בלנדרים ומעבדי מזון

with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

טליה מה קורה! עבר כמה זמן מאז שמענו על מעללייך.. אני טוחן בזה שני דברים מדי פעם - אחד זה השוקולד, והשני זה שקדים (שגרסתי קודם לכן במעבד מזון מצ'וקמק). אני מוצא הבדל מהותי בטעם - איכשהו המטחנה של הזרעי פרג מועכת יותר טעם החוצה. חייבים הברגה, אבל לא צריך להיות כזה יציב.. פשוט קרש שתפוס למשהו, או משטח עץ...
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

תודה. טוב נשמע שזה לא מתאים לנו...P-:
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

שלום,
אנחנו מעוניינים לייצר בעצמנו טחינה משומשום, משקדים ומאגוזים אחרים.
איננו בטוחים אם הויטמיקס יכול לשרת את צרכינו.
האם יש למישהו ניסיון?
נשמח לעזרה מירושלמים אשר ברשותם ויטמיקס, אם אפשר לבוא עם קצת שומשום ולראות מה יוצא...
תודה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אפשר להכין טחינה משומשום ושמן זית (קצת מוזר אבל נהדר!)
לגבי שקדים ואגוזים, אני מוסיף יותר מים ויוצר מרקם של שמנת, לא של חמאה. על יבש אני מצליח רק לטחון אותם כמו אגוזים גרוסים דק, לא כמו טחינה/חמאה.
בחלב/שמנת משקדים, אגוזים או שומשום, יוצא לי מרקם דק כזה שלא תבחיני שבמקור היה שם משהו (בלי סיבים בכלל).
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

אי אפשר לטחון שומשום במטחנת זרעים? להכין טחינה טובה בה במקום בויטמיקס?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מנסיוני, במטחנת זרעים זה יוצא שומשום גרוס (אפילו די גס), לא טחינה.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

אז יש למישהו מושג איך המפעל מכין את הטחינה? או איך מכינים את טחינה אמארה?
באיזה מכשיר משתמשים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

צריך למעוך אותם בהרבה יותר מסיביות.
אבן ריחיים, מכתש ועלי, וכו'.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

הממ... תודה. ויש אפשרות לעשות את זה בבית?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לא נראה לי שלמישהו פה באתר יש נסיון בהכנת טחינה בבית. האמת שאני יכול להזמין את ירון (אמארה) לדיון הזה אם זה מעניין אותך.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

להעביר את הדיון על הטחינה ל{{}}טחינה חיה כמובן...

לגבי הכנת טחינה בבית - לא מכיר אף אחד שעשה את זה באמצעים ביתיים לטחינה נוזלית.. התעניינתי כמה פעמים ובכל פעם הגעתי למכונות גדולות ויקרות שרק מצדיקות את עצמן אם אני עסק של טחינה ושאר חמאות זרע ואגוז. אבל, הכי קרוב שהגעתי לטחינה זה על ידי המטחנת זרעי פרג הידנית שלי.. במקום לחתוך את השומשום - היא מועכת אותו - וככה יוצאת לי מין "משחת שומשום" מאד טעימה בטעם של טחינה, ולא של שומשום טחון.. לזה אפשר להוסיף לימון\מים\שום ויוצא יופי של מטבל.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

תודה אורי, כן אשמח לשאול את ירון (אמארה) לגבי הטחינה.
אופק, האם מדובר במטחנה מפלסטיק שעולה בערך 100 ש"ח?
מי מייצר אותה? היכן ניתן להשיג?
האם אתה מוסיף מים בזמן הטחינה או טוחן על יבש?
תודה רבה על התשובות
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

אופק מתכוון למטחנת זרעים שיש קישור קצת למעלה.
אם ככה זה יותר זול מאשר הויטמיקס....טוב לדעת. נראה לי שאני אזמין את זה...בשביל טחינה לא צריך ויטמיקס...
קרן_קיימת*
הודעות: 171
הצטרפות: 18 יוני 2006, 10:59
דף אישי: הדף האישי של קרן_קיימת*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי קרן_קיימת* »

אופק מתכוון למטחנת זרעים שיש קישור קצת למעלה
לא מצאתי, אפשר להביא שוב את הקישור.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

_אופק מתכוון למטחנת זרעים שיש קישור קצת למעלה
לא מצאתי, אפשר להביא שוב את הקישור._
הנה הקישור שאופק הביא:

http://www.ekitchengadgets.com/350-15-3001.html

שאלתי גם בדף טחינה טובה: האם מטחנת זרעי הפרג עובדת באותו עיקרון של מטחנת בשר ללא הלהב? והאם יוצאות תוצאות דומות לטחינת זרעי שומשום?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

מטחנת פרג\זרעים כמו שיש לי דוחפת את הזרעים דרך חריץ קטן וקצת משונן... מטחנת בשר בדרך כלל יש לך חורים גדולים יותר משומשום והם יצאו שלמים, יש לי מטחנת בשר מיוחדת עם דיסק עם חורים של 2 מ"מ (וזה נדיר..) וגם שם השומשום לא ממש נטחן.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

תודה רבה
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אני מאד רוצה ויטמיקס. מה דעתכם על המוצר Blender]הזה W0QQitemZ110218438783QQcmdZViewItemQQssPageNameZRSS[/po]:B:SRCH:US:101 ?
יש מי שיביא לי מארה"ב, והמחיר ההתחלתי, כרגע, נראה בגדר האפשרי לתקציב (אני אוספת כספים לרגל יום ההולדת שלי;-) ). ועוד שאלה, כמה זב כבד? בהנחה שאבקש שיביאו לי במזודה?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אחלה מוצר ומחיר מעולה (משהו כמו 70% הנחה)
זה לא כבד כמו מיקסר. נראה לי 2 קילו
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

המיטפח הטבעונאי שלי שודרג אתמול עם מג'ימיקס!
אין כמו yad2... אתמול בבוקר ראיתי הודעה על מג'ימיקס 4000 משומש... אבי עבר באזור בערב והביא את זה אתמול בערב! איזה כיף - יש לי עכשיו מעבד מזון של 3 ליטר עם מנוע 850W - עובד כמו חדש... עלה רבע מחיר!
עד עכשיו השתמשתי במעבד מזון קטנצ'יק שמצאתי אצל סבתא שלי בארון (בטח שכב שם 30 שנה...) - האמת עבד יופי - רק המיכל קטן מדי והמנוע איטי.
עם המג'ימיקס הצלחתי לטחון שומשום יבש - למרקם מספיק טוב (גס יותר ממטחנת תבלינים) בשביל לעשות כדורי פרג-לימון מדהימים...
ביקורת: נקודה חלשה היא המיכל - הוא עשוי מפלסטיק די דק שנראה לי שביר... לעומת זה הישן שעשוי מפלסטיק קשיח במיוחד. כמו כן עושה יותר רעש מהישן.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אורי, תודה על הפידבק.
עוד שאלה: האם ההבדל בין ויטמיקס 5000 הוא מהותי לעומת ה- 4000 וה-3600? אני רואה שיש הבדל גדול במחירים. עיקר השימוש יהיה לרסקים וחמאות למיניהן.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

אמנם לא ניסיתי את הויטמיקס עדיין, ולא קפצתי לאורי לראותו בפעולה (אבל עדיין מתכוונת לעשות זאת בעתיד)
אבל:
האוייסטריזר הישן שלנו עושה שייקים מצויינים.
הייתי ממליצה להתחיל לעשות שייקים בבלנדר טוב וזול כמו האוייסטריזר ולראות אם זה מספיק טוב לפני שקונים את הויטמיקס היקר.
בינתיים אנחנו דוחים את קניית הויטמיקס ובמקום נקנה את מטחנת הזרעים לעשיית טחינה.

אופק, נשמח למתכון לכדורי פרג-לימון
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אופק, נשמח למתכון לכדורי פרג-לימון

ואני מוסיפה מתכון פרג משלי:

במעבד מזון
שקדים
(לא לטחון דק, רק לקצוץ היטב)
ואז תמרים-שדה-אליהו שהיו כמה שעות במים
(בלי המים ובלי הגלעינים והצ'ופצ'יקים הקשים)
ואז פרג טחון.

את זה מקפיאים כמו עוגת נקניק וגם אוכלים כמו עוגת נקניק
וזה פרג פרג פרג (ז"א מתאים למי שאוהב פרג).

זה ממש שיפור לעומת כלמיני מאפים שגם מכילים פחות פרג וגם מכילים כלמיני דרעקעס.
מה ממש שיפור. מדובר במתנה מאלוהים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אמא נמרה - הייתי ממליץ לך לשאול את השאלה בפורום של האתר rawfoodsupport
יש שם פורום נפרד רק לנושא בלנדרים וכו'
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ועוד משהו
אני רוצה לומר שאני ממש מרוצה מהרכישה של הויטמיקס עד כה. שווה כל שקל.
יקר, אבל אני יודע שזה סוג של נכס, ובבוא היום אם ארצה למכור את זה הלאה באתר יד2 כלשהו, לא תהיה בעיה
נגה*
הודעות: 350
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נגה* »

איפה אפשר לקנות בארץ ויטמיקס?
נגה*
הודעות: 350
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נגה* »

המשך. אני מחפשת לקנות מעבד מזון איכותי, שישמש בעיקר להכנת רסק מירקות ופירות, ולהכנת עוגות. עד כה השתמשתי במגמיקס ישן. אך הוא התקלקל, ואם כבר אני קונה, אז אני רוצה לקנות משהו טוב.
אשמח לקבל הסבר איך לבחור- לאילו פרמטרים להתייחס וכו'

תודה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

איפה אפשר לקנות בארץ ויטמיקס?
ראי הודעה שלי במעלה הדף מ- (15.09.2007 23:28)
אפשר גם בשוק הפשפשים פה ושם אם יש לך מזל (אני קניתי שם), וגם באתר יד2
נגה*
הודעות: 350
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נגה* »

יש משהו בסיסי שאני לא מבינה, וסליחה על הבורות.
לי נראה שלרסק יותר טוב מעבד מזון מאשר בלנדר.
אז מה בעצם ההבדל בין בלנדר לבין למעבד מזון?
הבלנדים הפשוטים שיש הם רק למילקשקיים ולדברים רכים, בעוד שמעבד מזון יכול לקצוף דק-דק גם דברים קשים (כמו קולרובי, גזר וכו')
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

נגה - בלנדר טוב טוחן למרקם דק\עדין יותר ממעבד מזון - כמו כן יכול לטחון זרעים קטנים.

יש כרגע ביד2 ויטמיקס משומש ב-1800 שקל.. עם הדחפן. במודיעין. כדאי!
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

_את המטחנת זרעים מהסוג שיש לי אפשר לקנות כאן:
http://www.ekitchengadgets.com/350-15-3001.html
זה של פורקט - מצ'כיה - אולי יש בארץ יבואן של פורקט שיכול לעשות לנו הזמנה מיוחדת._

שלום אופק,
סוף סוף אנו עומדים להגשים חלום ולהכין טחינה ביתית (כל כך נשמח להפסיק לקנות טחינה קלויה בפלסטיקים)
אנחנו עומדים להזמין את המטחנה הזו ברגעים אלה ונתקלנו בשאלה. הקישור שלך מחבר אותנו לעמוד הראשי של האתר (כנראה ששם המודל שקישרת אליו במספר 3001 שונה).

בחיפוש מצאנו שלש מטחנות אפשריות:
Porkert Universal Grinder 15-3301 הזו
Porkert Kitchen Grinding Mill 15-0601 הזו למטחנה זו יש תוספת של שתי פלטות קרמיות

ובאמזון את המטחנה sr]הזו 1 1[/po]?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1202430974&sr=1-1

שנקראת Porkert Poppy Seed Grinder

איזה מן המודלים נמצא בשימושך?
אם יש לך זמן, אשמח לשמוע את דעתך על המודלים האחרים, האם הם נראים לך זהים או טובים יותר.

תודה רבה מראש על העזרה, מכל הלב
חניתה
נגה*
הודעות: 350
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נגה* »

לאופק- תודה.
לזרעים קטנים יש לי מטחנת קפה טובה. כך שאני לא צריכה משהו לזה.
אני צריכה משהו שיעשה רסק מפירות וירקות קשים, ועם מיכל כמה שיותר גדול, כי גם ישמש לערבל בלילות לעוגות.
אז אני חוזרת על שאלתי- למטרות אילו מה יותר מתאים- בלנדר או מעבד מזון?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

שייקים ורסק ירוק מתקבלים במרקם נעים וחלק בממחה (בבלנדר) לעומת הכנתם במעבד מזון, בו הם מתקבלים כ"קציץ ירוק". אני מרוצה מאוד ממעבד המזון "מג'ימיקס". הוא משמש אותי לממרחים שונים, טחינות שונות, הכנת בלילות ועוד.
(אפרופו "מג'ימיקס" אופק, תתחדש!)
כרגע אני נעזרת בשניהם מדיי יום הן במעבד והן בממחה, ולא הייתי מוותרת על השימוש באף אחד מהם. בעתיד אני מקווה לשדרג את הממחה, ולהשיג מטחנה לטחינה דקה וטובה של זרעים.
נגה*
הודעות: 350
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נגה* »

אבל האם הבלנדר גם מתאים לדברים קשים- כמו תפוחי עץ?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אבל האם הבלנדר גם מתאים לדברים קשים- כמו תפוחי עץ?
ברור - כל דוכני המיצים הטובים מוכרים שייק תפוח עם דברים
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

נגה - אם יש ויטמיקס אפשר להסתדר בלי מעבד מזון.. המיכל גדול - והעוצמה מצוינת.. למרות שעדיין יש דברים שמעבד מזון טוב יעשה טוב יותר.

הויטמיקס ביד2 ירד ל-1500!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

מי שרוצה להכנס לעומקו של עניין - הרבה מאד מידע לגבי בלנדרים חזקים - וואטים, אמפרים, וכוח סוס, הצורה של הסכינים, האוויר שנכנס למזון... הגורו העיוור משתף אותנו בכל מה שהוא יודע וגם מנסה למכור לנו בלנדר של 20 אמפרים בסוף (שנראה אחלא - ודווקא של בלנדטק ולא ויטמיקס)

http://sitekreator.com/blindguru/[po]master level blending[/po].html
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

בסוף קניתי ויטמיקס יד שניה, כאן בארץ ב 1,300 . אני כותבת, כדי שיהיה מושג מה ההיצע למי שמתעניין.
עשינו כבר שלושה רסקים (הכשיר נמצא כאן בקושי עשרים וארבע שעות :-) וכולנו מבסוטים, ברוך ה'. אפילו התינוק ליקק קצת.
tt*
הודעות: 1
הצטרפות: 27 פברואר 2008, 23:12

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי tt* »

אבל האם הבלנדר גם מתאים לדברים קשים- כמו תפוחי עץ?

וגזר או סלק?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

זה יכול לעשות מחית סלק/גזר, אבל לא מיץ סלק/גזר
(הסיבים יישארו, וגם צריך להוסיף קצת מים או לשים המון גזר)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מציאה, כל הקודם זוכה!
כרגע באתר יד2 מישהו מוכר ויטמיקס ב950 ש"ח
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לא מצאתי את ההוא ב950. יש ב1300.
אני תוהה אם "ויטמיקס" זה מספיק או שמשנה גם מספר דגם.
מישהו יודע?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אוקי. מצאתי גם את ה950.
נשארה רק השאלה ההיא.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לדעתי לא ממש משנה מספר ודגם
לי יש את הכי פושט (שזה גם מה שיש ביד2) והוא עובד מעולה לטעמי.

אני כן מוצא את המודעה של ה950
פשוט חפשי ויטאמיקס או בלנדר (הוא כתב ויטאמיקס עם א אחרי הט בניגוד למודעה השניה).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טוב, אני רואה שהגבתי לך באיחור :-)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

יש לי התלבטות.
מחזיקה במיקסר של קנווד בן 10 (מתנת חתונה :-) ). אני מציינת את הגיל שלו כי הבנתי שזה שהוא צעיר אומר כנראה שיחזיק פחות מבן משפחתו שגר אצל סבתא שלי כבר 30 שנה (הולך ופוחת הדור).
משתמשת בו גם כמיקסר אבל בעיקר בעיקר, כמה פעמים ביום, כבלנדר.

השאלה היא אם אופן השימוש (מהירויות גבוהות למשך כמה דק') שוחק את המכשיר (איך בכלל הולכת התמסורת בפנים? יש רצועות וגלגלי שיניים שעלולים להישחק?)
ז"א - האם אני עושה שימוש במכשיר רב פעלים באופן שיביא את קיצו במהרה (ואז אצטרך לקנות מיקסר חדש).

האם קנייה של בלנדר שהוא בלנדר בלבד (המילטון ביץ', JTC או ויטמיקס. זה מה שעולה מהדף הזה) תהיה בחזקת הוספת מכשיר חשמלי כפול ומיותר או שמירת המיקסר בחיים לצורך יעודו המקורי?
קנווד נחשב בעל מנוע חזק (אם כי חקירה של הילה ב העלתה שהעוצמות המפורסמות בארץ הן שקריות ולא תואמות לפרסומי החברה בחו"ל).
אני מהססת כי לאחרונה שמעתי שהמנוע לא מנגן בקול אחיד בזמן העבודה.

האם הבלנדרים המומלצים ניחנים בתכונות נוספות מלבד מנוע חזק? יש משהו במבנה שלהם (כוס, סכינים, תמסורת) שגורם להם להיות כאלה יעילים?

עוד שאלה לגבי קרח -
האם לא הורס את הסכינים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הבלנדרים - יש דברים במבנה שלהם שעושה את זה.
ויטמיקס למשל בכלל לא עם סכינים חדים, ועובד בעיקר על מהירות ומבנה הקנקן. להמילטון ביץ' יש מבנה קנקן אחר עם פטנט (הרבה וואו פרסומי, אבל אולי יש בזה גם אמת).

לדעתי המכשיר מאוד שימושי, במיוחד אם את בונה לעצמך דחפן (מקל שאפשר לדחוף איתו דברים בלי לגעת בסכינים)

הקרח לא מדגדג את הבלנדרים החזקים.
דוקא דברים כמו פירות יבשים או ברוקולי יותר בעייתיים מקרח, אבל גם הם ממש לא עושים רושם על הויטמיקס שלי. להזכירך, אני טוחן בו חרובים לאבקה, קרטונים (לקימפוסט), ועוד דברים כאלה...

אם את לא קונה את הבלנדר ההוא אני שוקל לקנות אותו בעצמי (שלא ייחטף) ואז למכור אותו למי מבאופן שירצה/תרצה לקנות אותו (באותו מחיר שאני אקנה).
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אורי, הבלנדר ההוא (שניהם בעצם) כבר לא אקטואלים מזמן... (עדות של עדי ל )

תודה על התשובות.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

העוגיה,
יש מודעה בהומלס של מישהו מתל אביב שמוכר 3 בלנדרים של המילטון ביץ' beverage]מהסוג הזה prep[/po]/blenders/908.html . חדש עולה 900 ש"ח. לאחר הבלנדרים חסר הקנקן, ולאחד הבלנדרים יש קנקן מנירוסטה (גם ייתרון כי זה לא פלסטיק, וגם חסרון כי לא רואים מה מתערבב). אין בעיה להשיג קנקן משומש בפחות מ100 שקל
הוא מוכר את שלושתם ביחד ב800 ש"ח. זה זול מאוד ואחלה בלנדרים בשביל מי שאין לו מסעדה. אם נשקיע עוד 100 שקל אז יש לנו פה 3 בלנדרים טובים ב900 ש"ח.
הבעיה היא שהוא לא מוכן למכור פחות משלושתם ביחד.

מכיוון שנראה לי שגם מירב דן מחפשת בלנדר, אז אני יכול ללכת לקנות אצלו את שלושתם ותקנו ממני (במחיר שיעלה לי).

את מעוניינת?
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_זה יכול לעשות מחית סלק/גזר, אבל לא מיץ סלק/גזר
(הסיבים יישארו, וגם צריך להוסיף קצת מים או לשים המון גזר)_
גם בדוכני מיצים מקובל פשוט להשרות אותם במים למשך כמה שעות ואז אין צורך להוסיף הרבה מים כדי לקבל מיץ מיצי למדי.
אם מוסיפים גם מעט לימון וקצת צימוקים יוצא :-9
טלטל*
הודעות: 39
הצטרפות: 11 דצמבר 2004, 02:21

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טלטל* »

שלום כולם,

אני עושה צעדים ראשונים בתחום ואחד מהם הוא כמובן החיפוש אחרי הבלנדר... כיום יש לי גרץ קטן שבמיטב מאמציו עושה עבודה של סכין גס. ראיתי את ההמלצות לויטמיקס, JTC והמילטון ביץ', אבל רציתי לשאול -- האם למישהו יש ניסיון/תובנות לגבי הבלנדר של קיטצ'נאייד?

דוגמא של זה מופיעה כאן:
http://www.getit.co.il/Direct/11389/

אשמח לתגובות...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

נראה מהאתר epinions שהוא חזק מבחינת המנוע, אבל המיכל נוטה להיסדק.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום רב,

מחפשת המלצה על מעבד-מזון (לא בלנדר) שהוא הכי איכותי.
עם מנוע חזק, נפח גדול, הרבה פונקציות, אמין. ועוד.

זה לשימוש פרטי, אך אם התעשיתיים יותר טובים, אז גם אשמח לדעת איפה לקנות את התעשייתיים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

דוקא יש ביתיים חזקים מספיק.
התעשייתיים הם בד"כ דוקא מבחינת הגודל, בשביל משימות כמו להכין 50 ליטר חומוס
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה.
אז אילו פירומות של ביתיים, אתה ממליץ?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

האמת שאין לי מושג, יש לי רק בלנדר.
הבנתי מאחרים שהמג'ימיקס נחשב טוב
טלטל*
הודעות: 39
הצטרפות: 11 דצמבר 2004, 02:21

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טלטל* »

אורי, תודה על התגובה המהירה. נפסל מיידית. אני אמשיך לחפש...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רציתי להגיד, שאני לא טלטל. ואני עדיין אשמח לשמוע המלצות על מעבד מזון ביתי טוב
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני משתמשת במעבד מזון של מג'ימיקס, ומרוצה ביותר. הוא משמש להכנת שפע מאכלים שונים - גלידות, רטבים, ממרחים, עיסות לעוגות ולעוגיות, קיצוץ ירקות בצורות שונות, קיצוץ אגוזים ועוד.
לגבי הכנת שייקים ורסק ירוק, אין ספק שממחה מתאים יותר.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

ממשיכה את ההודעה הקודמת, ומוסיפה שאלה בעצמי.
אני מעוניינת לרכוש ממחה אחר במקום הישן והפשוט שמשמש אותי עד עתה. לבטיי כבר הוזכרו במעלה הדף לפני כמה חודשים, וההכרעה עוד לא התקבלה - KITCHENAID עם קנקן זכוכית (שקראתי ושמעתי שלפעמים התמסורת נשברת או שהזכוכית נסדקת) או ויטמיקס החזק והיקר. אני נוטה קלות לעבר הוויטמיקס בשל כוחו, שימושיו המגוונים ותוצריו החלקים יותר לעומת מעבד המזון שמשמשני. אך המחיר גם של יד שנייה, עדיין מעט מרתיע.

אשמח לשמוע מניסיון של אחרים/אחרות שהשתמשו ב- KITCHENAID להכנת ממרחים, גלידות וטחינת זרעים (שייקים ברור לי שהוא מכין טוב). תודה @}
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מירב, אני ממש לא טבעונאית ויש לי ממחה פושט למדי, אבל בהתחשב בעובדה שבעצם הבלנדר אצלך בא במקום תנור, כיריים, מיקסר, סירים ועוד, ושסביר להניח שאת מתכננת להמשיך כך לטווח ארוך, שווה ללכת על היקר, ולא על הזול יותר שעוד עלול להיסדק ובסוף תשלמי עליו יותר כי תצטרכי לתקן.
<מיצי מבטיחה שאין לה מניות או אחוזים מוויטמיקס>
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי עדי_ל* »

מה שמיצי אמרה..
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מירב, הייתי הולך לרחוב של ציוד המזון למסעדות שנמצא ליד שוק הפשפשים, ומחפש בלנדר משומש (או מתצוגה וכיו"ב) מהסדר גודל שחדש עולה מעל 2000 ש"ח.
למשל הדגמים היקרים של hamilton beach. למשל vita mix על סוגיו. למשל blend tec.
אם בא לך לחכות עם זה לאחרי פסח, אשמח לעשות איתך את הטיול לשם (עשיתי אותו כבר כמה פעמים וכל פעם נהנה מחדש)
noalili*
הודעות: 18
הצטרפות: 23 מרץ 2008, 15:04

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי noalili* »

אני רוצה גם לבוא!
אורי תגיד לי אם תלכו?
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

גם אני
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

באתר יד2 מישהו מרעננה פירסם שהוא מוכר בלנדר המילטון ביץ' (מהסוג שעולה חדש 900 ש"ח) ב500
אני מניח שאפשר להוריד אותו במחיר
אחלה בלנדר לדעתי (כמעט כמעט קניתי כזה בעצמי)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כבר הרבה זמן שאני לא מרוצה מהדחפן שהכנתי לבלנדר שלי.
הוא דק מדי, ולכן לא ממש דוחף דברים. הוא אפקטיבי לפעמים, אבל רק קצת.

שלשום הסתובבתי בעיר, ומצאתי ליד שאריות מל"ג בעומר מוט עץ בקוטר 4 ס"מ בערך. במבט ראשון זה היה נראה לי מתאים מאוד להיות הבסיס לדחפן הבא שלי.
הגעתי הביתה ובדקתי אם הוא מתאים בקוטר, ושמחתי לגלות שהקוטר של המוט מתאים בול - המוט נכנס לתוך הבלנדר, עם חופש תנועה מסויים, ויש הפרש של קצת יותר מחצי ס"מ בין הקוטר של הכניסה (החור במכסה הבלנדר) לקוטרו של המוט.

ניסרתי אותו לאורך מתאים, ניקיתי אותו קצת,
ואז לקחתי רצועת בד וכרכתי אותה סביב המוט ליצירת טבעת בעובי ס"מ. את הטבעת הזאת הידקתי עם 8 מסמרים קטנים. הטבעת משמשת כמחסום שמונע מהדחפן להיכנס עד הסוף ולהפריע לסכינים.

שירטוט של מה שהכנתי:
my]+ new dahfan[/po].gif

הערב אנסה אותו בהכנת גלידה, מקווה שיש שיפור לעומת הדחפן הקודם...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הערב אנסה אותו בהכנת גלידה, מקווה שיש שיפור לעומת הדחפן הקודם...
מדווח על שיפור משמעותי מאוד מאוד.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש את החברה JTC שכבר הוזכרה למעלה, שמייצרת חיקוי מושלם לויטהמיקס. האמת שעושה הרושם שהבלנדר שלהם אפילו טיפטיפה יותר חזק מהויטמיקס.
http://www.jtc.tw/[po]Introduction a[/po].php

עשיתי סיבוב ברח' בית-אשל ליד שוק הפשפשים כדי לקנות בלנדר לאחי. זה רחוב של חנויות למכירת מקררים ומכונות-מזון למסעדות.
מצאתי ש- כל ציוד, מוטי את אלי מוכרים את הבלנדר של JTC ממש בזול - 1350 ש"ח לסוג המשוכלל עם 10 מהירויות.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

עשיתי סיכום למעלה לכבוד זה שאני לקראת הרס טוטאלי של בלנדר נוסף (זה שמתלבש על מיקסר קנווד. למיקסר שלום זה רק איזה חלק פלסטיק באגף המסתובב שנסדק ותיכף ישבר). זה כבר השני שלי אז החלטתי להבין את הרמז.

2 בקשות לי:
  • מי שיודע לעשות קצת כותרות גדולות - בבקשה יעשה קצת עריכה למעלה שיהיה קריא יותר (אני יודעת רק מודגש וצריך יותר).
  • אורי , ראית איזה בלנדר משומש ששווה לי לקנות?
תודה :-)
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

היי ה עוגיה,
קראתי את הסיכום, והוא נראה טוב מאוד.
אשתדל לערוך אותו באופן מאיר עיניים בשבוע הקרוב.
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

שכחתה את צ'אק נוריס :-)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הוא מת... הוא מת... :-(
מעולה המיקסר קנווד שלי אבל הבלנדר שמתלבש עליו, לא עומד בעומס. יש לו חלק פלסטיק שם למטה שמתישהו נשחק ונשבר.
כמה חודשים החזיק זה הנוכחי שהיה כבר השני שלי.

מי יתתני ויטמיקס...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

העוגיה, אולי תכתבי שיר?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

שיר אני אכתוב כשיבוא אלי ויטמיקס.

היתה פה התיעצות, הבאתי בפני המבוגר האחראי השני את הנתונים. ברגע שסיפרתי על אבקת החרובים הוא עצר אותי ואמר - ויטמיקס איט איז. עכשיו. חדש.
יש פה קצת התלבטות כי אם נשים את העניין הכספי בצד (איך מתמחרים את כל זמן הציפיה למשומש מזדמן שהיא נטולת סמוט'ים? מה נעשה? נצום? נלעס ר"ל? אתה יודע חלב שומשום במעבד מזון זה דבר מאוד פירורי...?)
יש שנה אחריות בלבד בארץ
ואם קונים מחו"ל אז האחריות כנראה לא ממש תקפה מחוץ לאמריקה הצפונית
ולך חפש מי יתן לך שירות ואיפה.
בקיצור, התלבטות.

אפשר לעזור, אם רוצים (מידע רלוונטי, שיקולים לכאן או לכאן). נשמח גם לדעת מה ההבדל בין הדגמים השונים של הויטמיקס.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

האחריות לשנה היא בהחלט מגוחכת... אורי קיבל לאחרונה המלצה נוספת על JTC במחיר הרבה יותר נמוך גם עם אחריות לשנה..
עם הביצועים של הJTC זהים - ואת מתלבטת עם ויטמיקס חדש בארץ.. אז הגיע הזמן שמישהו כבר ינסה את הJTC הזה וידווח.

בכל מקרה כדאי , ולא רק בשביל הויטמיקס.. ליצור קשרים טובים (ביחד עם טובות הנאה) עם אנשי עסקים וקרובי משפחה שנוסעים לחו"ל באופן שגור (עצוב כן..). כך אפשר להשיג כל מיני דברים חביבים.. וגם לשלוח לשם עם מתקלקל.

בנתיים (נראה לי כבר 3 שנים) הויטמיקס שיש לנו כאן (220V אבל נרכש בארה"ב ולכן עם אחריות ל-7 שנים או אולי אפילו 10) הייתה בעייה פעם אחת באחד המיכלים.. והם פשוט שלחו לי את החלק הדרוש עם כלי כדי שאוכל לפרק ולהרכיב בעצמי. לא שאלו כלום אפילו לא שם.. רק את המספר הסידורי של המכשיר.
לכן לרכוש משומש בebay שעדיין נשארו עליו כמה שנים של אחריות יתכן ויותר שווה מלקנות חדש כאן..
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אפשר גם לרכוש את אחד הדגמים היקרים יותר (שחדש עולה 2000+) של המילטון ביץ'. יש על זה 3 או 5 שנים אחריות, אני כבר לא זוכר.
הם לא נראים פחות טוב מהויטמיקס, לפחות מהרושם שעשו עלי.
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי עדי_ל* »

מצאתי ש- כל ציוד, מוטי את אלי מוכרים ממש בזול - 1350 ש"ח לסוג המשוכלל עם 10 מהירויות.

אורי, האם אתה מתכוון לזה שיש לו ווסת - ואז זה כמו 10 מהירויות שמתגברות בהדרגה?...
ראיתי היום את זה של 2 ליטר, עם ווסת ומוט דחיסה שכזה (חת'כת פלסטיק סינית)
מה שמשונה הוא החלק העליון, מעין חתיכת גומי גדולה ומגושמת שסוגרת את המיכל מלמעלה ובמרכזה פקק פלסטיק קטן .
אם רוצים להכניס את הדחפן פנימה, מוציאים את הפקק הזה והדחפן ניכנס לחור במרכז הגומי הקצת מרגיש מבאס הזה.
את זה ראית - אורי?
האם בזה ניתן לטחון חרובים לאבקה, כמו בויטמיקס?
האם מוטי, הבעלים, נראה לך מבין?
שתי חנויות משמאלו, מערבה לו, היה איש (שאמר שהמילטון לא יצלח לקרח והוא ממש לא ממליץ עליו ) שהציע את הJTC יד שניה ב 1000 שקלים. יד שניה שכמעט ולא היה בשימוש, לטענתו.
הבנתי שההמילטון הוא בעל ציר מפלסטיק ולא מתכת. והוא לא המליץ עליו לשימוש עם קוביות קרח.
אוקיי, עכשיו מה שהיה היום מאוד משונה הוא זה:
מוטי (את אלי) אמרו שהJTC עם הווסת ומכיל 2 ליטר עולה 1700 (בלי ווסת 1600), לאחר מס' דקות בהן התמהמהנו ובעיקר הרגשנו אבודים אל מול הצורך הנואש בבלנדר חזק וחשש שנוציא סכום, שאין לנו, על משהו שלא ברור אם הוא טוב, המחיר ירד ל 1600 (כאמור - היקר מבין כל הדגמים, כי יש גם קטן יותר של 1.5 ליטר ב 1350)
רגע לפני שהלכנו, הוא שאל האם זה לשימוש ביתי. ענינו בחיוב, והוא אמר "אז 1000תקבלו אותו במקום ב 1700 ב 1000 שקלים.
שאלתי למה...לא מבינה את המסחרה הזו...והוא ענה "נותנים לך בזול ואת שואלת למה?..."
אמר משהו על זה שיש לו הרבה כאלו ותכף יגיעו עוד.
זה מבלבל ומלחיץ באותה מידה שזה משמח. מחשיד מעט.
אורי, אלו הפרטים שרשומים על הבלנדר -(האם זה מה שהוא הציע לך במחיר של 1350?)
JTC מודל TM-767
omniblend 1
מיכל של שני ליטר, ווסת ודחפן.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שתי חנויות משמאלו, מערבה לו, היה איש (שאמר שהמילטון לא יצלח לקרח והוא ממש לא ממליץ עליו ) שהציע את הJTC יד שניה ב 1000 שקלים. יד שניה שכמעט ולא היה בשימוש, לטענתו.
הייתי קופץ מחר לקנות לפני שיעלם.

וכן, jtc omniblend זה הבלנדרים
יש להם כמה דגמים.

שימי לב בדף הזה: http://www.jtc.tw/[po]Introduction a[/po].php
יש שני סוגי מיכל,
ויש 3 סוגי בסיס לבלנדר (המנוע וכו').

לגבי המילטון ביץ':
כשאמרו לך על המילטון ביץ' שהוא חלש, התכוונו לדגם הזול, שעולה בערך 900 שקל. לדעתי הוא בסדר, אבל באמת לא לשימוש מסיבי כמו שאני עושה (וכמו שנראה לי את מתכוונת לעשות).
הדגמים היקרים של המילטון ביץ', לפי דעתי טובים מאוד, ומהווים אחלה תחרות לויטמיקס.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כל מה שאמרת על המיכסה -
ככה זה גם בויטמיקס, וכמעט בכל בלנדר אחר שראיתי.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי with_passion* »

עדי ל - אם לא היה לי בלנדר טוב כבר - הייתי רץ לקנות את ה-JTC הזה - רק בשביל לבדוק אותו סוף סוף וכולנו נרוויח מזה..
אם את רוצה להיות בטוחה יותר - תביאי איתך כמה בננות קפואות.. ותנסי שם.. חשוב שתהיה הרגשה סולידית!
ממליץ על מודל עם דחפן ווסת.. אם כבר אז כבר.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ממליץ על מודל עם דחפן ווסת.. אם כבר אז כבר.
בלי דחפן פשוט אי אפשר להכין טחינה, חומוס, וגלידה טובים.

ולגבי וסת - יש מקרים שבהם המהירות הנמוכה של הבלנדר עדיין מהירה מדי בשבילי
למשל אם יש כבר בתוך הבלנדר משהו נוזלי, ועצרתי בשביל להכניס משהו, ואז אני מפעיל שוב והכל משפריץ לכל הכיוונים (בכל המיכל). עם הוסת את יכולה להעלות את המהירות בהדרגה ולמנוע את ההשפרצה הזאת.
רסק_ירוק_בשבילי*
הודעות: 6
הצטרפות: 03 יוני 2008, 23:09

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רסק_ירוק_בשבילי* »

אני בארה"ב, ולאחר מחקר ממושך וקריאה באינטרנט החלטתי לקנות את ה-blentec, מהסידרה המוזכרת לעיל "?Will it blend". המחיר ליחידה של 220 וולט הוא $425 פלוס משלוח. אין צורך בדחסן, כי המבנה המלבני של הבלנדר מבטל את הצורך בזה. חוצמיזה, אין צורך במיכל נפרד ליבש ולרטוב. אחריות בחו"ל היא רק שנה, בארה"ב הם נותנים שלוש. אבל יש בארץ מרכז שירות.

שאלה לי: איפה קונים את השקיות האלה שמוזכרות למעלה, של חלב אגוזים?
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

:-D
לקנות בלנדר שאין לו וסת? נורא לא באופני! מה, הוא לא מחובר לנשיות שלו?!
;-)
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי עדי_ל* »

הייתי קופץ מחר לקנות לפני שיעלם.
אורי,הבנת שמציעים לי את החדש, בדיוק אותו דגם, באותו המחיר של היד השניה ?
אז אתה מציע לי לקנות את היד שניה?...
יש גבול לאידיאולוגיה :-)
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי עדי_ל* »

אורי,
בלינק שנתת,
נראה לי שמה שהציעו לי ב 1000 שקלים, הוא השמאלי ביותר בתמונה (אלא מה?...ואין לי כח לחפש את הבעת הקריצה :-) )
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

נראה לי שמה שהציעו לי ב 1000 שקלים, הוא השמאלי ביותר בתמונה
כן, זה היה ברור מההודעה הקודמת שלך.
יד שניה או לא - זאת בחירה שלך
אבל הייתי הולך על ה- JTC
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

רוצה להבין משהו לגבי הגטס המדובר כאן
הוא אמור להתמודד טוב עם קפואים?
הציר שלו מתכת או פלסטיק?
אבקת חרובים, הוא יודע לעשות?

כי 1000 ש', ובלי הצורך להתעסק עם משלוחים כפולים ולחכות למכס ולדואר שישחררו את החבילה וכל אלה נשמע לי ממש אטרקטיבי.

עדי , אמרו משהו על אחריות? כמה זמן? מול מי?
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”