דיון על ביו תות
דיון על ביו תות
ביו תות הוא גידול במצע מנותק שניזון אך ורק מדשנים כימיים רעילים .
ובגלל זה הוא לא אורגני. מה שגם מרססים אותו בכל חומר אשר יעזור למנוע מחלות ויגדיל את התוצרת
השם ביו תות זהרק רעיון שיווקי שאמור לפצות על התדמית הרעה שיצאה לתותים כגידול מרוסס מאוד (מה שנכון).
כמגדל אורגני אני יודע שאישור אורגני לא עולה הרבה כסף לא כרוכה בהרבה בירוקרטיה בכלל - מה גם שלחברות ביו תות גדולות שמשווקות בסופרים הגדולים הכסף הזה ממש לא משחק תפקיד. הם מרססים כמו כולם! על כל תות מרוסס בעליל כתוב היום ביותות. אל תאמינו -הם משקרים!
ובגלל זה הוא לא אורגני. מה שגם מרססים אותו בכל חומר אשר יעזור למנוע מחלות ויגדיל את התוצרת
השם ביו תות זהרק רעיון שיווקי שאמור לפצות על התדמית הרעה שיצאה לתותים כגידול מרוסס מאוד (מה שנכון).
כמגדל אורגני אני יודע שאישור אורגני לא עולה הרבה כסף לא כרוכה בהרבה בירוקרטיה בכלל - מה גם שלחברות ביו תות גדולות שמשווקות בסופרים הגדולים הכסף הזה ממש לא משחק תפקיד. הם מרססים כמו כולם! על כל תות מרוסס בעליל כתוב היום ביותות. אל תאמינו -הם משקרים!
-
- הודעות: 5866
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
דיון על ביו תות
תודה על המידע !
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
דיון על ביו תות
אני הבנתי שמדובר על הדברה משולבת (ביולוגית וכימית) - מה שכמובן לא הופך את התות לאורגני.
שמעתי שיש עכשיו פרוייקט של גידול תותים אורגניים בכמויות גדולות באזור טול כארם.
שמעתי שיש עכשיו פרוייקט של גידול תותים אורגניים בכמויות גדולות באזור טול כארם.
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
דיון על ביו תות
צריך לזכור שכימיקלים משמשים לשני דברים: דישון והדברה. אפילו אם בביו-תות לא היו מרססים נגד מזיקים, עדיין הכימיקלים של הדישון מספיקים כדי שלא נרצה להכניס את זה לגוף שלנו או של ילדינו. ולכן זה גם לא אורגני.
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
דיון על ביו תות
עודד,
יש הבדל גדול בין הכימיקלים לדישון ובין הכימיקלים להדברה.
אין לי כאן עניין להגן על דישון כימי, זו לא בדיוק האג'נדה שלי, אבל לא צריך להגזים.
דישון כימי מכיל כמה יסודות שכל גוף חי, של צמחים ובעלי חיים, זקוק לו (זרחן, אשלגן, חנקן). הבעייה היא שהם מגיעים בריכוזים מאוד גבוהים (לכן גם מגבירים תנובה וגודל פרי על פי רב) וממליחים קרקעות ומי תהום. אלה מלחים לא רעילים בסך הכל.
חומרי הדברה, לעומת זאת, מטרתם להרוג ולכן הם חומרים מסוכנים יחסית.
אבל אל תפלו בפח. בחקלאות האורגנית אין רק צדיקים תמימים ויפי נפש (למרות שיש שם הרבה כאלה!)
אוכל אורגני דורש גם הוא בדיקה.
השבוע סיפרה לי חקלאית שמגדלת מזון אורגני כבר כמה שנים, שיש חומר שמותר בחקלאות האורגנית וכבר נאסר בשל רעילותו בחקלאות הקונבנציונלית.
למה?
כי עוד לא מצאו לו תחליף.
מה זאת אומרת?
מה שהופך חומר לקביל בחקלאות האורגנית (לפחות בישראל) הוא, שהוא מגיע ממקור טבעי.
אני מכירה כמה וכמה חומרים טבעיים קטלניים.
הטבע יודע לחיות ולהרוג ולא צריך להתפתות לאכול כל דבר שמקורו בטבע, נכון?
נוסף על כך, החקלאות האורגנית דילדלה את משאבי הגואנו בעולם והיום כמעט שלא מוכרים אותו מחוץ למדינות שעשירות בו יחסית.
חקלאות אורגנית בשיטות מונוקולטורה מדלדלת את הקרקע לא פחות, לדעתי, מחקלאות קונבנציונאלית.
אני חושבת שכדאי ללכת על הגדרה חדשה.
משהו שקשור למזון נקי ומקומי.
יש הבדל גדול בין הכימיקלים לדישון ובין הכימיקלים להדברה.
אין לי כאן עניין להגן על דישון כימי, זו לא בדיוק האג'נדה שלי, אבל לא צריך להגזים.
דישון כימי מכיל כמה יסודות שכל גוף חי, של צמחים ובעלי חיים, זקוק לו (זרחן, אשלגן, חנקן). הבעייה היא שהם מגיעים בריכוזים מאוד גבוהים (לכן גם מגבירים תנובה וגודל פרי על פי רב) וממליחים קרקעות ומי תהום. אלה מלחים לא רעילים בסך הכל.
חומרי הדברה, לעומת זאת, מטרתם להרוג ולכן הם חומרים מסוכנים יחסית.
אבל אל תפלו בפח. בחקלאות האורגנית אין רק צדיקים תמימים ויפי נפש (למרות שיש שם הרבה כאלה!)
אוכל אורגני דורש גם הוא בדיקה.
השבוע סיפרה לי חקלאית שמגדלת מזון אורגני כבר כמה שנים, שיש חומר שמותר בחקלאות האורגנית וכבר נאסר בשל רעילותו בחקלאות הקונבנציונלית.
למה?
כי עוד לא מצאו לו תחליף.
מה זאת אומרת?
מה שהופך חומר לקביל בחקלאות האורגנית (לפחות בישראל) הוא, שהוא מגיע ממקור טבעי.
אני מכירה כמה וכמה חומרים טבעיים קטלניים.
הטבע יודע לחיות ולהרוג ולא צריך להתפתות לאכול כל דבר שמקורו בטבע, נכון?
נוסף על כך, החקלאות האורגנית דילדלה את משאבי הגואנו בעולם והיום כמעט שלא מוכרים אותו מחוץ למדינות שעשירות בו יחסית.
חקלאות אורגנית בשיטות מונוקולטורה מדלדלת את הקרקע לא פחות, לדעתי, מחקלאות קונבנציונאלית.
אני חושבת שכדאי ללכת על הגדרה חדשה.
משהו שקשור למזון נקי ומקומי.
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
דיון על ביו תות
משאבי הגואנו בעולם
?
חקלאות אורגנית בשיטות מונוקולטורה מדלדלת את הקרקע
?
אפשר הסברים?
ואיפה כל זה משאיר אותנו? אני גם טוענת כל הזמן - איך אפשר לדעת מה אורגאני ומה לא? איך אפשר לדעת כשכותבים לי 100% כותנה? איך אני יודעת כשכתוב לי תאריך תפוגה שזה אכן התאריך ? איך אני יודעת כשכתוב לא נוסה על בע"ח שזה אכן? איך אני יודעת כשכתוב מחומרים טבעיים בלבד? ועוד ועוד...
?
חקלאות אורגנית בשיטות מונוקולטורה מדלדלת את הקרקע
?
אפשר הסברים?
ואיפה כל זה משאיר אותנו? אני גם טוענת כל הזמן - איך אפשר לדעת מה אורגאני ומה לא? איך אפשר לדעת כשכותבים לי 100% כותנה? איך אני יודעת כשכתוב לי תאריך תפוגה שזה אכן התאריך ? איך אני יודעת כשכתוב לא נוסה על בע"ח שזה אכן? איך אני יודעת כשכתוב מחומרים טבעיים בלבד? ועוד ועוד...
-
- הודעות: 5866
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
דיון על ביו תות
ליאת תודה, מעניין לקרוא.
נקודות, גם השאלות שלך מעניינות. מעניין אם יש למישו תשובות...
נקודות, גם השאלות שלך מעניינות. מעניין אם יש למישו תשובות...
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
דיון על ביו תות
גואנו - לשלשת עופות ים או קקי של עטלפים. עשיר מאוד מאוד בחנקן לעומת קקי בהמות שממנו מכינים קומפוסט בארץ.
מותר בחקלאות אורגנית, למרות שהוא משאב שנחצב בצורות מאוד לא אקולוגיות בעולם (פרו, מדגסקר ועוד מקומות שאני לא זוכרת).
וכדי לחבר לנושאי הון ושלטון פופולריים, אז הנה ציטוט מעניין מויקיפדיה:
_כדי להבטיח לחקלאים בארצות הברית מקור לגואנו זול עברה בקונגרס, בשנת 1856, הצעת חוק בשם "חוק איי הגואנו" (Guano Islands Act) והיא אושררה על ידי הנשיא ג'יימס ביוקנן. בחוק נאמר:
"בכל עת שתושב ארצות הברית יגלה מאגר של גואנו על אי, איון, או סלע, שאינו בתחום השיפוט של ממשלה אחרת, ושאינו מיושב על ידי אזרחים של ממשלה אחרת, וישתלט עליו באמצעים שלווים, ויחזיק בו. אותו אי, איון או סלע יחשבו, בהסכמת הנשיא כחלק השייך לארצות הברית."_
מותר בחקלאות אורגנית, למרות שהוא משאב שנחצב בצורות מאוד לא אקולוגיות בעולם (פרו, מדגסקר ועוד מקומות שאני לא זוכרת).
וכדי לחבר לנושאי הון ושלטון פופולריים, אז הנה ציטוט מעניין מויקיפדיה:
_כדי להבטיח לחקלאים בארצות הברית מקור לגואנו זול עברה בקונגרס, בשנת 1856, הצעת חוק בשם "חוק איי הגואנו" (Guano Islands Act) והיא אושררה על ידי הנשיא ג'יימס ביוקנן. בחוק נאמר:
"בכל עת שתושב ארצות הברית יגלה מאגר של גואנו על אי, איון, או סלע, שאינו בתחום השיפוט של ממשלה אחרת, ושאינו מיושב על ידי אזרחים של ממשלה אחרת, וישתלט עליו באמצעים שלווים, ויחזיק בו. אותו אי, איון או סלע יחשבו, בהסכמת הנשיא כחלק השייך לארצות הברית."_
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
דיון על ביו תות
חקלאות אורגנית בשיטות מונוקולטורה
גידול אחד, כלומר לא מגוון גידולים, על שטח גדול.
איפה כל זה משאיר אותנו? אני גם טוענת כל הזמן - איך אפשר לדעת מה אורגאני ומה לא? איך אפשר לדעת כשכותבים לי 100% כותנה? איך אני יודעת כשכתוב לי תאריך תפוגה שזה אכן התאריך ? איך אני יודעת כשכתוב לא נוסה על בע"ח שזה אכן? איך אני יודעת כשכתוב מחומרים טבעיים בלבד? ועוד ועוד...
אני מאמינה שזה משאיר אותנו עם צורך בקשר ישיר עם המגדל/יצרן.
בנייה של יחסי אמון ישירים יכולה להפיג את תחושת הניתוק הקשה מהמוצרים בהם אנחנו משתמשות.
גם למידה של משמעות החומריםבהם היצרנים והמגדלים משתמשים היא חשובה. אני מוכנה לקנות ירקות מדושנים בדשן כימי והרבה יותר חשוב לי שלא יהיו מרוססים בנחושת (חומר מותר בחקלאות אורגנית).
גידול אחד, כלומר לא מגוון גידולים, על שטח גדול.
איפה כל זה משאיר אותנו? אני גם טוענת כל הזמן - איך אפשר לדעת מה אורגאני ומה לא? איך אפשר לדעת כשכותבים לי 100% כותנה? איך אני יודעת כשכתוב לי תאריך תפוגה שזה אכן התאריך ? איך אני יודעת כשכתוב לא נוסה על בע"ח שזה אכן? איך אני יודעת כשכתוב מחומרים טבעיים בלבד? ועוד ועוד...
אני מאמינה שזה משאיר אותנו עם צורך בקשר ישיר עם המגדל/יצרן.
בנייה של יחסי אמון ישירים יכולה להפיג את תחושת הניתוק הקשה מהמוצרים בהם אנחנו משתמשות.
גם למידה של משמעות החומריםבהם היצרנים והמגדלים משתמשים היא חשובה. אני מוכנה לקנות ירקות מדושנים בדשן כימי והרבה יותר חשוב לי שלא יהיו מרוססים בנחושת (חומר מותר בחקלאות אורגנית).
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
דיון על ביו תות
יש בידייך עוד מידע? שנדע כולנו על מה אנחנו משלמים כפול כסף?
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
דיון על ביו תות
יש בידי מידע שאספתי על דברים שמעניינים אותי. אני לומדת לאחרונה את הנושא.
יש ברשת עוד הרבה מידע,
יש חקלאים ששמחים לתת מידע ולארח בשדותיהם.
כדאי לצאת לשטח (האינטרנטי והחקלאי) וללקט מידע שמעניין אותך.
אני אשמח לקרוא את ליקוטייך.
אם יש לך שאלה ספציפית שיש לי תשובה עליה, אשמח לענות.
(כמו בכל נושא שרב בו הנסתר על הגלוי מבחינת רב הא/נשים, כדאי שהרבה אנשות יאספו מידע והוא יוצלב וישלים ויסתור ולאט לאט נבין יותר טוב.)
יש ברשת עוד הרבה מידע,
יש חקלאים ששמחים לתת מידע ולארח בשדותיהם.
כדאי לצאת לשטח (האינטרנטי והחקלאי) וללקט מידע שמעניין אותך.
אני אשמח לקרוא את ליקוטייך.
אם יש לך שאלה ספציפית שיש לי תשובה עליה, אשמח לענות.
(כמו בכל נושא שרב בו הנסתר על הגלוי מבחינת רב הא/נשים, כדאי שהרבה אנשות יאספו מידע והוא יוצלב וישלים ויסתור ולאט לאט נבין יותר טוב.)
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
דיון על ביו תות
מה לגבי מוצרים יבשים שמיובאים - האם יש הבדל בין קינואה אורגנית ללא אורגנית? אורז? שומשום?
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
דיון על ביו תות
אני משערת שיש הבדלים, אבל אין לי מושג מה התקנות האורגניות במדינות הגידול.
בכל מקרה אלה גידולי מונוקולטורה על שטחי ענק.
באופן כללי, אני גם יודעת שהמדינות שבהן מגדלים (דר' אמריקה, מזרח אסיה, אתיופיה בהתאמה) סובלות לעתים (לא יודעת אם בגלל הגידולים הספציפיים האלה) ממחסור במזון, בגלל שהן מגדלות מזון ליצוא. לרב השדות הקטנים הפרטיים, עליהם גידלו מגוון מזונות מקומיים, נקנים על ידי יזם חיצוני או מקומי שמעביר אותם לגידולי מונוקולטורה כלשהם ליצוא. הכפריים, שפעם היו עצמאיים וסיפקו לעצמם מזון, הופכים להיות עובדים שכירים של בעל האדמות החדש.
שומשום שמגדלים בארץ, ולפי שמועה גם זה מאתיופיה (שזה רב השומשום בארץ), כולו אורגני - כלומר לא מרססים שומשום.
מצד שני אני לא יודעת מה לגבי ריסוס של מעכבי נביטה וקוטלי עשבים.
בכל מקרה אלה גידולי מונוקולטורה על שטחי ענק.
באופן כללי, אני גם יודעת שהמדינות שבהן מגדלים (דר' אמריקה, מזרח אסיה, אתיופיה בהתאמה) סובלות לעתים (לא יודעת אם בגלל הגידולים הספציפיים האלה) ממחסור במזון, בגלל שהן מגדלות מזון ליצוא. לרב השדות הקטנים הפרטיים, עליהם גידלו מגוון מזונות מקומיים, נקנים על ידי יזם חיצוני או מקומי שמעביר אותם לגידולי מונוקולטורה כלשהם ליצוא. הכפריים, שפעם היו עצמאיים וסיפקו לעצמם מזון, הופכים להיות עובדים שכירים של בעל האדמות החדש.
שומשום שמגדלים בארץ, ולפי שמועה גם זה מאתיופיה (שזה רב השומשום בארץ), כולו אורגני - כלומר לא מרססים שומשום.
מצד שני אני לא יודעת מה לגבי ריסוס של מעכבי נביטה וקוטלי עשבים.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
דיון על ביו תות
ליאת, תודה על תשובתך!