הנה מונלוג של מורה ליוגה....
ורק להקדים תרופה למכה-אני? מה פתאום! לא עצבנית. אני,מתבוננת,מנתחת,מבינה וממשיכה הלאה. ובכל זאת,נשאר בי הרצון והצורך לשתף מורות אחרות שמבקרות כאן.
אני מתקשה להבין מאין יש לאנשים את החוצפה לא לרצות לשלם על חוג יוגה.
לא מדוייק לומר שאינם רוצים לשלם. הם רוצים,אבל בתנאים המאד מסויימים שלהם.
ומה שבאמת חורה לי זה הרצון שלהם "לשלם לפי שיעור".
אני יודעת שבשיבננדה עושים את זה. משלמים על כרטיסיה ובאים כשרוצים. ומסיבה זו יש שעורים בשיבננדה שבהם מגיעים 2 מתרגלים בלבד. ולפעמים אפילו זה לא. מרכז שיבננדה יכול אולי לספוג את זה. לדעתי,מורה עצמאי בודד-לא.
ובכלל,כשאני כלקוחה מבקשת להרשם לחוג,או לרשום אתילדיי....ממתי משלמים לפי שעור? בדר'כ התשלום הוא במס' מסויים של צ'קים מראש,לכל השנה.רשומים לתחילת כל חודש. וכמובן,הצ'קים יוחזרו אם נפסיק להשתתף.
אבל לאחרונה אני נתקלת בכמה וכמה משתתפים שמתמקחים איתי על העניין הזה. וזה למרות שאני מלמדת פעמיים בשבוע ואפשר להשלים שיעור. ומפעם לפעם מוסיפה שעור השלמות.
זאתי,הבן-דוד שלה בא לביקור והיא נורא עסוקה ותצטרך פשוט להפסיק לבא.(אל תבואי. ההפסד שלך).
זאתי,לפעמים עובדת ביום של השעור ולא יכולה להתחייב(אז תשלימי ביום אחר. תחליטי,את רוצה יוגה?).
זאתי מתחמקת בכל פעם שעולה נושא התשלום... עושה את עצמה לא מבינה.
וכשביקשתי צ'קים מראש היו כמה שהתרעמו כי הן לא אוהבות לעבוד עם צ'קים.זה עולה להן עמלה!(נחשו מי בסוף הביאה דווקא צ'ק?)
אז אני עומדת מולן והצד החומל והרך שבי מבקש לוותר להן. "עזבי", אומר לי הצד,"העיקר שתתרגלה יוגה".
והצד היותר אסרטיבי זה שמבקש ליצור אצלי חוש עסקים יותר מפותח אומר "מי שלא מתחייבת ממילא לא תמשיך לאורך זמן. את צריכה לעמוד על שלך.בחיוך".
אני יודעת מעצמי, מורים שאצלם שילמתי פר שעור-זה נגמר מהר מאד. מצידי. או שיש מחוייבות אישית או שאין.גם כשהייתי אמא לתינוקות ופעוטות ובאמת היה לי קשה להתחייב. עדיין,לא קיבלתי החלטה לעשות למען עצמי משהו.פעם בשבוע. כי כשיש החלטה-יש חוג כל שבוע.
אני חוששת להתפתות ולאפשר את ה"סידור" המפוקפק הזה. משתי סיבות
אחת,יש כאן משהו שלא תופס את עצמי כמורה רצינית.
שתיים,אני מניחה הרגל לא נכון לעתיד לבוא.
אם מישהי מכן תרצה להגיב או לשתף מהנסיון שלה,אני אשמח מאד.
תודה
![3> |L|](./images/smilies/heart.gif)