היי,
הבת שלי בת שבעה חודשים שמנמנה, רכה, ספוגית, ווורדרדה...
יונקת נהדר ביום ובלילה, גם לי יש וותק לא רע בהנקה... שמונה שנים כבר על הכביש
הבעיה שמעודף חלב היא אף פעם לא חשה צורך לעבור לצד השני- פשוט יונקת מצד אחד יניקות גדולות ועמוקות (שומעים איך היא בולעת המון חלב)
וכשגמרה מצד אחד- גמרה. אין צד שני. אין עוד מהצד הזה. גורנישט.
בגלל שאני עכשיו חזרתי לעבודה ושואבת לה אני פוחדת שדפוס ההנקה הזה יביא להתמעטות החלב שלי ולהפסקת ההנקה. גם את המנה השניה שאני שואבת שואבת בצהרים אני שואבת רק מצד אחד כי אני רוצה שיהיה לה מספיק חלב להתנפלות הגדולה כשאני חוזרת הביתה....
יש לי ממה לחשוש?
הנקה מצד אחד או שניים
-
- הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
- דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*
הנקה מצד אחד או שניים
גם אני הנקתי בגיל הזה רק מצד אחד
שאבתי בהתחלה מצד אחד ואם לא היה מספיק למלא בקבוק גם מהצד השני
השתדלתי תמיד לשאוב בערך במן שבו סביר שהיתה אוכלת ובכל מיקרה לא סמוך מידי לחזרה הביתה כי אז תמיד היתה התנפלות, לא משנה מתי אכלה
לא חושבת שיש חשש...
פשוט תיראי איך הולך,
שמונה שנים כבר על הכביש זה ניראה לי ה-מ-ו-ן ניסיון, אז איך אני, הבלתי מנוסה (עד כה - שנה ושמונה חדשים), יכולה להחכים אותך?
רק לספר שגם אצלי היה בערך ככה והיה סבבה
הצלחות!
שאבתי בהתחלה מצד אחד ואם לא היה מספיק למלא בקבוק גם מהצד השני
השתדלתי תמיד לשאוב בערך במן שבו סביר שהיתה אוכלת ובכל מיקרה לא סמוך מידי לחזרה הביתה כי אז תמיד היתה התנפלות, לא משנה מתי אכלה
לא חושבת שיש חשש...
פשוט תיראי איך הולך,
שמונה שנים כבר על הכביש זה ניראה לי ה-מ-ו-ן ניסיון, אז איך אני, הבלתי מנוסה (עד כה - שנה ושמונה חדשים), יכולה להחכים אותך?
רק לספר שגם אצלי היה בערך ככה והיה סבבה
הצלחות!
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
הנקה מצד אחד או שניים
אין לך ממה לחשוש. את יכולה לשאוב משני הצדדים וזה מתאזן מאד מהר, תוך יום יומיים. אז גם אם יהיה יום או שניים שבהם היא תינק משני הצדדים, זה לא נורא.
בגיל הזה רוב החלב מיוצר ממילא תוך כדי הנקה.
בגיל הזה רוב החלב מיוצר ממילא תוך כדי הנקה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הנקה מצד אחד או שניים
גם את המנה השניה שאני שואבת שואבת בצהרים אני שואבת רק מצד אחד כי אני רוצה שיהיה לה מספיק חלב להתנפלות הגדולה כשאני חוזרת הביתה....
המנגנון של השד עובד דוקא הפוך
ככל שמרוקנים את השד הוא מתמלא ומייצר מהר יותר. אם משאירים חלב בשד השד מאט ייצור. לכן אין מה לאגור חלב בשד, זה לא כמו לאגור בבקבוק.
וחוץ מזה,אם לא יספיק לה החלב בשד אחד היא יכולה לעבור צד, ואפשר להחליף גם כמה צדדים, כל פעם נוצר חלב בצד השני בינתים, ונוצר חלב תוך כדי הנקה און ליין.
לא כל כך הבנתי את דפוס השאיבות את רוצה לומר שכל היום את שואבת רק מצד אחד? את שואבת מיד לפני שאת מניקה אותה?
המנגנון של השד עובד דוקא הפוך
ככל שמרוקנים את השד הוא מתמלא ומייצר מהר יותר. אם משאירים חלב בשד השד מאט ייצור. לכן אין מה לאגור חלב בשד, זה לא כמו לאגור בבקבוק.
וחוץ מזה,אם לא יספיק לה החלב בשד אחד היא יכולה לעבור צד, ואפשר להחליף גם כמה צדדים, כל פעם נוצר חלב בצד השני בינתים, ונוצר חלב תוך כדי הנקה און ליין.
לא כל כך הבנתי את דפוס השאיבות את רוצה לומר שכל היום את שואבת רק מצד אחד? את שואבת מיד לפני שאת מניקה אותה?
-
- הצטרפות: 23 יולי 2004, 09:31
הנקה מצד אחד או שניים
שואבת בבוקר מ-2 צדדים.
בצהריים רק מצד אחד.
ראיתי שאם בצהריים שאבתי משני הצדדים אז כשחזרתי הביתה לא היה לה חלב
היא היתה מתחילה לאכול ומתעצבנת נורא, היא לא רגילה להתאמץ ולינוק על ריק...
בצהריים רק מצד אחד.
ראיתי שאם בצהריים שאבתי משני הצדדים אז כשחזרתי הביתה לא היה לה חלב
היא היתה מתחילה לאכול ומתעצבנת נורא, היא לא רגילה להתאמץ ולינוק על ריק...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הנקה מצד אחד או שניים
בצהרים כשאת שואבת זה ממש צמוד לזמן שאת חוזרת ומניקה אותה? האם אפשר לשאוב קודם לכן? כדי שהחלב יווצר מחדש?
בכל מקרה, ניתן לעשות את הגדלת השאיבות בהדרגה (אם יש צורך בכך כמובן). לשאוב כל יום קצת יותר כדי שהגוף יתרגל להגדיל כמויות. להתחיל מלשאוב מעט, כך שהקטנה לא תרגיש, וכל יום להוסיף עוד קצת, הקטנה לאט לאט תיצור את הדרישה לגוף לייצר יותר בשבילה בשעה הזו.
את כבר לא מציעה לה אפילו צד שני? נראה לי שאולי כן כדאי, כי אם את מרגישה שמערך החלב משתנה בגלל העבודה, כדאי לוודא שלא השתנו לה הכמויות, אולי היא כן תרצה עוד פתאום מצד שני.
בכל מקרה, ניתן לעשות את הגדלת השאיבות בהדרגה (אם יש צורך בכך כמובן). לשאוב כל יום קצת יותר כדי שהגוף יתרגל להגדיל כמויות. להתחיל מלשאוב מעט, כך שהקטנה לא תרגיש, וכל יום להוסיף עוד קצת, הקטנה לאט לאט תיצור את הדרישה לגוף לייצר יותר בשבילה בשעה הזו.
את כבר לא מציעה לה אפילו צד שני? נראה לי שאולי כן כדאי, כי אם את מרגישה שמערך החלב משתנה בגלל העבודה, כדאי לוודא שלא השתנו לה הכמויות, אולי היא כן תרצה עוד פתאום מצד שני.