אוף פרעושים

אנונימי

אוף פרעושים

שליחה על ידי אנונימי »

~ראו גם הדפים: גידול עיזים הצילו פרעושים / אוף קרציות / אוף יתושים / גישה אורגנית למזיקים בגינה / הצילו עקיצות / שיפסיק לגרד / למה כן לגרד /
ועוד על בע"ח טורדניים ב-מדור בעלי חיים.~

מה עושים כשיש בגינה פרעושים וקרציות? האם כדאי לרסס? האם ריסוס כזה בגינה פוגע באדמה ויכול לגרום לשרשרת של הרעלות? מה ההשפעה שלו על הגינה לטווח הרחוק?

• אם זה רק בגינה, לא נורא. הבעיה העיקרית זה שלא רוצים שיכנסו הביתה למיטות ולספות. אך נסייג ונאמר כי יש מצבים של מכת פרעושים קיצונית. במקרה כזה לפעמים אין ברירה וחייבים לרסס. אם עוברים לבית חדש מומלץ לבדוק אם יש פרעושים בבית לפני שנכנסים לבית (קורה במיוחד בבתים שלדיירים הקודמים היה כלב). כדאי לעמוד בבית הריק כחצי שעה ולבדוק אם קופצים פרעושים על הרגליים. אפשר גם להניח בד לבן ולבדוק אותו. אם יש פרעושים, לעשות את הריסוס לפני שמעבירים את כל החפצים. לרוב יש צורך בשני ריסוסים בהפרשי הזמן (הידועים למרססים), כי הריסוס לא חודר לביצים שעוד לא בקעו.
  • אם יש כלב או חתול, כדאי להשתמש בקולרים נגד קרציות (הקולר המומלץ ביותר הוא קילטיקס. יש אצל וטרינרים. יקר יחסית, אבל מחזיק לעונה שלמה גם באזורים עם הרבה קרציות. רק לזכור להוריד אם רוחצים את הכלב). לא לשים קולרים לכלבים על חתולים.
הקולרים אינם מרחיקים פרעושים. לצורך כך יש להשתמש בטיפות נגד פרעושים, כדוגמת פרונטליין ואדוונטג'. לפעמים לוקח מספר ימים עד שהחומר פועל. טיפות אלה מחזיקות חודש. אם יש חתולים ביתיים המסתובבים בחוץ - לדאוג לטיפול ב תולעים* (כדור כשרואים תולעת, או זריקה כטיפול מונע) - התולעים, להבדיל מפרעושים (שרק עוקצים באופן מזדמן), כן עוברות לבני אדם. הפרעושים הם שמדביקים את החתולים בתולעים.
  • אפשרות טבעית יותר נגד הפרעושים - לחפוף את החיה עם שתי טיפות שמן עשב לימון + 2 טיפות שמן ציטרונלה, עם שמפו נגד פרעושים.
  • זעתר – לפזר זעתר מיובש בחדר או לגדל 2-3 שיחים בגינה.

מה עושים אם רוצים גינה אורגנית?

• בארגון לחקלאות אורגנית לבקש את רפי רודמן טלפון 03 5610538 מהפורום
  • אפשרות ללא-מהדרין – לרסס בתחילת העונה ולחכות כמה ימים עד שבוע עד שהחומר מתפרק ורק אח"כ להתחיל עם הגינה. משך זמן הפירוק תלוי מאוד בחומר עצמו. יש להתייעץ עם המרסס. לכל חומר הדברה יש זמן מחצית חיים. אם זמן מחצית החיים הוא יומיים, יומיים אחרי הריסוס נשארה חיצי מכמות החומר. ארבעה ימים אחרי הריסוס נשאר רבע מכמות החומר, וכן הלאה.

תרמו: ענת גיגר, תבשיל קדרה, ענת ג, טרה רוסה, ולנסיה, גלי
ערכה: טרה רוסה 2.7.04
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

אוף פרעושים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

יש לנו בעיה- החתולים שלנו נדבקו בפרעושים, אותם הבאנו אנו מבחוץ (מבית הורי, ליתר דיוק). הם אוכלים, ישנים וגרים עמנו ועם הילדונת. לא בא בחשבון לשים עליהם משהו רעיל, כי כאמור הם מחובקים יומיומית.
יש עצות?
תמר_מ*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 19:02
דף אישי: הדף האישי של תמר_מ*

אוף פרעושים

שליחה על ידי תמר_מ* »

פרונטליין- אמפולות ששמים על עורף החתול. כשאני שמה לבעלי החיים אני שומרת מרחק למשך יום.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

יש כל מיני סוגים של אמפולות וכמו שתמר כתבה, צריך להימנע ממגע רק 24 שעות.
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

אוף פרעושים

שליחה על ידי אפרת* »

יש לנו פרעושים בבית (ואין לנו בע"ח כלשהו). רציתי לדעת עם לשים את הבדים שנגעו בהם בשמש יכול לסלק אותם.
אפרת*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אפרת* »

(אפרת אחרת, לא זו שכתבה קודם)

לפני שנה היתה לנו מכת פרעושים א-י-ו-מ-ה בבית. הם היו בכל מקום - הבת שלי שהיתה אז בת 7 חודשים היתה קמה כל בוקר עקוצה בכל מקום. פינינו את הבית וריססנו בחומר שלפי המדביר הוא "לא רעיל לאנשים, אבל לא כדי לאכול מהרצפה אחרי שמרססים" ונקרא: אוסקר.

ריססנו פעם אחת (בזמן הריסוס ואחרי צריך לדאוג שהבית מאוורר מאוד) - אפשר לחזור לבית אחרי כ-6 שעות. ופעם שניה אחרי שבועיים כדי להפטר מהביצים שבקעו בנתיים.

לדברי המדביר - הטוב בחומר הזה, במיוחד נגד פרעושים, זהשהוא הופך את הפרעושים שבוקעים אחרי הריסוס ל"עקרים" וכך אפשר להיפטר מהם.

זה עזר!!! הקיץ כבר לא ראינו אותם כמעט בכלל!

בהצלחה
אפרת*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אפרת* »

עוד תוספת לשאלת ענבל - המדביר לא ידע בוודאות - אבל אנחנו ריססנו גם את הכלבים - וזה עבד פלאים בלי שום תופעות לוואי לכלבים.
לוטם_מרווני*

אוף פרעושים

להוסיף למי השטיפה שמן אתרי של לימון ותפוז- דוחה פרעושים היטב. אם החתולים אחרי טיפול באמפולה, אז הפרעושים נדחים מהרצפות וקופצים על החיה, מוצצים ממנה דם ומתים מהרעל.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ענבל, אני מבינה שניסיתם את זה? ולגינה, יש לך מושג?
(רוצה לערוך ולהוסיף אץ זה למעלה, אבל לא יודעת מה לכתוב. או במילים אחרות: יו! איזה להיט! נדבי עוד פרטים!)
אמא_אדמה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

ענבל , אני קראתי בהרבה מקומות באינטרנט ששמנים לימוניים יכולים להיות רעילים לחתולים.
לוטם_מרווני*

אוף פרעושים

אמא אדמה לא מדובר בשמנים לימוניים אלא בשמן לימון אתרי רגיל. אני לא שמה על החתולים אלא במי השטיפה או בבקבוק לריסוס על אתרי הרביצה. ואם שמנים אתרים רעילים לחתולים- תני לינקים. ולמה על הרצועה נגד פרעושים ובתוך שמפו נגד פרעושים דוגי יש דילימונן אם זה רעיל לחתול? אז זהו, שמה שרעיל בשמפו זה החפ"שים ולאו דווקא דילימונן.
ניסינו, ומחר אשטוף עוד פעם. בגלל שזה נדיף כדאי לחזור על הפעולה לפחות אחת ליומיים. לגבי גינות- זה נדיף מדי. תנסי את שיטת האזוב המצוי. אפשר לנסות גם אבקת catnip בחוץ. או שיח שלו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום- אני לא שמה לב אם אני נעקצת אבל אני רואה שלחתולים שלי יש פרעושים . איך אני אדע אם הם בבית או לא?
אמא_אדמה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אם החתולים בבית , הם בבית!

וטרינר אמר לי פעם שעל כל אחד שאת רואה יש עוד 100 בסביבה...
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

יש לי פרעושים בבית.
הרבה.
הרבה מאוד.
לאן שתלכו בבית יקפוץ עליכם אחד.
מה הבעיה?
חוץ מדגים אין אף בעל חיים..
השאלה הנשאלת היא:
איפה הם נמצאים?
האם יכול להיות שהם יבחרו באחד מחמשת בני האדם שגרים כאן כפונדקאים?
או שהם פשוט נמצאים במיטות ובספות וכשבא להם לנשנש משהו הם עוקצים אותי בלי חשבון?
איך אפשר לסלק אותם ולמנוע חזרה של דבר כזה בעתיד?

בבקשה תעזרו לי אני על סף התמוטטות עצבים.
:'(
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

אוף פרעושים

שליחה על ידי גלי* »

אתה בטוח שאף חתול לא נמצא בסביבה, לא חי בחצר ולא כלום?
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

תודה לכולם על העזרה.
כמה דברים.
א. אין לנו גינה פרטית.
מדובר בדירה בבניין קומות.
ב. יכול להיות שהמקור הוא באחד משלושת הכלבים שבקומה?
או אולי באחד מ2 הכלבים או 3 החתולים שיש לחברותי שאצלן אני שורצת באופן קבוע?
אני מניחה שהתשובה היא כן..
ולכן איך אפשר להמנע מכך בעתיד?
ג. ריססנו אתמול והיום בK700 ובינתיים הם נעלמו.
ד. הפרעושים לא "מפתחים" עמידות...
יש פרעושים שהחומרים לא משפיעים עליהם.. אותם פרעושים שורדים הדברה ומקימים דור חדש שחסין לאותו חומר הדברה...
זה הבדל די משמעותי בגלל שהפתרון הוא להשתמש במספר פתרונות לסילוקם.
:-P
גבי*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2003, 21:01

אוף פרעושים

שליחה על ידי גבי* »

יש לנו תינוק בן 10 חודשים, ובשבוע האחרון גילינו כמה מיקרים של פרעושים. אנחנו תוך שבועיים עוברים לדירה שתעבור הדברה. מה עושים עם הדירה הנוכחית? מרססים? האם נעביר אותם איתנו? והאם אלו שיעברו איתנו ההדברה בדירה החדשה שהיא ריקה הינה יעילה לכל הריהוט שעובר איתנו?
מ.שלווה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 10:15

אוף פרעושים

שליחה על ידי מ.שלווה* »

גבי , לפני כמה שנים היה לי מקרה נוראי של פרעושים שבוע לפני שעברתי דירה .
אני אישית לא לקחתי סיכונים ,קניתי תרסיס נגד פרעושים שמתאים לבדים ,ואת כל הספות והשטיחים ריססתי לפני המעבר .( ישנתי מספר ימים אצל חברים) . את הבגדים כולם השארתי מחץ לדירה החדשה והם נכנסו רק לאחר כביסה .
כל שאר הדברים שאינם בדים או שטיחים אפשר להכניס כך .
אני לא מדבירה מקצועית ,אבל כן חיה כבר שנים עם חתולים וכלבים ,כך שרק הנסיון שלי מתבטא כאן .
דבר אחרון -כמובן שבכל מצב שבו תרססי חפצים בבית תרחיקי את ילדך לפחות ל24 שעות .
אילה*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2004, 11:41

אוף פרעושים

שליחה על ידי אילה* »

מתוך האתר של אמנון גלס

שמרי תסיסה וחיות מחמד:
הוספת שמרי תסיסה במזון לחיות מחמד, תרחיק מהם קרציות (Fleas) ופרעושים (Ticks) לתקופות ממושכות.
הוסיפו את שמרי התסיסה על ידי פיזורם כאבקה על המזון.

מינון:
1 כפית לכל 1 ק"ג משקל גוף חיית המחמד.
מוכת_פרעושים*
הצטרפות: 30 מרץ 2005, 18:42

אוף פרעושים

שליחה על ידי מוכת_פרעושים* »

לא יודעת כבר מה לעשות. יש לי כלבה משגעת אבל המסכנה מלאה בפרעושים. פונטליין כבר לא עוזר לה. ריסוס ניסיתי וזה עזר לכמה חודשים בלבד. יש לי רצפת גלריה שזה אומר קורות עץ עם חריצים. הרצפה האידיאלית לפרעושים. מה עושים? לרסס 4 פעמים בשנה זה נראה לי לא שפוי. אפילו נגד ג'וקים אני לא מרססת מרוב שאני משתדלת לשמור על אויר נקי. כל עיצה תתקבל בברכה. תודה.
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

יש לי גור כלב שקיבלתי לפני כמה ימים וביומיים האחרונים כולי מלא עקיצות וגירויים קשור לכלב ?
מה לעשות ?
האם זה עובר ?
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

הצילו
חתולה המליטה לפני חודשיים בגינה האחורית, בתוך מחסן שאליו צמודה הגינה האורגנית שלנו, שבה רק עכשיו שתלנו את ירקות הקיץ שלנו, והשאירה אחריה (החתולה) פרעושים. אותו מחסן אגב, צמוד ללול שגמרנו לבנות ומחכה לתרנגולות שיגיעו בסוף השבוע הזה.
בגינה הקדמית יש כנראה קרציות שבאו עם החתול החדש שלנו.
הוטרינר המליץ על ריסוס מסיבי (כולל בשטח מסביב) ואנחנו דואגים מאוד - האם תתחסל גינתנו? האם מישהו ניסה תרסיסים טבעיים וזה עבד? מה לעשות? אם נרסס בחומר קונבנציונלי, האם זה אומר שנאלץ לוותר על ירקות הקיץ?

>אל דנטה יודע שכל האינפורמציה שהוא צריך נמצאת בתחילת הדף אבל הוא עדיין היסטרי לחלוטין וזקוק לתגובה מקצועית-אישית<
חגיגה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 22:15

אוף פרעושים

שליחה על ידי חגיגה* »

רציתי לשאול אנחנו גרים בבניין קומות, קומה רביעית, ובניין ממול ישנו איזה איש אחד לא חביב במיוחד ולא דובר עברית הוא ואשתו כל הזמן מאכילים חתולי רחוב ודואגים להם. החתולים נמצאים פה בכמויות גדולות מאוד. לפני 3 שבועות נכנסה לנו חתולה לתוך המקלט והטילה שם את גוריה. איש מהעירייה בא והוציא את החתולים הקטנים וגרש את האמא. אך לא מצא שלייה - האם שלייה מושכת אליה פרעושים?
כי עכשיו בבית אצלי יש לנו התחלה של התקפת פרעושים?
אני תפסתי כמה.
הרגליים של הילדים שלי מלאים בעקיצות?
בהתחלה חשבתי שזה יתושים.... עד שמצאתי את הפרעושים?
האם אני יכולה לתבוע את האיש הזה שמאכיל את החתולים בשכונה ובגלל זה יש לנו פה שבט שלם של חתולים?
ארז*
הצטרפות: 10 יולי 2003, 11:02

אוף פרעושים

שליחה על ידי ארז* »

שלוםרציתי לדעת היכן ניתן לקנות שמרי תסיסה
[email protected]
אמא_של_נבט*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06

אוף פרעושים

שליחה על ידי אמא_של_נבט* »

עכשיו זה כבר לא צחוק , שנים של גידול חתולים ודווקא עכשיו שנבט נולד הפרעושים החליטו להופיע . ניסיתי מלחמה קונוציונאלית מסריחה לא בריאה ולא זולה , עברו יומיים חזרנו הביתה והנה מצאתי שוב פרעוש על נבט .
חוץ מזה שאני מרגישה נורא ,( מתי הרווחה ידפקו בדלת ? מה אסביר להם ?) יש רעיון ידידותי לסלוק פרעושים ? ידידותי לילדים ולחיות ?
מישהו יודע האם יש נזק אמיתי שהחיות הללו יכולות לגרום ? באתרים של המדבירים מן הסתם מוזכרים נזקים נוראים אבל מטרתם ברורה .
אשמח לקבל כל מידע רלוונטי .
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

שלום רב,
מבקשת עזרה או עצה
יש בחצר ביתנו חתולים מכל הצבעים ובכל הגדלים. הם עולים במדרגות עד לפתח הבית (שתי דלתות: רשת ודלת
רגילה). לפני כמה ימים התחלתי בגירוד בעור שלא נפסק (בידיים, בגב, כמו פצעים אדומים). האם ייתכן שהסיבה היא פרעושים מהחתולים. מה עושים? אם כן כיצד מטפלים בצרה הזו? תודה
ציביה*
הצטרפות: 20 ינואר 2005, 23:44

אוף פרעושים

שליחה על ידי ציביה* »

היתה לנו מכת פרעושים בבית , וכמו אחרים כאן- גם לנו אין חיות מחמד. הזמנו מהר מדביר וחזרנו עוד באותו יום הביתה- שטפנו ריצפה,(רק במים) שאבנו ריפודים וסדינים ושילמנו גם הון למכבסה על כל הכביסה שהיתה ושהצטברה- ואנחנו עדיין מתגרדים.. אמנם ראינו פעמיים פרעוש בודד- והופיעו כל מיני נקודות שחורות בכל מיני מקומות- לי גם מגרד בראש ומצאתי חרקים עליו- לא כינים- אולי זה שלב של פרעושים- HELP
מה לעשות?
(המדביר אמר שפעולת ההדברה נמשכת כ-10 ימים- אך בינתיים- מה?)
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

אוף פרעושים

שליחה על ידי יעל* »

לציביה -אולי יש לכם כיני יונים שנקראים גם פרעושים או קרציות יונים. שווה לברר כדי לקבל ריסוס מתאים. יש לטפל מיד כי החרק הזה גורם התפתחות של תגובות אלרגיות בגוף האדם!!! אני כרגע בבעיה זו ומחפשת פתרון לא קונוונציונלי לריסוס. חובה להרחיק יונים וכיני יונים מאיזור הבנין אחרת הצרה לא תגמר לעולם
איתי*
הצטרפות: 07 מרץ 2002, 00:00

אוף פרעושים

שליחה על ידי איתי* »

לאחר מחקר ממושך: בעיית פרעושים ו תינוקות זוחלים
חומר על בסיס זרחן אורגני לא מומלץ אבל אין ברירה אין משהו שפעיל לאורך זמן שיקטול גם את הבוקעים אחרי שבועות.
חומר על בסיס פירטרואידים פחות מסוכן אבל המדבירים לא משתמשים בו כי הם צריכים לחזור אחרי שבועיים שוב לרסס את החדשים שבקעו חומר כזה אי אפשר לקנות ללא רשיון מדביר.
לפני שנים ריססתי בחומר שנקרא פולריס והיה מושלם לא היו פרעושים שנים אבל חומר זה על בסיס זרחן אורגני.
לשיקולכם המלכוד
ציביה*
הצטרפות: 20 ינואר 2005, 23:44

אוף פרעושים

שליחה על ידי ציביה* »

תודה על התגובה-
יש בשורה חדשה- מצאתי על הבגדים בארונות , חרק קטן כזה - ממש פיצי- (כמעט חמוד...) שנראה לא מזיק במיוחד- ואין לי מושג מה זה-
מישהו יכול לנחש?
צריך לטפל בזה - או שהם לא מזיקים?
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

האם מכירים חומר שעוזר נגד הגרודים? האם הוא בטוח גםה בת 10 חודשים?
לוטם_מרווני*

אוף פרעושים

פניסטיל ג'ל. גם לבת 6 חודשים.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אוף פרעושים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

בקישור שיש למעלה "תכשירים בחקלאות אורגנית" לא מוזכרת המילה פרעוש.
למה הוא מופיע כאן?
רחלי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

אוף פרעושים

שליחה על ידי רחלי* »

אני רגישה לפרעושים. אם יש איזשהו פרעוש בסביבה אני מתגרדת שזה נורא - עד לרמה של לא לישון בלילה מרוב גרודים.
האם מישהוא מכיר איזשהן טיפול שאפשר לקבל נגד הרגישות הזו? (תוספת ויטמינים, אכילת מאכל כלשהו או כל פיתרון אחר)
אשמח מאוד לשמוע.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אוף פרעושים

שליחה על ידי בשמת_א* »

טיפול נגד פרעושים וכדומה:
לשים שמרים או שום באוכל של חיית המחמד שלכם.
לפזר זרעים או עלים של שומר, רוזמרין או אקליפטוס, במיוחד במקום שהחיה ישנה, או סביבו.
נהר_זורם_ביניהם*
הצטרפות: 13 מאי 2006, 07:46
דף אישי: הדף האישי של נהר_זורם_ביניהם*

אוף פרעושים

שליחה על ידי נהר_זורם_ביניהם* »

מה עושים כאשר יש פרעושים שמקורם ביונים שהתחילו לבנות קן במרפסת, אך סולקו משם לאחר כ-4 ימי בנייה בלבד?
כלומר אין לנו שום חיה בבית, אנחנו קומה 6 , כך שגם אין חצר ובכל זאת מאז שהיונים היו ולמרות שכבר לפני שבוע הן סולקו, יש לנו פרעושים בבית.
האם הם יכולים להמשיך ולחיות לאורך זמן גם כשאין חיה בסביבה?
ומה עושים כדי להיפטר מהם לצמיתות? (עדיף באמצעים טבעיים שכן יש בבית תינוקת בת 4 חודשים, ואני ממש ממש לא חובבת ריסוסים).
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אוף פרעושים

שליחה על ידי קט_קטית* »

קבלי הזדהות
אנחנו קומה שלישית בלי חיות ואפילו בלי יונים
היו לנו פרעושים במשך יותר משבועיים, גם חשבתי מהיונים - כי היו בעיקר באמבטיה
אבל כשהתקשרתי למדביר ותיארתי את הפרעוש, הוא הסביר שזה פרעוש של כלב/חתול
וליונים יש כינים ולא פרעושים!
בקיצור המצב שלי היה יותר גרוע, הם עקצו את הפעוטה שלי בכף רגל, בצד כזה,
הרגל שלה התנפחה והכחילה, היא בכתה מזה בלילה ולא יכלה ללכת!!!
כבר חשבתי שזה טטנוס, רצתי איתה לרופא והוא המליץ על פניסטיל ואם לא אז בדיקות דם.
לשמחתי הפניסטיל עזר, עכשיו אנחנו 4 ימים אחרי, נשאר קצת כחול ברגל,
אבל היא לא מתלוננת יותר והולכת רגיל, קצת מגרדת שם...
אז הרופא אמר לנו להדביר דחוף!!! כי הנה מה קורה מהם ויש להם גם מחלות אחרות בשפע...
ויש לי גם תינוקת בת 8 חודשים זוחלת!!!!
בקיצור הזמנתי מדביר מטבע הדברות, ריססו לנו את כל השטיחונים בבית (שם הפרעושים אוהבים לגור),
הוא השתמש בחומר עדין בגלל התינוקות בבית.
שטפתי את כל הבית אחרי שנעדרנו 6 שעות, אבל את הפנלים השארתי לא שטופים,
על פי ההוראות של המדביר.
זהו.
אין יותר פרעושים.
טפו-טפו.
ממליצה לך להתייעץ עם מדביר, לתאר לו את ה"חיה", לראות מה האופציות שלך,
ואז להחליט לכאן או לכאן.
בהצלחה! {@
נהר_זורם_ביניהם*
הצטרפות: 13 מאי 2006, 07:46
דף אישי: הדף האישי של נהר_זורם_ביניהם*

אוף פרעושים

שליחה על ידי נהר_זורם_ביניהם* »

מה זה טבע הדברות, הם משתמשים בחומרים טבעיים או שסתם קוראים להם ככה, והם מדבירים רגילים?
יש לנו רש שני שטיחים בבית האם זה יעזור אם פשוט ניפטר מהם לבינתיים או שהפרעושים פשוט ימצאו מקומות התרבות אחרים?
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אוף פרעושים

שליחה על ידי קט_קטית* »

מה זה טבע הדברות, הם משתמשים בחומרים טבעיים או שסתם קוראים להם ככה
אני חושבת שהשני
תבדקי ב "אתר הבית שלהם" www.hadbara.com

יש לנו רש שני שטיחים בבית האם זה יעזור אם פשוט ניפטר מהם לבינתיים או שהפרעושים פשוט ימצאו מקומות התרבות אחרים

ספות גם... (אלא אם כן הן מעור)
טבע_נעלם*
הצטרפות: 09 יוני 2007, 10:35

אוף פרעושים

שליחה על ידי טבע_נעלם* »

פרעושים מוצאים להתיל ביצים גם בחריצים שבין הבלטות, בגדים, וילונות... בכל מקום אפשרי. בתור אחת עם חתולים כבר הרבה שנים השיטה היא פשוטה: טיפול בחיות עצמן בתדירות גבוהה בעונה החמה ושימוש נרחב בשמן רוזמרין. לא סתם, זה באמת באמת עובד, מדברת בתור מישהי חוותה סיוט של כניסה לבית מחסה לבעלי חיים והתכסתה עד שחור בפרעושים והדבר היחידי ששמר עליה מלהיות טרף להמונים היה למרוח שמן רוזמרין על עמה נקודות בגוף-אף פרעוש לא עלה עליה.
אז מטפטפים שמן רוזמרין על הספות/כריות/שטיחים ומוהלים במי השטיפה של הרצפות (רצוי בשטיפה האחרונה, נו זו עם המים הנקיים ובלי חומרי ניקוי). זה מפחית משמעותית את כמות היצורים, הם פשוט הולכים למקום אחר (כל זאת בהנחה שלא ממש בא לכם לרסס את הבית ברעלים שאין לכם מושג מה ההשלכות שלהם עליכם ועל בעלי החיים שלכם).
אופי*
הצטרפות: 05 מאי 2005, 11:59

אוף פרעושים

שליחה על ידי אופי* »

תודה על העצה של שמן הרוזמרין. נראה לי שכבר הערב אפזר רוזמרין בענפים במקומות אסטרטגיים בבית. :-).
שם_במרחקים*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30

אוף פרעושים

שליחה על ידי שם_במרחקים* »

אתמול גיליתי כי החתולים נגועים... ומן הסתם גם כל הבית ואני גם...
המצחיק הוא שניסיתי לקבל טיפול הומאופתי לגירוד טורדני ו"בלתי מוסבר" ברגליים... העקיצות אצלי מתנפחות ואני מתגרדת בהיסטריה ממש עד זוב דם וגם אז המקום פשוט לא נרגע במשך שבועות, נפוח אדום/כחול (כל עיצה לטיפול בעקיצות וגרודים תתקבל בברכה, וגם כמובן עיצות למניעה...).
אז עכשיו כשברור מקור הסבל אני יוצאת למתקפה.
א. החתולים טופלו ישר בפרונט ליין (וממחר גם נגד תולעים למקרה שבלעו כבר כמה פרעושים). החתולים הם חתולי בית ומעולם לא יוצאים החוצה (דירה) כנראה נדבקו בדירת ביינים ששכרנו לחודש (גר שם קודם כלב...)
ב. מחפשת עיצות לגבי מיגור קטלני (לפרעושים) אני מעדיפה לרסס כרגע ולדעת שהבעיה מאחורי מכיוון שבעוד שלושה חודשים מצטרף תינוק למשפחתינו ונראה לי עדיף שיטת זבנג וגמרנו (אבל שהיה כמה שפחות מסוכן להריון).
ג. ביינתיים מחפשת פתרונות טבעיים יותר עד לקבלת החלטה מושכלת על ריסוס (אם בכלל), ולהלן פטנט מוצלח שניסיתי אתמול בלילה: שמים צלוחית עם מים וטיפת סבון כלים תחת מנורת לילה בחדר חשוך. הפרעושים נמשכים לאור ובגלל הסבון טובעים בצלוחית המים. זה עובד! אתמול בלילה ניסיתי בסלון ובחדר השינה. בסולן נלכדו ארבעה פרעושים ובחדר השינה אף לא אחד (טוב נו, הם מעדיפים אותי...). אנסה שוב הלילה בעוד מקומות בבית.
לכל מי שיש רעיונות או עיצות בעניין (מעבר למה שכבר פורסם בדף זה), אשמח מאד לקרוא ולנסות. שבוע טוב!
אנונימי

אוף פרעושים

שליחה על ידי אנונימי »

מסרק אלקטרוני מגלה וקוטל פרעושים. מסרק חדשני ידידותי לבעלי חיים ולסביבה, אינו מכיל חומרי הדברה כימיים. המסרק אינו מאפשר לפרעוש לפתח עמידות. המסרק יעיל לגורי חתולים, חתולים בוגרים, גורי כלבים וכלבים בעלי שיער קצר. http://www.epilady.co.il/files/images/22.jpg]המסרק[/img] האלקטרוני חסכוני ויעיל. מופעל בעזרת שתי סוללות AA. מבנה ארגונומי לאחיזה נוחה ויציבה.
השימוש בflea] פליזאפר zapper[/po]-1.jpg מאפשר טיפול יעיל, שיטתי ובטוח בבעיית הפרעושים אצל חיות מחמד ביתיות.

ואני מוכרת אותו ב125 ש"ח כולל משלוח רגיל בארץ :-)
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

אוף פרעושים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מה עושים כשיש פרעושים ואין חיית מחמד בבית? כלומר, הילדים מתגרדים ועקוצים, כנראה מפרעושים שבאו מהשכנים. הילדים ישנים על מזרונים שמונחים ישירות על הרצפה, וגם המיטה המשפחתית לא מאוד גבוהה (אבל קצת יותר). אני לא מתכוונת להזמין מדביר, יש משהו אחר? קראתי פה על שמן רוזמרין - מישהו ניסה והצליח? איך ואיפה מפזרים את זה בדיוק? כי כבר יש לי שמן ציטרונלה שלא עוזר נגד יתושים... ושמן לבנדר... לא רוצה עוד שמן שלא יעזור.
תודה.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אוף פרעושים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אני עושה ספונג'ה עם חומץ+שמן רוזמרין+שמן עץ התה, יש לנו המון המון חתולים שמסתובבים כל היום בחוץ וגם עוד לא מעט חתולי רחוב שנכנסים לאכול בבית (ולפעמים גם ישנים להם בסלון) לפעמים יש מכות פרעושים ואז שום דבר לא עוזר מלבד ריסוס בK300 (לדעתי עדיף על ריסוס כולל לבית ואני לא מאמינה בכלל למדבירים שאומרים שזה "ירוק" ריסוס מקומי בדיוק בלב הבעיה ולא של כל הבית פעם בשנה שנתיים לדעתי עדיף) אבל באופן כללי זה עובד יופי כדוחה. אם אין לכם חיות זה עשוי לעזור יופי. גם אפשר לטפטף ישירות על המזרון את השמן.
כשעבדתי בבית מחסה לחתולים והייתי מתכסה בנקודות שחורות מיד איך שהייתי מכניסה את רגלי לשטח נהגתי לטפטף לעצמי טבעות של שמן סביב הידיים והרגליים וכך סבלתי הרבה הרבה פחות.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אוף פרעושים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אגב, המסרק הזה של הילה... חבל שלא יזמתי סטראטאפ כשחשבתי על זה פעם... היו כאלה מזמן לכינים וזמן רב חיפשתי אותם לשימוש בחתולים אבל עדויות ממשתמשי כינים טענו שזה עוזר בעיקר לכיס של היצרן... (לא אכפת לי להיות היצרן חלילה... נו, עשירה אני לא אהיה...).
אנונימי

אוף פרעושים

שליחה על ידי אנונימי »

אופס, איך לא ראיתי...אז רק שתדעי שאני מקבלת פידבקים חיוביים בכמויות. והמון חברים של חברים שרוצים גם. וגם אני, הגעתי להפצה של המסרק משימוש אישי מוצלח.
יש גם בודדים שלא מרוצים. אבל משיחות שלי איתם, זה בעקבות זה שהם לא מבינים את הקונספט ולכן חושבים שזה לא עוזר, בזמן שזה כן. (לדוגמא, ציפו שיראו כינים על המסרק, כמו במסרק רגיל. אבל כאן לא רואים כינים על המסרק).
פלו*
הצטרפות: 21 מרץ 2008, 09:00

אוף פרעושים

שליחה על ידי פלו* »

האם מישהו יודע על שיטה טבעית להדברת פרעושים שנמצאים כבר בבית ?

וגם, מישהו מכיר מדבירי מזיקים שמשתמשים בחומרים לא רעילים וידידותיים לגוף האדם והתינוק?
נעמי*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2002, 20:19

אוף פרעושים

שליחה על ידי נעמי* »

לפני שלושה חודשים נאלצנו לעשות ריסוס נגד פרעושים בבית. מברור שערכתי הבנתי שנגד פרעושים וקרציות אין הדברה טבעית, ועל כן לא הייתה לנו ברירה...
קחו בחשבון שלאחר הריסוס צריך לצאת מהבית ליותר מ- 24 שעות, במיוחד אם יש לכם תינוק.
כמו כן גיליתי שהדבר היחיד שמרגיע את העור מהעקיצות (שמגרדות בטירוף !!!) הוא- קלמין, התרחיף שמורחים נגד אבעבועות רוח.
טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

אוף פרעושים

שליחה על ידי טלי* »

שאלה-
מישהו יודע אם שמן אתרי רוזמרין או שמן תפוז/לימון שהומלצו לעיל נגד פרעושים אפשר למרוח ישירות על הילדה- נאמר מדולל בקצת שמן שקדים -כדי שלא תעקץ?
הפצפונת בת 7 חדשים וסובלת מאד אם עוקצים אותה, והטיפות לכלב כלל לא עוזרות...
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

אוף פרעושים

שליחה על ידי קן_לציפור* »

מישהו יודע אם שמן אתרי רוזמרין או שמן תפוז/לימון שהומלצו לעיל נגד פרעושים אפשר למרוח ישירות על העור???
אנא תשובותיכם, אני כולי גרודה... :-S
}והאם יכול להיות שאני פשוט לא רואה אותם? בד"כ אני מזהה קופצנים, אבל בכל הימים האחרונים, שאני עקוצה, אני לא מצליחה לראות אף פרעוש קופץ, רק להרגיש את העקיצות...
טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

אוף פרעושים

שליחה על ידי טלי* »

הצילו הצילו!!
יש לנו פרעושים בבית ואין חיית מחמד! מה עושים?????
איש_בפינת_החי*
הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:49
דף אישי: הדף האישי של איש_בפינת_החי*

אוף פרעושים

שליחה על ידי איש_בפינת_החי* »

לכל ניפגעי הפרעושים.
יש לי הדברה חצי אורגנית וזולה... והיא 5 ליטר אוקונומיקה ובקבוק חומץ 1 לשפוך למרסס ולרסס את השטח.

לא לינשום ולא להריח יעיל מעוד מחקה לתגובות
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

גילנו שיש פשפשים בחצר, בבית או עוד לא מצאתי. איך אפשר למגר אותם מהחצר? כמובן כמה שיותר אקולוגי וטבעי. ועדיף שבאותה מכה ימגר גם את הנמלים הקטנות שנמצאות בבית.
לנו אין כלב אבל יש לשכנים ויש חתולים מבאים לבקר בחצר.
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

התכוונתי שיש פרעושים בחצר.
אמא_אוהבת*
הצטרפות: 17 יוני 2002, 23:43
דף אישי: הדף האישי של אמא_אוהבת*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אמא_אוהבת* »

יש לי עוד שיטה, טובה בדר"כ אחרי שמשתלטים על הכמות הגדולה של הפרעושים בחוץ וכדי שלא יהיו עוד בבית ( הם מגיעים שוב אחרי תקופה)
פשוט שואב אבק, אם תשאבו בכל ה פינות בבית איפה שה"פנלים" לאורך כל הבית (ששם יש את ביציי הפרעושים (או מה שזה..)
בקיצור לשאוב בדרך קבע ולא יהיו פרעושים (:
ספירלה*
הצטרפות: 10 פברואר 2005, 11:28

אוף פרעושים

שליחה על ידי ספירלה* »

אמא אוהבת - סליחה שמתי לב שהשם תפוס... אז שמי החדש (:
איש_בפינת_החי*
הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:49
דף אישי: הדף האישי של איש_בפינת_החי*

אוף פרעושים

שליחה על ידי איש_בפינת_החי* »

לנפגעי הפרעושים שלום,
פרעושים הם חרקים חזקים ועמידים מאוד, ולכן כלל לא קל להדביר אותם ,כושר האישרדות שלהם הוא לא מובן.
אני לאורך השנים עשיתי הרבה נסיונות ואפילו באש, וזה פשוט לא להאמין, אחת הדרכים הטובות להדברתם היא בריסוסים עם חומרים שונים, זה אומר לא לרסס באותו חומר בכל פעם, ולכן אני ממליץ על חומץ עם אוקונומיקה, זה פשוט מפיל אותם ומחליש אותם, ולאחר מיכן עם הם עדיין קימים מרססים בחומר ההדברה
מנוסה_בפרעושים_בבית*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2010, 16:54

אוף פרעושים

שליחה על ידי מנוסה_בפרעושים_בבית* »

ריסוס מסיבי בK300 פותר את הבעיה, צריך ממש לרסס את כל הפנלים בבית עד שהם רטובים, נדרשים לשם כך 3-4 מיכלים.
ואסור לערבב חומץ עם אקונומיקה, זה פולט גז כלור רעיל ומסוכן.
דווקא_עכשיו*
הצטרפות: 12 יוני 2011, 21:51

אוף פרעושים

שליחה על ידי דווקא_עכשיו* »

כולם מדברים על פרעושים. לנו יש פשפשים בבית, ( חיות ממש קטנות יותר מפרעושים. בקושי רואים אותן אם בכלל, והן עוקצות עקיצות קטנות כאילו)
ויש לנו תינוק זוחל בן 7 חודשים!
אישתי בדיוק שברה אצבע ברגל....
איך הם תמיד באים בצרורות?!?

למשהו יש פתרון אקולוגי ולא רעיל לתינוק???

תודה
מיקה*
הצטרפות: 02 יולי 2004, 07:36

אוף פרעושים

שליחה על ידי מיקה* »

פתרון יעיל וידידותי לסביבה (לא יודעת אם עובד גם על פשפשים) :

מלכודת פרעושים אקולוגית.
פתרה לנו את בעית הפרעושים בבית. זאת מלכודת מתוחכמת שפועלת על אור וחום שמושכים את הפרעושים.
מפעילים אותה בלילה ובבוקר רואים אותם דבוקים למשטח הדביק שלוכד אותם.
ניתן למצוא באינטרנט ואצל וטרינרים. עולה כ 250 שח.
מומלץ.
חוג_קיץ_שומרי_הגן_בגבעת_עדה*
הצטרפות: 13 יוני 2011, 09:47

אוף פרעושים

שליחה על ידי חוג_קיץ_שומרי_הגן_בגבעת_עדה* »

פתרון יעיל וידידותי לסביבה (לא יודעת אם עובד גם על פשפשים) :
נשמע מדהים
האם זאת מלכודת שנשארת לאורך שנים או חד- פעמית?
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

אנחנו קנינו את המלכודת הזאת והיא לא ממש הזיזה לפרעושים שהמשיכו לקפוץ עלינו ביום ובליל
מה שעזר הוא נקיון יסודי כל כמה ימים במים ואקונומיקה יבוש ואחכ ריסוס עד להרטבה בK2000
יש לפרעושים ביצים שבוקעים כל כמה ימים והן עמידות כמעט לכל ולכן רק שידור חוזר של הפרוצדורה עזר
זאת לאחר שניסינו את כל הדברים הידידותיים לסביבה כולל המלכודת הנל
בהצלחה
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

קראתי את הפרסומת למלכודת והחלטתי שהיא ממש לא מבוססת מדעית, מספיק לראות את הגרפים ולהבין שהם לא מציינים שום פרט או משווים. אם משתמש קבוע רוצה להמליץ עליה אשמח לשמוע, אבל כל עוד מדובר באנשים שאני לא מכירה ככותבים קבועים אני לוקחת בחשבון פרסום ושיווק בפורומים :(

אישית גיליתי שהפתרון הנוח לי לפרעושים הוא לשמור חתול או כלב בסביבה, ולדאוג לטפטף עליהם חומרי הדברה מתאימים פעם בשלושה חודשים, הפרעושים מעדיפים את החתולים עלינו, מגיעים, מתים והבית נשאר שקט ונקי מפרעושים, בניגוד לבתי חברים שסובלים קשות. וגם החתולים מבסוטים שלא מציקים להם.
מיקה*
הצטרפות: 02 יולי 2004, 07:36

אוף פרעושים

שליחה על ידי מיקה* »

המלכודת איננה חד פעמית, אבל היא מגיעה עם רק שני משטחים דביקים להחלפה ואין לי מושג איפה אפשר להשיג עוד..

בחיי שאין לי שום אינטרס, פשוט בדיוק השבוע קנינו אותה והשתמשנו בה וזה פשוט עבד.
אחרי כמה ימים של עקיצות ופרעושים מקפצים על המיטה, הם פשוט קפצו לתוכה ונשארו דבוקים שם.
אגב, גם הכלבה וגם החתולה שלנו מטופלות שתיהן באמפולות באופן קבוע, ובדיוק בגלל זה הפרעושים העדיפו אותנו..
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

שיהיה לכם בהצלחה, אני הייתי בוחנת אפשרות לשנות את סוג האמפולה מפעם לפעם
פלוני_אלמונית_לילי*
הצטרפות: 25 יוני 2011, 11:53

אוף פרעושים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_לילי* »

יש לי חתולה בבית כמה שנים מטופלת ונקיה , בשנה האחרונה אני חווה עקיצות בכל הגוף כואבות וגירודים בראש כשאני רצה לכיור ומברישה את שערי בהסטריה ועל הכיור הלבן מופיעות גם נקודות שחורות מיקרוסקופיות גם דמוי כינה בצבע חום בהיר חלקם חום כהה שעוקצים ומגרדים מישהוא יכול להעלות תמונות של פרעושי יונים או כיני יונים בבקשה בכדי לזהות את היצורים האלה { לשכנים שלי יש כלבים בבית בנין קומות} חומץ הוא טיפול עוזר לניקוי הספות זמנית
נמרה_יפה*
הצטרפות: 03 יוני 2011, 00:43

אוף פרעושים

שליחה על ידי נמרה_יפה* »

כמה עובדות לגבי פרעושים:
  • בקיץ הישראלי, יש פרעושים כמעט בכל מקום (ואני מסייגת רק כי לא בדקתי באופן אישי כל מקום ומקום...) כולל גינות פרטיות סופר מטופחות.
  • פרעוש יכול בקלות לקפץ על בגדיו או נעליו של כל אדם, להיכנס איתו אל ביתו, ואם יש בבית חתול או כלב, כולל חתולה מטופלת ונקיה שלעולם אינה יוצאת מן הבית - אותו פרעוש יעבור אליה בשמחה ואם במקרה הוא ממין נקבה, זה מספיק כדי ליצור דור חדש של פרעושים.
  • האמפולות הורגות את הפרעושים אך אינן דוחות אותם מן החיה, ועל מנת למות הפרעוש צריך למצוץ את דם הכלב/חתול - שהייה על הפרווה בלבד לא תהרוג אותו. ומכאן - כלב או חתול שיוצאים החוצה - גם אם הם מטופלים באמפולות - ייתכן שכמה פרעושים "סוררים" יצליחו להגיע בשלום אל הבית פנימה ושם לקפוץ על יצור אנושי, אפילו שדמו אינו המעדן המועדף עליהם. .
  • האמפולות המוצעות בשוק, גם הטובות שבהן, אינן יעילות ליותר מחודש-חודש וחצי.
  • החומר שבתוך האמפולות נספג בשומן התת עורי. ולכן יש להימנע מהרטבה (ובמיוחד מניקוי בסבון) של הכלב/חתול למשל שלושה ימים לפני וגם אחרי השימוש באמפולות, על מנת שתהיה שכבה טובה של שומן שתאפשר ספיגה של החומר. מי שרוחץ את החיה שלו ואז, כשהיא נקיה "כמו שצריך" שם אמפולה - מפספס.
  • למי שגר בבית קרקע, בעיקר בשטח פתוח כמו במושב למשל, אין פיתרון ממש אפקטיבי חוץ מאשר לבצע הדברה יסודית בשטח. מי שיש לו בעיה עם הדברה בשל הנזק הסביבתי, צריך לשקול זאת מול הסיכון שבפרעושים ושבחברותיהן הקרציות.
  • עקיצות של פרעושים נוטות להופיע באזורי הרגליים, ונראות כמו נקודות אדומות "עצמאיות". זה מגרד אבל לא בטירוף. אם מדובר בתופעה של איזורים אחרים בגוף זה יכול להיות סקביאס (שניתן להידבק בו מונים או מארנבונים). סקביאס נוטה להופיע באזור הבטן (אבל לא רק) ונורא נורא נורא מגרד. לא ניתן להבדיל בין החבר'ה האלה בעין בלתי מזויינת שכן הם ממש קטנים. מי שנדבק בסקביאס זקוק לטיפול רפואי כי הטפיל נכנס אל תוך העור (כן, איכסה!) - זו הסיבה לגרד הממושך. לעומת פרעושים ש"רק" מוצצים דם ואז נופלים ומתים.
בהצלחה לכולם!
פלוני_אלמונית_לילי*

אוף פרעושים

אני מודה שבזכותכם היצלחתי לגלות את מושבת הפרעושים בפנלים,עם כל הניקיונות וחמרי ניקוי כביסות וריסוסים לא הבנתי מהכן הם מגיעים טיפלתי בהם בריסוס שקניתי בסופר שאב אבק ושטיפה עם כלור , אני מקווה שאמפולה נגד פרעושים משפיעה על החתולה אמר לי הוטרינר להתמיד כל חודש אמפולה ולא יהיו יותר פרעושים אני מקווה , אשמח למידע נוסף
ברוך_אורן*
הצטרפות: 30 יוני 2011, 16:28

אוף פרעושים

שליחה על ידי ברוך_אורן* »

האמת ששמן רוזמרין עושה עבודה נהדרת. יש לי שלושה חתולים משוטטים שמאוד אוהבים להתגרד בגב ע"י התפלשות בחול בחצר. כל הזמן יש עליהם פשפשים אבל הרוזמרין פשוט גורם לרוב הפרעושים לוותר על החתולים שלנו וללכת לחצר ממול. אנחנו מטפטפים על כל חתול 2-3 טיפות שמן רוזמרין בשבוע. זה מאוד זול ביחס לחומרים הכימיים, וזה נשמע לי פחות רעיל מהם לאנשים וחתולים. החתולים מאוד לא אוהבים את הריח של הרוזמרין בעצמם, מבחינתם שמן הרוזמרין הוא עונש.
בכל אופן יש לי בעיה קשה מאוד עם תולעים. בגלל שהשמן רוזמרין לא מדביר, תמיד החתולים מוצאים בעצמם איזה פשפש עליהם ואז תוך יומיים בערך יש להם תולעים. מי יודע האם יש מזון כלשהו שאפשר לתת לחתולים, אשר ימנע מתולעים להתפתח אצל החתולים?
נמרה_יפה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי נמרה_יפה* »

לגבי תולעים - לפרעוש ולתולעים של החתולים (שנקראות, באופן פרדוכסלי, תולעת הסרט של הכלב...) יש מחזור חיים משותף. אם יש פרעושים - יש תולעים. למיטב ידיעתי אין מזון שמונע את התפתחותן - לפחות לא כזה שניתן לשכנע חתולים לאכול (-:
לגבי טיפול במושבות של פרעושים - חומרי חיטוי יעילים נגד הבוגרים אך לא נגד הביצים. שואב אבק עוצמתי יכול לעזור, אבל צריך להקפיד לנקות את השקית שלו אחרת הביצים שנשאבו לתוכה יכולות לבקוע בפנים ולהמשיך משם...
בתנועה_מתמדת*
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

אוף פרעושים

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

אני עומדת בפני ניקוי הבית והדברה כי מצאתי כמה פרעושים- ויש לחלקנו בבית יותר עקיצות שלא נראות כמו של יתושים.
אין לנו שום בע"ח בבית.
כנראה שהבאנו את זה הביתה, על הסנדלים, מהמקלט של הבניין- שם היו פרעושים.

קראתי כאן את כל הדף ויש לי כמה שאלות עדיין-

נמרה יפה - את כותבת שחומרי חיטוי לא הורגים את הביצים בשקית השואב- אז מה כן יכול להרוג אותם? אם אני סתם מרוקנת את השקית לפח כלשהו אז למעשה משם הם ימשיכו לבקוע...אז גם אם ישארו ביצים תקועות במברשת הפרעושים יחזרו בקרוב....

מישהו יכול להמליץ לי על חומר חיטוי נגד פרעושים, שאפשר לקנות עצמאית, שבאמת עובד?

להדברת הפרעושים במקלט הבניין הזמנו חברה שנקראת "הדברה אורגנית" - הם טוענים שאפשר לרסס את החומרים שלהם על ספות ומיטות וליד אוכל, אבל זה נשמע לי לא הגיוני....מעבר לכך, אמש וטרינרית אמרה לי שכל החומרים ה"טבעיים" לא באמת עושים את העבודה....

אני עם תינוק זוחל ולא מתחשק לי שיבואו לרסס לי פה את כל הרצפה (זה מה שהם עשו במקלט)
בטח לא אם זה בעצם לא מדביר כראוי.

אשמח לכל עצה או תובנה. תודה!
אודליה*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 23:58

אוף פרעושים

שליחה על ידי אודליה* »

להדברת הפרעושים במקלט הבניין הזמנו חברה שנקראת "הדברה אורגנית"
לידיעתך, הודעה מככר השוק:
_בקצב הלב (28.06.2011 20:09):
ריססנו את הבית והגינה נגד נמלים דרך חברת "הדברה אורגנית" . בטלפון איש המכירות החביב הבטיח לנו אחריות ל- 3 חודשים והבחור שבא וריסס ניסה למכור לנו די באגרסיביות עוד מוצר נלווה מלבד הריסוס שעלה 380 ש"ח (!). הנמלים חזרו למרפסת תוך יומיים וכשהתקשרתי לחברה הבחור שריסס חזר אלינו וענה לי בעצבנות "שכבר 8 אז שנעשה את זה זריז"... (נעלמה לה החביבות..). בסיכומו של דבר הוא טען שהאחריות תקפה רק לפנים הבית (לא שמישהו טרח לציין זאת), ושהוא אמר לנו שהיינו חייבים לקנות את המוצר הנוסף ובגלל זה הנמלים חזרו- העברתי את הטלפון לבעלי - והבחור בתגובה התעצבן וניתק לנו את השיחה בפרצוף. אני הולכת לעשות סולחה עם הנמלים שלנו אבל ממליצה מאוד להתרחק מהחברה הזאת_
נמרה_יפה*

אוף פרעושים

שליחה על ידי נמרה_יפה* »

תשובה מצערת -
אין דרך להרוג את ביצי הפרעושים.
אין דרך לטפל בצורה יעילה בבית ובחצר בפרעושים בוגרים בחומרים שאפשר לקנות לבד.
גם ההדברות הקונבנציונליות והרעילות לא הורגות את הביצים, אלא מכיוון שהן נשארות לאורך זמן הורגות את הפרעושים שבוקעים מהן מיד עם בקיעתם.
לגבי הדברה אורגנית - למיטב ידיעתי זה לא עושה את העבודה במצבים כאלה, זה כן יכול לשמש לתחזוקה פעם בשנה בבתים שהם באופן בסיסי נקיים מחרקים. ואכן יש הבדל משמעותי בין הדברה בתוך בית להדברה בגינה, מבחינת היעילות והאחריות. יש לי חברה שגרה במושב, עושה פעם בשנה הדברה קונבנציונלית אגרסיבית בבית ובחצר שלה, אבל בגלל שהכל פתוח ושטחים אחרים במושב לא מרוססים - איך שהחורף נגמר הם מיד חייבים להדביר שוב.
לגבי מה קורה אם יש ביצים בתוך השקית של השואב - אם השקית סגורה היטב, הפרעושים יכולים לבקוע בתוכה אבל מכיוון שאינם יכולים לצאת ממנה ולחפש פונדקאי מתאים למצוץ את דמו - הם ימותו.
ובלי שום קשר לזה, אם מטפלים בחיות הבית בצורה יעילה - זה עוזר מאוד. מה זה אומר צורה יעילה? אמפולה פעם בחודש, גם בחורף (יש פרעושים בארץ כל השנה, רק הכמות משתנה), ואם רוחצים את החיה - לחכות שלושה ימים עד ששמים את האמפולה (הן נספגות בשומן של העור). לשים אמפולה פעם בחודשיים-שלושה זה כמו להשתמש באמצעי מניעה רק מדי פעם ולהתפלא שיש הריון...
שקדי_ה*
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 22:21

אוף פרעושים

שליחה על ידי שקדי_ה* »

לנו היתה מכת פרעושים קשה מאוד לפני כמה חודשים ונפטרנו מהם לחלוטין כך:
  • טיפול מסור בחתולה כולל סירוק יומיומי ואמפולה שמטפלת גם בסביבה כל 3 שבועות (בהמלצת הוטרינרית). זה שאין לכם בעל חיים עובד לרעתכם כי הפרעושים תמיד יעדיפו אותו על פניכם ולכן טיפול נגד פרעושים לבעל חיים הוא יעיל מאוד גם לטיפול בבית. בניגוד למה שעשינו קודם, נתנו לחתולה להסתובב בבית חופשי כדי שתאסוף אליה כמה שיותר פרעושים.
  • קיפול כל השטיחים ואחסונם אחרי כביסה בהרתחה (יש לנו שטיחים כביסים)
  • כביסת מצעים, מגבות כיסויים בהרתחה ואפסון כל מה שאפשר בארון סגור. גם כריות הורדנו מהספות אחרי שאיבה.
שאיבה אינטנסיבית של הבית- כל יום* , בשואב רב עוצמה, כולל רצפה, ספות, מזרנים, שטיח שכן השארנו, כריות, פנלים. אגב, קראתי איפשהו שהשואב הורג את הפרעושים וביציהם כי הוא מייבש אותם, אבל אין לי מושג אם זה מידע אמין.
  • שטיפת הבית כל יום עם מים חמים ושמנים אתריים (ציטרונלה, מנטה). רק להעביר סמרטוט איפה שאפשר, לא בהצפה. לא לוקח הרבה זמן.
  • ריסוס פנלים, פתחים, וילונות, מזרנים, ספות וכריות בתרסיס ממים ושמנים אתריים.
כל ההדברות ה"אקולוגיות" שפנינו אליהן לא היו כנראה אקולוגיות באמת- בכולן ההוראות היו לעזוב את הבית לכמה שעות ולא לתת לילד לזחול על הרצפה במשך חמישה ימים. המדבירים הציעו לי לפרוש לו סדין ושיזחל רק עליו, עצה שלא בדיוק מתאימה לעכברון שזוחל בכל הבית יותר מהר ממני. זה גם העלה בי סימני שאלה לגבי ה"אקולוגיות" של ההדברה.

משהו שלא ניסינו אבל נשמע מבטיח זה מלכודות אור שמדביקות אליהן את הפרעושים. משהו שניסינו ולא עבד זו מלכודת תוצרת בית ממי סבון. לא נתפס בה ולו פרעוש אחד (והם הגיעו לכל מקום בבית חוץ מלמלכודת...)

כשראינו שהפרעושים נעלמים אז התחלנו להוריד מינונים של הטיפולים, אבל עדיין שואבים את כל הבית כל יומיים, שוטפים עם שמנים פעם בשבוע לפחות ומטפלים היטב בחתולה.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אוף פרעושים

שליחה על ידי יעלי_לה »

_מלכודת פרעושים אקולוגית.
פתרה לנו את בעית הפרעושים בבית. זאת מלכודת מתוחכמת שפועלת על אור וחום שמושכים את הפרעושים.
מפעילים אותה בלילה ובבוקר רואים אותם דבוקים למשטח הדביק שלוכד אותם.
ניתן למצוא באינטרנט ואצל וטרינרים. עולה כ 250 שח._

קנינו את זה וזה לא רע. אבל בדיעבד, במקום להוציא כל כך הרבה כסף, אפשר לעשות מלכודת כזאת בבית. זה עובד פשוט על המשיכה הטבעית של פרעושים (ושאר חרקים) לאור. אפשר לקנות מלכודות עכברים דביקות, להניח אותן בלילה בכל מיני פינות בבית ולכוון מעליהן מנורות קריאה.
פלוני_אלמונית_לילי*

אוף פרעושים

מלבד פרעושים גיליתי גם מזיקים נקודות שחורות מיקרוסקופיות ויש שקופות עוקצות בטירוף אוכלות כריכות נייר ומדבקות וגם את הצבע במשקופים וגם מפוררים תמונות ומגרדות בראש מי יודע מה זה ומי ניתקל בהם, אני מותשת מניקיונות וכביסות, הריסוסים מרגיעים את המצב ביגלל החתול אני מוגבל בלרסס עי מדביר אני מטפלת באזורים בניפרד ושוב הם חוזרים מבקשת עיצות מודה לכולכת על השיתוף
עכשיו_טוב*
הצטרפות: 22 פברואר 2011, 12:07
דף אישי: הדף האישי של עכשיו_טוב*

אוף פרעושים

שליחה על ידי עכשיו_טוב* »

אולי כיני יונים? תבדוק קודם כל אם יש קן יונים נטוש בסביבות הבית.
לכיני יונים יש כמה "גלגולי חיים" ואז הם נראים קצת אחרת כל פעם.
אין לי כל כך מה להציע חוץ מטיפול במקור - הרחקת קן שגוזליו מתו או עפו.
ניסינו כל מיני דברים, כולל מילוי הבית בקטורת ויציאה מהבית.
וריסוס תערובת של כל מיני שמנים שחרקים לא אוהבים - רוזמרין, צינטרונלה, גרניום, ועוד - אני כבר לא זוכרת..
בסוף הם עזבו..

בהצלחה ותעדכן אם מצאת פתרונות ועדיף אקולוגים.
פלוני_אלמונית_לילי*

אוף פרעושים

ני סברט בלהות חוץ מהפרעושים יש גם נקודות השחורות ו יש גם שקופים שעוקצים בטירוף, הם בכל מקום שיש דבק הם היתפשתו בבית פירקו את ארונות המיטבח וכירסמו ברהיטים הם בקירות ,החתולה אצלי כמה שנים ורק בשנתיים האחרונות בכל קייץ יש את העקיצות האלה תמיד חשבתי שזה פרעושים והשנה גילתי אותם בכל מקום, מישהוא יכול לעזור בידע בבקשה ?
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

אוף פרעושים

שליחה על ידי א* »

הפרעושים הגיעו גם לפה... מנסה להסתדר בעצמי, בהתאם להמלצות שניתנו כאן...

מה עושים לגבי הבגדים? האם חייבים לכבס את כולם, או שמספיק לרסס בחלל הארונות... ( קוטל פרעושים של סנו K2000)

וגם.... אפשר לרסס עם ה-K2000 הזה גם את המיטה, הסדינים וכו'....?

אשמח לכל המלצה נוספת.... תודה!
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

אוף פרעושים

שליחה על ידי א* »

אין לי בע"ח בבית. יכול להיות שהם הגיעו עם כלבה של חברה שבאה לביקור...
בחרדה_אמיתית*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2011, 14:47

אוף פרעושים

שליחה על ידי בחרדה_אמיתית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום. אני סובלת מזה שבוע מפרעושים עשיתי הדברה בבית ובגינה בבית אני כמעט ולא רואה אותם אבל בגינה הם ישנם כאילו לא נעשה ריסוס כלל אני בהריון ויש לי קטנה בת 8 חודשים אני ישמח לטיפים ועצות במהרה
בחרדה_אמיתית*

אוף פרעושים

אני אשמח מאוד לדעת איפה משיגים את כל השמנים האלו שמרחיקים את הפרעושים
אורלי_נ*
הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*

אוף פרעושים

שליחה על ידי אורלי_נ* »

פרעושים או פשפשים? זו לא אותה החיה....
הם בבית בבגדים או שבגינה והגיעו עם בעלי חיים?
בחרדה_אמיתית*

אוף פרעושים

בוודאות זה פרעושים הבית והגינה כבר אחרי 2 הדברות בפרק זמן של 3 ימים בבית אני רואה שינוי רק כשאנחנו ניכנסים הביתה מהגינה הם ניכנסים איתנו על הרגליים היום עשיתי חומץ ואקונומיקה בגינה מקווה לטוב
בחרדה_אמיתית*

אוף פרעושים

יהיה נחמד אם יש לך משהו פרקטי לחדש לי בקשר לטיפול בהם
מורן_ט*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2011, 08:53

אוף פרעושים

שליחה על ידי מורן_ט* »

לפלוני אלמונית ששאלה בככר.
אני טיפלתי בפרעושים בבית בלי הדברה לפי העצות בדף הזה ונפטרתי מהם לחלוטין, אבל ראשית כל את צריכה לוודא שמדובר בפרעושים ולא בפשפשים. פשפשים הם מטרד הרבה יותר קשה וקשה מאוד להפטר מהם. אישית אין לי ניסיון בזה, אבל יש לי חברה שהיתה צריכה לזרוק את רוב הריהוט שלה בגלל פשפשים.
פשפשים בדרך כלל עוקצים עקיצות שמסודרות בשורות, ונמצאים גם במזרנים ובמצעים. יכול להיות שהן גם נראות אחרת, אני לא בטוחה, אולי כדאי להתייעץ עם וטרינר או מישהו אחר שיודע להבדיל. האם המזרן בדירה השכורה שלך או שהגיע עם הדירה?
פרעושים הם קטנטנים ושחורים. נראים כמו לכלוכים קטנים שחורים שנעלמים אם מנסים לתפוס אותם. לדעתי הכי טוב זה להזמין אלייך חבר חובב חתולים שיאבחן אם מדובר בפרעושים. אם כן אז תנסי לטפל בהם ותראי אם המצב משתפר.
פלוני_אלמונית*

אוף פרעושים

תודה, ננסה ונראה!
אלך לקרוא את הדף :)
ענת_ג*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*

אוף פרעושים

שליחה על ידי ענת_ג* »

במעלה הדף הוזכרו "שמרי תסיסה" כתוספת למזון הכלבים , למניעת הידבקות בפרעושים. מישהו יודע למה הכוונה בשמרי תסיסה? האם למישהו ניסיון בזה או בתוספי מזון אחרים לכלב למניעת הידבקות?
שליחת תגובה

חזור אל “בעלי חיים”