אחרי ששאלתי בכמה דפים והעניינים אצלי עדיין לא הסתדרו אני אנסה לקבץ השאלות ולתאר את המצב.
הפסקתי להיניק לפני חודש תינוק בן שנה ושבעה חודשים. זה הלך חלק, ללא גודש וללא קושי. בחודשים האחרונים ההנקה היתה מועטה ולא ממש סדירה. לפעמים פעמיים ביום, לפעמים פעם ביומיים. אף פעם לא היו לי טפטופים, חוץ מבשבוע אחרי הלידה. הגדולה הפסיקה לינוק ביוזמתה בגיל 7 חודשים, וגם זה עבר ללא שום גודש וקושי.
הפעם, אחרי שבוע וחצי התחילה רגישות בציצים (בשניהם). לא תחושה של גודש אלא משהו שמזכיר קצת תחילת הריון. אני לא בהריון. זה ממשיך מאז כבר שבועיים וחצי. שתיתי די הרבה תה מרווה, ושמתי גם עלי כרוב. אומנם לא בהתמדה כל כך (בשמת, שתיתי יומיים 2 ליטר חליטת מרווה די מרוכזת, וזה הרגיש לי לא נכון להמשיך עם זה. היו לי כאבי ראש והרגשתי שזה מייבש את כולי). עלי כרוב שמתי כל פעם לחצי שעה-שעה (פעם ביום). התחושה היא של רגישות ואני לא בטוחה שהיא במקומות קבועים.
אתמול הייתי אצל רופא נשים שבדק אותי ואמר שאין לי גודש בכלל. זה היה אומנם אחרי ששתיתי די הרבה מרווה והייתי עם כרוב. אבל בכל מקרה, הוא חיזק את התחושה שלי שלא מדובר בגודש. אם אני לוחצת על השד יוצא מין אגל חלב וזהו. במקלחת חמה ניסיתי לסחוט ויצא קצת יותר.
במקביל, יש לי תחושה שהגוף שלי עובר משהו הורמונלי. קצת התמלאתי (אני רזה, אבל מרגישה מין התנפחות כזאת וגם מרגישה את זה קצת בבגדים). יש לי פתאום קצת בטן. התחושה שלי שהגוף קצת יצא מאיזון הורמונלי. הרופא נשים אמר שזה קורה ושזה אמור לעבור. חוצמזה, העפתי אתמול את ההתקן אחרי שנה וחצי כי זה הרגיש לי לא נכון.
השאלות שלי הן:
- האם מוכרת תופעה של פריק-אאוט הורמונלי בעקבות הפקת הנקה? אם כן - מה המשך והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לאזן.
- האם כדאי לי להמשיך עם המרווה והכרוב, ולנסות גם להתמיד יותר, כדי לייבש? אני מרגישה שזה לא בהכרח שקורה בגוף שלי, אני לא בטוחה שצריך לייבש..
- האם יכול להיות שהמבנה שלי שמונע טפטוף, וגם - אף פעם כשלחצתי על הציצי, גם בשיא ההנקה, לא יצא שפריץ. מקסימום כמה טיפות מסכנות - האם יכול להיות שהמבנה שלי גורם לכם שגם מעט חלב מייצר תופעה שמרגישה קצת כמו גודש? אני זוכרת איך מרגיש גודש, מימים שבהם הייתי עובדת וחוזרת מלאה. התחושה של עכשיו היא שונה. זה אפילו משדר רגישות קצת כלפי מעלה, מעל החזה. וזה רגיש בעיקר בצד של הציצי שפונה לבית השחי. אבל גם למטה.
- שאלה שלא קשורה, ואם לא תהיה עליה תשובה אשאל בדף אחר - מה קורה מהרגע שהביצית יוצאת לכיוון הרחם? אני יודעת שבמשך שלושה ימים או משהו כזה אפשר להיכנס להריון, איפה הביצית מסתובבת אחרי שלושת הימים האלה ועד למחזור? (סליחה על הבורות, זה משהו שאני לא מצליחה להפנים אף פעם)
תודה על העזרה עד כה ואשמח לקבל עוד קצת ממנה