בלנדרים ומעבדי מזון

יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

באתי כדי לפרוק זעם ותסכול- בפעם השלישית בשנה האחרונה נשברו שיני הקיצ'נאייד היקר-עד-מאוד שלי. כמובן שהאחריות כבר פגה, תיקון בישראל עולה כ-100 שקל, וכמובן שבחו"ל חלק החילוף עולה 3$ בלבד. הבעיה עם להזמין מחו"ל היא שצריך איזה מפתח שוודי מיוחד כדי לפתוח שם את ענייני הבלנדר ולהחליף את השיניים. בקיצור, דיכאון.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

טוב, שוב אני כותבת. על הבלנדר פיליפס שלי, מלפני 11 שנים. נכון הוא לא מדהים אבל תוכן יופי קרח וכמובן את כל הזרעים. לגלידת בננות קפואות צריך להוסיף קצת נוזלים.
אבל הוא לא יקר. ומחזיק מעמד יופי. הדבר היחדי שהוספתי לו הוא מקל שהכנתי ממוט וילון וזהו.
אז תחשבו על זה לפני הוצאה גדולה, האם היא באמת הכרחית.
>כה כותבת עידית שחלמה שנים על ויטמיקס עד שירד האסימון<
ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אורי,
אתה עדיין בענייני מכירת בלנדרים יד 2?
אנחנו מחפשים מכשיר שיכול להכין רסק ירוק טוב, חלב אגוזים/שומשום/שקדים ושייקים מסוגים שונים.
לא נראה לי שיאלץ להכין גלידות ממש.
יש לך המלצה ורעיון על מחיר שחייבים להשקיע כדי לקבל משהו טוב?
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

יעלפו לא צריך מפתח שוודי מיוחד
מפתח פתוח רגיל עושה את העבודה (נראה כמו C=====כ ולא מתכוונן)

מניסיון
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טוב, שוב אני כותבת. על הבלנדר פיליפס שלי, מלפני 11 שנים. נכון הוא לא מדהים אבל תוכן יופי קרח וכמובן את כל הזרעים
באופן כללי, מי שמסוגל/ת להשיג בלנדר מלפני 15 שנה, יש מצב שהוא יהיה חזק ועמיד. (הישן של אמא שלי לא היה כזה, אבל שמעתי על כאלה שכן).

ליאת, לפעמים אפשר למצוא ב500-600 שקל בלנדר של המילטון ביץ' מהדגם הכי חלש,
שיש לו נטיה לא להתקלקל כל כך (ובגלל זה הוא משמש נאמנה כל מני דוכני מיצים).

בכל אופן יש מצב טוב שאני עובר מחר בשוק הפשפשים (אחרי העדרות של שבועיים), דוקא בעניינים שלא קשורים לבלנדר,
אבל על הדרך אני יכול לעשות שם סיבוב ולהתקשר אליך.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

_לא צריך מפתח שוודי מיוחד
מפתח פתוח רגיל עושה את העבודה (נראה כמו C=====כ ולא מתכוונן)_

הבעיה היא שהמרווח בין בסיס הבלנדר לחלק שצריך להוציא הוא דק מאוד. איך הצלחת לדחוף לשם מפתח שוודי רגיל?
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

לא כל כך דק, יש שם איזה שני מילימטר, ומפתח 10 או 11 הוא לרוב ברוחב כזה. אני אסתכל אם עוד יש לי את המפתח.

חוץ מזה טריק, אפשר גם לפתוח בלי מפתח. (אם רוצים להוציא את החלק בינתיים)

תשימי לב שהשיניים דוחפות את הסכין בכיוון מסויים. (תפעילי ללא כד ותראי לאן מסתובב)
תוציאי מהחשמל.
תחזיקי בחלק עם השיניים השחורות , סובבי נגד הכיוון , ואז מהר וחזק תהפכי כיוון סיבוב. זה בדרכ כלל מספיק .

מהניסיון שלי, יש שיני פלסטיק טובות יותר ופחות.
המקוריות החזיקו שנה, הבלנדר נשלח לתיקון מסיבה אחרת , אני לא יודע אם החליפו שיניים, אבל יומיים אחרי התיקון התפוררו 4 מתוך 6.
מאז עברה ~ שנה, וטפו טפו, השיניים נראות על הכיפאק.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

ניסיתי שלל שיטות, מצאתי סרטוני יו טיוב שמדגימים איך בדיוק אמורים לדפוק עם פטיש על השיניים האומללות ולאיזה כיוון, ניסיתי לדחוף מלמטה באמצעות מברג... שומדבר לא עבד :-( אני עדיין מחפשת דרך במחיר הגיוני לתקן את העניין, וכתבתי לשירות הלקוחות של החברה (שמתעלמים עד כה באלגנטיות), ובמקרה הכי גרוע, אפנה לחברה לתיקון ללא אחריות בעלות מלאה ורבה.

קראתי איפהשהו שהשיניים נשברות "בכוונה"- זאת אומרת, אם יש לחץ על המנוע או משהו כזה, הן נשברות כדי שחלקים חיוניים ויקרים יותר לא יתקלקלו. בכל מקרה, מתסכל.
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

אם עברה שנה אז בין כה אין אחריות.
קחי את הבסיס איתך לחנות כלי עבודה
ותחפשי מפתח פתוח 10 או 11 שנכנס.
זה לא כלי מיוחד.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

יש לכם מושג איזה דגמים של vitamix מותאמים ל-220V?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יעלפו, נראה לי שכל דגם, פשוט צריך לבקש במיוחד שיתנו לך את גירסת ה220V של אותו הדגם.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

הסתכלתי באיביי וראיתי שלדוגמא הדגם החדש ביותר (נדמה לי שזה ה-5200, אבל אולי אני טועה) לא מגיע בגרסה של 220V, פשוט לא קיימת כזו (עדיין?). בכל מקרה, אם למישהו יש המלצות או תובנות בנושא רכישת ויטה מיקס, אשמח לשמוע. אני קצת מיואשת מהקיטשנאייד.
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

נחשו מה
לי יש אדידס אדומות חדשות....
זה אחרי שהאול סטאר שלי נקרעו...
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

יאללה. זה כולה בלנדר. מכשיר חשמלי.
אבל עכשיו זה כנראה גם סוג של סמל סטטוס.
רופוד, פשטות מרצון, קרבה לטבע...
בסופו של דבר זה כולם נופלים כנראה לאותו הבור
"אם רק יהיה לי בלנדר נחשב ויוקרתי...."
סתם נקודה למחשבה
בלי רצון להעליב מישהוא
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

חזרתי לעדכן: הזמנתי מבריטניה (KAPARTS.CO.UK) מפתח שוודי דק במיוחד בדיוק בגודל שתופס היטב את החתיכה הרלוונטית בקיטשנאייד, ו-2 חלקי חילוף של שיניים, במחיר זול יחסית לארץ (15 ליש"ט שהם כ-86 שקלים, שזה בעליל פחות מ-100 שקל עבור חלק חילוף יחיד כמו שדרשו בחנות הרשמית) .

הגיע תוך פחות משבוע, החלק הוחלף בקלות רבה, ושוב יש בלנדר שמבלנדר בבית.

הללויה.

9704230]והלינק המדוייק למעוניינים 2plusWS[/po]/ProductID/175/Default.aspx
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

אחרי יותר מחצי שנה עם ה-JTC אפשר לעשות סיכום ביניים - המכשיר מספק את הסחורה בכל מה שנוגע לבלינדור.
אנחנו מכינים שייקים ירוקים על בסיס יומיומי, מרקים, חלב שקדים וכו', במחיר של 1000 ש"ח אין לו ממש תחרות (אולי ההמילטון ביץ').
אבל
עד כה סבלנו ממספר בעיות - בשלב ראשון (אחרי ארבעה חודשים בערך) "הכפתור ווליום" הפסיק לעבוד, הבלנדר נלקח למוכר (שוק הפישפשים) ותוקן תוך כמה ימים.
במעבדה אמרו שהבעיה קשורה ללוח פיקוד שהתקלקל ואחרי שהלוח תוקן (במסגרת שנת האחריות) הבעיה נפתרה.
בעיה שניה שנתקלנו בה די מהתחלה אבל הולכת ומחמירה היא החלדה של המייסב של הלהבים,
מה שזה אומר שעם הזמן האטימה של הלהבים נפגמת ונוזלים מהבלנדר (בצבע חלודה...) מתחילים לנזול כאשר מבלנדרים.
זאת בעיה חמורה שתחייב אותנו להחליף את כל יחידת הלהב (אולי לזה של ויטה מיקס), אני מקווה שנוכל לפתור את הבעיה במסגרת האחריות,
בנוסף אני מקווה שלא מדובר בבעיה באיכות היצור ואז כל יחידת להבים (בכל מכשיר) תסבול מאותה בעיה.
ד"א מישהו סבל מאותה בעיה (גם בבלנדרים אחרים)?
על כל מיקרה קחו את הדברים האלו בחשבון כשאתם מתכננים קניית מכשיר...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כל מכשירי ה JTC יד שניה שראיתי, היו עם מיסב וגומיות-אטימה רופפים למדי.
בחדשים אין את הבעיה,
מה שאומר שזאת כנראה שחיקה שקוראת עם הזמן.
מצד שני JTC עם מיכל של ויטמיקס יעשה את העבודה
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

לאחר שיחה עם החנות התברר לי שאין אחריות על הלהבים (למרות שחלודה אחרי פחות משנה זה פגם ביצור) והחלפת הלהבים לחדשים של JTC תעלה 250 ש"ח.
כרגע אני אנס לארגן מחו"ל להבים של ויטהמיקס בשאיפה שהם יותר עמידים - יש מושג איזה להבים עדיפים - "רטובים" או "לקרח"?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

נראה לי שלהב של ויטמיקס לא תואם למיכל פלסטיק של JTC, וצריך לקנות קומפלט את המיכל.
לדעתי הלהב הרטוב עושה את העבודה גם ליבש וגם לרטוב ואין ממש צורך בלהב היבש.
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

בעיקרון המכשירים אמורים להיות תואמים לחלוטין
לפי האתר http://www.3blenders.com/OMNIBlenders.html אין בעיה להחילף בין כל החלקים (לפחות של המיכלים).
מייל נשלח עם בקשה ללהב רטוב...אני רק מקווה שבזאת יסתיימו הצרות...
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אביטל_צ* »

אשמח להמלצה על בלנדר.
כרגע יש לי מיקסר של קנווד עם בלנדר מתלבש והוא לא חותך הכי טוב.

אני אוהבת להכין שייקים בקיץ, כאלה גם עם פירות/ירקות קשים (למשל גזר), ואני גם רוצה להתחיל להכין יוגורטים ותחליפים אחרים למוצרי חלב.
מעדיפה מכשיר עם כד זכוכית.
שמתי עין על הקיטצ'נאייד - הוא מסוגל להתמודד עם הנ"ל ?

אם מישהו פה רוצה למכור בלנדר טוב, אשמח לחשוב על קנייה יד2.

תודה מראש @}
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אביטל, ניסית לטחון המון זמן, ממש כמה דקות?

בכל אופן, לפי דעתי הקיצ'נאייד יש לו רפיוטיישן שנקנה בשיווק אגרסיבי ולא באיכות של ממש. כמו שאומרים "לא מחזיק מים".
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אביטל_צ* »

תודה אורי.
סיבה נוספת לקנייה שמדובר בבלנדר שמתלבש על מיקסר, ולכן הוא מסורבל ותופס המון מקום על השיש הקטן ממילא שלי.
אני רוצה מכשיר שולחני שיישב על השיש ויהיה זמין ונגיש.
אם לא הקיטצ'נאייד, האם יש מכשיר אחר, בטווח מחירים של עד 1000 ש"ח שיעשה את העבודה ?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

המילטון ביץ' מהסוג החזק - יד שניה,
או JTC חדש
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

הגיע המיכל

לפני כחודש קנינו ב 600 ש"ח בסיס של
MX
1500W
WARING
הזמננו מיכל ויטהמיקס חדש
הגיע היום
עובד מצויין
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אביטל_צ* »

אם קונים ויטמיקס בארה"ב, האם היבואן בארץ נותן שירות ואחריות ?
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

לפי מה שאני קורא בדף הזה העיסקה הכי משתלמת זה לקנות בלנדר
של HAMILTON במחיר של כ 900 ש"ח. אם בעלי מסעדות משתמשים בו
אזי אני לא חושב שצריך יותר מכך לשימוש ביתי.

אני צריך אותו להכנת שיקים ולעשות לפעמים אבקת סוכר וגם לטחון תבלינים לפעמים.

השאלה אם יספיק לי הHAMILTON ?
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

בנוגע לשוק הפישפשים הייתי נזהר לקנות מהם

ניסיתי פעם לקנות מוצר ברחוב האשל וניסו לרמות אותי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בעקבות החיבה לגלידות, רצינו להתחיל ולהכין השנה בעצמינו. יש למשהוא המלצות לגבי מכשיר מתאים ??

וגם נשמח להמלצות למכונה להכנת מיצים (גזר וכו...).

תודה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ברוך, הוא יספיק בהחלט, רק 2 הסתייגויות:
  1. אתה מתכוון כנראה לדגם הפשוט יותר של המילטון ביץ'. הוא עולה יותר מ900. יותר לכיוון ה1200 אם אני זוכר נכון
  2. מתקשה עם דברים קשים יותר. המיסב או המגשר יכולים להישבר אם תנסה לטחון פירות קפואים או אפילו קוביות קרח גדולות בלי מים. אני מכיר דוכן שמשתמש בדגם הנ"ל אבל שם ברד במקום קרח.
דוקא ה JTC נראה לי יותר משתלם בסדר גודל המחירים הזה
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אבל שם ברד במקום קרח.
יש דרך נוחה לעשות ברד?
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

יש דרך נוחה לעשות ברד?
ויטמיקס, עם להב לקרח.

אני מצאתי שדווקא קרח זה הקל. (לקיטשנאייד)

תמרים קרים זה קשה לבלנדר, והכי קשה זה חומוס חי.
הפלסטיות של התמרים והצמיגות של החומוס קשים יותר מהקרח השביר.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מצד שני, משהו ששבר כבר להרבה אנשים הרבה בלנדרים, זה קובית קרח שבדיוק תפסה זווית לא נוחה בתחתית המיכל ולא עפה למעלה כשהסכין מתנגשת בה, ואז קוווווואאאץץ' נשבר הקלאץ' (המגשר) של הבלנדר.
סיפר לי על כך איש מקצוע שמתקן בלנדרים.

וכן, תמרים או בכלל פירות יבשים מהפריזר זה כנראה הכי גרוע.

נ.ב יש לי עוד ויטמיקס למכירה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

השאלה אם יספיק לי הHAMILTON ?
אה, ברוך, עוד משהו,
ראיתי אחד כזה היום בשוק הפשפשים, נראה במצב מכאני מצויין, ב500 שקל, באחת החנויות איפה שרחוב בית אשל מתעקל
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש דרך נוחה לעשות ברד?
הבחור המדובר מכין ברד במכשיר ברד.
שתי דרכים שאני מכיר ליצירת קרח גרוס:
אופציה א - שמים כמה קוביות קרח בתוך שקית ניילון, ואז דופקים על זה הרבה עם פטיש שניצלים.
אופציה ב - לוקחים בקבוק מים, ממלאים עד החצי ומכניסים לפריזר. כשזה קפוא, חובטים בבקבוק עם פטיש או נותנים איתו מכות לריצפה, דופקים ודופקים עד שכל הקרח בפנים נגרס.

וטכניקה אחרת למי שממש מרחם על הבלנדר, זה לעבוד עם מים קרים מאוד במקום קרח - לוקחים חצי בקבוק קפוא, ממלאים בו קצת מים, מערבבים חזק חזק עד שהמים מתקררים מאוד, ואז מוזגים את המים הקרים לבלנדר. מדובר במים קרים בהרבה מתמפרטורה של מקרר - קרובים מאוד ל0 מעלות.
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

וויטהמיקס יכול לרסק קרח חופשי?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ברוך, במקום לענות על שאלתך (שלא ברור לי אם נשאלה ברצינות), אפנה אותך לסדרת סרטונים של בלנדר אחר, חזק מאוד גם הוא (יש שיגידו חזק יותר) שתבין מה אפשר לעשות עם בלנדר חזק :-)
אבקת אי-פון אבקת גולות אבקת כדורי גולף
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

הייתי היום בחנות למוצרי חשמל מקצועיים למטבח.

החנות נמצאת ברחוב מקווה ישראל 21 בת"א ליד רחוב ברזילי שגם שם נמצאת חנות של
מכשירים למטבח המקצועי.

המוכר הסביר לי באדיבות שיש מספר דגמים של ויטמיקס וגם של המילטון, המכשיר שהיה אצלו בחנות

המילטון ביץ לא מיועד לחתוך קוביות קרח וגם לא מומלץ לעבוד איתו על יבש.

הוא אמר שבשביל לעבוד על יבש תבלינים , אבקת סוכר ממולץ להשתמש במטחנת תבלינים מקצועית

(אין לו כזאת). ההמילטון ביץ לטענתו לא מיועד לעבוד על יבש.

היה לו גם מכשיר נוסף של המילטון דגם יקר יחסית (לא זוכר מה המחיר)

וגם הוא לטענתו לא מומלץ לטחינת סוכר.

הוא טען שיתכן שיש דגמים של ויטה מיקס שיתכן שכן מסוגלים לטחון סוכר

ועדיף שאני אברר אצל היבואן.

אני קצת מבולבל. שאלתי את השאלות ברצינות ועובדה שהייתי היום בחנויות.

ביי
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני קצת מבולבל. שאלתי את השאלות ברצינות ועובדה שהייתי היום בחנויות
התלוצצתי לגבי הרצינות. פשוט, טחינת קרח זה עסק די פשוט לבלנדר חזק באמת (למשל הדגמים של המילטון ביץ' שעולים יותר מ1200 שקל).

לגבי טחינת סוכר לאבקה.. ממם.. אני מניח שויטמיקס עושה את זה בקלות לכמויות קטנות. נראה לי שגם ההמילטון החזק של ה3000 שקל יעשה זאת. אי אפשר לעשות את זה עם מיכל מלא בסוכר, אלא משהו כמו 400-500 מ"ל סוכר בכל נאגלה.
בכל אופן טחינת תבלינים כמו פלפל שחור, או זרעים כמו שומשום, שונה בתכלית מטחינה של סוכר או אורז, שטחינתם קשה כמו טחינת חול. יש סרטון איפשהו ביוטיוב שמראה השוואה של ויטמיקס, וורינג ו- בלנדטק בטחינת אורז, מאוד מרשים, וגם מדהים לראות כמה הם מתאמצים בשביל המשימה (ממש נראה כמו טחינת חול).
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

נראה לי שמי שקונה בלנדר צריך להחליט קודם מה הוא רוצה מהבלנדר

מי שרוצה להכין שיקים עם נוזל ופירות שיקנה המילטון ביץ 1200 ש"ח.

מי שרוצה לרסק על יבש אז מדובר בסוג סכינים אחר . צריך לברר אצל היבואן.

מי שרוצה לרסק קרח גם לזה יש את סוג הבלנדר המיועד לכך.

נכון לא עשינו בפורום הזה סדר בבלגן כי כנראה אנחנו לא מתמצאים בזה

ב 100%.

אבל לפחות מהביקורים שלי בחנויות הבנתי שזה לא כל כך פשוט.

מי שהולך לקנות הכי יקר וחושב שבזה הוא פתר את כל הבעיות

והוא יכול לעשות הכל. טועה. חבל לשלם על בלנדר נניח ויטה מיקס או

המילטון משהוא כמו 3000 ש"ח ולעשות איתו דברים שהוא בפירוש לא

נועד אליהם. זה יכול להרוס את הסכינים ואולי יותר מיכך.

זה כמו לקנות מרצדס פרטית ולנסות להשתמש בה כרכב שטח.

אולי בגלל גודל המנוע היא תעשה את העבודה אבל כדאי היה

להשתמש ברכב שטח המיועד לכך. לפעמים כדאי להשמש בגמל

ולא במכונית.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני מבין את ההגיון שאתה מנסה להסביר פה (שחלקו, אגב, מושתת על דברים שאמר לך סוכן מכירות שישמח אם תקנה יותר ממכשיר אחד),
אבל,
לא נתקלתי במשהו שהייתי רוצה לעשות במטבח שקשור בלטחון משהו, שהויטמיקס לא מצליח לעשות.
הסכינים שלו לא מתכהות מכלום. ראיתי סכיני ויטמיקס שנראים כמו חדש למרות שטחנו בטעות מזלג וכף מנירוסטה.
ואם חס וחלילה המנוע מתחמם - יש מפסק אוטומאטי שמכבה את המכשיר עד שהוא מתקרר, הרבה לפני שנוצר בלאי כלשהו למנוע.
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

אני התרשמתי מהמוכר שניסה למכור לי את מה שאני צריך כדי שלא אתאכזב.

הבנתי שהזוית וצורת הסכין קובעות מה הבלנדר יכול לעשות. לאו דווקא איכות המכשיר

והסכין.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כדי לטחון סוכר ושומשום, הכי טוב מטחנת תבלינים קטנה. בזה אנחנו משתמשים לטחינת זרעים ואגוזים בכמות קטנה לסלט. עולה 150-200 שח, וקל להוציא את מה שטחנת כי המיכל קטן. אצלינו קוראים לזה "מולינקס" אבל זה שם שנדבק מהיצרן הראשון שהמציא את זה כנראה, כמו פריג'ידר..
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

רצ"ב פירוט הדגמים של ויטימיקס המיובאים לארץ ע"י היבואן הרישמי.
אנו רואים בבירור שיש כוס המיועדת לחומרים יבשים.

http://www.kiroskay.co.il/?pg=[po]search products[/po]&CategoryID=154&SearchParam=&Category=&SubCategory=&Manufacturer=56
נונצ'י_פונצ'י*
הודעות: 5
הצטרפות: 01 פברואר 2010, 13:47

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נונצ'י_פונצ'י* »

אורי, יש לך ויטהמיקס למכירה? איזה דגם ובכמה?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

נונצ'י, היה, מכרתי בערך אחרי שעה מרגע הפירסום. יהיו עוד בקרוב (יש מדי פעם).
ברוך, אם היתה לי יותר סבלנות הייתי מפנה אותך לכל מני דיונים ארוכים באתרי רו-פוד באינטרנט, שבו די ברור שהדעה הרווחת בקרב רוב הכותבים היא שהלהב ה "רטוב" עובד להם מצויין גם על יבשים וגם על קרח.
ההבדל הוא די מינורי לדעתי
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אור* »

שאלות לבעלי נסיון-
בהמילטון ביץ' אפשר לטחון חרובים לאבקה? (סליחה עם נשאל כבר.. הדף ארוך...)
האם במגימיקס ובויטמיקס ובהמילטון ביץ אפשר לטחון כמות קטנה של זרעים? אם כן, האם זה נוח מבחינת הגודל של המיכל לשימוש הזה או שנוח יותר במטחנת תבלינים?
פסטו וצימיצורי - עדיף להכין בממחה או במעבד מזון?
בעצם מה שאני מנסה להבין זה במה הכי טוב ונוח להכין פסטואים ולטחון זרעים וחרובים (בננות קפואות הבנתי שאפשר גם בזה וגם בזה)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אהלן אור.
לטחון חרובים לאבקה זה סיפור מורכב מאוד. ראשית יש להוציא את כל הגרעינים (זה לוקח זמן, יש דרכים לזרז את זה במקצת), ואז חייבים לטחון בבלנדר חזק מאוד או מטחנת תבלינים מסחרית (לא ביתית).
המילטון ביץ' מהדגמים שחדש עולה מעל 2000 ש"ח - מספיק טובים למשימה. צריך מהירות סיבוב גבוהה.
דבר אחר ששווה לבדוק - לנסות לטחון חרובים לאבקה במג'ימיקס ע"י הפעלתו למשך 10 דקות - לפעמים מג'ימיקס על 10 דקות עושה קסמים.

לגבי פסטו וטחינת תבלינים פשוטים, אני חושב שהכי טוב זה בלנדר מוט של בראון מהסוג שבא עם מיכל קטן. בלי המיכל אי אפשר. חשוב שזה יהיה בלנדר מוט מוצלח שמסתובב מהר יחסית. אבל זאת רק השערה שלי והאמת שאין ברשותי בלנדר מוט, כך שאני מעיד מנסיון שראיתי במטבחים אחרים ולא מנסיון אישי שלי.
טחינת תבלינים בבלנדר מסחרי (המילטון ביץ' או ויטמיקס) מתאפשרת רק בכמות גדולה יחסית (200-250 מ"ל לפחות)
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

חוזרת לעדכן ש- טפו,טפו,טפו - השיניים החדשות לבלנדר שהזמנו מבריטניה מחזיקות מעמד מעולה, כולל קרח וקפואים (חתיכות בננה קפואות וכו'). (מה שמעלה את התהייה הקונספרטיבית האם השיניים בישראל שבירות במיוחד?). בכל מקרה- מאז התיקון של הקיטשנאייד הכל ממש נהדר!

לגבי טחינה של תבלינים, סוכר וכו'- גם אצלנו משתמשים במטחנת תבלינים חשמלית. קלי קלות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מי מכיר בלנדר ברוויל 1500 ואט ויכול לתת המלצה והאם לדעתכם מספיק לשייק ירוק?
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אור* »

מכירים אתר שבו אפשר לקנות ויטמיקס 220V מחו"ל? באיביי לא מצאנו ובאתרים אירופיים יוצא אותו מחיר כמו לקנות בארץ
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אור* »

כלומר - מכירים אתר שבו אפשר לקנות בזול?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יעלפו - האם יש הבדל בין השיניים שקנית לשיניים שמוכרים בארץ, או שגם הן פושטיות כאלה מגומי?
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

בישראל שבירות במיוחד
גם לי הייתה תחושה כזו
השיניים הראשונות החזיקו 11 חודשים
אז שלחנו את המכשיר לתיקון במסגרת האחריות (משהו חשמלי)
והשיניים נשברו כולם שבוע אחרי שהוא חזר
השינים הבאות החזיקו שנה , ועכשיו התחילו להתפורר (אבל עכשיו יש לנו ויטה-וורינג אז הם הפסיקו)

שאלה : מישהו מכיר מה עושים במקרה שהמברשות של המנוע קצת חורקות ?

220V
http://www.coolshinystuff.com/220V.asp

לגבי הברוויל
הוא נראה מצויין, אומרים שהוא לא עושה עבודה חלקה כמו הויטהמיקס
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

האם יש הבדל בין השיניים שקנית לשיניים שמוכרים בארץ, או שגם הן פושטיות כאלה מגומי?

אני לא בטוחה מאיזה חומר עשויות השיניים שקיבלנו מבריטניה, אבל אני די בטוחה שהן מחומר אחר. השיניים שקיבלנו בישראל היו "גמישות" (נניח, אפשר היה לתפוס אותן ולהזיז קצת) ואלה לא. בימים האחרונים אני משתמשת בבלנדר באינטנסיביות רבה (כולל הרבה קוביות קרח ודברים קשים אחרים) והוא עומד בזה בגבורה.
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

הכי טוב ללכת ליבואן ולברר אצלו על איזה דגם הוא ממליץ? מה אפשר לעשות איתו ופרטים על חלקי החילוף
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

עדכון לגבי ה - JTC
הלהב שהוזמן הגיע מארה"ב (ויטה מיקס) אבל עקב חוסר הבנה הגיע להב לקרח, אחרי קצת התעסקות הורכבו הסכינים הישנים על המיסב החדש והעסק עובד פיקס כבר שבוע.
אני מקווה שהמיסב של הויטה מיקס יחזיק יותר זמן, אם מישהו רוצה אשמח להחליף את הלהב לקרח בלהב רטוב של ויטה מיקס (רק להב ללא המייסב).
ברוך*
הודעות: 16
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ברוך* »

מעניין כמה עולה בארץ בלנדר חדש של blentec ?
איילת*
הודעות: 426
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי איילת* »

בהמשך להמלצות - אני ממליצה על בלנדר מתוצרת פיליפס.
נונצ'י_פונצ'י*
הודעות: 5
הצטרפות: 01 פברואר 2010, 13:47

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נונצ'י_פונצ'י* »

אורי, יש חדש במשומשים?
גלי_לבנדר*
הודעות: 590
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

גם אני אשמח לשמוע על משומשים למסירה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מעניין כמה עולה בארץ בלנדר חדש של blentec ?
ראיתי חדש ב3000 (או 3100) שקל לפני מע"מ

יש חדש במשומשים
לא, אבל אשמח לעדכן במייל

אני ממליצה על בלנדר מתוצרת פיליפס
מדהים אותי כל פעם מחדש.. כמו שמביני דבר במכוניות יגידו לך שאיזה דגם ספציפי של סובארו מודל X (נגיד, שנת 87 או משהו) ממש לא רואה מוסך, ונוסע מצויין בלי בעיות..
אז נראה שיש כמה דגמים של קנווד ופיליפס שממש מחזיקים מעמד יפה אצל כל מני אנשים בלי להתקלקל (בעוד שרוב הדגמים מתקלקלים מהר מאוד).
בהקשר הזה אין על בלנדר של סבתא
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אז נראה שיש כמה דגמים של קנווד ופיליפס שממש מחזיקים מעמד יפה אצל כל מני אנשים בלי להתקלקל (בעוד שרוב הדגמים מתקלקלים מהר מאוד).

תלוי מאוד מה בדיוק מתכננים לעשות עם הבלנדר ובאיזו תדירות (וכן, גם הבלנדר קנווד בבית של אמא שלי שורד בגאווה למעלה מ-20 שנה)

(יעלפו ממחשב אחר)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מעניין כמה עולה בארץ בלנדר חדש של blentec ?
פיסת מידע חשובה שגיליתי היום!
הלכתי לקחת איזה בלנדר ישן מתיקון אצל מומחה די רציני לתיקון ושיחזור מכונות ומנועים חשמליים.
הוא הראה לי שני בלנדרים מקולקלים של blendtec שיושבים אצלו לתיקון. שאלתי אותו והוא אמר שזה מוצר גרוע. המנוע מאוד חזק אבל כל מה שמסביב מהונדס גרוע לגמרי. הראה לי איך הם נראים מבפנים וזה באמת נראה רע.
אז אמנם זה טוחן iPod, אבל גם מתקלקל בקלות יחסית. לפחות הדגם שנמכר בארץ.
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

הי, אשמח מאד לייעוץ מהמומחים פה באתר:
קראתי לפני מספר ימים חומר באינטרנט מאת ויקטוריה בוטנקו לגבי שייקים ירוקים שבהם מפרקים את העלים למולקולות קטנות וזה סופר בריא. אני מאד רוצה לנסות.
אם אני מעוניינת בבלנדר הכי זול שיש (עד 200 שקל נניח), אבל שיעשה את העבודה (כלומר באמת יפרק למולקולות קטנות), וכל הנושא של עמידות לאורך זמן לא מעניין אותי בשלב זה. כלומר, אין לי בעיה בשלב זה שיתקלקל תוך מספר חודשים. האם יש בכלל חיה כזאת? או כדי שבאמת יפרק למולקולות חייבים משהו יקר?
ועוד שאלה: אם אני עדיין רואה הרבה חתיכות קטנטנות ירוקות בשייק בגודל של נניח 3 מ"מ, אז זה אומר שהבלנדר בכלל לא עושה את העבודה? או שייתכן שהרוב כן התפרק כמו שצריך ואלה פשוט כמה שהתפספסו?
המון תודה מראש!!!
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

מישהו? :-)
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

הי ביתית,
אני טוחנת פטרוזיליה למשל עם הגבעולים בבלנדר די פשוט ולא רואה חתיכות של 3 מ"מ. אולי את צריכה לטחון עוד איזה 20 שניות.
יש מלא בלנדרים בסופרים שעולים כ200 ש"ח. נראים לי סבבה לגמרי. מה שכן, שימי לב שאת קונה בלנדר שיש בו אפשרות להכניס מוט מלמעלה, כלומר פתח עגול.
גם עם הבלנדר לא מגיע עם מוט תוכלי להכין ממקל של וילון או מטאטא, אחד כזה. בטח כתבו על כך בדף הזה כמה פעמים.
נסי גם תרד, מנגולד וחסה. ממש טעים.
ואגב, בסופר "מגה בעיר", קניתי לפני איזה שבועיים את הספר "ירוק לחיים" ב20 ש"ח.
בברכת יאאאאאאמי (-:
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

ואוו, 20 ש"ח? שווה בדיקה!
המון תודה על כל המידע. :-)
בשביל מה המוט חשוב?
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

המוט חשוב כדי שלא תצטרכי המון נוזלים. דוחפים איתו את המרכיבים בהתחלה עד שהכל מתערבל.
למשל אני שמה:
חצי צרור פטרוזיליה, כמה עלי חסה, בננה, תפוח ומיץ משני תפוזים קטנים.
אם לא היה לי מוט הייתי צריכה לשקשק את הלנדר ו/או להוסיף עוד תפוז או שניים (נוזלים בקיצור) כדי שהכל יתערבל בקלות. אבל ככה אני דוחפת הכל. שימי לב שהמוט צריך להיות נח לתפיסה אך לא ארוך כך שיגע בסכינים. יש בטח הוראות כאן בדף.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מוט= דחפן (-: לחיפוש כאן.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

אז אמנם זה טוחן iPod, אבל גם מתקלקל בקלות יחסית
כל מילה מיותרת (-:
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

אכן ראיתי הוראות פה בדף, ומוסבר אם הבנתי נכון שמלבד המוט צריך לארגן עוד חלק מעץ או בד שהמוט יהיה "בתוכו". האם זה משהו שאפשר לוותר עליו (לעצלנים כמוני שרוצים חיים קלים.....)? אפשר פשוט סתם לדחוף מקל דרך החור שיש למעלה וזהו, ופשוט להקפיד שזה לא יתקרב מדי לסכינים?
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

ועוד שאלה: אם בעצם בלנדר של 200 ש"ח עושה את העבודה, אז הקטע של הבלנדרים היקרים בסגנון ויטמיקס זה בעיקר הנושא של העמידות לאורך זמן? כדי שהבלנדר לא יתקלקל לאחר כמה חודשים קצרים?
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

לגבי הדחפן. אני חתכתי מוט ממקל של וילון באורך מתאים אבל בגלל עצלנותי כבר היו איזה פעמיים שלוש שהמוט נטחן בסכינים. אז לשיקולך.

לגבי הבלנדרים. לי יש בלנדר בן 10 די פשוט, נראה לי. אורי יורמן אומר שהוא טוב בגלל שהוא ישן.
הויטמיקס למשל יטחן ויכתוש בלי בעיה בננות קפואות בלי צורך להוסיף נוזלים וגם קרח ועוד. שלי לא עושה את זה.
תנסי לחשוב היתרונות של מכשיר ביתי לעומת תעשייתי.
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

אוקי, אני מתחילה לקבל תמונה טובה יותר. תודה. :-)
שאלה נוספת, אם אפשר:
דובר פה למעלה בדף על בעיה של "כיסי אוויר". מה בעצם הכוונה, ואיזו בעיה עלולה להיווצר?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ביתית, ראיתי שכתבת לי בדף הבית שתשמחי אם אענה פה על שאלתך. העדפתי פשוט לעמוד בצד ולראות מה אחרים יגידו לפני שאני משתלט כרגיל על השיחה ;-)
לגבי מה ששאלת על חיתוך מולקולרי או איך שלא ייקראו לזה.. המרקם הזה שמקבלים בויטמיקס... לא נתקלתי בבלנדר שמצליח לעשות את זה חוץ מאלה שמסתובבים ממש ממש מהר. (המסחריים שעולים בערך 3000 ש"ח חדש).
תחשבי אם את באמת רוצה וצריכה את זה.
עזבי לרגע את מה שכותבים בספרים. האם השייק שאת מכינה עם הבלנדר שלך עושה לך טוב?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

וגם, עצה כללית לגבי הארכת תוחלת החיים של בלנדרים - קצת תוספת עבודה (לוקח יותר זמן) אבל טוב למי שחשוב לו לא לשחוק את המכשיר -
לפני שמכנסים לבלנדר - לשבור את הקרח עם פטיש או משהו, ואת הפירות הקפואים לשים על קרש חיתוך ולחתוך ממש כמו שפורסים מלפפון. בנוסף, לא להכניס פירות יבשים מהפריזר.

דובר פה למעלה בדף על בעיה של "כיסי אוויר". מה בעצם הכוונה, ואיזו בעיה עלולה להיווצר?
זה דברים שמרגישים אותם כשמפעילים את הבלנדר. בהתאם למרקם ומהירות העבודה, המכשיר לא ממש יערבל את המזון שבתוכו, או יערבל רק את מה שלמטה... למשל, אם תקחי חומר קפוא לחלוטין או דביק, הוא יידבק לדפנות במקום לנזול במערבולת אל הסכינים. אפשר לפתור את זה על ידי הוספה של המון מים, אבל מצד שני, לא תמיד אנחנו רוצים המון מים (למשל כשמכינים גלידה או חומוס). אז עבודה נכונה עם הדחפן, והכרות טובה עם המכשיר, יכולים לעזור.
<מקווה שהתשובה החלקית הזאת עוזרת במשהו>
בעיה נוספת בכיסי אוויר חוץ מכך שהמזון לא נטחן, היא שכשהמכשיר פועל "על ריק", זה קצת שוחק את המיסבים. תלוי כמובן באיכות המכשיר, אבל זה נכון לגבי כולם במידה זאת או אחרת. תחשבי על זה כמו ההבל בין לתת אגרופים לשק איגרוף לעומת לתת אגרופים באוויר. באופציה השניה את שוחקת מאוד את המרפק.
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

תודה אורי!!!
המידע בהחלט עוזר ומוערך מאד!
ועכשיו עדכון:
קניתי מכשיר. 700 וואט, 250 שקל. מותג סתמי. מיכל זכוכית. כולל חור למעלה.
שמתי חצי פאפיה וקצת פחות מכוס דחוסה עשב חיטה (וכמובן קצת מים - פחות מכוס להערכתי).
החדשות הטובות: לאחר דקה וחצי טחינה, יצא רסק ירוק זרחני עם מרקם שנראה ממש כמו בצילומים שיש באתר של ויקטוריה בוטנקו. אין לי ספק שרוב הכלורופיל הצליח לצאת החוצה ולהפוך למיץ. גם אם נשארו חתיכות לא טחונות, לא הצלחתי לראות אותן בעין בלתי מזוינת.... :-)
החדשות הפחות טובות: הטעם לא היה מסעיר במיוחד. בהחלט הרגישו את העשב חיטה, ועשב חיטה זה לא ממש מעדן....... התאכזבתי קצת, כי הבנתי שכל הרעיון הוא שסופסוף הירוקים יכולים להיות ממש טעימים. היה חביב, שלא תבינו לא נכון, אבל לא "מאד טעים".
מצד שלישי, קראתי חומר באתר הזה שכתב WITH PASSION, ואני מבינה שאם עלים מסוימים לא הכי טעימים לי, סימן שזה לא בדיוק מה שהגוף שלי צריך כרגע. אז אני אנסה בימים הקרובים חסה / פטרוזיליה / סלרי, שאלה דברים שאני גם מאד אוהבת בשוטף, ונראה איך הולך.
נראה לי שצריך בערך שבוע כדי לדעת באמת עד כמה זה עושה לי טוב בריאותית. אז נחכה.
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

עוד משהו לאורי: ראיתי לאורך הדף הזה שקנית במהלך השנים המון בלנדרים. אני סקרנית: זה בגלל שהם מתקלקלים מדי פעם וחייבים חדש, או שאתה פשוט משווק אותם לאנשים אחרים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עוד משהו לאורי: ראיתי לאורך הדף הזה שקנית במהלך השנים המון בלנדרים. אני סקרנית: זה בגלל שהם מתקלקלים מדי פעם וחייבים חדש, או שאתה פשוט משווק אותם לאנשים אחרים?
יש לי נוהג כשאני עובר דירה, להשאיר מתנה בלנדר טוב. חילקתי כבר שני ויטמיקסים ועוד המילטון ביץ' אחד מהסוג שעולה 3000 שקל, לאנשים שאני אוהב.
וחוץמזה אני משווק אותם יד שניה ברווח "דמי כיס" שכזה. משהו באמצע בין פרנסה קלה לבין הפצת הבשורה. עד עכשיו מכרתי שניים, שניהם לחברי הקהילה.

לגבי עשב החיטה,
תוך כדי שקראתי את השורה שמתי חצי פאפיה וקצת פחות מכוס דחוסה עשב חיטה (וכמובן קצת מים - פחות מכוס להערכתי). , כבר אמרתי לעצמי "אוף בטח יצא לה לא טעים"..
פשוט ככה זה עם עשב חיטה. חוץ מזה שעשב חיטה הוא כל כך סיבי, שרצוי לסנן את התוצאה.
השנה הכוסברה מצויינת, נסי קצת!

קניתי מכשיר. 700 וואט, 250 שקל. מותג סתמי. מיכל זכוכית. כולל חור למעלה.
מזל טוב, הלוואי ויאריך ימים! :-)
אם תרצי להכין לו דחפן, נסי לחפש מוט עץ עבה ככל האפשר שנכנס לתוך החור.. אם מוט העץ דק מדי, יהיה קשה להשתמש בו כדחפן כי הוא פשוט יעבור דרך דברים במקום לדחוף אותם.
יש שאריות של נגריות בסביבתך? יש לך איזה מקל של מעדר או את חפירה? זרקו ברחוב איזה לול ישן לתינוק? רוב הדחפנים שהכנתי היו מפינת ה "גדר" של לול ישן.
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

איזה כיף שאפשר להתייעץ כאן עם אנשים מנוסים ולקבל פידבקים! תודה אורי. מתחילה להרגיש הרבה פחות טירונית.... השייקים האלה משביעים בטירוף אגב. הדחף לנשנש (אוכל בריא) בין הארוחות ממש יורד.....
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

קניתי מכשיר. 700 וואט, 250 שקל. מותג סתמי. מיכל זכוכית. כולל חור למעלה.
מזל טוב ובהצלחה! @}
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

תודה סירופ :-)
ואורי: אכן כוסברה זה מעולה! טעמתי אתמול והתמכרתי (עם מלון).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ואורי: אכן כוסברה זה מעולה! טעמתי אתמול והתמכרתי (עם מלון).
היו לנו איזה שבועיים שלמים לא מזמן שממש התמכרנו לשילוב מלון-תמר-כוסברה
יעלי_לה
הודעות: 4316
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

אולי יש למישהו מטחנת תבלינים פשוטה ותקינה ללא שימוש? שלי סיימה את חייה בצער ואני מחפשת בנרות אחת במקומה, לא מצאתי לא באגורה ולא ביד2...
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אכן כוסברה זה מעולה!

חזרתי רק כדי לעשות פרצוף ירוק מעוות ולומר- יאק! כוסברה!
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

ואללה, בהחלט סיבה טובה לחזור :-)
yael_o*
הודעות: 66
הצטרפות: 23 מרץ 2009, 01:52

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי yael_o* »

התחלתי לחפש ברשת מטחנת זרעים והלכתי לאיבוד. מחפשת משהו לא יקר מדי שיידע לטחון דק פשתן ושומשום בעיקר. יש המלצות? (מכירה מכשיר ישן מאוד שעובד מצוין, אבל לא ראיתי משהו דומה). אגב, זה מספיק גם בשביל להכין טחינה נאה ? או שצריך בלנדר חזק שיטחן פשתן מושרה במים? תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”