שאלה לגבי ילד יותר גדול, בן 5+. ממש אשמח לשמוע ממשפחות שעמו בפני מצב דומה...
עד היום גדלבבית והכל היה מצוין. יש לו אחות גדולה, שנכנסה לבי"ס בגיל מאוחר יחסית (לבקשתה) אחרי שנים שגם היא היתה בחנ"ב,
ואיתו התנהלנו במפגשי חנ"ב.
בזמן האחרון קרו כמה שינויים משמעותיים- קבוצת החנ"ב שלו הידלדלה מאד, ויש הרבה פחות ילדים בגילו והרוב יותר קטנים.
כמו כן, חבר טוב (גם בבית) שהיה לו בשנים האחרונות והיה סוג של עוגן- מבחינת זה שהיו מבקרים הרבה זה את זה ומבלים ביחד, בחודשים האחרונים חלה התרחקות ביניהם מכל מיני סיבות
חברים אחרים נכנסו למסגרות, הקשר נשמר אבל הרבה יותר בדלילות, בעיקר כי הם עסוקים ועמוסים, בקיצור- יש לו הרבה פחות מבחר חברתי.
הוא מאד אוהב לשחק עם חברים, אך לוקח לו זמן ליצור קשרים, וכעת הוא בחוסר.
והנקודה העיקרית- אני בהריון וצפויה ללדת במהלך השנה...
לאור כל זאת ביחד, וגם לאור שחיקה מסויימת אצלנו משנים רצופות של גידול ילים בחנ"ב (בזמן שישבתי על מחצלות במפגשי חנ"ב בעשור האחרון- כבר הייתי יכולה לסיים דוקטורט
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
)
רשמנו אותו לגן.
גן פרטי, נראה נחמד.
הלכנו כמה פעמים יחד איתו, והוא שיחק שם והיה בסדר גמור אבל אמר בפירוש שלא רוצה ללכת לשם, בטח לא בלעדינו.
הוא מכריז שילך לבי"ס בגיל שאחותו הלכה...
אנחנו בהתלבטות גדולה כרגע, כי צריך להודיע לגן ולשלם- או לא.
מאד מתלבטים...
מצד אחד הגן נותן פיתרון מפתה של מענה לחברה וגם יקל אולי עליו ועלינו אחרי הלידה,
מצד שני, הוא לא ממש בעניין ולא היינו רוצים לכפות עליו. מה גם שאנו לא סגורים על זה- אחותו כאמור דילגה על שלב הגן, והמפגש האחרון שלנו עם הקונספט היה לפני יותר מ30 שנה...
יש בנו חלק שאומר שההתמודדות עם אח חדש תהיה לו אולי יותר מדי יחד עם הסתגלות לגן (למרות שהלידה תהיה כמה חודשים אחרי תחילת השנה)
ושעדיף לשמור אותו קרוב.
מצד שני, לא ממש רואה איך נוכל לצאת איתו למפגשים בחודשים הראשונים אחרי הלידה,
אני חוששת שהוא יטפס על הקירות, הוא כבר לא פעוט וזקוק לחברה וגירויים, ואני חוששת שאחרי הלידה אהיה מותשת מדי ועסוקה בתינוק החדש
והחסך שכבר עכשיו אנחנו מרגישים אצלו בחברה- יהיה מתסכל מדי, ואולי יוביל למתח גדול מדיי אצל כולנו...
מנסיוני אחרי הלידה הקודמת (שלו)- הייתי זקוקה להרבה זמן של מנוחה ושקט,
ואני ממש לא מהאימהות שמגיעות למפגשים שבוע אחרי הלידה עם תינוק חדש במנשא...
אשמח לעצות ממי שהגיע עד כה
ובמיוחד לשמוע מנסיון של משפחות אחרות שעמו במצב דומה