_מה שאת יכולה לעשות הוא לבדוק איפה את נושמת יותר טוב.
למשל בהתנהלות מול השכנה האוסטרלית שלך אם במקום הביטוי בחיים לא היית אומרת לה "אני מעדיפה את זה על זה". או "חשוב לי לאכול ...".או "ככל שזה תלוי בי אני מכינה/ אוכלת...." -זה לא מאפשר לך נשימה טובה יותר?
כשאת נושמת טוב יותר זו הרחבת האפשרויות שלך_
מעניין מאוד.
אני מרגישה שאני מאוד דומה לגוגוס (מאוד מתחברת לביטוי "בחיים לא!" על כל מיני דברים), אבל:
- יש לי המון גמישות.
- אני מרגישה שכאשר יש לי החלטה חזקה מהסוג הזה (שככה זה וגמרנו, שאין אופציה בכלל שיקרה משהו אחר), היא נכונה וטובה.
מה אני רוצה לומר?
אני רוצה לומר, שעת לכל דבר תחת השמש.
יש דברים ומצבים, שטוב לגלות בהם גמישות. נכון לנשום בהם. נכון להתגמש בהם.
ויש דברים ומצבים, שלא נכון לגלות בהם גמישות! בשביל מה? ההחלטה החזקה נועדה לתמוך בי בדרך למטרה שחשובה לי.
לדוגמא: ברגע שהיה לי ברור, שאני לא מאפשרת למול את הבן שילדתי, לא היתה שם גמישות. וגם בדיעבד אני לא חושבת שהיתה צריכה או אמורה או רצויה שם גמישות.
או לדוגמא, כשאני החלטתי על לידה טבעית, היה לי ברור, שזו אמנם ההחלטה שלי אבל לידה היא דבר שעלול להסתבך. כלומר, ככל שזה תלוי בי - אפידורל לא אופציה. ניתוח קיסרי חירום? אפידורל כן אופציה. האם זו גמישות? לא יודעת.
אני כן מאמינה שההחלטה הברורה שלי לגבי הלידה שלי, היתה פקטור ברור בלידות שהיו לי. הודות להחלטה ולידיעה הברורה והצלולה של הלידה שאני רוצה, אכן ילדתי כמו שרציתי.
אני תוהה, האם יש פה קשר למה שגוגוס מתארת,
כי אני לא הרגשתי שום דחף להגיד לגוגוס לוותר על ההחלטה החזקה, ואת כן הרגשת, חני.
אני לא רואה שום בעיה עם הניסויים של גוגוס או עם עמדתה לגבי החומוס ואני לא רואה בזה פרפקציוניזם בהכרח. זו
בחירה. גוגוס יודעת שיש לה בחירה. וגוגוס בוחרת מסיבות אידיאולוגיות.
אני תוהה, מה רע בסיבות אידיאולוגיות?
למה זה פתאום בעייתי?
למה צריך להיות בכל דבר ניתן לערעור? למה זו בעיה שיש דיעות? למה צריך תמיד להיות בעמדה חסרת עמוד שידרה? גמישות נכונה רק במקום שהיא רלבנטית או מועילה. לא במקום שהיא מקודשת לכדי ערך על חשבון ערכים אחרים.
אני גם בדיעבד מרוצה לגמרי מהעוצמה וההחלטיות של הבחירה שלי, ולא הייתי משנה אותה. לא רואה שם שום תועלת או צורך ב"גמישות" בשתי הסוגיות שהעליתי. נהפוך הוא. ואז אני תוהה: למה שמישהו יבוא אלי ויעלה שאלה ביקורתית, מדוע לא גיליתי שם גמישות. למה שתהיה שם גמישות? למה שלא ארצה את מה שאני רוצה ושלא אפעל בעקביות ובמודע כדי לארגן לי את מה שאני רוצה?
משהו מעלה אצלי פה תמיהות.
אבל אני מעלה את האפשרות, שפשוט לא הבנתי ויש פה בכלל שתי סוגיות נפרדות.