לגדל אוכל

ענבים_כמו_של_פעם*
הודעות: 1
הצטרפות: 15 אוגוסט 2015, 15:23

לגדל אוכל

שליחה על ידי ענבים_כמו_של_פעם* »

יש לי זיכרון חזק של ענבים בטעם ארומטי חזק מלפני ארבעים שנה אצל סבא וסבתא שגרו בבית ערבי. אחכ טעמתי כאלו באיטליה ופעם אחת בצפון קטפתי מגפן באחד הבתים.
חיפשתי קצת באינטרנט וכנראה ששם הזן זה דבוקי.
מי יכול לעזור לי למצוא שתיל אמיתי של דבוקי. אני חוששת לקנות ולגדל ואחכ לגלות שעבדו עלי. זה כבר קרה לי :-(
דגן_בגן*
הודעות: 96
הצטרפות: 16 יולי 2014, 06:54
דף אישי: הדף האישי של דגן_בגן*

לגדל אוכל

שליחה על ידי דגן_בגן* »

באתי לחלוק את הקישור הזה
עשרה מזונות שאפשר לגדל משאריות מטבח
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

לגדל אוכל

שליחה על ידי מצ'רה* »

ציל ודגן בגן, מומלץ להוסיף אזהרה - כמה מהצמחים האלה הם צמחים שתלטנים ביותר שקשה מאד להפטר מהם אחרי שהם מתבססים בגינה. בגידול בעציץ אין בעיה, אבל בשטח אדמה הם נוטים לחנוק את שכניהם ולעצבן מאד את הגנן.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל אוכל

שליחה על ידי ציל_צול* »

מצ'רה, תודה רבה.
אפשר פירוט? נראה לי ממש חשוב. מי שתלטן כזה במיוחד? עם מי יש לך ניסיון?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל אוכל

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני מפנטזת בעיקר על: סלרי (אוכלים המון בשייק והאורגני יקר), בטטה לנוי כי אני צריכה שם מטפס, באק צ'וי (אוכלים בשייק וזה נורא יקר אצלנו).
כל השאר יש לי (בצל, עירית, חסות, בזיליקום) או שלא נאכל אז חבל על המקום.
החלק הנחמד הוא שאם עכשיו לקראת החורף משהו יתחרבש לי, נגיד כי יהיה קר מאוד, אני לא ארגיש צורך לקנות שתיל.

האיש ואני מגלגלים רעיון בעקבות כתבה שקראנו על שטחי ענק שמבוזבזים על חניות פרטיות ויכולים להכיל חלקות גידול מעולות.
הכניסה לבית שלנו היא בדיוק חלקה כזו ואנחנו אפילו לא חונים עליה. אז יש מחשבה, למרות שזה ייראה מוזר, להוציא ממנה את אבני האקרשטיין הישנות לעשות מרובה חלקת אוכל.
מצדי, שתהיה מופגזת בחסות אורגניות... את כל שאר הירוקים אנחנו כבר מגדלים בהצלחה ומספקים ככה ממש את כל התצרוכת המשפחתית מערוגה ממש לא גדולה. אבל החסות... בכמויות שאנחנו אוכלים, זה פשוט לא קרוב אפילו להספיק. ואם יהיה שטח ואפשר יהיה פשוט לתקוע את הקצה של זו שחיסלנו, אז זה יהיה ממש נפלא.

אגב, וסליחה על ההפנייה החוצה לאתר שלי, בדף הזה את יכולה לראות את הערוגה בחלקה. היא נמשכת עוד קצת פנימה שלא רואים בתמונה ומכילה פשוט המון, למרות שזה לא נראה ככה. אני באמת יושבת שם בתוך שדה קטן של קייל ומנגולד, שלא משנה כמה אנחנו אוכלים מהם גדלים בלי סוף.
אני זוכרת שכאשר ראיתי את הפטרוזיליה חשבתי לעצמי ששלושה שיחים כאלה אני מחסלת בשבוע. לא לקחתי בחשבון שזה גדל וגדל וגדל ושעל כל צרור שאני גוזמת גדלים עוד ועוד :-)
כזה כיף.

ומה את מתכנת לגדל? או כבר מגדלת?
דגן_בגן*
הודעות: 96
הצטרפות: 16 יולי 2014, 06:54
דף אישי: הדף האישי של דגן_בגן*

לגדל אוכל

שליחה על ידי דגן_בגן* »

מכל הפוסט הזה, קפצה לי שאלה אחת דחופה: מה, גם באנגליה יש אקרשטיין? אומרים את זה במבטא אנגלי? :-)
אני מתכוונת לגדל (כל שנה אני מתכוונת, אבל השנה אני ממש מתכוונת) לגדל ירוקים בעיקר.. ופרחים.. (אגב, מובן מאליו אבל נחמד להזכר בקשר שבין כוונה וכיוון)..
אני באנגליה עכשיו בביקור, וכמו תמיד נהנית מכך שחמתי קונה בסופר את הירוקים בתוך עציץ ואנחנו מבצעים קטיף בכל ארוחה..
וההפניה החוצה לאתר שלך היא תמיד תענוג @}
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל אוכל

שליחה על ידי ציל_צול* »

מה, גם באנגליה יש אקרשטיין?
סוג של, את יודעת... ואומרים את זה לא סתם במבטא אנגלי אלא אף בניב פוש אוקספורדי (יענו, מדלגים קלות על ה ר') :-)

נחמד להזכר בקשר שבין כוונה וכיוון
מזמינה אותך להתארגן פה איתי על קבוצת תמיכה כי גם אני צריכה. אנחנו מניחה שאצלנו זה יקרה בסתיו.

הירוקים בתוך עציץ ואנחנו מבצעים קטיף בכל ארוחה..
גם אני ממש אהבתי את זה כשעברנו. הבעיה היא שזה נורא יקר וכשאוכלים בכמות של חמש נפשות זה בלתי נסבל על התקציב. מזה בא הרעיון של ערוגה.

ההפניה החוצה לאתר שלך היא תמיד תענוג
תודה. מתוק מצדך.
<אנחנו מכירות?>
דגן_בגן*
הודעות: 96
הצטרפות: 16 יולי 2014, 06:54
דף אישי: הדף האישי של דגן_בגן*

לגדל אוכל

שליחה על ידי דגן_בגן* »

מה שנקרא, , את לא מכירה אותי אבל אני מכירה אותך, באופן וירטואלי. קוראת אותך פה כבר שנים :-)
אפציע שוב בסתיו כדי לתמוך ולהתמך |גזר|
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל אוכל

שליחה על ידי ציל_צול* »

אפציע שוב בסתיו כדי לתמוך ולהתמך
קבענו! :-)
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

לגדל אוכל

שליחה על ידי מצ'רה* »

מי שתלטן כזה במיוחד? עם מי יש לך ניסיון?
עברתי שוב על הרשימה.
ממה שאני מכירה: בטטה מאד בעייתית. מתפשטת חופשי לכל הצדדים וכל פקעונת פיצפונת היא התחלה פוטנציאלית מחודשת.
תפו"א - אולי גדלים יותר לאט מבטטה, אבל נראה לי שצריכים הרבה שטח.
את שניהם נראה לי עדיף לגדל באדנית ענקית או בערוגה בנויה ותחומה, ולשמור שלא יגלשו הלאה.
עשב לימון - שיח רב שנתי חזק מאד שיכול להיות ממש ענק ולא קל לעקור אותו. אם אין בעית מקום אז אין בעיה, אבל הוא נוטה לדחוק את רגלי (שורשי) הצמחים ששתולים בסביבתו.
השאר מצוינים ממה שמוכר לי (יש שם כמה שאני לא מכירה בגינה ומתכוונת לנסות - ג'ינג'ר...)
תגידי, חסה ופטרוזליה גדלות בחורף באנגליה?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל אוכל

שליחה על ידי ציל_צול* »

תודה, מצ'רה.
כן בניתי על הבטטה, כי היא נורא יפה, אבל במקום שיש לי ממש לא יתאים שיהיה משהו שמתפרס יותר מדי ואין לי שם מקום לאדנית.
נראה לי שאוותר עליה.

לגבי החסה והפטרוזיליה - נחייה ונראה. שתלנו אותן באביב שהיה עכשיו אז הן עוד לא עברו חורף.
אני מעריכה שזה יהיה תלוי בעוצמת החורפות של החורף. בשנה שעברה, למשל, היה חורף קליל. הטמפרטורות לא צנחו ממש ולא ירד שלג ואפילו היתה די הרבה שמש באופן יחסי. אם יהיה עוד אחד כזה אולי יהיה להן סיכוי?
בכל אופן, אין ספק שהחורף הקרוב יהיה חוויה מלמדת מאוד...
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”