח, והטעם גם לא משהו :-/.
מה עשיתי לא בסדר? איפה אני טועה?
מומחי החומוס מוזמנים לנתח את המקרה. תודה.

איך מכינים חומוס

על ידי הגמד_חיוכון* » 07 אפריל 2006, 23:07

להוסיף מיץ לימון רק לכמות שתאכל האותו יום.
ברור,אילה- המיץ לימון-שום בצד, כמו שנהוג לומר: און דה סייד (מכורה להארי וסאלי), ואז פשוט: ניגוב- מיץ, ניגוב- מיץ! כמו שציינתי כאן למעלה..
ו ג'ינ ג'ית, נשפכתי לי מצחוק.. יש לציין שביחס הפוך לחומרי הגלם המבישים, ההשקעה להכנת מנה אסלית דפקא ניכרת, ודי מרשימה. אז זה נסלח לדעתי.
צועדת בצעדי ענק אל מתחת לשולחן השטח פנוי את יכולה לצאת.

איך מכינים חומוס

על ידי אילה* » 07 אפריל 2006, 14:28

לדעתי , כדי להגיע לחלקלקות במרקם , העינין שלשמו התאספנו פה ,יש להוסיף הרבה שמן.
בקנויים , יש שומן צמחי מוקשה (=מרגרינה ), אז למה לא לשים שמן זית מעולה .

בנוסף , אני מוציאה מהבלנדר שלי את המיץ , אבל אני מכינה בו חומוס , עם השמן ועוד מים ועד שאשכרה יוצא עשן.

נאמר , מפיה של מומחית ידועה , שהיתה לה מעדניה , שיש למיץ הלימון השפעה של האצת הקילקול של החומוס ולכן להוסיף מיץ לימון רק לכמות שתאכל האותו יום.אישית , לא בדקתי את העינין.

ואחר כך , איך שפה מישהי כתבה : בא שלום לעולם .

חג שמח .

איך מכינים חומוס

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 06 אפריל 2006, 23:51

ואתם עשיתם לי כזה חשק שהלכתי ברוב עוונותי וקניתי משהו של אחלה או צבר או אמה...
כבד כמו טיט, מרגיש כמו טיח - אבל מריח כמו חומוס .לפחות קניתי את זה עם הכמה גרגירים למטה, וכמה צנוברים למעלה...
פרסתי אותו יפה על צלחת עם גומחה באמצע. הוספתי קצת שמן זית שיכול לעורר מחשבות זימה מרוב שהוא טעים.
טיגנתי פטריות... מקופסא... זה מה שהיה בבית כמענה למצבי דחק ...אז טיגנתי אותן עם הרבה בצל, מלח ופלפל, עד שהן יצאו חצי חרוכות ( החריכה של הפטריות עושה להן טוב - כשמדובר על משומרות. ככה גיליתי שאולי הן מאבדות מהנפח - אבל גם מאבדות מהטעם המשומר. מה שגורם להן להזכיר, ולו במעט - את הטעם של הטריות. מומלץ! לא כתחליף לטריות, אלא רק אם אין ברירה ).
יצקתי את הפטריות והבצל המטוגנים לתוך הגומחה,
הוספתי כמון,
שלפתי פיתה חמה, מהתנור... (נגלה שזה היה מהמיקרו?!).
ובא שלום על העולם.

< טובי מנדבת מתכון שכאילו נלקח מאיזה מטבח צבאי מאולתר, באמצע שומקום... >
<למרות שהיא גרה במרכז הציוויליזציה הישראלית, שלא לומר - הקולינריה >
<ועדיין תוהה אם להרוס את שביבי הכבוד שנותרו לה.. אם תספר, איך הכינה פעם שקשוקה ששמה הלך לפניה (ומאז נעלמו עקבותיו...) ...
שקשוקה אסלית ומושקעת עם כל הטקס המשובח (כולל שמן זית אכותי במיוחד , ביצים טריות, טריות! פלפלים ירוקים חריפים, ושאר ירקות.. ) ולבסוף - העמיסה את האדום אדום הזה על גבי פרוסת לחם דגנים דיאטטי, , דקיק ויבש. כזה שלפי איך שהוא נראה - נדמה שהוא בעיקר משתתף בצערך... :-0 >

<צועדת בצעדי ענק אל מתחת לשולחן >

איך מכינים חומוס

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 06 אפריל 2006, 23:28

לאחר שבשנה האחרונה בלוני הגז שלנו נגמרו אחת לחודש באשמת הקיטניות, קיבלתי סיר לחץ פשוט מקרוב משפחה.

אולי זו הזדמנות לקבל הסבר על מה הקטע עם סיר לחץ? במה אפשר להשתמש בו, במה לא? הוא עובד על לחץ את זה הבנתי (גאונה) ומה השפעה של הלחץ על חומוס למשל?

איך מכינים חומוס

על ידי טלי_מא* » 05 אפריל 2006, 12:51

ובישול של 8 שעות לא מגרש את כל הוויטמינים?
צ'י מבשל שלוש בד"כ.
אבל חוץ מזה - סיר לחץ מגיע לרמות חום הרבה מעל לטמפ' רתיחה (100 מעלות) שמגיע סיר רגיל. אמנם יש חסרונות (וגם יתרונות) לכל בישול, אבל בישול בטמפרטורות מאוד גבוהות עשוי לפגוע בחלק מהחמרים הפעילים במזון, חומצות השומן, החלבונים... שלא נפגעים בטמפ' הרתיחה הרגילה של המים.

איך מכינים חומוס

על ידי ענת_שן_לוי* » 05 אפריל 2006, 09:59

חומוס מעולה, לא שמונה שעות ולא סיר לחץ:
משרים את החומוס (גרגרים גדולים) 48 שעות, מחליפים את המים שלוש פעמים ביום.
אחר כך מעבירים למסננת. דואגים שישאר לח - שוטפים שלוש פעמים ביום, לעוד יום - יומיים.
אחרי ארבעה ימים רטובים כאלו לא צריך לבשל יותר מ- 20 דקות - חצי שעה גג.

גרתי בפלורנטין ממש ממש צמוד לפלפולה. הדבר הראשון שהייתי רואה כשהייתי יוצאת מהבית היה הפרצוף של צדוק. וכמובן, הריח. לא של צדוק, של הפלאפל שגם היה מצויין. הו הו הו המסבחה!
גם אני ניסיתי לשחזר את הרוטב ולא התקרבתי בכלל. לדעתי הם השתמשו במיץ לימון משומר/משוחזר.

איך מכינים חומוס

על ידי מנג_בין* » 04 אפריל 2006, 16:26

מישהו טעם אותה ומה דעתו עליה
אני טעמתי אותה. לא משהו בכלל...

איך מכינים חומוס

על ידי מיצי_החתולה* » 04 אפריל 2006, 13:42

רמות החום כ"כ גבוהות שהן גורמות להרס של חומצות השומן, מיקרואורגניזמים, ויטמינים וכו'.
ובישול של 8 שעות לא מגרש את כל הוויטמינים?
<שואלת באמת.>

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 04 אפריל 2006, 10:56

תגידי, לא ילדת לפני דקה וחצי? לכי לנוח!

אפשר לנוח אחרי ילד שני?


קיבלתי סיר לחץ פשוט מקרוב משפחה. בכל פעם שאני משתמש בו אני מופתע מחדש מההמצאה הזו.

גם אני בישלתי את החומוס בסיר לחץ עד הפעם האחרונה, שקיבלתי מבעלה של "מא" הסבר למה לא כדאי להשתמש בו.
רמות החום כ"כ גבוהות שהן גורמות להרס של חומצות השומן, מיקרואורגניזמים, ויטמינים וכו'.

איך מכינים חומוס

על ידי לוונדר_סגול* » 04 אפריל 2006, 10:55

בדוכן פרדס חנה יש טחינה חומה מלאה אורגנית וטעימה, וגם חמאת שומשום מאותה משפחה (שאני לא ממש יודעת מה ההבדל בינהן...)
המכסה שלה עטוף בבד כזה של שק.

איך מכינים חומוס

על ידי קר_שינדו* » 04 אפריל 2006, 02:30

ובאיזו טחינה אתם משתמשים? אנחנו משתמשים בחומוס אורגני אבל טרם מצאתי טחינה אורגנית שמשתווה לטחינות משכם.
בפורום האורגני ב-Ynet יש מישהו שהתחיל לייצר טחינה אורגנית. הטחינה מיוצרת משומשום אתיופי (זן שנחשב כמוביל באיכותו לעומת הזנים שמגיעים מהודו , מקסיקו , גוואטמלה וסין). השומשום ממנו עשויה הטחינה נטחן באבני ריחיים , באופן מסורתי (טחינה שאיננה פוגעת באיכות הטחינה לעומת טחינה בוואלסים). אני חושב שהטחינה יותר יקרה מהאחרות. אני אשמח לשמוע אם מישהו טעם אותה ומה דעתו עליה (פרטים נוספים ניתן לקבל אצל ירון 054-498-2239).

בשיחה אינטימית עם חומוסן מהולל, התברר לי שמבשלים את הגרגרים 8 (שמונה) שעות!
לאחר שבשנה האחרונה בלוני הגז שלנו נגמרו אחת לחודש באשמת הקיטניות, קיבלתי סיר לחץ פשוט מקרוב משפחה. בכל פעם שאני משתמש בו אני מופתע מחדש מההמצאה הזו. בחזרה לחומוס ... חומוס מוכן תוך חצי שעה על אש נמוכה.

איך מכינים חומוס

על ידי אל_דנטה* » 03 אפריל 2006, 22:56

גם ילדה לפני דקה וגם טורחת להכין לבעלה חומוס! וואו! מופת!

>הולך להשרות חומוס<

איך מכינים חומוס

על ידי טרה_רוסה* » 03 אפריל 2006, 21:57

תגידי, לא ילדת לפני דקה וחצי? לכי לנוח!

איך מכינים חומוס

על ידי טלי_מא* » 03 אפריל 2006, 21:38

יצא כ"כ טוב שבעלי חיסל כמעט את כל מה שהכנתי
|יש|

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 03 אפריל 2006, 20:06

יצא כ"כ טוב שבעלי חיסל כמעט את כל מה שהכנתי :(

עכשיו אני מבינה את אמא שלי ששונאת לבשל. היא תמיד אומרת: "אני משקיעה בבישול, אח"כ לוקח לאנשים לאכול את זה כמה דקות ואז זה יוצא בשירותים. בשביל מה טרחתי?"

יצא כמעט חלק לגמרי, בקושי הרגישו את הגרגירים, הם היו טחונים למשעי. הוספתי הרבה שמן זית, מי הבישול, פפריקה, כמון, שום, לימון, מלח, פלפל וחמאת שומשום.

איך מכינים חומוס

על ידי מיצי_החתולה* » 03 אפריל 2006, 19:23

הוא שרה במים (שהחלפתי כל כמה שעות) מיום שישי בצהריים עד מוצ"ש, ממוצ"ש הונבט ונשטף כמה פעמים, עכשיו הוא 'יושב' על הגז כבר למעלה מ - 8 שעות, על אש קטנה.
YYY, איזו השקעה.
<הדף הזה עושה לי חשק לחומוס, אבל צריך יהיה לדחות את הסיפוק המון...>

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 03 אפריל 2006, 16:12

מא, טרם ניסיתי, החומוס עדיין על הגז, בסיר כבד :)

הוא שרה במים (שהחלפתי כל כמה שעות) מיום שישי בצהריים עד מוצ"ש, ממוצ"ש הונבט ונשטף כמה פעמים, עכשיו הוא 'יושב' על הגז כבר למעלה מ - 8 שעות, על אש קטנה.

גרגרי החומוס מכוסים כל הזמן במים. עוד מעט אכין חומוס ואחזור לדווח.

איך מכינים חומוס

על ידי טלי_מא* » 03 אפריל 2006, 14:40

אחרי כזה פירוט מתבקש מתכון, לא?
זה המקצוע שלו, אז למרות ש-mise קיבלה ממני מתכון במייל (ניסית?), אולי עדיף שהוא יחלק מתכונים :-)

איך יוצאת לו החלקות?
כמו שאמרתי - מאיפה לי לדעת? יוצא טעים... :-)

אבל מה שאני כן מוסמכת לעשות א-פריורית זה להזמין לחומוס (אנחנו לא רחוקים, כך נדמה).

איך מכינים חומוס

על ידי מיצי_החתולה* » 03 אפריל 2006, 14:21

אם במרקם קשה את מתכוונת שהחומוס יוצא סמיך מדי או אפילו מוצק, נראה לי שכדאי להוסיף נוזלים בכלל: עוד מי-בישול, עוד טחינה גולמית ועוד שמן זית.

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 03 אפריל 2006, 12:35

אחותי אומרת שיוצא לה חומוס עם מרקם קשה והיא לא יודעת איך לרכך אותו. מסתבר שהיא לא מוסיפה בכלל שמן זית.
יכול להיות שזה זה או שיש איזה טריק להפוך אותו לרך וזה לא שמן הזית?

איך מכינים חומוס

על ידי אלונ_צ'יק* » 03 אפריל 2006, 10:28

ביצים קשות(לא כרגע!),

למה? ביצים קשות מותר, די עם הפאניקה.

אני עושה חומוס אורגני, בלי תבלינים לזללן הקטן (8.5 חודשים), שאוכל אותו עם שמן זית שמביאים לנו מהכפר, הוא מלקק את האצבעות, אז אולי זה טעים... מצד שני הוא גם מלקק אצבעות רגליים.

איך מכינים חומוס

על ידי טרה_רוסה* » 03 אפריל 2006, 09:52

טוב, גרתי שם איזה 10 שנים...

איך מכינים חומוס

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 03 אפריל 2006, 09:48

אל תסקלו אותי,אבל אפשר לרסק גרגרים(מקופ'.רחמנא ליצלן..
מקופסא?? אני במקומך הייתי מתכופפת, שלא יפגע בי מטר גרגרים בלתי מבושלים :-D

איך מכינים חומוס

על ידי טרה_רוסה* » 02 אפריל 2006, 22:06

שמועה רחוקה מספרת ש טרה רוסה יש לה מקום שמוזגים לה טחינה גולמית חמה לתוך צנצנת.
זה אמא שלי עם הקשרים שלה. היא הולכת ישירות למפעל של "טחינת הנסיך" בעילבון ומביאים לה מהברז.

אגב, יש גם חומוס טוב (לדעתי) בשוק הפשפשים ביפו. חומוס דני (או שם אחר, אני לא זוכרת בדיוק מה רשום על השלט, אבל לזה שמכין את החומוס קוראים דני. ולמלצר אילן. ונראה לי שזה גם כשר למהדרין, למי שצריך.)

איך מכינים חומוס

על ידי תזמורת_הים* » 02 אפריל 2006, 21:55

הם צפים
אהההההה

איך מכינים חומוס

על ידי אביב_חדש* » 02 אפריל 2006, 21:30

_זה מוריד את הקליפות לבד וצריך רק לאסוף אותן עם כף-מסננת
לא הבנתי איך דולים את הקליפות מהסיר בלי להוציא גם את הגרגרים???_

הם צפים

איך מכינים חומוס

על ידי תזמורת_הים* » 02 אפריל 2006, 17:35

לגבי המרקם - ככל שכמות נוזלי הבישול שמוסיפים גדולה יותר, כך המרקם יצא יותר חלק
כנראה שזה תלוי באיכות מעבד המזון כי אצלי, אם אני מוסיפה יותר נוזלים, יוצא חומוס דליל עם מרקם גס :-P.

זה מוריד את הקליפות לבד וצריך רק לאסוף אותן עם כף-מסננת
לא הבנתי איך דולים את הקליפות מהסיר בלי להוציא גם את הגרגרים???

אני מעבירה את הגרגרים המעוכים במסננת דקה ומוסיפה את הטחינה וכל השאר למה שעבר דרכה וזה יוצא חלק וטעים אבל יוצר הרבה טרחה ולכלוך.

איך מכינים חומוס

על ידי לוונדר_סגול* » 02 אפריל 2006, 17:22

בשיחה אינטימית עם חומוסן מהולל, התברר לי שמבשלים את הגרגרים 8 (שמונה) שעות!
אחרי בישול כזה גם מעבד מזון צ'וקומוקו יביא אותה בחלקות, נראה לי.

החומוס המעולה של צ'י. חם, מסבחה עם גרגרים, במרקם חלק, מונבט ואורגני
אחרי כזה פירוט מתבקש מתכון, לא? איך יוצאת לו החלקות?

איך מכינים חומוס

על ידי נומושי_לברדורייט* » 02 אפריל 2006, 15:29

אל תסקלו אותי,אבל אפשר לרסק גרגרים(מקופ'.רחמנא ליצלן..
רק לסנן קצת+ טחינה גולמית,לימון,פטרוזיליה,להמליח ולפלפל
לפי הטעם,לתבל בשמן זית טוף,זעתר ופפריקה


לחתוך בצל נחמד לפלחים די דקים,ולפזר עליו קצת סומק

ביצים קשות(לא כרגע!),פרוסות מנוקדות במלח וכמון

סלט קטן פשוט

ולחמם פיתות

זה יורד מיצוין עם בירה שחורה סחתיין

איך מכינים חומוס

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 02 אפריל 2006, 12:37

<או במילים אחרות, מתי אני מוזמנת לפתוח שולחן? >
בפעם הבאה שאשרה גרגרים :-)

אגב, נירה רוסו במדור שלה ב"7 ימים" הבטיחה לפרסם בקרוב מתכון לחומוס תוצרת בית, ואפילו אורגני.

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 02 אפריל 2006, 09:34

איזה יופי, כמה אני לומדת על חומוס (זכיתי לאכול רק אצל אבו-חסן ביפו).

איך מכינים חומוס

על ידי מא_צ'י* » 02 אפריל 2006, 08:59

אולי לא לך, ולא ליונק שלך . המעיים שלי והיונק שלי (הבכור, שכבר הפסיק לינוק מאז) חושבים לגמרי אחרת .
מקבלת.
אני צריכה לאכול אותו בלי פיתה ולחם לטובת היונקת :-)
אבל היונקים רגישים מאיתנו, מניסיוננו עבור מבוגרים רבים ההנבטה משנה את מצב הגזים.

איך מכינים חומוס

על ידי מיצי_החתולה* » 02 אפריל 2006, 08:12

_חומוס מונבט לא עושה.
גם לא ליונקים, אגב._
אולי לא לך, ולא ליונק שלך :-). המעיים שלי והיונק שלי (הבכור, שכבר הפסיק לינוק מאז) חושבים לגמרי אחרת :-).

איך מכינים חומוס

על ידי מא_צ'י* » 02 אפריל 2006, 04:06

זה לא החומוס עצמו שעושה?
חומוס מונבט לא עושה.
גם לא ליונקים, אגב.

<מא מניקה ולא מוותרת על החומוס המעולה של צ'י. חם, מסבחה עם גרגרים, במרקם חלק, מונבט ואורגני :-9>

איך מכינים חומוס

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 02 אפריל 2006, 02:50

אני הכנתי לא מזמן, יצא נהדר - מעכתי וערבבתי עם טחינה גולמית, מעט מים, מיץ לימון, מלח ופפריקה.

וואי, קומה, עשית לי חשק.

<או במילים אחרות, מתי אני מוזמנת לפתוח שולחן? >

איך מכינים חומוס

על ידי אל_דנטה* » 02 אפריל 2006, 00:40

כן. וצדוק זה "הבעלים". (עד כמה שאני זוכר משהו בכלל).
עוד חומוס מומלץ אגב, לאלה שגרים בצפון העיר: "פנינת תימן" בירמיהו. מנה קומפלט משובחת. ישיבה על הבר ואכילת חומוס בצהריים שם, עם כל הקבועים והדינמיקה המטורפת שלהם עם בעל הבית זו חוויה שגורמת לבטן להתכווץ. (מצחוק לא מהחומוס).

ובאיזו טחינה אתם משתמשים? אנחנו משתמשים בחומוס אורגני אבל טרם מצאתי טחינה אורגנית שמשתווה לטחינות משכם. (שמועה רחוקה מספרת ש טרה רוסה יש לה מקום שמוזגים לה טחינה גולמית חמה לתוך צנצנת. אני כזה דבר יכול להחזיר אותי בתשובה מרוב ריגוש)

איך מכינים חומוס

על ידי במבי_ק* » 02 אפריל 2006, 00:09

מסעדה עתיקה מפלורנטין בשם "פלפולה"

זה החומוס שהיה גם ב"שריטה"?

איך מכינים חומוס

על ידי הגמד_חיוכון* » 02 אפריל 2006, 00:01

וואללה הייתי צכה להבין כבר שיש לי עסק עם מקצוען שמכיר את שורשי המקום למן הבעלים ועד לעוזר של השרת של שוטף הגרגירים מהשכונה.
אגב את הרוטב שום לימון שאותו עשיתי לי מנהג לשפוך למסבחה אחרי כל ניגוב, ניגוב-מיץ, ניגוב-מיץ, כך שהחברה כבר מכירים ויודעים שיש לתת לי אקסטרה צלוחית, ניסיתי בעצמי להכין כמה פעמים אך מעולם לא הצלחתי כמוהם. וזאת גם אחרי ששאלתי איך עושים. הם ענו בפשטות אדישה על גבול הדפיקת כף יד במצח: "רוטב שום-לימון עושים פשוט משום ולימון" כאילו דה!
לא הצלחתי, אבל אני גם מייחסת את זה לעובדת היותם כולם שם תימנים, והרי ידוע שאלה כשרוניים מלידה (ואדישים למתפעלים מעדות אחרות).
אני מכירה את כל האחים והאחיות הנחמדים שממלצרים, ואת צדוק עם הווסט השחור שמכין בעצמו את החומוס, אבל הם לא יודעים שאני יודעת עליהם כי אני מתביישת קצת, רק רוצה לאכול את מנתי הצנועה על אם הדרך עם אהוביי וללכת הלאה, שלא יסדק משהו בהרגל הזה! שלא יאבד הקסם...

איך מכינים חומוס

על ידי אל_דנטה* » 01 אפריל 2006, 23:41

האתר הספציפי שאת מדברת עליו מחזיק את הידע של מסעדה עתיקה מפלורנטין בשם "פלפולה", שהמסבחה שם היתה מן הטובות בת"א אי פעם.
כשנסגרה פלפולה, עבר הבעלים לתקופה למכור במסעדה ההיא שאת שמה אינני זוכר (נמצאת בין מגנדה לסורי בכרם). כשאגיע לאזור (מחר!) אכנס. תודה על הטיפ!
(מספרים שלתקופה הבעלים גם מכר חומוס בפרדס חנה במקום שמאז נסגר).

והרוטב, איך אתם מכינים רוטב שום לימון? (עם איזה חריף? ואיזה יחס בין המרכיבים?)

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 01 אפריל 2006, 23:26

כשניסיתי להכין את החומוס עם מכשיר בעל עוצמה של 300W זה לא הצליח


אז יש לי מעבד מזון צ'וקומוקו. אין לי סיכוי להגיע לחומוס עם מרקם חלק ללא סודה לשתיה.
אבל אני אקח את הצעתו של אל דנטה ולא אוותר על הגרגירים. (אני מקוה שזה יתקבל בהבנה בבית).

איך מכינים חומוס

על ידי הגמד_חיוכון* » 01 אפריל 2006, 23:22

סליחה על הקפיצה מהנושא אך גל נוסטלגיה מהביל שטף אותי ולא התאפקתי אז
ל אל דנטה, נראה לי שטוב אעשה אם אמליץ לך (ולכולם) בתור חובב אבו חסן מוצהר, לנסות גם את החומוס של כרם התימנים שנמצא ממש ליד מסעדת מגנדה.
אני ובנזוגי ניסינו אותו ולתדהמתינו הרבה לא יכולנו יותר לחזור לחסן. רק לאחר כמה חודשים שבהם כנראה המוח התאושש מהמידע ההפכפך והמסובך שהטענו עליו ויכל בסופו של דבר לבצע השואה פשוטה בין שני המקומות. המסעדה היא ממש מעבר לפינה של מגנדה, ליד השוק, אני לא זוכרת את שמה אבל המסבחה שם היא פשוט תענוג מרטיט שאין כדוגמתו בעיני. (מאז תמיד כשאני רעבה בא לי מסבחה כזו...P-: ואני רחוקה מאוד..) מעניין אותי מה תהיה דעתך (וגם דעתה של זוגתך הנאה..) על הטעם. ואם אתם אולי בכלל כבר מכירים את המקום.
אגב מירב סודה לשתיה עושה גזים, ה' ירחם. זה לא החומוס עצמו שעושה?
בתאבון..{@

איך מכינים חומוס

על ידי בר_עדש* » 01 אפריל 2006, 16:37

להשרות את הגרגרים ל-24 שעות, ואז לבשל בסיר לחץ. אפשר להכין כמות גדולה, ואז להקפיא מנות מהגרגרים עם נוזלי הבישול.

לגבי המרקם - ככל שכמות נוזלי הבישול שמוסיפים גדולה יותר, כך המרקם יצא יותר חלק.

להוסיף גם: טחינה גולמית טובה, לימון, כמון, קצת מלח, פלפל, כמון, שום, והרבה(!) שמן זית.

איך מכינים חומוס

על ידי מירב* » 01 אפריל 2006, 16:17

סודה לשתיה עושה גזים, ה' ירחם.

איך מכינים חומוס

על ידי קר_שינדו* » 01 אפריל 2006, 03:41

מה עושה הסודה לשתיה?
הסודה לשתיה פוגעת בויטמיני B ולכן אני ממליץ לוותר עליה.

איך מכינים חומוס עם מרקם חלק לגמרי כמו החומוס הקנוי ?
יש צורך בממחה (בלנדר) או מעבד מזון בעל עוצמה חזקה - לנו יש ממחה של Kenwood BL901 800W.
(כשניסיתי להכין את החומוס עם מכשיר בעל עוצמה של 300W זה לא הצליח).

יש לאחסן את התערובת המוכנה בכלי נקי (אפשר לחמם כלי זכוכית בתנור למספר דקות), ע"מ שלא תהיה עלייה בספירה הכללית (חיידקים מסוגים שונים) במשך מספר ימים ולקרר אותה מהר ככל האפשר (אני מכניס אותה למקפיא למספר דקות).

איך מכינים חומוס

על ידי אל_דנטה* » 31 מרץ 2006, 23:09

סוד הטקסטורה מצוי בשלוב הטחינה הגולמית, מי בישול החומוס וזמן הכתישה. להגיע לטקסטורה אחידה, ממרחית, יכול לקחת זמן חיים שלמים.
הטקסטורה היא חלק מסודות המקצוע.
אם ניקח לדוגמא את מלך החומוס הבלתי מעורער מיפו- אבו חסן: אכלתי אצלו יום יום במשך מספר שנים ותמיד, הטקסטורה היתה זהה. הרי זוהי גאונות.
אני יכול להניח שאם הייתי שואל אותו (ולא שחלילה חשבתי לעשות כן!) כיצד הוא מגיע לטקסטורה, הייתי נענש בסגירת דלת מקדשו (שאלת הטקסטורה היא אפילו חמורה משאלת "יש צ'יפס?" או "יש פלאפל?").
אין שום טעם ללכת עם הזרם המרכזי המנסה ברשעות לשכנענו שלחומוס צריכה להיות טקסטורה אחת.
כל מי שמכין חומוס מקצועי מתגאה בטביעת ידו האישית בנושא הטקסטורה (ואני מפנה את תשומת לבכן לכך שלמשל החומוס של חליל ברמלה שונה במהות השוני מחומוסו של אבו חסן אשר גם הוא שונה ממקדשים שונים בעכו ובוודאי מאלו המצריים או הסורים שיבדלו לחיים ארוכים).

הסיבה היחידה בעיני להחזיק חומוס צבר במחסן היא למקרה שהגבס בבית נגמר ויש חורים שאינם סובלים דיחוי.
אה, ואנחנו הפסקנו להשתמש בסודה לשתיה, במקום זה אנחנו משרים את החומוס לזמן רב יותר ומבשלים אותו יותר זמן. מי שממש חשוב לו להוריד את הקליפות ולא רוצה סודה במים יכול לקחת מגבת, לקפלה לשניים, להכניס חופן חומוסים חמים ולגלגל (קצת כמו צ'ינגלה, פייסל או ווכטל ;-) ). הקליפה תרד.

איך מכינים חומוס

על ידי אביב_חדש* » 31 מרץ 2006, 19:44

אחרי השריה אני מבשלת עם מים וכף סודה לשתיה. זה מוריד את הקליפות לבד וצריך רק לאסוף אותן עם כף-מסננת. אחרי זה אני טוחנת ידנית דרך מסננת. זה יוצא כמו פירה. כמובן שכף מיוחדת לחומוס עוזרת (ידית ארוכה ובקצה מין עיגול מעץ). מוסיפים שום, לימון, כמון, טחינה גולמית, שמן זית, מלח. (כולם לפי הטעם).
עדיף חומוס גדול ולא הגרגרים הקטנים.

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 31 מרץ 2006, 18:24

ממחה

זו המילה לדבר הזה!


חסרון מרכזי הוא בזה שהקליפות לא נכנסות לתערובת ואני חושבת שבשל כך הערך התזונתי של הממרח יורד.

הממ. אבל אנסה בכ"ז. זה עדיף מ"צבר".


מזל טוב!


תודה! :)


אז אני חוטאת גדולה וכשאני משרה לכל הלילה במים אני מוסיפה קמצוץ סודה לשתייה...

חוטאת גדולה כי (את מוציאה הגרגירים)? מה עושה הסודה לשתיה?

איך מכינים חומוס

על ידי חה_על_הזמן* » 31 מרץ 2006, 15:27

אז אני חוטאת גדולה וכשאני משרה לכל הלילה במים אני מוסיפה קמצוץ סודה לשתייה...
מערבבת טוב טוב במים ותאמיני לי זה מזערי וחלק לגמריי במג"י מיקס.
טחינה שמן זית מים לימון כמון ומלח.
בתאבון.
(וכולכם בטח חושבים שהבלו בס או צבר או מישהו לא מוסיף דברים משמרים וכאלו...)

איך מכינים חומוס

על ידי ניצן_אמ* » 31 מרץ 2006, 12:45

בעקרון אפשר לסנן. בהתחלה מוסיפים הרבה נוזלים, כשהחומוס עוד חם, המרקם אמור להיות יותר נוזלי מאשר אח"כ כאשר הוא מתקרר. בשלב הזה, אפשר לקחת מסננת ומצקת ולדחוף בכח את התערובת דרך המסננת. חסרון מרכזי הוא בזה שהקליפות לא נכנסות לתערובת ואני חושבת שבשל כך הערך התזונתי של הממרח יורד.

(מזל טוב! @})

איך מכינים חומוס

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 31 מרץ 2006, 11:20

לא :-) אבל אין לי מעבד מזון - מעכתי בממחה תפוחי אדמה...
דווקא נהניתי מעקבות הגרגרים.

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 31 מרץ 2006, 11:11

תנסי להשתמש בגרגרי חומוס שכבר באים קלופים ושבורים.

חשוב לי להנביט את החומוס לפני העשייה.



אני הכנתי לא מזמן, יצא נהדר - מעכתי וערבבתי עם טחינה גולמית, מעט מים, מיץ לימון, מלח ופפריקה.


ויצא לך במרקם חלק?

איך מכינים חומוס

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 31 מרץ 2006, 11:00

אני הכנתי לא מזמן, יצא נהדר - מעכתי וערבבתי עם טחינה גולמית, מעט מים, מיץ לימון, מלח ופפריקה.

טיפ לבישול גרגרי החומוס: אחרי שמשרים אותם במים למשך הלילה, לשפוך את המים ולהקפיא את הגרגרים בקופסה אטומה. כשרוצים לבשל, זה לוקח מחצית הזמן ופחות (וכמובן, לבשל ללא מלח! להוסיף אותו רק בסוף).

איך מכינים חומוס

על ידי פלוני_אלמונית* » 31 מרץ 2006, 08:22

תנסי להשתמש בגרגרי חומוס שכבר באים קלופים ושבורים. אפשר לקנות כאלה בחנויות טבע. (לפחות בחנות טבע שלי..)
ואנחנו ניסינו פעם לערבב עם הכל ביצה קשה. מישהו המליץ ואני לא זוכרת אם באמת יצא טוב יותר. בכל מקרה זה מקצר את אורך החיים של החומוס.

איך מכינים חומוס

על ידי Mise* » 31 מרץ 2006, 08:01

בעלי והבת שלי משוגעים על חומוס. אני משתדלת להכין חומוס ביתי אורגני, אבל לפעמים אנחנו חוטאים ב"רק חומוס" של צבר.
השאלה שלי: מישהו יודע איך מכינים חומוס עם מרקם חלק לגמרי כמו החומוס הקנוי? זה אף פעם לא מצליח לצאת לי חלק לגמרי, תמיד יש חלקים.

ואשמח למתכונים להכנת חומוס.

איך מכינים חומוס

על ידי אנונימי » 31 מרץ 2006, 08:01


חזרה למעלה