בשנת הלימודים הקרובה אני עתידה להתחיל את לימודי לתואר שלישי במסלול התנהגות ארגונית. לימודים לתארים מתקדמים הם לימודים שעיקרם עבודת מחקר אינדיבידואליסטית שמטרתה להאיר היבט חדש שלא נחקר קודם לכן. הצעת המחקר צריכה לקבל את תמיכתו של אחד מחברי הסגל, היינו, צריכה להנתן הצהרת כוונות של חבר סגל כי הוא מעוניין להנחות את העבודה ולמעשה להיות "אביה" הרוחני. הדבר כרוך בכך שחבר הסגל יזהה פוטנציאל למחקר יחודי שסיכוייו גבוהים להתפרסם בכתב עת מקצועי בתחום ספציפי (במקרה שלי - התנהגות ארגונית). בחלק ממוסדות הלימוד מקובל לקבל סטודנטים לתואר שלישי רק לאחר אישור המוסד את הצעת המחקר. במוסד אליו אני שייכת לא נוהגים כך אלא לפי השיטה האמריקאית - ראשית מתקבל המועמד למסלול לימודים מסויים, ועם קבלתו עליו לגבש הצעת מחקר יחד עם מנחה פוטנציאלי. אני נמצאת בשלב שבו באופן עקרוני אני מוגדרת כבר כסטודנטית מן המנין, יחד עם זאת במהלך שנת הלימודים הקרובה עלי למצוא נושא מחקר ומנחה, ולהגיש את הצעת המחקר. אחד הנושאים שמאוד קרובים לליבי הוא הנקה בעולם המערבי, נושא שאני מעוניינת לקדם אותו באופן מקצועי. מהתעניינות ראשונית בתחום נראה לי כי זהו נושא שטרם נחקר בהיבט של התנהגות ארגונית, הדבר הקרוב ביותר שהצלחתי למצוא הם מאמרים של Ted Greiner באתר
מה אני מחפשת ?
נושא מחקר - שאלת מחקר שכתוצאה מבדיקתה באופן אמפירי תוסיף ידע חדש לידע הקיים בנושא. ניתן להגדיר זאת גם באופן שונה : נושא מחקר הוא כזה שאת תוצאותיו ניתן לנסח כשורת המלצות המופנית לסקטור מסויים, פרטי או ממשלתי. מאחר וכמו שציינתי נושא ההנקה הוא נושא שטרם זכה להתייחסות בתחום ההתנהגות הארגונית, אני מחפשת יותר מנושא מחקר - תחום מחקר, תחום שיפתח צוהר למספר מחקרים עתידיים (שלי או של חוקרים אחרים).
מוטב שנושא / תחום המחקר יהיה כזה שיזום אותו ארגון מסויים ויתמוך בביצועו הן מבחינה אינטרסנטית והן מבחינה פיננסית. נושא לדוגמא הוא השפעת היות יועצות ההנקה - אמהות מניקות בעצמן, על הצלחת ההנקה בקרב יולדות. אם ארגון ארצי של יועצות ההנקה יהיה מעוניין לבחון באמצעות מחקר אקדמי שאלה זו אקבל בכך גישה חופשית לקבוצת נבדקים רלוונטית. אולי נתתי דוגמא קיצונית ומופרכת (שצריך להיות תמים בשביל לחשוב שתצא מהכח לפועל) אבל זה רק לצורך הדגמת הרעיון של 'ארגון תומך מחקר'. בכל אופן, תמיכת ארגון במחקר עשויה להיות מאוד מועילה, אך לחלוטין אינה מהווה תנאי הכרחי.
באופן אופרטיבי תוכלו לסייע לי במספר דרכים. ראשית, אולי אתם כבר יכולים לעלות בדעתכם כיווני מחקר עליהם אשמח לשמוע. שנית, אולי תוכלו להפנות אותי הלאה לגורמים בתחום כדי אוכל להתייעץ עמם.
כדי לתת מושג כללי, תחום ההתנהגות הארגונית הוא תחום הבוחן התנהגויות הן של פרטים בארגונים והן התנהגויות של ארגונים. מספר רעיונות שעלו לי בהקשר זה :
- השפעת היות יועצות ההנקה - אמהות מניקות בעצמן, על הצלחת ההנקה בקרב יולדות.
- ההבדל בין מדיניות הנקה פורמלית למדיניות הנקה בלתי פורמלית של משרד הבריאות.
- אי הנקה כמקרה של קבלת החלטות בלתי רציונלית.
- השפעת ידידותיות הארגון לתופעת ההנקה על מחוייבות האמהות המניקות למקום עבודתן ולשוק העבודה בכלל.
- השפעת קהילות מסוגים שונים (למשל וירטואליות, באינטרנט, לעומת קבוצות תמיכה) על הנקה.