בת חן
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
בת חן
שלום בת חן
ברוכה הבאה @}
כפי שכתבתי לך, אנחנו שכנות. בנותי צעירות מבנך, גילאי 3.5 ו-2. בכול מקרה אתם מוזמנים לבקרנו, באם תחפצו.
כמו כן, אני מפצירה בך להפסיק ולמחוק הודעות מן הדף מפגשי חינוך ביתי בפתח תקווה אלא אם כן אלה הודעות פוגעות ומעליבות באופן אישי את אחד המשתתפים בדיון.
את מציגה אלטרנטיבה ייחודית ומאתגרת, ודווקא הדיון והשאלות מאוד מלמדות ומעניינות. גם חוסר ההסכמה מפרה ומלמד. באם את חפצה לחלוק מידע בלבד ולספר מחוויותייך אני מציעה לך להפוך את הדף לדף בלוג. למרות שאת פתחת את הדף, כל אחד רשאי להוסיף הודעה ולהשתתף כרצונו, לתשומת ליבך @}
ברוכה הבאה @}
כפי שכתבתי לך, אנחנו שכנות. בנותי צעירות מבנך, גילאי 3.5 ו-2. בכול מקרה אתם מוזמנים לבקרנו, באם תחפצו.
כמו כן, אני מפצירה בך להפסיק ולמחוק הודעות מן הדף מפגשי חינוך ביתי בפתח תקווה אלא אם כן אלה הודעות פוגעות ומעליבות באופן אישי את אחד המשתתפים בדיון.
את מציגה אלטרנטיבה ייחודית ומאתגרת, ודווקא הדיון והשאלות מאוד מלמדות ומעניינות. גם חוסר ההסכמה מפרה ומלמד. באם את חפצה לחלוק מידע בלבד ולספר מחוויותייך אני מציעה לך להפוך את הדף לדף בלוג. למרות שאת פתחת את הדף, כל אחד רשאי להוסיף הודעה ולהשתתף כרצונו, לתשומת ליבך @}
-
- הצטרפות: 11 יולי 2006, 18:04
בת חן
שלום בת חן, גם אני מצתרפת לברכות . וסקרנית לשמוע עוד ואף להיפגש .
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
בת חן
שלום בת חן וברוכה הבאה
מצטרפת להזמנה של שרון ס לפגוש אותנו ב מפגשים בפארק כפר סבא @}
עד כמה שידוע לי, מאחר ורוב משפחות החינוך הביתי בישראל קרובות יותר לחינוך חופשי מאשר לחינוך ביתי עם מערכת מסודרת, המפגשים החברתיים והסיורים הלימודיים מתחילים רובם ככולם בשעות הבוקר. בארה"ב רוב המשפחות בחינוך ביתי נוהגות בדרך שיותר קרובה לשלכם, עד כמה ששמעתי אתם אנגלוסקסים?
מקווה שתוכלו להצטרף אלינו!
מצטרפת להזמנה של שרון ס לפגוש אותנו ב מפגשים בפארק כפר סבא @}
עד כמה שידוע לי, מאחר ורוב משפחות החינוך הביתי בישראל קרובות יותר לחינוך חופשי מאשר לחינוך ביתי עם מערכת מסודרת, המפגשים החברתיים והסיורים הלימודיים מתחילים רובם ככולם בשעות הבוקר. בארה"ב רוב המשפחות בחינוך ביתי נוהגות בדרך שיותר קרובה לשלכם, עד כמה ששמעתי אתם אנגלוסקסים?
מקווה שתוכלו להצטרף אלינו!
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של בת_חן*
בת חן
וואוו
שלום לכולם
המון תודה על הברכות
לא שמתי לב עד שכתבו לי בדף אחר שכותבים גםכאן.
סליחה על חוסר תשומת הלב.
ובכן, לא הצלחתי להבין מתי והיכן המפגשים מתקיימים
ואשמח לפגוש ולהכיר עוד משפחות בחינוך הביתי.
וגם חברים חדשים
בהצלחה לכולנו
שלום לכולם
המון תודה על הברכות
לא שמתי לב עד שכתבו לי בדף אחר שכותבים גםכאן.
סליחה על חוסר תשומת הלב.
ובכן, לא הצלחתי להבין מתי והיכן המפגשים מתקיימים
ואשמח לפגוש ולהכיר עוד משפחות בחינוך הביתי.
וגם חברים חדשים
בהצלחה לכולנו
-
בת חן
שלום טליה
אני לא ממש בקיאה במושגים של החינוך הביתי
הגעתי לעולם הזה מאחר והיה לילד מאד לא טוב בבית הספר
העברתי אותו ללימודים בבית
היום בבוקר, היה מכתב בתיבת הדאר שלנו ממשרד החינוך
יש אישור לחינוך ביתי-היום קיבלנו את האישור.
אנגלוסקסים?
לא יודעת
אולי כן ואולי לא
אמרי לי מתי והיכן המפגשים-לא הצלחתי להבין בדיוק.
תודה על דברייך
ערב מבורך
אני לא ממש בקיאה במושגים של החינוך הביתי
הגעתי לעולם הזה מאחר והיה לילד מאד לא טוב בבית הספר
העברתי אותו ללימודים בבית
היום בבוקר, היה מכתב בתיבת הדאר שלנו ממשרד החינוך
יש אישור לחינוך ביתי-היום קיבלנו את האישור.
אנגלוסקסים?
לא יודעת
אולי כן ואולי לא
אמרי לי מתי והיכן המפגשים-לא הצלחתי להבין בדיוק.
תודה על דברייך
ערב מבורך
-
בת חן
האם יש רק פארק אחד בכפר סבא?
יש כתובת?
יש כתובת?
-
בת חן
חלוקית נחל שלום
אל תפצירי בי
הדף ההוא אינו דף מלחמות
אל תפצירי בי
הדף ההוא אינו דף מלחמות
-
בת חן
בת חן, כול עוד והדף אינו מוגדר כדף תמיכה או כדף בלוג שלך, זכותו לצמוח ולהיות למה שכלל חברי הקהילה יהפכו אותו. הנושא מעניין את כולם ומרכזי באתר. הגיוון והדרכים השונות לקיום חינוך בייתי מעשירות ומפרות. העובדה שפתחת את הדף אינה מקנה לך זכויות יתר עליו בכול צורה שהיא וכול מחיקה או עריכה מגמתית אינה מקובלת באתר. רציתי להסב את תשומת ליבך לכך, בצורה עדינה ומכבדת בדף הבית שלך, שהוא המקום להערות אישיות אלייך. ואם הנושא שנוי במחלוקת הדף ישקף את מגוון הדעות וטוב שכך. כולנו נתרמים ומעושרים. תודה לך שפתחת את הדף, אנא אפשרי לדיון המרתק להתקיים @}
-
בת חן
ובנוגע לפארק כפר סבא, יש פארק אחד, גדול ומרהיב, בדרך כלל נפגשים בחלק שקרוב לאצטדיון, רחוב בן יהודה אם אינני טועה.
-
בת חן
אם יסתדר לכם ביום שני, תהיי בקשר: 054-4612951
-
בת חן
מי יכול לומר לי איך הופכים דף לדף בלוג?
-
בת חן
תודה רבה
ועוד שאלה,
האם בדף בלוג כולם יכולים לכתוב ולערוך כמו בכל דף אחר?
מה ההבדל בניהם?
ועוד שאלה,
האם בדף בלוג כולם יכולים לכתוב ולערוך כמו בכל דף אחר?
מה ההבדל בניהם?
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2009, 08:12
בת חן
את קונטרול פריק ברמות קשות. אם תמחקי אנשים אחרים - ימחקו אותך. תמשיכי לפזר ברכות מזויפות, אני כבר הבנתי מה את ( רמז - מתחיל ב-כ ).
-
בת חן
תודה על המילים
מי יתן וכל ברכות שמיים ממעל יחולו על ראשך
"להבדיל ממך..."
מי יתן וכל ברכות שמיים ממעל יחולו על ראשך
"להבדיל ממך..."
-
-
בת חן
בת חן
כשאני קוראת את הדברים שאת כותבת, אני מרגישה שאת מקווה לפגוש עוד משפחות בחינוך ביתי יותר בסגנון שלכם - עם יום לימודים מסודר ברמה כלשהי.
לאחרונה אני התפקחתי מציפייה מסויימת שהיתה לי בנוגע לחברה לילדים בחינוך הביתי, ולכן חשוב לי לחלוק איתך את הידע שלי לגבי "מפת החינוך הביתי במדינת ישראל" - נקרא לזה כך.
ובכן: באזור גוש דן יש מעט משפחות עם ילדים "גדולים" (עשר ומעלה), כאשר אלה אינם יוצרים כמעט קשרים עם משפחות אחרות מאלה הסובבות אותם כבר שנים, מאחר ודי להם בחברים שיש להם ושהם מכירים שנים ארוכות, וזה ברור ומובן. חלק מהמשפחות הללו חברות בקבוצת הסיורים של גוש דן, שנפגשת פעם בשבועיים בימי רביעי לסיור לימודי מאורגן כלשהו. הקבוצה הזו מלאה, ולרוב תצטרכי להצטרף ל"רשימת המתנה" לסיורים, בתקווה שלא ירשמו מספיק מהחברים בקבוצה.
בגדול - כל המשפחות בארץ נמצאות בחינוך חופשי, ואין להם שעות לימוד או נושאי לימוד מסודרים. תוכלי לקרוא הרבה כאן באתר על הגישה הזו, במידה וזה מעניין אותך. בשל כך, רוב המפגשים (החברתיים) נערכים בשעות הבוקר. באזור שלך יש כאלה בהוד השרון (ילדים קטנים יותר, עד כמה שאני יודעת), בת"א (שוב, קטנים), כפר סבא (גם ילדים בגילכם), ובמושב חירות (גם ילדים בגילכם וגדולים יותר, בגן שעשועים מאוד לא נגיש, להערכתי, לכסאות גלגלים). אשר לשעות אחר הצהריים - בהן לילדים יש חוגים, והילדים מהשכונה חוזרים לבתיהם ופנויים למשחק, ועל כן אני בספק אם מישהו ירצה דווקא בשעות הללו לצאת מהבית.
ידוע לי, לא מהכרות אישית, שקיימת בירושלים קבוצת חינוך ביתי שנפגשת פעם בשבועיים בגן החיות התנכ"י, עם ילדים בגילכם וגם גדולים יותר, שהמשפחות החברות בה גם מלמדות בבית שיעורים מסודרים בנושאים מסויימים. יש גם דתיים בקבוצה הזו. אולי שווה לכם לנסות ליצור קשר איתם? אולי אצלהם תמצאי יותר עניין משותף לא ידוע לי על אף אחד מהם שגולש באתר הזה באופן קבוע, אבל סביר להניח שאם תבקשי, יהיה מישהו שיוכל לקשר אותך למישהו מהקבוצה ההיא.
מקווה שלא תתייאשי, ושאת וגם ילדך תהיו תמיד-תמיד מוקפים בחברים ואהבה @}
כשאני קוראת את הדברים שאת כותבת, אני מרגישה שאת מקווה לפגוש עוד משפחות בחינוך ביתי יותר בסגנון שלכם - עם יום לימודים מסודר ברמה כלשהי.
לאחרונה אני התפקחתי מציפייה מסויימת שהיתה לי בנוגע לחברה לילדים בחינוך הביתי, ולכן חשוב לי לחלוק איתך את הידע שלי לגבי "מפת החינוך הביתי במדינת ישראל" - נקרא לזה כך.
ובכן: באזור גוש דן יש מעט משפחות עם ילדים "גדולים" (עשר ומעלה), כאשר אלה אינם יוצרים כמעט קשרים עם משפחות אחרות מאלה הסובבות אותם כבר שנים, מאחר ודי להם בחברים שיש להם ושהם מכירים שנים ארוכות, וזה ברור ומובן. חלק מהמשפחות הללו חברות בקבוצת הסיורים של גוש דן, שנפגשת פעם בשבועיים בימי רביעי לסיור לימודי מאורגן כלשהו. הקבוצה הזו מלאה, ולרוב תצטרכי להצטרף ל"רשימת המתנה" לסיורים, בתקווה שלא ירשמו מספיק מהחברים בקבוצה.
בגדול - כל המשפחות בארץ נמצאות בחינוך חופשי, ואין להם שעות לימוד או נושאי לימוד מסודרים. תוכלי לקרוא הרבה כאן באתר על הגישה הזו, במידה וזה מעניין אותך. בשל כך, רוב המפגשים (החברתיים) נערכים בשעות הבוקר. באזור שלך יש כאלה בהוד השרון (ילדים קטנים יותר, עד כמה שאני יודעת), בת"א (שוב, קטנים), כפר סבא (גם ילדים בגילכם), ובמושב חירות (גם ילדים בגילכם וגדולים יותר, בגן שעשועים מאוד לא נגיש, להערכתי, לכסאות גלגלים). אשר לשעות אחר הצהריים - בהן לילדים יש חוגים, והילדים מהשכונה חוזרים לבתיהם ופנויים למשחק, ועל כן אני בספק אם מישהו ירצה דווקא בשעות הללו לצאת מהבית.
ידוע לי, לא מהכרות אישית, שקיימת בירושלים קבוצת חינוך ביתי שנפגשת פעם בשבועיים בגן החיות התנכ"י, עם ילדים בגילכם וגם גדולים יותר, שהמשפחות החברות בה גם מלמדות בבית שיעורים מסודרים בנושאים מסויימים. יש גם דתיים בקבוצה הזו. אולי שווה לכם לנסות ליצור קשר איתם? אולי אצלהם תמצאי יותר עניין משותף לא ידוע לי על אף אחד מהם שגולש באתר הזה באופן קבוע, אבל סביר להניח שאם תבקשי, יהיה מישהו שיוכל לקשר אותך למישהו מהקבוצה ההיא.
מקווה שלא תתייאשי, ושאת וגם ילדך תהיו תמיד-תמיד מוקפים בחברים ואהבה @}
-
בת חן
טליה,
המון תודה על המידע
אני אבדוק
ואני לעולם לא מתייאשת
ואכן, אנחנו מוקפים בהמון אהבה
פשוט רציתי שהילד יפגוש עוד יךדים שלומדים בחינוך הביתי.
אם לא נמצא, לא יקרה אסון
אני פה, ואם נפגוש זה יהיה נהדר
בת חן
המון תודה על המידע
אני אבדוק
ואני לעולם לא מתייאשת
ואכן, אנחנו מוקפים בהמון אהבה
פשוט רציתי שהילד יפגוש עוד יךדים שלומדים בחינוך הביתי.
אם לא נמצא, לא יקרה אסון
אני פה, ואם נפגוש זה יהיה נהדר
בת חן
-
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
בת חן
הסיורים הלימודיים מתקיימים כל יום רביעי, כלומר כל שבוע.
הקבוצה לא רק שפתוחה לחדשים, אלא שלאחרונה התעשרנו בהרבה משפחות חדשות עם ילדים בכל הגילאים. זה לא רק כיף, אלא שיש מספיק ילדים למלא סיור, והרבה פעמים יש גם מספיק ילדים כדי לזכות בהדרכה נפרדת לגדולים (תשע עד ארבע עשרה בערך) ולקטנים (חמש עד שמונה בערך), לטובת כל הילדים.
רק חלק מהסיורים מוגבלים במספר המשתתפים (מה שגורר רשימת המתנה), אבל יש עדיפות למקדימים להירשם.
באזור גוש דן יש מעט משפחות עם ילדים "גדולים" (עשר ומעלה), כאשר אלה אינם יוצרים כמעט קשרים עם משפחות אחרות מאלה הסובבות אותם כבר שנים, מאחר ודי להם בחברים שיש להם ושהם מכירים שנים ארוכות, וזה ברור ומובן.
לאו דווקא.
ממה שאני רואה סביבי, הילדים היותר גדולים מקיימים חיים מאוד עשירים בחוגים אחרי הצהריים. כבר אי אפשר לבוא ולשבת בנחת במפגש בפארק, כי מהר מאוד צריך לרוץ הביתה, ולחוג.
הקבוצה לא רק שפתוחה לחדשים, אלא שלאחרונה התעשרנו בהרבה משפחות חדשות עם ילדים בכל הגילאים. זה לא רק כיף, אלא שיש מספיק ילדים למלא סיור, והרבה פעמים יש גם מספיק ילדים כדי לזכות בהדרכה נפרדת לגדולים (תשע עד ארבע עשרה בערך) ולקטנים (חמש עד שמונה בערך), לטובת כל הילדים.
רק חלק מהסיורים מוגבלים במספר המשתתפים (מה שגורר רשימת המתנה), אבל יש עדיפות למקדימים להירשם.
באזור גוש דן יש מעט משפחות עם ילדים "גדולים" (עשר ומעלה), כאשר אלה אינם יוצרים כמעט קשרים עם משפחות אחרות מאלה הסובבות אותם כבר שנים, מאחר ודי להם בחברים שיש להם ושהם מכירים שנים ארוכות, וזה ברור ומובן.
לאו דווקא.
ממה שאני רואה סביבי, הילדים היותר גדולים מקיימים חיים מאוד עשירים בחוגים אחרי הצהריים. כבר אי אפשר לבוא ולשבת בנחת במפגש בפארק, כי מהר מאוד צריך לרוץ הביתה, ולחוג.
-
בת חן
בשמת לזה התכוונתי ואני מצטערת אם הובן משהו מעליב או משהו כזה... אני שמחה לשמוע על הקבוצה של גוש דן! סליחה על אי הדיוקים ותודה על התיקונים.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2009, 14:26
בת חן
הקבוצה לא רק שפתוחה לחדשים, אלא שלאחרונה התעשרנו בהרבה משפחות חדשות
(Y)
וגם, בתור אחת המשפחות היותר חדשות בסיורי גוש דן (חצי שנה אחרונה לערך) אנחנו מתרשמים שהקבוצה על פרטיה, מאוד פתוחים ומקבלים, ומאוד שמחים ליצור קשרים חדשים ולהפגש מידי שבוע מחדש
לגבי ההתפכחות - לי יש דווקא התפכחות אחרת... שאולי בת חן, את תוכלי להתחבר אליה: הציפיה שלי בהתחלה, למצוא חברים בחינוך ביתי שהם "באותו ראש" כמו שלנו בדיוק, התבררה כציפיה לא מציאותית. ולו בגלל שאין משפחת חינוך ביתי אחת הדומה בדיוק לרעותה. גם בין המשפחות ה"חופשיות" יותר, יש דרגות שונות של חופש, ורמות שונות שנעות בין לימוד זה או אחר, לאי-לימוד כלל, ואני למדתי להנות מהשוני הזה, לכבד אותו, וללמוד ממנו. אנחנו לומדים הרבה מחברינו לחינוך הביתי, ולכן לא הייתי לרגע מקלה ראש בחשיבותם של המפגשים החברתיים (ובהם אני כוללת גם את אלו שלמטרת חיברות טהורה, וגם את אלו שמטרתם לימודית יותר כמו הסיורים). הילדים לומדים המון זה מזה, וגם אחד מהורי השני, ואנו ההורים לומדים המון זה מזו וגם מילדינו וילדיהם של חברינו... וזאת בלי כל כוונת "לימוד" - רק מהשהיה בצוותא, והשיחות שבינינו, וההקשבה והראיה זה את זה.
(Y)
וגם, בתור אחת המשפחות היותר חדשות בסיורי גוש דן (חצי שנה אחרונה לערך) אנחנו מתרשמים שהקבוצה על פרטיה, מאוד פתוחים ומקבלים, ומאוד שמחים ליצור קשרים חדשים ולהפגש מידי שבוע מחדש
לגבי ההתפכחות - לי יש דווקא התפכחות אחרת... שאולי בת חן, את תוכלי להתחבר אליה: הציפיה שלי בהתחלה, למצוא חברים בחינוך ביתי שהם "באותו ראש" כמו שלנו בדיוק, התבררה כציפיה לא מציאותית. ולו בגלל שאין משפחת חינוך ביתי אחת הדומה בדיוק לרעותה. גם בין המשפחות ה"חופשיות" יותר, יש דרגות שונות של חופש, ורמות שונות שנעות בין לימוד זה או אחר, לאי-לימוד כלל, ואני למדתי להנות מהשוני הזה, לכבד אותו, וללמוד ממנו. אנחנו לומדים הרבה מחברינו לחינוך הביתי, ולכן לא הייתי לרגע מקלה ראש בחשיבותם של המפגשים החברתיים (ובהם אני כוללת גם את אלו שלמטרת חיברות טהורה, וגם את אלו שמטרתם לימודית יותר כמו הסיורים). הילדים לומדים המון זה מזה, וגם אחד מהורי השני, ואנו ההורים לומדים המון זה מזו וגם מילדינו וילדיהם של חברינו... וזאת בלי כל כוונת "לימוד" - רק מהשהיה בצוותא, והשיחות שבינינו, וההקשבה והראיה זה את זה.
-
בת חן
"הקבוצה של גוש דן"
היכן הקבוצה?
כיצד מגיעים אליה? כיצד יוצרים קשרים?
אשמח לשמוע
בת חן
היכן הקבוצה?
כיצד מגיעים אליה? כיצד יוצרים קשרים?
אשמח לשמוע