טרשת נפוצה

אנונימי

טרשת נפוצה

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: קו פרשת המים
סיפור המחלה שלי.

הייתי בת 22 בשנת 98', עברתי בדיוק לגור לבד בפעם הראשונה בחיי. לדירה בכפר סבא עם שתי שותפות. עבדתי בתור מזכירה בחברה גדולה. ובעיקר הייתי אומללה. לא ממוצת, לא מסופקת, עצבנית, ובזוגיות נוראה. לא אהבתי את עצמי כלל. אפשר לומר שלא אהבתי נקודה.
היה חודש ספטמבר, כמה ימים לפני ראש השנה ואני חליתי, לכאורה בשפעת. שכבתי כמה ימים בביתי החדש...
יום אחד התעוררתי משנת צהרים וממש ככה פתאום הבנתי שאני לא רואה את החדר. כל הצבעים התערבבו לי, ולא הצלחתי להבין איפה הסוף ואיפה ההתחלה. בגישוש הגעתי אל הטלפון והזעקתי את אימי שתבוא לקחת אותי. מעשה שאני אף פעם לא עושה. זה היה יום לפני ראש השנה. אימי רצתה לסוע לבית החולים ואני לא הסכמתי, אמרתי לה "אה, עזבי, זו סתם שפעת..." וככה כל החג ישבתי על הספה בסלון ביתם, לא יכולתי לחתוך לעצמי את האוכל ולא להגיע לבד לחדר שינה.
למחורת ראש השנה לא שאלו אותי יותר. הושפזתי במחלקת עניים בתל השומר. מה שהתגלה כטעות כי הבעיה היתה בעצב ולא בעין. את זה גילו אחרי שבוע ששכבתי שם, נבדקתי בכל בדיקה אפשרית, ואפילו נאמר לי שאין לי "כלום".
אחרי שבוע השתחררתי הביתה, עדיין לא רואה, מתעקשת לחזור לגור בדירה ולעבוד. זו הייתי תקופה לא אפשרית כלל. אבל אני התעקשתי והתעלמתי כלל. ההורים ההמומים שלי חיפשו וחקרו. היה חשש לטרשת נפוצה אבל היו סממנים שלא. המון בילבול. שלושה חודשים אחרי ההתפרצות הראשונה הגעתי לפרופסור, שם דבר בארץ. הוא קודם כל נתן לי סטרואידים. בצדק. כך ההתקף עבר. הראיה חזרה. והכול נרגע.
הבעיה הייתה שלדעתו זה לא היה טרשת נפוצה. היו כל מיני תסמינים שנראו לו סותרים.
אני עזבתי הכול ונסעתי לשלושה חודשים במזרח.
מזל.
היה נפלא.
חזרתי היישר לבדיקות חזרה. הפרופסור לא הרשה לי לנסוע ליותר משלושה חודשים.
חזרתי, ועדיין לא יודעים.
היו לי נמלים ברגליים וחולשה.
הראיה אף פעם לא חזרה להיות מה שהייתה.
ולפעמים כאב הראש, כאב שלא הכרתי.
נסענו לרופא בפריז. יש לי שם משפחה והם ביקשו שאבוא להבדק אצלו.
איך שהחיים האלה מנווטים אותי לאן שצריך.
נסעתי אליו. נבדקתי אצלו אני חושבת שעתיים, אולי שלוש. הבאתי לו את כל התיק הרפואי שלי. כל הבדיקות וכל מה שידעתי. הוא טען שלא עשיתי את כל הבדיקות הנחוצות. הוא אפילו העז ואמר שלא התיחסו אליי ברצינות....
הוא אמר שיש בארץ רופאה, ד"ר לובצקי, שאחותה נורולוגית בצרפת. מומחית לטרשת נפוצה. הן שתהן באותו התחום. ושהוא ממליץ שאגש אליה. כתב לי מכתב מפורט בשבילה. וכך היה.
היא שלחה אותי לכל הבדיקות, שללה כל מחלה אפשרית אחרת, פתחה ספרים, הראתה לי בדיוק מה קורה במוח שלי. והסבירה לי הכול.
עד אז הייתי בהלם לגמרי.
מאז התחלתי להזריק פעם בשבוע. וחוץ מזה הכול היה רגיל לגמרי. הייתי בהכחשה. לא הרשתי לאף אחד לדבר איתי על זה. לא סיפרתי לאף אחד והחיים המשיכו כפי שהיו.
דבר אחד משמעותי השתנה. אני לא יודעת איך ומאיפה החלטתי שהגיע הזמן לטפל בנפשי. כשנה אחרי שחליתי התחלתי ללכת לפסיכולוג. מדהים אחד שמלווה אותי עד היום. המסע שעברתי איתו הוא לא יאומן.
באותה תקופה התחלתי גם הילינג. טיפולים אלטרנטיבים החלפתי מידיי פעם. עשיתי גם רפלקסולוגיה ועוד ועוד....
עד יוני 2004 הכל היה רגיל ( פיזית) רקדתי, טיילתי, סופי שבוע בשטח, קצת חו"ל ועוד ועוד....
אז קיבלתי "התקף" חדש שבו נפגע שיווי המשקל, תחושה ביד ימין,קושי קל בהליכה. שוב שכבתי שלושה ימים ואינפוזיה ובה סטרואידים בווריד, עשיתי המון פיזיותראפיה וריפוי בעיסוק כדי להחזיר את המצב והצלחתי!!
שוב הלכתי רגיל. התקשתי לרקוד, או לעמוד הרבה זמן. התחושה השתנתה.והתחלתי להזריק 3 פעמים בשבוע אך, חוץ מזה החיים המשיכו.
אני חושבת שבשלב הזה עברתי מהכחשה להתמודדות.
התחלתי לקרוא על הטרשת, לדבר, התחברתי לאגודה לטרשת נפוצה, אך עדיין שמרתי על דיסטנס כלשהו....
בינואר 2007 שוב הגוף אמר את שהיה לו להגיד. הפעם זה לא היה התקף אלא התדרדרות איטית שנמשכה שנה. בינואר קניתי מקל הליכה, כמה חודשים אחר כך עברתי לקביים, בערך באוקטובר עברתי להליכון ובינואר הוספתי כיסא גלגלים לאוסף....
היום אני הולכת מעט עם ההליכון ובעיקר מתגלגלת...
היום אני מאושרת ממה שהייתי אי פעם. אוהבת! את עצמי ואת סובביי וגם את מי שרחוק יותר.... :-)
היום אני הופכת את הנכות לכוח. מטפלת בעצמי ובאחרים.
היום אני מבטאת את הנכות שלי באומנות ובכתיבה. בעבודה.
קיבלתי כל כך הרבה שיעורים ומתנות מהחיים האלה.
:-)
מכתב שכתבתי לגוף שלי. - לפני כחצי שנה

גוף יקר שלי.
קצת מוזר לי לפנות אליך, כמשהו חיצוני (?), כישות נפרדת. ואני מעט מתלבטת אם לפנות לכולך או שמא רק למוח? לרגליים? למה שמחבר בניכם...
מרגישה אותך בוגד בי. שואלת את עצמי למה?
כשהתחיל הדו שיח בנינו, לפני כ – 9 שנים. התעלמתי לחלוטין. ועל כך אני מתנצלת עד עמקי נשמתי. אין לי תרוץ או סיבה הולמת לכך. אין לי ולא הייתה הזכות להתעלמות שכזו. יכולה אני רק להגיד כי אנושיות היא שיצאה ממני. וכי יותר מכול פחדתי להתמודד. אלו, אתה מבין, מנגנוני הגנה. נולדתי איתם.
אני מניחה שכפי שילד לא מניח לאמו להתעלם ממנו כך גם אתה, גוף יקר, לא נתת לי להתעלם. וזו זכותך. הצלחתי במשימת ההתעלמות הזו לשנים ספורות בלבד. ואז ניסית שוב בדרכך לתת בי את הסימנים. להכריח אותי בדו שיח עמך. ואז כבר לא נותרה הברירה. והתעלמות הפכה לניסיון התמודדות. ודו שיח הפך לדיון וויכוח קולני במיוחד. אך אתה התעקשת. ואני לא הבנתי. איני יודעת אם עכשיו אני מבינה. אך אני מנסה.. באמת.
צעקת עליי פעם אחת. ואחריה הייתה פעם שנייה ושלישית. ניסיתי לענות. ניסיתי לתקן. ובעיקר מנסה להבין.
חשבתי שאני יודעת את הסיבה. העמקתי, שיניתי, תיקנתי. אך, אחרי פעם שנייה ושלישית שאתה, גופי היקר, זועק, צורח, מתפתל, בועט ונאבק. אני חוששת שיש משהו שאני לא רואה.
לו רק יכולת פשוט להגיד לי, הייתי מתקנת. הייתי משנה.
אז, כשהכול התחיל הייתי צעירה, לא ידעתי להתבונן. לא ייחסתי חשיבות להזנחה. אתה, גופי, היית כמובן מאליו. פשוט שם. לא טיפחתי אותך, לא שמרתי עליך. גם את נפשי הזנחתי. למעשה כמעט שאת כולי. ואז עצמת את עניי. אני יכולה להבין זאת. רצית לסטור לי, לנער אותי, להעיר אותי מתרדמתי. אני מבינה אותך, שלא יכולת לסבול אותי יותר.
ועכשיו,? איני מבינה אותך עכשיו. הרי ששיניתי ותיקנתי ואני כל כך משתדלת. ובכל תשע השנים הללו, מנסה להבין את אשר אתה אומר לי. אני לומדת וחוקרת וכל כך רוצה את הטוב בשבילך, בשבילנו. אך אתה אינך מפסיק לבעוט ולהפתיע. ולפעמים אני מרגישה אשמה כל כך, המצפון רק תופח בתוך בטני, אולי איני עושה מספיק. ואולי אין בי את הכוחות שאתה דורש ממני. ומוחי לא מרפה. אך, אמור לי, גופי היקר, מה עוד אוכל לעשות?
לפעמים אני מתפלאת כמה מוזרה היא הבגידה הזו. הרי, אני שהייתי תמיד כזו מרדנית. לפתע מורד אתה בי. איזהו סימן הוא זה?
ואני שתקשורת היא הדבר הכי חשוב לי, מגלה לפתע את חוסר התקשורת בין מוחי לבין רגליי, כמה קשה זה בשבילי!

רוצה אני להתנצל בפניך, על כל רגע של הזנחה, של התעללות, של הכחשה.
אני רוצה שתדע כי סבלך הוא סבלי. וכאבך הוא כאבי.
אני יודעת שלכאורה אין זה בשליטתך, הרי ווירוס חיצוני הוא שתקף אותי. אך, מצד שני הגוף הוא שתוקף את עצמו. ואני מאמינה בליבי שיש בשליטתך לשנות את המצב. ובכל מקרה אני מבקשת. כמעט שמתחננת, אמור את שיש לך להגיד. ותן לווירוס ללכת. שחרר את הטרשת מגופי.
אנא ממך.
איני זקוקה לה עוד.
חג_ית*
הצטרפות: 01 יוני 2007, 23:35
דף אישי: הדף האישי של חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

אני חגית אני בת 32 ואני חולת טרשת נפוצה כבר כמעט 10 שנים.
טרשת נפוצה זו מחלה אוטואימונית, אשר פוגעת במערכת העצבים המרכזית. כשמערכת החיסון, מסיבה לא ברורה, מזהה את המיאלין כעצם "זר". ותוקפת . (המיאלין זה מה שעוטף את העצבים שלנו בגוף....)
כל אדם נפגע בצורה שונה מאחר והמחלה פוצעת בכל פעם עצב אחר.
אצלי נפגע בעיקר שיווי המשקל. (אני שיכורה באופן טיבעי...:-)) הרגל הימנית שלי חלשה מאוד ומתקשה להתרומם מהרצפה. אני נעזרת בהליכון ובמרחקים ארוכים אני יושבת על כיסא גלגלים אדום וחתיכי. :-)

אני פותחת את הדף הזה, מאחר והייתי מאוד רוצה למצוא אנשים צעירים ומבוגרים חולים כמוני,
כדי לשוחח, להכיר, להתיעץ, לחבק. להחליף רשמים. ליעץ על מטפלים, לשאול ולחלוק.
אשמח גם לספר ולדבר עם משפחה של חולים, חברים של, או סתם סקרנים.
אנא, תרגישו חופשי לשאול כל שאלה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

טרשת נפוצה

שליחה על ידי יעלי_לה »

(()) {} (()) אוהבת אותך
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

חגית, קודם כל (()).
ותודה שפתחת את הדף.

אני שואלת עבור חברים שבדיוק מתמודדים עם העניין:
היה התקף אחד לפני שנה ומאז לא היה ממש התקף אבל כמה פעמים נימול. והיה נראה שהמצב די בסדר.
עשו MRI לאחרונה והרופאים גילו הידרדרות חמורה לדבריהם, ואומרים שחייבים להתחיל לקחת תרופה.
בני המשפחה חוששים מהתרופה בגלל תופעות הלוואי, ולא בטוחים אם בכלל יש הוכחות שהיא עוזרת.

האם יש לך משהו לומר בעניין?
האם את חושבת שכדאי לקחת את התרופה?
האם את יודעת עד כמה התרופה עוזרת, ועד כמה חמורות תופעות הלוואי?

תודה לך, ושולחת לך הרבה חיזוקים.
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

היי חג ית, בעלי חולה בט.נ מזה חמש שנים, גילנו את זה כחודש לאחר שנישאנו זה היה כזה שוק....
כיום תודה לאל הוא מתפקד רגיל לחלוטין עד כדי כך שאני בקלות שוכחת את העייפות שמתלווה למחלה ונוזפת בו שהוא לא
עוזר יותר /-: היו לו במהלך השנים האלו התקף אחד (או שנים?) קל מאוד למרות שהלחץ הנפשי שנלווה לזה מצד שנינו העצים את התחושות של ההתקף, הוא אמור לקחת את הזריקות (הרביף) אבל בגלל שהוא מרגיש בריא ורוצה להמשיך להרגיש בריא הוא לא לוקח אותם....רוב הזמן אני והוא לא חושבים על המחלה אבל כשאני חושבת על זה אני נתקפת בפחדים על העתיד ומה יהיה ורק מתפללת שמצבו ימשיך להיות כמו היום ולא חלילה ישתנה לרעה.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

סוסת פרא היי החלטתי לענות פה כדי שהנושא ישאר בדף הזה.

הרבה מתלבטים בקשר לתרופות. כמעט לכולם זה עושה איזשהם תופאות לוואי. חלקם קשות יותר וחלקם קלות שחולפות מהר.
ישנה גם ההתלבטות לגבי הכימיקאלים המעצבנים שאנחנו מכניסים לגוף.
ולגבי שני הענינים האלה- כשאני הייתי בשלב ההתלבטות החלטתי לקחת.
החיים יפים מידיי בשביל לתת למחלה כזו להרע לנו.
תופאות לוואי הן דבר אינדוואדואלי. ולרוב תוך חודש מקסימום חודש וחצי הן עוברות. אני מזריקה ומיד לוקחת אקמול. אם התופאות הן בלתי נסבלות מחליפים תרופה.
אני יודעת שזה נשמע קשה ולא כל כך מקל. אך זה הרבה יותר פשוט מזה.
אני תמיד מזריקה דבר אחרון לפני השינה. כך, מה שעלול לקרות קורה כשאני ישנה.
ואם אני מתעוררת עם כאב ראש אני יודעת שאני צריכה לאכול בשביל האיזון בגוף.
תופאות הלוואי עוברות. הזריקה לא קשה בכלל.
עדיף מאשר לתת לטרשת לשלוט בחיים שלי.

מקווה שעזרתי.
חיבוק גדול.
אני פה אם תצטרכו.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

פלונית יקרה.
אני מקווה שמותר לי להגיד לך כל מה שאני חושבת.
ואם חדרתי עמוק מידיי אני מתנצלת מראש.
גם אני מרגישה מאוד בריאה. נפשית אני בריאה מהרבה "בריאים" אחרים.
ובכל זאת, הגוף שלי משרת אותי. הוא הפיזי שלי, הוא המעטפת לכל מה שמתחולל לי בפנים. אני חייבת לשמור עליו. תזונה, כושר, וגם תרופות כשצריך.
בהתחלה כשרק חליתי הייתי מבחוץ כמעט 5 שנים כאחד האדם והתכחשתי לחלוטין לטרפצת. (בין החברים קוראים למחלה טרפצת כקיצור של טרשת ונפוצה :-))
ההכחשה הזו לא הביאה אותי לשום מקום טוב, אני מבטיחה לך.
יקירתי,
אנני מכירה אותך.
אך בכל האהבה שבליבי הייתי ממליצה לך ולבן זוגך לדבר עם מישהו.
ואם הוא לא מסכים אז אולי תלכי לבד. זה כל כך ישפיע גם עליו.
אתם זוג טרי, ומגיע לכם את כל הטוב שבעולם.
אני יכולה לספר לך שמתוך ה10 שנים שאני חולה אני בטיפול נפשי כבר 9 שנים. ואני מודה על כך כל בוקר.

מקווה שעזרתי.
אני פה אם תרצי.
יום נפלא
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

תודה רבה חגית. אני מקווה שהאנשים המדוברים יקראו כאן.

זה כ"כ חשוב מה שאת עושה - שאת משתפת, ומייעצת. ונותנת כאן פלטפורמה מתאימה לשיתוף ושאלות.

מותר לשאול איפה את מטופלת ועם איזה מומחים התייעצת?
וגם, איך מצאת את התרופה המתאימה לך?

אני שמעתי מחברה שבי"ח תה"ש זה המקום הכי הכי מתאים לעניין, שזה המקום היחיד בארץ שבו מחלקה מיוחדת לט.נ., ושהם מתמחים בזה, ומגיעים אליהם אפילו אנשים מחו"ל לטיפול.
כמו כן, שמעתי על פרופסור ענת אחירון שם, שהיא מעולה, וגם מאוד לבבית, ושכדאי לפנות אליה.

דבר נוסף, שמעתי שיש בדיקה שעולה 300 ש"ח, שעל פיה אפשר לדעת מה התרופה המתאימה ביותר.

אשמח לשמוע מה את יודעת על הנושאים האלה, ואת עצותייך בעניין.

המון תודה ואהבה.
{@
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

בכלל, נראה לי שככל שאת ואחרים תשתפו בכמה שיותר פרטים - גם פרטים טכניים (תרופה וטיפול וכד') וגם פרטים על אופן התבטאות המחלה ועל דרכי התמודדות נפשיים - כך תהיה יותר תמיכה לחולים שנכנסים לדף הזה. וימצאו כאן נחמה, ושותפים למסע.
וזה יהיה מבורך.

עוד {@
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

תודה על השיתוף! || || |*|
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

טרשת נפוצה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

תודה על השיתוף!
בהקשר זה אולי יעניין אותך הבלוג קו פרשת המים @}
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

פראית יקרה.
אני בהחלט מקווה שיבואו וישתתפו אנשים. וירגישו נוח ונעים לדבר, לספר ולשתף.
ומאוד הייתי רוצה בשבילי ובשביל אנשים כמוני ליצור קהילה כזו. הרבה זמן ברחתי מזה. כחלק מהכחשה. ובשנים האחרונות אני מחפשת ולא מוצאת. מעט במחלקת שיקום של תל השומר. או באגודה אך לא ממש.

ועכשיו לשאלותייך.
שמעתי פעם במעומעם על הבדיקה הזו. לא עשיתי אותה כי אני סומכת על הרופאה שלי. ועד עכשיו היא צדקה לגביי ולגבי תופעות הלוואי.
אין תרופה שמשפיעה במאה אחוז לצערינו. חולים מקבלים התקפים עם בתרופות. וכך גם אני.
אני לא יודעת אם כדאי או לא לעשות את הבדיקה. ייתכן וזה כדאי. אני לא רופאה ולא מקצועית. אני רק יודעת שאני לא עשיתי אותה ולא הרגשתי צורך.
הרופאה שמטפלת בי היא ד"ר לובצקי בשערי צדק. אני גרה בשרון. אך היא נדהימה ואנושית כל כך שאני מעדיפה לנסוע אליה. לדעתי עדיף לנסוע רחוק מאשר להתפשר.
כשהכול התחיל עברתי כמה רופאים. לפעמים הרגשתי שלא לוקחים אותי מספיק ברצינות. ובכלל הייתי בפאניקה. אף אחד לא ממש הסביר לי מה קורה בגוף שלי לפניה.
יש לא מעט רופאים מעולים ויש גם כאלה ששכחו שיושב מולם אדם, בשר ודם עם רגש ואינטליגנציה.
את השיקום אני עוברת במחלקת השיקום של תל השומר. המחלקה היחידה והמדהימה לטרשת נפוצה. אנשים פשוט יוצאי דופן. שם אני מרגישה שווה בין שווים ומובנת.
לגבי פרופסור אחירון, אני מתקשה להעיד עליה. היא כבר עסוקה נורא ולא מקבלת חולים. ישנם רופאים במחלקה שמקבלים. היא למעשה כמעט לא שם. היא במחקר.
ומי יודע מתי יקרה הנס וימצאו לנו תרופה. ואז אודע להם כל כך שם במחקר.
אגב, הרופאים במחלךקה מקסימים. אני פשוט אצל ד"ר לובצקי כבר שנים.....
בגלל שאני בשיקום אני מחוייבת מעקב אצל הרופאים ואין דבר רע לומר עליהם.
בקיצור כדי להכנס לשם! יש שם את כל הטיפולים הדרושים. פיזיותראפיה, ריפוי בעיסוק, אחיות, פסיכולוגית, פסיכיאטר בריכה ועוד ועוד.....

מקווה שעניתי על כל שאלותייך.
ואם לא אני פה.
חיבוק גדול
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

פראית, נהלל ולקרטונית ובכלל לכל מי שתומך ככה.
תודה.
איזה כיף.
לקח לי זמן להחליט ולפתוח את הדף הזה.
בעניים מוצפות דמעות, אני שולחת לכם חיבוק גדול
ולילה נהדר
נהלל_במעגל*

טרשת נפוצה

חגית, אני תמיד נדהמת כל פעם מחדש מתעצומות נפש של אנשים מקסימים, שדבר מחלה נקרה בחייהם. הפעם פגשתי בך לשמחתי, שנסיבות חייך גורמות לך לחטט, לנבור,לפשפש ולחפש דרכים לריפוי. כי הרי מחלה זה "בסך הכול" אות שמשהו לא בסדר ויש להתחיל (או להמשיך) בעבודה .
גם לך לילה טוב וחלומות פז.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

נהלל אהובה.
עכשיו הדמעות הפכו לבכי.
תודה.
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

טרשת נפוצה

שליחה על ידי גלי* »

דגית-אין,אין עלייך!
אני גאה בך.והלוואי וכל תעצומות הנפש,האור, שמחה ואהבת החיים שבך יהוו השראה לעוד אנשים.מי כמוני יודעת איזו דרך ארוכה עשית.
תמשיכי לעשות לימונדה מהלימונים שהחיים מזמנים לך... (-: ... ותמיד זיכרי שגם אם לא סומנה הדרך לפנייך,לך יש את הכוחות לסלול אותה
ראשונה.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

מקסימה שלי
תודה.
כל זה קורה לי בזכות התמיכה של אנשים מדהימים כמוך.
אני אוהבת אותך
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

טרשת נפוצה

שליחה על ידי אורי* »

בובההההה.
את מדהימה.... אותי את מצליחה להדהים כל פעם מחדש....
תמשיכי למצוא את כל הדרכים האפשריות לקחת את המחלה הזאת ולהוציא ממנה עוד ועוד טוב.
מתה עליך
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

אהובה.
תודה.
גם אני אוהבת אותך עד בלי דיי
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

חגית, המון תודה על התשובות המפורטות.

ובכלל, הדף הזה מרגש.

{@
סיג_סיג*
הצטרפות: 08 מרץ 2004, 10:40
דף אישי: הדף האישי של סיג_סיג*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סיג_סיג* »

חגיתוש, גרמת גם לי לבכות.
אני אוהבת אותך כל כך...
נצר_הפשטות*
הצטרפות: 04 אפריל 2008, 22:31

טרשת נפוצה

שליחה על ידי נצר_הפשטות* »

(הכינוי נגזר מאותיות טרשת נפוצה)
שלום חגית. קודם כל אני מאחל לך המון בריאות ואושר בחיים.
אשמח לשמוע איך את מתמודדת מול בני המשפחה שלך. מה את מצפה מהם ומה קורה בפועל ואיך את מרגישה עם זה וכו' וכו' כל מה שבא לך לספר.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

היי נצר.
אהבתי את הכינוי.
מה הקשר שלך למחלה?
שאלה מעולה לשעה כזו שאני לא נרדמת וראשי מלא מחשבות...
לצערי זה קורה לי יותר מידי לאחרונה....
יש לי משפחה מדהימה ויוצאת דופן. בעניי בכל אופן.
לפעמים אני מרגישה שאילו אבי יכל, הוא היה קונה לי את הירח.
כל מה שפיזי וטכני הם מדהימים. עומדים דום לכל דבר שאני צריכה. וזו תחושה נפלאה. כי אני יודעת שלעולם לא יחסר לי דבר גם אם זה יהיה (חס ושלום) כרוך בלהוריד ארוחה אחת ביום.
נפשית, קצת יותר קשה להם. זה מצריך פתיחות, לימוד וקבלה. וזה כבר משהו אחר.
אימי המקסימה היא אישה סגורה מאוד רגישה. ואבי..... קשה לו אני מתארת לעצמי.
את זה אני מקבלת מאחיותיי המדהימות. ומכל קרוביי.
הייתי מאוד רוצה להיות מסוגלת לדבר עם הוריי על מה שעובר עליי בפן הנפשי. אבל זו כנראה דרישה שאני לא יכולה לדרוש. עליי ללמוד לקבל אותם כפי שהם. והם עושים בשבילי מעל ומעבר.....
אני חושבת שפתיחות זה הכרחי.
כל חולה, חולה קצת אחרת. וחייבים לזהות את זה.
אני הפכתי את הנכות הזו לכוח. וזה לא מובן מאליו. ומצד אחר זה מזל של ההורים שלי. כי עם סגירות לא הולך דיכדוך. זה שילוב מסוכן.....
למזלי ההורים שלי עם השוני בנינו והכול תמיד עודדו כל טיפול שרציתי לנסות. בזמנים קשים כלכלית (והם רבים לצערי....) הם תומכים בי....
בהתחלה כשרק חליתי הייתי בכזה הלם שלא עשיתי כלום. לא קבעתי תורים, לא בררתי מזה טרשת נפוצה ולא כלום. את זה עשו הוריי בשבילי קצת כמו ילדה בת 5. ואני מאוד מאוד מודה להם על זה. על האסרטיביות והנחישות לפתור ולהתמודד. היום אני הרבה יותר אופטימית מהם.
בסיכומו של עניין, הם מדהימים. ואני לא יכולה לבוא למישהו בדרישות אם הוא פשוט לא מסוגל.....
יש לי גם 4 אחיות. 4 גיסים. אח אחד וגיסה. ו 14 אחיינים!!!!! המשפחה שלי מאוד עוטפת וחמה. אני חושבת שכשחליתי קצת ערערתי להם את היציבות. והדבר הזה גרם לגיבוש. איתם אני מדברת הרבה יותר מאשר עם הוריי. (בפן הרגשי).

הקשר שלי עם הורי, משפחתי ועם העולם בכלל הוא לא מובן מאליו כלל. זה עוד אחד מהשיעורים המדהימים שקיבלתי. עוד פרס שזכיתי בו בזכות כל התהליך הזה שעברתי ואני עוברת.
יש לי הסטוריה ארוכה בכל מה שקשור לתקשורת עם הסביבה.

נצר ידידי, אני מקווה שאתה וכל סובביך בריאים.
ואני מקווה שלא הארכתי מידיי בדברים.... תפסת אותי מהורהרת... :-)
אם תצטרך או סתם תרצה, אני פה
סוף שבוע נפלא
חגית
איילה*
הצטרפות: 16 מאי 2003, 09:40

טרשת נפוצה

שליחה על ידי איילה* »

חגית יקרה,
גם אני זכיתי לראות חלקים מהדרך.... תמונה אחת חרוטה בזכרוני. את - כמו מחוגה ארוכה וחיננית(יושבת על הרצפה וידייך בכל פינה...), עושה סדר בחדר הילדים..זוכרת?
חזקי ואמצי.
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

חגית היקרה, קראתי עכשיו את מה שכתבת על הקשר עם המשפחה, ועליתי למעלה לקרוא את הפתיח שהוספת לאחרונה. ויש לי דמעות בעיניים.
את מדהימה !

(())
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

איילה.
זוכרת בהחלט!!!
הילדים המדהיים שמזמן לא ראיתי.....
חייבים ביקור בקרוב!
תודה
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

קראתי את כל הדף שלך, ורציתי לומר לך כל הכבוד על הכוח, על ההתמודדות, על פתיחת הדף הזה, על התקווה.. תמשיכי....
נצר_הפשטות*
הצטרפות: 04 אפריל 2008, 22:31

טרשת נפוצה

שליחה על ידי נצר_הפשטות* »

חגית יקרה,
ואני מקווה שלא הארכתי מידיי בדברים.... תפסת אותי מהורהרת...
ההיפך, אני שנים מחכה שתכתבי.
חגית אני מנסה לכתוב דברים וקצת קשה לי. משפחתי נמצאת במצב של אי ודאות, והיד רועדת והלב פועם. אני מקווה שעם שוך הסערה אני אוכל לכתוב את מה שרציתי. בינתיים אני עוקב בענין רב. תודה על האיחולים ומקווה שנשתמע בקרוב.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

נצר יקר.
כל כך אשמח ואודה לך אם תתן לי להתקרב ולעזור.
אפשר במייל אם אתה מעדיף או בטלפון.
hahaggit בהוטמייל וקום
050-5936799
מקווה שתיצור קשר
חיבוק
חגית
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

חג שמח!!!

מאחלת לכולם הרבה בריאות, אושר ואהבה!
(())
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

חג שמח לך, יקרה, והרבה בריאות קורנת אמיתית.

קראתי עכשיו את המכתב שכתבת לגופך, ואני מאחלת לך שתמצאי את הדרך, שתרגישי את ההרמוניה.
וזו ברכה לכולנו בעצם.

{@
נהלל_במעגל*

טרשת נפוצה

חגית אני קוראת כל הזמן, עוקבת ושוב- נפעמת מכוחות הנפש.
שיהיה לך חג חירות שמח לך ולמשפחתך.
|*| נהלל.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

תודה לכולם.
כל כך מחמם את הלב....
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

רוצה לשתף אתכם בשיר שכתבתי.....

בכל פעם שזה קורה,
כשמישהו כמוך לא רוצה,
בגלל ש - מה יקרה
ובגלל ש - איך נסתדר
ובגלל ש - כמה גרוע זה יכול להיות
בכל פעם,
רסיס ממני נשאר במקום אחר
ואני, מנסה,
עם פלסטלינה ישנה
להדביק, להחזיר,
ללטף, להשלים
כי בכל פעם אני מרשה לליבי
קצת לפעום.
טיפה טיפה להתרגש
לקוות.
יש לי מן עניין כזה,
של לא לאבד את האמונה.
אז בכל פעם שמישהו לא מעוניין
בגלל ש - תוכלי ללדת ילדים
או בגלל ש - את עצמאית
או גרוע מזה - מה יגידו אנשים
אני מנגבת דמעה
מרימה את ראשי בגאווה
אוספת שברים
ומחכה....
במציאות כזו,
בה כולנו שונים
והנפש עוברת תהפוכות וטלטולים
אני יודעת
שנפל בחלקי המזל
לעבור את כל השיעורים שקיבלתי
ללמוד
ולהיות
כל כך בריאה בנפשי
חזקה
ושמחה
על כל אלה
ועל הרבה אחרים
אני מודה.

תודה ושבוע נפלא....
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

למי שאוהב מוסיקה קלאסית....
הנה ז'קלין דו פרה מנגנת בניצוחו של בן זוגה דניאל בירנבאום.
ז'קלין דו פרה חלתה בטרשת נפוצה בגיל צעיר, היא הייתה מגדולי נגני הצ'לו
היא נפטרה כתוצאה מסיבוכי המחלה....
http://www.youtube.com/watch?v=f6wt64X8Am0

תהנו.....
סיג_סיג*
הצטרפות: 08 מרץ 2004, 10:40
דף אישי: הדף האישי של סיג_סיג*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סיג_סיג* »

איזו אחות נפלאה יש לי @}
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

איזה יופי השיר שכתבת. (רק עכשיו ראיתי).
עצוב ואופטימי. ומלא עוצמה.

אני בטוחה שיגיע האיש שלך, שיהיה בשל ונכון ללכת איתך בשביל הזה, עם כל האהבה והשמחה שאת רק יכולה לאחל לעצמך, והרבה יותר.
חזקי ואמצי !

הרבה הרבה אהבה ממני. (()) (()) (())
טל*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

טרשת נפוצה

שליחה על ידי טל* »

אתמול האיש (כאמור חולה ט.נ) הזמין סוכן ביטוח כדי לברר את האופציות לביטוח..הסוכנת מאוד חביבה דיברה ודיברה...
אני כמו פרפר ברקע משתפת פעולה עם ההכחשה (או אולי באמת השכחה כמו שהוא אומר??..) מרדימה את הקטנה,
מתיישבת קרוב קרוב אליו ואז הוא אומר (כיאלו אזר אומץ רק
בסוף, כשאני לידו לספר): אני רק צריך להגיד לך שאני חולה ט.נ
שתיקה...אני נחנקת, מתברגת בספה אבל לא מספיקה ללטף את היד שלו...הסוכנת: "טוב, אז מצטערת אני לא יכולה לבטח אותך" ואני בראש כמדקלמת: חולי טרשת נפוצה, סרטן ואיידס
לא מבטחים.....האיש הגיב בחיוך נבוך ואמר: את רצינית???
(אולי רק עכשיו קולט/מתחיל לקלוט את גודל 'המפלצת'???..)
היא: כן...מצטערת אף חברת ביטוח לא תבטח אותך אבל אתה יכול לעשות קרן פנסיה בבנק.....הקלסרים נסגרים הדפים מוכנסים..זהו...אין מה לעשות איתנו....אפילו לבטח אותו אי אפשר...כל הערב הייתי חזקה היום כשאני לבד, בעבודה אני מרגישה את הדאון, המחנק, סטירת הלחי בעקבות קריאת המציאות...לא מצליחה לעצור את הבכי בגרון...ולא להרגיע את המחשבות....נראה אני לא יודעת מספיק על המחלה (היא עד כדי כך גרועה שלא מבטחים? כל מי שחולה בט.נ מגיע לשלב של הדרדרות עד ה...?? או של תלות בכיסא גלגלים?) )-;

מצטערת על ההתפרצות לבלוג שלך חג ית, אני היא "פלונית
לכרגע" מלמעלה, אם לא במקום את יכולה למחוק.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

טל אהובה.
את לא מתפרצת ואני כל כך שמחה שאת משתפת.....
לצערי ידעתי את זה. לא מבטחים אנשים שחולים במחלות "מפתיעות" הייתי במעמד דומה לפני כ- 10 שנים.
במקום עבודה שעבדתי. נתנו לנו ביטוח מנהלים וכל כך שמחתי. רק בסוף הבנתי שאני חייבת לספר על הטרפצת כי אני חותמת על בריאות. ואני כאמור לא בריאה.
מזל שאמרתם. אחרת אם חס ושלום היה קורה משהו. בעלך לא היה מבוטח על אף כל הכסף שהיה משולם.
אתם יכולים לבטח את שאר המשפחה. ובשבילו לעשות קרן פנסיה. ויש גם מה שנקרא ביטוח מחלה.
יקירתי.
אני שומעת את המצוקה. וכל כך בא לי לחבק אותך.
טרשת נפוצה יכולה להיות רדומה מהיום ועד עולם.
והיא גם יכולה להפתיע. אין חוקים.
אל תחכו להפתעות.
אך, חשוב כך או כך לשמור על שמחה, אנרגיות חיוביות. לא להתכחש אך גם לא לדוש בזה יותר מידי.
להאמין
ובעיקר לנשום.
אני יכולה להגיד לך שתמיד חשבתי שאם אגיע למצב של כיסא זה יהיה הסוף מבחינתי.
וזה לא.
יש חיים גם על כיסא גלגלים. והם עשירים. אני מבטיחה לך.

אני יכולה לספר לך בכנות.
שאני לא בתקופה כל כך טובה.
יש הרבה לעיכול.
אך אני יודעת, בטוחה וסגורה.
שממש בקרוב אני אסתגל למה שקורה לי
אוציא את הראש מחוץ למים.
אקח אוויר ואמשיך לחיות ולאהוב את החיים.

אני יודעת שכבר אמרתי לך בעבר. למעלה.
אך זה באמת חשוב לדבר על הכול. פחדים, חרדות, בעלך יכול לקבל ולהשתתף איתך.
אתם ביחד בזה....

מקווה שעזרתי.
אני פה אם תרצי.
ערב נהדר וחיבוק גדול
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

(())
קוראת אותך וכתמיד חסרת מילים נוכח האומץ, הנדיבות וגדלות הנפש @}
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם, בריאות שלמה והתגשמות חלומותייך
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

חגית, קוראת אותך בקביעות. את מעניינת, חזקה ובעיקר: כל כך בריאה בנפשך, כל כך בוגרת. תמשיכי.
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

את נותנת השראה לכולנו.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

רוצה לספר ולא יודעת איך,
שואלת את עצמי באמת צריכה להיות חזקה תמיד?
מוצאת את עצמי בוכה ובוכה...
אם אבל אורך שבוע ועוד 30 יום ואחר כך שנה.... אז זה ייגמר מתישהו?
באמת אלוהים נותן קשיים רק למי שיכול להתמודד איתם?
מתי כל זה יעצר?
נמצאת בעיצומה של התדרדרות אין קץ.
רגע אחד יכולה ללכת ורגע שני כבר לא.
שלפוחית השתן שלי שולטת בחיי
ואני, אישה חזקה שכמותי,
משתדלת לעשות לימונדה מכל הלימונים
מרגישה שהם נרקבים.
לא יכולה להיות חזקה תמיד, לא בשביל עצמי ולא בשביל אחרים.

רוצה להתהדות...
רק לקצת
אולי למאה שנה...

ובמרגיעון - האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר....
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

טרשת נפוצה

שליחה על ידי אני* »

((-))
איך אפשר לעזור?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה...
החיבוק עזר מאוד...
אני צריכה לעבור את התקופה הקשה הזו.
להסתגל למה שקורה לי.
תודה רבה על כל נכונות ורצון לעזור.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

סליחה זו הייתי אני בתגובה למעלה...
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

חגית, כואבת בשבילך.... חיבוק גדול....
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

למרות שלא הייתי במצב הספציפי הזה, מרגישה שאני מאוד מזדהה, ומרגישה את הכאב ואת חוסר האונים.

לא, את לא צריכה תמיד להיות חזקה.
וגם כשאת 'לא חזקה' את עדיין חזקה.

את מתמודדת עם משהו שלא הרבה מתמודדים איתו.
משהו שדי מפחיד את רובנו.
זה בטח כל-כך קשה.
את לא צריכה לצפות מעצמך תמיד להיות שמחה במצב הזה.
מותר לך להישבר.

גם מתוך השבר הזה מתגלה החוזק שלך, ובזה אני בטוחה.

אני בעצמי כל כך פוחדת ממצב כזה שאת מתארת.
לא יודעת במה לנחם.

יכולה רק ללוות.
ולשלוח חיבוק חזק חזק חזק.... כזה שנותן כוחות.

(()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (())
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

גם אם המצב הוא כפי שהוא - לפעמים אנחנו מרגישים חזקים ומלאי אמונה, ולפעמים נכנסים לייאוש.

הרגע של הייאוש הוא רגע של חושך, שבו נראה שהדברים לא יהיו עוד טובים לעולם.
אבל הרגע הקשה יעבור, ואת שוב תִראי את האור...

הרשי לעצמך להרגיש מה שאת מרגישה ברגע זה של חושך.
אבל אנא זיכרי את הטבע החולף של הייאוש.

מאמינה בכוחותייך.
יעלי_לה

טרשת נפוצה

שליחה על ידי יעלי_לה »

מדהימה אחת
אהובה
אני מחבקת אותך חזק
יש דרך לעזור? כל דבר
יש לך את הטלפון שלנו?
טל*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

טרשת נפוצה

שליחה על ידי טל* »

(())
ענבל_מזכרון_יעקב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 12:46
דף אישי: הדף האישי של ענבל_מזכרון_יעקב*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי ענבל_מזכרון_יעקב* »

הי חגית,
אנחנו "נפגשות" גם בדף הזה.
מכירה 3 אנשים באזורנו שקשורים לטרשת נפוצה.
מתוכם, אחד מחפש דרך להבריא - שמו איל מסד, מתגורר בזכרון יעקב. מריץ מזה כמה שנים הצגה שכתב, שמספרת בדרך הומוריסטית על ההתמודדות והחיפוש שלו. והנה קישור לאתר ההצגה מי הזיז את השרפרף שלי
השני הבריא את עצמו כבר לפני שנים - שמו רון (אברהם) דרעין, מפרדס חנה. כתב ספר מעניין, שהנה הקישור לאתר שלו: כתובתו של אלוהים
היום אני יודעת, גם מנסיוני האישי, שניתן להבריא מכל דבר. גם ממצב מורכב שכזה.
חלוקית_נחל*

טרשת נפוצה

גם אני כאן, בשביל לתת כתף וירטואלית, וחיבוק,
ולאמר שאם ניתן לעזור לך במשהו, גם לרחוקים שמביננו,
אני כאן |L|

לוקח לי זמן להגיב כי מילותייך הכתובות משתקות אותי
ואז ממלאות אותי כבוד והערכה להתמודדותך,
גם כשאת תופסת את עצמך כחלשה,
את נקראת בעיני מלאת עוצמה שכנראה טבועה בך ומתקיימת גם ברגעים הקשים שפוקדים אותך, לצערי ((-))

לא יכולה להיות חזקה תמיד, לא בשביל עצמי ולא בשביל אחרים.
הורידי מעצמך כול מעמסה ומאמץ,
היי רק בשביל עצמך, חומלת, והרשי לאחרים להיות בשבילך @}
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

טרשת נפוצה

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

את כזו אמיצה!
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

טרשת נפוצה

שליחה על ידי אחת* »

קוראת אותך ומחכה שתכתבי עוד. את מדהימה ונפלאה ומתנסחת כל-כך מדויק ורגיש. {@
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

לכל מי שעניתי בדפים האישיים
ולכל מי שהגיב פה
ובקיצור לכל המדהימים!
איזה מזל שמצאתי לי בית כזה תומך וחם
אתם נותנים לי כוחות להמשיך, לנשום ולכתוב....
אני יודעת שהסערה תחלוף
ואוכל להמשיך לחיות את חיי מלאי האהבה
להפוך כל נכות לכוח,
להתפתח ולצמוח בתוך כל "הרע" הזה.
אני מודה ליקום ולאלוהים על כל מה שיש לי.
אני יודעת שלכל זה ולי יש יעוד בעולם הזה.
ואני בדרך למצוא אותו
אני אוהבת אתכם
אנא השארו באיזור
סוף שבוע מלא קסמים לכולם
ענבל_מזכרון_יעקב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 12:46
דף אישי: הדף האישי של ענבל_מזכרון_יעקב*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי ענבל_מזכרון_יעקב* »

בהצלחה בכל דרך בה תבחרי.
כאשר תרגישי מוכנה לעבוד על הבראה, אשמח שתיצרי קשר ואפתח בפנייך את האופציה של האיש שמדריך אותי בתהליך ההבראה שלי.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

רוצה לשתף אתכם במשהו שמצאתי.
אין לי מושג מי כתב או באיזה הקשר

"עקר העיקרים של הסוד הוא אהבת החומר אשר בידך"

אל תלך רחוק באמונות ובפילוסופיות חיים,
זה רק יעכיר לך את החיים,
החיים הם לא משהו שצריך להבין!
החיים הם משהו שצריך לחוות,
לכן אהב את המציאות כעת
וחייה בתחושת תודה פנימית גדולה לקיום.
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

איך את מרגישה מתוקה? מה עובר עלייך? את בסדר שם?
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

גם לך מקסימה.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

לפני כמה ימים, חגגתי יומולדת. אני בת 32! בכל שנה אני מוצאת את עצמי עושה חשבון נפש, מה היה? מה אני רוצה שיהיה.... מה לשנות? ואיך לתקן....
השנה מצאתי את עצמי. לא רוצה לחגוג. וקצת עסוקה מידי בטכני של חיי. איך אסתדר? איפה לתלות עוד מעקה...
ובכלל מה נפל עליי.... להרשם לסוכנות מטפלות! להתקשר למשרד הבריאות, לביטוח לאומי, למשרד הרישוי, לפיזיתראפיה, לקבוע תורים, לקנות אביזרים... ו... ו... ו.... אוףףףףף!!!!
אתמול בערב, הגיעה אליי חברה, בדמות של מלאך כמו פיה עם שרביט, וחיוך ענקי. מטפלת בי, עוזרת לי להתקלח, מלבישה אותי, מחליפה סדינים ומדיחה לי כלים....
אין לי מילים. אחד הדברים הכי מדהימים שקרו לי עם המחלה הזו זה המפגש עם אנשים כל כך יפים. שכל מה שהם רוצים זה לעזור לי.
אני כל כך מודה!!!!
זו המתנה הכי יפה שיכולתי לקבל ביומולדת "השחור" הזה.
אני שוב מרגישה שהכל יהיה פשוט טוב!
והסערה הזו עומדת לשקוע...
תודה!!!
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

מזמןן מזמן לא בדקתי מה קורה...
מחר אני עוברת דירה. לשכונה שקטה בכפר סבא.
בית קטנטן ונגיש לצרכיי. בתקווה ששם יהיה נוח יותר.
יש לי הרגשה טובה לגביו.
וגם הוא זמני..... תחנת בניים.
כל החיים שלי ארוזים בקרטונים. זה משונה.
תמיד התחלה חדשה כזו, מביאה לי איתה אופטימיות.
ודברים טובים.
מקווה שכולם חשים בטוב....
חגית
חלוקית_נחל*

טרשת נפוצה

מזל טוב יקירה (()) |עוגה| |בלונים| @} |L|
בהצלחה עם המעבר ובבית החדש
משנה מקום- משנה מזל
מאחלת שנה נפלאה של התחזקות והחלמה והגשמת חלומות ושאיפות והכי חשוב
עם הרבה אהבה
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

בהצלחה רבה במעבר לבית החדש!

למה גם הוא זמני? הוא קרוב לשאר המשפחה?
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

אה, וכמובן מזל טוב ליום ההולדת!!1
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

תודה רבה לכולם.
התמקמתי פחות או יותר.
קצת קשה עם הבלאגן הזה.
אבל לאט לאט מתארגנים פה.
לשמחתי אני מתחילה להעסיק אצלח פיליפינית
הדירה פה זמנית מאחר וקניתי דירה.
היא בבניה.
היא תהיה מוכנה עוד שנה שנה וחצי
ונגישה הרבה הרבה יותר....
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

ואפרופו פיליפינית.....
היום החופשי שלה הוא שבת.
ואני אצטרך עזרה קבועה בשבתות.
רק בבוקר לשעתיים.
לקום מהמיטה ולהתלבש.
מובן שבתשלום.
אני כרה בכפר סבא להזכירכם...
תודה
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

בקשר לשבת, אולי תכתבי שוב ב-ככר השוק?

בהצלחה עם הדירה ועם הפיליפינית, ובכלל. :-)

(())
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

רציתי מאוד שזה יהיה דף דיונים
או שאנשים יוכלו לשתף ולהשתתף...
לא חשבתי לעשות ממנו בלוג.
אך, אולי זה מה שזה.
ואןלי אני צריכה סבלנות כמו שמרבים להגיד לי.

המצב הפיזי שלי קצת הפסיק להתדרדר אני חושבת
ומצד שני אני מרגישה שהגעתי לשיאים בלתי אפשריים....
הייתי בתקופת דיכאון מאוד עמוקה.
ובימים האחרונים אני בוכה קצת פחות.
יש לי פיליפינית ששידרגה לי את היום יום. היא מקסימה. ואני חשובה לה מאוד.
שזה מרגיש טוב. אנחנו מסתדרות נפלא. זה כיף.
אולי החיים יחזרו למסלול כלשהו בקרוב?
תמיד כשיש דיכאון כזה מרגישים כל כך לבד....
למזלי מתעופפים מסביבי כל מיני מלאכים מדהימים...

שמחה לשתף.
רוצה מאוד לשמוע.
לילה נפלא
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

חגית, התרגשתי לקרוא אותך. אני מאחלת לך כוח, שמחה ואהבה @}
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

חגית, יש לך עזרה נפשית? מישהו מקצועי שאת יכולה לדבר איתו? בכל מצב של דיכאון זה יכול לעזור מאוד.

מעבר לזה אני שמחה שהתמקמת ושנוח לך עם הפיליפינית.
מה עוד עובר עלייך? איך המשפחה תומכת בך? את עדיין יכולה לעשות דברים שגורמים לך הנאה?

מחבקת. אורורה.
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

תודה לכולם
יש לי עזררה נפשית. גם פסיכולוג וגם מטפלת בשיטת גרינברג.
אני מאוד נתמכת נפשית. לא יודעת מה הייתי עושה בלי זה.
המשפחה שלי מדהימה. מאוד תומכת. גם נפשית וגם פיזית.
משערת שקשה להם מאוד.
מוכרחים להתמודד....
יש לי המון תחביבים... למזלי. עדיין מסוגלת לעשות אותם.
אני מציירת. כבר קיימתי תעררוכות ואפילו מכרתי ציורים שלי.
אני גם קוראת. מעט מפסלת. חברים.למזלי החיים שלי מלאים.
מתגעגעת לטיולים, לריקודים לים..
קשה מאוד לתאר מה עוד עובר עליי. הפחדים החששות,
המלחמה.
הבקרים
הקיץ, הבלתי נסבל.
והלבד....

תודה!
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

חגית..........
אני לא יודעת מה להגיד, כי אני קוראת אותך ובא לי לבכות כי אני נורא מזדהה.
מצד שני, זה טוב כי יש לך תמיכה רחבה וזה כל כך חשוב. אני שמחה שאת עדיין עושה דברים ושכן כיף לך גם אם לא כל הזמן.

ושאת כל כך בריאה בנפשך כבר אמרתי?

תמשיכי לכתוב. אני כל הזמן קוראת אותך.
סוסת_פרא*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

מתוקה שלי, עוד ועוד חיבוקים. (וקצת מסאז' על הדרך :-))
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

זו אני מהדף קו פרשת המים.
רק היום ראיתי את הדף הזה. אני לא מגיעה לכאן לעיתים קרובות, וכמובן שהדף שלך מיד צד את עיני.
ראשית - מזל טוב ליום ההולדת!
אני מאד מתרשמת מהכחות שלך והנכונות שלך לשתף אותנו גם בקשיים ונקודות השפל. אני מקווה שבקרוב תרגישי יותר טוב, ושהבית החדש והעזרה הצמודה שיש לך עכשיו ישפרו את ההרגשה והתפקוד.
אני מודה שגם מאד קשה לי לקרוא את הדף הזה. חלפו שלוש שנים מאז הארוע שהיה לי, ועד עתה הכל בסדר. אבל מהסיפור שלך אני לומדת שזה לא מבטיח דבר. וזה מפחיד.
מאז הארוע הראשון שהיה לי, שהיה קל מאד והתבטא רק בירידה בתחושה באחת הזרועות, היד וצד אחד של בית החזה, וחלף מעצמו תוך כמה שבועות, לא היו לי תופעות. או יותר נכון לומר כמעט שלא היו תופעות. משך תקופה מסוימת לאחר הארוע היו לי עדיין זרמים ביד וברגל באותו צד בעת כיפוף הראש קדימה (סימן ע"ד לרמיט). לאחרונה היו לי שוב מעט מאד זרמים כאלה באותה יד, וזה חלף לבד. אני לא מטופלת ולא עשיתי שום בדיקות נוספות מעבר לבדיקות הראשוניות. איני מעוניינת לבצע MRI נוסף בשלב זה. למעשה אין לי אפילו אבחנה של טרשת נפוצה, ועדיין קיים הסיכוי שזה בכלל לא זה. ב MRI הראשון היו שני נגעים, ואין לי מושג מה קרה להם - נעלמו, נשארו, התרבו... ואני גם לא רוצה לדעת. מבחינה קלינית הכל תקין, ואף הפסקתי ללכת לביקורות בתל השומר. אם וכאשר יהיה צורך (בתקווה שלא יהיה) אפנה אליהם שוב.

לטל (פלונית כרגע) לגבי ביטוח - אכן ברגע שיש אבחנה, ואפילו חשש, לטרשת נפוצה האדם הופך לבילתי ניתן לביטוח. למזלי היה לי ביטוח עוד מקודם, אם כי כמובן שהוא יכול היה להיות יותר מקיף. אחד הדברים הראשונים שעשינו לאחר הארוע הוא לסדר לבעלי ביטוח יותר גדול ומקיף, כדי שלפחות הוא יהיה בעל ביטוח טוב ככל הניתן. מדובר גם בביטוח בריאות וגם בביטוח חיים. אם חלילה יקרה לו משהו הרי שעלול להווצר מצב שרק אני, שעלולה להיות במצב בריאותי פחות טוב מן הרצוי, אשאר לפרנס ולטפל במשפחה. לא נעים לחשוב ולדבר על הדברים האלה, אבל אין ברירה. בעיקר כשיש משפחה וילדים שצריכים פרנסה.

אני מאחלת לכולם בריאות טובה ואושר, ואשתדל להמשיך לעקוב ולשמור על קשר.
ובעיקר לך חגית - אני מאחלת המון כוחות להמשיך ולראות את הצדדים הטובים את מה שיש לך. חיבוק גדול. את מדהימה!
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

וואו, ידעתי שתצטרפי מתישהו, חיכיתי לך!!
בזמנו גם כתבתי בדף שלך, אך נעלמת!!
מה שלומך?
אני שמחה לשמוע שמבחינה בריאותית לפחות הדברים נראים בסדר.
אצלי הכול התחיל יותר קשה.
לא יכולתי לגמרי להתעלם.
אין לי מושג מהי הדרך הנכונה..... וזה לא חשוב. כי לכל אחד נכון משהו אחר.
אני נורא מתרגשת שהצטרפת אלינו.
נשיקות
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

אומרים לי, שאולי העקשות הזו והמרדנות היא זו שמפריעה לי להחלים.
אני יודעת שהעקשות הזו היא שעזרה לי לשרוד את החייים האלו.
את הילדות שהייתה. הנערות. ההתבגרות.
איני יודעת אחרת.
רק להלחם.
גם היום במובן מסוים זה עוזר לי.
אך,
מאוד הייתי רוצה, לנוח בתוך זה.
לדעת לוותר,
להפסיק להתווכח לפני האל, הגורל,
מרגישה שהתרחקתי כל כך.
הלכתי לאיבוד.
מחפשת את הדרך חזרה.
לשוחח עם האל.
זה שנתן לי את הסימן הזה.
זה שיש לו מה לומר לי....

מה דעתכם?
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

אני חושבת, אולי מה שאני צריכה להבין,
אולי מה שקשה לי,
זה שאחרי הכול אני לגמרי מסכימה
שבאופן די מוזר אני דרשתי את הסטירה הזו.
ביקשתי אוותה.
רציתי אותה וקיבלתי אותה באהבה.
ואם כך,
אני רוצה להאמין,
שאם נכון הדבר,
אני יכולה גם לבקש למסור אותה בחזרה.
בעיקר אילו אני מרגישה שלמדתי ולא אחדל ללמוד גם אילו לא אהיה חולה..
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

ומלבד זאת,
אני שואלת את עצמי,
אם אני יודעת לא לקחת אקמול כשהראש כואב,
כי הגוף מרפא את עצמו,
למה שלא אוכל לחזור להאמין בכך.
ואדע בוודאות פנימית ואמיתית,
ואזכור שגופי מעדיף להיות בריא
ואם כך!! הוא פשוט יבריא!!
אוכל לסמוך עליו!!!
להאמין בו..........
יעלי_לה

טרשת נפוצה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אמן. {}
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

מזמן לא כתבתי
ורצי תי רק לספר
שהמצב לא פשוט כרגע
אני כבר לא רואה טוב כל כך
כי מע רכת הע צבים בעניי נפגעה מעט

אך אני בהחלת מתגעגעת
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

חיבוק ענקי מתוקה.

יש לך עזרים שעוזרים לך לראות טוב יותר? משקפיים,עדשות?
חג_ית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חג_ית* »

לצערי משקפיים לא לאי עזרו כר כי זה ענייןשל מערכתת עצבי
לא של עניים

תודהוחיב ו ק ענקי חזרה
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

מצטערת בשבילך המון.

מקווה שאת רואה ברמה שמאפשרת לך כן לחיות טוב עדיין ולעשות דברים שאת אוהבת לעשות, גם אם פחות וגם אם יותר קשה לך עכשיו.
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

שווה לנסות לקרא את הספר "המסע".
אם לא יועיל, לא יזיק.
מי שכתבה אותו פיתחה שיטה טיפולית שמצליחה לרפא (או טוענת כך לפחות) אנשים בכל העולם גם ממחלות חשוכות מרפא.
היא עורכת כאן סדנאות, הייתי באחת. אישית היתה לי קצת בעיה לעבוד בדרך הזו, אבל בעיקר בגלל חוסר משמעת וחוסר מיקוד שלי. ישנם רבים אחרים להם עשתה "ניסים ונפלאות" כהגדרתם. כלומר, לא בדיוק ניסים- היא דורשת עבודה מאד רצינית, אבל גם התוצאות מפתיעות.
מאחלת בריאות ושנים טובות.
פילונית_אלמונית*
הצטרפות: 29 נובמבר 2008, 14:27
דף אישי: הדף האישי של פילונית_אלמונית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פילונית_אלמונית* »

היי לך חגית,
אני קוראת בהתרגשות את הדף שלך,את הקשיים הפחדים ההתמודדות,אהבת החיים האומץ והיופי שמוקרנים ממך.
לא פשוט מה שמזומן לחלק מאיתנו בחיים הללו...

אני יכולה להזדהות עם חלק מהחוויות שלך-גם אצלי אובחנה מחלה ממשפ' האוטואימוניות שפוגעות במע' העצבים (לא ט.נ.) וזו דרך שהיו (יש) בה הרבה פחד ותסכול.אך גם הפתעות גדולות.
אני מעט לקונית בעניין, לא כל כך אוהבת לכתוב על העניין בפורום ציבורי.
אבל פשוט רציתי לשאול אם שקלת /שמעת על טיפול הומאופתי? אני מטופלת תקופה ארוכה ולאחרונה היו לי פריצות דרך משמעותיות עם הטיפול וראיתי שהוא עוזר בצורה מאוד משמעותית.(שוב לקונית,אך אם תרצי אני יכולה לפרט במייל או בטלפון)
(גם התחלתי ללמוד את התחום בצורה מסודרת)וגם לפני זמן מה ניתקלתי במכרה שאובחנה עם ט.נ. ונמצאת גם כן בטיפול הומאופתי שעוזר בצורה מדהימה (לפני כן היו לה התקפים על בסיס חודשי למרות שהיתה על תרופות-התרופות לא השפיעו, ומאז הטיפול ההומאופתי היה שיפור אדיר)
האמת היא שנהוג לומר בתחומי הרפואה המשלימה ובהומאופתיה בפרט-ש"מטפלים באדם ולא במחלה" ושני אנשים עם אותו אבחון רפואי לא יקבלו את אותו הטיפול בכלל,וגם שאנשים מחלימים בדרך ובקצב שונה לגמרי לכן אי אפשר לחזות ולהבטיח מה יקרה----------->אך אני יודעת מהמקום שלי ש---פשוט יש צורך נורא עז לשמוע על מישהו ש"היה במצב שלך"

בכל אופן רציתי לחלוק את נקודת המידע הזו איתך,למקרה שתעזור (אם תרצי אוכל להמליץ ולכוון אותך)
וחוצמזה מאחלת לך את כל התקווה שבעולם ותמצאי כל יום כוחות מחודשים מעמוק בפנים ומהמרחב שבחוץ מכל אוהביך ומבקשי טובתך וחיבוק גדול גדול
ואם אי פעם את צריכה משהו שאני יכולה לתת-שמתי לב שאת בכ"ס-אז אני שתי ערים ממך :) (הרצליה כרגע)
ובכלל את מוזמנת לכתוב או לפנות אליי (אני מבינה שיש לך כרגע קושי גדול בראייה,מקווה שהאורך לא העמיס עליך,ואולי יש מי שיעזור לך לקרוא)
סתם כי את נשמעת מגניבה :-)

דף הבית שלי- כריסטופית רובין
זיו*
הצטרפות: 22 יולי 2001, 22:10

טרשת נפוצה

שליחה על ידי זיו* »

האם טיפןל בשיטת אלבאום אסור או אינו מומלץ לחולי טרשת נפוצה?
האם עיסוק בשיטה כמטפל יכול להזיק לחןלי ט.נ.?
חשוב לנו מאד לדעת גם כמטופל וגם כמטפל.
או_רורה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי או_רורה* »

היי, ראיתי שהדף הזה נפתח וחשבתי וקיויתי שאת פתחת אותו, אבל לא...

מקווה שאת בכי טוב, תכתבי לנו ותספרי איך הולך.
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”