טוב רציתי לתרום קצת ממה שהספקתי לאסוף על בתי החולים בירושלים (אני לפני לידה ראשונה ורוצה ללדת טבעי ובעיקר פעיל!)
עין כרם - סיור בעין כרם לימד אותנו שאומנם יש קומות חדשות למחלקת יולדות אבל עדיין חלק מהיולדות צריכות אחרי לידה לבלות במזדרון לפעמים לכמה שעות לפעמים ליום או יותר, זה החלק שהכי מדאיג אותי וזה לא קורה בשלושת בתי היולדות האחרים בעיר (הר הצופים, שערי צדק וביקור חולים)
אני עושה קורס הכנה ללידה בפרפרים בבטן ושתי הדולות שם מאד ממליצות על חדר הלידה בעין כרם וטוענות שהצוות מאד גמיש. יש מקלחות ושירותים בחדרי הלידה מה שאין בהר הצופים (עשוי להיות חסרון גדול) ואילו בביקור חולים יש אפילו אמבטיה בחדר הלידה. דבר נוסף שחסר לי בעין כרם הוא שרפרף כריעה שכרגע יש רק בהר הצופים (בעין כרם כבר יותר משנה אמורים להפתח חדרי הלידה טבעיים בהם יהיה שרשפרף וגם ג'קוזי ומיילדת צמודה ושללל פינוקים כרגע לא ברור מתי זה יקרה)
יש חדרי קבלה חדשים נפרדים ונחמדים בעין כרם אבל גם בהם עלול להיות עמוס ואת גם יכולה למצוא את עצמך מעבירה שם את רוב השלב הראשון של הלידה אם חדרי הלידה עמוסים וזה מבעס כי אז אין לך מקלחת וכדור לידה להעביר עליהם את הצירים (בחירה שכל חברותי ממליצות עליה)
יש ביות מלא בעין כרם ואחות מחלקת יולדות בסיור בעין כרם מאד המליצה על ביות מלא.
ביקור חולים - באתי לסיור אבל היה להם קיסרי דחוף ולא יכלו להתפנות אז כדאי להרים טלפון לפני כי למרות שיש להם יום ושעה קבוע הם קטנים משאר בתי החולים וגם לציבור המאוד דתי שמגיע לשם כנראה פחות חשוב לבוא לסיור אז לא חיכו שם מיליוני איש כמו בסיור בעין כרם. בכל מקרה ממה שהצלחתי להבין החדרים חדשים ומאובזרים היטב. המיילדת הראשית מתגאה בלידות בלי חתכים וגם בלי קרעים לצורך זה היא רוצה שתלדי על הצד ולא מתלהבת מלידה בכריעה או על ארבע אבל טוענת שיש התחשבות ברצון היולדות. גם בחדרי יולדות יש סוויטות שהן כבר בחינם ועל בסיס מקום פנוי (כנראה כשגבו תשלום לא היתה דרישה) אין ביות מלא רק חלקי והמדיניות שלהם זה לשים את התינוק אחרי לידה בנורת חימום הנוראית הזו במקום שישאר צמוד לאמא. הם לוקחים את התינוק ועושים לו הכל לפי הספר חיסונים טיפות עיניים ומקלחת (זה נכון גם לעין כרם אבל אפשר לא לחתום על זה ובביות מלא בעין כרם עושים הכל בנוכחותך)
****שימי לב - למי שכבר עברה שבוע 36 ויש לה סיכוי למנח עכוז יש אמת בשמועות בביקור חולים מיילדים עכוז בלי קיסרי!
שערי צדק - חוץ מזה בשערי צדק לא הייתי בסיור אבל מדודתי שילדה שם לפני חודש וחצי היא היתה מאד מרוצה אבל היא לא חיפשה לידה פעילה, מבחינת נוחות היה לה נפלא חדרי לידה חדשים, שקט בשישבת, אסור להביא אוכל מבושל אז לא מגיעה לשם אוכלוסיה ערבית (סליחה עם זה נשמע לא הכי פוליטקלי קורקט אבל לה היה נעים עם זה) וזה המקום עם הכי הרבה לידות בירושלים וגם פי שניים חדרי לידה מאשר עין כרם (12 חדרי לידה לעומת 6 בעין כרם)
הר הצופים - לא הייתי ואני נוטה לפסול בגלל שאין מקלחות ושירותים בחדר לידה אבל חברה שלי שלומדת רפואה ונכחה השנה שם ב40 לידות מאד ממליצה ואומרת שצוות חדר לידה מקסים ומתוך 40 לידות היא קודם כל לא ממליצה על שיכוך כאבים בניטרוס אוקסיד (גז צחוק) והיתה ב2 לידות בכריעה (יש להם שרפרף מיוחד כמו חצי אסלה שיורדים אליו ככה לקראת סוף השלב השני שהתינוק כבר יוצא) ואמרה שזה נראה לה הכי טוב ומהיר, מישהי אחת אפילו עשתה זאת על אפידורל (לא ברור לי איך...)
לגבי, אני מתכוונת לחכות בבית כמה שאוכל ואז לברר איפה פחות עמוס בהר הצופים או עין כרם, אני מעדיפה עין כרם כי זה קרוב אלי וכאמור.. המקלחות
בכל מקרה שיהיה לכולנו בהצלחה
ושנה טובה