לא מפרגנת

לא_מפרגנת*
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 23:34
דף אישי: הדף האישי של לא_מפרגנת*

לא מפרגנת

שליחה על ידי לא_מפרגנת* »

אז ככה. בן זוגי החוקי עושה חיל בעבודתו. הוא ממש מצליח לאחרונה. התקדם מאד יפה ובזמן האחרון הוא כל כך מצליח, עד שכל מני רעיונות שלו מגיעים ישר למנכל של החברה והוא מתכתב איתו ומשוחחים בטלפון , כאילו לא מדובר במנכל של חברה ובעובד זוטר.
לצערו של אישי היקר , בת זוגו שתחייה (אני) לא כל כך מפרגנת. למה?
  1. אני חושבת שהוא פראייר. זתומרת הוא טוב לב כזה. החברה עושה הון מהרעיונות שלו והוא מקבל מזה יחס של אח"מ אבל כלום בתכלס מבחינת כסף.
  2. כל הזמן שהוא משקיע מחוץ לשעות העבודה, על טלפונים, חיפוש מידע, פרזנטציה, בא על חשבון הזמן המשפחתי ועל חשבון הזמן הפרטי שלי
  3. טוב לב, מצליח.. הכל נפלא. כולם מתלהבים ואני מה?עז? אני מתחילה להבין את כל הנשים של אנשי הצבא והפוליטיקאים. נשים ששנים מארחות, מתלבשות, מנומסות, הולכות לאירועים, עונות למכתבים כדי שהקריירה של הבעל תפרח ובינתיים מה הן? עם מה הן נשארות ביד אחרי שיום אחד הוא מוצא בחורה אחרת(ברק), מת או סתם כשהילדים גדלים.
אני מרגישה שאני מבוזבזת. ושאני לא יכולה לעשות כלום עם עצמי כי הוא כל כך עסוק ואני הייתי מוכנה להקריב את הקריירה שלי(אנחנו מתחום דומה) למען הילדים אבל לא למען הקריירה שלו!
מוצאת את עצמי מרירה ושוב בבית ריק בערב. או שהוא נמצא אבל עסוק. והסביבה לא מבינה. כולם כל כך גאים בו.כאילו זה מלכוד כזה. בילדים חשובים לי אבל פתאום נראה לי שאולי כשאתה מסתכל על חייך ורואה מה עשית, אז יותר תזכור הצלחה שהיתה לך ופרסים שזכית מאשר זה שכבר מגיל חודשיים זיהית מתי שהבן שלך צריך פיפי.
אז יש כאן כמה נושאים. מטריד אותו ואותי שאני לא כזו מפרגנת בהתלהבות(והוא כועס ונעלב ומתרחק)
מטריד אותי שהוא לא בבית או בבית אבל נוכח נעדר
מטריד אותי שאולי אני מבוזבזת ואצטער על זה
מטריד אותי שאני מקריבה כל כך הרבה ומרגישה לא מתוגמלת
לפני כמה ימים אמרתי לו שאני עוד צעירה ויפה(נניח......) ועוד מגיע לי זוגיות וסקס לוהט ושיחזרו אחרי ושיביאו לי פרחים ושיתעניינו בילדים שלי ושאני ארגיש במשפחה(למה אני בוכה?) ומגע לי להיות מאושרת ושידאגו לצרכים שלי ולא רק אי אצטרך להיות משמשת כל הזמן. ואני מתכוונת שזה יקרה לי איתו או בלעדיו.רבנו. הוא יצא מהבית וחזר רק אחרי זמן מה. בבוקר הוא ניסה להיות נחמד והביא לי משהו שאני אוהבת. אבל כבר שבועיים אני בוכה כל ערב ובלילה. אני לא מסתפקת בזה שכשאני מתפרקת יהיו נחמדים ליום אחד וזהו.
מצד שני אולי אני אגואיסטית?אני בחרתי לוותר על הקריירה שלי. אז אוליאין לי מה לבוא בטענות, פשוט לקבל שזה מה שבחרתי. מצד שלישי, הוא לעולם לא ירצה להישאר בבית או לעבוד חצי משרה ושאני אתפתח מקצועית. אז אולי זה לא בדיוק בחירה בשבילי אלא בחירה משפחתית.
אני מבולבלת ורע לי.
ערה_בלילה*
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 03:23

לא מפרגנת

שליחה על ידי ערה_בלילה* »

לא מפרגנת יקרה

קודם כול קחי נשימה ארווווווווכה. זה בסדר לא לפרגן, ולהרגיש מתוסכלת.
את בחרת בחירה ואולי הגיעה הזמן לשנות אותה? יתכן ואני טועה אבל נראה כאילו הגעת למצב בו גידול הילדים כמרכז חייך לא מספק . ולמרות שילדים זה דבר נפלא זו לא האפשרות היחידה העומדת לפניך. אולי תתחילי לחשוב על מגע אחר עם העולם? חזרה לעבודה ? הזדמנות להוכיח את עצמך במישורים אחרים?

תחשבי טוב, האם את רוצה בתוכך לעשות משהו אחר?
אולי זה לא בדיוק בחירה בשבילי אלא בחירה משפחתית.
הילדים שלך יגדלו גם אם את במקביל תפתחי קריירה, ויכולים לצאת בני אדם מקסימים. השארות בבית עם הילדים היא אופציה נפלאה למי שבוחר בה מרצונו ובאהבה וקבלה מלאה של ההשלכות השונות - בניהן העובדה שבד"כ בן הזוג השני לוקח את עול הפרנסה עליו. בכול מקרה חשוב לזכור שלמרות שלגדל ילדים 'באופן טבעי' זו השקפת עולם שלך או בחירה שעשית - זו אינה האופציה היחידה.

אני יודעת שזה לא מאוד 'באופני' להגיד את זה, אבל באמת, חשוב שכולם ירגישו בנוח בהרמוניה המשפחתית, ולא שתרגישי שהחיים חולפים לידך ואת מתוסכלת. בן זוגך החוקי עושה חייל וכנראה שטוב לו. גם לך מגיע. הילדים יגדלו ויום אחד את עשויה באמת לשאול את עצמך "הקרבתי עבורם - ומה אני עושה עם עצמי עכשיו"
מלבד זאת, אין לי מושג במה היית רוצה לעבוד אבל יש גם דרכים לעבוד במשרה חלקית ולהנות משני העולמות.

והערה קטנה: יתכן שבן זוגך עובד קשה כי האחריות לפרנסה המשפחתית מוטלת עליו בלבד?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

לא מפרגנת

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה את רוצה שיקרה?
איך את רואה חיים שלכם הם את מאושרת?
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

לא מפרגנת

שליחה על ידי אם_פי_3* »

נראה שנדרש שינוי.
לאו דווקא חזרה לעבודה (כאם עובדת אני בכלל לא בטוחה שזה הפתרון הטוב לסיפוק צרכיי האישיים, למרות שאני עובדת בתחום שבחרתי משיקולים של עניין (פעם, לפני שהיו ילדים).
מה חסר לך?
הכרה במעשים שלך? (מתסכל מאד להיות צל של מישהו שכל הזמן מקבל שבחים במקום שאין לך דריסת רגל בו), זמן לעצמך? עיסוק מרתק? זמן איתו? מין?
נסי להתמקד במה יעזור לך, ולא במה הוא עושה/לא עושה לא בסדר.
כשתדעי מה את רוצה, תוכלי לבקש/לדרוש ממנו בצורה יותר ברורה, ולכן גם הסיכוי להענות גדול יותר.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

לא מפרגנת

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני ממש לא חושבת שזה בסדר לא לפרגן.
אני חושבת שזה מאוד עצוב, שבן זוגך מצליח בעבודתו, ואת במקום לפרגן לו, מקנאה בו, עקב החלטות שאת החלטת. אם את רוצה לשנות משהו בחייך - עשי זאת - אל תאשימי את בעלך במצבך.
את יכולה לצאת לעבוד במשרה מלאה או חלקית או להתחיל ללמוד (לדוגמה, משהו שיקדם אותך מקצועית כשתרצי לחזור לעבודה כשהילדים יגדלו) או לפתח תחביבים או כל דבר אחר שיספק אותך.

אגב, בדיוק כמו שלך מגיע מישהו שיחזר אחריך, גם לבעלך מגיעה מישהי שתחזר אחריו ותפרגן לו, או לפחות סתם תהיה נחמדה אליו, במקום לחזור הביתה למישהי מרירה וזעופה שמשפילה אותו (לדוגמה, כשאת אומרת לו שהוא פראייר ושמנצלים אותו). אגב, לפעמים בעבודה צריך לחכות קצת עד שרואים את פירות ההצלחה, אם זה בקידום ואם זה בהעלאה בשכר בעת חידוש חוזה.

זה באמת מבאס כשהבעל עובד הרבה שעות, אבל לפעמים אין ברירה, ולפעמים זה רק לזמן מוגבל.

אם את מעוניינת לשמור על שלמות התא המשפחתי שלך, נסי להתעלות על רגשות המרירות - שנובעים ממך והם באחריותך ולא באחריות בעלך.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

לא מפרגנת

שליחה על ידי עירית_לוי »

לא מפרגנת,
(())

אני מצטרפת לדבריה של ערה בלילה שכתבה: זה בסדר לא לפרגן
זו נקודת המוצא: זה בסדר! :-)
ברגע שתרד לך מהלב האבן הזו של "איזה לא בסדר אני שאני לא מפרגנת",
תתפנינה לך אנרגיות לעשות את השינוי, ובכלל, להסתכל יותר בבהירות על כל הסיטואציה.
קודם כל זה בסדר וזה-מה-יש כרגע.

מצד שני אולי אני אגואיסטית? אני בחרתי לוותר על הקריירה שלי. אז אולי אין לי מה לבוא בטענות, פשוט לקבל שזה מה שבחרתי.
מַפִּיתוֹם אגואיסטית?? החיים משתנים, הרצונות משתנים, הצרכים משתנים.
את יכולה או לשנות את הבחירה או לבחור אותה מחדש.

אני מתכוונת - או לשנות את המציאות,
או לשנות את ההתייחסות שלך למציאות,
כי כרגע את חיה כאילו לא את בחרת את איך שהחיים שלך נראים עכשיו, למרות שפעם מזמן את זו שבחרת אותם.
את חיה כאילו מישהו אחר הנחית עלייך את המציאות הנוכחית, ולכן את חשה נטולת אנרגיה ותקועה.
אז את יכולה לבחור את אותה מציאות מחדש, או לבחור משהו אחר.

מה שנדרש כדי לבחור משהו אחר, זה דיאלוג עם בן זוגך, ובקשה מצידך "לפתוח מחדש את החוזה". פעם זה התאים לך. היום לא. פשוט מאוד.

אז אולי זה לא בדיוק בחירה בשבילי אלא בחירה משפחתית.
אוקיי, עכשיו ברמה המשפחתית:
בטווח הארוך של היחסים שלכם הפרגון כן יהיה חשוב.
באופן אישי אני מאמינה שאחד התפקידים העיקריים של יחסים זוגיים זה לתדלק אחד את השני, להעצים, לתמוך,
ואם אין את זה אז בשביל מה כל זה בעצם.

כמו שזה נראה מהצד (תקני אותי אם אני טועה), הפכתם משותפים שנמצאים באותו הצד, ליריבים שנמצאים משני צידי המתרס, שרבים מי יקבל יותר ומי לא נותן מספיק.
ואת זה כדאי לשנות -
להזכיר לעצמכם שאתם באותו צד, שאתם אחד בשביל השני, ולא אחד מול השני.
"פתיחת החוזה מחדש" יכולה לספק לכם את המרחב להיזכר בזה.
וכל זה אחרי שתבררי עם עצמך מה את רוצה, מה יעשה לך טוב.

אני מקווה שדברי עברו בבהירות דרך המקלדת והמסך.
{@
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

לא מפרגנת

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אני חושבת שזה מאוד עצוב, שבן זוגך מצליח בעבודתו, ואת במקום לפרגן לו, מקנאה בו, עקב החלטות שאת החלטת. אם את רוצה לשנות משהו בחייך - עשי זאת - אל תאשימי את בעלך במצבך.

החלטות שאת החלטת, את מתכוונת לכך שהיא עם ילדיה בבית?
אני מרגישה שיש משהו קצת לא הוגן במשפט הזה. (סליחה אם לא לזה התכוונת.)
אם אני מבינה נכון, היא לא ממורמרת בגלל שבעלה מצליח. היא ממורמרת כי היא תקועה בבית עם ילדים, לא מתפתחת מעבר לאמהות ואולי לעתים קרובות משועממת ובודדה ורואה איך הולכת לה הזוגיות לקיבינימט.
והיא לא רואה את בעלה. וגם חוששת שמנצלים אותו, ואולי לא ברור לה עד מתי זה יימשך, מה שיכול להיות לא רק ממרמר אלא גם מבהיל.
וראיתי כאן הצעה לוותר על גידול ילדיה בעצמה, וכך לא תסבול מזה שהיא לבד בבית, כי תצא גם היא מהבית......
אין לי פתרונות אבל נראה שהמצב מורכב יותר מ "אז תצאי לעבוד" או "תתחילי לפרגן לבעלך."
מצטערת שאין לי עצה אבל אני מבינה ללבך.
ממליצה בחום על ייעוץ עם אורנה וצפריר שפרון
ענת_גביש*

לא מפרגנת

שליחה על ידי ענת_גביש* »

התכוונתי לייעוץ פנים אל פנים, ולא באתר. אני בטוחה שיש אנשים שמפיקים המון מהייעוץ של צפריר באתר אבל פנים אל פנים עם שניהם זו חוויה אחרת לגמרי.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

לא מפרגנת

שליחה על ידי סיגל_ב* »

רציתי להצטרף לדבריה של ענת ולהוסיף שנראה לי שנושא הפרגון הוא בכלל שולי.
ראשית, יש לי הרגשה שייתכן שחוסר הפרגון הוא בכלל הדדי - כלומר לא שמעתי ממך שבעלך כן מפרגן לך ואת לא. שנית, תיארת קשיים מאוד גדולים שאת מתמודדת איתם, שנשמע לי שהתיאור לא מפרגנת והבחירה בניק הזה חוטאים לך. נראה לי שאת לוקחת על עצמך הרבה.
מגיע לך להרגיש טוב עם עצמך בדיוק כפי שלבן זוגך מגיע.
מגיע לשניכם זוגיות טובה וחיים טובים ומספקים.

מצטרפת להצעה לפנות לייעוץ. ממה שתיארת זה נשמע בר פתרון. משבר שמזמין צמיחה, גדילה ביחד ולחוד, ושיפור.
שולחת לך כוח, אור והצלחה.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

לא מפרגנת

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

החלטות שאת החלטת. אם את רוצה לשנות משהו בחייך - עשי זאת - אל תאשימי את בעלך במצבך.
טרה, האם לא מדובר בהחלטות שהם החליטו ולא היא? האם היא יכולה לשנות לבד בלי הסכמתו את המצב המשפחתי (למשל יציאה לעבודה מחייבת הערכות שונה גם שלו) אחרת מה ש"לא מפרגנת" תשיג זה עוד עומס עוד אחריות ועדיין לא מספיק תגמול.
גם לי נשמע מאוד מתסכל שבתוך ההצלחה שמקורותיה זוגיים רק אחד מקבל הכרה ואני מבינה למה קשה לשמוח בשמחתו של אחר.
אפרסקים, כל מילה! ואני מצטרפת להצעתה לשנות את הניק שבחרת לך (מילים יוצרות מציאות)
--
אני חושבת שהוא פראייר. זתומרת הוא טוב לב כזה. החברה עושה הון מהרעיונות שלו והוא מקבל מזה יחס של אח"מ אבל כלום בתכלס מבחינת כסף
פה דווקא הייתי מיעה לחשוב על זה אחרת, פירגון מהמנהלים, דעה טובה שלהם וכו' יכולים להיות תגמול כשלעצמו, וגם כמו שאמרה טרה יכול להיות שיתורגמו לתגמול כספי / בונוס בעתיד, אני לא מזלזת בהם.
לא יודעת מה עמדת הבסיס שלך בעניין אבל אולי את כועסת כי תגמול כספי היה בכ"ז מגיע גם אליך (לדעתי, השגי בעלך הם תוצאה של מאמץ משותף - את הרי "פוטרת אותו" מחובות בבית אם הוא נמצא כל כך הרבה בעבודה (פיזית ונפשית). תגמול שהוא "רק" קרדיט מגיע רק אליו - את עושה את העבודה האפורה בעיסקה הזו.
בירור אישי "מה אני רוצה", ייעוץ זוגי , ופתיחת החוזה הזוגי נשמעים כמו עיצות מצוינות. אם יורשה לי להוסיף עוד עיצה קטנה בהרבה ומיידית (פלסטר, לא ניתוח...) תכתבי לך על דף מה טוב - עכשיו כרגע, ממה את מרוצה (בך, בבעלך, במשפחה, במצב הכספי, בילדים, ב...) לפחות 5 פריטים חייבים להיות שם. אפשר יותר למקד את זה ל 5 דברים טובים בבעלי - ו 5 דברים טובים בחיים שלי כמו שהם עכשיו.
גיליתי שכאשר אני עושה את זה אני מתעודדת בעצמי ( למשל נזכרת למה בחרתי במה שיש לי) ואני מתאהבת שוב בבעלי - ואז כל מיני דברים נפתרים ביננו כאילו מעצמם. (אולי זה כיוונון של המוח לשיתוף פעולה במקום לתחרות?! באמת אין לי מושג איך זה עובד רק שבשבילי זה עובד).
ענת_גביש*

לא מפרגנת

שליחה על ידי ענת_גביש* »

השארות בבית עם הילדים היא אופציה נפלאה למי שבוחר בה מרצונו ובאהבה וקבלה מלאה של ההשלכות השונות -
וקורה שבוחרים באופציה מרצון ובאהבה ופתאם, אופס, מגלים שאין בנו קבלה מלאה של ההשלכות השונות. היתה, ופתאם אין. מה עושים? שוברים את הכלים ושולחים את הילדים למעון?
כשמתעוררים קשיים זה לא אומר שהאופצייה לא היתה טובה. זה אומר שהתעוררו קשיים.
הקושי שמתארת כאן לא מפרגנת הוא אחד הכי גדולים והכי נפוצים בין הבעיות של אמהות בבית: תסכול, שעמום, בדידות, ויתור על קריירה, הבעל נושא בעול הפרנסה וכמעט לא רואים אותו בבית...
(אני רוצה להזכיר שבאתר באופן מותר ורצוי לדבר על הקשיים האלה.)
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

לא מפרגנת

שליחה על ידי ב_דחילו* »

בעניני חוזים, אני מרגישה שבחיים המשותפים אנחנו עוברים 'קפיצות מדרגה', כלומר דברים שהיו נכונים פעם - החלטות שנבעו ממקום שהיינו בו 'פעם מזמן' - הרבה פעמים משתנות, אצל בן הזוג אבל לא פחות מזה אצלנו. ומכיוון שאנחנו ביחד לאיזשהו נצח - צריך 'לתת מקום' לשנויים האלה.

שינוי אחד (שבשבילו לא צריך בן זוג) הוא ממשפחת 'חשבתי שיהיה כך ועכשיו זה אחרת'. חשבתי שילדים יהיו שיא האושר והם אכן שיא האושר, אבל אני גם עייפה ולא זוכרת איך קוראים לי. מה שקורה הרבה פעמים הוא שאנחנו 'מערבבים' בין קשיים שלנו לבין מה שבן הזוג 'מקפיץ' אצלנו. למשל, בחרתי לגדל את ילדי צמוד וקרוב - ועכשיו החבר הכי טוב שלי, אהובי 'על קו הזינוק' מתחיל לספר לי על טיולי הגיבוש בעבודה שלו, בסופי שבוע ובלי משפחות. מה באמת יותר מפריע לי -שהוא מאושר או שאני לא מסופקת?

אם אני 'לוקחת אחריות' על הסיפוק שלי - אני יכולה לבקש ממנו בקשות מאוד 'נקיות' שיעבדו בשבילי: 'פעמים בשבוע אני בשיעור ואתה פה', או משהו אחר. (נכון שזה הופך את השיחות להוראות תפעול לא סקסיות בעליל: 'יום שני, מסיבת סיום בחוג מקרמה, תבוא מוקדם').

באיזשהו מקום זו זכותו לעשות דברים גם לא לצורך תגמול או שלא נראים לך - ולראות את זה כ'על חשבונך' לא עוזר לאף אחד ובמיוחד לא לך. ועכשיו נותר לך למלא את חייך בתוכן, ענין פעוט ;-)

שמעתי פעם שהתשובה לשאלה: למה זה תמיד תמיד אני שצריך לעשות שינויים בחיי? היא: כי אלו החיים שלך :-p
ו...כן, זה היה בקורס אמריקאי, בסופשבוע, לפני שהיו לי ילדים.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

לא מפרגנת

שליחה על ידי נועה_בר* »

יקרה, קודם כל (())
מה שאת מתארת כל-כך נפוץ! ( ואני לא מדברת על אופיו של בן-זוגך )
כל הזמן שהוא משקיע מחוץ לשעות העבודה, בא על חשבון הזמן המשפחתי ועל חשבון הזמן הפרטי שלי
מטריד אותי שאני מקריבה כל כך הרבה ומרגישה לא מתוגמלת.

המקום שאת נמצאת בו מוכר לי מאוד. הוא מתלבש ויוצא ואת נשארת עם ה-כ-ל לבד.
זה לא רק הילדים אלא גם הבית והסידורים שמצטרפים אליו, ובעיקר זו את - אין לך זמן לעצמך!
ומי שמר לו בפנים משפריץ את זה החוצה!
אם יש עדיין תקשורת ביניכם שהיא לא רק חמוצה או מרירה, אני הייתי מנסה לדבר איתו. לא ממקום מפרגן אבל גם לא ממקום שמאשים או דורש ( למרות שאת כן ). אם אפשר לארגן יציאה ערב אחד, או בבית להכין ארוחה מפנקת ( בסופ"ש אולי לא עובד? ) ולשבת לבד עם נרות ויין אחרי שהילדים ישנים ו...... לדבר.
להגיד מה כואב לך. שוב, לא ממקום מאשים אלא מתוך הקושי והמצוקה שלך.
להסביר לו באיזה מקום את נמצאת בחיים שלך, ולהאיר את עיניו למה שקורה לזוגיות שלכם.

לדעתי, מאוד לא פשוט לשמור על הזוגיות במצב כזה, כך זה מנסיוני וגם ממה שאני רואה סביב. כולם מתגרשים זו פשוט מכה. מה אנשים חושבים שהם ימצאו בחוץ? והאם זה קל יותר לבד??? בטח שלא!

איך שאני מבינה מהמצב שאת מתארת את זקוקה לאוויר לנשימה - זמן לעצמך. ז"א לקחת עזרה בבית!
ואת זקוקה לזמן - "דייט" עם בעלך. אולי לסכם על פעם בשבוע ( רק להתחלה...). להחזיר לעצמכם אחד את השני, בלי עבודה, ילדים ומשפחה. אתם. לכו לטייל על חוף הים. בלי מילים. תנסו להתחבר.
את מתגעגעת אליו ומרגישה לא מוערכת מיצידו - ולכן נדמה לך שגם לא מוערכת מבחוץ.

לפני כמה ימים אמרתי לו שאני עוד צעירה ויפה(נניח......) ועוד מגיע לי זוגיות וסקס לוהט
מגיע גם מגיע אז למה את לא לוקחת? קחי על עצמך לפתות אותו, ארגני אווירה מתאימה ואין סיבה שלא ירצה להצטרף.
בהצלחה. יודעת שזה לא קל בכלל.
לא_מפרגנת*

לא מפרגנת

תודה על מה שעניתם(ן)כאן.
תודה ב דחילו על הדוגמא עם הטיול.אני מרגישה שזה מתאר מצויין מה אני מרגישה. מה מפריע בזה?שמבחינתי האיש נעדר כל השבוע ואז גם בסופ"ש.שבעיני זה קישקוש ובסופש אני רוצה משפחה ושיתקע את הטיול לא יודעת לאן. ברור שמבחינתו זה משהו אחר ואני רואה את הצד שלו כי הייתי שם, אבל בכ"ז לדעתי בסופ"ש זה קודם המשפחה.
לגבי הבקשות. ניסיתי באמת שאני מנסה. רשמית אני רשומה ללימודים פעמיים בשבוע וגם הולכים לטיפול זוגי כבר שנה. בתכלס: היום אורחים מחו"ל,אתמול שיחה עם המנכ"ל, שלשום ישיבה, מחר ערב כדורסל ומחרתיים פגישה מאד חשובה בקשר לפרויקט החדש. יום אח"כ יש המון פקקים.

תודה ענת על שאת רואה את זה כקשיים. כי הרגשתי שנשברת לי הדרך ואת מחזירה אותי לפרופורציה. מצד שני , מה הפיתרון? לא יודעת.

לפלונית. אכן קשה לשנות את המצב נמשפחתי. העלי לא ישב בבית. אם אצא לעבוד פתאום אצטרך להשקיע הרבה וזה בלתי אפשרי בלי שיתוף פעולה שכולל ויתורים שהוא לא מוכן להם או אופר.....
אכן ההכרה בהצלחה שווה יותר מכסף. אבל התכוונתי להגיד שאנחנו עדיין חיים בצמצום. שבעיני הוא לא מכלכל את ענייניו כשורה. הוא כבר לא נער שהעיקר זה ההתלהבות והכל. אנחנו אנשים ויש לו משפחה. כסף צריך להיות שיקול. אם אתה לבד ועובד הרבה
טרה_רוסה*

לא מפרגנת

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נראה לי שהתגובה הקודמת שלי היתה לא כל כך סובלנית. מצטערת.

בכל מקרה אני חושבת שאם זוג מחליט על חינוך ביתי ולאחר תקופה מסוימת האשה מרגישה רע כמו ש-לא מפרגנת מרגישה, אז צריך לשקול את העניין מחדש.
הבעיה היא ש-לא מפרגנת מרגישה קורבן. אני מתייחסת למשפט זה:

הוא לעולם לא ירצה להישאר בבית או לעבוד חצי משרה ושאני אתפתח מקצועית. אז אולי זה לא בדיוק בחירה בשבילי אלא בחירה משפחתית.

האם היא יכולה לשנות לבד בלי הסכמתו את המצב המשפחתי (למשל יציאה לעבודה מחייבת הערכות שונה גם שלו)
כדי לעשות חינוך ביתי, זה צריך להתאים לשני הצדדים. אני בהחלט חושבת שהיא לא צריכה רשות כדי לשנות את המצב!

אולי זה רק משבר זמני בהרגשתה לגבי חינוך ביתי. אז אפשר לעבור את זה.
אני פשוט חושבת שצריך לעשות הפרדה בין הרצון לשינוי לבין ההתייחסות לבן הזוג.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

לא מפרגנת

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

אני בהחלט חושבת שהיא לא צריכה רשות כדי לשנות את המצב!
רשות זו מילה קשה פה בעיני.
נדמה לי שבזוגיות יותר מתאים לדבר על הסכמה. וההסכמות הזוגיות טבען שהן משתנות עם הזמן במיוחד כי קורים כל כך הרבה שינויים (מישהו אמר ילדים?!), יש דברים שמספיק שאחד ישתנה - יותר מתאים לדעתי, לדפוסים הרגשיים שבזוגיות ואז השני משתנה בהתאמה ונוצר איזון חדש. אבל פה ממש צריך לבחון הנחות יסוד, וצריך להתארגן אחרת אפילו במישור הטכני.

מצד שני יש דברים שבהחלט אפשר לעשות שינוי אצלך - את לומדת "באופן רשמי?" תהפכי את זה לממשי - אל תוותרי - תתני לעצמך. יש אורחים מחו"ל?! "אני מצטערת, היום אני לומדת" וכו'. וזה בפרוש משהו שאם את תתני לעצמך יהיה לך, כי המסר יהיה - אני מצפה, ולא אני מוותרת. במידה מסויימת עולה מדברייך שגם את מעמידה את העבודה שלו מעל הצרכים שלך, אם את עושה זאת אין סיבה שהוא לא יעשה... <אני מקווה שזה לא נשמע קשה מידי אני לא מצליחה להעביר את הטון האמפטי בכתיבה>
לא_מפרגנת*

לא מפרגנת

סליחה, נעלמתי באמצע משפט .עכשיו הבית שקט ולי יש נדודי שינה.
אני אכן מרגישה קצת קורבן. עשיתי נסיון ויצאתי לעבודה אבל זה ממש לא הסתדר. כאילו הוא רואה את החיים שלו כנתון ואני צריכה להתאים את עצמי. מצידו שהיילדים יחיו עם מטפלת ולא מעניין אותו. כלומר הוא לא אומר ככה אבל זה מה שקרה בפועל.
אני לא צריכה רשות אבל אם הוא עובד באופן כזה שמחייב אותי למצוא מסגרת זמן ולחזור תמיד כשצריך, להיעדר שחולים וכולי, בעצם לא שיניתי כלום.
אני אכן לא אוהבת את המצב שאני מרירה ולא מרוצה והייתי רוצה לשנות את זה.
אי אפשר להפריד את זה (את הרצון לשינוי) מבן הזוג. יש ילדים. זה לא שאחנו שני אנשים שכל אחד יכול לנהוג כרצונו. הוא מתעלם מהם כשזה לא מתאים ללוח הזמנים שלו ואף פעם לא חושב קדימה(יש חופש פסח אז אני לא אקח פרויקט מסוים כי הילדים בבית........)
טרה_רוסה*

לא מפרגנת

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש הבדל גדול בין ההודעה הראשונה שלך לבין האחרונה - מבחינת תיאור המצב בבית: ילדים, עבודה, בעל ואת. ההודעה האחרונה מוסיפה מידע רב.

האם את יכולה לתאר לנו איך היית רוצה שייראו החיים שלך כיום?
מה המצב האידיאלי מבחינתך?
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

לא מפרגנת

שליחה על ידי נועה_בר* »

יש הבדל גדול בין ההודעה הראשונה שלך לבין האחרונה - מבחינת תיאור המצב בבית: ילדים, עבודה, בעל ואת. ההודעה האחרונה מוסיפה מידע רב.
והתגובה שלי, למשל, לכן היתה ממש לא לעניין.

נשמע מצב בכלל לא פשוט. טיפול כבר שנה? האם יש בכלל התקדמות? נשמע שיש פה מרחק מאוד גדול בינכם.

אני אכן לא אוהבת את המצב שאני מרירה ולא מרוצה והייתי רוצה לשנות את זה.
אולי את בעצם מבקשת כאן תמיכה ?
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

לא מפרגנת

שליחה על ידי ב_דחילו* »

לא מפרגנת יקרה, יש נשים שלא מוותרות ויוצאות לעבוד במשרות שוות לגברים. גם לזה יש מחיר, בדרך כלל מחיר של קרבה לילדים - אין פטנטים אחרים או שעות שנוספות להן ליום. אני ממש לא מרגישה צורך להטיף להן. לפעמים אלו נסיבות ולפעמים יש דרייב חזק ומקצוע שהרבה מאמץ הושקע בו. את כנראה מרגישה שעבודה לפי כשוריך וילדים בסטנדרטים של קרבה ונוכחות שאת מעונינת בהם - הם שני דברים סותרים.

אולי כן ואולי לא. אולי מסגרת עבודה שונה ממה שהכשרת את עצמך ואולי רק בעוד כמה שנים תחזרי לאותו היקף של עבודה ויש דברים שכדאי לעשות כדי 'להיות בענינים' בתחום שלך. לכל בחירה יש מחיר. כל הפמיניסטיות יסכימו על זה. אולי מי שרוצה לשלב צריכה 'להמציא' את הדרכים שלה, כי העולם לא בנוי לנשים עובדות עם ילדים.

האם היית מתחלפת איתו ונעדרת שעות רבות? ההפסד (אולי לא כולו) שלו. גם הוא נתון בסד של מוסכמות ולחצים. את בטוחה שמה שחסר לך הוא משהו שיתחלק חצי חצי איתך, או שיכיר בערך המעשה שלך?
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

לא מפרגנת

שליחה על ידי נעה* »

אכן מאד קשה. נשמע שהוא חי רק לפי הצרכים שלו. נראה לי שהשאלה היא : אם מקבלים את המצב כמו שהוא ומניחים שלא ישתנה איך את רואה את עצמך?
תחשבי עליו בתור מראה. זאת אומרת בהתנהגותו הוא מראה לך תכונות שקשה לך לקבל אצלך.
אולי זאת הזדמנות לפנות אל עצמך כדי לקבל פרגון ותמיכה, ואהבה. אני לא אומרת שזו ציפייה לא לגיטימית מבן זוג, אלא כשהמצב הוא כמו שהוא אולי באיזה שהוא שלב אין מה להלחם נגדו כי הוא לא משתנה, אלא לנסות לקבל אותו כנתון ולחשוב איך חיים איתו.(ואם רוצים לחיות איתו)
נראה לי שהוא כלוא באיזה מצב שקשה לו להחלץ ממנו (הזדמנות להתקדם בקרירה) עכשיו-מה את עושה עם זה?
הוא כלוא אבל את בחוץ. יש דברים שאת יכולה לעשות למען עצמך. בהרבה אהבה והערכה. תסתכלי על האישה והאם הנהדרת שאת.מה את רוצה בשבילה ?(תרשי לעצמך ללכת לשם לגמרי ולא לתת למחשבות לעצור אותך).
אולי תעשי יום נסיון כזה (או שעתיים) יום כיף לעצמך מעצמך.
זה מצב קשה אבל אפשר לחשוב עליו בתור הזדמנות. (ככה אני מתיחסת למצבים שאחרת היו מוציאים אותי מדעתי ומגלה שהתחזקתי ולמדתי על עצמי).
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

לא מפרגנת

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

ממה שאני קוראת כאן אני מצליחה להבין שהבעיה הכי גדולה היא שאת כאשה לא מרגישה מסופקת ביחסים עם בעלך.
סוגית הפרגון בעבודה היא התוצאה ולא שורש הבעיה.
לגבי העבודה שלו-מישהו הרי צריך לפרנס את המשפחה,ואם הוא כבר תקוע במשרד כל כך הרבה שעות מחייו,הרי שעדיף
שלפחות גם יהנה שם וירגיש שהוא עושה חיל ומתקדם באופן אישי,ולא רק מרוויח את לחמו.
אבל כל זה לא קשור לעובדה שאת מרגישה זנוחה,כאילו שבילוי איתך ועם הילדים נדחק לסוף סדר העדיפויות.
אם האיש מעדיף משחק כדורסל בזמנו הפנוי על פני אינטימיות איתך,ברור שאת כועסת...
מאוד מבינה את הצורך שלך בחיזור,במין,וגם בהערכה ובשיתוף מצידו.זה נושא אחר מההגשמה האישית שלך,
מדובר בהגשמת חלום הזוגיות, שבשבילו שיתוף הפעולה של הפרטנר הכרחית.
האם בטיפול הזוגי אינכם בוחנים איש את צרכי אשתו ולהיפך? סוג כזה של דיאלוג נראה לי עדיף על מאבק כוח.
שניכם זקוקים לפרגון והרגשה שאינכם מובנים מאליו.
ראי את הדף יעוץ זוגי פילוסופי,הרעיונות שם עזרו לי להבין משהו על איך אפשר ליצור רכות והקשבה,אמפטיה
לצרכים רגשיים,ומצב שבו שני הצדדים יכולים לתת בכיף,על בסיס הבנה והסכמה.(גם "תקשורת מקרבת" מומלץ בחום)
לכל זוג נוסחה משלו,לכל אדם צרכים משלו,ואלו כדאי שיהיו מכובדים באופן הדדי.הוא גם צריך להבין זאת.
אולי היום כל מה שהוא קולט זה התלונה וההאשמה ולכן עסוק בהתגוננות.המעגל הזה צריך להפסק איכשהוא
ואולי בך יש את הכוח והמודעות להניע את גלגלי השינוי. (())
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”