לי למשל יש שאלות או דברים שמצאתי שקשורים בתזונה שאשמח לחלוק עם אחרים, ולא מצאתי דף אחר שיכול לתת לכך מענה ( יש את שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים אבל הדף הזה לא מתעורר לחיים כי אין מי שעונה שם ) וגם, ראוי לדעתי שיהיה דף שמוקדש לתזונה הבריאה/אורגנית - כל הקשור "בניהול הבית הבריא" בקניה, הכנה, ובעיקר בהרגלי אכילה בריאים.
אז אני מתחילה בכמה שאלות שהצטברו לי:
האם יש לקנות אגוזים, שקדים ולמינהם אורגניים? לאחרונה כמעט לכל תבשיל אני מוסיפה שומשום מלא אורגני, אבל בעצם אין לי מושג אם הוא מתעכל טוב בגוף ( לפעמים רואים אצל הילדה איך יוצא כמו שנכנס ) האם זה בכלל אפקטיבי?
שאלה נוספת היא בנוגע לדגים - כידוע הם מקור חשוב לאומגה 3 אך האם ישנם כאלו דגים בכלל בארץ? ( דגים מהים הצפוני ? )
אני משתדלת לפחות להכניס טונה פעם בשבוע לתפריט אבל אני לא באמת יודעת כמה איכות נשאר מהדג בקופסת שימורים, והאם באמת הדג בשמן זית הוא אכן טוב יותר, או שעדיף כבר לקנות במים ולטבל בשמן זית איכותי?
בנוגע לנבט חיטה - האם מישהו יודע אם הוא לא נהרס בחימום/בישול ? פעם קראתי משהו כזה ואני לא מוצאת את זה ונשארתי עם סימן שאלה למה ומתי כדאי להוסיף אותו.
שימוש במי הבישול:
אתמול בישלתי סלק, האם לדעתכם ניתן להשתמש במי הבישול לבישול נוסף? למשל של אורז, או דגן אחר?
ושאלה אחרונה - אני מקפידה לקנות טופו שכתוב עליו שמיוצר מסויה לא מהונדסת, ובל זאת, גם לאחר קריאה של כמה פעמים בדף האם סויה טובה לבריאות לא הצלחתי להבין האם הבת שלי, שמאוד מאוד אוהבת טופו, אוכלת ממנו יותר מידי.
האם למישהו יש תובנות חדשות בנוגע למוצרי הסויה ובעיקר הטופו ( אנחנו לא אוכלים את כל המעובדים האחרים, רק טופו וחלב סויה )
הייתי שמחה לקבל טיפים לקניה נבונה של מוצרים אורגניים, למשל ירקות - איחסון נבון במקרר או מחוץ לו.
בשר - אנחנו קנינו של "טעם זוהר" וזו לנו הפעם הראשונה ( קנינו כמות גדולה ) על האריזה רק חותמת של "טוב השדה" איך אדע לגבי הגידול שם שהוא אכן מפוקח? הבנתי שטוב השדה רק מחוייבים להעביר סדנאות וחומר תיאורטי על גידול אורגני אך לא ממש לפקח.
בכל אופן, הבשר אכן שונה, טעמו חזק יותר והוא צפוף יותר ולכן קשה יותר, צריך לקחת בחשבון כשרוצים לתת לקטנטנים כי הוא לא יוצא מאוד מאוד רך ( התאים לא מלאים במים ושומן, אלא ב-ב-ש-ר ) .
למשל עוף ( כרעיים ) בתנור יוצא יבש. לכן נראה לי שלרוב אצטרך לבשל אותו במרק או ברוטב נוזלי אחר. וכך גם עם השווארמה פרגיות.
הכבד היה מעולה, וגם הטחון.
טוב, זה להתחלה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)