טלפונים חכמים ומסכים באופן טבעי

אני_מליה*
הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

אז היום נפתח עם הכתבה הבאה: https://www.haaretz.co.il/news/health/. ... 69pyzYG-J4

לא הולכת להיכנס להגדרות של אוטיזם אין לי בזה שום ידע. אבל אני כן חוששת. מאז שהמסכים נכנסו לחיי אין ספק שהרבה מאוד מהחולשות שלי מנוצלות היטב כדי להעביר את תשומת הלב שלי למכשירים הללו, שהפו להיות כה שנואים עליי ואם זאת כל כך קשה להיפטר מהם.

אני לא נמצאת בארץ וחייבת לציין שהאנשים כאן הרבה פחות מכורים, למעשה מעולם לא ראיתי כאן תינוק עם מסך כמו שאני רואה המון בארץ. וגם האנשים כאן לא נמצאים במסך. זוכרת שחברה באה לבקר, ואת הביקור שתכננו זמן רב, ואז להפתעתי את כמות הזמן שבילתה בהתכתבויות... כאן לא היה קורה, לא בחיים הפרטיים. (בעבודה אנשים יותר מחוברים, עובדת בחברה טכנולוגית אז ברור). בארץ לעומת זאת כבר ראיתי הורים נורמטיביים וטובים בכל קנה מידה (שלי) דוחפים מסכים לתינוקות בניגוד להמלצות מכון הבריאות העולמי לפני גיל שנתיים או שלוש. וילדים יושבים באירועים משפחתיים עם מסך ביד ולא מתייחסים לסביבתם בלי תגובה מיוחדת של אף אחד. אהבתי את הטבעיות שבה זה נעשה, כלומר שלפחות לא הציקו לילד עם הערות. מצד שני, לא יודעת, לא יודעת זוכרת שבאירועים משפחתיים רציתי קשר עם המשפחה. ולא היה שום טלפון כולם נאלצו ממש לדבר אחד עם השני.

כמו כן בן הזוג שלי מאוד מכור. יש לי ממש תגובה אוטומטית שלילית כשהוא נוגע במכשיר, מין חרדת נטישה מגעילה במיוחד. הוא מאוד שונא הערות (באופן כללי ובנושא זה במיוחד :)) בימים האחרונים הורדתי משחק טפשי והתחלתי לשחק בו, ידעתי שמאוד אתמכר וגם ידעתי שאני אוריד אותו מהטלפון, ואכן אחרי שלושה ימים מחקתי אותו. אבל בזמן ששיחקתי יכולתי לראות את הכאב שזה גורם לבן זוגי (לא גרם לי להפסיק) ואני לא מפסיקה לחשוב על ההשפעה של הטלפון על תינוק מסכן (לא מהצד הצופה, מהצד הננטש). אבל אני מכורה כבדה, ומה אני אעשה בהנקות? מה אני אעשה כשישעמם לי? מצד שני החיים שלי נוחים בלי המודעות, נראה לי. כנראה שיש שם רווח, איזו מנוחה, לא יודעת מה זה. ואני לא רוצה להכביד. זוכרת חופשה משפחתית לפני עידן הטלפונים שההורים לקחו אותנו יום אחד לאינטרנט קפה כדי טיפה להוריד מהמתח של להיות פתאום המון שעות ביחד. כמה היה נחמד להתנתק מהמשפחה על כל התחושות הקשות שהיא מביאה איתה....

פתחתי דף חדש כדי לעורר שיחה בנושא הספציפי הזה - מסכים וילדים. אותי זה מעניין מהצד של שימוש הורי במסך, אבל כמובן שיש גם את העניין של ילדים שמשתמשים במכשירים האלה. מה עושים? זורמים? נמצאים בקונפליקט פנימי? מה הילד קולט מזה? האם גמילה אפשרית? יש משהו שפספסתי, ואני סתם עושה הר מעכבר?
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

עייפה מכדי להגיד משהו כרגע למעט העובדה שהנושא מעסיק אותי האמא וכאדם במערכות יחסים ואשמח לשיח סביבו
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

נושא חשוב ממש וגם אני אשמח לדבר על זה ולחשוב ביחד
אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

אפתח בווידוי שאני ממש מתביישת לשתף בו - גם בתקופה שעבדתי (מול מחשב) בסוף השבוע הייתי מקבלת את הדוח השבועי מהאייפון על מספר שעות ממוצע. וזה היה עומד על 4 שעות או יותר. עכשיו אני לא עובדת והמספר עלה... אני יודעת שזה מחריד אבל זו המציאות. מה עושים מכאן? למה אני צריכה לצרוך כל כך הרבה אינפורמציה? (פייסבוק, מידע שונה ומשונה על בריאות ובית וחדשות ולאחרונה המון מתכונים) איך יוצאים מהלופ?
בניסיון נואש להציל את עיניי אני משתדלת לשמוע פודקאסטים. אמנם עדיין לא נוכחת ברגע אבל לפחות פנויה כדי לעבוד בבית, להניע את גופי וכו.
פיתרון ביניים, בינתיים.
אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

דברים שעלו לי - החיפוש המתמיד אחרי מידע, אנשים, קשרים, הזדמנויות, רכישות וכו׳ - נובע מחוסר סיפוק. תחושה שעליי להשתפר. לשפר את הבית, את מערכות היחסים, את הגוף, את התזונה, את הקריירה.
אמיגדלה*
הצטרפות: 12 מאי 2019, 15:34

שליחה על ידי אמיגדלה* »

מה עושים מכאן?
למחוק, למשל, את האפליקציה של פייסבוק.
שתהיה רק במחשב.
למנוע מאפליקציות לשלוח לך התראות ועדכונים, כך שתיכנסי אליהם בזמנך ובהחלטתך, ולא כתגובה ללו"ז שלהם.
חוק משפחתי: אין טלפונים בזמן ארוחת הערב. נקודה.
(החוק הזה נחוץ אצלנו... אנחנו הסכמנו עליו אבל עוד לא מיישמים אותו)

וגם: להתרגל לכבות את הטלפון בלילה. פשוט כדי להתרגל לכך שהוא יכול להיות כבוי, שזו אופציה פרקטית ולגיטימית. וגם כי לדעתי זה יאריך את זמן החיים שלו.

ללא ספק הילדים שלנו (כחברה) סובלים מזה שאנחנו "לא שם" גם כשאנחנו שם.
אני משתדלת לתעדף את הילדים כל פעם שהם "מפריעים" לי עם הטלפון, ואם אני בכל זאת שם אני רואה את עצמי מחויבת להגיד להם מה אני עושה: שולחת אימייל לחברה בחו"ל, למשל, או מזמינה תור לאיזה נותן-שירות. זה מחייב אותי לתת את הדעת להצדקות שלי "למה את זה ולמה דווקא עכשיו".

שווה לזכור שהמכשיר הזה מתוכנן כדי למכר. טובי המוחות של מעצבי החומרה והתכנה עובדים שעות נוספות כדי לייצר בדיוק את זה: מכשיר שמאוד קשה להגיד לו "לא".

<נכתב ממחשב שולחני>
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה קטע, אמיגדלה כתבה והזכירה לי שיש דברים שלא הייתי כותבת כי אני לא זוכרת באופן שוטף שאחרים נוהגים אחרת ממני...
אני מכבה את הנייד כשהולכת לישון (לגמרי מכבה) או מעבירה למצב טיסה אם צריכה להתעורר עם שעון מעורר.
מעבירה למצב שקט הרבה פעמים לאורך היום בשביל פגישות/טיפולים וכו' (והרבה פעמים שוכחת לצאת ממנו P-: אז לא שמה לב להודעות וטלפונים).

הטלפון בבית - רק קוי. הדירה קטנה, 2 טלפוני בזק קויים. מסרתי את כל האלחוטיים.

בחדר השינה אין שום דבר שנשאר עם אור בלילה: גם את המחשב אני מכבה ומוציאה מהתקע (אחרת יש שם איזו נורה שתמיד דולקת), את המודם, שנמצא ליד המחשב של הבן ומחובר קוית. יש לי כבל של 15 מטר כדי לחבר את המחשב שלי למודם (המחשב שלי נייד והוא אכן מתנייד למקומות שונים בבית. כבר קרה ששמתי אותו על כסא בכניסה למטבחונצ'יק שלי כדי להאזין לאיזו הרצאה ביוטיוב תוך כדי חיתוך סלט...

בטלפון הנייד יש לי מינימום אפליקציות, בעיקר כאלה שנחוצות לי לתיפקוד היומיומי:
  • ווטסאפ (הכי שימושית, כל הקבוצות שלי תמיד על מצב "שקט", רק הודעות פרטיות עם צליל)
  • סמס (בעיקר הודעות רשמיות חשובות וספאם - פרסומות, תעמולה פוליטית, כל מיני זבל שאני מוחקת ברגע שרואה, לרוב בלי לפתוח).
  • ווייז
  • גוגל מפות
  • שעון מעורר ושעון עולמי (יש לי חברות ברחבי העולם ולא פעם אני צריכה לבדוק מה השעה שם עכשיו)
  • KEEP, תוכנה פשוטה לרשימות שאני משתמשת בה הרבה
וכמובן מצלמה, שמשמשת אותי הרבה גם למסמכים וכל מיני שימושים יצירתיים (אני משתכללת. בסטוקהולם פשוט צילמתי את הלו"ז של החשמלית והלו"ז של התחתית לשני הכיוונים וכך יכולתי כל פעם לבדוק מתי לצאת מהבית בקלות, בלי לבזבז ניירות. בטיסה חזרה מחקתי, ממילא בפעם הבאה שאגיע זה יהיה לו"ז של עונה אחרת. או למשל, הלכתי לשלוש חנויות בשכונה ובכל אחת צילמתי את המחירים על כמה פריטים שרציתי להשוות. חסך לי להקליד).

בשום פנים ואופן אין לי מייל או פייסבוק בנייד, רק במחשב. יש גבול להצפה.
אין לי בכלל דברים כמו טוויטר, אינסטגרם וכדומה. החיים שלי חשובים לי.

גם בפייסבוק במחשב? למעשה אני נכנסת אם אני צריכה לפרסם משהו (נגיד, כנס שאני משתתפת בו) או לבדוק אם קראו לי למשהו חשוב (בעיקר עזרה בהנקה... וזה אומר שאני מסתכלת אך ורק על ההודעות האישיות שלי ולא נכנסת לדף הארוך הזה שבו כתוב כל מה שכל חבר-פייסבוק שלי כתב, ובין לבין גם פרסומות ושאר בלבולי מוח.
דרך אגב, בעיקרון מאשרת בתור חברים בפייסבוק אך ורק אנשים שמכירה אישית.
זה אומר שכניסה לפייסוש היא "סיכול ממוקד": נכנסת, בודקת את ההודעות (נגיד 0-30, תלוי כמה זמן לא נכנסתי), עוברת על כולן מהר, נכנסת רק לדברים שאולי חשובים, קוראת מהר, סוגרת, יוצאת.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

לגבי האורות שנשארים בחדר השינה בלילה: זה חתיכת נזק לבריאות...
לא רק החשמל, יש דבר כזה שנקרא "זיהום אור", כדאי לקרוא עליו.
כשאני מתארחת אצל הדודים בגליל, החדר לאורחים הוא גם חדר העבודה/המחשב, וחוץ מזה יש בו גם טלביזיה (בעצם, רק עכשיו חשבתי לשאול את עצמי למה... הרי יש טלביזיה בסלון. אבל לפעמים הם צופים דווקא בחדר הזה).
אז בלילה אני שמה לב שהמון דברים נשארים עם נקודת אור מטרידה בסטנד ביי:
  • המחשב (אצלי, מכבה כשמסיימת לעבוד עליו, ויש ימים שלמים שלא מדליקה)
  • המדפסת (אצלי כבויה תמיד, מדליקה רק כשצריכה להדפיס)
  • הטלביזיה (לי אין טלביזיה)
  • המזגן (המזגן שלנו בסלון, אז רק מי שישן בסלון חשוף לאור שלו. כרגע אף אחד)
  • טלפון אלחוטי (אין לי)
אם שכחתי איזה מכשיר, איתו הסליחה...
אמיגדלה*

שליחה על ידי אמיגדלה* »

אני בכלל לא בפייסבוק.
כלומר, אני כן, אבל אף אחד לא יודע את זה.
יש לי את כל ההגנות האפשריות, בלתי נראית, אי אפשר לחפש אותי, אי אפשר לתייג אותי, וכאלה.
גולשת אך ורק בקבוצות סגורות שבהן יש לי עניין אישי חזק, ורק כשהעניין הזה פעיל ויש לי סיבה טובה להיכנס.
ולמדתי להתעלם מהתזכורות חסרות התועלת של מי כתב מה למי ולמה.
לא מקבלת אף אחד כ"חבר" בפייס חוץ מהמשפחה המיידית והבעל. וגם עליהם אני לא טורחת להתעדכן.

לאחרונה התקנתי פייסוש בטלפון רק כדי שאוכל לקרוא את מה שבעלי כותב, ובדרך כלל אני נכנסת רק כשהוא מיידע אותי שכתב קטע טוב (וכדי שאוכל בקלות להעתיק אלי את הקטע ולשמור אצלי במחשב). זה עובד: אין לי שום מוטיבציה להיכנס למטחנת הזמן הנבזית הזאת. האתר הזה הוא ללא ספק evel.

על אימייל בטלפון לא הייתי מוותרת, כי זה מאוד מקל עלי את החיים.
אבל מקפידה מאוד לא להגיד "כן" לשום הצעה עסקית של מישהו שכשאני קונה אצלו משהו הוא רוצה את האימייל שלי כדי לשלוח לי תזכורות על שירותים ומבצעים. רק זה חסר לי! בשום אופן לא.

לי דווקא יש יותר אפליקציות בטלפון, וחלק מהן סופר-יעילות. למשל אפליקציה של קביעת תורים, ווטסאפ כמובן (רק שתי קבוצות, של המשפחה, ובלי התרעות. משמש בעיקר לתקשר עם חברים בחו"ל), מזג אויר, תחבורה ציבורית, שני מילונים אינטרנטיים ויוטיוב שמציל לי את החיים עם מוסיקה. יש גם את כרטיס הבריאות עם מספרי חירום ומידע רפואי אלמנטרי שעשוי להיות יעיל אם צוות האמבולנס/מיון אכן יטרח לבדוק אותו במקרה חירום, וכמובן dropbox שאני חייבת בשביל העבודה.
בגלל כל אלה, אין מצב שאוכל לשנמך את הנייד לנייד "טיפש", אבל הלוואי שיכולתי.
אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

בחדר השינה אין שום דבר שנשאר עם אור בלילה:
הזכרת לי לקנות לבעלי גם שעון מעורר אנלוגי במסגרת תוכניתי להעיף כל מכשיר מחדר השינה. הוא כבר הסכים אחרי שהמצאתי משהו על אור כחול שלא בריא לתינוקות. אין לי מושג אם זה נכון, אבל על בטוח זה לא בריא לי לראות אותו דבר ראשון בבוקר גולל. אני כבר ישנה בלי טלפון בחדר זמן רב. בהחלט עוזר.

לא רק החשמל, יש דבר כזה שנקרא "זיהום אור", כדאי לקרוא עליו.
וגם אור ממסכים עושה משהו למוח, שמה לב לזה כשאני שמה את הראש על בעלי בבוקר להתכרבל והוא מתחיל לגלול... זה עושה לי רע, בטח ברמת המוח הזוחלי. מריבה יכולה להתחיל רק מהעצבנות שזה גורם לי.

לגבי אפליקציות - אין לי אפליקציה של פייסבוק. התעניינתי באפשרות להסיר את הדפדפן באופן כללי מהטלפון, כי הוא מקור על הרע אצלי, אבל חברה שעובדת באפל אמרה שבלתי אפשרי. השאיפה שלי היא לעבור לשים את הטלפון בכניסה לבית ולקחת אותו משם שאני יוצאת. בינתיים לא קרובה לזה...

פרק מעניין בפודקסט - לא אהבתי כלל את המראיין, אבל המרואיין הוא עמית נויפלד שהקים את תנועת סלואו הישראלית (נדמה לי) ומתעסק גם בהצפת המידע. מדברים בפרק גם על טלפונים - https://mindsetisreal.podbean.com/e/מינ ... לד-פרק-22/
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ויוטיוב שמציל לי את החיים עם מוסיקה

היוטיוב הזה מלא פרסומות שנתקעות לי במוסיקה S-:
אני ממירה מוסיקה מהיוטיוב ל-MP3 ומעתיקה לנייד שלי. אז אני יכולה להאזין למוסיקה נטולת פרסומות. אגב, מורידה גם מדיטציות, תירגולי צ'י קונג שאני לא צריכה לראות כדי לתרגל (כאלה עם הנחיות כמו של מינגטונג, שיש לו תירגולים שאת אמורה לתרגל בעיניים עצומות), והרצאות שאין צורך לצפות בהן אלא להאזין בלבד (הופכת לקובץ אודיו ומאזינה בנייד במצב טיסה).

דרופבוקס רק במחשב.
ואני בישראל (-: אפליקציה של מזג אוויר לא חיונית פה (-: התחזית מעכשיו ועד אוקטובר: חם נורא, הביל במשך היום (הקלה מסוימת תורגש בספטמבר), שמש.
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

אז אני בגמילה. קמה בבוקר, שולחת לאמא בוקר טוב, עשר דקות בפייסבוק ומכבה את המכשיר.
כבר חמש שנים שאני והילד בבית, וחמש שנים שהנייד על שקט תמיד. אז אני לא שומעת התרעות אבל הולכת כל עשר דקות לבדוק באופן יזום אם יש משהו...
אז החודש גם זה מפסיק. הטלפון איתי אבל מכובה. אפילו מצליחה לנהוג עם טלפון מכובה בתיק, בלי וייז ובלי ספוטיפיי ובלי שומדבר תוך כדי נהיגה. תענוג ממש.
את שלושת האנשים שאולי יצטרכו אותי בחירום עדכנתי, נתתי להם טלפון בבית. כשאני לא בבית גם ככה הטלפון היה על שקט אז חירום אני לא יכולה להיות :-P

טלפון בלילה מכובה כבר שנים, מחשב מחוץ לחדר השינה, למזגנים החדשים יש אפשרות כזאת לכבות להם את הנורה ואז חשוך ואין הפרעות (חוץ משפרי מתח שלא נותנים לישון בשעה סבירה).

היום חרגתי מהרגלי החדש, הנייד היה על צלצול (!) ודולק, חיכיתי לאינסטלטור שיבוא. ואכן הייתי כמות לא מבוטלת של שעות עם הפרצוף בנייד. מחר חזרה לשקט המבורך.
אמיגדלה*

שליחה על ידי אמיגדלה* »

אני ממירה מוסיקה מהיוטיוב ל-MP3 ומעתיקה לנייד שלי.
איך??? גלי לי!
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מצאתי אתר נהדר שממיר קובצי יוטיוב לקובצי MP3 וגם MP4 אבל הרגע הלכתי לפתוח אותו כדי להעתיק לכאן את הלינק וקיבלתי הודעת שגיאה.
טוב, אולי זו שגיאה זמנית, אז הנה בכל זאת הקישור:
http://convert2mp3.net/en/index.php?p=home

בדקתי הרבה אתרים שממירים קובצי וידאו מהאינטרנט ל-MP3, וזה היה הטוב שבהם. מקווה שזו תקלה זמנית.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם זה עבד לי:
https://ytmp3.cc/

חיפשתי בגוגל convert youtube to mp3 ונכנסתי לכמה. אחד ניסיתי ולא עבד, הבא אחריו עבד יפה.
פרח_בית*
הצטרפות: 12 נובמבר 2015, 23:07
דף אישי: הדף האישי של פרח_בית*

שליחה על ידי פרח_בית* »

ואני לא מפסיקה לחשוב על ההשפעה של הטלפון על תינוק מסכן (לא מהצד הצופה, מהצד הננטש). אבל אני מכורה כבדה, ומה אני אעשה בהנקות? מה אני אעשה כשישעמם לי?

מתחברת מאוד. מאז הלידה אני הרבה יותר עם הפלאפון... בהנקות, כשהוא ישן עליי במנשא.
וחושבת הרבה על איך הוא חווה את זה.
אם כשהוא יונק הוא ערני ומסתכל עליי, אני משתדלת מיד להניח את הנייד בצד ולהיות איתו. אם הוא מנמנם אני חוזרת לפלאפון. זה יוצא המון שעות ביום...

כשהוא ער ומשחק וכאלה ממש משתדלת לא לגעת בנייד, חוץ מבשביל לצלם אותו...
בהתחלה זה עבד טוב, ועכשיו כל פעם שאני מקרבת את המכשיר כדי לצלם הוא מיד מאבד ריכוז במה שהוא עושה ובוהה בו. ככה גם יוצא שאני לא מצליחה לצלם אותו מחייך, כי הוא יוצא מהעניין של מקודם...
אז לרוב מצלמת רק מהצד כשהוא לא רואה, או אם מישהו מעסיק אותו בזמן הזה ואז הוא לא מסתכל לכיווני.

מה שכן, המכשיר כמעט תמיד על שקט (אלא אם אני מצפה לשיחה ספציפית), ככה שהוא לא שומע אותו, וזה גם לא מסיח אותי פתאום.

וגם בהתחלה בלילות כשהייתי מתעוררת הייתי מתפתה להציץ במכשיר ונשאבת לפייסבוק או משהו. אז עכשיו מראש שמה על מצב טיסה, וככה משתמשת בו רק בתור שעון עד הבוקר.

השבוע גם חזרתי לסרוג, כדי שיהיה לי עוד משהו לעשות בישיבה כשהוא ישן במנשא. אז זה קצת הפחית את שעות המסך שלי.

חושבת על ההמשך, כשיגדל קצת ויהיה יותר אקטיבי. מקווה שאצליח להתנתק מהנייד רוב שעות היום.
בעבודה למשל (אני עובדת עם ילדים), אני ממש כמעט ולא נוגעת בנייד. הוא בתיק על שקט ואני מוציאה אותו ממש מעט, כדי לבדוק מה השעה או לראות לרגע אם שלחו לי הודעה. לרוב אפילו לא טורחת לענות עד שאני יוצאת הביתה אלא אם כן זה דחוף.

אין לנו טלוויזיה בבית, אז הבעיה פה זה הניידים וקצת הלפ-טופ, שכיום בעיקר מףבעלי משתמש בו. אני בעיקר על הנייד.

יש לי ממש תגובה אוטומטית שלילית כשהוא נוגע במכשיר, מין חרדת נטישה מגעילה במיוחד.
הסבר ממש טוב למה שאני מרגישה, היה לי קשה לשים את זה לעצמי במילים. שונאת שהוא נעלם לנייד באמצע השיחה...
אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

השבוע גם חזרתי לסרוג, כדי שיהיה לי עוד משהו לעשות בישיבה כשהוא ישן במנשא. אז זה קצת הפחית את שעות המסך שלי.
גאונה! זה גם מה שאני רוצה לעשות, יש לי חוטים ומסרגות כבר, רק צריכה פוש להתחלה...

לגבי טלוויזיה - וואו לפעמים אני חושבת שפעם שכל המשפחה הייתה רואה טלוויזיה זה היה קצת מנוון, אבל היום אפילו שאנחנו רואים סדרה הרבה פעמים יש מישהו לא מרוכז שבטלפון... אפילו אין שיחה כזאת סביב נושא משותף. אני מתלוננת על זה הרבה, ותכלס מעצבן אותי ממש שהוא לא אומר על זה כלום. הוא בחיים לא מפסיק אותנו מלעשות את זה, בחיים לא מבקש ממני להפסיק עם הטלפון, ומתייחס לזה כאל מעלה שלו, שהוא לא מציק ונודניק עם הערות כמוני. אבל זה משגע אותי שהוא לא רואה את העיוות שאנחנו חיים בו, שרק לי איכפת מזה. מבחינתו גם אם הוא ישחק 20 שעות ביום במשחק המטומטם בנייד זה סבבה. אין עם זה שום דבר חולה.
הוא מאוד פעיל במהלך היום ואולי הוא מרגיש שכשהוא מגיע הביתה הוא רוצה לנוח ולהשתחרר. מבחינתי זה לא לגיטימי שהזמן שלו בבית יהיה עם מסכים כל הזמן. ומילא עכשיו כשזה רק איתי אבל אני חושבת קדימה, הבית צריך להיות משהו אחר...

טוב זה הפך להיות קצת רנט על הבן זוג, אבל הייתי צריכה להוציא את זה. כן יש לי בעיה, ועדיף שאטפל בה קודם, אבל גם הנושא של הבן זוג יושב עליי חזק... ואני כמעט בחודש תשיעי אז זה חוקי, נראה לי.

והמרגיעון - מה את רוצה?
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

יש לי כל כך הרבה לומר בנושא שאני לא יודעת מאיפה להתחיל...

אז רק משהו קטן - גם אני מעבירה הרצאות ופודקאסטים לשמיעה, רק שאני לא רוצה בכלל שזה יהיה לי בנייד, אני שומעת בנגן mp3 רגיל בנסיעות או בזמן שאני מנקה,
ובמטבח יש לי רדיו כזה שאפשר לחבר אליו דיסק און-קי ומשם אני מאזינה למוזיקה ופודקאסטים בזמן הבישול.

שעון מעורר - יש לי שעון רדיו בחדר (את האור האדום של השעון אני מכסה בזוג גרביים), וזה המכשיר החשמלי היחידי בחדר.

מאז שאני לא עם הילדון שלי בבית אלא הוא בגן, קשה לי לשים את הנייד על שקט
או אפילו לא לקחת אותו איתי ממקום למקום בעבודה, אני מרגישה שאני צריכה להיות יותר זמינה למקרה שיתקשרו מהגן... כן יש להם את המספר שלי בעבודה אבל עדיין...
כשהייתי איתו בבית אז הרגשתי שהטלפון הביתי מספיק ובאמת יכלתי (תאורטית... לא ממש קרה) לשים את הפלאפון בחדר אחר על שקט.
עכשיו אני מרגישה שבגלל שהילד לא איתי - אני צריכה לשמור על זמינות.
ואז אני מתעסקת בפלאפון ללא הרף. בודקת וואצאפים לא קיימים או סתם קוראת את ההודעות שוב וכו'...
עד לא מזמן הצלחתי להימנע כמעט לגמרי מגלישה סתמית דרך הפלאפון ורק בדקתי לפעמים משהו ספציפי כמו אוטובוסים או פיסת מידע חשובה.
עכשיו לפעמים אני מוצאת את עצמי ברגע פנוי קוראת כל מיני שטויות, מתכונים ודברים לא קריטיים כאלו.

פרח בית גם אני תכננתי לחזור לסרוג כדי לעשות משהו נטול מסכים ונטול אינפורמציה שנכנסת לי למח. תודה שהזכרת לי את זה!
ויש לי עוד הרבה לומר בנושא המסכים בזוגיות אבל אני עוד לא יודעת לנסח את זה... מזדהה עם מה שכתבת
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אגב מכשירים: אין לי טלביזיה, אבל גם אין לי רדיו, אין לי נגן MP3, אין מצלמה, אין לי שום מערכת סאונד (את תקליטורי המוסיקה שלי אפשר לשמוע באוטו בלבד), אין בבית שום שעון מעורר. היו לנו כאלה שפשוט שבקו, ונמאס לי לקנות מכשירים עם אורך חיים קצר.
גם הנייד כל פעם מתקלקל וצריך לקנות חדש, אבל תמיד צריך להיות נייד אז נוח לי שהוא מנוצל גם לשימושים האלה ולא צריך לקנות עוד ועוד מכשירים, שגם הם מתקלקלים ומתיישנים ותופסים מקום ואבק.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

שמחה על הדף הזה
לפני מספר ימים ציפיתי (בנייד כמובן...), בהרצאה על המח . במהלכה הוצג סרטון על אתגר שהוצג בפני קופה. הונח בוטן בתוך מבחנה בעלת עומק. את המבחנה קשרו לסורגים. הקופה רצתה את הבוטן.
מה עשתה ?
קודם כל לקחה הפסקת חשיבה בת עשר דקות (!)
זה היה ממש מרשים.
בהמשך חזרה והחלה למלא את פיה במים וכך הצליחה למלא את המבחנה במים ולהציף את הבוטן.
זה היה מרשים מאוד.

לא הייתי מצליחה ליצר כזה פתרון אלגנטי...

בעקבות ההתכתבות כאן אני חושבת שאולי הייתי בודקת ברשת ...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ומה אני אעשה בהנקות? מה אני אעשה כשישעמם לי?
מנסיון, כן, זה יכול להיות משעמם ומעיק להניק כל כך הרבה שעות, הרבה מהן לבד.
אתן מוצאות שזה שונה אם העיסוק הוא עם הטלפון או עם ספר?
יש המון דרכים לנתק את עצמנו בזמן הנקה, או אחר כך גם בזמן שהם משחקים. לגבי סריגה, (תחביב שלמדתי בזכות המחשב והסלולר), מהנסיון שלי, גם זה יכול להיות כלי לברוח מהמציאות.

הטענות שיש כבר שנים לגבי השימוש בסלולרים, גרם לי לחשוב על השימוש שלי בספרים. מה ההבדל?
תמיד היה לי ספר, ובכל מקום, אפילו בעמידה בתור, הייתי שולפת אותו מהתיק.
לא מזמן נתקלתי במאמר על השינויים בגולגולת בעקבות שימוש מוגבר בסלולרים. הקטע הוא שהם לא שייכו את זה לאיזשהו תדר טכנולוגי לא בריא, או משהו כזה, אלא בגלל זוית הראש. אז שוב עולה לי השאלה, מה שונה זוית הראש בקריאה בסלולרי לבין קריאה בספר, או סריגה.

לגבי מצב טיסה, בכתבה מעניינת הוכיחו שני עיתונאים שזאת אשליה שאין תקשורת בין הטלפון שלכם לרשת.
מסתבר גם שטלפונים אלחוטיים שכבר המון שנים בשימוש בהמון בתים, הבסיס שלהם הוא הרבה יותר הרסני מהסלולרים.

לגבי עוד השפעות מפחידות של הסלולרי, לעומת שאר העולם.
קישרתי לא מזמן בכיכר השוק ראיון על השפעת החשמל על גופינו ומצב רוחנו. ראיון אמנם ארוך של אישה שחקרה עצמאית רבות על הנושא, אבל לדעתי שווה. היא מצטטת מסקנות שהגיעו אליהם כבר לפני כ 80 שנים. המלצתי על הראיון בגלל שאני סולדת מהפחדות שמשאירות אותנו מבולבלים בלבד, ואהבתי את הפתרון שהיא מציעה די לקראת הסוף. היו לה כמה, אחד מהם, להתחתבר לאדמה, אליו הכי התחברתי אליו, והוא גם בחינם...
זהו גם פתרון שזאת לא הפעם לראשונה ששמעתי עליו, אבל לראשונה שמעתי הסבר מה כנראה קורה בתהליך מבחינה ״חשמלית״
https://www.youtube.com/watch?v=E6XHZa1FjiE
הסיבה השניה שבגללה קישרתי את הראיון בכיכר השוק הייתה שהמראיינת מזכירה שוב ושוב את החינוך ביתי של ילדיה, אבל זה כבר לא קשור לדף הזה.

ואני כמעט בחודש תשיעי אז זה חוקי, נראה לי.
הכל מותר לך, גם בלי קשר להריון, השאלה אם זה כדאי לך.
זוכרת את הסלוגן, בכביש אל תהייה צודק, תהייה חכם, נהג בחכמה. זה נכון לגבי החיים בכללותם.
גם אם העובדות לצידך (ולא ממציאה אותן כשנוח לך), זה לא אומר שאת יודעת מה הפתרון או הגבול הכי נכון. הרי אנחנו חיים בעולם טכנולוגי, אז אי אפשר באמת לברוח מהם.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ספר בכל מקרה עדיף.
זה לא אלקטרוני, זה לא מחובר לרשת, זה לא משפיע על תינוק ישן.
אם התינוק ער, ממש כדאי להתמקד ביצירת יחסי גומלין עם התינוק, להביט בעיניו, ללטף ביד השנייה וכדומה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”