הכול על דייסות

אנונימי

הכול על דייסות

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מדור מתכונים | מדור תזונה טבעית | גרנולה ודייסה חיות

{דייסות (ה עוגיה)



מתכונים:

דייסת סולת
אלה (2005-05-22T17:36:23):
מחממים חלב בסיר. כשהחלב חם מוסיפים באיטיות רבה את הסולת, תוך בחישה מתמדת בכף עץ. לא להוסיף יותר מידי, כיוון שהדייסה מסמיכה. ממשיכים לערבב. במידת הצורך, מוסיפים מעט חלב, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. ממתיקים קלות בסוכר או דבש.. מעבירים לצלחת. אפשר להוסיף קצת חמאה. רצוי להוסיף גם מעט קינמון לדייסה. בהצלחה!


אביב חדש
מודדים כוס חלב, שופכים 2/3 לסיר קטן, מרתיחים. ב 1/3 הנותר מערבבים סוכר (לפי הטעם) ו 2 כפות סולת (ניתן יותר או פחות לפי הטעם והרצון בסמיכות הדייסה). כשהחלב רותח, מוסיפים את תערובת החלב-סוכר-סולת ומערבבים כל הזמן, על אש נמוכה, עד שהדייסה מסמיכה.
עם חלב סויה, אותו הדבר.
דייסת קינואה
רוניתה פיתה
בקינואה אין גלוטן.
מבשלים עם הרבה מים (אני יודעת?! 1:3? מקסימום אפשר להוסיף מים, או לבשל עוד עם מכסה פתוח). על אש נמוכה, עד שיהיה רך מאוד.
אפשר להוסיף פרי למתיקות, מעוך לתינוקות, או כמו שזה.
דייסה מדוחן
אמא אום
איך מכינים דייסה מדוחן? אני טוחנת דוחן, קינואה וקוואקר במטחנת תבלינים, עד שנעשה קמחי. מבשלת 3 כפות גדושות עם כוס וחצי מים עד לרתיחה, מנמיכה את האש ומבשלת עוד 2-3 דקות. מערבבת מדי פעם שלא יישרף בתחתית. בשלב האכילה - מתווספים שקדיה/ טחינה גולמית/ דבש/ פירות - לפי הטעם וההעדפה האישית.
מניחה שאפשר לעשות את אותו הדבר גם עם דוחן טחון בלבד.

פלוני אלמונית
דייסה עם דוחן (אפשר גם אמרנט, קינואה, אורז מלא, קווקר...) לקטנטנים (הייתי מתחילה עם אורז לבן-פחות קשה לעיכול)
פשוט טוחנים דק במטחנת תבלינים ואז מבשלים כ20 דקות במים, אפשר להוסיף תפוח לבישול ואז זה הופך את הדייסה למתקתקה. בסוף הבישול ניתן להוסיף כפית שקדייה להסמכה. אני ובתי אכלנו את זה כל בוקר כשהייתה קטנה (מגיל שבעה חודשים בערך). זה היה גם מאוד טעים לאמא...


דייסת קוואקר (שיבולת שועל)

קרוטונית מהמרק הגדול
קוואקר שאינו אינסטנט כדאי לטחון גס רגע לפני ההכנה, ואז כמעט אין צורך לבשל (אני רק מערבבת במים רותחים ואז מוסיפה תוספות).

ה עוגיה
שמתי בסיר שיבולת שועל עם מים וגם קינמון ואבקת חרובים.
אחרי הרתיחה הוספתי קוקוס, תמרים ודבלה קצוצים, צימוקים פיצקים ובננה פרוסה.
בסוף הוספתי שקדיה.
יצא טעיםםםם.


אלנור יה
מרתיחים כוס מים בסיר קטן, מנמיכים את האש ומוסיפים 2 כפות גדושות קוואקר
(אני משתמשת בזה של חברת "קוואקר", שכתוב עליו אינסטנט. ניסינו את הקוואקר האורגני אבל למרות שבישלנו את הדייסה המון זמן, הילדים לא אהבו כלל).
אפשר להוסיף עוד כף אחרי כמה שניות אם הדייסה דלילה מדי. מבשלים כ-3 דקות. אני מוסיפה קצת דבש אחרי שמורידה מהאש. אפשר גם סילאן או חתיכות תמרים וצימוקים. בקערה בוזקים קינמון.


אחת
אני מבשלת בחלב אורז מהול במים, בלי לטחון, כעשר דקות.
כשרותח - מנמיכה את האש.
מוסיפה אח"כ פירות - בד"כ בננה ותפוח מגוררים.
כשהילדה לא גומרת את המנה - רבים על השאריות


סירופ מייפל (2007-05-29T18:54:48):
אצלנו הילד שותה דייסה מבקבוק בוקר וערב, כבר כשנתיים וחצי פלוס מינוס, מגיל שנה וחצי בערך.
המתכון כך:
60מ"ל מים רותחים
כף שקדייה
כף חמאת שומשום - מלא אורגני של אדמה
כף סילאן- הכי פשוט, יש גם לפעמים בסופר. ללא סוכר של חברת ארו-פוד.
שתי כפות דייסה כל שהיא, קווקר או דגנים. לאחרונה של חברת B&D.
מערבבים, מוסיפים מים ומשקשקים.


לוונדר סגול
המתכון שמופיע באריזה של קוואקר אורגני של הרדוף, אומר:
להמיס כף חמאה,
להוסיף לה תבלינים (קינמון, פלפל שחור, קורט מלח, ואני מוסיפה גם הל, ציפורן ומשחקת עם התבלינים המתוקים למיניהם)
להוסיף 8 - 10 כפות קווקר ולערבב
להוסיף 1+ 3/4 כוס מים רותחים ו 3/4 כוס חלב (אני משתמשת בחלב סויה ידידותי לפרה)
ולבשל כ 5 דקות.
טעים לי מאוד!
ממתיקה בסילאן או דבש,
מוסיפה קוקוס וגרעינים - מגוונת
אפשר גם להוסיף כף טחינה
וקוביות פרי טרי מעל... מממ....


הבוחשת
מתכון לתינוקות (9 חודשים ומעלה, אני העדפתי לא לחשוף לפני כן)
מבשלים 3 כפות קוואקר אינסטנט בחצי כוס מים רותחים למשך 5 דקות
מוסיפים בננה,תמר,כפית שקדיה ותפוח מאודה
טוחנים הכל במערבל ידני
בריא ומשביע...
אצלי בננה זה הפרי הדומיננטי כי הוא הכי אהוב,אבל אפשר לשנות כמובן.
בכלל אני משתדלת להחביא כף דייסה בתערובת פירות ,לפעמים במרק הטחון וכו'


תמי
דייסה מדהימה שכולם אוהבים ורוצים עוד: אז ככה, לכמות לבן אדם אחד:
כוס חלב, בערך 4 כפות גדושות של שיבולת שועל גרוסה קלות, תפוח עץ חתוך לקוביות, אפשר להוסיף בננה חתוכה לקוביות, פירות יבשים, קצת תמרים ללא הגלעין,(תלוי עד כמה מתוקה רוצים את הדייסה) אני אוהבת הרבה קינמון וקצת גי'נג'ר- אבקה, לבחוש כל הזמן עד שהכל רותח, להוריד מהגז, אני שמה גם גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, פשתן גרוס, וסומסום מלא גרוס. נפלא.


עשב השדה
דייסת המאה. או האלף איך שתרצו,
קווקר שלם (לגדולים בני שנה ומעלה) או טחון
שופכים לקערה ומשרים במים רותחים עד שיתפח ללא בישול,
מוסיפים עוד טיפה מים ואז חמאת שומשום/שקדיה ומערבבים
מוסיפים על המצע הזה פירות מרוסקים בפומפייה או לחלופין סלט פירות כלומר חתוכים גדול יותר (וריאציות שונות למרקם)
גזר, תפוחים, אגסים,תמרים, בננה, תפוז , קצת ג'ינג'ר, קיווי, תות, ...כיד הדמיון ובוריאציות שונות לגיוון
אפשר לבזוק קינמון ,לטחון זרעי פשתן ,או דלעת,או חמניות,
ללא תוספת סילאן או עם , אין ממש צורך כי מתוק מהפירות,
מערבבים שוב מעט, ממש חגיגה יוםיומית


פלוני אלמונית (2010-03-05T15:23:18):
הקטנה שלי, מגיל שנה ומעלה (לא נתתי חלב פרה קודם) אוכלת דייסת שיבולת-שועל כל בוקר:

חצי כוס שיבולת שועל (לא טחונה)
כף גדושה שקדים טחונים
כוס חלב
איזה פרי רך שיש ואוהבים (בננה, אוכמניות, פטל, אפרסק, אפרשזיף, מנגו, תותים וכו')
  1. 5 דקות בקערת זכוכית במיקרו. מוציאים ומערבבים. עוד 2.5 דקות במיקרו.... ומוכן!
אם, כמו הקטנה, אין סבלנות לחכות עד שתתקרר הדייסה, מוזגים קצת חלב לקערה ומכניסים לפריזר באותו הזמן שמכניסים את הדייסה למיקרו. כשהדייסה מוכנה - מערבבים את החלב הקר מהפריזר עם הדייסה כדי לקרר אותה קצת.

מיה גל
מה שאפרוחיתי ואני אוכלות הרבה לארוחת בוקר:
כף גדושה קוואקר - להשרות במים רותחים כ-10 דקות יחד עם כפית או שתיים של תמרים קצוצים ומגולענים (יש לקנות כאלה באריזות ואקום של חצי ק"ג), אחרי ההשריה להוסיף כפית טחינה גולמית ומים חמים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
יוצא טעים לאללה ומלא בריאות :-9
דייסת 4 דגנים (אורית של יקו)
דייסת דגנים מעולה!

1 כוס קינואה
1 כוס דוחן
1 כוס שבולת שועל
1 כוס פולנטה
1/2 כוס שומשום (לא קלוי)

אני קולה את התערובת מספר דקות (שוב, ללא שמן) על מחבת כבד תוך כדי ערבוב, עד שמריחים את הדגנים. מקררת קצת ושומרת בצנצנת (אם רוצים להכין כמות גדולה יותר מראש, ניתן כמובן להכפיל/לשלש את הכמויות).

בבוקר אני מפרישה כוס מהתערובת המוכנה, מרסקת אותה במיקסר כמה שניות (אני מניחה שגם בבלנדר זה יהיה בסדר), שמה בסיר עם שלוש כוסות מים וקמצוץ מלח, מרתיחה ואחרי הרתיחה מבשלת על אש קטנה כעשר דקות-רבע שעה עד שזה די סמיך ורך. לערבב תוך כדי בישול.

עכשיו מתחילה החגיגה... אני מגישה את הדייסה בקעריות ומוסיפה לפי המוזה...
קצת חלב (סויה/אם/פרה/עז שיהיה פחות סמיך וגם לקרר לילדה)
כפית שקדיה
קצת חמאה (לא חובה...)
צימוקים
חתיכות בננה
ולמבוגרות בדר"כ גם אגוזים קצוצים, גרעיני חמניות
מי שרוצה יותר מתוק יכול טיפה דבש, סירופ מייפל, או סירופ אורז חום.

וכל דבר אחר שבא לכם.

מעולה!
מוזלי תפוזים ואגוזים (אורית של יקו)
מצטערת על האנגלית, אבל שווה את המאמץ (לקרא, ההכנה היא 5 דקות).

Orange Nut Muesli
===============

2 cups boiling water

2 cups oats

1/3 cup nuts

1/3 cup raisins

½ teaspoon cinnamon

Juice of 2 oranges



Optional toppings:

Grated apple

Sliced pears

Plain yogurt



Place oats, nuts, raisins, and cinnamon in mixing bowl. Pour boiling water over mixture and stir. Juice oranges; add juice to mixture and stir again. Cover bowl with plate and let sit overnight. Serve topped with apple, pear, and/or yogurt.



Delicious!!!
מה יש בדייסות המוכנות שאין בדייסה שעושים לבד בבית?
(הכוונה לדייסה ולא לתוספת מזון)
ואיך מכינים דייסה מזינה לתינוק? (ענן שאנן)

אביב חדש (2003-11-09T15:02:00):
דייסה של מטרנה/רמדיה היא דייסה אינסטנט. מוסיפים מים או חלב לפי ההוראות ויש דייסה.
דייסה על בסיס סולת שמכינים בבית צריך לבשל וזה לוקח זמן, והיא בטח לא אינסטנט.

דייסת שיבולת שועל - מבשלים שיבולת שועל ביחס של 1:2 עם מים בתוספת ממתיק (סוכר/דבש/סילן/כלום) עד שכל המים מתאדים והשיבולת נראית כמו פירה.

ענת גביש (2003-11-09T15:21:00):
עוד ממתיק: סירופ מייפל טבעי. טוב מאד לעיכול.
לפעמים השיבולת לא מגיעה למצב של פירה, תלוי בגרעינים, ואז צריך לטחון.

ענן בעננים (2003-11-09T19:11:00):
דייסה של מטרנה/רמדיה היא דייסה אינסטנט. מוסיפים מים או חלב לפי ההוראות ויש דייסה
אז מה בעצם עושה אותה אינסטנט? האם זה משהו שאפשר לעשות בבית?

ה עוגיה (2003-11-09T20:22:00):
אז מה בעצם עושה אותה אינסטנט
זה שלא צריך לבשל אותה

דיאנה ב (2003-11-09T20:30:00):
ולכן אפשר להוסיף אותה לחלב אם בלי שצריך להרתיח אותו ולהרוס בו את כל המרכיבים הטובים. אני מניחה שהיא כבר עברה בישול בתהליך ההכנה של האבקה.
דייסה זה איכס
אני כל כך רוצה לאהוב דייסה.
זה נראה לי כמו ארוחת בוקר חורפית נהדרת.
אתגר: מי שיכין לי דייסה לא חלבית שתהיה טעימה (ואני מתכוונת לטעימה. לא "נחמדה". אני רוצה דיסה שארוץ למטבח בשבילה!) יקבל ממני עוגת שוקולד זבנג למח (זאת היתה מחמאה) (ה עוגיה)

יהודית שפמן (2003-12-12T21:29:00):
מה דעתך על דייסה עם שוקלד טוב בתוכה ,שמנת אגוזים, חלב וסולת.
תשמעי ממש מעדן...

ה עוגיה (2003-12-12T21:32:00):
יהודית, מה דעתך על שוקולד, שמנת, אגוזים - בלי סולת?

יהודית שפמן (2003-12-13T19:34:00):
הולך טוב יש לי קבוע במקרר, את מוזמנת.(אגב השוקלד מובחר).

ה עוגיה (2003-12-14T13:29:00):
( ורד לב , נא לקרוא ולהיות גאה בי... ;-) )
היום הכנתי את דייסת הבכורה שלי.
שמתי בסיר שיבולת שועל עם מים וגם קינמון ואבקת חרובים.
אחרי הרתיחה הוספתי קוקוס, תמרים ודבלה קצוצים, צימוקים פיצקים ובננה פרוסה.
בסוף הוספתי שקדיה.
יצא טעיםםםם.
לא שמתי אגוזים כי רציתי להיות עם הנסיכה בשותף.

כשנתתי לה בקצה הכפית היא ירקה מיד, אל תוך החולצה שלה
את היריקה הבאה היא מרחה על החולצה שלי (הלו! לי אין הרבה בגדים כמו לך!).
בשלב זה היא הבינה שהשלב הזה שהדייסה עוברת לה בפה הוא ממש מיותר ואת הכפית הבאה היא חטפה לי מהיד ומרחה על השולחן.

מסקנה:
הילדה שלי חושבת שדייסה זה דבק שפכטל.

עכשיו הלכתי ומצאתי את השאריות הקרות בסיר. קר וטעים.
הוספתי קצת שקדיה בשביל הדביקות והטעם, עשיתי כדורים וגלגלתי בקוקוס.
בטח כבר יש לזה שם ("כדורי אנרגיה"?) אבל אני יודעת איך יקראו לזה אצלנו...

..."תגידי, נשאר משהו מ הדברים הטעימים האלה ?"
איך מכינים דייסת קוואקר (הועבר מהדף שאלות בישול ומתכונים)

טרה רוסה (2004-02-17T11:50:00):
קונים קופסה של קוואקר (Quaqer Oats, עם ציור של קוויקרי...). זה בעצם שיבולת שועל שכבר עברה איזה תהליך שמקצר את הבישול. רשום על הקופסה את הכמויות להכנה. זה מאוד פשוט. מערבבים עם מים או חלב על האש ומוסיפים צימוקים וכ"ו. אבל אולי זה לא עונה לך על הדרישה של משהו שמכינים לבד?


בשמת א (2004-03-11T10:15:00):
כמה מים על כף גדושה קוואקר?
מהי הסמיכות הרצויה?
אין לי מושג איך להכין דייסת קוואקר... קניתי שיבולת שועל ואני לא יודעת איך להכין... P-:


עידית (2004-03-11T11:58:00):
הסמיכות תלויה בך, יש שאוהבים מרקם של מלט כבד - יציקה או יותר דליל נסי להוסיף את הקוואקר לסיר בו יש כוס מים 2- 3 כפות קוואקר לערבב עד שמסמיך. אני מוסיפה לזה שקדיה והילדים אחר כך מוסיפים דבש לפעמים גם קינמון.
נחמד להוסיף קוואקר לקציצות גזר קישואים ללחמים ועוגות....


מונו נוקי (2004-04-19T07:46:00):
עשיתי דייסת קווקר . שמתי כוס מים בסיר ואח"כ כוס קווקר של הרדוף. עד מתי הם צריכים להיות יחד?
האם תופתעו כשאומר שיצא דייסתי:-D?
הוספתי תמרים לחים וסילאן. הפעוט לא התלהב. יש למישהו רעיון איך לשפר את העניין?


מים שקטים (2004-04-19T08:00:00):
תנסי דבש במקום סילאן או מולסה - הרבה ילדים ומבוגרים לא אוהבים את הטעם של הסילאן.
את יכולה גם לנסות להוסיף בננה במקום תמרים - זה בד"כ להיט אצל הקטנים.


מיה גל (2004-04-19T08:16:00):
אולי זה היה מתוק מדי? גם תמרים וגם סילאן...
נסי תמרים עם טחינה גולמית במקום הסילאן, זה יוצא טעים לאללה, מזין מאד והרבה פחות מתוק מהשילוב שעשית.


אמא של יונת (2004-04-19T20:31:00):
מונו נוקי,
אם את שואלת אותי - אי אפשר לשפר את הטעם של קווקר. ככה הוא נולד...


ורד לב (2004-04-19T23:12:00):
בהחלט יש עניין של לאהוב...ואולי עוד שבוע שבועיים הוא כן ירצה.
אגב, לגבי כמויות המים, כדאי לשים כמות כפולה של מים לעומת קוואקר. ודבש רק אחרי גיל שנה פלוס.
בתאבון


אמא מתחדשת (2004-04-20T21:20:00):
אני מוסיפה לדייסת קוואקר (והאמת לכל דייסה) תמר, צימוקים, קוקוס, אגוזי מלך כתושים (לקראת הסוף) תפוח חתוך (לקראת הסוף) טחינה גולמית או שקדייה וגורסת הכול בבלנדר יד (הקטנטן בן שנה) לפעמים אני מוסיפה גרגר הל או קצת קינמון (גם אני אוכלת את זה - לפעמים בעיקר אני אז שיהיה טעים...) בחורף הוא מאוד נהנה מזה. עכשיו קצת פחות (אבל האמת שהוא הוריד כמויות מוצקים באופן כללי.)
דייסה לתינוק, כן או לא סויה (הועבר מהדף שאלות בישול ומתכונים)

אמא של אילי (2004-09-12T13:23:05):
אילי בן 8 וחצי חודשים ואני מחפשת מתכונים של דייסות לערב. תודה לכולם

פלונית (2004-09-13T16:13:29):
לאמא של אילי
אני מרתיחה שליש כוס מים + שליש כוס חלב סויה. מנמיכה ומוסיפה כשליש כוס שבולת שועל (אורגנית של הרדוף) לאחר כ- 5 דקות מכבה. מוסיפה צימוקים וכפית או שניים שקדיה- מערבבת היטב. טוחנת קצת בבלנדר יד ואם סמיך מדי או חם מדי מוסיפה קצת חלב סויה ומערבבת.
כל מה שהיא לא מסיימת ---- יש קופצים.


ורד לב (2004-09-13T21:39:25):
בגיל הזה לא הייתי ממליצה על חלב סויה. אפשר לחלוטין על בסיס מים בלבד.


פלונית (2004-09-20T11:48:43):
מאיזה גיל אפשר לתת עם חלב סויה?
תודה
דייסה לתינוקת, איך ולמה (הועבר מהדף שאלות בישול ומתכונים)

יואב הומאופתיה (2005-04-27T21:50:29):
מחפש מתכון לדייסה מתוקה לתינוקת בת 10 חוד' שתאכל לפני השינה
היא לא מוכנה את כל אלא של מטרנה מפני שהיא לא רגילה לתחליפי חלב אלא רק לחלב אם
תודה


נועה בר (2005-04-28T14:44:44):
היא לא מוכנה את כל אלא של מטרנה מפני שהיא לא רגילה לתחליפי חלב אלא רק לחלב אם
אז למה לתת דייסה? למה לא להמשיך עם החלב?
יש את השקדייה שאפשר להוסיף לה כמה דברים ( פירות, סילאן וכו' )


יואב הומאופתיה (2005-04-29T14:41:09):
היי נועה
מפני שאנחנו רוצים שהיא תירדם לבד היא נרדמת רק עם ציצי כבר 10 חוד'
ואולי זה יעזור לה להירדם ולישון מבלי לקום כל חצי שעה


תבשיל קדרה (2005-04-29T14:53:20):
למה מתוק?
למה בבקבוק?
עם הגדולים גילינו שארוחת ערב משביעה (פסטה, אבוקדו) עוזרת להיות שבעים יותר זמן בלילה.


נועה בר (2005-04-29T21:02:36):
מפני שאנחנו רוצים שהיא תירדם לבד
זה העניין, ואין לכך כל קשר לאוכל!

לנו היה פעם סיפור דומה ( הבת שלי תמיד אכלה בשילוב של הנקה ובקבוק עם חלב שלי ) היא לא התחילה עם מוצקים עד שלב יותר מאוחר, ולא ידענו מה לתת בערב.
הקטנה הייתה אוכלת כל 3 שעות כפי שהתרגלה מאז הפגייה, והסביבה הקרובה לחצה על דייסה כדי להגדיל את פער הזמנים בארוחות הלילה. זה לא עובד!

אם הילדה אוהבת דייסה, למה לא. אפשר כפי שמציאה גילה, לא מתוק ואולי עם כפית.
אם היא לא אוהבת דייסה, ובכל זאת מתעוררת כל חצי שעה, אז כדאי לבחון מה הסיבה. כפי שאתה מתאר
" שאנחנו רוצים שהיא תירדם לבד " יכול מאוד להיות שזה משהו שהיא חשה שאתם רוצים שהיא תהיה קצת לבד וזה כבר שייך לדף אחר
ציצי זה לא רק אוכל
הנקה בלילה
פעוט שיונק הרבה
כשההנקה מעיקה
הנקה מלאה עד מתי
בטח יש עוד, תחפש.
בהצלחה.

דייסת קוואקר עם טחינה (הועבר מהדף שאלות בישול ומתכונים)

פלונית (2006-01-19T19:52:49):
לפני לא הרבה זמן פרסמו בעיתון הארץ (מירי חנוך ואייל שני) מתכון לדייסת קווקר עם טחינה במקום חלב ואני לא מצליחה למצוא אותו. מישהו מכיר? (זה אמור להיות משהו מאד פשוט, אבל לא קראתי, רק סיפרו לי על זה)

אמא של שחר (2006-01-19T23:07:31):
לפלונית, לא נתקלתי במתכון, אבל יש לי רעיון למה שאמרת
טחינה בד"כ מתפרקת בבישול, לכן הייתי מבשלת את הקוואקר במים, ומיד אחרי הבישול מוסיפה טחינה דלילה יחסית.
ספרי איך יצא.
אני עדיין לא חברה, אז בינתיים אפשר לפנות אלי במייל mayabenzvi
ב - yahoo.com
בהצלחה

{שאלות לגבי התחלת מתן דייסה לתינוקות בדף: מעבר לאוכל מוצק}


קופי*
הודעות: 1
הצטרפות: 06 יולי 2004, 20:54

הכול על דייסות

שליחה על ידי קופי* »

זאת הפעם הראשונה שאני נכנסת לפורום שעוסק בדייסות ואני חייבת לציין שזה מאוד נחמד. אבל אני לא פה בשביל לקבל/לתת מתכונים, -אני עדיין נהנית מהדייסה של אמא. ובכל זאת, אשמח לקבל את עזרתכם/כן בנושא הבא- אני סטודנטית לחינוך ובאחד הקורסים התבקשתי לנתח התפתחות תרבותית של מאכל או לנתח שיר/סיפור שעוסק באוכל.
בחרתי במעשייה "סיר הדייסה המופלא" (מומלץ!) וכעת עליי לחפש חומר בהקשר להתפתחות הדייסה מבחינה תרבותית/אנתרופולוגית וכד'.
אשמח אם אוכל לקבל עזרה או לפחות הפנייה למקורות.
תודה-קופי.
עירוניתתתת*
הודעות: 12
הצטרפות: 08 מרץ 2005, 20:57

הכול על דייסות

שליחה על ידי עירוניתתתת* »

בני המתוק בן 6 וחצי חודשים בעיקר יונק, אוהב מאד מחית מפירות (בננה, אגס, תפוח, תמר, לפעמים בתוספת שקדיה או קצת מיץ תפוזים) וירקות פחות. זה לא ממש מטריד אותי...מה שכן, הוא מתעורר לפחות פעמיים-שלוש בלילה ויונק, ותהיתי אם אכילת דייסה לפני הנקת השינה תשנה משהו במצב...
הערב נתתי לו דייסת קורנפלור של מטרנה עם מעט בננה בתוכה, והוא היה מבסוט למדי, הייתה לי תחושה שהוא מעדיף לשתות אותה למרות שאת רובה נתתי בכפית. נראה אם תהיה לזה השפעה על הלילה...
מחפשת מתכון לדייסה טובה ומזינה (הוא שוקל יפה מאד לגילו, שמנמן ועגול כראוי) כך שהמטרה היא לאו דווקא עוד קלוריות, אלא תחושת שובע ומרגוע...
אשמח לשמוע על התנסויות בנושא
חג שמח
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

הכול על דייסות

שליחה על ידי אלמונית* »

שלום
מה ההבדל בין קווקר טחון לשני שנראה כמו גריסים גדולים? אני רוצה להכין דייסה ולמה שניהם משמשים?


רוזה לי (2006-10-26T22:40:50):
נדמה לי שהקוואקר הטחון מתאים לדייסה, וגס יותר מתאים לגרנולה, מוזלי וכו'.
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

הכול על דייסות

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

למה, למה הילדה שלי (בת שנה) לא אוהבת דייסת קוואקר?
ניסיתי כבר את כל המתכונים שניתנו כאן ובכל וריאציה והיא עדיין עומדת במריה.
ואיך אפשר לא לאהוב קוואקר? ואיך זה שיָנקָנית כמוה לא רכשה משהו מהתמכרותה הבלתי נשלטת של אמה לשיבולת שועל, על שלל נגזרותיה?

<נדמה לי שזוהי תגובת קיטור רטורית שהתפרצה למראה שם הדף ב מה חדש ...>
איתן*
הודעות: 23
הצטרפות: 23 ספטמבר 2004, 16:35

הכול על דייסות

שליחה על ידי איתן* »

מתכון טעים:

חצי כוס אורז לבן (בסמטי מומלץ)
כוס מים אחת
כוס חלב (אפשר אפילו כוס וחצי)
סוכר חום - כף או 2 (מומלץ "סוכר חום קלאסי" בטעם "עשיר" זה הדביק, לא אלו שנותנים לכם בבתי קפה)

מקל קינמון
כף חמאה או שמנת
קורט מלח


ההכנה - מומלץ בלי מכסה:
  • שוטפים את האורז היטב - יש לבשל עם המים והמלח.
  • להוסיף סוכר + חלב... לערבב.
  • אחרי הבישול להוסיף את החמאה / שמנת
  • למזוג ולגרד את הקינמון

מתכון שלי, השקעתי :)

קייטרינג חלבי
אפרת_מ*
הודעות: 940
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

הכול על דייסות

שליחה על ידי אפרת_מ* »

דייסת דוחן - ממש לא צריך לטחון!
פשוט מבשלים את הדוחן במים - המון מים, אפילו פי 4-5 מכמות הדוחן.
אם יש לדוחן טעם לוואי (לחלק יש) - אז לבשל קצת במים חמים ואז לשטוף את הדוחן, ולמלא מחדש במים.
תיבול חלק או הכל מ- סוכר/אגבה/דבש/סוגר וניל, קינמון, קוקוס, פירות יבשים.
חברה מכינה ללא המתקה בכלל, רק עם פירות יבשים.
הקטנה שלי משוגעת על זה.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

הכול על דייסות

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

דף אדיר. אני אוהבת דייסות!
דנה*
הודעות: 337
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

הכול על דייסות

שליחה על ידי דנה* »

שלום
בתי בת 10 חודשים רגישה לחלב.
האם יש המלצות לדייסה על בסיס אחר לערב? (לא חייב נוזלית).
חשוב לי לציין /שאני לא מעוניינת בחלב סויה שאינו ממולץ לתינוקות כלל.
תודה רבה
דנה
טדליק_נהנאנע*
הודעות: 1176
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

הכול על דייסות

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

הי דנה,
חלב לא מומלץ גם למי שאינו רגיש, בוודאי שלא בגיל 10 חודשים.
ניתן להכין דייסה על בסיס מים, אני לפעמים משלבת שניים שלשה סוגי דגנים (אמרנט, דוחן, שיבולת שועל וכו' ) .
אם את רוצה תוצאה מעט יותר "חלבית" ניתן להוסיף כפית של ממרח שקדיה / חמאת שקדים כלשהי/ מניחה שאפשר גם עם אגוזים. בתנאי שאין אלרגיה.
לפעמים אני טוחנת יחד עם הדגן גם מעט פתיתי קוקוס - גם מתקבל כ"חלבי".
בתיאבון.
יסכו_נט*
הודעות: 264
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 21:34
דף אישי: הדף האישי של יסכו_נט*

הכול על דייסות

שליחה על ידי יסכו_נט* »

מוכרים עכשיו בחנויות דייסת קוואקר מקוואקר טחון דק ממש טעימה.
אני רוצה להכין בבית בלי התעשייתיות שבעניין, הצעות למתכונים מעניינים (יותר בדבש וטחינה) יתקבלו בברכה.
תמרה*
הודעות: 51
הצטרפות: 03 ספטמבר 2002, 12:42

הכול על דייסות

שליחה על ידי תמרה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מחפשת מתכון לדייסת קוואקר או דגן אחר שתהיה דלילה להכנס לבקבוק. הקטן לא ישן יותר מחצי שעה ביום ואני מתה שימשיךך לישון. מקוה שהדייסה תעזור
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כאשר נותנים דייסת לתינוק איזה פיטמה צריך לבקבוק? בפיטמה 4 חורים לא יוצאת הדייסה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לכמה מנות זה? כמה זה למנה אחת
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם יש לשטוף את הקוקר לפני השימוש
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הבן שלי רגיש לדיסות אינסטנט ואני רוצה מתכון לדיסה או אבקה שיחזיקו יותר מיום אחד וניתן לשתות מבקבוק.

תודה רבה רבה
רק_מה*
הודעות: 516
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

הכול על דייסות

שליחה על ידי רק_מה* »

בכורה עם קלקול קיבה היסטרי. לא נראה לי שמשהו נשאר מספיק זמן בשביל להיספג תזונתית
כמה זה הזוי להכין דייסת אורז עם ... חלב אם?!

(חשבתי לבשל אורז ולבלנדר עם החלב ללא בישול)
יש לי תחושה שרק חלב שלי יוכל להתעכל איכשהו ולשפר לו במעט את איזון המלחים וכו
(אפשר כאן או בדף בית)
תפילה_לאם
הודעות: 3286
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

הכול על דייסות

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אין לי מושג. (אני ניסיתי פעם קורנפלייקס עם חלב אם...)
אבל לכאורה נראה כרעיון טוב. בטוח שלא יזיק.
והעיקר - תרגישו טוב!
סימה*
הודעות: 21
הצטרפות: 07 יוני 2005, 04:24

הכול על דייסות

שליחה על ידי סימה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי, שאלה על דייסה לא "באופן טבעי" ... :)
האם זה בסדר להביא לתינוק בן 10 חודשים דייסה כוסמת/סולת של B&D עם מעט סוכר ענבים דלילה בבקבוק,
אחד בבוקר ואחד לפני השינה?
שמעתי מכמה אנשים שדייסה בלבד לא מספיק צריך להוסיף תמ"ל..
יש לציין שבמהלך היום הוא אוכל פירות, מרק ירקות וקוואקר
תודה לעונות :)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

דייסה כוסמת/סולת של B&D עם מעט סוכר ענבים

סוכר ענבים הוא סוכר. אולי זה נשמע נחמד, כי מוסיפים לו את המילה ענבים, אבל זה סוכר כמו כל סוכר אחר, והייתי בהחלט נמנעת מלתת אותו לתינוק.

לא יכולה לעוץ לגבי דייסות, מצטערת...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היי, יש למשהי מתכון של דייסה מאורז מלא? או למתכונים של דייסה ללא גלוטן?
תודה
פלונית_אחרת*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלונית_אחרת* »

אני מבשלת קוואקר גרוס בתוך חלב סויה, רק עד לרתיחה. אפשר להוסיף קינמון, חתיכות תפוח, אגוזים או מה שאוהבים.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על דייסות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אין לי מתכון, אבל אני מניחה שדייסה מאורז מלא אפשר להכין כמו שמכינים דייסת אורז לא מלא... מכירה? זה סופר טעים. בעיקרון משתמשים לזה באורז עגול, אבל לא חייבים, חוצמזה שיש גם אורז מלא עגול.
מבשלים את האורז עם כמות נוזלים גדולה, עם כל חלב שבא לך, עם הרבה ערבוב מבלי לסגור את הסיר (להבדיל מבישול של אורז רגיל), וזהו. ממתיקה איך שממתיקה ומוסיפה מה שמוסיפה...

חוצמזה, אצלינו אוכלים פולנטה (או ממליגה או איך שלא רוצים לקרוא לזה...), זה מתירס.
אני מכינה את זה מלוח, בתוספת עגבניות/גבנצ/פטה. הילדה שלי אוכלת את זה עם קוטג' או שמנת חמוצה.
אבל זה כמובן לא איזה סופר-פוד... זה סתם טעים (-:
אף פעם לא ניסיתי להכין את זה מתוק.
שליחת תגובה

חזור אל “תזונה לתינוקות וילדים”