אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_אני לא מוצאת בארץ כלים מנירוסטה 18/0, רק 18/10...מה לעשות?
כמה כסף את מוכנה להוציא בגלל חששות (שנכון להיום, לא ברור עד כמה הם מבוססים) על דליפת ניקל? אחרי שתעני, תראי אם הסכום מספיק להזמנה מחו"ל או קנייה דרך EBAY._
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

אה, אוקי, אלו רק חששות...חשבתי שזה על בטוח. אוקי, אז אני חושבת שבשלב הזה אני אוותר על הסדרה הזאת, ואקנה כלים מנירוסטה 18/10. תודה על המידע :-)
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

כלים מנירוסטה 18/10
קניתי קומקום לכיריים (מייד אין צינה) אחרי שבוע כבר מחליד... :-( "פלדת אל חלד" זה נקרא? ממש בדיחה.
בדיחה גרועה כמובן, כי אני לגמרי במבוכה.
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

לא יודעת, את האמת...לי פשוט אמרו - זה הכלים מנירוסטה שחיפשת. וראיתי שהסדרה 18/10, ולא 18/01
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_קניתי קומקום לכיריים (מייד אין צינה) אחרי שבוע כבר מחליד... "פלדת אל חלד" זה נקרא? ממש בדיחה.
בדיחה גרועה כמובן, כי אני לגמרי במבוכה._

כתבתי בדף הבית שלי, אולי כדאי להעביר הנה:
_אגב, לא בטוח בכלל שבכלים כאלה אין בעייתיות אחרת, הנה משהו שמצאתי באותו חיפוש:
http://missvickie.com/resources/cookwar ... nless.html
לפי מה שהיא אומרת, נירוסטה 18/0 נחותה מבחינת האיכות ועלולה להחליד ביתר קלות. היא אומרת שאם את אלרגית לניקל, אל תשתמשי בכלל בכלי נירוסטה. על זה נאמר לדעתי "גזרה שאין הציבור מסוגל לעמוד בה", אבל שוין..._

לגבי טפלון וגב גומי של שטיחים:
http://www.enviroblog.org/2007/04/[po]ask ewg carpet[/po].htm
תיאור קצר: הסכנה מחשיפה לטפלון אינה רק מכלי בישול, אלא גם ובעיקר מציפוי של אריזות מזון (החומר המבריק ששמים בתוך אריזות של חטיפים מסויימים, למשל) וציפוי נוגד כתמים של אריגים ושטיחים, המכיל חומרים בשם פרפלורוכמיקלים. החשיפה היא בעיקר במגע.

גב מגומי של שטיחים מכיל נוירוטוקסין (=רעל למוח) ויש להגביל את המגע איתו (אני לא יודעת מה קורה אם מכבסים אותם במכונה).
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

הצצתי לתוך המקלה (toaster) שלנו, וראיתי שחוטי החשמל שמתחממים מונחים על שני משטחים לא מזוהים בהרכבם; למראית עין הזכירו לי אסבסט. מישהו יודע על כך משהו?
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

שאלה מהותית -
איזה קומקום לקנות? מאיזה חומר, חברה, ואיפה רוכשים אותם?

תודה
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

למיטב ידיעתי והבנתי כדאי קומקום חשמלי מנירוסטה, שגם גוף החימום שלו עשוי נירוסטה. יש אחד כזה לחברת "קנדי", אולי יש גם לחברות אחרות. הוא אמנם מעט יקר מהאחרים (300 ש"ח+-), אבל כדאי. יש גם קומקום חשמלי שגוף החימום מנירוסטה והגוף עצמו זכוכית, אבל לאחר שימוש לא ארוך במיוחד, יש בעיית דליפה בחיבורים שבין הנירוסטה לזכוכית.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_בר* »

מיותר לציין שהכי טוב קומקום שעומד על הכיריים, ולא חשמלי.
אנחנו עשינו את המעבר לקומקום כזה בשנים האחרונות, והקומקום החשמלי <מפלסטיק> אינו בשימוש כמעט.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

מיותר לציין שהכי טוב קומקום שעומד על הכיריים, ולא חשמלי
תלוי למי... שרפתי פעמיים כאלה, כי הזרבובית (-: קפצה והמים רתחו עד שהתאדו...
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

אחלה, תודה! :-)

נ.ב: אגב, לגבי נירוסטה...כמו שכתבתי כבר, לא מצאתי בארץ כלי נירוסטה 18/0, אלא רק 18/10. אני מתארת לעצמי שהקומקומים אינם יוצאי דופן במקרה זה....
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

לא הם לא. הם 18/10. סירי נירוסטה וסכו"מ אגב ניתן למצוא 18/8; הם של חברה איטלקית שכרגע שמה פרח מזכרוני...
אף_חצוף*
הודעות: 1025
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

לא קראתי את כל הדף אז אני מתנצלת אם אני חוזרת על שאלה.

מה דינן של שקיות קוקי? מה יש בהן?
הן עדיפות מנייר אלומיניום?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מירב, תודה לתשובותיך...אני מבינה ש 18/18 עדיף מ-18/10?
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

נירוסטה 18/10 מכילה 10% ניקל ואילו 18/8 מכילה 8% ניקל. ההבדל ביניהם הוא לא מאוד מהותי. ניקל הינה מתכת לא מאוד ידידותית, במקרה של דליפה מהנירוסטה (למרות שבאופן עקרוני אם זו חברה טובה שמייצרת את הנירוסטה, אין סיבה מהותית שזה יקרה), וכן היא מונעת החלדה. ככל שמרכיב הניקל נמוך בנירוסטה (והוא גם יכול להיות 0% - 18/0) הנירוסטה פחות עמידה מפני חלודה, וכן היא הופכת למגנטית. מה עדיף... שאלה טובה - חלודה או הרעלת ניקל?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כדאי קומקום חשמלי מנירוסטה
הכי טוב מזכוכית.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הפלונית לעיל הייתי אני.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אף חצוף, שקיות הקוקי הן מפלסטיק הן מפלסטיק הן מפלסטיק.
פלסטיק מחומם שמתערבב לנו באוכל - עלינו להיגמל מהשילוב הזה.
יש שקיות בד שמיועדות לבישול, למשל בשביל החיטה בתוך הסיר של החמין. פעם קניתי כאלה בניצת הדובדבן.
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

הכי טוב מזכוכית.
יש כאלה קומקומים לכיריים בארץ?
חשמליים מזכוכית ראיתי רק אחד, גוף החימום כמובן מנירוסטה, ואחרי שימוש לא ארוך, יש דליפות מים מהחיבורים.
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

הצצתי לתוך המקלה (toaster) שלנו, וראיתי שחוטי החשמל שמתחממים מונחים על שני משטחים לא מזוהים בהרכבם; למראית עין הזכירו לי אסבסט. מישהו יודע על כך משהו?
שאלתי לפני כמה ימים, מישהו יודע?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מירב, מי היצרן של המקלה? מה הדגם?
הייתי מהמרת על זה שזה לא אסבסטוס, אבל ליתר ביטחון את יכולה לבדוק מול היבואן ומול מכון התקנים.
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

המקלה שייך לחברת ITT הגרמנית דגם IT-012T. אני אבדוק באמת מול היבואן ומכון התקנים.
תודה על הרעיון.
שלולית*
הודעות: 77
הצטרפות: 24 אפריל 2005, 20:46

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שלולית* »

הפלאסטיקים הרעים הם סוגים 3,6,7
בדקתי עכשיו את כל מה שהיה על השולחן, מתוך סקרנות.
מסתבר שכמעט הכל תקין, אבל דווקא קטשופ אסם שהוא עגבניות חומציות ומסוכנות ארוז בבקבוק מסוג 7, פוליקרבונט.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הודעה של גיא בן צבי בנושא פלסטיקים
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

תמי ואחרות,
נכון אמנם שהסימון בתחתית מוצרי הפלסטיק נועד לצורך מיחזור, אבל עדיין יש הבדל בין סוגי הפלסטיקים. ויש ביניהם כאלה שנחשבים מסוכנים או פחות מסוכנים. למשל, פוליפרופילן אכן נחשב עמיד במגע עם מוצרי מזון שומניים, מה שלא ניתן לומר על הפולימרים האחרים.
אגב, בקבוקים העשויים פוליקרבונט מסומנים בספרה 7 (ALL OTHER RESINS). יש לי אחות כימאית שבודקת את הנושא לבקשתי ביסודיות, אחזור עם עוד פרטים כשיהיו.
אום_אל_קיצקיצ*
הודעות: 1231
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

נכון שהדיון כבר נע במעגל סגור, ובכל זאת, אני לא בטוחה שהבנתי: איזה קומקום כדאי לרכוש עבור הכיריים (כלומר, מאיזה חומר). אם מזכוכית, האם ניתן בכלל למצוא דבר כזה בארץ? (איזו פירמה?)
רחל_אש*
הודעות: 114
הצטרפות: 02 יוני 2007, 19:46

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רחל_אש* »

מצאתי את המקום הזה שמוכרים כלים מפוייקה
המחירים ממש טובים
רק חיסרון אחד שהם לא עושים משלוחים והם די רחוקים מאיתנו
http://www.burma-pots.com/poyke.htm

אתם מכירים עוד מקומות כאלו?
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מירב.ב* »

כפי שכבר נכתב הקומקום המוצלח ביותר הוא מזכוכית. לכיריים בארץ עדיין לא איתרתי קומקום זכוכית. חשמלי -
חשמליים מזכוכית ראיתי רק אחד, גוף החימום כמובן מנירוסטה, ואחרי שימוש לא ארוך, יש דליפות מים מהחיבורים.
נירוסטה לדעתי עדיפה על פני ברזל יצוק, אבל גם זה נתון לויכוח (דיון שנערך כבר באיזה מקום ולא זכור לי היכן).
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

לכיריים בארץ עדיין לא איתרתי קומקום זכוכית
לא חייב להיות קומקום, אפשר כלי פיירקס עבה עם ידית ארוכה (דוגמת הפינג'אן)
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

קלחת :-)
עשיתי חיפוש קצר עם "פיירקס" ולא מצאתי... אולי זכוכית אחרת? אני בטוחה שפעם השתמשתי בכזה
(בבית שעבדתי ובישלתי בו)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה לגבי פטמות בקבוקים של תנוקות סיליקון כאשר קרוע האם משחרר רעלים ומכן את התנוק?
ים_כחול_ושמיים*
הודעות: 19
הצטרפות: 21 אוגוסט 2007, 14:17

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ים_כחול_ושמיים* »

לבשל רק בנירוסטה או זכוכית?
כל סיר נירוסטה שמשתמשים בו למשהו שלא מסתכם בבישול נוזלים (כלומר מים בתוך סיר על האש) גורם לשריפה של הסיר.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין (וממילא אם לא עומד בטמפ' גבוהה, לא יוכל לבצע משימה שהיא לא בישול נוזלים)
אז מה? אוכלים כמו במסעדה של בלי סודות? "רק מרק"?
וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.

ושאלה נוספת. יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

כל סיר נירוסטה שמשתמשים בו למשהו שלא מסתכם בבישול נוזלים (כלומר מים בתוך סיר על האש) גורם לשריפה של הסיר.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.

אצלי זה לא קורה בבישול שגרתי. אין לי מספיק מידע מדוע זה קורה אצלך, אבל לדעתי זה לא משהו שאמור לקרות בכלי נירוסטה איכותיים. המתכת עצמה משחירה? זה קרה לי לאחרונה. שרפתי שני סירים בגלל שהזנחתי אותם על אש חזקה זמן רב מדיי. אני מדברת על השלב שבו האוכל כולו התפחם והבית מריח כמו פאב מרתפי בשישי בלילה גם שלושה שבועות אחרי כן. אז כן, המתכת השחירה, אבל הסיר יצא מכלל שימוש אחרי זה באופן סופי :-( .

וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.
ופעם גם השתמשו בכלי עופרת לאוכל, שתייה וצינורות מים, וקיבלו הרעלת עופרת (יש אפילו תיאוריה שבגלל זה נפלה האימפריה הרומית). וגם הרעלת ברזל היא נפוצה מאוד - עד היום. אגב, אבותינו עד לפני כ-40000 שנה (כפי הנראה) פשוט לא בישלו ואכלו הרבה מאוד אוכל נא. זה לא אומר שלא צריך לבשל (אם כי אני בהחלט בעד אוכל נא כמרכיב עיקרי בתזונה), אבל אני לא הייתי פונה אליהם כאן כמקור השראה. בכלל, אפשר לשאול עד כמה בישול הוא "טבעי" למין האנושי, והתשובה לא חד משמעית.

זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין
יש כלי זכוכית ייעודיים שנועדו לזה ועומדים בחום גבוה - כמו כלים מסוג VISION - הם לא אידאליים לבישול כי הם לא מפזרים את החום היטב, וכי לא קל לנקות אותם. אבל בהחלט אפשר להשתמש בהם גם לטיגון (שבמאמר מוסגר, עדיף למעט בו באופן כללי). אני השתמשתי בהם בעבר לטיגון.

יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?
מה שם היצרן? את יודעת מה שם הדגם? אולי אפשר לחפש בגוגל או באתר של איקאה. הייתי מהמרת על זה שמדובר בסוג של ציפוי טפלון - הייתה לי פעם מחבת שענתה על התיאור שלך, ולאחר בדיקה הסתבר לי שהיה שם טפלון. מייד הפסקתי להשתמש בה.

שימוש בכלי בישול מברזל באופן קבוע זה כמו לתסף בכמויות לא נשלטות של ברזל, כי הוא דולף מהכלים לאוכל. ברזל הוא מתכת כבדה שמעלה מאוד את העומס החימצוני בגוף. לא מומלץ, בעיקר לא לילדים ולנשים בהריון ומיניקות (הרעלת ברזל היא גם ההרעלה הכי נפוצה אצל ילדים, בארה"ב לפחות). שימוש מדי פעם, אצל אנשים בריאים באופן כללי - לא נראה לי קריטי.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אני מבשלת כמעט הכל בסירי זכוכית. אפילו מטגנת בהם, למשל בצל או חביתה.
ההגבלה (של אלה שיש לי - זה משתנה בהתאם ליצרן) היא לא להעמיד אותם על אש גדולה. אש בינונית (למשל האופציה הקטנה ביותר במבער הגדול שבכיריים) - זה בסדר.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי יעל* »

טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
לנו יש סירון נירוסטה אחד שזה קורה לו תמיד, ואחרים שלא- נראה לי שכשסיר נירוסטה מתישן ונשרט זה בלתי נמנע וזה באמת יקרה כל פעם, וכל פעם באותו המקום- האם לכך הכוונה? כנראה שצריך להפסיק להשתמש באלו שנהיים שחורים. (למרות שכבר חודשים אני אומרת לעצמי את זה בקשר לסירון הזה...) אולי שימון יעזור- כמו טיפול בסירי ברזל, לא ניסיתי מעולם עם נירוסטה. (מי יודע?)
גם לי יש סיר כזה מאיקאה, קצת יותר כבד מהרגיל, הוא מצופה טפלון בוודאות. טמפ' נמוכה עד בינונית בלבד הוא הפתרון שלי.
יש לי סירי זכוכית, אבל להעמיד אותם על הגז זה נראה לי כל כך מופרך שאין לי אומץ לנסות :-)...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אוקי, כלי נירוסטה...של אילו יצרנים כדאי לקנות? ואיפה כדאי לקנות?
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי יעל* »

למי שמנוסה בבישול עם כלי זכוכית על הכיריים- האם דין כיריים חשמליות כדין כיריים גז?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לי היו רק כיריים חשמליות בעשר השנים האחרונות, ורק על זה בישלתי בכלי זכוכית.
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

חיפשתי ולא מצאתי, מקוה שאני לא ממחזרת שאלות: אחי וגיסתי טוענים שלא טוב להרתיח מי "בריטה", אבל לא זוכרים להגיד לי למה. מישהו יודע, מישהו שמע?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אחי וגיסתי טוענים שלא טוב להרתיח מי "בריטה"
אני זוכרת שכתבו על זה פעם. בריטה הופך את המים לחומציים, ובקומקומים שבהם גוף החימום בא במגע עם המים, זה קילף את הציפוי של גוף החימום והמתכת שמתחת הייתה רעילה. אני לא זוכרת באיזו מתכת היה מדובר. אני כן זוכרת שזה קרה לי והחלפתי קומקום.
הפיתרון יכול להיות שימוש בקומקום חשמלי שבו גוף החימום אינו בא במגע עם מים (גוף חימום נסתר), או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבריטה כדי לאזן את החומציות.

לגבי בריטה באופן כללי - שמעתי דעה שזה לא בריא, בין היתר מאנשים שאני מעריכה את דעתם. הנה הודעה של גיא בן צבי בנושא .
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלונית* »

איזה דיכאון!!!!!!!!!!!!!!!
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

תמי, תודה. לגבי בריטה כבית גידול לחיידקים ופטריות, האם לא בגלל זה צריך להחליף אותו כל חודש? זה לא פותר את הבעיה?
אף_חצוף*
הודעות: 1025
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

מה עם סירי Farberware?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מה עם סירי Farberware?
האם זה לא סוג של סירי טפלון? אם זה טפלון, אני לא הייתי משתמשת.

לגבי בריטה כבית גידול לחיידקים ופטריות, האם לא בגלל זה צריך להחליף אותו כל חודש? זה לא פותר את הבעיה?
תלוי מה מצב הפטריות במקום שבו אתם גרים, ובמי השתייה. היום יש גם מתקנים תואמי-בריטה שיש בהם הגנה מובנית נגד חיידקים ופטריות, אם כי אפשר לתהות מהי בדיוק ואם גם היא דבר בריא...
אבל בעצם מה שגיא אומר נכון לגבי כל מקרה של מים עומדים, לא רק בריטה. אז הנה כמה הצעות:
  1. להקפיד לנקות את הקנקן ולהחליף את המים לעתים קרובות.
  2. לשים את הקנקן במקרר (מאט צמיחת פטריות וחיידקים, אם כי לא מפסיק אותה)
  3. לי יש מתקן חרס שעליו אני שמה מכלי מים גדולים (3 גלונים), בלי קירור. לפני כל החלפת מכל, אני מזליפה פנימה טיפה אחת או שתיים של תמצית גלעיני אשכוליות (חשוב לוודא שזה התערבב היטב). זה חומר טבעי חזק מאוד נגד פטריות.
  4. לכסות במידת האפשר (אולי אפילו כדאי להעביר לבקבוקים, עדיף מזכוכית).
אף_חצוף*
הודעות: 1025
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אף_חצוף* »

_מה עם סירי Farberware?
האם זה לא סוג של סירי טפלון? אם זה טפלון, אני לא הייתי משתמשת._

לא, אבל אני רואה שבאתר שלהם כתוב 18/10 stainless steel אז זה עונה על השאלה.
אמאשל_טל*
הודעות: 7
הצטרפות: 09 יוני 2007, 22:17

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמאשל_טל* »

קיבלנו סיר במתנה. עשוי מפלדת אל-חלד. התחתית שלו עשוייה 3 שכבות, כשהאמצעית היא אלומיניום.

כלומר פלדה-אלומינים-פלדה. האלומיניום אינו במגע עם האוכל. האם זה עדיין רעיל ומסוכן? אשמח לשמוע דעתכם!
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

האלומיניום אינו במגע עם האוכל. האם זה עדיין רעיל ומסוכן?
לדעתי לא.
אמאשל_טל*
הודעות: 7
הצטרפות: 09 יוני 2007, 22:17

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמאשל_טל* »

תודה על התשובות! כנראה שסתם נלחצתי, ראיתי את המילהאלומיניום ורצתי למחשב..
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי יעל* »

אגב אלומיניום ללא מגע עם האוכל, שאלו אותי לאחרונה ולא ידעתי מה אשיב:
מה עם סיר אלומיניום לאידוי- כלומר ללא מגע ישיר עם האוכל- זה נחשב?
(יש לי חברה שאין לה כסף ולב לזרוק, ברוב השווקים יד שניה מה שמוצאים פה זה אלומיניום אז יש לה כמה)
<נותנת לעצמי פטור מקריאת כל הדף כי קראתי אותו בעבר..> יש תשובה?
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי יעל* »

רק רציתי להתלהב לכם שאתמול הייתי בפשפשוק ונתקלתי במציאה מפתיעה
כלי זכוכית של ויז'ן, קטן מתוק כזה עם ידית ארוכה, משהו לחימום חלב כנראה, עלה לי בערך 20 שקל ממוכר שלא ידע מה הוא מוכר לי..
איזה כיף!! :-)
נוסה בהנאה הבוקר על הכיריים החשמליות שלי (ותודה לתמי על התשובה מלפני מלאן זמן :-) )

ועוד שאלה לבעלי הנסיון בחימום זכוכית על כיריים חשמליות ובכלל, אתם מכירים את קנקני התה הזכוכיתיים, של "בודום" או משהו דומה, שאפשר בעקרון להחזיק אותם מעל נר או משהו לשמור על החום?
מה קורה להם בעצם אם מנסים להרתיח בהם מים? (פרצופון זומם..)
אני_צ'ה*
הודעות: 192
הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אני_צ'ה* »

שלום לכל המבינים ! זקוקה לעצה, עזרה, מחשבה : אני מוצאת עצמי קונה כבר פינג'ן שלישי מנירוסטה ! כי בכל פעם, כבר בהרתחה הראשונה (ולפעמים השנייה..), מופיעה חלודה בגובה פני המים ששמתי..ואחרי כמה הרתחות כבר בכמה מקומות , סימני חלודה...כמובן שמפעם לפעם אני משקיעה בפינג'ן יותר ויותר איכותי......עם אחריות "לכל החיים" ! בחיי ככה הם כותבים, בלי חלודה וכו', משנת 1958 ניסיון בנירוסטה וכו' וכו'.......מה עושים? קראתי את הדף, וזו ברירת המחדל שלי נירוסטה ...למישהו יש רעיון ? נ.ב. כשאני מרתיחה מים בסיר רגיל מנירוסטה...אין בעייה, לא מופיע כל סימן כזה.
תודה לכל המשיב
אני_צ'ה*
הודעות: 192
הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אני_צ'ה* »

מפאת חוסר היענות, מקפיצה שוב למה חדש
תודה !
(-;
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חני_תה* »

מאמר על טפלון שהופיע ב Consumer Report (ירחון שבודק מוצרים שונים ואינו משוחד) ביוני 2007:


Nonstick pans are OK in new tests

Researchers have long known that very high temperatures can break down the coating in nonstick pans, creating fumes that can kill pet birds and possibly causing flulike symptoms in people. Whether other emissions are a problem even at moderate temperatures has been an open question. Our tests yielded largely reassuring results.


Lab studies suggest that perfluorooctanoic acid (PFOA), used in making nonstick coating, can cause cancer and birth defects in animals, and might pose a risk in humans. PFOA stays in the body for years and in the environment indefinitely. Working with a lab that specializes in PFOA, we bought nonstick pans from seven makers and repeatedly heated and washed some pans to simulate one, three, and six months of use. We then heated new and aged pans to 400° F, a cooking temperature well below the makers? recommended maximum of 500° F, and measured PFOA in the air above the pans.


We found very little PFOA in the tested air samples. The highest level was about 100 times lower than levels that animal studies suggest are of concern for ongoing exposure to PFOA. With the aged pans, emissions were barely measurable.


CR?s take. Experts we consulted from government, industry, and environmental groups agree that the amounts of PFOA emitted by nonstick cookware probably don?t contribute much to your total PFOA exposure (the manufacture, use, and disposal of an array of products, including waterproof fabrics and electronic parts, can release PFOA into the environment). And research by the U.S. Food and Drug Administration suggests it?s very unlikely that significant amounts of PFOA migrate from pans into food. Still, it?s sensible to take a few precautions with nonstick cookware. Use ventilation when cooking, don?t put empty pans over very high heat, and toss pans that have started to flake. Flaking can cause uneven heating that might accelerate emissions.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

ל אני צה
על ההבדלים בין סוגי הנירוסטה ואיך לבדוק כאן: http://www.hametaher.co.il/content/view/27/46/1/4/
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלונית* »

אז מה לחזור להשתמש בטלפון?
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלונית* »

כמובן שיכול אותיות, הכוונה לטפלון?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אם זה מה שאת מסיקה מהמידע דלעיל, תחזרי להשתמש. אני לא מוצאת שהמידע הזה מעודד אותי לחזור להשתמש בטפלון, אבל זו אני. (דולף רק קצת רעל למזון? זה לא מקור משמעותי לרעל? צריך לאוורר כשמשתמשים במחבת? לא להשתמש במחבת על חום גבוה? אותי משום מה זה לא מרגיע).
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חני_תה* »

אז מה לחזור להשתמש בטפלון?

אני הבאתי את הכתבה על הטפלון לכאן דווקא על צד השלילה.
המידע הזה מדאיג מאד
זה כמו להגיד, טלפון סלולרי מקרין אבל אנחנו עדיין לא יודעים את עומק משמעות הבעיה עם הקרינה.

מבחינתי, עדיף לא לטגן (אבל קשה לי להפטר משתי מחבתות הטפלון שקיבלתי במתנה לחג...P-:)
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

סליחה על חוסר ההבנה הבסיסי, אבל איך מזהים אלומיניום? יש לנו סיר ומצקת שעברו בירושה מהסבתא שלי ועשויים מתכת בהירה וקלה מאוד. מסוג הסירים שהיו פעם בחדרי אוכל של קיבוצים. זה אלומיניום? אסור להשתמש?
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סאלוש* »

אמת וצדק, זה נשמע כמו אלומיניום.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מי שמחפשת לקנות בקבוקי זכוכית. מצאתי בחנות לצרכי תינוקות.בראש העין ברח שלמה המלך ממש בכניסה לעיר. לא זוכרת את שם החנות.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נורא מבלבל. אולי כדאי לעשות איזה סיכום לראש הדף ?

עדיף לא לקרוא בדף הזה בכלל P-:
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

היום קניתי עלי ומכתש שעשויים משיש. לצערי זה אחד החמרים היחידים בכלי אוכל שלא ידוע לי עליו ממש כלום. האם מישהו יודע אם יש איתו בעיה? (כי איכשהו בטוח חלקיקים ממנו יגיעו לאוכל, כתוצאה מהכתישה)
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

הלו? כל כך הרבה מומחים באתר אחד ואין איש שמשיב?
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

אני מתנדב לענות:
שיש רגיל? טבעי? לא יצוק ולא מלאכותי?
ממש אין בעיה איתו.

לא יודע מה קורה כנגד רסיס שיש שאולי עלול להישבר, אבל מבחינה כימית אין בעיה בשיש. הרכבו הכימי דומה להרכב של סלעי גיר, אלא אם כן מדובר בסוג מיוחד של שיש כגון גרניט, או שיש צורני שגם בהרכב הכימי שלהם אין בעיה.

אני צופה רק בעיה בסוג החומרים שתוכלי לכתוש.

אני מציע שתעשי נסיון:
טפטפי טיפת לימון בפינה של המכתש והמתיני לילה שלם לראות אם יש השפעה.
מה צבע השיש? מה המירקם שלו?
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

ניגשת לבצע. אדווח תוצאות מחר.
תודה!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הלכתי לחפש מחבת קטנה (לחביתות) מנירוסטה במקום מטפלון - מסתבר שכבר בלתי אפשרי למצוא כאלה :-/
שלומפי*
הודעות: 11
הצטרפות: 05 פברואר 2008, 13:41

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שלומפי* »

אפשרי.
כל המחבתות התלויים אכן מטופלנים, אך חפשי באזורים של מערכות הסירים מנירוסטה (נמכרות גם ביחידות נפרדות).
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

אני מצאתי אצל אמא שלי (-:
(פעם לא היה טפלון, לפיכך מובטח לך למצוא כמעט בכל בית ותיק כמה מחבתות נירוסטה..)
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

כשאתן/ם בוחרים/ות כלי מנירוסטה, בחרו סוג נירוסטה טוב!
http://www.hametaher.co.il/content/view/27/46/1/4/

או עשו חיפוש באתר למילים פלב"מ או נירוסטה www.hametaher.co.il
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

מחבתות נירוסטה בכל מיני גדלים מצאתי בסולתם.
נועה_ברוך*
הודעות: 1074
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

מחבת קטנה (לחביתות) מנירוסטה במקום מטפלון
גם אני חיפשתי זמן רב, לבסוף קניתי סוטג' של סולתם. אמנם לא קטן מאוד, אבל מחליף אצלי את המחבת ומתאים גם לתבשילים .
מומלץ בחום, רק מה, חביתות קצת נדבקות (ההרגל של הטפלון קילקל אותנו).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

חביתות קצת נדבקות (ההרגל של הטפלון קילקל אותנו)
נכון. אני פשוט למדתי "לשחק" עם מידת החימום ומידת השומן (שמן זית/חמאה, תלוי מה עושים).
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

תוצאות הניסוי- אין שום שינוי בצבע האבן. לא שמתי לב לשינוי אחר. מאחור יש מדבקה- וכתוב עליה: granite mortar.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ואו. כזה? בלי קשר אמרתי לעצמי שאני צריכה כזה כבר כמה זמן (לתבשילים רבי שכבות).
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

תוצאות הניסוי- אין שום שינוי בצבע האבן. לא שמתי לב לשינוי אחר. מאחור יש מדבקה- וכתוב עליה: granite mortar.

לענבל:
בקיצור ולעניין, עשוי מגרניט - חומר טוב מאוד.

הרבה בריאות ואוכל טוב!
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

עמנואל, המון תודה! (-:
עולם_קטן*
הודעות: 439
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עולם_קטן* »

ראיתי בחנות של סולתם מחבת "סייפלון" (safelon),
המוכרת המליצה ואמרה שזהו סוג בטוח של טפלון שאינו מסרטן גם אם הוא נשרט, המחיר בהתאם...
האם מישהו שמע, יודע על טיבו של המוצר החדש?
רימונט*
הודעות: 2
הצטרפות: 13 מאי 2008, 00:20

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רימונט* »

אלומניום זה אלצהיימר, טפלון זה סרטן, ברזל מחליד וכבד, חרס נדבק לאוכל. כל הליכה לחנות לכלי בית הפכה לסיוט. איך בוחרים כלים ?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

זכוכית (פיירקס). נירוסטה. ברזל מחליד וכבד, אבל בריא.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

האם בגרניט לא עלולה להיות בעיית ראדון?
רוני_בלוני*
הודעות: 1240
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

כל הכלים שהזכרת מיוצרים בסין ומסומנים תחת המותג סולתם. לגבי הציפוי - כולם אותה גברת בשינוי אדרת. טפלון הוא שם מסחרי לציפוי המיוצר על ידי דופונט, ויש לו חיקוים רבים ואפילו רעים יותר. הייתי נזהרת מלהקשיב למוכרים אינטרסנטים, ומתמקדת בהוראות השימוש הכתובות על ידי היצרן בלבד. שם בטח תלמדי כי יש להשתמש בכלים בלהבה נמוכה עד בינונית (בגלל רעילות הטפלון), שבטח אין אחריות על הציפוי ליום אחד ובטח אם תעשי שימוש במדיח או כלי מתכת ועוד כהנה. ונשמרתם לנפשכם...אמר החכם...
אם_החיטה*
הודעות: 7
הצטרפות: 25 יוני 2007, 10:33
דף אישי: הדף האישי של אם_החיטה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אם_החיטה* »

כבר ב 1999 החלה הרשות להגנת הסביבה בארה"ב, לעסוק בסיכוני הבריאותיים המיוחסים ל- perfluorooctanoic acid (PFOA), שהינו הכימיקל החשוד כמסרטן בטפלון. בעקבות כך, במאי 2000 החליטה חברת 3M האמריקאית, להפסיק לייצר ואף לחדול מלהשתמש ב- PFOA בכל מוצריה, בשל הסיכונים הסביבתיים והבריאותיים המיוחסים לכימיקל. יסלחו לי כל הספקנים והציניים למיניהם ובעלי הזיכרון הקצר, להם אזכיר כי גם DDT הוצג כחומר לא מסוכן בזמנו, ובמקום בו דופונט נשבעת שטפלון הוא מוצר בטוח לשימוש (מסויג תמיד תחת מגבלות...), עשו זאת גם חברות הסיגריות שדחו כל קשר אפשרי בין סרטן לעישון.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חגית_ל* »

אנחנו בעונת ימי ההולדת. עוגות בתבניות טפלון.
מישהו יודע משהו על תבניות הסיליקון החדשות? הרי סיליקון זה גם חומר מסרטן, לא?
אשמח לתשובה בהקדם בתודה רבה @}
איילת_מושל*
הודעות: 109
הצטרפות: 12 פברואר 2008, 22:43
דף אישי: הדף האישי של איילת_מושל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי איילת_מושל* »

אני מעוניינת להחליף את הסירים והמחבתות באחרים מחומרים ידידותיים. מישהו יכול להמליץ לי מאיזה חומרים ומאילו חברות כדאי לקנות?
מכל האינפורמציה בדף הזה לא הצלחתי לגבש עמדה ברורה והחלטה. אשמח לקצת סדר בלגן
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”