על ידי ליאת_טאוב* » 24 מרץ 2005, 06:49
או.קיי, עדי, אני אנסה לעשות קצת סדר:
חובייזה היא לא קואופרטיב. היא שייכת לבעליה והיא בעצם עסק מסחרי.
אממה? היא עסק שמשתף את הקהילה, לא רק בתשלום וידידותית לאדם ולאדמה.
כדי לגרום לחובייזה להיות כל אחת משלמת עבור הירקות שלה בתחילת החודש. המחיר עוד לא שווה לכל נפש. בשוק בירושלים הסל זול בהרבה, אבל לא אורגני, כמובן. בחובייזה הירקות אורגניים ואקולוגיים (גידולים משולבים, בלי הדברה שמותרת בחקלאות אורגנית וכו').
אפשר להמיר בחובייזה (או לפחות כך זה היה בעבר) עבודה בכסף. עזרת בקטיף/אריזה? קיבלת סל זול יותר.
יש עוד כל מיני דרכים להיות שותפים. אני, למשל, עזרתי קצת בפרסום של החווה ובתמורה לכל לקוח שהצטרף קיבלתי שבוע חינם. זו לא הדרך של חובייזה לפרסם, זו היתה יוזמה שלי, כשהיה לי מאוד קשה לשלם על הירקות.
בכלל, בתקופה בה הייתי במצוקה כלכלית והתכוונתי להפסיק לקנות מחובייזה ולחזור לשוק (יום שישי בצהריים במחנה יהודה אפשר למלא שק ירקות ופירות בפחות ממאה שקל...), בת עמי (שהקימה וניהלה את החווה ותחזור בסתיו) ואני מצאנו דרכים יצירתיות לא להפסיק את המשלוחים עד שמצבי ישתפר.
השנה ביקשתי לקבל רק ירקות עונתיים ובאופן מיוחד הם מכינים לי ארגז שונה. אני יודעת שיש עוד אנשים עם בקשות מיוחדות.
כך שזה לא ממש עסק מסחרי סטנדרטי. יתר על כן, מחובייזה אני מקבלת ירקות שבחיים לא הייתי קונה בחנות טבע, מכיוון שהמחיר קבוע מראש. חסה אדומה, רוקט, רשאד... אלה לחלוטין לא בתקציב שלי גם היום.
אני מרוצה מאוד מהירקות שמגיעים. למעט פיקשושים מעטים, הירקות מגיעים טריים מאוד. כמו כל הירקות האורגניים, הם מחזיקים מעמד פחות מירקות רגילים. כבר למדתי מה מחזיק יותר ומה פחות ואני תמיד אוכלת קודם את החסה האדומה, שנובלת מהר, ורק אחר כך את הירוקה, שמחזיקה די יפה. את רב הירקות אני אפילו לא שומרת בקירור.
צוות חובייזה התחייב שכל הירקות שהם קוטפים בחווה מגיעים ללקוח תוך פחות מ-24 שעות. זו רמת הטריות.
הם כן עושים השלמות בחוות אחרות. אני ביקשתי לדעת מאיפה ההשלמות וקיבלתי הבטחה שההשלמות היחידות שאני אקבל יהיו מתחומי הקו הירוק ורק מחווה אקולוגית אחרת. שוב, יש יחס מאוד אישי.
הסל מגוון, אכן משתנה בהתאם לעונה ולהיצע בשדה. יש עונות יותר מגוונות ועשירות ויש תקופות דלות יותר. יש תקופה שלומדים לעשות כל דבר מקישואים (פשטידה, מרק, סלט, עוגה...) ויש תקופה (עכשיו) שמכרסמים טונות של אפונה ירוקה.
תענוג, לדעתי.
כמה לקחת זה ענין מאוד אישי. לי מספיק הסל הקטן. אנחנו שתיים (פלוס חצי אבא שאוכל כאן כמה פעמים בשבוע) טבעוניות שאוכלות הרבה ירקות. אני עושה קצת השלמות, בעיקר של פירות (לרב מהמושב של הוריי).
אני מקווה שעניתי ועשיתי קצת סדר. אם יש לך עוד תהיות, את מוזמנת.
אה! שכחתי להזכיר את העלון הנפלא שמצורף כל שבוע לארגז הירקות. סיפורים מהחווה, סיפורים על הירקות ומתכונים.
ואין לי אחוזים. אני פשוט לקוחה מרוצה מאוד.
או.קיי, עדי, אני אנסה לעשות קצת סדר:
חובייזה היא לא קואופרטיב. היא שייכת לבעליה והיא בעצם עסק מסחרי.
אממה? היא עסק שמשתף את הקהילה, לא רק בתשלום וידידותית לאדם ולאדמה.
כדי לגרום לחובייזה להיות כל אחת משלמת עבור הירקות שלה בתחילת החודש. המחיר עוד לא שווה לכל נפש. בשוק בירושלים הסל זול בהרבה, אבל לא אורגני, כמובן. בחובייזה הירקות אורגניים ואקולוגיים (גידולים משולבים, בלי הדברה שמותרת בחקלאות אורגנית וכו').
אפשר להמיר בחובייזה (או לפחות כך זה היה בעבר) עבודה בכסף. עזרת בקטיף/אריזה? קיבלת סל זול יותר.
יש עוד כל מיני דרכים להיות שותפים. אני, למשל, עזרתי קצת בפרסום של החווה ובתמורה לכל לקוח שהצטרף קיבלתי שבוע חינם. זו לא הדרך של חובייזה לפרסם, זו היתה יוזמה שלי, כשהיה לי מאוד קשה לשלם על הירקות.
בכלל, בתקופה בה הייתי במצוקה כלכלית והתכוונתי להפסיק לקנות מחובייזה ולחזור לשוק (יום שישי בצהריים במחנה יהודה אפשר למלא שק ירקות ופירות בפחות ממאה שקל...), בת עמי (שהקימה וניהלה את החווה ותחזור בסתיו) ואני מצאנו דרכים יצירתיות לא להפסיק את המשלוחים עד שמצבי ישתפר.
השנה ביקשתי לקבל רק ירקות עונתיים ובאופן מיוחד הם מכינים לי ארגז שונה. אני יודעת שיש עוד אנשים עם בקשות מיוחדות.
כך שזה לא ממש עסק מסחרי סטנדרטי. יתר על כן, מחובייזה אני מקבלת ירקות שבחיים לא הייתי קונה בחנות טבע, מכיוון שהמחיר קבוע מראש. חסה אדומה, רוקט, רשאד... אלה לחלוטין לא בתקציב שלי גם היום.
אני מרוצה מאוד מהירקות שמגיעים. למעט פיקשושים מעטים, הירקות מגיעים טריים מאוד. כמו כל הירקות האורגניים, הם מחזיקים מעמד פחות מירקות רגילים. כבר למדתי מה מחזיק יותר ומה פחות ואני תמיד אוכלת קודם את החסה האדומה, שנובלת מהר, ורק אחר כך את הירוקה, שמחזיקה די יפה. את רב הירקות אני אפילו לא שומרת בקירור.
צוות חובייזה התחייב שכל הירקות שהם קוטפים בחווה מגיעים ללקוח תוך פחות מ-24 שעות. זו רמת הטריות.
הם כן עושים השלמות בחוות אחרות. אני ביקשתי לדעת מאיפה ההשלמות וקיבלתי הבטחה שההשלמות היחידות שאני אקבל יהיו מתחומי הקו הירוק ורק מחווה אקולוגית אחרת. שוב, יש יחס מאוד אישי.
הסל מגוון, אכן משתנה בהתאם לעונה ולהיצע בשדה. יש עונות יותר מגוונות ועשירות ויש תקופות דלות יותר. יש תקופה שלומדים לעשות כל דבר מקישואים (פשטידה, מרק, סלט, עוגה...) ויש תקופה (עכשיו) שמכרסמים טונות של אפונה ירוקה.
תענוג, לדעתי.
כמה לקחת זה ענין מאוד אישי. לי מספיק הסל הקטן. אנחנו שתיים (פלוס חצי אבא שאוכל כאן כמה פעמים בשבוע) טבעוניות שאוכלות הרבה ירקות. אני עושה קצת השלמות, בעיקר של פירות (לרב מהמושב של הוריי).
אני מקווה שעניתי ועשיתי קצת סדר. אם יש לך עוד תהיות, את מוזמנת.
אה! שכחתי להזכיר את העלון הנפלא שמצורף כל שבוע לארגז הירקות. סיפורים מהחווה, סיפורים על הירקות ומתכונים.
ואין לי אחוזים. אני פשוט לקוחה מרוצה מאוד.