- דף זה עוסק בשאלות ועיצות שונות הקשורות בגידול כלבים. אנא, השתתפו, שאלו, הציעו... והחיו את הדף!
- דף זה איננו המקום להודעות על כלבים למסירה. אנא גשו לדף ככר השוק להוספת הודעה על אימוץ, מסירה, מציאה וכו'.
- יש לי שאלה.
בערב, הרבה שעות אחרי מצאתי את הכלב שלנו מתכרבל לצידה על המזרון ואח"כ מצאתי את הכתם היבש מהבוקר - רטוב.
זאת לא עבודה שלה,זה בטוח. והדיוק במיקום גרם לי לחשוד בו, בכלב.
ובעצם זה די הגיוני, לא? ככה הם מסמנים. הם מרחרחים שתן של כלבים אחרים ומשתינים על.
אבל מה פתאום שתן של תינוקת? ומה, עכשיו הוא ישתין לי בכל מקום שהיא תשאיר כתם? עכשיו הוא יחזור ויחדש את הסימון שלו במזרון? ממש לא בא לי...
מה אני יכולה לעשות כדי למנוע ממנו לסמן בבית? (רוצה לציין שמדובר בכלב בן 5 שרגיל לגור בבית ויודע שקקי-פיפי עושים בחוץ)
טרה רוסה (27.02.2004 08:18):
הוא מסורס?
(אפרופו שתן של תינוקות וכלבים: המיילדת שלי המליצה לאחר הלידה לשים בבית על הרצפה חיתול מלוכלך של התינוקת, כדי שהכלבים/חתולים יוכלו להתרגל לריח)
ה עוגיה (27.02.2004 09:29):
לא מסורס ולא יסורס (לא החלטה שלי. אני אמא מאמצת).
ולגבי חיתול- את בטח יודעת מה קורה כשהם פוגשים חיתול עם קקי...
וט וומן (29.02.2004 11:35):
לפני שמאשימים את אחד מבני הבית הייתי מוודאת את מקור ההשתנה, אם את בטוחה שאכן זהו כלבך האהוב יש לפעול כך: קודם כל יש לשלול בעיה פיסיולוגית אמיתית כגון דלקת בדרכי שתן (האם הכלב מסמן כך מאז שהתינוקת נולדה?) ייתכן שבשל הדלקת הוא מטפטף שתן (האם בחוץ הוא משתין באופן נורמאלי?). בעיה נוספת יכולה להיות בעיה בפרוסטטה, בעיה שכיחה ביותר שמתחילה בסביבות הגילאים הללו ואז לצערי הפתרון היחיד הוא סרוס. אך בתקופה זו של העונה ישנן כלבות מיוחמות המגרות כלבים לא מסורסים ואז מתחיל סימון של הבית.
- איך אפשר לווסת את הריח של כלבי? בימים רגילים אין לי בעיה ואני אפילו אוהבת את הריח. אבל עכשיו בהריון אני סובלת וסובלת מהריח והוא סובל כי אני לא מפנקת אותו בליטופים כמו בעבר.
1) טרה רוסה ממליצה: טיפול שיניים לכלב יכול לעזור (ובטח גם לא יזיק). זה כמו טיפול של שיננית, ואם הכלב זקן ויש לו שן רקובה, אולי גם צריך לבצע עקירה.
2) סיגל ב מציעה: אולי זה המזון שהוא אוכל?
ראשל''צ (2004-06-21T03:33:25):
ימי אימוץ בכל יום ו'
www.stop.org.il
תמרול ה (2004-09-28T16:54:19):
לקחנו לנסיון גורה מעורבת מתוקה בת 4 חודשים, ואני, שלא רגילה לבעלי חיים בבית, מתחילה להבין שכוונות טובות שלי כלפי הילדות זה דבר אחד, והקושי שלי עם בעל חיים קופץ, נושך, שורט, מכרסם כל, עולה על השולחנות כשאנחנו לא רואים (חכמה זאתי)... הולך וגובר.
הבעל מנוסה עם כלבים משחר ברייתו ובריאתו, הבנות משוגעות על הגורה, ואני ממש סובלת. מרגישה חשש, פחדים שממשובת נעורים תנשוך באמת (נושכת הרבה מאד, לפעמים עד זוב דם), תפגע באמת, ורוצה להחזיר אותה לבעליה שמוכנים לקבל בחזרה. כאמור בידיעת כולם זו תקופת נסיון. היא כבר חודש אצלנו.. מרגישה שאסור לדחות יותר. יש אולי טיפים איך לעזור לבנות לא לסבול כל כך? ובכלל הצעות מה אפשר לעשות במכלול הזה?
>תמרולה נורא כועסת על עצמה שמכוונות טובות תגרום סבל מיותר לבנות<
רוני בלוני (2004-09-30T10:57:55):
תמרולה, נראה שהייתם זקוקים לכלב מעט יותר מבוגר.
כלבים מבוגרים יותר הם בד"כ רגועים יותר וכבר פחות מחדדים את השיניים (ולרוב מחונכים גם לצרכים).
תנסי למצוא איזה שטיחון קטן ונסי להרגיל את הכלבה לשכב אך ורק על השטיחון הזה, אם זו גורה אז עדיף באיזה פינה.
בכל פעם שתרגישי שהיא נושכת מיד תני לה משהו שלה ללעוס
אוהב מדבר? (13.10.2004 22:39):
אני מגדל כלבים מגיל צעיר מאוד ולמדתי כלבנות וטיפול בבעיות התנהגות של כלבים בהולנד.
כיום אני משקם כלבים בטראומה או כלבים בעייתיים.
במידה ויש למישהו שאלות בנושאים הבאים:
בחירת כלב ואימוץ
בעיות גורים
משמעת ותוקפנות
צרכים
מזון
או כל שאלה אחרת אשמח לעזור
מגדלת (13.10.2004 23:01):
באיזה שמפו מומלץ להישתמש ברחיצת כלב.
אוהב מדבר? (13.10.2004 23:25):
קודם כל לא מומלץ להישתמש בשמפו של בני אדם כי רמת ה-ph של הכלבים שונה.
שוק הטיפוח של הכלבים היתפתח מאוד בשנים האחרונות וניתן למצוא מגוון רחב.
יש כמה סוגים: נגד פרעושים, רגיל, לבעיות עור וקשקשים, לכלבים מסריחים ולפי צבעי פרווה.
אני אישית לא ממליץ על שמפו נגד פרעושים כי הוא לא עוזר במיוחד והוא לא מונע.
הכלבה שלי שחורה ואני משתמש בשמפו לכלבים עם פרווה שחורה,אומנם פינוק אבל למה לא.
זה עושה לה ברק בשיער ושומר על הפרווה מקרני השמש.
מקווה שעזרתי
מיקו'ש (15.10.2004 17:30):
היי,
יש לנו כלבה בת 4 חודשים, הגיעה אלינו לפני חודשיים, האסקי סיבירית...
אני ובעלי מאוד משתדלים להוציא אותה כמה שיותר החוצה אז ככה: על פיפי אין מה לדבר בכלל (שתעשה בחוץ) אבל צואה איכשהו עד השבוע הצלחנו לזהות (פחות או יותר) אחרי אוכל...... אבל בשבוע וחצי האחרונים משום מה היא פשוט לא עושה כלום בחוץ.. יותר מחפשת אוכל, משחקת.. אני מטיילת איתה שעה בחוץ , חוזרות הביתה והופ... קקי, פיפי...
יש לציין שאני אוטוטו בחודש תשיעי להיריון... וקצת קשה להסתובב שעה בחוץ... הייתי רוצה לשאול אם יש תקווה????
בכל זאת עוד מעט מגיע תינוק חדש למשפחה ולא אוכל להיות עם הסמרטוט כל היום...
ועוד דבר, יש לה שמיכה שעליה היא עושה פיפי כבר המון זמן.. ובשבוע הזה שלא עושה קקי בחוץ החלה לעשות קקי על השמיכה ולא על הרצפה במטבח (כמו שנהגה לעשות עד כה)...
אשמח לעצות....
אוהב מדבר? (15.10.2004 19:48):
שלום
קודם כל מזל טוב על ההאסקית החדשה והילד בדרך.
לפני שאני נותן לך כמה עצות חשוב שתידעי שהאסקים הם כלבים מאוד מיוחדים ובעלי אופי מאוד עצמאי. האסקים הם הכלבים שהכי קרובים למקור שממנו בא הכלב- הזאב. נקבה האסקית יכולה להמליט מזכר זאב (אל תנסו בבית). (למעשה, כל כלבה יכולה להתעבר מזאב... ולהיפך. -שולה חתולה)
האסקים הם כלבי להקה ומאוד כדי להחזיק כלב נוסף בבית או לפחות חתול. באירופה כמעט לא מגדלים את הגזע הזה מהסיבה הזאת.
לגבי הצרכים זאת הבעיה הנפוצה ביותר בגורים וחשוב לפתור אותה מהר. זה שאת עושה איתה טיולים ארוכים זה טעות צריך לעשות טיול קצר, במידה ועשתה צרכים לשבח אותה ולהגיד לה "פיפי כלבה טובה" (בעתיד היא תלמד את הפקודה ושתעשי איתה טיול קצר תגידי לה אסקית פיפי היא תרוץ לעשות). במידה ולא עשתה חוזרים הביתה קושרים אותה לרצועה לידך וכעבור זמן מסוים מנסים שוב עד שהיא תתיאש ותעשה צרכים בחוץ. מאוד חשוב לפקח על הכלב בבית שהוא לא הולך הצידה ועושה צרכים. בהתחלה יתכן ויהיו פישולים אבל צריכה להיות מגמה של ירידה.
חשוב להאכיל אותה ארוחות מסודרות ולא לשים לה אוכל חופשי כי אז גם הקקי חופשי.
לפני השינה יש לקחת לה את המזון והשתיה ולעשות טיול כדי שיהיה לה יותר קל להיתאפק בלילה. (היא לא צריכה מזון ומים שתישן כמונו).
לגבי השמיכה יש לזרוק אותה כי היא כבר מסמנת אותה חופשי.
אשמח לתת לך כמה עצות לגבי הכנסת ילד למשפחה בבית עם כלב.
אבל נתחיל בזה ובמידה ויש לך שאלות נוספות אני פה.
בהצלחה
אמא אדמה (15.10.2004 19:49):
על פיפי אין מה לדבר בכלל (שתעשה בחוץ) אבל צואה איכשהו עד השבוע הצלחנו לזהות (פחות או יותר)
מזכיר את לגדל ילדים בלי חיתולים
ים (17.10.2004 21:50):
היי
לקחנו כלבה לפני יומיים- ויסלה בת 5 שבועות, יש לי כמה שאלות: כשהיא עושה צרכים בבית, האם צריך קצת להרים את הקול? הכוונה האם להראות לה שאני כועסת? הם בכלל מבינים משהו בגיל הזה? אנחנו גרים בבית די-קטן (סלון מחובר לחדר שינה ומטבח) אז החלטנו שהפינה שלה תהיה במטבח
ובלילה שהולכים לישון אנחנו שמים הפרדה כדי שהיא לא תוכל לעבור, הבעיה היא שכבר שני לילות אנחנו לא ישנים כי איך שאנחנו הולכים לישון היא מתחילה לבכות וליילל, אבל בטירוף שאי אפשר להתעלם ממנה. באמצע הלילה הראשון לקחתי אותה איתנו למיטה ומאז היא כל הזמן רוצה לעלות אלינו למיטה, בלילה השני לא לקחתי אותה למיטה,אבל כל הלילה היא לא הפסיקה לבכות. היום זה הלילה השלישי ונראה מה יהיה.
אז מה אתה אומר? ושאלה אחרונה:כמה פעמים ביום לתת לה אוכל? המון תודה לך, בדיוק חיפשתי מישהו שיענה לי על כל השאלות האלו, ומצאתי...