לאורה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
סביח בלאפה אף פעם לא ניסיתי. הכל טעים בלאפה. פעם לפני עשור וחצי ידיד שלי קפץ אליי ורצה משהו מתוק, חיממתי לו לאפה על מחבת רותחת ושפכתי זרזיפים של דבש. על תקן מופלטה
![;) ;-)](./images/smilies/blink.gif)
, כל עוד לאפה היא טרייה וחמה הכל הולך. הייתי קונה לאפות הביתה
..
כוסמת אני גם לא סובלת מדהים שזה אכיל. אבל בדקתי בגוגל בעקבות מה שכתבת נשמע מדליק קרפ... ובאמת פשוט! ומלא ברזל! בכל זאת גם קראתי משהו על רגישות לשמש בגלל כוסמת עדיף שלא כולנו פה רגישים מאוד גם ככה.
אבל נתת רעיון לייצר קרפ ממזונות אחרים וגם אני אוהבת אבקת קארי. מה שכן יש טורטיות מוכנות נהדרות שאני לפעמים מגלגלת לתוכן מה שלא יהיה.
האמת שדיאטה ושינוי תזונתי בכלל מחייב ראש פתוח.בימינו גם יש המון מוצרים מהממים. היוגורט החדש למשל עם 20 גרם חלבון מנה ענקית במרקם של מוס סמיך ממש שווה ורק 130 קלוריות.
כריספיות שהן תענוג ולפעמים מחליפות לחם...
יש המון. אטריות קונג'אק שזו הברקה, אצות נורי שאני מגלגלת עם ירקות וחביצה בלי אורז וטובלת ברוטב סויה.
לגבי לאפה אין תחליף ללאפה עמוסה כל טוב משיפודייה. חלק מהטעם זה גם כמות השומן הבלתי נגמרת כולל הסלטים. הדיאטה הזו ובכלל בשנים האלה עשיתי כבר שתיים וזה המון (לא עשיתי דיאטות מהתיכון), נוזה נובע מהרצון להיות פחות כבדה פיזית ויותר בריאה. זה בא ממקום של בריאות בעיקר, וגם יופי אבל זה שולי- ובכלל שזה מגיע מבריאות קל לי יותר לוותר על לאפה וכל מה שבפנים כי כמויות השומן באמת ענקיות. לא מוותרת בכלל, כשהשינוי שלי יהיה מבוסס אני כבר אתפנק פעם ב... בדבר האמיתי, בינתיים שמחה בשמחתך ובשמחת אחרים
יום 168 לאתגר
הילדים בבית בימי שישי אין מסגרות.
לא סתם אני כותבת על אוכל כל כך הרבה.
אחרי שבוע החזקתי בלי לבשל יותר מביצים טוסטים פסטות ולקצוץ סלט - היום יצא השד מהבקבוק
![:D :-D](./images/smilies/hilarious.gif)
על הבוקר - השריתי חומוס בקערה כדי לבשל בעוד יומיים. ואידיתי דלעת בסיר- כדי לשלב בבלנדר עם תמר וחלב קוקוס, הפשרתי עוף לערב שדיכנס לסיר עם בצל ותפוחי אדמה, הכנתי מרק ירקות שאכלו עם שקדי מרק, וסיר קטנטן של שני ממולאים (!) (שזה סוג של מטמורפוזה שעברתי, לבשל בקטן, אחרי שזרקתי בתחילת השבוע סיר ענק מלא בכל טוב) לבן שלי שאוהב. סופסוף אפשר לומר שחצי סיר נטרף
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
חוץ מזה בישלתי עוד ירק לנשנש, וכמובן לארוחת בוקר הכנתי כריכים, חביתות וירקות חתוכים.
בערב אכין גם סלט מבושל, פסטה, סלט חי.
נראה לי שפעם בשבוע הולך טוב יום אחד כזה. והכלים הכל נקי איזה כיף. נראה לי שאם מתחילים לבשל כשהכיור נקי נוטים לשמור על זה יותר.
לגבי אתגר הניקיון - ניקיתי שירותים, טיאטתי בסלון, וכל היום כלים תוך כדי והכיור מבריק.
מה שאהבתי זה שאת הסיר של התירס אחרי שסיימתי, שטפתי אטתו בקצת מים ובישלתי את הדלעת, ואז הוצאתי אותה ובאותו סיר בישלתי את מרק העוף. ולזה ייקרא חסכון בכלים!