ואתם עשיתם לי כזה חשק שהלכתי ברוב עוונותי וקניתי משהו של אחלה או צבר או אמה...
כבד כמו טיט, מרגיש כמו טיח - אבל מריח כמו חומוס .לפחות קניתי את זה עם הכמה גרגירים למטה, וכמה צנוברים למעלה...
פרסתי אותו יפה על צלחת עם גומחה באמצע. הוספתי קצת שמן זית שיכול לעורר מחשבות זימה מרוב שהוא טעים.
טיגנתי פטריות... מקופסא... זה מה שהיה בבית כמענה למצבי דחק ...אז טיגנתי אותן עם הרבה בצל, מלח ופלפל, עד שהן יצאו חצי חרוכות ( החריכה של הפטריות עושה להן טוב - כשמדובר על משומרות. ככה גיליתי שאולי הן מאבדות מהנפח - אבל גם מאבדות מהטעם המשומר. מה שגורם להן להזכיר, ולו במעט - את הטעם של הטריות. מומלץ! לא כתחליף לטריות, אלא רק אם אין ברירה ).
יצקתי את הפטריות והבצל המטוגנים לתוך הגומחה,
הוספתי כמון,
שלפתי פיתה חמה, מהתנור... (נגלה שזה היה מהמיקרו?!).
ובא שלום על העולם.
< טובי מנדבת מתכון שכאילו נלקח מאיזה מטבח צבאי מאולתר, באמצע שומקום... >
<למרות שהיא גרה במרכז הציוויליזציה הישראלית, שלא לומר - הקולינריה >
<ועדיין תוהה אם להרוס את שביבי הכבוד שנותרו לה.. אם תספר, איך הכינה פעם שקשוקה ששמה הלך לפניה (ומאז נעלמו עקבותיו...) ...
שקשוקה אסלית ומושקעת עם כל הטקס המשובח (כולל שמן זית אכותי במיוחד , ביצים טריות, טריות! פלפלים ירוקים חריפים, ושאר ירקות.. ) ולבסוף - העמיסה את האדום אדום הזה על גבי פרוסת לחם דגנים דיאטטי, , דקיק ויבש. כזה שלפי איך שהוא נראה - נדמה שהוא בעיקר משתתף בצערך...
>
<צועדת בצעדי ענק אל מתחת לשולחן >
ואתם עשיתם לי כזה חשק שהלכתי ברוב עוונותי וקניתי משהו של אחלה או צבר או אמה...
כבד כמו טיט, מרגיש כמו טיח - אבל מריח כמו חומוס .לפחות קניתי את זה עם הכמה גרגירים למטה, וכמה צנוברים למעלה...
פרסתי אותו יפה על צלחת עם גומחה באמצע. הוספתי קצת שמן זית שיכול לעורר מחשבות זימה מרוב שהוא טעים.
טיגנתי פטריות... מקופסא... זה מה שהיה בבית כמענה למצבי דחק ...אז טיגנתי אותן עם הרבה בצל, מלח ופלפל, עד שהן יצאו חצי חרוכות ( החריכה של הפטריות עושה להן טוב - כשמדובר על משומרות. ככה גיליתי שאולי הן מאבדות מהנפח - אבל גם מאבדות מהטעם המשומר. מה שגורם להן להזכיר, ולו במעט - את הטעם של הטריות. מומלץ! לא כתחליף לטריות, אלא רק אם אין ברירה ).
יצקתי את הפטריות והבצל המטוגנים לתוך הגומחה,
הוספתי כמון,
שלפתי פיתה חמה, מהתנור... (נגלה שזה היה מהמיקרו?!).
ובא שלום על העולם.
< טובי מנדבת מתכון שכאילו נלקח מאיזה מטבח צבאי מאולתר, באמצע שומקום... >
<למרות שהיא גרה במרכז הציוויליזציה הישראלית, שלא לומר - הקולינריה >
<ועדיין תוהה אם להרוס את שביבי הכבוד שנותרו לה.. אם תספר, איך הכינה פעם שקשוקה ששמה הלך לפניה (ומאז נעלמו עקבותיו...) ...
שקשוקה אסלית ומושקעת עם כל הטקס המשובח (כולל שמן זית אכותי במיוחד , ביצים טריות, טריות! פלפלים ירוקים חריפים, ושאר ירקות.. ) ולבסוף - העמיסה את האדום אדום הזה על גבי פרוסת לחם דגנים דיאטטי, , דקיק ויבש. כזה שלפי איך שהוא נראה - נדמה שהוא בעיקר משתתף בצערך... :-0 >
<צועדת בצעדי ענק אל מתחת לשולחן >