כאבי ברכיים

כואבת_ותוהה*
הצטרפות: 15 נובמבר 2006, 10:12

כאבי ברכיים

שליחה על ידי כואבת_ותוהה* »

כך, משום מקום משום סיבה התחילו לכאוב לי הברכיים. קבעתי שלוש פעמים תור לאורתופד ושלוש פעמים זה התבטל ואז הבנתי שכנראה אני לא כל כך בטוחה שאני חושבת שאורתופד יעזור?
למישהו יש תובנות לגבי כאבי ברכיים?
תודה
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

אולי בכל זאת תלכי לאורטופד?...
עם כל הכבוד לצירופי המקרים המיסטיים....
בלי קשר לבירורים האלטרנטיביים, שתעשי במקביל
יכול להיות שסוליה חדשה תפתור לך ברגע את הבעיות והרווח יהיה נקי.

(מנסיון יד שנייה שמעתי שזה עובד ככה)
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לא רוצה אורתופד? קבעי תור למטפל אחר שאת סומכת עליו.
לבעלי יש נסיון טוב עם פיזיותראפיסטית שמתמחה-בנושא-מסויים, אבל גם המטפל ההוליסטי עליו את סומכת יכול לעזור.
אפ_רוח*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 18:08
דף אישי: הדף האישי של אפ_רוח*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי אפ_רוח* »

רעיונות למחשבה מתוך ראיה הוליסטית:
"פיק ברכיים" - נקודת השיא בה את אמורה לעשות את הצעד להתקדם, אם את לא עושה, מתקשה לקבל החלטה, רוצה אבל לא בטוחה אז מתגנבת תחושה של פחד, מה שאנחנו מכירים בשפה עממית כפיק ברכיים הוא ביטוי לפחד , עקשנות , תקיעות.
זה עשוי להיות סימפטום ולא משהו רפואי שמצריך התערבות.
אם באמת יש לך החלטות חשובות לקבל תנסי אולי לבדוק מה מפחיד בללכת בדרך שלך כי משהו עוצר אותך.
מקוה שנגע במשהו מוכר. ואם לא, גם ללכת לרופא זה החלטה שצריך לקחת.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

פתרון מעשי יעיל מאוד

רדי לריצפה לחצי שעה ביום - בישיבה.
תשבי עם רגליים ישרות / כפופות / אחת כך ושניה אחרת - איך שנוח לך ובלבד שתישארי לשבת על הרצפה.
את יכולה להעסיק את עצמך בקריאה, בטלביזיה, במשחק עם הילדים או בקילוף תפוחי אדמה.
אני מבטיחה שינוי לטובה בתוך עד שבועיים.
זה יקל גם על הגב.

להגברת האפקט: לנסות לשמור על הבטן התחתונה קדמית יותר מהפיפי (סליחה על הבחירה בשפת רחוב - היא לא משאירה פתח לספקות)

הסוד - להפוך את זה להרגל יומיומי לאורך זמן.
כואבת_ותוהה*

כאבי ברכיים

אפ רוח נראה לי שעלית עלי. אני יודעת שיש לי דילמה קשה לאחרונה ואני תקועה אבל לא מצליחה לצאת מזה. אני בטיפול ע ם מטפלת מדהימה אבל עדיין תקועה.

אני אכן אשב על הרצפה ותודה לנאוה. אקבע תור לאורתופד אבל עד כה הם מעולם לא עזרו לי ממש.....
אשמח לשמוע עוד מה דעתכם, ואחזור יותר מאוחר, רגע אני טיפה קצרה
מיה_גל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי מיה_גל* »

גם לפי הרפואה הסינית יש קשר ל"פיק בירכיים".
הבירכיים נמצאות תחת שליטת הכליות והרגש המשוייך לכליות הוא פחד שקשור להישרדות. ובאמת בדרך כלל כאבי בירכיים נובעים מחולשת כליות שבאה על רקע של פחד ללכת קדימה, התקעות, עמידה במקום.
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי מי_מה* »

במקביל , זו לדעתי מילת המפתח כאן. יתכן שהסיבות לבעיה נעוצות במשהו רגשי, אבל שווה לבדוק מה בדיוק הביטוי הפיזי של הבעיה על מנת לבחור בטיפול המתאים. הטיפול יכול להיות כל דבר על פני הקשת בין הרפואה המערבית לאלטרנטיבית אבל כדאי למצוא קודם כל את הבעיה עצמה.
מנסיוני, פעמים רבות כאבי הברכיים נובעים מחולשה של השרירים התומכים בבירכיים וחיזוק שלהם מסייע רבות בהקלה על הכאבים. כך ש יוגה יכולה לעזור וגם טאי צ'י וצ'י קונג (בשניים האחרונים מתמצאת פחות).
כואבת_ותוהה*

כאבי ברכיים

הי לאפיס?
אז מה לפי הרופואה הסינית עושים בפחד הזה?
או שפשוט הולכים לדיקור?
אשמח לשמוע כמה שיותר
תודה!

הי מי מה
אני הולכת להתעמלות מיוחדת לחיזוק השרירים מזה שנה. אולי אני קצת חוששת ללכת לאורתופד כי מנסיון של בעיות אחרות כלום לא יכול להיפתר במסגרת קופ"ח ותמיד מצאתי את עצמי הולכת למסגרות אחרות ממילא. ואולי אני טועה?
מה דעתכן?
מיה_גל*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי מיה_גל* »

כואבת,
כשמשהו בנפש כואב לנו ולא מקבל טיפול נאות, בסופו של דבר הכאב יגיע לגוף, שם כבר הרבה יותר קשה לנו להתעלם ממנו...
זה בכלל לא אומר שכאב הגוף אינו אמיתי לחלוטין, ולכן אני מחזקת את דבריה של מי מה וגם אני ממליצה לך ללכת לאורטופד ולו רק על מנת לקבל ממנו הפנייה לצילום רנטגן, אולטרה-סאונד או CT, כדי לברר איפה הבעיה ברמה הפיסית. את לא צריכה לקבל את המלצותי לטיפול (אם יהיו כאלו) אלא רק להשתמש באבחנה. לא מזיק.
לגבי אז מה לפי הרופואה הסינית עושים בפחד הזה? אז כן, הולכים לדיקור או לכל שיטת טיפול הוליסטית אחרת שמתאימה לך. בסופו של דבר כל שיטה של רפואה הוליסטית מטרתה להעלות דברים למודעות, בין אם זו המודעות של המיינד ובין אם זו המודעות של הגוף בלבד. זה לא כל כך פשוט ללכת לדיקור, הרבה פעמים מדובר במסע פנימה, בויתור על דפוסי התנהגות מוכרים, בויתור על פרדיגמות וכן הלאה.
אני יכולה להגיד לך על עצמי כמטפלת שאני אמנם מטפלת גם בסימפטומים, במקרה שלך - כאבי הברכיים, אבל לא פחות מזה במקור שלהם (חולשת כליות?). וזה תהליך, לא משהו שקורה מהיום למחר. תהליך מעניין ומרתק, משחרר ומשמח.
כואבת_ותוהה*

כאבי ברכיים

תודה לאפיס
האם יש עוד משהו שאפשר להבין בתהליך הדיקור בנושא?הייתי שנה בטיפול בדיקור ולא היה שינוי בברכיים(היו שינויים בתחומים אחרים עם זאת) האם כדאי לחזור לדיקור?
מיה_גל*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי מיה_גל* »

אני לא ממש יכולה לייעץ לך בעניין. לא תמיד הכאב שבגללו הגענו לטיפול הוא זה שחולף ראשון, לפעמים דוקא הוא כרוך בתהליך הכי ארוך ועמוק, אולי החיבור עם המטפל/ת שבחרת היה לא נכון, אולי דיקור הוא בכלל לא הכיוון הנכון עבורך, אולי עזבת בדיוק כשהיית על סף השינוי המהותי (ולכן עזבת), לא יודעת, אלו שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך.
בכל מקרה - את צריכה לטפל בברכיים, בכל אופן שתבחרי.
בהצלחה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לאמא של יש כאבי ברכיים חזקים בצילומים לא גילו שום דבר יוצא דופן חוץ מהשחיקה המצופה לגילה. היא לא ממש בעניין של מסע נפשי לגילוי הסיבות לכאבים אבל אני אשמח להמלצות.
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

צריך לחזק בהדרגה את השרירים, הגידים והרצועות סביב הברך, כך שאלה יוכלו לשאת את העומסים של הגוף במקום הברכיים שהן איזור תורפה חלש ופגיע יותר. כשהשרירים בירכיים ובשוקיים (במיוחד אלה המחוברים ישירות לברך אבל לא רק) מתחזקים, יורד מאמץ ועומס רציני מהברך עצמה.
אני לא יודעת אם היא בעניין, אבל יש המון תרגילים שמתאימים לעניין הזה. כאלה שניתנים לאנשים שעוברים שיקום אחרי תאונה או מחלה ממושכת ומתורגלים גם בפיזיותרפיות שונות לאיזור הברכיים.
@}
מיכל_ע*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי מיכל_ע* »

פיזיותרפיה (אבל טובה...) יכולה ממש לעזור. יכולה להמליץ על מישהי בהרצליה. היא הנחתה אותי לעשות תרגילים כמו שהגבירה כתבה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה! היא בירושלים, יש המלצות פה בעיר?
ליהי_פאי_תפוחים*
הצטרפות: 23 מאי 2008, 08:36
דף אישי: הדף האישי של ליהי_פאי_תפוחים*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי ליהי_פאי_תפוחים* »

לפני שבוע התחילה לכאוב לי ברך ימין. כולם אומרים לי שזה בגלל שאני סוחבת את צוציק עליי לכל מקום ומסרבת לעגלה. הוא שוקל 10 קילו אז אולי....
מישהו יכול להמליץ על טיפול ואולי גם להמליץ על מישהו נחמד באזור תל אביב? תודה.
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

הי ליהי
בענייני ברכיים, אין פתרונות מהירים, מנסיוני.
בתור מי שסבלה מכאבים בעקבות עבר בעולם המחול, וסובלת עד היום מרגישות במקום, למדתי שיש שני דברים חשובים לעשות בעניין ברכיים.
בגדול הברך היא איזור פגיע בגוף והחלקים שמקיפים אותה הם די חד פעמיים, בניגוד לרקמות אחרות שמייצרות ובונות תאים חדשים.
הדבר הנכון לעשות הוא ללמוד איך לחלק את העומסים של הגוף כדי לא להעמיס העמסת יתר יתר על הברך ובו זמנית לחזק ולבנות את הרצועות, הגידים והשרירים שמקיפים את הברך ומתחברים לשוק ולירך כדי שהם יוכלו לשאת את העומס.
מאוד יכול להיות שהכאב שלך נובע מנשיאה לא נכונה או מוגזמת או מאיזושהי תנועה שיוצרת לחץ מיותר.
(בלי להיכנס לעניינים אידיאולוגיים לגבי הדרך הנכונה לגדל ילדים, נשיאה של משא כבד מידי עלולה להזיק לא רק לברכיים שלך, אלא לחבל בגב התחתון ואם שרירי רצפת האגן לא חזקים מספיק להוביל אף למצב דחיסת איברי הבטן מטה, בריחת שתן ובעיות יציבה, כך שבגדול כדאי לבחון את זה בתשומת לב)
עניינית, הייתי מציעה לך לתת לעצמך מנוחה קצת כדי שהכאב יוכל להרגע, ואז למצוא שיטת תרגול (יוגה,פילאטיס, אולי אפילו פלדנקרייז) שלאט בונה ומחזקת את מערך השרירים והרצועות סביב הברך כדי להוריד את הנטל מהברך עצמה.
חוצמזה, כדאי לראות איך את סוחבת או נושאת את צוציק ואולי אולי לשקול למתן או לשכלל את הנשיאה הזו.
רק בריאות @}
מיכל_ע*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

כאבי ברכיים

שליחה על ידי מיכל_ע* »

אני כותבת לך בתור מקרה ברכיים, אין לי הכשרה מקצועית אז קחי את דבריי בעירבון מוגבל. עודף משקל הוא אחד הגורמים הנפוצים לכאבים כך שנראה לי מאד קשור לצוציק שלך, מאד מציעה לך לנוח כמה שיותר מהסחיבות כדי לתת לדלקת אפשרות לעבור. את יכולה לקרר או לחמם את האיזור עם קרח / בקבוק חם במטרה להאיץ את זרימת הדם באיזור. כמו שהגבירה כתבה את צריכה לחזק את עצמך כדי שהנטל לא יפול על הברכיים. אני ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיה, שם יעבדו איתך באופן הכי ממוקד על האיזור וגם יש להם אמצעים להקלה על הכאב. כרגיל, הכי קשה זה למצוא בעל מקצוע טוב, ואני מצאתי את טלי, היא מטפלת בין השאר במרכז לרפואת ספורט בהרצליה פיתוח וגם במקומות אחרים ופרטי. יש לי את המספר של המרכז הנ"ל, את יכולה להתקשר לשם ולבקש לדבר איתה או את מספר הטלפון שלה. 099560942
בהצלחה.
שרה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2002, 21:53

כאבי ברכיים

שליחה על ידי שרה* »

חפשו בגוגל פיטריה יוגית ומרחו את היוגורט על הברך הכואבת. יש בחלב הרבה סידן וככל הנראה אפקט רפואי שעדיין לא נחקר. מקל המון ,כבר לאחר שבועיים של מריחה יומיומית. מומלץ גם למרוח אותה על הפנים. "מיישר" את הקמטים. גם לנשים מבוגרות, שהעור לא כל כך במייטבו.
שליחת תגובה

חזור אל “קהילות פנימיות והתפקדויות”