לידה ומה שסביב בירושלים

אנונימי

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אנונימי »

בדף זה נאסף מידע על לידה בירושלים ומה שסביבה:
  • קורסי הכנה ללידה
  • דולות
  • בתי יולדות
  • מיילדות בית בירושלים
  • סיפורי לידה
מוזמנות לשתף מניסיונכן את כולנו!

הדף נערך ע"י גינת שמש
קרן_יער*
הצטרפות: 19 מאי 2004, 11:08
דף אישי: הדף האישי של קרן_יער*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי קרן_יער* »

מישהי יודעת אם בהדסות השונות מרשים היום לקחת מיילדת פרטית?
קרן_יער*
הצטרפות: 19 מאי 2004, 11:08
דף אישי: הדף האישי של קרן_יער*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי קרן_יער* »

נזכרת שיש עוד חידוד- האם ניתן לקחת מיילדת של הדסה כמיילדת פרטית?
מורן*
הצטרפות: 04 דצמבר 2003, 11:32

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מורן* »

לקרן יער
מטפחת_ירוקה*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2007, 02:17
דף אישי: הדף האישי של מטפחת_ירוקה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מטפחת_ירוקה* »

שואלת גם כאן.
רופא הנשים שלי הוא דר' דוד מנקוטה, אחראי חדרי הלידה בעין כרם.
כרופא נשים הוא נהדר, רגיש ומבין ומקצועי.
מישהי יודעת איך הוא בעבודה, מה הגישה שלו ללידה וכו'.
אני עוד לפני ההריון בכלל ועם הסטוריה לא פשוטה,
אבל מאוד חשוב לי לדעת מראש כדי לדעת אם יש מצב לדבר איתו חופשי ופתוח או לוותר מראש.
המוןתודה!
גל_הנה_אמא*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2008, 14:48
דף אישי: הדף האישי של גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי גל_הנה_אמא* »

טוב רציתי לתרום קצת ממה שהספקתי לאסוף על בתי החולים בירושלים (אני לפני לידה ראשונה ורוצה ללדת טבעי ובעיקר פעיל!)
עין כרם - סיור בעין כרם לימד אותנו שאומנם יש קומות חדשות למחלקת יולדות אבל עדיין חלק מהיולדות צריכות אחרי לידה לבלות במזדרון לפעמים לכמה שעות לפעמים ליום או יותר, זה החלק שהכי מדאיג אותי וזה לא קורה בשלושת בתי היולדות האחרים בעיר (הר הצופים, שערי צדק וביקור חולים)
אני עושה קורס הכנה ללידה בפרפרים בבטן ושתי הדולות שם מאד ממליצות על חדר הלידה בעין כרם וטוענות שהצוות מאד גמיש. יש מקלחות ושירותים בחדרי הלידה מה שאין בהר הצופים (עשוי להיות חסרון גדול) ואילו בביקור חולים יש אפילו אמבטיה בחדר הלידה. דבר נוסף שחסר לי בעין כרם הוא שרפרף כריעה שכרגע יש רק בהר הצופים (בעין כרם כבר יותר משנה אמורים להפתח חדרי הלידה טבעיים בהם יהיה שרשפרף וגם ג'קוזי ומיילדת צמודה ושללל פינוקים כרגע לא ברור מתי זה יקרה)
יש חדרי קבלה חדשים נפרדים ונחמדים בעין כרם אבל גם בהם עלול להיות עמוס ואת גם יכולה למצוא את עצמך מעבירה שם את רוב השלב הראשון של הלידה אם חדרי הלידה עמוסים וזה מבעס כי אז אין לך מקלחת וכדור לידה להעביר עליהם את הצירים (בחירה שכל חברותי ממליצות עליה)
יש ביות מלא בעין כרם ואחות מחלקת יולדות בסיור בעין כרם מאד המליצה על ביות מלא.
ביקור חולים - באתי לסיור אבל היה להם קיסרי דחוף ולא יכלו להתפנות אז כדאי להרים טלפון לפני כי למרות שיש להם יום ושעה קבוע הם קטנים משאר בתי החולים וגם לציבור המאוד דתי שמגיע לשם כנראה פחות חשוב לבוא לסיור אז לא חיכו שם מיליוני איש כמו בסיור בעין כרם. בכל מקרה ממה שהצלחתי להבין החדרים חדשים ומאובזרים היטב. המיילדת הראשית מתגאה בלידות בלי חתכים וגם בלי קרעים לצורך זה היא רוצה שתלדי על הצד ולא מתלהבת מלידה בכריעה או על ארבע אבל טוענת שיש התחשבות ברצון היולדות. גם בחדרי יולדות יש סוויטות שהן כבר בחינם ועל בסיס מקום פנוי (כנראה כשגבו תשלום לא היתה דרישה) אין ביות מלא רק חלקי והמדיניות שלהם זה לשים את התינוק אחרי לידה בנורת חימום הנוראית הזו במקום שישאר צמוד לאמא. הם לוקחים את התינוק ועושים לו הכל לפי הספר חיסונים טיפות עיניים ומקלחת (זה נכון גם לעין כרם אבל אפשר לא לחתום על זה ובביות מלא בעין כרם עושים הכל בנוכחותך)
****שימי לב - למי שכבר עברה שבוע 36 ויש לה סיכוי למנח עכוז יש אמת בשמועות בביקור חולים מיילדים עכוז בלי קיסרי!
שערי צדק - חוץ מזה בשערי צדק לא הייתי בסיור אבל מדודתי שילדה שם לפני חודש וחצי היא היתה מאד מרוצה אבל היא לא חיפשה לידה פעילה, מבחינת נוחות היה לה נפלא חדרי לידה חדשים, שקט בשישבת, אסור להביא אוכל מבושל אז לא מגיעה לשם אוכלוסיה ערבית (סליחה עם זה נשמע לא הכי פוליטקלי קורקט אבל לה היה נעים עם זה) וזה המקום עם הכי הרבה לידות בירושלים וגם פי שניים חדרי לידה מאשר עין כרם (12 חדרי לידה לעומת 6 בעין כרם)
הר הצופים - לא הייתי ואני נוטה לפסול בגלל שאין מקלחות ושירותים בחדר לידה אבל חברה שלי שלומדת רפואה ונכחה השנה שם ב40 לידות מאד ממליצה ואומרת שצוות חדר לידה מקסים ומתוך 40 לידות היא קודם כל לא ממליצה על שיכוך כאבים בניטרוס אוקסיד (גז צחוק) והיתה ב2 לידות בכריעה (יש להם שרפרף מיוחד כמו חצי אסלה שיורדים אליו ככה לקראת סוף השלב השני שהתינוק כבר יוצא) ואמרה שזה נראה לה הכי טוב ומהיר, מישהי אחת אפילו עשתה זאת על אפידורל (לא ברור לי איך...)
לגבי, אני מתכוונת לחכות בבית כמה שאוכל ואז לברר איפה פחות עמוס בהר הצופים או עין כרם, אני מעדיפה עין כרם כי זה קרוב אלי וכאמור.. המקלחות :)
בכל מקרה שיהיה לכולנו בהצלחה
ושנה טובה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בהר הצופים יש חדר אחד שבגלל תכנון המקום נוצרה בו במקרה מקלחת ושירותים פרטיים וצמודים. לכל שאר החדרים גם יש גישה למקלחות בלי בעיות של תור, רק שהן לא צמודות וצריך לצעוד כמה צעדים.
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אפרת* »

גל, תודה רבה! חסכת לי (-:
סגו_לה*
הצטרפות: 31 מאי 2008, 22:41
דף אישי: הדף האישי של סגו_לה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי סגו_לה* »

האם בעין כרם חיבים להרשם ללידה,אם כן עד איזה שבוע אפשר?
מה לגבי ביות מלא?
מישהי יכולה לשתף?
כוכב_נגה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

בשלוש הלידות הייתי בעין כרם.
הייתי מרוצה (כמעט) לגמרי (טוב, בכ"ז בי"ח)
צריך ורצוי להירשם ללידה, לא יודעת עד מתי בדיוק אבל בערך כמה שיותר מוקדם. אני דווקא נרשמתי באיחור, היו לי קשרים בחלונות הגבוהים...
גם עם הרשמה, נכון ללפני שנה ושבעה חודשים, בגלל שיפוצים יש סיכוי לא קטן למצוא את עצמך לילה ראשון במסדרון מחכה להיכנס לחדר. לא נעים בכלל.
ביות מלא - אפשרי ממשקל 2.600 ולא גרם אחד פחות (נכון לאז). מתסכל כשיש שני תינוקות במשקל 2.550...אבל גם התינוקיה - מאד פתוחים, ואפשר לקחת את התינוק מתי שרוצים ולהחזיר כנ"ל. צוות מקסים. כמובן שיהיו דיעות הפוכות גם. בירושלים, לא הייתי יולדת בבי"ח אחר.
שיהיה בשעה טובה!@}
<שימחת וריגשת אותי>
גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

סגו לה
מומלץ להרשם לעין כרם פשוט כי זה מקל את החיים והמיילדות מאד אוהבות שאת באה עם מדבקות מוכנות, לא ממש חשוב מתי העיקר שתלכי בשעה שהקבלה של חדר לידה פתוחה (תסתכלי באתר מה בידיוק צריך להביא, צילומי תז של בני הזוג וכאלה) ואז יוציאו לך את המדבקות במקום (עם אותן מדבקות את יכולה גם ללדת בהר הצופים והם גם לא מוכנים שתרשמי בעוד בית חולים - למרות שאין לי מושג איך הם יכולים לדעת אם נרשמת גם נגיד בשערי צדק).
לגבי ביות מלא יש ולפי הבנתי מהסיור לא חסר בו מקום ואחראית חדרי יולדות מעודדת מאד ביות מלא ומצרה על שלא יותר נשים בוחרות בזה כי זה באמת מומלץ לביסוס הנקה (אבל בגלל שלכל יולדת יש האמא/חברה/דודה מלחיצה וממליצה שהיא תרצה לישון בלילה) וגם עדיף ביות מלא כי אז הסיכויים שלך לבלות במזדרון אחרי לידה יורדים פלאים
ההגבלה על קבלה לביות מלא היא לא רק על משקל אלא גם על שבוע לידה, כלומר שבוע 35 ומטה (כולל) הולך לפגיה וזה די נורא
(אם את רוצה לדעת פרטים למה נורא - אנדב)
לפי דיונים בבאופן הבנתי שביטלו את הביות המלא בהר הצופים - שווה לבדוק האם יש בזה אמת
אם כן אז לדעתי זה מוריד למקום עוד הרבה נקודות טובות, חבל כי שמעתי שצוות חדר לידה מצויין

בהר הצופים יש חדר אחד שבגלל תכנון המקום נוצרה בו במקרה מקלחת ושירותים פרטיים וצמודים. לכל שאר החדרים גם יש גישה למקלחות בלי בעיות של תור, רק שהן לא צמודות וצריך לצעוד כמה צעדים
לפי הבנתי אף יולדת לא טורחת כבר לצאת מחדר לידה למקלחת ונכון שיש חדר אחד עם מקלחת והוא גם החדר הגדול והיפה עם הנוף - אם יש לך מזל או פרוטקציה..
מחשבות*
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מחשבות* »

ונכון שיש חדר אחד עם מקלחת והוא גם החדר הגדול והיפה עם הנוף

תיקון: המקלחת צמודה לחדר רגיל, לא לזה היפה עם הנוף
(צמודה ולא ממש בפנים, כלומר שגם ליולדות מהחדרים הסמוכים יש גישה מסוימת למקלחת הזו)

הבנתי שביטלו את הביות המלא בהר הצופים
אכן, בררתי.
סגו_לה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי סגו_לה* »

תודה על התשובות,
רק עיניין המשקל מטריד אותי כי אני יולדת בד"כ גוזלים (ממוצע 2.400 ק"ג)
טוב אני מניחה שיש לי עוד זמן...אבל לדחינית כרונית שכמותי טוב לדעת :-)
אמא_שילדה_שם_פעמיים_בקיסרי*
הצטרפות: 02 נובמבר 2008, 18:04

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אמא_שילדה_שם_פעמיים_בקיסרי* »

בחדר היפה עם הנוף בהר הצופים נקלעתי פעמיים לפקיעת מי שפיר לא חיונית, ובפעם השניה שזה קרה הייתי בחדר הזה בדיוק שתי דקות כי מיד היתה צניחת חבל הטבור והוחשתי במהירות לחדר הניתוח.
אז אני מרגישה שהם ממהרים שם "להתערב".
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

במקרה של צניחת חבל טבור תשמחי שהם מיהרו להתערב.
גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

הטבור צנח כי פקעו לה את המים, נראה לי שזה העניין של למהר להתערב
אמא_שילדה_שם_פעמיים_בקיסרי*
הצטרפות: 02 נובמבר 2008, 18:04

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אמא_שילדה_שם_פעמיים_בקיסרי* »

בדיוק. ברגע שפקעו והמים ירדו מים היתה הצניחה.
לזה התכוונתי.
ופקעו בלי לומר שהולכים לעשות את זה ובוודאי שבלי לשאול.
ואכן טוב שמיד מיהרו, אבל היה עדיף בלי כל זה. הלידה התקדמה יפה והיתה כבר פתיחה יפה ולא היתה שום סיבה לזה.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

חוויות לידה טריות מהדסה עין-כרם:
השבוע הגעתי לקבלה במהלך לידה פעילה וביקשתי מיילדת שתלווה אותי בלידה טבעית. המיילדת שקלטה אותי ענתה "כל המיילדות כאן בגישה טבעית". התשובה הזו לא הרגיעה אותי באותו רגע, חששתי שהיא לא ממש שומעת אותי, אבל המיילדת שקיבלתי - ורה - הייתה באמת נפלאה.
בחדר הלידה יש שירותים ומקלחת צמודים וזה מאוד עזר, גם במהלך הלידה וגם מייד אחר כך. (מאוחר יותר, השותפה שלי לחדר במחלקת יולדות סיפרה שהמיילדת שלה הסכימה לבדוק לה פתיחה תוך כדי מקלחת). כדור פיזיו דווקא לא היה ואני ביקשתי שיעשו מאמץ לחפש לי, כי בלידה הקודמת הוא מאוד עזר לי לעבור את השלב האחרון שלפני צירי הלחץ. בסוף הגיע כדור, אבל גדול מדי.
הצרימה היחידה במהלך הלידה קרתה בתחילת צירי הלחץ. אני מגייסת את כל כוחותיי ללחוץ, זקוקה למיילדת שתהיה שם בשבילי במאה אחוז, ופתאום נכנסים לחדר רופא נשים צעיר וסטאג'רית ומתחילים להציג את עצמם ולשאול את המיילדת שאלות. לא האמנתי שזה קורה לי. התחננתי אליהם שיצאו והרופא הזחוח אמר לי בשיא הרצינות שהוא לא יכול לצאת כי הוא אחראי על הלידה הזו. אחר כך נורא רציתי לתפוס אותו ולומר לו: "תדמיין שאתה אריק זאבי באמצע קרב אולימפי מכריע ופתאום נכנס לזירה עסקן ספורט בחליפה, מושך לך במרפק ומודיע שהוא האחראי על הישגי ענף הג'ודו של המשלחת. זה מה שעשית לי! כרופא אתה צריך לדעת שכניסה לחדר בשלב כזה משבשת את מהלך הלידה!". (אני ממש מצטערת שלא יצא לי לפגוש אותו ולומר לו את זה).
מכל מקום, המיילדת עזרה לי לעבור את השלב הזה בלי להיקרע, ואחר כך הניחה עלי את התינוקת גוף אל גוף בלי לנתק את חבל הטבור, למשך זמן די רב. אחר כך היו כל מיני פרוצדורות שאני לא זוכרת, אבל היא יידעה אותי לפני כולן ואפשרה לי לסרב. הנקתי את התינוקת כבר בחדר הלידה.
כשעה וחצי אחרי הלידה, התקלחתי, התלבשתי ועליתי למחלקת ביות מלא. כאן הייתה לי הפתעה מאוד גדולה לטובה. קודם כל, באמת מדובר בביות מלא, 24 שעות ביממה, כך שברור מאליו שכל בדיקה וטיפול נעשו בנוכחותי ובהסכמתי. ושנית, הצוות במחלקה פשוט נפלא. האחיות ואפילו כוח העזר ברמה מאוד גבוהה, חמות, אכפתיות ופתוחות. האחיות ראו שאני ישנה עם התינוקת במיטה אחת ואף אחת מהן לא העירה לי על כך. תמיד נמצאה מי שתחזיק את התינוקת כשהלכתי לשירותים או למקלחת. בלילה השני לאשפוז היא לא נרדמה והן ראו שאני מותשת והציעו לי שישמרו לי עליה בתחנת האחיות. ארבע שעות אחר כך התעוררתי והיא הייתה מונחת לידי בעריסה עם פתק מחמם לב מהאחיות, שסיפרו לי שטיפלו בה יפה ו-"כנראה שיש לה עתיד במקצוע הסיעוד".
חלק מהאחיות עברו הכשרה כמדריכות הנקה ואני נעזרתי בהן לא מעט. פרט לכך, יש יועצת הנקה שמגיעה לשעה בכל בוקר (רק בימי חול, למרבה הצער).

בשורה התחתונה - (כמעט) לא יכול היה להיות טוב יותר. נראה לי שהחיסרון היחידי של הדסה עין-כרם בהשוואה לחלופות הוא שהגישה מהחנייה מאוד לא נוחה וזה משמעותי למבקרים.
ינשופה*
הצטרפות: 09 מרץ 2007, 10:17

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי ינשופה* »

נוסעת, תודה על השיתוף!
אני אמורה בכל יום (שבוע 40+4, לידה ראשונה, אין לי סבלנות...)ללדת בעין כרם, והסיפור שלך עשה לי לחייך, נשמע (כמעט) בדיוק כמו החוויה שהייתי רוצה לעצמי.
ובעניין החנייה, אפשר לעודד מבקרים להגיע באוטובוס, יש הרבה קווים ובזמינות גבוהה, אנחנו מבקשים מהמשפחות שיגיעו מחוץ לעיר להחנות את הרכב ליד ביתנו בבית הכרם ולנסוע באוטובוס או מונית.
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

הבעיה בעין כרם היא שאם המחלקה מלאה אז נמצאים במסדרון. מכירה כמה שזה קרה להם.
גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

אם מבקשים ביות מלא אז אין דבר כזה מסדרון - זה קורה למי שבוחרת בחדרי יולדות הרגילים ואכן קורה לא מעט, כמעט תמיד יש שם מישהי במסדרון... עוד בעיה שלא תמיד יש מקום בחדרי הלידה, ולגבי כדור פיזיו כדאי להביא מהבית למרות שעקרונית יש להם אבל כמו שנוסעת סמויה סיפרה אפשר להתקע בלי או עם כדור לא מתאים..
בעיני מאד מבעס ששני אנשים זרים נכנסים באמצע לידה לחדר לידה ועוד אחד מהם רופא שמעיז לענות על כך כשאת מבקשת שקט ופרטיות
ינשופית אולי שווה להגדיר זאת מראש לצוות שאת מבקשת שחוץ מהמיילדת לא יכנס רופא ובטח לא סטודנט (אלא אםם יש סיבוך וצורך ברופא) - בכ"מ בהצלחה!!!
ותאמצי את הרעיון של להגיע במונית אם את גרה רחוק תחני בעין כרם (השכונה) ותתפסי מונית לבית חולים
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

בביות מלא יש 10 חדרים. אם הם מלאים, תוכלי להיות בחדרים הרגילים ואם שם אין מקום, תהיי במסדרון. אפשר להיות במסדרון 12-18 שעות (בלי התינוק). אז זה אמנם סיכון נמוך, אבל בעיני בהחלט שיקול.
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

זה גם סיכון תלוי בעונה. יש עונה עם הרבה יולדות ויש פחות. כמובן שאפשר להתקשר לפני שבאים עם צירים.
כינור_לשירייך*
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

אם מבקשים ביות מלא אז אין דבר כזה מסדרון
ביקרתי שם את אחותי, שחיכתה לילה אחד במסדרון עד שהכניסו אותה לביות, כמו שביקשה מראש. בשביל ההגינות אציין שזה היה לפני שבנו את המחלקה החדשה, אז אולי זה כבר לא קורה.

עוד בעיה שלא תמיד יש מקום בחדרי הליד
זה נכון בכל ירושלים. בשערי צדק, למשל, חיכיתי שעתיים בחדר קבלה ובמסדרון עד שהתפנה חדר לידה ועד שגמרו לנקות אותו.
סגו_לה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי סגו_לה* »

נוסעת,קודם כל המון מזל טוב !
ושנית,אין לך מושג איך הדברים שכתבת משמחים ומרגיעים אותי,
אמנם יש זמן אבל את יודעת איזה סרטים רצים לנו תמיד בהריון...
אני לוקחת בחשבון שלא לכל יולדת יסייעו בלילה אם היא תהיה מותשת אבל שימח אותי לדעת שיש שם אחיות אנושיות עם יכולת קבלה ונתינה.
לגבי הלידה,עד כמה שאני יודעת כל לידה חיב להיות נוכח גם רופא מילד,זה חלק מהתהליך בבית חולים.
לגבי הסטאג'ר זה אכן מקומם.
לצערי חויתי משהו דומה באחת הלידות,שאלו אותי לפני סוף הלידה אם אסכים לנוכחות סטאג'רים מחו"ל עניתי באופן נחרץ-"לא!" ובכל זאת שהתינוק יצא אני רואה שתי יפניות בחלוקים מחייכות ועוד אומרות לי "מזל טוב"-רציתי להרוג אותן.
אורגנית_מתחילה*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 02:49
דף אישי: הדף האישי של אורגנית_מתחילה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אורגנית_מתחילה* »

נוסעת סמויה, מזל טוב

גם אותי ורה יילדה בלידה הראשונה, והיתה נהדרת.

שמחה מאד בשבילך שלא חווית את המסדרון, ושנהנית במחלקת הביות המלא (גם אצלי בלידה הזאת הם שמרו על התינוקת שעתיים כשרציתי קצת לישון בלילה ופחדתי שהיא תמשיך לפלוט מי שפיר...)

לגבי המסדרון - בלידה השניה הייתי 17 שעות נוראיות במסדרון. אי אפשר שהתינוק יהיה לידך בלילה, וזה היה ה-סיוט של הלידה. הלידה עצמה היתה טבעית ומדהימה וקצרה וכו', אבל הירידה מאיגרא רמה לבירא עמיקתא, היישר למסדרון, היתה נוראית.

בלידה האחרונה (באוגסט האחרון), חשבנו בהתחלה שלא נותר מקום בביות המלא, כשקלטתי שהאיש הולך לאפסן אותה בצינוקיה, ושלא יאפשרו לי להיות איתה בלילה, החלטתי שהולכים הביתה. למזלי, הסתבר שאני היא זאת ששמרו לה את המקום האחרון בביות המלא (חברה שלי יילדה אותי, לפעמים צריך קצת ויטמין P).

כל מי שהגיעה אחרי, ובכלל באותה תקופה היה עומס מטורף על חדרי הלידה בכל ירושלים, זכתה לבלות במסדרון. אפילו נשים אחרי קיסרי.

מזל שזה נגמר.
גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

כשהייתי בסיור הם מאד עודדו ביות מלא ואמרו שיש תמיד מקום כי נשים מעדיפות שלא (מהפחד שלא יוכלו לנוח וההמלצות של הסביבה להמנע מביות מלא) אבל נראה שניסיונן של אחרות פה מלמד אחרת..
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

כשהייתי בסיור הם מאד עודדו ביות מלא ואמרו שיש תמיד מקום
הו, הדברים שאמרו לי בסיורים.

הר הצופים: "ללידה ראשונה אנחנו משתדלים לתת חדר לידה עם מקלחת".
טוב, אצלי ההשתדלות הזאת לא הוכיחה את עצמה.

שערי צדק: "אין לנו התנגדות עקרונית לגברים בחדר קבלה, אבל לפעמים חדר קבלה עמוס מאוד, ומפריע לנשים שיש כל-כך הרבה אנשים סביבם, אז אנחנו מבקשים מהבעלים לצאת. בגלל זה אנחנו משתדלים לקצר את השהייה בחדר קבלה לכמה דקות, ולשמור את כל הפרוצדורות לחדר לידה".
כמה דקות אחרי שהגענו בעלי הועף משם אחר כבוד, ואת השעתיים+ שעברו עד שזכיתי להיכנס לחדר לידה חילקנו בין הזמן שהוא מתלחש אתי בשקט בשקט מאחורי הווילון שאף מיילדת לא תשמע שהוא שם (כי זה מאוד מפריע לנשים האחרות, כמובן), לבין הזמן שאני אתו במסדרון.
איילת_חן*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי איילת_חן* »

גם לי הייתה בהדסה עין-כרם חוויה טובה ונעימה לפני 9 חודשים.
לגבי הביות, אמרנו שאם אין אז נחזור הביתה מיד אחרי הלידה והמיילדת המצוינת- קטי, שרצתה שאשאר לילה להשגחה, הצליח למצוא לנו מקום וכשהגענו ראינו שגם לא כל כך עמוס שם.
מתעגלת*
הצטרפות: 09 דצמבר 2004, 09:46

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מתעגלת* »

מזל טוב נוסעת!
ותודה רבה על סיפור החוויה החיובית, בהחלט מרגיע, בהתחשב בכך שהחלטתי להרשם שם.
מטפחת_ירוקה*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2007, 02:17
דף אישי: הדף האישי של מטפחת_ירוקה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מטפחת_ירוקה* »

נוסעת יקרה, תודה על השיתוף והמון מזל טוב!
גם אני עתידה ללדת בע"ה בעין כרם וכל פירור מידע חשוב לי!
סגו_לה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי סגו_לה* »

אני רק שאלה...

לפי האתר של עין כרם צריך להרשמה מעקב הריון.האם מישהי נרשמה לשם בלי?
עשיתי את הבדיקות הנדרשות:סריקה מורחבת ,העמסת סוכר,
אבל אין לי את הכרטיס שבאים להשקל ולעשות פיפי כל איזה חודש.
<דכינית כרונית שנבהלת מביוקרטיה>
עירית*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי עירית* »

נרשמתי ללידה בעין כרם (למרות שלא ילדתי בבי"ח בסוף...) ולא זכור לי שהצטרכתי לצרף מסמכים רפואיים. זה היה בעיקר פרטים טכניים של ת.ז. וכו'. יש טופס שצריך למלא ולפקסס להם+צילום ת.ז

בכלל כל הקטע של הרישום הוא "ליתר ביטחון" כלומר: אם יהיה עומס בחדרי הלידה אז למי שנרשמה תהיה עדיפות על מי שאינה רשומה. אם אינך רשומה יתכן שיפנו אותך לבי"ח אחר (לדעתי עדיף להרשם ולוותר על הסטרס).

אגב- למיטב ידיעתי ממש לא צריך להיות רופא בכל לידה!!! את בתי הבכורה ילדתי בבי"ח עם מיילדת בלבד. הרופא בא אח"כ. בכל מקרה חשוב שיהיה מישהו שיעיף את מי שלא רוים שם (רופא, סטאז'רים וכו' בלידה הנ"ל היתה רופאה מסויימת שבעלי היה אחראי לוודא שהיא לא נכנסת לחדר...)
מחשבות*
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מחשבות* »

לפי הבנתי, ההרשמה ללידה מאפשרת קיצור תהליכי רישום ביום ההגעה. כשמגיעים בלי הרשמה צריך לשלוח מישהו (בדר"כ האב) לעמוד בתור של קבלת חולים, וזה יכול לקחת הרבה זמן - בעיקר בעין כרם. כשנרשמים מראש המדבקות כבר מוכנות ומצפות, ולא צריך להפרד לצורך סידורים.
ינשופה*
הצטרפות: 09 מרץ 2007, 10:17

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי ינשופה* »

קודם כל, באמת מדובר בביות מלא, 24 שעות ביממה, כך שברור מאליו שכל בדיקה וטיפול נעשו בנוכחותי ובהסכמתי. ושנית, הצוות במחלקה פשוט נפלא. האחיות ואפילו כוח העזר ברמה מאוד גבוהה, חמות, אכפתיות ופתוחות.
אחרי 5 לילות במחלקה, אני יכולה להעיד עד כמה זה נכון, למרות הרבה קשיים וסיבוכים הצוות עשה הכל כדי לגרום לי ולתינוק להרגיש הכי טוב שאפשר והרבה מעבר לתפקידן הפורמלי, האחיות היו פשוט מדהימות. בגלל שזו לידה ראשונה שלי, הרגשתי חסרת ביטחון בהתחלה, ולכל אחת מהאחיות הייתה סבלנות ונכונות להקשיב, ולתמוך גם ברמה הרגשית.
הגישה שם היא מאוד פרו- הנקה, והייעוץ שקיבלתי שם הציל אותנו.
אין הקפדה פאנטית על שעות ביקור, וכשהייתי זקוקה לסיוע מהבעל או אמא שלי בשעות מוקדמות או מאוחרות יותר, אף אחד לא אמר מילה.
ובעניין המזדרון, כנראה שהתמזל מזלי, 2 לילות הייתי בכלל לבד בחדר, ובשאר הזמן היו לי שותפות מקסימות.

את סיפור הלידה אני עוד מעכלת, אז הנה כמה רשמים מחדר הלידה-
מכיון שהגענו לחדר לידה עם דולה מנוסה, היא זו שעשתה בשבילנו את רוב התקשורת מול הצוות ודאגה להביא כדור, ומזרון לבעל שרצה לנוח וכל מה שהיה צריך, אנחנו בטח לא היינו מצליחים לחשוב על כל הדברים האלו בתוך סחרור הלידה, מה שכן- כל בקשה נענתה בשמחה.
הקבלה בחדרי לידה הרבה יותר נעימה מבשערי צדק (חדרים סגורים ולא אולם עם וילונות)
כל מי שבא איתנו במגע מהצוות הרפואי היה נעים ודאג לעודד אותי בתהליך לידה ארוך ולא פשוט, המיילדות (עברתי 2 משמרות בחדר לידה) היו נעימות ואפילו דאגו לסנן את המשפחה שהפתיעה בביקור ולהכניס אותם רק לאחר אישור שלי.

בגדול, הלידה הייתה בדיוק ההיפך מכל מה שתכננתי, ואני בטוחה שבכל סביבה אחרת ופחות תומכת, הייתי קורסת לחלוטין, אני מאוד שמחה שהגענו לעין כרם, וזה בהחלט היה שווה כל שקל ש"בוזבז" על חנייה.
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

איך יכול להיות שכל הדף הזה מלא רשמים כל-כך טובים על הביות בעין כרם, וההתרשמות שלי משם כל-שונה? צוות האחיות שם מצומצם מאוד, וביומיים אשפוז מכירים את כל האחיות היטב, אז לא ייתכן לתלות את זה ב'תלוי על איזו משמרת נפלת'. מבחינתי - תעלומה.
האחיות שאני נפגשתי אתן (לא, אני לא רוצה סתם להוציא לעז; לא כולן, חלקן) נראו לי ממש להוטות להרוס הנקות. פעמיים עצרתי שם אחיות ברגע האחרון, שנייה לפני שפמפמו לתינוק איזה תחליף. בפעם הראשונה האחות לפחות יידעה אותי שזה מה שהיא הולכת לעשות, ובקול הכי אגבי שבעולם - "אני נותנת לו עכשיו בקבוק, שיירגע, ואז תמשיכי בניסיונות". בפעם השנייה אפילו זה לא - בלי להגיד לי מילה האחות (לא אותה אחת) קירבה לו מזרק של מי סוכר לפה. וחוץ מהפעמים האלה שהן ממש פעלו על דעת עצמן, עוד המון פעמים שהפעילו עליי ועל שותפתי לחדר מכבש לחצים שנאכיל כבר את התינוקות המורעבים באוכל אמִתי. הנה לקט מהמשפטים ששמעתי שם:
"זה נשמע לי בכי של רעב, אני מציעה שעכשיו תיתני לו קצת מטרנה".
"כמו שאת אוכלת שוקולד לפני מבחן חשוב כדי שיעזור לך להתרכז, ככה הסוכר עוזר לו כשאני לוקחת לו בדיקת דם. הוא מתרכז בטעם המתוק ושוכח מהכאב".
"את רוצה שלא יהיה צהוב? בשביל זה הוא צריך להוציא את הבילוריבין בצואה. במקרה כזה אנחנו מתייחסים למטרנה כמו תרופה - היא תעזור לו לעשות קקי".
"תראי, כל מה שהצלחת לשאוב זה חצי סיסי, הוא אמור לאכול עשרים סיסי. זה סימן שאת לא מייצרת מספיק בשבילו, מה לעשות".
ועוד ועוד. עצות ועצות. לי הן לא הצליחו ממש להזיק (למרות שהתינוק שלי אכן התנהג כאילו אף אחד לא סיפר לו שבימים הראשונים הוא אמור לחיות רק על קולסטרום), אבל השותפה שלי לחדר - לה באמת הייתה בעיה והייתה זקוקה נואשות לייעוץ מקצועי - אני ממש מתפללת בשבילה שההנקה שלה לא הלכה פייפן ביומיים האלה. כואב הלב.
ייתכן שההתרשמות הייתה קצת יותר מאוזנת אם היינו זוכות לפגוש את יועצת ההנקה שלהם, אבל כמו שכבר הוזכר פה - הצ'ופר הזה לא קיים בסופי שבוע.
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

ההבדל הוא בין אחיות-מיילדות בחדר לידה לאחיות במחלקת יולדות.
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

אה... אבל זה לא מה ששאלתי:
איך יכול להיות שכל הדף הזה מלא רשמים כל-כך טובים על הביות בעין כרם
על הביות. מחלקת הביות.
הנה כמה ציטוטים ממעלה הדף:
קודם כל, באמת מדובר בביות מלא, 24 שעות ביממה, כך שברור מאליו שכל בדיקה וטיפול נעשו בנוכחותי ובהסכמתי. ושנית, הצוות במחלקה פשוט נפלא
הגישה שם היא מאוד פרו- הנקה, והייעוץ שקיבלתי שם הציל אותנו
חלק מהאחיות עברו הכשרה כמדריכות הנקה ואני נעזרתי בהן לא מעט
מוזר לי איך ההתרשמות שלי יכולה להיות כל-כך שונה מאותה מחלקה בדיוק. יכול להיות שהצוות התחלף?
נוסעת_סמויה*

לידה ומה שסביב בירושלים

כינור, את מדברת על יולדות ב'?
סגו_לה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי סגו_לה* »

גם אני חייבת לציין לטובה את עין כרם,מכל הבחינות-חדרי הלידה,הקבלה ללידה.
מחלקת יולדות והפגיה.
מה שכן,יש שלש מחלקות יולדות א',ב' ו-ג' +סיבוכי הריון.
כך שאולי יש הבדל בין המחלקות השונות -אני הייתי ביולדות ג'.

יש לי השגות לגבי הפגיה שם נראה לי שיש קבעון בדרכי הטיפול בפגים ונראה לי שיש מה לשפר,אבל אין לי אפילו מילה אחת לא טובה על הצוות בפגיה שהיה מסור ותומך,כל פעם שבאתי להניק הן עודדו אותי ושבחו את ההתמדה שלי בהנקה,גם ששקילות הניסיון הראו לכאורה שהקטנה לא עולה מההנקה.
הן לא הגבילו אותי שהחזקתי אותה עלי במשך שעות רק ניג'זו לי על תוספות כל שלש שעות :-\ אבל נראה שהן כבולות בדרישות של מערכת ואין להן אפשרות להתגמש...ולא שלא ניסיתי...
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

הממ... אני לא זוכרת באיזה יולדות הייתי (א' או ג' - לא ב'), אבל ביות יש רק באחת מהן, לא?
טל*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי טל* »

גם אני ילדתי בהדסה עין כרם....ומתלבטת האם ללדת שם שוב בלידה הקרובה...

הלידה עצמה היתה מלווה בצוות טוב, רופאים סבלניים שהמתינו זמן רב ונתנו צ'אנס אמיתי ללידה ללא קייסרי (התינוקת פשוט לא ששה לצאת)
היתה מקצועיות.
לעומת זאת , במחלקת יולדות בבית מלא היה לי קשה יותר מהלידה..יצא שביקשתי עזרה עם החתלה שהייתי חלשה מהלידה...והתגובה היתה בנוסח..תנסי בעצמך ואני חשבתי לעצמי שאולי זה היחס אם הולכים על ביות מלא.
אבל הכי נורא היה הביקור אצל יועצת ההנקה...בחדר התבקשנו להפשיט את התינוקות לפני קבלת הסבר עלהנקה...שהרי מפגש "חזה אל חזה"הוא "הכרחי" לעניין. אני היחידה בחדר שסירבה לעשות זאת.
(אני לא מתנגדת לרעיון אבל לא בצורה כה הכרחית, ובוודאי לא בחורף הקר..אני מעדיפה הייתי לנסות זאת בביתי.)

אח"כ יועצת ההנקה הביטה בי ואמרה אחרי פחות מ2 דקות..."לא נראה לי מנסיוני שתצליחי בהכרח להניק"..."אולי יש סיכוי אולי לא" ההסבר היה -משהו במבנה החזה או סיבה אחרת הסמויה ממני
בכל מקרה הייתי המומה...לפחות היתה נותנת לי 10 דקות להראות לי..או לוקחת אותי לחדר שלי ובאופן אישי מדברת איתי על העניין ..אבל ככה..הלומת קרב ופגועה מכישלון הורות שעוד לא התחיל, יצאתי לחדרי אוחזת בתינוקת הקטנה...ובוכה.
למזלי היתה לי גם ירידת הורמונים באותו יום, כך שהיה זה יום שחור וקשה יותר מהלידה עצמה. כעסתי על היחס והקלות בה דחתה אותי.
בכל מקרה, בסופו של דבר הנקתי את ביתי במשך 4 חודשים באופן חלקי, עם תוספת מטרנה. אני לא יודעת, יתכן והיא אכן צדקה והיתה לי בעיה אמיתית להניק, אך אין לי ספק שזו לא הדרך לבשר לאם הטרייה על העניין .

אז ללכת על מקצועיות? ולוותר על יחס שהייתי רוצה בימים שאחרי הלידה? עדיין לא החלטתי...
נוסעת_סמויה*

לידה ומה שסביב בירושלים

כינור, כנראה שיש ביות ביותר ממחלקה אחת. אני כמעט בטוחה שהייתי ב-ב'. הייתי מופתעת מאד לטובה, כי בלידה הקודמת החוויות שלי היו ממש הפוכות (ראי במעלה הדף, 25.05.2005).
טל -
_אח"כ יועצת ההנקה הביטה בי ואמרה אחרי פחות מ2 דקות..."לא נראה לי מנסיוני שתצליחי בהכרח להניק"..."אולי יש סיכוי אולי לא" ההסבר היה -משהו במבנה החזה או סיבה אחרת הסמויה ממני
בכל מקרה הייתי המומה...לפחות היתה נותנת לי 10 דקות להראות לי..או לוקחת אותי לחדר שלי ובאופן אישי מדברת איתי על העניין ..אבל ככה..הלומת קרב ופגועה מכישלון הורות שעוד לא התחיל, יצאתי לחדרי אוחזת בתינוקת הקטנה...ובוכה._
ראשית, כל הכבוד לך שהנקת חלקית אחרי כזו התחלה! שנית, נדמה לי שאני יודעת על איזו יועצת את מדברת. בלידה האחרונה ישבתי בחדר ההנקה והייתי עדה לסיטואציה דומה מאד לזו שאת מתארת, עם יולדת אחרת. הייתי המומה מחוסר הרגישות של היועצת. ממליצה לך בחום להקדים ולהתייעץ עם יועצת הנקה טובה, אפילו לפני הלידה. יש את ג'סיקה בילוביץ' מבית שמש שעובדת גם בירושלים (02-9999979). היא מאד מקצועית ונעימה והצילה לי שתי הנקות. ואם המקרה שלך מורכב מדי אפילו בשבילה, סעי לדר' מירה ליבוביץ' באודים.
שיהיה בהצלחה בלידה ובהנקה @}
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

מצטרפת לדברים של נוסעת. כל-כך מקומם לשמוע על כאלה יועצות.

שאולי זה היחס אם הולכים על ביות מלא
גם אני התרשמתי כך. בחרת ביות - תעשי הכול לבד. לי זה לא היה נורא, כי הרגשתי טוב.
נוסעת_סמויה*

לידה ומה שסביב בירושלים

טוב, בדקתי בתעודת השחרור. יולדות ג'.
מוזר איך היו לנו חוויות כל כך שונות. כאמור, אני קיבלתי שם המון תמיכה ועזרה, גם בהנקה.
סגו_לה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי סגו_לה* »

מוזר איך היו לנו חוויות כל כך שונות. נראה לי שכמו בכל מקום תלוי על מי נפלנו,יש אחיות יותר אמפטיות ותומכות ויש פחות,למזלי (גם יולדות ג') לי היו חוויות טובות עם אנשי צוות אכפתיים.
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

אז זהו, שהנוסעת ואני כבר ביררנו בינינו, ומסתבר שלפחות אחת האחיות השאירה אצל שתינו רשמים הפוכים ביחס שלה להנקה. מוזר, נכון?
כל האחיות שנתקלתי בהן היו אמפטיות ותומכות , אבל חלקן היו יותר מעודדות הנקה וחלקן פחות. לא נראה לי שבסיטואציה כמו שלך (תינוקת בפגייה) הייתי יכולה להבחין בכך.
טל*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי טל* »

תודה לנוסעת סמויה על העצה.
אני בודקת רעיונות חדשים לקראת הלידה הקרובה, שמעתי שדיקור סיני אולי יכול לעזור בנושא החלב..ואולי משאבה צמודה כבר לאחר הלידה..
ולגבי יועצת חדשה..נראה, כי כבר נעזרתי ביועצת בזמנו וזה לא שינה ממש, במיוחד שלא הסכמתי לראות את ביתי רעבה .
אני חוששת שהעונג שלי כאמא להניק (יחד עם ההטבות הבריאותיות בהנקה בלעדית ללא תוסף )אינו משתווה לנזק שעלול להגרם מהתנסויות בתינוק רעב שלא זוכה לקבל את הבסיסי ביותר והחשוב לו ביותר בחיו הצעירים שגם לכך יכולה להיות השפעה..
אז החלטתי ללכת על האינסטינגט האימהי, להניק כמיטה יכולתי, וגם להוסיף תוסף, שתהייה שבעה מרוצה ושמחה.
ולגבי היכן ללדת...זה נכון לכל אחת יש את המזל שלה היכן ואיך זה ילך , מי האחיות שתפגוש ובאיזה מצב רוח הן יהיו באותו זמן, בקיצור צריך מזל , תפילה וגם להגיע ממקום של ביטחון פנימי ביכולתך שלא כל מילה של אחות, הערה של רופא וכדומה תשפיע כל כך.
נוסעת_סמויה*

לידה ומה שסביב בירושלים

טל, שום יועצת רצינית לא תייעץ לך להרעיב את בתך! נהפוך הוא, הא-ב של הנקה הוא שקודם כל חשוב שהתינוק יאכל, אח"כ חשוב מה הוא יאכל (חלב אם או תמ"ל), ורק לבסוף חשוב איך הוא יאכל (על השד או מבקבוק).
מזמינה אותך לקרוא את שלושת סיפורי ההנקה שלי (סיפור ההנקה של נוסעת סמויה). תוכלי להתרשם עד כמה הבדלים בגישה בין יועצות שונות יכולים לעשות הבדל עצום.
הריונית_נוספת*
הצטרפות: 25 יוני 2009, 18:15

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי הריונית_נוספת* »

צריכה עזרה: היכן עדיף? הדסה עין כרם או שערי צדק? מה שחשוב לי זה שתהיה מקלחת צמודה לחדר לידה ושיהיה ביות. בעין כרם אני יודעת שיש - השאלה מה בשעיר צדק? איזה אורנטציה יש להם? בנוסף אשמח להמלצה על דולה בהתמחות שייתכן ונזדקק לשירותיה הטובים. ככל הנראה מי שאמורה ללות אותנו לא תוכל ואני קצת בלחץ.
סגו_לה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי סגו_לה* »

לי היה יותר טוב בעין כרם (ילדתי גם בשערי צדק)
מקלחת צמודה בחדר לידה ובחדרי יולדות,בשערי צדק לעניות דעתי יש המון התערבות רפואית מיותרת במהלך הלידה,
היתרונות של שערי צדק-נוח לגישה מהעיר,יש ביולדות אחיות חמות וטובות -אבל האמת שגם בעין כרם...
לא יודעת מה קורה היום מבחינת ביות בשערי צדק.
שיהיה בשעה טובה !
לה_לי*
הצטרפות: 25 פברואר 2007, 13:53

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי לה_לי* »

להריונית נוספת, מתי את אמורה ללדת? אני דולה בסטג' (וגם הריונית),אשמח ללוות אותך אם זה לא מתנגש עם הלידה שלי. תמורת הוצאות נסיעה בלבד.את יכולה לענות לי בדף בית (לה לי) יש שם גם את האי מייל שלי. וגם אני שמעתי שעדיף בעין כרם..
שיהיה בשעה טובה @}
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

הבנתי שבשערי צדק הביות בבלגן - רק למי שמתנה אותו מראש בהרשמה, או עקשנית מספיק, או נפלה על משמרת מתאימה... בעין כרם הנושא מוסדר, ונדיר שאין מספיק מקום בביות, לרוב דווקא פנוי שם מאוד.
גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

מכירות מישהי שילדה במרכז הטבעי שנפתח בהדסה עין כרם? צריכה חוות דעת לחברה שבחודש שביעי
אשמח לכל פיסת מידע אפשר בדפבית או "במייל" [email protected] , המקום ממש נפתח לאחרונה
תודה רבה
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

חברה שלי שילדה בשערי צדק לפני שלושה שבועות אמרה שהיה הרבה לחץ שם. היו המון יולדות ולא היה מספיק מקום לכולן. היו נשים שילדו בחדר הבדיקה ולא בחדר הלידה, ושזה היה ממש עניין של "מיטה חמה".

הנשים שאני מכירות שדיברו טובות על שערי צדק הדגישו את היותו בית חולים שמקפיד על שמירת שבת ועל שעות הביקור.

אני ראיתי את עין כרם בפברואר האחרון, כשבאתי לבקר את גיסתי. אכן היה ביות, אבל לא הקפידו על שעות הביקור, שמים שלוש נשים בחדר צפוף וחשוך (לא יודעת איזו מחלקה) עם התינוקות - זה ביות? (ואולי צריך למצוא מילה יותר שפויה אופן כללי למצב הזה), ובכלל זה נראה לי כמו המקום האייאלי לחטוף דיכאון אחרי לידה.
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אני ראיתי את עין כרם בפברואר האחרון, כשבאתי לבקר את גיסתי. אכן היה ביות, אבל לא הקפידו על שעות הביקור, שמים שלוש נשים בחדר צפוף וחשוך (לא יודעת איזו מחלקה) עם התינוקות - זה ביות? (ואולי צריך למצוא מילה יותר שפויה אופן כללי למצב הזה), ובכלל זה נראה לי כמו המקום האייאלי לחטוף דיכאון אחרי לידה.

הבעיה היא שנכון להיום זה המקום היחיד עם ביות מלא. בהר הצופים הוא חלקי, ובשערי צדק הוא לא קיים.
דווקא שמעתי שלאחרונה היה קצת יותר שקט בשערי צדק כי היה איזה מבצע בביקור חולים, שנתנו במתנה ליולדות לילה בטלז סטון או משהו כזה. כנראה שגם עם המבצע היה עומס.
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

יש בעין כרם ביות מלא רק אם יש מקום במחלקה הזו. אם אין, את במחלקה אחרת או במסדרון (מכירה אישית שתיים שהלכו לעין כרם בשביל הביות המלא ומצאו עצמם במסדרון בלי התינוק)
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אף_חצוף* »

יש בעין כרם ביות מלא רק אם יש מקום במחלקה הזו. אם אין, את במחלקה אחרת או במסדרון
גם נכון. בקיצור, אין בי"ח עם פתרון מושלם. :-P
גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

אני מאד הייתי מרוצה מהביות בתל השומר וגם ממרכז הלידה הטבעי שם, ואני גרה צמוד לעין כרם. אז מי שמוכנה להשקיע הממון ולא חוששת מקצת נסיעה אני ממליצה..
חוץ מזה בבקשה במכירות מישהי שילדה במרכז הטבעי החדש שנפתח בעין כרם?
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

לא. אני מכירה כמה שבדקו את המקום אבל כולן הגיעו למסקנה שזה יקר להן (3500 ש"ח)
ינשופית*
הצטרפות: 25 ינואר 2005, 18:25

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי ינשופית* »

מכירות מישהי שילדה במרכז הטבעי שנפתח בהדסה עין כרם?
כנראה שנפתח ממש לאחרונה, כי אני ילדתי בסוף יוני ועוד לא היה...
הדבר היחיד שאני יודעת עליו הוא שאחראית עליו המיילדת ננסי (שיילדה אותי) והיא מ-ע-ו-ל-ה! בזכותה ילדתי לגמרי טבעי לידת ויבק לא קלה עם הרבה לחץ מצד הרופאים. אני הייתי מאוד מרוצה מביות בעין כרם - בעיקר בלי הצקות מיותרות.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אני מכירה כמה שבדקו את המקום אבל כולן הגיעו למסקנה שזה יקר להן (3500 ש"ח)

גם אני מכירה.
גל_הנה_אמא*

לידה ומה שסביב בירושלים

3500 יקר? אבל מיילדת בית עולה 4500
המחיר הוא בשביל המיילדת
אמא_של_תמרה*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2009, 13:36

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אמא_של_תמרה* »

הי גלי
לנו יש בריכה שהייתה מצויינת בלידה של תמרה
את מוזמנת להלוות
כל טוב
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי פלונית* »

ג'וני משכירה בריכה ללידת בית וגם עושה קורס הכנה ללידה וגם דולה.
היא עובדת עם אילנה שמש ופרטים שלה יש בסוף הספר של אילנה "לידת בית".
אני עשיתי אצלה קורס הכנה לידה שהיה טוב מאד. היינו קבוצה קטנה וזה מצויין.(5 זוגות) וגם השכרתי ממנה בריכת מים ללידה.
מירלה_דולה_וסבתא*
הצטרפות: 02 ינואר 2010, 10:37

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מירלה_דולה_וסבתא* »

אשמח ללוות יולדות תמורת תשלום נמוך יחסית, סיימתי לימודי דולות ברידמן לפני כמה חודשים ואני בעלת נסיון רב בטיפול בתינוקות וליוויתי לא מעט יולדות עוד לפני היותי דולה. אשמח ללוות יולדות גם אחרי לידה (פוסט פרטום) בהדרכה, שמירה על התינוק החדש כדי לאפשר מעט שעות שינה, ובקיצור - להיות שם בשבילך. אפשר לחזור אלי דרך הדף או 052-8721933
אמא_של_דניאל*
הצטרפות: 25 יולי 2007, 13:03
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_דניאל*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אמא_של_דניאל* »

יוזמה חדשה....בריכת לידה בהשאלה.
בריכת לידה של INTEX, שרכשתי ללידת התינוק שלי... -והוא נולד בה בלידה נפלאה ורכה לפני קצת יותר משנה
ומצאה עצמה מאז כבר אצל שתי יולדות אחרות בהשאלה... גם שם ללידות נפלאות...
כמה שמחה הביאה לי הידיעה שעוד תינוקות נחבקו לראשונה בתוכה...
החלטתי להפוך את העניין להרגל - הבריכה תעבור לכל מי שתרצה בה...
בתמורה להבטחה לשמור עליה, לחטא אותה ולהחזירה בסיום השימוש...
אולי אפילו נוסיף איזה תוספת- כל יולדת תתרום משהו ליולדת הבאה אחריה...
לא משהו גדול, משהו קטן, עלים לחליטה, אולי משטחים סופגים שנשארו לה ואינה זקוקה להם, כובע לילוד..
לא חשוב מה - העיקר הזרימה.....
מה דעתכם? אני בדף הבית (והבריכה מוכנה לבאה בתור שצריכה בה)
ענ_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:34
דף אישי: הדף האישי של ענ_בר*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי ענ_בר* »

תגידו,
למישהי יצא ללדת ב"ביקור חולים"?
או שמעה על מישהי שילדה שם?
<עוד חודשיים כמעט, אבל צריך להתחיל להתארגן...>
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

מכירה (וירטואלית) מישהי שילדה שם בגלל שבכל בית חולים אחר היו שולחים אותה לקיסרי (לנל"ק עכוז). היא סיפרה לי שאם אין עליי איום של קיסרי (הם מאוד מאוד פרו-לידה-וגינלית) ממש לא כדאי להגיע לשם - אין ביות מלא ו"האחיות בתינוקיה לא מכירות מילה אחרת חוץ מתמ"ל".
אז ילדתי בעין כרם ואני ממליצה בחום (-:
א_תי*
הצטרפות: 14 יולי 2009, 17:59
דף אישי: הדף האישי של א_תי*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי א_תי* »

_תגידו,
למישהי יצא ללדת ב"ביקור חולים"?
או שמעה על מישהי שילדה שם?
<עוד חודשיים כמעט, אבל צריך להתחיל להתארגן...>_

ילדתי את בני השלישי בביקור חולים. (הבכור בהר הצופים והאמצעית בעין כרם)
זה לא נכון שאין ביות מלא, יש בהחלט.
יש גם חדרים פרטיים ב300 שח, והם נפלאים.
החאיות ניסו בהתחלה להגיד לי "תשני, ניתן לו בקבוק" אבל כשאמרתי להן שאין סיכוי, הן לא התווכחו, ונתנו לילעשות מה שרציתי.

הלידה עצמה היה מדהימה.
אין שםשום לחץ, אין שם שום טבלאות כמו בעין כרם של "איך צריכה להתבצע לידה".
המיילדת שקיבלה אותי כשהגעתי נשארה איתי עד סוף הלידה.
גם כשהשילייה לא יצאה בסוף, היא ישבה לידי וחיכתה בסבלנות...
יש לי המון מה לספר. את מוזמנת להתקשר אלי 0528915912
מני_קה*
הצטרפות: 11 אפריל 2010, 10:38

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מני_קה* »

מי יודע על יועצת הנקה ממש טובה בירושלים?
עדיף שעובדת עם כללית... דחוף
שלומית*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 16:37

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי שלומית* »

כבר כתבתי בעבר המלצה על יועצת הנקה שמאוד עזרה לי
עד היום אני מתקשרת אליה להתייעצויות מדי פעם
קוראים לה בברלי, מס' הטלפון שלה הוא 02-5844031 או 050-5601122
מני_קה*
הצטרפות: 11 אפריל 2010, 10:38

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי מני_קה* »

היא עובדת עם כללית? יש עוד המלצות?
נחמי_ויותם*
הצטרפות: 11 אפריל 2010, 11:53

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי נחמי_ויותם* »

המרכז להנקה שבבניין של ט.ר.ם בטיילת הוא הכי טוב בעיניי בגלל שרק שם יוכלו לתת לך מרשמים מרופא אם תזדקקי.
אני עברתי המון יועצות עד ששם קיבלתי טיפול מקיף ויסודי וגם פחות יקר מכל יועצת שהגיע הביתה
ענ_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:34
דף אישי: הדף האישי של ענ_בר*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי ענ_בר* »

תודה!
<נראה לי שפשוט נתחיל לסייר>
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי תמר_ס* »

בביקור חולים קשה עד בלתי אפשרי להניק. יש שם 0 תמיכה, משכנעים אותך שאת חייבת לישון, שאין לך חלב, לא מעירים אותך בלילה (אם את לא בביות, גם אם ביקשת), נותנים סימילאק בכמות כזאת שיממה התינוק לא מתעניין אח"כ בהנקה.
מזעזע ומרתיח.
יש שם מדריכת הנקה מקסימה. אבל מסביב יעשו הכל כדי שלא תניקי.
א_תי*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי א_תי* »

_בביקור חולים קשה עד בלתי אפשרי להניק. יש שם 0 תמיכה, משכנעים אותך שאת חייבת לישון, שאין לך חלב, לא מעירים אותך בלילה (אם את לא בביות, גם אם ביקשת), נותנים סימילאק בכמות כזאת שיממה התינוק לא מתעניין אח"כ בהנקה.
מזעזע ומרתיח.
יש שם מדריכת הנקה מקסימה. אבל מסביב יעשו הכל כדי שלא תניקי_

לי זה לא היה ככה בכלל.
הן ניסו. אמרתי שאנילא מסכימה בשום פנים ואופן שהילד שלי יגע בבקבוק, ולא היתה שום בעיה. לא הייתי בביות אלא בחדר פרטי, והן העירו אותי כמה פעמים בכל לילה (במך היום הוא היה איתי כמובן).
על מתי את מדברת? כי כל המחלקה שופצה, וגם הצוות עבר השתלמויות...כדאי לבדוק אם מה שאת מדברת עדיין אקטואלי...
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי שרון* »

באיזה שבוע כדאי ליצור קשר עם דולה?
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי שרון* »

ועוד שאלה, מצטערת על ההצפה.
מישהי נתקלה בבעיה להכניס דולה לאחד מבתי החולים בירושלים?
א_תי*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי א_תי* »

_שבת שלום
מחפשת קורס הכנה ללידה בירושלים.
אשמח לקבל המלצות על כל קורס שהוא.
גם בישובים סביב ירושלים.
תודה_

יש בינקותא.
בדיוק עכשיו הם פותחים קבוצה. שווה לך לבדוק שם. הוא נשמע ממש טוב!
ג'וי_יה*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 10:41
דף אישי: הדף האישי של ג'וי_יה*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי ג'וי_יה* »

_שבת שלום
מחפשת קורס הכנה ללידה בירושלים.
אשמח לקבל המלצות על כל קורס שהוא.
גם בישובים סביב ירושלים.
תודה_

אנחנו היינו גם אצל ג'וני וגם בפרפרים בבטן, במושבה.
ההמלצה שלנו פרפרים בבטן
בהצלחה!
יעלת_החן*
הצטרפות: 10 מאי 2010, 23:18
דף אישי: הדף האישי של יעלת_החן*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי יעלת_החן* »

מישהי נתקלה בבעיה להכניס דולה לאחד מבתי החולים בירושלים?

אני ילדתי עם דולה בהדסה עין כרם.
ממש לא היתה בעיה, להיפך, לדעתי זה עוזר להם (בד"כ המיילדות נמצאות ב-2 חדרי לידה לפחות במקביל)
היתה אפילו סיטואציה שגם המיילדת וגם הדולה עיסו אותי אחת מכל צד ועבדו בשיתוף פעולה מדהים.

שיהיה בהצלחה!
(ד"א, יש לי המלצה לדולה אם את צריכה)
יעלת_החן*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי יעלת_החן* »

לדעתי כדאי לחפש משבוע 30-32
לבדוק אם יש כימיה, אולי לבקש מהן עיסוי ניסיון...
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי אמא_בבית* »

שלום שרון, כדאי ליצור קשר עם הדולה כבר בשבוע 25-28 כדי להספיק להפגש איתה שלושה מפגשים. מפגש הכרות ועוד שני מפגשים של תנועה ללידה, דמיון מודרך או כל מה שהדולה הזאת נותנת. כדאי להכיר טוב לפני שהולכים עם מישהי ללידה.
לגבי בתי חולים בירושלים, לא נתקלתי בבית חולים שסרב להכניס דולה. זה עדיין קיים לצערי אבל יותר באזור המרכז.
אני דולה של דבש מסלע בשיטת ימימה. אם את רוצה לבדוק אפשרות ליווי שלי את מוזמנת לכתוב אלי ל: [email protected]
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי נעה* »

שלום לכן
אני בשבוע 21 ב"ה ובבירורים על דולה ועל קורס הכנה ללידה בירושלים.
האם אתן חושבות שכדאי לעבור קורס הכנה ללידה כבר אצל הדולה או שאין לכך כ"כ משמעות?
מישהי אולי מכירה את רחלי וינשטוק?(דולה)- מצאתי את שמה דרך האינטרנט ורציתי לשמוע המלצות..
כמו כן- למישהי יש המלצה על קורס הכנה ללידה טוב בירושלים? וכן יוגה להריון?
תודה!
א_תי*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי א_תי* »

_שלום לכן
אני בשבוע 21 ב"ה ובבירורים על דולה ועל קורס הכנה ללידה בירושלים.
האם אתן חושבות שכדאי לעבור קורס הכנה ללידה כבר אצל הדולה או שאין לכך כ"כ משמעות?
מישהי אולי מכירה את רחלי וינשטוק?(דולה)- מצאתי את שמה דרך האינטרנט ורציתי לשמוע המלצות..
כמו כן- למישהי יש המלצה על קורס הכנה ללידה טוב בירושלים? וכן יוגה להריון?
תודה!_

לגבי הקורס והיוגה, ממליצה לך לבדוק בינקותא.
יעלת_החן*

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי יעלת_החן* »

למישהי יש המלצה על קורס הכנה ללידה טוב בירושלים? וכן יוגה להריון?

ממליצה על "פרפרים בבטן" הקורס להכנה ללידה מאוד טוב וחוויתי
וגם שיעורי היוגה להריון של רחל נהדרים.
בהצלחה!
כינור_לשירייך*

לידה ומה שסביב בירושלים

רחלי ויינשטוק - אני לא מכירה אישית, אבל אני יודעת שהיא שייכת לאסכולת com]דמיון נובע content[/po]&view=article&id=56&Itemid=59 של עמית קדם. הנה מאמר שכתבה על לידה. תראי אם הסגנון מדבר אלייך.
בהצלחה!
חן*
הצטרפות: 16 יולי 2004, 00:41

לידה ומה שסביב בירושלים

שליחה על ידי חן* »

שלום לכולם, אשמח לעזרה. אני מתכננת ללדת בהר הצופים בירושלים. מחפשת המלצה על דולה או על מיילדת (על תקן תומכת לידה, למיטב הבנתי אי אפשר להביא מיילדת פרטית

דנית צור אלמוג. היא מדהימה. ניתן להשיג את מספר הטלפון שלה באתר פרפרים בבטן.
פלוני_אלמונית*

לידה ומה שסביב בירושלים

ממליצה על נינה בן שמחון ועל רותי דייויס, שתי דולות מדהימות רגישות ומקצועיות.
שיהיה בשעה טובה
שליחת תגובה

חזור אל “קהילות פנימיות והתפקדויות”