מתכוני ירקות

אנונימי

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אנונימי »

הציצו גם ב מדור מתכונים | מתכונים לירקות שלא מקובל לאכול חיים

{מתכוני תרד {סלט תרד גבינות וטונה
בסיס:
מאדים תרד ( כ250 גר' - זה נראה המון, אבל כשזה מתאדה, זה משחרר המון נוזלים ומצטמק) ב חמאה או שמן זית), מוסיפים שום חתוך קטן או כתוש, משהו כמו 2 שיניים לכמות של מחבת בינוני.
מלח ופלפל לפי הטעם
וריאציות:
להוסיף חתיכות גבינה מלוחה או גבינה קשה אחרת ( קשקבל הולך מצוין, ברינזה, חלומי שמטגנים לפני אידוי התרד וכיו"ב)
ו/או טונה ו/או סלמון מעושן
ו/או ביצה

טעים לאללה!!!

{פשטידת תרד מצוינת תוכלו למצוא ב מתכונים לפשטידות

{ אנטי פסטי
מוצרים:
בטטה: מקלפים וחותכים לפרוסות של עד חצי סמ'
בצל סגול: חותכים לשמיניות (לא צריך לקלף)
פלפל אדום / צהוב/ כתום : חותכים לפרוסות בעובי של עד סמ'
פטריות:שלמות או חצויות לשניים
שום שלם:מקולף רק מקליפתו החיצונית ולא מפורק
ארטישוק ירושלמי: רחוץ וחתוך לפרוסות עבות
עגבניות שרי: חצויות

המתכון מאד גמיש. מכל אחד מהמוצרים אפשר לשים כמות לפי החשק או לא לשים בכלל..

מסדרים הכל יפה בתבנית (כל ירק בנפרד - זה יותר יפה). מזליפים שמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ובפלפל שחור טחון.
מכניסים לתנור בחום של כ- 200 מעלות למשך כשעה. התבשיל מוכן כאשר הבטטה רכה ומוכנה לאכילה. ייתכן שהירקות האחרים יחרכו קצת או ישארו טיפה קשים - זה לא משנה, בכל מקרה זה טעים.

אפשר לאכול חם או קר. זה יכול להיות ארוחה קלה, תוספת למנה עיקרית, צלחת על מזנון, מילוי לסנדביץ' (עם גבינה / נקניק..), נשנוש ליד כוס יין או בירה וכו'.. מעולה לפיקניקים ולבראנצ'ים שמטילים עליכם להביא משהו ולא בא לעבוד קשה..

הערות:
אם שמים פטריות צריך לשים שלא יתייבשו יותר מידי.
תבלינים - אפשר להוסיף אחרים

{ פשטידת קישואים
חותכים קישואים לאורך לאצבעות.
מכינים בלילה: חלב, קמח, מלח, פלפל (לא הצלחנו להזכר אם יש ביצה, נדמה לי שלא). צריכה לצאת די דלילה - נגיד - משהו בין פאנקייקס לבלינצ'ס, יותר קרוב לבלינצ'ס.
טובלים, מטגנים, שמים בקערה: שכבה קישואים, שכבה גבינה צהובה מגוררת...

{ מתכון לממולאים - קישואים, עגבניות, פלפלים ואם רוצים אפשר גם תפו"א

רכיבים :
5-6 בצלים קצוצים

3/4 קופסאת עגבניות מרוסקות (אלה של ה-800 גרם)
  • צרור גדול של שמיר
  • צרור גדול של כוסברה
  • צרור גדול של פטרוזיליה
יש לקצוץ את התבלינים

כוס אורז

עגבניות, פלפלים, קישואים, ותפו"א מרוקנים מהתוך שלהם.

פלפל שחור גרוס טרי, מלח, פפריקה אדומה

רוטב עגבניות (צריך להכין כמות כפולה אם הולכים לפי הכמויות הירקות שנתתי כאן):
מחממים מעט שמן זית + 2 כפות קמח + רסק עגבניות (מקופסא! אחרת זה לא אותו דבר), מוסיפים מים, מלח ומי שרוצה גם א. מרק עוף.


אופן ההכנה :
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את האורז, העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים.
ממלאים את הירקות עד ל- 3/4 (האורז מתנפח בזמן הבישול).
מניחים בסיר עם רוטב עגבניות, מכסים ומבשלים עד להתרככות כ-3/4 שעה.


הערות :
קישואים ועגבניות - לא קלופים!, תפו"א - כן.
לקישואים (ולתפו"א) כדאי לחתוך חלק קטן מהתחתית כדי ליצב אותם בסיר. את הקישואים מרוקנים בזהירות עם כפית. להשתדל לא לקרוע את הדפנות. אם הקישואים מאוד גדולים אני חותכת אותם לשניים.
הנה כמויות של הירקות כפי שיצא לי היום: 13 עגבניות, 8 קישואים עגולים (הם גדולים מאוד, בגודל של עגבניה גדולה), 8 תפוחי אדמה).
אצלי יוצאים 2 סירים מלאים בממולאים ומספקים אוכל ל-5 ימים למשפחה שלמה שזוללת אותם.

טיפים :
כדי לדאוג שהתפו"א, הקישואים, העגבניות והפלפלים יהיו בערך באותו גובה בסיר. כלומר, שלא יקרה מצב שהקישואים יהיו גבוהים מאוד ביחס לשאר הירקות כדי שהם יוכלו להתבשל לגמרי.
במהלך הבישול לפתוח את הסיר ועם כף, להעביר חלק מהרוטב שנמצא בסיר, על הממלואים עצמם.
אתמול ניתקלתי בקישואים עגולים (ממש בגודל של עגבניה) - הם נראים לי אידאלים למילוי, אם כי אפשר כמובן, גם את הרגילים.

{מרק דלעת מדהים!

מטגנים בשמן זית (או בחמאה, אם רוצים) בצל גדול אחד ואחרי מספר דק' והזהבה, גם כמה שיני שום (לפי הטעם).
מוסיפים 1/2 כוס יין לבן יבש ונותנים לבעבע
מוסיפים לטיגון חתיכת דלעת נאה (1/2 ק"ג ?) חתוכה לקוביות
מערבבים כמה דק' ומוסיפים מים שיכסו את הדלעת (כליטר).
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים עד להתרככות הדלעת.
עכשיו מוסיפים גביע שמנת מתוקה / חמוצה או לאלו שאינם אוכלים מוצרי חלב כוס חלב קוקוס / שמנת מחלב סויה (בחנויות טבע).
טוחנים במערבל ידני בסיר עד למרקם קרמי חלקלק ביותר, מביאים לרתיחה, ממליחים ומפלפלים, אפשר גם למסקֵט , אם אוהבים.
מביאים שוב לרתיחה ובסוף מוסיפים מיץ מ- 12/ לימון.
ו...זהו- טעים לאללה.

אפשר גם להשתמש כ"רוטב" לדגנים / קטניות / בשר וכו'.

{
אתר מתכונים (ועוד) של מועצת הירקות.
מניסיוני, המתכונים שלהם מצויינים.
אפשר לחפש מתכון לפי ירק, סוג תבשיל רצוי, וגם לפי תבלין, במקרה שחבילת קורנית ממצמצת אליכם ממדף המקרר, ומחכה לגאולה..
יש גם נתונים תזונתיים על ירקות.
מתכוני ירקות
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נטע_ש* »

מחפשת מתכון קלאסי של מרק ירקות ל קוסקוס
כלומר משהו אוטנטי ונימוח כמו במסעדות הפשוטות והמשובחות
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ורד_לב* »

טוב, ככה אני עושה בד"כ. זה בטח משתנה מפעם לפעם, כי אני לא ממש עובדת עם מתכונים.
מטגנת בשמן זית בצל קצוץ, שום, אפשר גם ג'ינג'ר (אם בא לך ואת אוהבת וכו'). מוסיפה חתיכות גזר (גודל- איך שבא לך, לגבי הכל. לפעמים בא לי קטנים יותר ולפעמים גדולים...), קוביות דלעת, בטטה, תפו"א וכמובן מערבבת הכל, אפשר גם קישואים, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי, דלורית כרובית וכו' (לפי העונה, הטעם והחשק).
אחרי מספר ערבובים טובים כאלה, מוסיפה מים (טוב, נו, גם כאן תלוי אם בא לך דליל או סמיך יותר. יש כ"כ הרבה משתנים, sorry שאין לי משהו ממש פשוט).
כשהמים רותחים אני מוסיפה תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קארי (אני אוהבת, לא חייבים), כמון מערבבים ומקטינים את האש.
אחרי כ- 1/2 שעה בודקים את רכות הירקות, טועמים, מתקנים טעמים (מוסיפים, משפרים, מחדדים וכו') ו...זהו.
אה, בנוגע לחומוסים, אני אוהבת לבשל אותם בנפרד ולהוסיפם למרק אחרי שהם כבר מרוככים.
אפשר לעשות ואריאציות על המרק הזה בתוספת של עדשים אדומות / בכל צבע אחר, גריסים, כוסמת וכו'.

שיהיה בתאבון חורפי!
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נטע_ש* »

תודה רבה ורד
המתכון שלך דומה פחות או יותר למה שאני עושה בדרך כלל, ועדיין לא יוצא לי טעים כמו במסעדות המרוקאיות... :-S
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ורד_לב* »

אני מתארת לעצמי שזה עניין של תיבול מסויים. נסי לשנות תבלינים, להוסיף ולחדד אותם, עוד חריף, עוד פיקנטיות? אם יש לך מקום שאת יודעת שטעים בו, פשוט תשאלי איך הם עושים, מה הבעיה? בד"כ אין בעיה לספר...
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

המסעדה, הזכרת שתפו"א יוצא מגעיל מהקפאה. טוב, אז תלוי איך מוציאים.
אני הפשרתי על השיש, וכשרציתי לחמם, עשיתי רוטב של ממולאים (בצל מטוגן, עגבניות ורסק עגבניות, עם קצת מים) ואליו הוספתי את תפו"א. יצא פנטסטי.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

יש לי מתכון בולגרי בשבילכם.
קוראים לזה: אַפּיוּ.
2 ראשים של שורש סלרי +העלים שלו
2 גזרים גדולים
2 לימונים...
פורסים את הגזר והסלרי לפרוסות בעובי חצי ס"מ , מוסיפים את העלים חתוכים קטן,
שמים מלח לפי הטעם, מכסים במים ומבשלים עד שמתרכך..
אחרי שמכבים את האש שמים שמן זית ומיץ משני הלימונים...
טעים חם או קר ובכלל... חבל על הזמן!
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

והכי קטע, בדיוק שקמתי לערבב את האפיו גיליתי שנגמר לי הגז!!! S-:
עכשיו נצטרך להתאפק עד יום ראשון!! 9-:
וזה האפיו הראשון החורף הזה....
אלונה_רוטר*
הודעות: 248
הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אלונה_רוטר* »

אשמח לקבל מתכונהי דלעת (חוץ ממרק).
אמא_מתחדשת*
הודעות: 242
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אמא_מתחדשת* »

מצטרפת לבקשה של אלונה - מתכוני דלעת (חוץ ממרק)ץ אולי פשטידה?
סבתא_מתנות*
הודעות: 196
הצטרפות: 28 אוגוסט 2003, 14:46
דף אישי: הדף האישי של סבתא_מתנות*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי סבתא_מתנות* »

יש לי מתכון טעים לדלורית. יכול להיות שהוא מתאים גם לדלעת:
מטגנים בצל קצוץ גס בשתי כפות שמן עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים לבצל דלורית מקולפת, נקיה (ללא גרעינים) וחתוכה לקוביות. מאדים בסיר מכוסה על אש נמוכה, והופכים מדי פעם את הדלורית שבסיר עד שגם הדלורית משנה צבע. מטבלים במלח, בפלפל ובקנמון. שופכים על הדלורית שבסיר מים רותחים כך שכל הדלורית תהיה מכוסה ומנמיכים את האש. כשנגמרים כמעט המים והדלורית רכה המעדן מוכן.
אם מישהו ינסה מתכון זה עם דלעת, אשמח לשמוע על התוצאות.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מאפינס דלעת. מתכון אצל המסעדה (לא סתם קוראים לה ככה).
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

תבשיל דלעת ערקי ( שהולך עם קובה אבל זה בפעם אחרת)

בעיקר בראש השנה כדי לסמל שנה מתוקה
ובימי שישי בצהריים

מטגנים בצל (חצי או שלם)
מגרדים עגבניה ומוסיפים
מערבבים
מוסיפים כפית עד כף רסק עגבניות, מלח, פלפל
מערבים מטגנים קצת
מערבבים 2 כוסות מיים עם חצי לימון סחוט וכף סוכר
מוסיפים לסיר ומערבבים (יש שמוסיפים צימוקים )
מרתיחים
טועמים ומתקנים לפי הטעם ( צריך לצאת חמוץ- מתוק)
מוסיפים את נתחי הדלעת ומרתיחים (ואז מוסיפים את הקובות )
ממניכים את האש עד לריכוך סופי

מגישים עם אורז

אחלה
מיכל_מ*
הודעות: 580
הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיכל_מ* »

מבשלים קוביות דלעת עם מעט מאוד מים, קצת מלח, כפית סוכר חום, מעט שמן זית או חמאה: מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין עד שמתרכך מאוד. מכינים אורז (עדיין לא ניסיתי עם מלא), ומועכים את הדלעת עם מזלג (היא מתפוררת בקלות כשהיא רכה) לתוך האורז.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

עוד כמה מתכוני דלעת מ YNET
וראיתי במקום אחר שמישהו כתב שניסה את הריבה ויצא מעולה
דגנית*
הודעות: 55
הצטרפות: 19 ספטמבר 2002, 16:30

מתכוני ירקות

שליחה על ידי דגנית* »

מ מ ר ח ד ל ע ת
מאדים בשמן תירס קוביות דלעת , מפזרים מעט מלח גס, מכסים
את הסיר , מנמיכים את האש ומדי פעם פותחים לעירבוב קל.
כשהדלעת מתרככת מועכים וממשיכים באידוי עד שהמחית סמיכה
כשעה וחצי.
מכבים את האש ומוסיפים 3 או4 כפות טחינה גולמית.
זה נפלא, נפלא וגם מאד מזין ובריא.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

יש למישהו מתכון למג'דרה של אורז מלא ועדשים ירוקים?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

נדמה לי שאביב חדש נתנה פעם מתכון למג'דרה. התאימי את כמות המים וזמן הבישול לאורז מלא.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

נכון, נתתי מתכון כזה. נדמה לי שכדאי להשרות גם את האורז המלא לפני הבישול.
עידית*
הודעות: 140
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

מתכוני ירקות

שליחה על ידי עידית* »

מרתיחים כמה דקת חתיכות תפוחי אדמה כרובית ורצועות גזר . על תבנית של תנור שופכים שמן זית מפזרים מלח גס, פלפל שחור, שיני שום ובצל. מוציאים עם מרית את הירקות שהתרככו קצת - עם מרית, כך אפשר להשתמש במי הבישול כציר למרק או להקפיא להזדמנות אחרת. הופכים קצת את הירקות בתבנית מוסיפים כמה ענפי רוזמרין או כל תיבול אחר שאוהבים ולתנור לחום בינוני נמוך עד שמוכן.
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הודעות: 217
הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא* »

ממחר דיאטה

למי יש תבשילי ירקות לא משמינים- גזר קישוא וחבריהם?
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

יש לי הרבה סלק עם העלים והכל, אורגני. יש רעיונות מה להכין ממנו?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אפשר כמובן מרק סלק, או סתם סלק מבושל שמגררים או חותכים לקוביות קטנות.
אמא_מתחדשת*
הודעות: 242
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אמא_מתחדשת* »

סלט סלק חי ותפוח
חומרים:
סלק
תפוח
שומשום מלא (או לא)
עירית (אם יש)
שמן זית
מיץ לימון מלימון אחד
מלח
פלפל שחור

הכנה:

בחלק הדק של הפומפיה מגרדים את הסלק
בחלק העבה מגרדים את התפוח
קוצצים את העירית ומוסיפים
מפזרים שומשום מטבלים מערבבים ואוכלים בתאבון

אפשר גם לבשל את הסלק ולעשות ממנו סלט (קוביות) או פרוסות עגולות. לטבל בשמן זית מיץ לימון מלח פלפל כמון ופטרוזיליה. היתרון של הפרוסות העגולות שהן מתאימות גם בסנדויץ.

את העלים של הסלק אני פשוט מוסיפה לסחט ירקות. אני מניחב שאפשר גם פשוט להתיחס אליהם כמו לתרד ולעשות תבשילים (לזה אין לי מתכונים)
מיכל_שרייבר*
הודעות: 78
הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 09:24
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שרייבר*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיכל_שרייבר* »

הערה למג'דרה ולאורז מלא:
אני מבשלת את האורז המלא לפני שהוא נכנס למג'דרה וגם לפני כל שימוש אחר במתכון שיש בו עוד דברים.
כמו שעושים באורז פרסי, שיש לו שני שלבים, שלב של בישול בהרבה מים ואחר כך הוצאה למסננת והחזרה לסיר עם עוד ירקות או תבלינים, ובלי מים בכלל. זה מסדר מצוין את הבדלי זמן הבישול.
נינה*
הודעות: 345
הצטרפות: 01 נובמבר 2002, 19:58

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נינה* »

הרבה סלק
אין דבר טעים יותר ממרק קובה אדום מתקתק ומלא סלק
טוב אני לא כותבת מהר וזה קשה ואני גם לא ערקית,טוב אולי מחר אני אכתוב את המתכון
אני לא אוכלת בשר אז הקובה ממולה בסויה גרוס מתובל כמו בשר אבל אפשר לעשות אותו הדבר עם בשר
כמובן בטח כל העירקים אוכלי הבשר מגחכים כרגע
אם יש ביקוש אכתוב . יש ביקוש????
סמדר_נ*
הודעות: 2106
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי סמדר_נ* »

בטח!
>בלי בשר, אם אפשר<
עידית.ק*
הודעות: 38
הצטרפות: 06 מאי 2004, 14:20

מתכוני ירקות

שליחה על ידי עידית.ק* »

מתכון קליל וטעים נורא...
שועית ירוקה עם שום טרי וכמה עלי מרווה קטנים, מלח, פלפל שחור גרוס - לטגן הכל יחד בשמן זית על אש קטנה , להוסיף את השום לקראת הסוף כדי שלא ישרף.
נינה*
הודעות: 345
הצטרפות: 01 נובמבר 2002, 19:58

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נינה* »

ניסיתי להכין השבוע קובה אבל הם מתפרקים אולי יותר טוב ערקית למתכון ואני אתן את המילוי הצימחוני
יש איזו אסלית בסביבה אם כן למה הקובה מיתפרקים לי????
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

יו אני אלופת הקובה אבל לא יודעת להגיד לך כמויות,ומה היחס בין בסולת למיים.
גם מאוד תלוי איך את לשה את הבצקונים.
כלומר פותחת אותם על האצבעות.

אני סתם עצלה לכתוב.

אבל אני מאוד רוצה לכתוב פה דף מיוחד לתכונים הנפלאים של אמא שלי שלכולם יש טעם ערקי משובח .ועם כל מיני טיפים וסודות קטנים.

יש לי המון פתקאות ודפים של מתכונים משהו כמו:
יום שישי בבוקר טלפון לאמא : אמא איך מכינים סלונה?
אמא יצא לי חמוץ מידי מה עושים?
אמא למה הרוטב אדום מידי?
איך פותחים את הבצק של הקובה ?
איך הבסבוסה יוצאת מבריקה?

אולי אעשה את זה לפני שכח הנכס היקר הזה ילך לאיבוד.
אולי אוציא את זה בחוברת ואתן לה? לביתי? לנכדיי?



זו השעה....התחלתי להסחףףףףף
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

דרך אגב אני צמחונית ובקובה אני ממלאה בטחון של טבעול או פטריות מרוסקות גס.
כשהתיבול נשאר אותו הדבר.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מיץ, לפני כמה ימים נזכרתי בחוברת מתכונים שהכנו לסבתא שלי לכבוד יומהולדת שבעים.

זה הלך ככה: ישבנו כמה ילדים ונכדים, כתבנו שמות של איזה 30-40 מאכלים שהיינו רוצים לתעד, אחכ אני באתי אליה וסיפרתי לה כלמיני שקרים (שזה בשביל פרויקט בלימודים. בדיוק למדתי בתדמור) בשביל שהיא תשב איתי ותיתן לי את כל המתכונים (לא שיש בעיה לקבל ממנה מתכונים, אבל רצינו לעשות לה הפתעה עם הספר).

ערכתי את המתכונים ושיבצתי ביניהם סיפורים משעשעים שסיפרו בני המשפחה (השתדלנו שזה יהיה קשור למאכלים עצמם) וגם שילבתי תמונות מההיסטוריה המשפחתית ועוד תמונות שגנבתי מספרי בישול אחרים.

אחותי (שהיתה אז גרפיקאית) הכינה לנו שער קדמי ואחורי, המדפסת עבדה שעות נוספות והאיש בחנות כרך לי את ההדפסות לחוברות נחמדות.

כל הילדים והנכדים קיבלו עותק (והפסיקו להטריד את סבתא עם שאלות "איך עושים") וגם סבתא קיבלה כמה עותקים לחלק לאנשים שהיא חפצה ביקרם.

את יכולה לנחש כמה היא התרגשה.

בקיצור, נזכרתי בכל זה וחשבתי לי - יואו... איך בא לי שוב.
רוצה שאעזור לך עם הפרויקט הזה של תיעוד המתכונים של אמא שלך?
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

יו איזה רעיון נפלא!!!!!!

אמא שלי חוגגת שבעים בספטמבר!!

ואנו באמת חושבים לעשות משהו וזה פשוט רעיון מתאים מאוד מאוד!!!!
עוגיה, אשמח מאוד מאוד לעזרתך!
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

סלט אבוקדו מיוחד באדיבות
http://www.alokhealth.com
מאתר שמעודד תזונה של אוכל חי

2 כוסות אבוקדו
כוס וחצי עגבניות
חצי כוס פלפל צהוב
חצי כוס כוסברה
מיץ מלימון אחד
2 כפות טחינה גולמית
4 כפיות שמן פשתן
רבע עד חצי כפית מלח ים לא מעובד
כפית כמון
כפית אבקת שום
קצת פפריקה חריפה לפי טעם (או tasbaco sauce לפי בחירה)

לרסק את האבוקדו בקערה להוסיף את שאר הירקות חתוכים. לערבב היטב. להגיש עם ירקות או בתוך עלי חסה או כרוב
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיכל* »

מבקשת מתכון לפנקייק כוסממת - מתכון צרפתי)
יוחנן_בצק*
הודעות: 341
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

ממש עכשיו זו העונה של הארטישוק הירושלמי (עונה לא ארוכה במיוחד)
ירק מאותגר קילופית, נראה כמו הכלאה של גזר מלוכלך וג'ינג'ר עם מהמורות ופלולות.
אבל הטעם..
האתגר לקונה הוא לבחור את אלה שיאבדו הכי פחות בזמן הקילוף.

הכי פשוט:
לקלף. לבשל 15-20 דקות במים עם מלח. לבזוק מלח ופלפל. לאכול עם הידיים. ללקק את האצבעות
גם נורא פשוט:
לקלף. לפרוס לטבעות בעובי 1-2 ס"מ. לטגן בשמן זית עם מעט שום כתוש. חצי דקה לפני שמורידים מהאש
להוסיף עירית קצוצה ומיץ לימון, לערבב ,מלח פלפל, ולהגיש.
מרק:
שוב לקלף (בעצם תמיד), לבשל חתוך יחד עם צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים, גזר קצוץ, 2-3 שיני שום קלופות,
לבשל עד שמתרכך. לרסק במעבד מזון או במקל הפלאים שמשפריץ על הקירות, עד שהכל מחית ירקרקה, סמיכה הומוגנית ומאושרת.
להוסיף שמנת מתוקה, לערבב עד שנטמעת, מלחפילפל, לכבות ולאכול עם טוסטים.
(מותר לשתות עם קולות)
במקור המתכון הוסב ממרק תפו"א עם רביכה, אבל חז"ל מצאו שהמרק מסתדר מעולה בלי רביכה, ואם אפשר לדחוף קצת שמנת מתוקה - מה רע?

ירק מלכותי.
וזה לא בגלל שהוא ירושלמי. בחיי.


<דוחה על הסף אפליית ירקות על בסיס גיאוגרפי>
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

חציל ברוטב
כדאי לטגן יותר מחציל 1
לפרוס 3 חצילים בינוניים
לקלף את הקליפה
לטגן בשמן חם
להניח על מסננת וללחוץ שעודפי השמן יצאו
בסיר נקי לטגן במעט שמן 3 שיני שום כתושות
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות
מלח,כמון,פלפל שחור ומעט פפריקה מתוקה
1 כוס מים
4 כפות חומץ
להכין רוטב ללא גושים,לערבב עד שרותח
להכניס את החצילים המטוגנים לרוטב ולמעוך עם המזלג
התערובת צריכה להראות כמו ריבה.
(לבשל בערך 5 דקות) לכבות את האש.
מאוד מתאים למריחה על לחם.. בתיאבון
סלט_חצילים_קלויים_בטחינה_באבא_גנוש*
הודעות: 1
הצטרפות: 17 יוני 2005, 18:53

מתכוני ירקות

שליחה על ידי סלט_חצילים_קלויים_בטחינה_באבא_גנוש* »

תקציר: שורפים על האש, ומערבבים עם טחינה, שום,לימון.

דוקרים את החציל במזלג (לא קולפים) ומניחים אותו ישר על האש של הכיריים. זה די מלכלך את הכיריים, אלא אם יש מתקן, שהוא חתיכת ברזל עם חורים. אפשר גם לכסות את הכיריים באלומיניום על הכיריים, או לנסות במחבת ברזל. שורפים את החציל עד שהקליפה שרופה, והופכים ושורפים גם את הצד השני.
אפשר גם אפשר לקלות את החציל בתנור בחום 180-200 מעלות. למשוח לפני זה בשמן זית. לאפות עד שהחציל הופך להיות רך (תוקעים בכין חד ומרגישים שהוא מפלח בקלות את החציל).

לאחר שהחציל מתקרר, פותחים ומוציאים עם כף את הפנים של החציל, וזורקים את הקליפה השרופה. (אפשר גם לשים בשקית ניילון קטנה כשהחציל עוד חם, ואז הקליפה נפרדת מהחלק הבשרני) אם ממהרים להכין את הסלט, אפשר גם להשרות את החציל בקערת מים שיתקרר.
חותכים את הפנים של החציל (חותכים עם סכין לחתיכות גסות, זה די נמעך כזה). , ומערבבים בטחינה. אפשר להכין טחינה מתובלת ואותה לערבב עם החציל, או לשפוך לחציל טחינה גולמית ולערבב לתוך התערובת שמן זית, לימון, מלח. אפשר קצת עשבי תיבול. יש אפשרות להשתמש במיונז במקום בטחינה, אבל זה הרבה פחות בריא (או טעים).

מתכון מאת טרה רוסה, במבי ק, ו-יוחנני ת
ליאור*
הודעות: 49
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 17:26

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ליאור* »

למישהו יש מתכונים טובים לתרד, בלי גבינות , בלי בשר?
טובי_י*
הודעות: 451
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

מתכוני ירקות

שליחה על ידי טובי_י* »

איך למען השם מוציאים פופקורן מגרעיני תירס בשיטה הישנה של סיר ביתי ומכסה?
כלומר לא בשקיות המיקרו המשומנות למיניהם.
מה שאני עושה זה לוקחת סיר על אש גדולה אבל לא מדי, שמה מעט שמן שיצפה את התחתית, זורקת את הגרעינים, מכסה ומחכה. בדר"כ שליש מהגרעינים קופצים וכל השאר או לא נפתחים או אפילו נשרפים. לא מדובר בכמות ענקית של גרעינים שבגינה הם לא מצליחים לפלס דרכם החוצה, להיפך, הסיר ברובו ריק...

חשבתי שאולי צריך לחמם את השמן קודם להוספת הגרעינים, או שאולי זה קשור לעובי התחתית של הסיר, לכיוונון האש... כולופן עדיין לא מצליחה למצוא את הנוסחא לפופקורן שממצא את ייעודו...

התימצא ישועה?
רק_טוב*
הודעות: 442
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

מתכוני ירקות

שליחה על ידי רק_טוב* »

טובי, אפשר להכין פופקורן במיקרו תוצרת בית וכך להימנע מהשמן שבקנויות, פשוט להכניס גרעיני תירס לתוך שקית נייר לסגור ולהדק ולהכניס למיקרו.
בהצלחה ובתיאבון @}
טובי_י*
הודעות: 451
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

מתכוני ירקות

שליחה על ידי טובי_י* »

לי אם הפתעת אותי, בדיוק חשבתי על הרעיון הזה :-)
אבל בלי שמן? וכמה זמן?

<אה, רעיון גדול זה>
רק_טוב*
הודעות: 442
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

מתכוני ירקות

שליחה על ידי רק_טוב* »

לגבי הזמן אני לא בטוחה, זה גם תלוי במכשיר המיקרו, בכל אופן צריך קצת יותר זמן מאשר בשקיות הקנויות, בערך 4 דקות. כעיקרון כשהפופקורן מוכן נשמעים פחות פיצוצים.
טובי_י*
הודעות: 451
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

מתכוני ירקות

שליחה על ידי טובי_י* »

תודה.
עולם_ומלואו*
הודעות: 702
הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי עולם_ומלואו* »

טובי י
שמה שמן שיכסה בשכבה דקה את תחתית הסיר
מחממת את השמן לפני שמוסיפה את הגרגירים
שמה גרגירים בכמות שתכסה את תחתית הסיר, אבל לא בשכבות (כלומר שלא יהיו גרעינים שעולים אחד על השני)
מכסה במכסה
כשנשמעים הפצפוצים הראשונים להנמיך לאש הכי קטנה שיש
להוריד מהאש כשמפסיקים לשמוע קולות פצפוץ
המהדרים שמים עיתון בין המכסה לסיר ואז הוא סופג את השמן מהגרגירים שקופצים

פופקורן זה אחלה בחורף...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

טובי י

כדי שהגרעינים לא ישרפו :
משתמשים בסיר שיש לו ידיות משני צדדיו,
לוקחים מגבת, מגלגלים אותה, את הגליל מניחים על הסיר, ואוחזים את שתי הידיות של הסיר
( המגבת נותנת שני דברים: את יכולה לאחוז את הסיר החם והמגבת מחזיקה את המכסה במקום )
עכשיו כשהאש מחממת את הגרעינים, לאחר ששומעים שניים שלושה פיקפוקים,
אוחזים בסיר ומנערים קלות פעמיים, מניחים לשלושה פיקפוקים, ושוב מנערים קלות,
וכך עד שהסיר מלא .....לא עוזבים אותו לבד.

מקווה שהתאור מסביר בצורה טובה.

ירשם לזכותה של אימי זכרונה לברכה, שראיתי אותה מכינה פופקורן בצורה זו מאות פעמים.
יו_יו_בקנדה*
הודעות: 242
הצטרפות: 11 ספטמבר 2005, 08:12
דף אישי: הדף האישי של יו_יו_בקנדה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי יו_יו_בקנדה* »

שלום לכולם
בכל שבוע אנחנו מקבלים משלוח של ירקות ופירות אורגניים והפעם קיבלנו המון
לפת!! (קטנה לבנה ויפה) אין לי מושג מה עושים עם לפת (לא בעניין של החמצה)
האם למשהו יש רעיונות בשבילי? מאוד אשמח לתגובות. תודה.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אילה_א* »

אני מכינה ממנה פירה או מניחה אותה בין הירקות של האנטי פסטי
מהלפת
נסיכת_השום*
הודעות: 547
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

מתכון שגנבתי מחברים, ממש ממש פשוט, הכנתי היום לראשונה, וליקקנו את האצבעות ואת התבנית...

כמה שומר שרוצים, להוריד את כל הירוקים, לשטוף היטב, ולחצות לחצאים.
לשים בתבנית קצת שמן זית, בשביל שלא ידבק
לסדר את השומר בפנים.
לפזר מלח מעל הכל, אחר כך פרמזן מעל הכל, ובסוף לסחוט לימונים, מספיק בשביל שכל הלמטה של התבנית יהיה מלא בנוזל.
להכניס לתנור לחום בינוני לחצי שעה- ארבעים דקות, בחום בינוני. במחצית הזמן להפוך את השומרים.

טעים....

מומלץ לאכול ליד משהו שמתאים, כדי שיהיה אפשר להשתמש ברוטב גם עליו... (אנחנו אכלנו עם אורז מלא עם קישואים גזר ועדשים אדומות)
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

יש למישהו הברקה לכרובית??
לגוון קצת את החיים?
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

מתכוני ירקות

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

משהו אחר לכרובית - להרתיח כרובית שלמה עד שתתרכך מעט.להוציא בזהירות מהסיר כשהמים מעט התקררו. למרוח את כל הכרובית במיונז בעזרת מברשת או ביד, אפשר למהול בטיפת מים בכדי לדלל קצת את המיונז. לפזר למעלה מעט מלח ומעט פלפל שחור(ואם אוהבים אפשר גם מעט אבקת מרק פטריות) להניח בתבנית ולאפות בתנור עד שהכרובית תשחים. אם הכרובית התפרקה אז לא נורא כדאי קצת להפוך את הכרובית שתשחים מכל הצדדים .בתיאבון
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אביב_חדש* »

קישואים בשמיר
חותכים קישואים לרבעים ואם הם ארוכים אז לחצי. מערבבים עם שמיר קצוץ, מלח גס ושמן זית והופ לתנור ב 180 מעלות צלזיוס עד שהם משחימים.
כרמלית_הררית*
הודעות: 1
הצטרפות: 26 נובמבר 2006, 22:29

מתכוני ירקות

שליחה על ידי כרמלית_הררית* »

מתכונים טעימים, פשוטים וקלים לכרובית מתקבלים כאשר מוסיפים לה טחינה. אחרי שמבשלים את הכרובית מכינים טחינה כמו שאוהבים (שום, מלח, פלפל, מים ולימון) מניחים את הכרובית בתבנית ושופכים עליה את הטחינה כך שתצפה אותה כמו רוטב מלמעלה. אופים עד שהטחינה מתחילה להתגבש.
אפשרות נוספת היא לחתוך כרובית מבושלת לפרחים קטנים, להוסיף טחינה ובצל ירוק. סלט טעים ופשוט.
נטע_דור*
הודעות: 3
הצטרפות: 11 דצמבר 2006, 15:27
דף אישי: הדף האישי של נטע_דור*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נטע_דור* »

סלט סלק צלוי עם חזרת
1 ק"ג סלק
200 גרם עלי בייבי תרד
1 כוס עלי טרגון
לוויניגרט:
100 מ"ל רוטב סויה
30 גרם שורש חזרת מגורר
2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן חמניות
1 כף סוכר
1 כף חומץ תפוחים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים את רוטב הוויניגרט: מערבבים את החומרים בקערה גדולה בעזרת מטרפה. מניחים את הסלק בתבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום וצולים כשעה לריכוך. מצננים, מקלפים וחותכים את הסלקים לקוביות קטנות. מעבירים את קוביות הסלק לקערה עם הרוטב, מוסיפים עלי בייבי תרד וטרגון ומערבבים.
שתי_אמהות_ובן*
הודעות: 4
הצטרפות: 26 פברואר 2007, 22:01

מתכוני ירקות

שליחה על ידי שתי_אמהות_ובן* »

למישהו יש רעיונות והברקות לארטישוק ירושלמי???
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נעמה...* »

כן,כן,יש לנו דלעת ענקית ענקית ענקית ונשמח לקבל הצעות למתכונים,הכל מכל: לחם/עוגה/מרק/פשטידה/וכ"ו...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי with_passion* »

אתמול הכנתי 3 לאפות שמש (מאפים נאים) ענקיות מדלעת (יש לנו עוד 4 ענקיות שנשארו מהסתיו!) - שמתי הרבה דלעת בבלנדר - הוספתי בצל ועוד חומרי טעם וריח.. ונוזלים ערבבתי למרקם של מרק - הוספתי כוס פשתן טחון דק - ערבבתי עוד קצת - שפכתי על ניילון בשמש - התייבש הרוב - הפכתי - קילפתי הניילון - בחום הזה זה היה מוכן תוך שעות ספורות.

ב- קציצות ולביבות נאות יש מתכון לקציצות שמש מדלעת ותפוחים וגם ב- עוגות נאות יש תמליא דלעת מגניב במיוחד - אין עכשיו אפרסמונים אבל את יכולה לשים דלעת ותמרים ואיזה בננה או תפוח, קצת קינמון וזנגוויל בבלנדר - להוסיף פסיליום ולשפוך לתוך קלתית. מאד מאד טעים!

אפשר גם לחתוך דלעת לצ'יפס להשרות בשמן זית עם מלח ושום ותבלינים טריים ולייבש בשמש למרקם פריך כמו צ'יפס.

ודבר אחרון.. אם יש או את משיגה את המכשיר המכון (החל מ-15$) - את יכולה לעשות מדלעת אחלא ספגטי.
מתכון לפסטה מיובשת לטיולים
תמונה של פסטה מדלעת עם רוטב
תמונה של פסטה עם רוטב וגבינת קשיו
ועוד תמונה אחרונה
+
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי במבי_ק* »

לדלעת ולחצילים: לחתוך לקוביות קטנות (ס"מXס"מ), לשים בתבנית על נייר אפיה, לפזר מלח גס, 150 מעלות כשעה. לתת להם להתכווץ אבל שישארו עסיסיים קצת. זה יוצא כמו סוכריות. לשים בצנצנת עם קצת שמן זית. באיזורים יבשים נראה לי שאפשר גם לייבש בשמש.
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי גילית_ט* »

ארטישוק ירושלמי
אנחנו עושים אותו בתבנית מזכוכית בתנור כמו תפ"א עד שזה ממש מתרכך
או יש כאלה שחותכים דק כקליפות ומטגנים כציפס יוצא כמו תפוציפס
הילה_ת''א*
הודעות: 24
הצטרפות: 23 יוני 2007, 23:47
דף אישי: הדף האישי של הילה_ת''א*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי הילה_ת''א* »

אני מכניסה ארטישוק ירושלמי קלוף שלם אל תבשיל ירקות על פי מה שיש בבית עם בהרט והרבה שום. נותן טעם נהדר לכל שאר הירקות.

גם מרק לבן סמיך וטעים ובו ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה, שורש סלרי, שום וכוסברה טרייה מוסיפים לאחר ההגשה עם רבע לימון למי שאוהב.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

חצילונים מוחמצים:
לשטוף ןלחתוך את הקצה של הגבעול.לחצות לשנים כל חציל.לבשל בסיר עם מים עד שמתרככים ולסנן.
לחתוך פלפל חריף ירוק אחד(לא יוצא חריף בכלל ,אמרה אילה שלא יכולה חריף),כמה שיני שום ,פטרוזיליה/נענע /טרגון ,מה שיש לכם ואם אין אז בלי ירק
לשים בתבנית ולסדר שכבות או סתם בלאגן(זו שנתנה לי את המתכון טוענת שצריך לדחוף לכל חציל את החתוכים , אני מוצאת שזה מיותר)
לכסות בחומץ רגיל 2/3 ו1/3 מים .
להוסיף כמה כפות שמן זית .
לשים במקרר ולחכות בסבלנות יומיים.

סלט חצילים פגז של חמותי :
לטגן בצל /לאדות עם קצת מים(אני)
להוסיף קוביות חצילים קטנות ,רצועות פלפל אדום קטנות ,שום,
לבשל ולערבב
להוסיף רסק עגבניות מעט ומים .
עולה על הסלטים הקנויים.
שיבולת*
הודעות: 367
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

מתכוני ירקות

שליחה על ידי שיבולת* »

למישהו יש רעיון לסלט סלק עם תפוחים/ מיץ תפוזים/ גזר? לא מצליחה למצוא שומדבר ברשת ובמודפס.
סלק מבושל ולא חי.
תודה!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכוני ירקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שיבולת, הייתי מבשלת את הסלק עד שמתרכך קצת, ואח"כ מקררת וחותכת לקוביות. מערבבת עם קוביות תפוחים, גזר מגורר וממש מעט מיץ תפוזים. אולי עדיף מיץ לימון וקצת סוכר חום.
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

למי יש רעיון מקורי וטעים לשעועית ירוקה?
יש לי המון ונמאס מרוטב עגבניות.
רוצה משהו יותר מעניין מסתם סלט שעועית עם שום ושמן זית??
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

המילה מלפפון לא מופיעה בדף. המילה חסה מופיעה רק פעם אחת (!!!), המילה עגבנייה חוגגת לעומת זאת :-)

מתכונים:
  • לאכול ככה. לוקחים ירק, אוכלים.
  • סלט בלי שמן: לוקחים כמה ירקות, חותכים דק או גס לפי הטעם האישי, אוכלים.
  • סלט עם שמן: ראו מתכון קודם. מוסיפים שמן או טחינה ורוטב לפי הטעם, אוכלים.
  • סלט נבטי בר (מאוד רלוונטי לכרגע. בכל מקום הם צומחים, אפילו אצלי ברחוב!) - אוספים 50-100 נבטים, מוסיפים שמן/טחינה/רוטב או מוסיפים לאחד המתכונים הנ"ל.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני אופה את השעועית הירוקה בתנור, עם שמן זית מלח פלפל, עד שזה נהיה קריספי כזה.
מעולה.

מה זה סלט שעועית עם שום ושמן זית? חי או מבושל?

אה, ועוד משהו - מטגנים בצל ירוק (די הרבה), מוסיפים השעועית, מטגנים יחד, מתבלים ברוטב סויה, וטיפה מים אם צריך לרכך עוד קצת, וכשמוכן בסוף לפזר שומשום קלוי.
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

פלוני אלמונית, תודה על מתכון השעועית בתנור, מתכוונת לנסות היום ונגיד לילדים שיש צ'יפס ירוק! (נשמע ככה, לא?)
גם את השעועית בסגנון סיני (נראה לי ככה) אנסה אחרי שאביא בצל ירוק.
ה"סלט שעועית" זה שעועית שבושלה כמה דקות במים רותחים, להזהר שלא תתרכך מידי, ואח"כ קיבלה תיבול שמן זית שום ומלח.
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

ירק מבושל

אני נורא מרוצה מצורת ההכנה של הירקות המבושלים שלי. גם טעים, גם נורא בריא וגם הילדים והבעל אוהבים:
  1. לוקחים ירק כל שהוא (כרובית, ברוקולי, גזר, שומר וכו'): שוטפים, מקלפים, אם צריך ומפלחים / חותכים לחתיכות די גדולות.
  2. מבשלים בסיר סגור עם כ-15 ס"מ מים בלבד עד לריכוך רצוי. אני אוהבת עד שמכניסים מזלג והוא יוצא בלי להרים איתו את הירק. צריך לעמוד על המשמר שלא יעבור את שלב זה ויהפוך לרך מידי.
  3. שופכים את המים שנשארו (עם כל הוויטמינים, מינרלים וטעם) לתוך כוס או קערה.
  4. מניחים את הירק בכלי הגשה ובסיר הריק מכינים רוטב בשאמל בריא:
3 כפות שומן (חמאה +שמן זית ) שמביאים לידי בעבוע על אש נמוכה ומוסיפים לזה 2 כפות קמח. מערבבים היטב עד שאין גושי קמח בכלל. להוסיף את מי הבישול של הירק ולבחוש היטב עד שמתקבל רוטב סמיך. להוסיף לזה מלח, פלפל ולימון לפי הטעם ואם רוצים עוד תבלינים (אבל לדעתי כל המוסיף גורע).
  1. שופכים את הרוטב מעל הירק ומגישים.
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

אני כבר לא מכינה את רוטב הירק שלי (בהודעה הנ"ל) מחמאה. רק משמן זית.
יוצא ממש טוב ומשדרג ללא הכר את טעם הירק ומי הבישול עמוסי הוויטמינים והמינרלים מנוצלים עד תום.
yael_o*
הודעות: 66
הצטרפות: 23 מרץ 2009, 01:52

מתכוני ירקות

שליחה על ידי yael_o* »

לאחרונה אני מכינה הרבה תבשיל יחסית מהיר ופשוט של ירקות בעגבניות (לכל בעלי החולשה לעגבניות :) )

כחצי שעה לפני להתחיל לבשל בערך כוס חומוס שהושרה מראש.
בסיר די גדול מכינים רוטב עגבניות - לטגן 3-4 שיני שום בכף שמן זית (אם לא רוצים שמן מחומם, אז להוסיף אותן אח"כ), להוסיף 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות ולתת לזה להתבשל עם קצת מים ותבלינים. אחרי שמתרכך להוסיף בזיליקום ולטחון עם מעבד ידני (או להעביר לבלנדר).
אני מוסיפה גם פפריקה מתוקה לאיזון החמיצות, אבל אפשר ממתיק טבעי אחר.
אחרי שהרוטב מוכן להוסיף לסיר את החומוס המבושל (לאחר סינון ושטיפה) ולזרוק בפנים הרבה ירקות ממה שיש (אני בד"כ שמה קישואים, גזר, ברוקלי, כרובית, שעועית ירוקה...). לבשל עד שהירקות מוכנים, וזהו :)
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

היי,כש'עושיםמילואים'{פלפלים וכיו''צ} ממלציה להוסיף קצת קליפת לימון מגורדת,קמצוץ צ'וקר
ובסוף אחרי שמורידים מהאש גם 2 שיני שום טריות כתושות!!!ולוודא שהחברים יגיעו בזמן,אני 'טעמתי' סיר (מזל שקטן)..
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכוני ירקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

יש דבר כזה, מוסקה בלי בשר ובלי גבינות? (אפשר ביצים).
והאם זה יוצא טעים? :-)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש.
שכבות של:
חצילים מטוגנים/ קלויים בתנור
תפו"א מרוככים קמעה במים, אפשר גם פטריות מטוגנות קלות
רוטב עגבניות מתובל בהתאם
ולמעלה מעל הכל: טחינה נוזלית
הבנזוג שלי טוען שזו בעצם סינייה, אבל אני מכחישה בתוקף...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ואם את רוצה- אפשר במקום הטחינה, בשמל (לא גבינות כולל גם לא חלב?)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכוני ירקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לא גבינות כולל גם לא חלב?)
ברור :-)

אז טחינה יכולה לשמש "דבק" במקרה הזה. על תקן בשמל או משהו. רעיון מעניין.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכוני ירקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

תודה! ויתרתי על תפו"א אבל שמתי קוביות ביצה קשה. יצא ממש לא רע. קצת רטוב בתחתית אבל אפשר בפעם הבאה לפזר שם פירורי לחם.
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

שמחה שיצא לך טעים (זו הייתי אני שם מקודם) - פירורי הלחם ינוסו ברגע שיעבור החום המזעזע ואפשר יהיה לחזור לבשל....
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכוני ירקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

רוטב עגבניות מתובל בהתאם
עכשיו ראיתי ששמת רוטב עגבניות - אני שמתי סתם שכבה של עגבניות חתוכות, אולי בגלל זה הופרשו נוזלים. אבל התאים לי ככה :-)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

קרוטו, אפשר להכין רוטב בשמל גם על בסיס חלב סויה/שקדים/שומשום, או על בסיס מרק עוף.
שקדי_ה*
הודעות: 223
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 22:21

מתכוני ירקות

שליחה על ידי שקדי_ה* »

הו!
בדיוק רציתי לאתגר כאן ולשאול מה עושה מי ש(אני מתביישת לספר) לא אוהב טחינה...
אפשר להכין רוטב בשמל גם על בסיס חלב סויה/שקדים/שומשום
אפשר מתכון בבקשה?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכוני ירקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אפשר להכין רוטב בשמל גם על בסיס חלב סויה/שקדים/שומשום
אוי, את נהדרת!
פשוט לצקת מעל הירקות כמו שזה? או להסמיך אותו קודם או מה?

מרק עוף לא יהיה - ברשימת ההגבלות שלי יש גם עוף :-) היגיון אישי נסתר שכזה.
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

מתכוני ירקות

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

הדף הזה מאד שימושי.
מחפשת מתכון לתבשיל סלק (משהו שילך טוב על אורז)
נוגה*
הודעות: 73
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

מתכוני ירקות

שליחה על ידי נוגה* »

אנטיפסטי קישוא, בטטה ודומיהם. ללקק את האצבעות.
שליחת תגובה

חזור אל “כינויים ואנשים באתר”