המדריך לתכנון ארוחת צהריים
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
אז ככה, כל ערב אני מציצה במקרר ובמזווה ומחליטה מה פחות או יותר אפשר להכין מחר לצהריים לפי מה שיש בבית.
ולפעמים בערב אני שוכחת ואז בבוקר אני מתחילה לפתוח מגירות ולהציץ בדברים ולחשוב מה אפשר לעשות עם זה.
היום בשיחת טלפון עם חברה, הצלחנו ליעץ זו לזו מה להכין לצהריים וגם לתכנן מין "מדריך" שמכיל חומרי גלם ואת כל האפשרויות והמנות שניתן להתקין (איזו מילה יפה!).
למשל, תרד עלים או תרד קפוא טחון.
תרד
לאדות ואז:
פשטידה (צ"ל מתכון)
קציצות מתרד, בצל, תבלינים (מוסקט? מלח פלפל?), ביצים, ודגן כלשהו או קמח.
מה עוד?
ותארו לכם, שכל אחד ואחת יתרום את מתכוניו ורעיונותיו, ויווצר מעין מדריך הטרמפיסט לצהריים שיעזור לפתור את כל בעיית ה"מה יש היום לצהריים!"
ולפעמים בערב אני שוכחת ואז בבוקר אני מתחילה לפתוח מגירות ולהציץ בדברים ולחשוב מה אפשר לעשות עם זה.
היום בשיחת טלפון עם חברה, הצלחנו ליעץ זו לזו מה להכין לצהריים וגם לתכנן מין "מדריך" שמכיל חומרי גלם ואת כל האפשרויות והמנות שניתן להתקין (איזו מילה יפה!).
למשל, תרד עלים או תרד קפוא טחון.
תרד
לאדות ואז:
פשטידה (צ"ל מתכון)
קציצות מתרד, בצל, תבלינים (מוסקט? מלח פלפל?), ביצים, ודגן כלשהו או קמח.
מה עוד?
ותארו לכם, שכל אחד ואחת יתרום את מתכוניו ורעיונותיו, ויווצר מעין מדריך הטרמפיסט לצהריים שיעזור לפתור את כל בעיית ה"מה יש היום לצהריים!"
-
- הודעות: 1108
- הצטרפות: 31 מאי 2008, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של סגו_לה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
רעיון נחמד,יש מצב למבשלת שתגיע בצמוד למתכונים?
<ואם היא מוכנה גם לתלות מכונה ולהדיח כיור ...>
<ואם היא מוכנה גם לתלות מכונה ולהדיח כיור ...>
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
ויש גם מדור מתכוני אוכל חי לעזרה.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סגו לה, היא מסרבת. יש לה משלה...
-
- הודעות: 500
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
- דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
פיתרון מהיר, טעים ומזין, מהמטבח ההודי-עירקי:
קיצ'רי:
לבשל במים שני שליש כוס אורז עם שליש כוס עדשים אדומות
כשרותח לתבל בקצת מלח וכורכום, לכסות ולבשל על אש קטנה עד שמתייבש (כרבע שעה)
בינתיים במחבת לאדות בגהי, או סתם בקצת שמן שום וג'ינג'ר (אפשר גם תבלינים הודיים נוספים, אבל אצלי הילדים מתייחסים בחשדנות) וחצי עגבניה קלופה וקצוצה (אופציונלי). להוסיף את זה לסיר האורז ולערבב בעדינות בלי להפוך את זה לדייסתי.
אפשר להגיש עם יוגורמה או שמנת חמוצה, וכוסברה קצוצה
קיצ'רי:
לבשל במים שני שליש כוס אורז עם שליש כוס עדשים אדומות
כשרותח לתבל בקצת מלח וכורכום, לכסות ולבשל על אש קטנה עד שמתייבש (כרבע שעה)
בינתיים במחבת לאדות בגהי, או סתם בקצת שמן שום וג'ינג'ר (אפשר גם תבלינים הודיים נוספים, אבל אצלי הילדים מתייחסים בחשדנות) וחצי עגבניה קלופה וקצוצה (אופציונלי). להוסיף את זה לסיר האורז ולערבב בעדינות בלי להפוך את זה לדייסתי.
אפשר להגיש עם יוגורמה או שמנת חמוצה, וכוסברה קצוצה
-
- הודעות: 500
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
- דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
אה, שכחתי להוסיף שזה אורז לבן
אורז מלא משנה את הזמנים והכמויות וגם יוצא פחות יפה
אורז מלא משנה את הזמנים והכמויות וגם יוצא פחות יפה
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
את לא מוסיפה שום לקיצ'רי?
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
והמשימה היומית- מה עושים עם:
ברוקולי
ברוקולי
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
ברוקולי זה אחד המאכלים האהובים על הילד שלי, אני משתדלת לשלב אותו במנות שונות עם עוד ירקות, ואז אני יודעת שהוא לפחות אוכל איזשהו ירק.
עכשיו למשל הכנסתי לתנור תבנית של ירקות שונים - תפו"א, קישוא, בטטה, עגבניה, גמבה, גזר, בצל, ברוקולי, סלק - עם קצת רוטב סויה, דבש, שמן זית...
יוגש לצד אורז מלא ואפונה.
עכשיו למשל הכנסתי לתנור תבנית של ירקות שונים - תפו"א, קישוא, בטטה, עגבניה, גמבה, גזר, בצל, ברוקולי, סלק - עם קצת רוטב סויה, דבש, שמן זית...
יוגש לצד אורז מלא ואפונה.
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
_והמשימה היומית- מה עושים עם:
ברוקולי_
מפרקים לפרחים
אפשר גם לקלוף חלק מהגבעול ולחתוך לקוביות קטנות
מאדים מעט (או מבשלים קצת במים)
שמים בכוס:
שמן זית
שום כתוש
ומלח
שופכים על הברוקולי ואוכלים
טעיםםםםם
ברוקולי_
מפרקים לפרחים
אפשר גם לקלוף חלק מהגבעול ולחתוך לקוביות קטנות
מאדים מעט (או מבשלים קצת במים)
שמים בכוס:
שמן זית
שום כתוש
ומלח
שופכים על הברוקולי ואוכלים
טעיםםםםם
- אפשר להוסיף גם פרחי כרובית
-
- הודעות: 194
- הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
- דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
אצלי ברוקולי הולך טוב או פשוט מאודה בפרחים גדולים (ואז הוא מכונה בביתנו - עצים)
או מוקפץ עם פסטה או נודלס (גם עם כרשה/בצל/שום) או בתיבול של רוטב סויה ושות או בכוון של חלב קוקוס
או מוקפץ עם פסטה או נודלס (גם עם כרשה/בצל/שום) או בתיבול של רוטב סויה ושות או בכוון של חלב קוקוס
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
פסטו ברוקולי:
50 ג' פרמזן
חופן אגוזים
ברוקולי מאודה (קשה לי לקבוע כמות. נראה לי שבאזור ה2-3 כוסות)
שיני שום לפי הטעם
חצי כוס עד כוס אחת שמן זית
אופציה: מיץ מלימון אחד, חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה
טוחנים את כל החומרים לממרח במעבד מזון.
הכי שווה, אם מצליחים לשמור כמות דומה של פרחי ברוקולי מאודים, ואז מטגנים קצת בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את הברוקולי, מקפיצים שתי דקות, ומוסיפים קינואה מבושלת (כוס לפני בישול, שתי כוסות אחריו), או פסטה (חצי חבילה בערך) או דגן או קטניה אחרים. עכשיו מוסיפים פסטו ברוקולי לפי הטעם והצורך, לפחות חצי כמות נראה לי, ונהנים.
אגב, המתכון של שלי, הוא הדרך האהובה עליי לאכילת ברוקולי.
50 ג' פרמזן
חופן אגוזים
ברוקולי מאודה (קשה לי לקבוע כמות. נראה לי שבאזור ה2-3 כוסות)
שיני שום לפי הטעם
חצי כוס עד כוס אחת שמן זית
אופציה: מיץ מלימון אחד, חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה
טוחנים את כל החומרים לממרח במעבד מזון.
הכי שווה, אם מצליחים לשמור כמות דומה של פרחי ברוקולי מאודים, ואז מטגנים קצת בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את הברוקולי, מקפיצים שתי דקות, ומוסיפים קינואה מבושלת (כוס לפני בישול, שתי כוסות אחריו), או פסטה (חצי חבילה בערך) או דגן או קטניה אחרים. עכשיו מוסיפים פסטו ברוקולי לפי הטעם והצורך, לפחות חצי כמות נראה לי, ונהנים.
אגב, המתכון של שלי, הוא הדרך האהובה עליי לאכילת ברוקולי.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
ועוד אגב, אם צריך להימנע מהגבינה מסיבה כלשהי, ממש לא נורא. וכמובן: מלח ופלפל (עם הגבינה, להיזהר עם המלח).
-
- הודעות: 578
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
לי יש עכשיו כמויות נכבדות של גזר
רעיונות?
רעיונות?
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
יופי של רעיונות ברוקולי:-)
גזר
גזר
- גזר מגורר עם תפוח עץ מגורר, במיץ תפוזים או לימונדה זה הקינוח המרענן ביותר שאני מכירה
- מיץ גזר
- שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
- גזר ברצועות, מוקפץ עם בצל, שום, קישואים, כף רוטב סויה וכף סילאן מעורבבים - בסוף מעל. אפשר להוסיף רצועות חזה עוף או מודלס ואפשר ככה.
- סלט סיני- גזר מגורר עם צנונית מגוררת וקצת שומשום ורוטב סויה.
- מרק עדשים כתום: כוס עדשים בצבע מתאים, 2 שיני שום כתושות, מעט זנגוויל טרי או באבקה ו2 גזרים מגוררים בפומפיה. מטגנים קלות את הגזרים ואת השום, מוסיפים את העדשים, התבלינים ומים מעט יותר מכיסוי העדשים. מבשלים על אש קטנה עד שהריח מעיד שמוכן. הגזר תורם צבע וטעם, ואגב גזר מבושל זה מצוין נגד תולעים...
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
נשמע מעניין - אפשר פירוט?
נשמע מעניין - אפשר פירוט?
-
- הודעות: 599
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
רגע! גם אני רוצה לתרום משהו ל ברוקולי !
אחת הפשטידות האהובות עליי:
לאדות ראש ברוקולי גדול.
בקערה לערבב :
4 כפות מיונז (אני מכינה בבית)
4 כפות קמח מלא
4 ביצים
כף של הרבה-מר (תערובת תבלינים מיובשים, דומה לאבקת מרק).
חצי כפית א. אפייה
לערבב עם הברוקולי.
לשפוך לתבנית משומנת.
לגרר מעל פרמז'ן .
לאפות ב-180 עד שמזהיב.
אחת הפשטידות האהובות עליי:
לאדות ראש ברוקולי גדול.
בקערה לערבב :
4 כפות מיונז (אני מכינה בבית)
4 כפות קמח מלא
4 ביצים
כף של הרבה-מר (תערובת תבלינים מיובשים, דומה לאבקת מרק).
חצי כפית א. אפייה
לערבב עם הברוקולי.
לשפוך לתבנית משומנת.
לגרר מעל פרמז'ן .
לאפות ב-180 עד שמזהיב.
-
- הודעות: 599
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
גזר:
סלט כרוב וגזר עם מיונז (קולסלאו)
גזר מוחמץ (לחתוך עיגולים, לשפוך כמות שווה של חומץ ולימון, מעט מלח)
בגזרת הפחות בריאה יש לי מתכון לעוגת גזר מעלפת, אמנם עם קמח מלא אבל אוורירית מאוד
סלט כרוב וגזר עם מיונז (קולסלאו)
גזר מוחמץ (לחתוך עיגולים, לשפוך כמות שווה של חומץ ולימון, מעט מלח)
בגזרת הפחות בריאה יש לי מתכון לעוגת גזר מעלפת, אמנם עם קמח מלא אבל אוורירית מאוד
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
פשטידת ברוקולי- ממש טעים.
ברוקולי מאודה
בטטות מאודות 4, 5 תלוי בגודל
2או 3 ביצים
4 כפות קמח מלא
קצת אבקת אפיה
4 כפות שמן
מלח ושות'
ולתנור-
ייטרף ובכיף
ברוקולי מאודה
בטטות מאודות 4, 5 תלוי בגודל
2או 3 ביצים
4 כפות קמח מלא
קצת אבקת אפיה
4 כפות שמן
מלח ושות'
ולתנור-
ייטרף ובכיף
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
גזר
סלט גזר למתקדמים (חובבי טעמים עזים)
גזר מרוסק בפומפיה (במעבד מזון).
מלפפונים חמוצים תוצרת בית
גבינה בולגרית
שמן זית + חומץ בלסמי ואפשר גם חרדל.
גזר
ככה פשוט, ככה טעים -
פרוסות גזר (במעבד מזון)
שמים בסיר קטן עם טיפה שמן זית או חמאה, ונותנים לו להתבשל על אש נמוכה. יכול להיות שצריך בהתחלה להוסיף טיפה מים, אחר כך הוא כבר מתבשל בנוזלים של עצמו. די מהר זה מוכן. חלק מהגזרים קצת מושמים. ילדים מתים על זה.
סלט גזר למתקדמים (חובבי טעמים עזים)
גזר מרוסק בפומפיה (במעבד מזון).
מלפפונים חמוצים תוצרת בית
גבינה בולגרית
שמן זית + חומץ בלסמי ואפשר גם חרדל.
גזר
ככה פשוט, ככה טעים -
פרוסות גזר (במעבד מזון)
שמים בסיר קטן עם טיפה שמן זית או חמאה, ונותנים לו להתבשל על אש נמוכה. יכול להיות שצריך בהתחלה להוסיף טיפה מים, אחר כך הוא כבר מתבשל בנוזלים של עצמו. די מהר זה מוכן. חלק מהגזרים קצת מושמים. ילדים מתים על זה.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
ברוקולי
בסוטאז' פרחים. מזליפים שמן זית ומיץ לימון ושום כתוש וטיפה מים. מתבשל בתוך הרוטב. יוצא מעולה.
בסוטאז' פרחים. מזליפים שמן זית ומיץ לימון ושום כתוש וטיפה מים. מתבשל בתוך הרוטב. יוצא מעולה.
-
- הודעות: 311
- הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
- דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
גזר גמדי שילדים אוהבים. איך אתן מכינות ?
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
קצת מושמים.
מה זה?
בסוטאז' פרחים
ומה זה?
מה זה?
בסוטאז' פרחים
ומה זה?
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
קצת מושמים.
קצת מושחמים.
בסוטאז' פרחים
סוטאז' זה מחבתסיר - סיר רחב ונמוך דפנות. שימושי ביותר. פרחים - ברוקולי מפורק לפרחים.
קצת מושחמים.
בסוטאז' פרחים
סוטאז' זה מחבתסיר - סיר רחב ונמוך דפנות. שימושי ביותר. פרחים - ברוקולי מפורק לפרחים.
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
_שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
נשמע מעניין - אפשר פירוט?_
נשמע מעניין - אפשר פירוט?_
-
- הודעות: 536
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
@}
_שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
נשמע מעניין - אפשר פירוט?_
2 גזרים קלופים, תפוח עץ מגולען וחתוך, מים וקרח בבלנדר. סמיך, מזין וטעים ביותר!
_שייק גזר תפוחי עץ (יאמי!)
נשמע מעניין - אפשר פירוט?_
2 גזרים קלופים, תפוח עץ מגולען וחתוך, מים וקרח בבלנדר. סמיך, מזין וטעים ביותר!
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מחר- מרק עוף עם המון ירקות, קנידעלאך.
ארוחת מרק?
ארוחת מרק?
-
- הודעות: 229
- הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
גם אנחנו נעשה מחר ארוחת מרק יהלי בן שנתיים מת על שוקי עוף במרק (למעשה זה בערך הבשר היחידי מלבד נקניקיות שהוא אוהב) +גריסים
מאכל חדש שגילנו שהוא אוהב רסק עגבניות בפומפיה +שמן זית מלח ופלפל, בפנים במקום מלאווח פיתה/לחם מלא
מאכל חדש שגילנו שהוא אוהב רסק עגבניות בפומפיה +שמן זית מלח ופלפל, בפנים במקום מלאווח פיתה/לחם מלא
-
- הודעות: 549
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
- דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
ברוקולי
לצלות במחבת סטייקים, עם שום, ג'ינג'ר וסויה. אפשר גם לאדות קצת קודם, למי שלא אוהב אותו קשה.
גזר
ניסיתי את כל הסלטים המבושלים מגזר. לדעתי זה לא זה.
בגזרת המתוקים: מגורר עם צימוקים, מיץ תפוזים, והקשיבו הקשיבו, טיפ פלסטיני גלילי: כמה טיפות מי ורדים. הורס.
בגזרת הסייבורי: פרוסות דקות, עם קוביות קטנטנטנות של פלפל אדום (מתוק), פלפל חריף (ירוק), שום, לימון וכוסברה. שמן כלשהו כמובן.
ארוחת מרק?
לא הבנתי את השאלה. אבל הירקות שמתכבסים במרק לא ממש נחשבים.
לצלות במחבת סטייקים, עם שום, ג'ינג'ר וסויה. אפשר גם לאדות קצת קודם, למי שלא אוהב אותו קשה.
גזר
ניסיתי את כל הסלטים המבושלים מגזר. לדעתי זה לא זה.
בגזרת המתוקים: מגורר עם צימוקים, מיץ תפוזים, והקשיבו הקשיבו, טיפ פלסטיני גלילי: כמה טיפות מי ורדים. הורס.
בגזרת הסייבורי: פרוסות דקות, עם קוביות קטנטנטנות של פלפל אדום (מתוק), פלפל חריף (ירוק), שום, לימון וכוסברה. שמן כלשהו כמובן.
ארוחת מרק?
לא הבנתי את השאלה. אבל הירקות שמתכבסים במרק לא ממש נחשבים.
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מרק ביוני ?
בואנה אתם אויבי האומה
בואנה אתם אויבי האומה
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
לוטם, לא דיברנו על זה פעם?
הכי טעים ונהדר להכין ארוחת צהריים בערב שלפני. קמיםבבוקר עם ראש שקט, ובלי ריח בישולים...
כשאוכלים בצהריים- טדאם- (כמו עם הבגדים ליום המחרת, במקום פיג'מה) - מישהו הכין לי אוכל... (אז מה אם זו הייתי אני- מי זוכר בגילינו)
הכי טעים ונהדר להכין ארוחת צהריים בערב שלפני. קמיםבבוקר עם ראש שקט, ובלי ריח בישולים...
כשאוכלים בצהריים- טדאם- (כמו עם הבגדים ליום המחרת, במקום פיג'מה) - מישהו הכין לי אוכל... (אז מה אם זו הייתי אני- מי זוכר בגילינו)
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
דברו איתי בבקשה על
סלק
סלק
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סלק נהדר בתערובת של הבשר (פשוט לגרד בפומפיה)
שמתי לב שאם לא שמים לימון או חומץ אז הסלק מאבד את הצבע בבישול אז מוסיפה כקוביות למרק או תבשיל.
שמתי לב שאם לא שמים לימון או חומץ אז הסלק מאבד את הצבע בבישול אז מוסיפה כקוביות למרק או תבשיל.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מרק כל השנה. אנחנו יקים.
סלק
סלק
-
- הודעות: 549
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
- דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
קודם כל, יש ספר של חיים כהן ואלי לנדאו שמסודר בדיוק ככה, לפי הא"ב. כל ירק זה ערך, ואז יש כמה וכמה מתכונים שלו. גאוני ושימושי.
ועכשיו סלק.
מגורר טרי עם צנון וגזר -- זה סלט שורשים חורפי ומרענן.
מבושל -- פרוס לפרוסות או לקוביות, עם מלח שמן זית בלסמי בצל סגול וכוסברה. חבל על הזמן.
לאוהבי הסגנון המינימליסטי, אפשר גם לאדות אותו ואז הוא חצי קשה, לפרוס לרבעים גסים, לבזוק קצת שמן ולימון ולטבול תוך כדי אכילה בטחינה. מפתיע לטובה.
ועכשיו סלק.
מגורר טרי עם צנון וגזר -- זה סלט שורשים חורפי ומרענן.
מבושל -- פרוס לפרוסות או לקוביות, עם מלח שמן זית בלסמי בצל סגול וכוסברה. חבל על הזמן.
לאוהבי הסגנון המינימליסטי, אפשר גם לאדות אותו ואז הוא חצי קשה, לפרוס לרבעים גסים, לבזוק קצת שמן ולימון ולטבול תוך כדי אכילה בטחינה. מפתיע לטובה.
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 06 יוני 2010, 11:54
- דף אישי: הדף האישי של ירח לבן*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
_דברו איתי בבקשה על
סלק_
קטעים. בדיוק נכנסתי לפה כדי לשאול עליו...
לי יש שני דברים איתו (אבל מחפשים עוד גיוון):
סלק_
קטעים. בדיוק נכנסתי לפה כדי לשאול עליו...
לי יש שני דברים איתו (אבל מחפשים עוד גיוון):
- פשוט ככה, לבשל הרבה זמן עם הקליפה, כשמתקרר מתקלף בקלות. לחתוך לקוביות, קצת שמן מלח ולימון וזהו. מעולה.
- חמיצה קרה. בורשט למי שמכיר. או שאתה ששונאים את זה או שמכורים לזה. אני מהמכורים, אבל אני יחידה במשפחתי. אם את מישהו מעניין המתכון - אשאל את סבתא שלי.
-
- הודעות: 908
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
כרובית פלחים פלחים, בטטה חתוכה לפרוסות, תפ"א קצת כורכום וכל זה יחד בתנור
שולבטה - מטגנים בצל בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים עגבניות לסיר בחתיכות קטנות מוסיפים קצת מים ופפריקה אדומה
אחרי 15 דקות מוסיפים גרגרי חומוס מערבבים הכל
ואחרי עוד 15 דקות מוסיפים בורגול + חצי כוס מים תיבול לפי הטעם
טועמים עד שהבורגול רך
מאוד מאוד מאוד בריא, מזין וטעים
- יאמי - נפלא על אורז גם צבעוני גם טיפה רטוב והכי הכי טעיםםםםםםםםםםםם
שולבטה - מטגנים בצל בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים עגבניות לסיר בחתיכות קטנות מוסיפים קצת מים ופפריקה אדומה
אחרי 15 דקות מוסיפים גרגרי חומוס מערבבים הכל
ואחרי עוד 15 דקות מוסיפים בורגול + חצי כוס מים תיבול לפי הטעם
טועמים עד שהבורגול רך
מאוד מאוד מאוד בריא, מזין וטעים
-
- הודעות: 1134
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
עוד יותר טוב מלבשל סלק זה לאפות אותו בנייר כסף, כך הוא שומר על טעמיו ועל צבעו עוד יותר.
אח"כ מקלפים, חותכים איך שרוצים, מתבלים בשמן זית, לימון, בלסמי, מלח גס, פלפל גרוס, כמון וגרגירי כוסברה כתושים. אחד האהובים עלי.
אפשר גם עם עוד ירקות שורש בתנור, חתוך לקוביות עם הרבה שמן זית ומלח.
גם אני מאוד אוהבת את הספר של חיים כהן ואלי לנדאו שמסודר בדיוק ככה, לפי הא"ב. כל ירק זה ערך, ואז יש כמה וכמה מתכונים שלו. גאוני ושימושי.
ואם אין ספר אז אפשר להכנס לאתר שלהם שכמעט כל המתכונים נמצאים בו ולהקליד בתיבת החיפוש את אותו ירק שמחפשים מה לעזאזל לעשות איתו.
אח"כ מקלפים, חותכים איך שרוצים, מתבלים בשמן זית, לימון, בלסמי, מלח גס, פלפל גרוס, כמון וגרגירי כוסברה כתושים. אחד האהובים עלי.
אפשר גם עם עוד ירקות שורש בתנור, חתוך לקוביות עם הרבה שמן זית ומלח.
גם אני מאוד אוהבת את הספר של חיים כהן ואלי לנדאו שמסודר בדיוק ככה, לפי הא"ב. כל ירק זה ערך, ואז יש כמה וכמה מתכונים שלו. גאוני ושימושי.
ואם אין ספר אז אפשר להכנס לאתר שלהם שכמעט כל המתכונים נמצאים בו ולהקליד בתיבת החיפוש את אותו ירק שמחפשים מה לעזאזל לעשות איתו.
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מגורר טרי עם צנון וגזר – זה סלט שורשים חורפי ומרענן.
והולך מצויין עם אצות וקאמה.
לאוהבי הסגנון המינימליסטי
אצלנו זה הולך הכי מינימליסטי - מבושל בסיר לחץ, קלוף, חתוך, ואז מלח, פלפל, מעט שמן זית, ומעט חומץ. אפשר גם טיפה סוכר.
והולך מצויין עם אצות וקאמה.
לאוהבי הסגנון המינימליסטי
אצלנו זה הולך הכי מינימליסטי - מבושל בסיר לחץ, קלוף, חתוך, ואז מלח, פלפל, מעט שמן זית, ומעט חומץ. אפשר גם טיפה סוכר.
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סלק. מינימליסטי.
1 - חי. חתוך לתיבות מספיק גדולות שאפשר לאכול בידיים, ומספיק דקות לביס של ילד. לימון מלח.
2 - מבושל בקליפתו, מקולף, וחתוך לקוביות כנ"ל. אין צורך בתיבול. זה נאכל כמו שזה.
3 - מרק סלק קר. (רק אל תקראו לו בורשט! זה לא.) מקלפים, מבשלים, מניחים להתקרר, מגררים על פומפיה. לימון, מלח, מקרר. בהגשה: עם שמנת חמוצה, ביצה קשה ומלפפונים חתוכים לקוביות קטנות. ארוחה שלמה לשיא החום. חסרון (ויתרון): מבשלים יום קודם. מתאים כשיודעים שתחזרו בחום מבחוץ, ורוצים שיחכה לכם משהו מוכן.
1 - חי. חתוך לתיבות מספיק גדולות שאפשר לאכול בידיים, ומספיק דקות לביס של ילד. לימון מלח.
2 - מבושל בקליפתו, מקולף, וחתוך לקוביות כנ"ל. אין צורך בתיבול. זה נאכל כמו שזה.
3 - מרק סלק קר. (רק אל תקראו לו בורשט! זה לא.) מקלפים, מבשלים, מניחים להתקרר, מגררים על פומפיה. לימון, מלח, מקרר. בהגשה: עם שמנת חמוצה, ביצה קשה ומלפפונים חתוכים לקוביות קטנות. ארוחה שלמה לשיא החום. חסרון (ויתרון): מבשלים יום קודם. מתאים כשיודעים שתחזרו בחום מבחוץ, ורוצים שיחכה לכם משהו מוכן.
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
עוד יותר טוב מלבשל סלק זה לאפות אותו בנייר כסף,
ממש לא כדאי לאפות בנייר כסף שום דבר.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
ממש לא כדאי לאפות בנייר כסף שום דבר.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
איך מתמודדים עם חוסר האחידות שבטעם הסלק? לפעמים הם מתוקים וטעימים, ולפעמים תפלים.
-
- הודעות: 1222
- הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 22:31
- דף אישי: הדף האישי של אשה_שמחה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מרק סלק קר. (רק אל תקראו לו בורשט! זה לא.) מקלפים, מבשלים, מניחים להתקרר, מגררים על פומפיה. לימון, מלח, מקרר.
רגע, משאירים את נוזלי הבישול?
רגע, משאירים את נוזלי הבישול?
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
רוטב בולונז צמחוני לספגטי . מעולה.
משרים כוס פתיתי סויה בשתי כוסות מים רותחים. מוסיפים מעט סוכר, רסק עגבניות, אבקת מרק אם רוצים.
מטגנים בשמן זית בצל קצוץ. מוסיפים גזר מגורר. מוסיפים שתי עגבניות קצוצות.
מוסיפים הסויה עם הנוזלים, מרתיחים, מבשלים איזה חצי שעה לפחות.
כשרוצים מוסיפים מעט עשבים קצוצים (פטרוזיליה), שום כתוש, מלח-פלפל.
משרים כוס פתיתי סויה בשתי כוסות מים רותחים. מוסיפים מעט סוכר, רסק עגבניות, אבקת מרק אם רוצים.
מטגנים בשמן זית בצל קצוץ. מוסיפים גזר מגורר. מוסיפים שתי עגבניות קצוצות.
מוסיפים הסויה עם הנוזלים, מרתיחים, מבשלים איזה חצי שעה לפחות.
כשרוצים מוסיפים מעט עשבים קצוצים (פטרוזיליה), שום כתוש, מלח-פלפל.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
טיפ: נייג'לה לוסון מספרת, שהיא תמיד עוטה כפפות כאשר היא חותכת סלק.
<למיצי סלק לא עושה כלום>
<למיצי סלק לא עושה כלום>
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
_מרק סלק קר. (רק אל תקראו לו בורשט! זה לא.) מקלפים, מבשלים, מניחים להתקרר, מגררים על פומפיה. לימון, מלח, מקרר.
רגע, משאירים את נוזלי הבישול?_
גם אני שואלת.
קראתי וזה נראה לי כל כך טעים שמיד רצתי להכין את זה, בלי לחשוב יותר מדי.
נתקעתי בשלב הנוזלים (היה לי סלק בלי מי בישול) כשהכל כבר היה בבלנדר.
אז הוספתי קצת מים.
לא רציתי שיהיה דלוח אבל מצד שני הייתי לגמרי בראש של מרק.
אז יצא משהו לא ברור.
ממש לא מרק אבל גם לא תבשיל.
מן מחית סלק כזאת עם מרקם לא ברור אבל מה זה טעים (-:
רגע, משאירים את נוזלי הבישול?_
גם אני שואלת.
קראתי וזה נראה לי כל כך טעים שמיד רצתי להכין את זה, בלי לחשוב יותר מדי.
נתקעתי בשלב הנוזלים (היה לי סלק בלי מי בישול) כשהכל כבר היה בבלנדר.
אז הוספתי קצת מים.
לא רציתי שיהיה דלוח אבל מצד שני הייתי לגמרי בראש של מרק.
אז יצא משהו לא ברור.
ממש לא מרק אבל גם לא תבשיל.
מן מחית סלק כזאת עם מרקם לא ברור אבל מה זה טעים (-:
-
- הודעות: 229
- הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
שאלה:כמה כמות בשר נראה לכם שמומלץ לאכול בשבוע? (לילדים ולמבוגרים)
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
גוונים, המרק הקר כולל את נוזלי הבישול.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
שאלה:כמה כמות בשר נראה לכם שמומלץ לאכול בשבוע? (לילדים ולמבוגרים)
תלוי בגיל. ותלוי בבשר.
וגם תלוי בתקציב.
תלוי בגיל. ותלוי בבשר.
וגם תלוי בתקציב.
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סלק פולני (מתקתק)
אחרי הבישול, הקילוף והחיתוך לקוביות (או גירור)- מחממת בסיר קטן קצת חומץ או מיץ לימון עם סוכר, טיפהל'ה מלח, פלפל שחור ושמן זית. לפעמים מוסיפה גם נענע או עשב לימון מהגינה. כשהסוכר נמס שופכים על הסלק, מערבבים ומקררים כמה שעות.
אחרי הבישול, הקילוף והחיתוך לקוביות (או גירור)- מחממת בסיר קטן קצת חומץ או מיץ לימון עם סוכר, טיפהל'ה מלח, פלפל שחור ושמן זית. לפעמים מוסיפה גם נענע או עשב לימון מהגינה. כשהסוכר נמס שופכים על הסלק, מערבבים ומקררים כמה שעות.
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מנגולד
?
?
-
- הודעות: 500
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
- דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סלק
חי מגורר גס + שמן זית, לימון, מלח, כוסברה קצוצה
9-:
חי מגורר גס + שמן זית, לימון, מלח, כוסברה קצוצה
9-:
-
- הודעות: 500
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
- דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מנגולד
"לאדות" עם קצת שמן זית ושום (לא מעט שום למי שאוהב)
אפשר להוסיף לזה אחרי כמה דקות אורז מלא מבושל ולערבב יחד
"לאדות" עם קצת שמן זית ושום (לא מעט שום למי שאוהב)
אפשר להוסיף לזה אחרי כמה דקות אורז מלא מבושל ולערבב יחד
-
- הודעות: 144
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מנגולד - לטגן בצל ואת ה"קשה" של המנגולד, להוסיף לדקה או שתיים את המנגולד
לערבב: 2-3 ביצים, גבינה רכה/ שמנת חמוצה + גבינה קשה מפוררת (בולגרית, צפתית, קשקבל, פרמזן), קצת מלח פלפל,
להוסיף את תערובת המנגולד והבצל, ולתנור (180מעלות). פשטידה מעולה
(בנזוגי טוען בתוקף שהוא שונא מנגולד ומלקק את השפתיים כל פעם מחדש...)
לערבב: 2-3 ביצים, גבינה רכה/ שמנת חמוצה + גבינה קשה מפוררת (בולגרית, צפתית, קשקבל, פרמזן), קצת מלח פלפל,
להוסיף את תערובת המנגולד והבצל, ולתנור (180מעלות). פשטידה מעולה
(בנזוגי טוען בתוקף שהוא שונא מנגולד ומלקק את השפתיים כל פעם מחדש...)
-
- הודעות: 549
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
- דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מנגולד
ושוב לעניין מרק ה{{}}סלק: נוזלי הבישול שלו די מלוכלכים. אפשר בכל זאת הבהרה?
- מרק מנגולד ותפ"א -- חבילת מנגולד, יש הטוענים שרק את הירוק אבל אני אוהבת גם את הגבעול; 5 תפוחי אדמה. מבשלים, מרסקים גס עם נוזלי הבישול, שיישאר מה לנשוך. מלח פלפל, אפשר מוסקט, אפשר פרמזן. מגישים עם שמנת חמוצה, יש גם המערבבין עם שמנת לפני ההגשה.
- מרק קובה חמוסטה. (את הקובה אני קונה קפוא. נובודי'ז פרפקט)
- מאודה קלות עם שמן זית ושלוש כפות מים במחבת עם כרישה ושמנת מתוקה -- אחלה רוטב לפסטה.
ושוב לעניין מרק ה{{}}סלק: נוזלי הבישול שלו די מלוכלכים. אפשר בכל זאת הבהרה?
-
- הודעות: 144
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
עוד מנגולד - מעולה מעולה - רק לא לקיץ
מרק מנגולד ועדשים
מטגנים 2 בצלים, אח"כ את הקשה של המנגולד, אח"כ כמה שיני שום ואז עגבניה קצוצה
מוסיפים כוס עדשים ירוקות שהושרו קודם ורסק עגבניות
אח"כ מים (משהו כמו ליטר) ובסוף מנגולד
כשהעדשים מתרככות מותר לשים מלח ופלפל
יוצא מרק סמיך, מעולה וכיפי
מרק מנגולד ועדשים
מטגנים 2 בצלים, אח"כ את הקשה של המנגולד, אח"כ כמה שיני שום ואז עגבניה קצוצה
מוסיפים כוס עדשים ירוקות שהושרו קודם ורסק עגבניות
אח"כ מים (משהו כמו ליטר) ובסוף מנגולד
כשהעדשים מתרככות מותר לשים מלח ופלפל
יוצא מרק סמיך, מעולה וכיפי
-
- הודעות: 541
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
הקשה של המנגולד,
מה זה, הגבעול?
ואני מחפשת מה לעשות עם כוסמת (מהסוג הקלוי, החום) כדי שתצא טעימה.
בלי בשר, בלי חלב, בלי ביצים.
מה זה, הגבעול?
ואני מחפשת מה לעשות עם כוסמת (מהסוג הקלוי, החום) כדי שתצא טעימה.
בלי בשר, בלי חלב, בלי ביצים.
-
- הודעות: 144
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
אכן. הגבעול. אני מתייחסת אליו כמו אל בצל. חבל לזרוק...
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סלק שימו לב שהרבה סלק יכול לגרום לפיפי אדום.
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
ואני מחפשת מה לעשות עם כוסמת
טחנתי אותה לאבקה/קמח,ושמרתי בצנצנת. כל פעם שהייתי צריכה קמח לפשטידה השתמשתי ויצא מצוין.
טחנתי אותה לאבקה/קמח,ושמרתי בצנצנת. כל פעם שהייתי צריכה קמח לפשטידה השתמשתי ויצא מצוין.
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
לכוסמת אני אוהבת לטגן קודם בצל,גזר חתוך קטן קטן,פלפל אדום\צהוב(-למי שאוהב את הטעם בבישול),אפשר גם עגבניה,מלח פלפל,מטגנת טיפה גם את הכוסמת ומוסיפה את המים לבישול,יוצא טעים טעים.
אפשר להוסיף בסוף ירק קצוץ.
אפשר להוסיף בסוף ירק קצוץ.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
כוסמת
מכוסמת מבושלת ושארית הירקות המבושלים של מרק מאתמול, אפשר להכין קציצות. עם בצל, פטרוזיליה טריה, קצת כמון, מלח וביצה לחיבורים.
כוסמת יבשה אורגנית (ירוקה) מוסיפה ממנה חופן לסלט ירקות, ככה, בלי הנבטה ויבוש. כמו שהיא. מוסיף פריכות כמו של קרוטונים וטעים.
אותו דבר, כוסמת ירוקה אורגנית יבשה, מוסיפים לגרנולה ביתי, אחרי הקליה. אני לא קולה את זה.
מכוסמת מבושלת ושארית הירקות המבושלים של מרק מאתמול, אפשר להכין קציצות. עם בצל, פטרוזיליה טריה, קצת כמון, מלח וביצה לחיבורים.
כוסמת יבשה אורגנית (ירוקה) מוסיפה ממנה חופן לסלט ירקות, ככה, בלי הנבטה ויבוש. כמו שהיא. מוסיף פריכות כמו של קרוטונים וטעים.
אותו דבר, כוסמת ירוקה אורגנית יבשה, מוסיפים לגרנולה ביתי, אחרי הקליה. אני לא קולה את זה.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
ואני מחפשת מה לעשות עם כוסמת (מהסוג הקלוי, החום) כדי שתצא טעימה.
זה מאד פשוט, מתכון של שני שלבים -
זה מאד פשוט, מתכון של שני שלבים -
- לזרוק את הכוסמת הקלויה.
- לאכול משהו אחר.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
רק אל תקראו לו בורשט! זה לא
נא לא להתווכח עם ליטאים אצלנו זה היה בורשט קר מאז ומעולם, וישאר כך. בניגוד לבורשט חם שזה בכלל מרק כרוב.
בכל אופן זה מעולה, ואפשר גם להקפיא.
לגבי המים - הם מלוכלכים כשמבשלים עם הקליפה. במקרה הזה מבשלים ללא. לדעתי סבתא שלי מוסיפה לזה גם סוכר (טוב, היא לא בדיוק באופנית), ולפני ההגשה מערבבת עם שמנת חמוצה כך שנשארים מעט גושישים לבנים. זה צריך לצאת בצבע ורוד זוהר כזה.
נא לא להתווכח עם ליטאים אצלנו זה היה בורשט קר מאז ומעולם, וישאר כך. בניגוד לבורשט חם שזה בכלל מרק כרוב.
בכל אופן זה מעולה, ואפשר גם להקפיא.
לגבי המים - הם מלוכלכים כשמבשלים עם הקליפה. במקרה הזה מבשלים ללא. לדעתי סבתא שלי מוסיפה לזה גם סוכר (טוב, היא לא בדיוק באופנית), ולפני ההגשה מערבבת עם שמנת חמוצה כך שנשארים מעט גושישים לבנים. זה צריך לצאת בצבע ורוד זוהר כזה.
-
- הודעות: 26
- הצטרפות: 16 פברואר 2005, 00:08
- דף אישי: הדף האישי של ?*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מנגולד -
תבשיל בסגנון הודי (מבחינת התיבול) עם חומוס מבושל, בטטה ומנגולד - מאד טעים.
אורז עם הרבה מנגולד (או תרד) וקצת לימון - יאמי (מאדים קודם את המנגולד בשמן זית, מוסיפים את האורז, מלח, פלפל) ומכינים כרגיל את האורז, רק עם קצת פחות מים מכרגיל
תבשיל בסגנון הודי (מבחינת התיבול) עם חומוס מבושל, בטטה ומנגולד - מאד טעים.
אורז עם הרבה מנגולד (או תרד) וקצת לימון - יאמי (מאדים קודם את המנגולד בשמן זית, מוסיפים את האורז, מלח, פלפל) ומכינים כרגיל את האורז, רק עם קצת פחות מים מכרגיל
-
- הודעות: 1134
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
כוסמת אחד המאכלים האהובים עלי.
בצל מטוגן, גבעול סלרי קצוץ דק, גזר אפשרי, מלח, פלפל, כמון
בצל מטוגן, גבעול סלרי קצוץ דק, גזר אפשרי, מלח, פלפל, כמון
-
- הודעות: 1134
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
פטריות שיטאקי מיובשות
בחורף עשיתי מרק פטריות מכמה סוגי פטריות, בין השאר מיובשות.
עכשיו נשארו לי הרבה מיובשות. הצעות?
בחורף עשיתי מרק פטריות מכמה סוגי פטריות, בין השאר מיובשות.
עכשיו נשארו לי הרבה מיובשות. הצעות?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
לעוף המכובס מהמרק:
עוף בקארי
מפרקים את העוף המכובס
מאדים בצל קצוץ בסיר עם שמן או חמאה.
מוסיפים תפוח עץ קלוף וקצוץ ומאדים.
מוסיפים כף קארי הודי, מלח ופלפל, מטגנים דקה, מוסיפים כף דבש ומעט רסק עגבניות או עגבניות קצוצות טריות.
מוסיפים בקבוק בירה לבנה, ומבשלים כחצי שעה.
טוחנים הכל בבלנדר מוט, ומוסיפים פחית חלב קוקוס, או שמנת מתוקה.
מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את העוף.
מבשלים ביחד כמה דקות.
מגישים עם אורז או תפוחי אדמה מבושלים. אפשר לפזר שקדים שקצת נקלו במחבת.
עוף בקארי
מפרקים את העוף המכובס
מאדים בצל קצוץ בסיר עם שמן או חמאה.
מוסיפים תפוח עץ קלוף וקצוץ ומאדים.
מוסיפים כף קארי הודי, מלח ופלפל, מטגנים דקה, מוסיפים כף דבש ומעט רסק עגבניות או עגבניות קצוצות טריות.
מוסיפים בקבוק בירה לבנה, ומבשלים כחצי שעה.
טוחנים הכל בבלנדר מוט, ומוסיפים פחית חלב קוקוס, או שמנת מתוקה.
מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את העוף.
מבשלים ביחד כמה דקות.
מגישים עם אורז או תפוחי אדמה מבושלים. אפשר לפזר שקדים שקצת נקלו במחבת.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סלק: פרוסות דקות, שמן זית ומלח גס- בתנור.
-
- הודעות: 834
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מתכונים מעולים!
טיפ לבורש' (זה החם, עם הכרוב) - להוסיף עגבניות מגוררות/מבלונדרות טריות ממש בסוף ואפשר גם כף קטשופ, אם יש בבית לאכול עם חרדל או עם שמנת בפנים.
והמון שום כתוש אם לא יוצאים לציבור אח"כ.
אבל אני אשמח לתשובות לכמה שאלות שהן תכנון נטו -
מתי לקנות את המצרכים? כמה ? שלא יתקלקלו אבל גם שלא יהיה מקרר ריק ברגע קריטי.
והכי גרוע אצלי - כמויות . אם אני מכינה משהו בערב, גם אם אני מנסה להכין הרבה כדי שיישאר לצהריים, אנחנו (זוג סטודנטים רעבים...) מחסלים את זה.
אני כנראה לא רגילה לבשל "כמויות".
טיפ לבורש' (זה החם, עם הכרוב) - להוסיף עגבניות מגוררות/מבלונדרות טריות ממש בסוף ואפשר גם כף קטשופ, אם יש בבית לאכול עם חרדל או עם שמנת בפנים.
והמון שום כתוש אם לא יוצאים לציבור אח"כ.
אבל אני אשמח לתשובות לכמה שאלות שהן תכנון נטו -
מתי לקנות את המצרכים? כמה ? שלא יתקלקלו אבל גם שלא יהיה מקרר ריק ברגע קריטי.
והכי גרוע אצלי - כמויות . אם אני מכינה משהו בערב, גם אם אני מנסה להכין הרבה כדי שיישאר לצהריים, אנחנו (זוג סטודנטים רעבים...) מחסלים את זה.
אני כנראה לא רגילה לבשל "כמויות".
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
נתקעתי בשלב הנוזלים (היה לי סלק בלי מי בישול) כשהכל כבר היה בבלנדר.
אבל בכלל לא מבלנדרים את זה. זה נוזלים דלילים עם חתיכות סלק מגוררות בפנים. זכור לי מהילדות בתור חמיצה ומאז אני חושב על זה הרבה ורוצה לעשות אבל עוד לא יצא לי. אולי בזכותכן...
אבל בכלל לא מבלנדרים את זה. זה נוזלים דלילים עם חתיכות סלק מגוררות בפנים. זכור לי מהילדות בתור חמיצה ומאז אני חושב על זה הרבה ורוצה לעשות אבל עוד לא יצא לי. אולי בזכותכן...
-
- הודעות: 205
- הצטרפות: 10 מרץ 2007, 21:04
- דף אישי: הדף האישי של הילה_גביש*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
חבר הביא לנו מלא מלפפונים .חוצמסלט מה יש לעשות איתו? יש לי גם מתכון למרק מלפפונין,אבל זה ממש לא בריא (מלא שמנת וכו').
רעיונות?
רעיונות?
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מרק קובה חמוסטה.
איך ?>לאילה יש ילדה עיראקית אבל היא יקית לא מבינה בחמוסטה ולא אוכלת מרק בקיץ אבל שיהיה<
איך ?>לאילה יש ילדה עיראקית אבל היא יקית לא מבינה בחמוסטה ולא אוכלת מרק בקיץ אבל שיהיה<
-
- הודעות: 549
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
- דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
פטריות שיטאקי
מרק אטריות אודון -- טעים ביותר. אם לא תמצאי אעתיק לך מהספר בישול היפני.
אפשר גם להוסיף לתבשילי בשר. גוגל ייתן לך שלל תוצאות אם תבקשי תבשיל קדרה בשר יין שיטאקי.
מלפפונים אפשר לכבוש במלח, עם שום שמיר או בלי ועם גרגירי פלפל שחור.
מרק מלפפונים עושים בדרך כלל עם יוגורט, זה לא רע כמו שמנת. אצלנו עם שמיר ומעט שום.
והיפה במלפפון, שאפשר להתייחס אליו כמו פרי בקיץ: לחצות לשניים לאורך, לבזוק מלח ולאכול, זה מרענן אולימפי, עסיסי ולא משמין. אצל הפרסים למשל הוא מככב בקערות פירות, וגם בהודו ראיתי שמוכרים אותו עם איזו תערובת תבלינים חריפה. אצלנו אוכלים הרבה מקלות טבולים בטחינה.
<בעניין הכוסמת מסכימה עם ניצן. זה אסון. יותר גרוע אפילו מקינואה>
מרק אטריות אודון -- טעים ביותר. אם לא תמצאי אעתיק לך מהספר בישול היפני.
אפשר גם להוסיף לתבשילי בשר. גוגל ייתן לך שלל תוצאות אם תבקשי תבשיל קדרה בשר יין שיטאקי.
מלפפונים אפשר לכבוש במלח, עם שום שמיר או בלי ועם גרגירי פלפל שחור.
מרק מלפפונים עושים בדרך כלל עם יוגורט, זה לא רע כמו שמנת. אצלנו עם שמיר ומעט שום.
והיפה במלפפון, שאפשר להתייחס אליו כמו פרי בקיץ: לחצות לשניים לאורך, לבזוק מלח ולאכול, זה מרענן אולימפי, עסיסי ולא משמין. אצל הפרסים למשל הוא מככב בקערות פירות, וגם בהודו ראיתי שמוכרים אותו עם איזו תערובת תבלינים חריפה. אצלנו אוכלים הרבה מקלות טבולים בטחינה.
<בעניין הכוסמת מסכימה עם ניצן. זה אסון. יותר גרוע אפילו מקינואה>
-
- הודעות: 549
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
- דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מרק קובה חמוסטה.
האמת שגם המנגולד זה לא נורא העונה שלו. אז אולי נדבר בחורף.
וחוץ מזה מה עובר עליכן, זה דף לרעיונות וטיפים כלליים, מתכונים אפשר למצוא מיליון, כל אחד קצת שונה.
<לא יודעת לתת מתכונים. כל פעם משנה קצת ומבשלת בלי כמויות, "כמה מבקש">
האמת שגם המנגולד זה לא נורא העונה שלו. אז אולי נדבר בחורף.
וחוץ מזה מה עובר עליכן, זה דף לרעיונות וטיפים כלליים, מתכונים אפשר למצוא מיליון, כל אחד קצת שונה.
<לא יודעת לתת מתכונים. כל פעם משנה קצת ומבשלת בלי כמויות, "כמה מבקש">
-
- הודעות: 1134
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
אפשר גם להוסיף לתבשילי בשר. לא אוכלת בשר (-:
מרק אטריות אודון אגגל. תודה
מרק אטריות אודון אגגל. תודה
-
- הודעות: 124
- הצטרפות: 09 דצמבר 2008, 18:28
- דף אישי: הדף האישי של זארו_סובה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
עוד רעיון לברוקולי ומנגולד: (וירקות אחרים-לפי מצב הרוח והמצאי) מאדים קלות. מכינים עיסת פנקייק מלוחה (מחליפים סוכר במלח ותבלינים לפי הטעם) מרסקים את הירק עם העיסה ומטגנים פנקייקים/מכינים במכונת ופלים. מנגולד ותרד ושאר עלים אין צורך בעקרון לאדות לפני הטחינה...
אם הירק מאוד רטוב מהאידוי - מפחיתים מעט מהנוזלים בעיסת הפנקייק.
מנגולד - מכינים פסטו... טעים!
או: מאדים קלות, חותכים דק וסוחטים מנוזלים, מערבבים עם טופו/גבינה ותבלינים וממלאים דפי פילו משוחים במעט שמן זית...
סלק - מגררים לסלט או מוסיפים מעט למיץ תפוחים.
גזר - אפשר בפנקייק (ראו למעלה) או להכין בורגר גזר (יש מתכון של זהרית שייחי) או פשטידה...
כוסמת - גם אני לא סובלת את הטעם שלה. חברה שלי הכינה ממנה מעין פשטידה עם הרבה קונפי שום ובטטה חתוכה... היה טעים. הרוסים מכינים ממנה דייסה בבוקר עם חמאה וסוכר - אולי אפשר לנסות להחליף בחמאת אגוזים/שקדים/בוטנים וממתיק טבעי כלשהו...
אם הירק מאוד רטוב מהאידוי - מפחיתים מעט מהנוזלים בעיסת הפנקייק.
מנגולד - מכינים פסטו... טעים!
או: מאדים קלות, חותכים דק וסוחטים מנוזלים, מערבבים עם טופו/גבינה ותבלינים וממלאים דפי פילו משוחים במעט שמן זית...
סלק - מגררים לסלט או מוסיפים מעט למיץ תפוחים.
גזר - אפשר בפנקייק (ראו למעלה) או להכין בורגר גזר (יש מתכון של זהרית שייחי) או פשטידה...
כוסמת - גם אני לא סובלת את הטעם שלה. חברה שלי הכינה ממנה מעין פשטידה עם הרבה קונפי שום ובטטה חתוכה... היה טעים. הרוסים מכינים ממנה דייסה בבוקר עם חמאה וסוכר - אולי אפשר לנסות להחליף בחמאת אגוזים/שקדים/בוטנים וממתיק טבעי כלשהו...
-
- הודעות: 1182
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מאדים קודם את המנגולד בשמן זית
איזו מילה יפה ועדינה זאת "מאדים" בזמן שזהו טיגון לשמו.
איזו מילה יפה ועדינה זאת "מאדים" בזמן שזהו טיגון לשמו.
-
- הודעות: 195
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
איזו מילה יפה ועדינה זאת "מאדים" בזמן שזהו טיגון לשמו
לא מדוייק. טיגון הוא על אש גבוהה. אידוי על אש נמוכה ובעדינות.
לא מדוייק. טיגון הוא על אש גבוהה. אידוי על אש נמוכה ובעדינות.
-
- הודעות: 144
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
פטריות שיטאקי - להכניס לתבשיל אורז עם ירקות, לעשות רוטב לפסטה יחד עם יין (יוצא עשיר וסמיך),
ובכמויות עדינות (כי זכור לי שזו פטריה עם טעם חזק במיוחד) - גם בתוך פשטידה
ובכמויות עדינות (כי זכור לי שזו פטריה עם טעם חזק במיוחד) - גם בתוך פשטידה
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
אח... תבורכו על הדף.. אני גם אוסיף.. לא יכולה כרגע.. כי אני לועסת
-
- הודעות: 814
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
אשמח להצעות על דוחן, הוא יוצא לי תמיד דייסתי...
יש לכן מתכון לקציצות דוחן עם משהו??
יש גם את מה לבשל היום
יש לכן מתכון לקציצות דוחן עם משהו??
יש גם את מה לבשל היום
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
מי שביקשה רעיונות עם מלפפונים - אפשר לקלוף, לקצוץ ולהוסיף לטונה, עם מלא לימון וגם מלח פלפל ושמן זית.
(גם עגבניות שרי יתקבלו כאן בברכה).
(גם עגבניות שרי יתקבלו כאן בברכה).
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
בעניין הכוסמת מסכימה עם ניצן. זה אסון. יותר גרוע אפילו מקינואה
באמת? למה?
אני מבינה שכוסמת קלויה מאבדת מהערך התזונתי שלה. אבל בשתיהן אין גלוטן, ובבישול קל יכולות להיות בעלות ערך תזונתי די גבוה. לא?
באמת? למה?
אני מבינה שכוסמת קלויה מאבדת מהערך התזונתי שלה. אבל בשתיהן אין גלוטן, ובבישול קל יכולות להיות בעלות ערך תזונתי די גבוה. לא?
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
והרי האתגר היומי:
פטרוזיליה
(בעקרון יועדה לטאבולה, אבל נמאס לי קצת)
(מי שתוכל לשלב גם בטטות, תבורך)
פטרוזיליה
(בעקרון יועדה לטאבולה, אבל נמאס לי קצת)
(מי שתוכל לשלב גם בטטות, תבורך)
-
- הודעות: 814
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
יש פשטידת בצל, בטטה עם צרור פטרוזיליה.
את יכולה לחפש 'פשטידת בצל בטטה' (לא יודעת לצרף קישור)
מומלצת:-)
את יכולה לחפש 'פשטידת בצל בטטה' (לא יודעת לצרף קישור)
מומלצת:-)
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
הבעיה עם כוסמת זה טעם לוואי. גם לקינואה יש.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
המדריך לתכנון ארוחת צהריים
סלט:
בטטה אפויה בקליפתה, אח"כ קלופה, חתוכה ומעורבבת עם פטרוזיליה קצוצה, מלח, שמן זית ומעט מיץ לימון. טעים!
בטטה אפויה בקליפתה, אח"כ קלופה, חתוכה ומעורבבת עם פטרוזיליה קצוצה, מלח, שמן זית ומעט מיץ לימון. טעים!