המדריך לתכנון ארוחת צהריים

לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

אז ככה, כל ערב אני מציצה במקרר ובמזווה ומחליטה מה פחות או יותר אפשר להכין מחר לצהריים לפי מה שיש בבית.
ולפעמים בערב אני שוכחת ואז בבוקר אני מתחילה לפתוח מגירות ולהציץ בדברים ולחשוב מה אפשר לעשות עם זה.
היום בשיחת טלפון עם חברה, הצלחנו ליעץ זו לזו מה להכין לצהריים וגם לתכנן מין "מדריך" שמכיל חומרי גלם ואת כל האפשרויות והמנות שניתן להתקין (איזו מילה יפה!).
למשל, תרד עלים או תרד קפוא טחון.
תרד
לאדות ואז:
פשטידה (צ"ל מתכון)
קציצות מתרד, בצל, תבלינים (מוסקט? מלח פלפל?), ביצים, ודגן כלשהו או קמח.
מה עוד?

ותארו לכם, שכל אחד ואחת יתרום את מתכוניו ורעיונותיו, ויווצר מעין מדריך הטרמפיסט לצהריים שיעזור לפתור את כל בעיית ה"מה יש היום לצהריים!"
סגו_לה*
הודעות: 1108
הצטרפות: 31 מאי 2008, 22:41
דף אישי: הדף האישי של סגו_לה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי סגו_לה* »

רעיון נחמד,יש מצב למבשלת שתגיע בצמוד למתכונים? :-)
<ואם היא מוכנה גם לתלות מכונה ולהדיח כיור ...>
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

פיתרון מהיר, טעים ומזין, מהמטבח ההודי-עירקי:

קיצ'רי:
לבשל במים שני שליש כוס אורז עם שליש כוס עדשים אדומות
כשרותח לתבל בקצת מלח וכורכום, לכסות ולבשל על אש קטנה עד שמתייבש (כרבע שעה)
בינתיים במחבת לאדות בגהי, או סתם בקצת שמן שום וג'ינג'ר (אפשר גם תבלינים הודיים נוספים, אבל אצלי הילדים מתייחסים בחשדנות) וחצי עגבניה קלופה וקצוצה (אופציונלי). להוסיף את זה לסיר האורז ולערבב בעדינות בלי להפוך את זה לדייסתי.
אפשר להגיש עם יוגורמה או שמנת חמוצה, וכוסברה קצוצה
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

אה, שכחתי להוסיף שזה אורז לבן
אורז מלא משנה את הזמנים והכמויות וגם יוצא פחות יפה
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי הילה* »

את לא מוסיפה שום לקיצ'רי?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

והמשימה היומית- מה עושים עם:
ברוקולי
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי יעלי_לה »

ברוקולי זה אחד המאכלים האהובים על הילד שלי, אני משתדלת לשלב אותו במנות שונות עם עוד ירקות, ואז אני יודעת שהוא לפחות אוכל איזשהו ירק.
עכשיו למשל הכנסתי לתנור תבנית של ירקות שונים - תפו"א, קישוא, בטטה, עגבניה, גמבה, גזר, בצל, ברוקולי, סלק - עם קצת רוטב סויה, דבש, שמן זית...
יוגש לצד אורז מלא ואפונה.
שלי*
הודעות: 118
הצטרפות: 09 נובמבר 2001, 11:43

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי שלי* »

_והמשימה היומית- מה עושים עם:
ברוקולי_
מפרקים לפרחים
אפשר גם לקלוף חלק מהגבעול ולחתוך לקוביות קטנות
מאדים מעט (או מבשלים קצת במים)
שמים בכוס:
שמן זית
שום כתוש
ומלח
שופכים על הברוקולי ואוכלים
טעיםםםםם :)
  • אפשר להוסיף גם פרחי כרובית
איילת_חן*
הודעות: 194
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי איילת_חן* »

אצלי ברוקולי הולך טוב או פשוט מאודה בפרחים גדולים (ואז הוא מכונה בביתנו - עצים)
או מוקפץ עם פסטה או נודלס (גם עם כרשה/בצל/שום) או בתיבול של רוטב סויה ושות או בכוון של חלב קוקוס
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

פסטו ברוקולי:
50 ג' פרמזן
חופן אגוזים
ברוקולי מאודה (קשה לי לקבוע כמות. נראה לי שבאזור ה2-3 כוסות)
שיני שום לפי הטעם
חצי כוס עד כוס אחת שמן זית
אופציה: מיץ מלימון אחד, חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה

טוחנים את כל החומרים לממרח במעבד מזון.

הכי שווה, אם מצליחים לשמור כמות דומה של פרחי ברוקולי מאודים, ואז מטגנים קצת בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את הברוקולי, מקפיצים שתי דקות, ומוסיפים קינואה מבושלת (כוס לפני בישול, שתי כוסות אחריו), או פסטה (חצי חבילה בערך) או דגן או קטניה אחרים. עכשיו מוסיפים פסטו ברוקולי לפי הטעם והצורך, לפחות חצי כמות נראה לי, ונהנים.

אגב, המתכון של שלי, הוא הדרך האהובה עליי לאכילת ברוקולי.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

ועוד אגב, אם צריך להימנע מהגבינה מסיבה כלשהי, ממש לא נורא. וכמובן: מלח ופלפל (עם הגבינה, להיזהר עם המלח).
דלית_ב*
הודעות: 578
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי דלית_ב* »

לי יש עכשיו כמויות נכבדות של גזר
רעיונות?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

יופי של רעיונות ברוקולי:-)


גזר
  • גזר מגורר עם תפוח עץ מגורר, במיץ תפוזים או לימונדה זה הקינוח המרענן ביותר שאני מכירה
  • מיץ גזר
  • שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
  • גזר ברצועות, מוקפץ עם בצל, שום, קישואים, כף רוטב סויה וכף סילאן מעורבבים - בסוף מעל. אפשר להוסיף רצועות חזה עוף או מודלס ואפשר ככה.
  • סלט סיני- גזר מגורר עם צנונית מגוררת וקצת שומשום ורוטב סויה.
  • מרק עדשים כתום: כוס עדשים בצבע מתאים, 2 שיני שום כתושות, מעט זנגוויל טרי או באבקה ו2 גזרים מגוררים בפומפיה. מטגנים קלות את הגזרים ואת השום, מוסיפים את העדשים, התבלינים ומים מעט יותר מכיסוי העדשים. מבשלים על אש קטנה עד שהריח מעיד שמוכן. הגזר תורם צבע וטעם, ואגב גזר מבושל זה מצוין נגד תולעים...
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
נשמע מעניין - אפשר פירוט?
ש_י_ר_י*
הודעות: 599
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

רגע! גם אני רוצה לתרום משהו ל ברוקולי !

אחת הפשטידות האהובות עליי:
לאדות ראש ברוקולי גדול.
בקערה לערבב :
4 כפות מיונז (אני מכינה בבית)
4 כפות קמח מלא
4 ביצים
כף של הרבה-מר (תערובת תבלינים מיובשים, דומה לאבקת מרק).
חצי כפית א. אפייה

לערבב עם הברוקולי.
לשפוך לתבנית משומנת.
לגרר מעל פרמז'ן .
לאפות ב-180 עד שמזהיב.
ש_י_ר_י*
הודעות: 599
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

גזר:
סלט כרוב וגזר עם מיונז (קולסלאו)
גזר מוחמץ (לחתוך עיגולים, לשפוך כמות שווה של חומץ ולימון, מעט מלח)
בגזרת הפחות בריאה יש לי מתכון לעוגת גזר מעלפת, אמנם עם קמח מלא אבל אוורירית מאוד :-)
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

פשטידת ברוקולי- ממש טעים.
ברוקולי מאודה
בטטות מאודות 4, 5 תלוי בגודל
2או 3 ביצים
4 כפות קמח מלא
קצת אבקת אפיה
4 כפות שמן
מלח ושות'
ולתנור-
ייטרף ובכיף
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

גזר
סלט גזר למתקדמים (חובבי טעמים עזים)
גזר מרוסק בפומפיה (במעבד מזון).
מלפפונים חמוצים תוצרת בית
גבינה בולגרית
שמן זית + חומץ בלסמי ואפשר גם חרדל.

גזר
ככה פשוט, ככה טעים -
פרוסות גזר (במעבד מזון)
שמים בסיר קטן עם טיפה שמן זית או חמאה, ונותנים לו להתבשל על אש נמוכה. יכול להיות שצריך בהתחלה להוסיף טיפה מים, אחר כך הוא כבר מתבשל בנוזלים של עצמו. די מהר זה מוכן. חלק מהגזרים קצת מושמים. ילדים מתים על זה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ברוקולי
בסוטאז' פרחים. מזליפים שמן זית ומיץ לימון ושום כתוש וטיפה מים. מתבשל בתוך הרוטב. יוצא מעולה.
ליאורה_אורה*
הודעות: 311
הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ליאורה_אורה* »

גזר גמדי שילדים אוהבים. איך אתן מכינות ?
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אילה_א* »

קצת מושמים.
מה זה?
בסוטאז' פרחים
ומה זה?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

קצת מושמים.
קצת מושחמים.


בסוטאז' פרחים
סוטאז' זה מחבתסיר - סיר רחב ונמוך דפנות. שימושי ביותר. פרחים - ברוקולי מפורק לפרחים.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי פלונית* »

_שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
נשמע מעניין - אפשר פירוט?_
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

@}
_שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
נשמע מעניין - אפשר פירוט?_
2 גזרים קלופים, תפוח עץ מגולען וחתוך, מים וקרח בבלנדר. סמיך, מזין וטעים ביותר!
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

מחר- מרק עוף עם המון ירקות, קנידעלאך.
ארוחת מרק?
אמא_בגבעתיים*
הודעות: 229
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

גם אנחנו נעשה מחר ארוחת מרק יהלי בן שנתיים מת על שוקי עוף במרק (למעשה זה בערך הבשר היחידי מלבד נקניקיות שהוא אוהב) +גריסים
מאכל חדש שגילנו שהוא אוהב רסק עגבניות בפומפיה +שמן זית מלח ופלפל, בפנים במקום מלאווח פיתה/לחם מלא
אנד_לוסיה*
הודעות: 549
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

ברוקולי
לצלות במחבת סטייקים, עם שום, ג'ינג'ר וסויה. אפשר גם לאדות קצת קודם, למי שלא אוהב אותו קשה.

גזר
ניסיתי את כל הסלטים המבושלים מגזר. לדעתי זה לא זה.
בגזרת המתוקים: מגורר עם צימוקים, מיץ תפוזים, והקשיבו הקשיבו, טיפ פלסטיני גלילי: כמה טיפות מי ורדים. הורס.
בגזרת הסייבורי: פרוסות דקות, עם קוביות קטנטנטנות של פלפל אדום (מתוק), פלפל חריף (ירוק), שום, לימון וכוסברה. שמן כלשהו כמובן.

ארוחת מרק?
לא הבנתי את השאלה. אבל הירקות שמתכבסים במרק לא ממש נחשבים.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אילה_א* »

מרק ביוני ?
בואנה אתם אויבי האומה
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

לוטם, לא דיברנו על זה פעם?
הכי טעים ונהדר להכין ארוחת צהריים בערב שלפני. קמיםבבוקר עם ראש שקט, ובלי ריח בישולים...
כשאוכלים בצהריים- טדאם- (כמו עם הבגדים ליום המחרת, במקום פיג'מה) - מישהו הכין לי אוכל... (אז מה אם זו הייתי אני- מי זוכר בגילינו)
הדס*
הודעות: 285
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי הדס* »

דברו איתי בבקשה על
סלק
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

סלק נהדר בתערובת של הבשר (פשוט לגרד בפומפיה)
שמתי לב שאם לא שמים לימון או חומץ אז הסלק מאבד את הצבע בבישול אז מוסיפה כקוביות למרק או תבשיל.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

מרק כל השנה. אנחנו יקים.
סלק
אנד_לוסיה*
הודעות: 549
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

קודם כל, יש ספר של חיים כהן ואלי לנדאו שמסודר בדיוק ככה, לפי הא"ב. כל ירק זה ערך, ואז יש כמה וכמה מתכונים שלו. גאוני ושימושי.
ועכשיו סלק.
מגורר טרי עם צנון וגזר -- זה סלט שורשים חורפי ומרענן.
מבושל -- פרוס לפרוסות או לקוביות, עם מלח שמן זית בלסמי בצל סגול וכוסברה. חבל על הזמן.
לאוהבי הסגנון המינימליסטי, אפשר גם לאדות אותו ואז הוא חצי קשה, לפרוס לרבעים גסים, לבזוק קצת שמן ולימון ולטבול תוך כדי אכילה בטחינה. מפתיע לטובה.
ירח לבן*
הודעות: 1
הצטרפות: 06 יוני 2010, 11:54
דף אישי: הדף האישי של ירח לבן*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ירח לבן* »

_דברו איתי בבקשה על
סלק_
קטעים. בדיוק נכנסתי לפה כדי לשאול עליו...
לי יש שני דברים איתו (אבל מחפשים עוד גיוון):
  1. פשוט ככה, לבשל הרבה זמן עם הקליפה, כשמתקרר מתקלף בקלות. לחתוך לקוביות, קצת שמן מלח ולימון וזהו. מעולה.
  2. חמיצה קרה. בורשט למי שמכיר. או שאתה ששונאים את זה או שמכורים לזה. אני מהמכורים, אבל אני יחידה במשפחתי. אם את מישהו מעניין המתכון - אשאל את סבתא שלי.
שרית_אמיר*
הודעות: 908
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

כרובית פלחים פלחים, בטטה חתוכה לפרוסות, תפ"א קצת כורכום וכל זה יחד בתנור
  • יאמי - נפלא על אורז גם צבעוני גם טיפה רטוב והכי הכי טעיםםםםםםםםםםםם
בטטות חתוכות לריבועים עם דבש בתנור - הילדים טוענים יאמי יאמי לא טעמתי

שולבטה - מטגנים בצל בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים עגבניות לסיר בחתיכות קטנות מוסיפים קצת מים ופפריקה אדומה
אחרי 15 דקות מוסיפים גרגרי חומוס מערבבים הכל
ואחרי עוד 15 דקות מוסיפים בורגול + חצי כוס מים תיבול לפי הטעם
טועמים עד שהבורגול רך
מאוד מאוד מאוד בריא, מזין וטעים
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אום_שלום* »

עוד יותר טוב מלבשל סלק זה לאפות אותו בנייר כסף, כך הוא שומר על טעמיו ועל צבעו עוד יותר.
אח"כ מקלפים, חותכים איך שרוצים, מתבלים בשמן זית, לימון, בלסמי, מלח גס, פלפל גרוס, כמון וגרגירי כוסברה כתושים. אחד האהובים עלי.
אפשר גם עם עוד ירקות שורש בתנור, חתוך לקוביות עם הרבה שמן זית ומלח.

גם אני מאוד אוהבת את הספר של חיים כהן ואלי לנדאו שמסודר בדיוק ככה, לפי הא"ב. כל ירק זה ערך, ואז יש כמה וכמה מתכונים שלו. גאוני ושימושי.
ואם אין ספר אז אפשר להכנס לאתר שלהם שכמעט כל המתכונים נמצאים בו ולהקליד בתיבת החיפוש את אותו ירק שמחפשים מה לעזאזל לעשות איתו.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מגורר טרי עם צנון וגזר – זה סלט שורשים חורפי ומרענן.
והולך מצויין עם אצות וקאמה.

לאוהבי הסגנון המינימליסטי
אצלנו זה הולך הכי מינימליסטי - מבושל בסיר לחץ, קלוף, חתוך, ואז מלח, פלפל, מעט שמן זית, ומעט חומץ. אפשר גם טיפה סוכר.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

סלק. מינימליסטי.

1 - חי. חתוך לתיבות מספיק גדולות שאפשר לאכול בידיים, ומספיק דקות לביס של ילד. לימון מלח.
2 - מבושל בקליפתו, מקולף, וחתוך לקוביות כנ"ל. אין צורך בתיבול. זה נאכל כמו שזה.
3 - מרק סלק קר. (רק אל תקראו לו בורשט! זה לא.) מקלפים, מבשלים, מניחים להתקרר, מגררים על פומפיה. לימון, מלח, מקרר. בהגשה: עם שמנת חמוצה, ביצה קשה ומלפפונים חתוכים לקוביות קטנות. ארוחה שלמה לשיא החום. חסרון (ויתרון): מבשלים יום קודם. מתאים כשיודעים שתחזרו בחום מבחוץ, ורוצים שיחכה לכם משהו מוכן.
שלי*
הודעות: 118
הצטרפות: 09 נובמבר 2001, 11:43

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי שלי* »

עוד יותר טוב מלבשל סלק זה לאפות אותו בנייר כסף,
ממש לא כדאי לאפות בנייר כסף שום דבר.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

איך מתמודדים עם חוסר האחידות שבטעם הסלק? לפעמים הם מתוקים וטעימים, ולפעמים תפלים.
אשה_שמחה*
הודעות: 1222
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 22:31
דף אישי: הדף האישי של אשה_שמחה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אשה_שמחה* »

מרק סלק קר. (רק אל תקראו לו בורשט! זה לא.) מקלפים, מבשלים, מניחים להתקרר, מגררים על פומפיה. לימון, מלח, מקרר.

רגע, משאירים את נוזלי הבישול?
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי מיכל_בר* »

רוטב בולונז צמחוני לספגטי . מעולה.
משרים כוס פתיתי סויה בשתי כוסות מים רותחים. מוסיפים מעט סוכר, רסק עגבניות, אבקת מרק אם רוצים.
מטגנים בשמן זית בצל קצוץ. מוסיפים גזר מגורר. מוסיפים שתי עגבניות קצוצות.
מוסיפים הסויה עם הנוזלים, מרתיחים, מבשלים איזה חצי שעה לפחות.
כשרוצים מוסיפים מעט עשבים קצוצים (פטרוזיליה), שום כתוש, מלח-פלפל.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

טיפ: נייג'לה לוסון מספרת, שהיא תמיד עוטה כפפות כאשר היא חותכת סלק.
<למיצי סלק לא עושה כלום>
גוונים*
הודעות: 1638
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי גוונים* »

_מרק סלק קר. (רק אל תקראו לו בורשט! זה לא.) מקלפים, מבשלים, מניחים להתקרר, מגררים על פומפיה. לימון, מלח, מקרר.
רגע, משאירים את נוזלי הבישול?_
גם אני שואלת.
קראתי וזה נראה לי כל כך טעים שמיד רצתי להכין את זה, בלי לחשוב יותר מדי.
נתקעתי בשלב הנוזלים (היה לי סלק בלי מי בישול) כשהכל כבר היה בבלנדר.
אז הוספתי קצת מים.
לא רציתי שיהיה דלוח אבל מצד שני הייתי לגמרי בראש של מרק.
אז יצא משהו לא ברור.
ממש לא מרק אבל גם לא תבשיל.
מן מחית סלק כזאת עם מרקם לא ברור אבל מה זה טעים (-:
אמא_בגבעתיים*
הודעות: 229
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

שאלה:כמה כמות בשר נראה לכם שמומלץ לאכול בשבוע? (לילדים ולמבוגרים)
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

גוונים, המרק הקר כולל את נוזלי הבישול.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

שאלה:כמה כמות בשר נראה לכם שמומלץ לאכול בשבוע? (לילדים ולמבוגרים)
תלוי בגיל. ותלוי בבשר.
וגם תלוי בתקציב.
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי רוזמרין* »

סלק פולני (מתקתק)
אחרי הבישול, הקילוף והחיתוך לקוביות (או גירור)- מחממת בסיר קטן קצת חומץ או מיץ לימון עם סוכר, טיפהל'ה מלח, פלפל שחור ושמן זית. לפעמים מוסיפה גם נענע או עשב לימון מהגינה. כשהסוכר נמס שופכים על הסלק, מערבבים ומקררים כמה שעות.
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

סלק
חי מגורר גס + שמן זית, לימון, מלח, כוסברה קצוצה

9-:
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

מנגולד

"לאדות" עם קצת שמן זית ושום (לא מעט שום למי שאוהב)
אפשר להוסיף לזה אחרי כמה דקות אורז מלא מבושל ולערבב יחד
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

מנגולד - לטגן בצל ואת ה"קשה" של המנגולד, להוסיף לדקה או שתיים את המנגולד
לערבב: 2-3 ביצים, גבינה רכה/ שמנת חמוצה + גבינה קשה מפוררת (בולגרית, צפתית, קשקבל, פרמזן), קצת מלח פלפל,
להוסיף את תערובת המנגולד והבצל, ולתנור (180מעלות). פשטידה מעולה
(בנזוגי טוען בתוקף שהוא שונא מנגולד ומלקק את השפתיים כל פעם מחדש...)
אנד_לוסיה*
הודעות: 549
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

מנגולד
  1. מרק מנגולד ותפ"א -- חבילת מנגולד, יש הטוענים שרק את הירוק אבל אני אוהבת גם את הגבעול; 5 תפוחי אדמה. מבשלים, מרסקים גס עם נוזלי הבישול, שיישאר מה לנשוך. מלח פלפל, אפשר מוסקט, אפשר פרמזן. מגישים עם שמנת חמוצה, יש גם המערבבין עם שמנת לפני ההגשה.
  2. מרק קובה חמוסטה. (את הקובה אני קונה קפוא. נובודי'ז פרפקט)
  3. מאודה קלות עם שמן זית ושלוש כפות מים במחבת עם כרישה ושמנת מתוקה -- אחלה רוטב לפסטה.
אפשר אפילו לעשות מזה מילוי לבורקס, מי שאוכלת.

ושוב לעניין מרק ה{{}}סלק: נוזלי הבישול שלו די מלוכלכים. אפשר בכל זאת הבהרה?
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

עוד מנגולד - מעולה מעולה - רק לא לקיץ
מרק מנגולד ועדשים
מטגנים 2 בצלים, אח"כ את הקשה של המנגולד, אח"כ כמה שיני שום ואז עגבניה קצוצה
מוסיפים כוס עדשים ירוקות שהושרו קודם ורסק עגבניות
אח"כ מים (משהו כמו ליטר) ובסוף מנגולד
כשהעדשים מתרככות מותר לשים מלח ופלפל
יוצא מרק סמיך, מעולה וכיפי
ג'וניפר_והמשפחה*
הודעות: 541
הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ג'וניפר_והמשפחה* »

הקשה של המנגולד,
מה זה, הגבעול?

ואני מחפשת מה לעשות עם כוסמת (מהסוג הקלוי, החום) כדי שתצא טעימה.
בלי בשר, בלי חלב, בלי ביצים.
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

אכן. הגבעול. אני מתייחסת אליו כמו אל בצל. חבל לזרוק...
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

סלק שימו לב שהרבה סלק יכול לגרום לפיפי אדום.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

ואני מחפשת מה לעשות עם כוסמת

טחנתי אותה לאבקה/קמח,ושמרתי בצנצנת. כל פעם שהייתי צריכה קמח לפשטידה השתמשתי ויצא מצוין.
אלף_פלא*
הודעות: 31
הצטרפות: 05 מאי 2010, 20:35

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אלף_פלא* »

לכוסמת אני אוהבת לטגן קודם בצל,גזר חתוך קטן קטן,פלפל אדום\צהוב(-למי שאוהב את הטעם בבישול),אפשר גם עגבניה,מלח פלפל,מטגנת טיפה גם את הכוסמת ומוסיפה את המים לבישול,יוצא טעים טעים.
אפשר להוסיף בסוף ירק קצוץ.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

כוסמת
מכוסמת מבושלת ושארית הירקות המבושלים של מרק מאתמול, אפשר להכין קציצות. עם בצל, פטרוזיליה טריה, קצת כמון, מלח וביצה לחיבורים.
כוסמת יבשה אורגנית (ירוקה) מוסיפה ממנה חופן לסלט ירקות, ככה, בלי הנבטה ויבוש. כמו שהיא. מוסיף פריכות כמו של קרוטונים וטעים.
אותו דבר, כוסמת ירוקה אורגנית יבשה, מוסיפים לגרנולה ביתי, אחרי הקליה. אני לא קולה את זה.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ואני מחפשת מה לעשות עם כוסמת (מהסוג הקלוי, החום) כדי שתצא טעימה.
זה מאד פשוט, מתכון של שני שלבים -
  1. לזרוק את הכוסמת הקלויה.
  2. לאכול משהו אחר.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

רק אל תקראו לו בורשט! זה לא
נא לא להתווכח עם ליטאים ;-) אצלנו זה היה בורשט קר מאז ומעולם, וישאר כך. בניגוד לבורשט חם שזה בכלל מרק כרוב.
בכל אופן זה מעולה, ואפשר גם להקפיא.
לגבי המים - הם מלוכלכים כשמבשלים עם הקליפה. במקרה הזה מבשלים ללא. לדעתי סבתא שלי מוסיפה לזה גם סוכר (טוב, היא לא בדיוק באופנית), ולפני ההגשה מערבבת עם שמנת חמוצה כך שנשארים מעט גושישים לבנים. זה צריך לצאת בצבע ורוד זוהר כזה.
?*
הודעות: 26
הצטרפות: 16 פברואר 2005, 00:08
דף אישי: הדף האישי של ?*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ?* »

מנגולד -
תבשיל בסגנון הודי (מבחינת התיבול) עם חומוס מבושל, בטטה ומנגולד - מאד טעים.
אורז עם הרבה מנגולד (או תרד) וקצת לימון - יאמי (מאדים קודם את המנגולד בשמן זית, מוסיפים את האורז, מלח, פלפל) ומכינים כרגיל את האורז, רק עם קצת פחות מים מכרגיל
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אום_שלום* »

כוסמת אחד המאכלים האהובים עלי.
בצל מטוגן, גבעול סלרי קצוץ דק, גזר אפשרי, מלח, פלפל, כמון
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אום_שלום* »

פטריות שיטאקי מיובשות
בחורף עשיתי מרק פטריות מכמה סוגי פטריות, בין השאר מיובשות.
עכשיו נשארו לי הרבה מיובשות. הצעות?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לעוף המכובס מהמרק:
עוף בקארי

מפרקים את העוף המכובס
מאדים בצל קצוץ בסיר עם שמן או חמאה.
מוסיפים תפוח עץ קלוף וקצוץ ומאדים.
מוסיפים כף קארי הודי, מלח ופלפל, מטגנים דקה, מוסיפים כף דבש ומעט רסק עגבניות או עגבניות קצוצות טריות.
מוסיפים בקבוק בירה לבנה, ומבשלים כחצי שעה.
טוחנים הכל בבלנדר מוט, ומוסיפים פחית חלב קוקוס, או שמנת מתוקה.
מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את העוף.
מבשלים ביחד כמה דקות.
מגישים עם אורז או תפוחי אדמה מבושלים. אפשר לפזר שקדים שקצת נקלו במחבת.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

סלק: פרוסות דקות, שמן זית ומלח גס- בתנור.
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 813
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

מתכונים מעולים!
טיפ לבורש' (זה החם, עם הכרוב) - להוסיף עגבניות מגוררות/מבלונדרות טריות ממש בסוף ואפשר גם כף קטשופ, אם יש בבית :) לאכול עם חרדל או עם שמנת בפנים.
והמון שום כתוש אם לא יוצאים לציבור אח"כ.

אבל אני אשמח לתשובות לכמה שאלות שהן תכנון נטו -
מתי לקנות את המצרכים? כמה ? שלא יתקלקלו אבל גם שלא יהיה מקרר ריק ברגע קריטי.
והכי גרוע אצלי - כמויות . אם אני מכינה משהו בערב, גם אם אני מנסה להכין הרבה כדי שיישאר לצהריים, אנחנו (זוג סטודנטים רעבים...) מחסלים את זה.
אני כנראה לא רגילה לבשל "כמויות".
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

נתקעתי בשלב הנוזלים (היה לי סלק בלי מי בישול) כשהכל כבר היה בבלנדר.
אבל בכלל לא מבלנדרים את זה. זה נוזלים דלילים עם חתיכות סלק מגוררות בפנים. זכור לי מהילדות בתור חמיצה ומאז אני חושב על זה הרבה ורוצה לעשות אבל עוד לא יצא לי. אולי בזכותכן...
הילה_גביש*
הודעות: 205
הצטרפות: 10 מרץ 2007, 21:04
דף אישי: הדף האישי של הילה_גביש*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי הילה_גביש* »

חבר הביא לנו מלא מלפפונים .חוצמסלט מה יש לעשות איתו? יש לי גם מתכון למרק מלפפונין,אבל זה ממש לא בריא (מלא שמנת וכו').
רעיונות?
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אילה_א* »

מרק קובה חמוסטה.
איך ?>לאילה יש ילדה עיראקית אבל היא יקית לא מבינה בחמוסטה ולא אוכלת מרק בקיץ אבל שיהיה<
אנד_לוסיה*
הודעות: 549
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

פטריות שיטאקי
מרק אטריות אודון -- טעים ביותר. אם לא תמצאי אעתיק לך מהספר בישול היפני.
אפשר גם להוסיף לתבשילי בשר. גוגל ייתן לך שלל תוצאות אם תבקשי תבשיל קדרה בשר יין שיטאקי.

מלפפונים אפשר לכבוש במלח, עם שום שמיר או בלי ועם גרגירי פלפל שחור.
מרק מלפפונים עושים בדרך כלל עם יוגורט, זה לא רע כמו שמנת. אצלנו עם שמיר ומעט שום.
והיפה במלפפון, שאפשר להתייחס אליו כמו פרי בקיץ: לחצות לשניים לאורך, לבזוק מלח ולאכול, זה מרענן אולימפי, עסיסי ולא משמין. אצל הפרסים למשל הוא מככב בקערות פירות, וגם בהודו ראיתי שמוכרים אותו עם איזו תערובת תבלינים חריפה. אצלנו אוכלים הרבה מקלות טבולים בטחינה.

<בעניין הכוסמת מסכימה עם ניצן. זה אסון. יותר גרוע אפילו מקינואה>
אנד_לוסיה*
הודעות: 549
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

מרק קובה חמוסטה.
האמת שגם המנגולד זה לא נורא העונה שלו. אז אולי נדבר בחורף.
וחוץ מזה מה עובר עליכן, זה דף לרעיונות וטיפים כלליים, מתכונים אפשר למצוא מיליון, כל אחד קצת שונה.
<לא יודעת לתת מתכונים. כל פעם משנה קצת ומבשלת בלי כמויות, "כמה מבקש">
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי אום_שלום* »

אפשר גם להוסיף לתבשילי בשר. לא אוכלת בשר (-:

מרק אטריות אודון אגגל. תודה
זארו_סובה*
הודעות: 124
הצטרפות: 09 דצמבר 2008, 18:28
דף אישי: הדף האישי של זארו_סובה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי זארו_סובה* »

עוד רעיון לברוקולי ומנגולד: (וירקות אחרים-לפי מצב הרוח והמצאי) מאדים קלות. מכינים עיסת פנקייק מלוחה (מחליפים סוכר במלח ותבלינים לפי הטעם) מרסקים את הירק עם העיסה ומטגנים פנקייקים/מכינים במכונת ופלים. מנגולד ותרד ושאר עלים אין צורך בעקרון לאדות לפני הטחינה...
אם הירק מאוד רטוב מהאידוי - מפחיתים מעט מהנוזלים בעיסת הפנקייק.

מנגולד - מכינים פסטו... טעים!
או: מאדים קלות, חותכים דק וסוחטים מנוזלים, מערבבים עם טופו/גבינה ותבלינים וממלאים דפי פילו משוחים במעט שמן זית...

סלק - מגררים לסלט או מוסיפים מעט למיץ תפוחים.

גזר - אפשר בפנקייק (ראו למעלה) או להכין בורגר גזר (יש מתכון של זהרית שייחי) או פשטידה...

כוסמת - גם אני לא סובלת את הטעם שלה. חברה שלי הכינה ממנה מעין פשטידה עם הרבה קונפי שום ובטטה חתוכה... היה טעים. הרוסים מכינים ממנה דייסה בבוקר עם חמאה וסוכר - אולי אפשר לנסות להחליף בחמאת אגוזים/שקדים/בוטנים וממתיק טבעי כלשהו...
פלוני_אלמוני*
הודעות: 1182
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

מאדים קודם את המנגולד בשמן זית
איזו מילה יפה ועדינה זאת "מאדים" בזמן שזהו טיגון לשמו.
תמר_מסיני*
הודעות: 195
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

איזו מילה יפה ועדינה זאת "מאדים" בזמן שזהו טיגון לשמו
לא מדוייק. טיגון הוא על אש גבוהה. אידוי על אש נמוכה ובעדינות.
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

פטריות שיטאקי - להכניס לתבשיל אורז עם ירקות, לעשות רוטב לפסטה יחד עם יין (יוצא עשיר וסמיך),
ובכמויות עדינות (כי זכור לי שזו פטריה עם טעם חזק במיוחד) - גם בתוך פשטידה
קוראת*
הודעות: 1643
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי קוראת* »

אח... תבורכו על הדף.. אני גם אוסיף.. לא יכולה כרגע.. כי אני לועסת
לבנה_במילואה*
הודעות: 814
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

אשמח להצעות על דוחן, הוא יוצא לי תמיד דייסתי...

יש לכן מתכון לקציצות דוחן עם משהו??

יש גם את מה לבשל היום
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי מיכל_בר* »

מי שביקשה רעיונות עם מלפפונים - אפשר לקלוף, לקצוץ ולהוסיף לטונה, עם מלא לימון וגם מלח פלפל ושמן זית.
(גם עגבניות שרי יתקבלו כאן בברכה).
ממ*
הודעות: 1322
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי ממ* »

בעניין הכוסמת מסכימה עם ניצן. זה אסון. יותר גרוע אפילו מקינואה
באמת? למה?
אני מבינה שכוסמת קלויה מאבדת מהערך התזונתי שלה. אבל בשתיהן אין גלוטן, ובבישול קל יכולות להיות בעלות ערך תזונתי די גבוה. לא?
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי פלונית* »

והרי האתגר היומי:
פטרוזיליה
(בעקרון יועדה לטאבולה, אבל נמאס לי קצת)
(מי שתוכל לשלב גם בטטות, תבורך)
לבנה_במילואה*
הודעות: 814
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

יש פשטידת בצל, בטטה עם צרור פטרוזיליה.
את יכולה לחפש 'פשטידת בצל בטטה' (לא יודעת לצרף קישור)

מומלצת:-)
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

הבעיה עם כוסמת זה טעם לוואי. גם לקינואה יש.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

סלט:
בטטה אפויה בקליפתה, אח"כ קלופה, חתוכה ומעורבבת עם פטרוזיליה קצוצה, מלח, שמן זית ומעט מיץ לימון. טעים!
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”