פליי ליידי

אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

התעוררתי בשש בבוקר מרעש נוראי
ולא הצלחתי לחזור להרדם
יש לי בבית כמה מקומות שהם חורים שחורים אחד מהם הוא ארון פינתי במטבח שהקרוסלה שלו נשברה ולאט לאט התמלא בזבל
אבל מה זה זבל -לא להאמין .
בשש וחצי בבוקר בלי קפה (ולמען האמת גם בלי לצחצח שיניים) רוקנתי אותו
והתחלתי למיין מה למסירה, מה למסירה למישהו שאני מכירה, מה נשאר וכו'
כדי לסדר אותו הייתי צריכה לפנות שני מדפים באחד החורים השחורים הנוספים הארון הענק בכניסה לבית .
העברתי מפה לפה מיינתי ואירגנתי בשקיות למסירה פרסמתי מודעה בכיכר השוק וכו .
בשבע וחצי האיש התעורר הסתכל עלי בחוסר אמון (בדרך כלל אני קמה שעתיים אחרי שהוא יוצא מהבית ליוגה)
הסברתי לו את מהות הפרוייקט הוא הסכים אמר שאו יתקן או נקנה קרוסלה כזאת חדשה נעביר אליה את הסירים ובמגירה של הסירים (שהשבוע נתקעה כי מכסה אחד בלט מידי לקח לי המון זמן זיעה ותסכול לסדר את זה-כמה אני שמחה שזה קרה כי זה נתן לי מוטיבציה ) נשים את האוכל של הכלבה .
בקיצור אני מקה שעוד היום יהיה לי חור שחור אחד פחות בחיים ובעצם אפילו יותר מאחד כי חלק נוסף מהארון נפתר(אני מקווה עד סוף2008 לפתור את כל הארון הזה לפחות פעם אחת )
הולכת להכין לי איזה קפה הרווחתי אותו ביושר :-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

אילה א, וואו!
קיבלת מרץ!
אני הכנתי הבוקר רשימה, אחרי שיומיים ברציפות שכחתי להסתכל בלוחות הדירות להשכרה, והנה עכשיו אני עוברת לעשות עוד שתי משימות, אז ביי!
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

טוב אני רוצה לומר שמצבי ממש טוב
קניתי כבר את הקרוסלה החדשה (אחרי שהשוותי מחירים בכל העיר וגם קצת מחוץ לה) ניסיתי להתקין אותה לבדי אבל לא הצלחתי לכן אני מחכה לב"ז.
שתלתי את הצמחים שקניתי כי אם כבר נסעתי לדרום העיר אז עברתי במשתלה (באותה הזדמנות עירבבתי את הקומפוסט)
ועכשיו בדקתי את המשימה היומית ולא תאמינו אין לי מה לעשות (המשימה היא לקפל בגדים שזרוקים בחדר שינה על כיסא או משהו)
אז הלכתי למשימה של אתמול וגם בה אין לי מה לעשות .
אני מפחדת שבקצב הזה אני אמטרך לפתוח עוד בור שחור .
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

כל פעם מחדש זה מפתיע אותי כמה אפשר להספיק ברבע שעה בלסדר את הבית, להחזיר את רוב הדברים למקום שלהם ,להעביר סמרטוט על משטחים מאובקים, להעביר מטאטא על השבילים הראשיים של הבית, לזרוק פרחים שנבלו ,לערום את הניירות שהתפזרו ,להחליף מגבות מלוכלכות באמבטיה .הבית נראה כל כך הרבה יותר יפה ממש כמו חדש.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

הדבר היחיד קשה לי בשיטה הזאת זה להפסיק כשהצלצול נשמע :-)
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

הדבר היחיד קשה לי בשיטה הזאת זה להפסיק כשהצלצול נשמע
אהה! אבל אם לא מפסיקים כשהצלצול נשמע, אז אנחנו מגיעות די מהר למצב של "הגזמה".
לכן כל כך חשוב לשמור על עצמנו, ולהישאר עם "טעם של עוד" (-:
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

כמה פעמים ביום אתן עושות את ה'רבע שעה'?
שם_במרחקים*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30

פליי ליידי

שליחה על ידי שם_במרחקים* »

הי גם אני רוצה להתחיל...
שני אתגרים שמציקים קצת: אני בהריון ומתנהלת מאד באיטיות ואפילו שביום אנרגטי גם אני יכולה להספיק הרבה ברבע שעה כרגע כמעט לא מספיקה כלום וזה סתם מעצבן! בנוסף אחרי שנים ארוכות וטובות של שותפות עם מדיח כלים (והאמת גם עוזרת היתה) במקומינו החדש אין... והכיור כל הזמן מתמלא מעצמו (עוד לא הספקתי לסיים לייבש ולהבריק ושוב איכס...) מה עושים?
תודה לכל הכותבות וכל הכבוד לכל המעופפות (אני כל כך רוצה גם...)
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

ברוכות המצטרפות
אני לא עושה יותר מרבע שעה אחת ביום לפעמים מתעלמת מהצלצול אם אני בשוונג ועובדת הרבה על שיפור הרגלים שיחסכו לי זמן ברבע שעה למשל לתלות את התיק במקום כשאני שבה הבייתה
או לקחת כוס לכיור כשסיימו לשתות בדרך להשקות איזה עציץ לשים את הנעליים במגירה מיד כשאני חולצת אותן (עדיין לא הופנם).
לזכור לא לנסות להיות מושלמות רק קצת יותר טובות משהייתן אתמול זאת הסיסמא שלי .
אתמול סיפרתי למישהו שמכיר אותי המון שנים והוא אמר לי שהוא חשב שהסדר הוא בזכות הב"ז (המאוד מבולגן שלי)
והוא כל כך התפעל מהרעיון ומהשיטה .אמרתי לו שאם לפני 5 שנים מישהו היה מספר לי שהבית שלי יהיה מבריק ואני אטאטא אותו כל יום והמיטה תיהיה תמיד מסודרת ואני לא אתבייש שיבואו אורחים הייתי אומרת לו שיכתוב מדע בדיוני ועכשיו זה בדיוק המצב :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פליי ליידי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אחד העקרונות ברבע שעה, זה שאת מתרכזת בדבר אחד . לא להתפתות להסחות דעת. ואז מספיקים המון...
דבר נוסף, להתחיל מהדברים הגדולים, שהכי 'מפריעים בעין'. ככה הדברים שאת לא מספיקה, פחות מפריעים.
פטנט נוסף שאני עושה זה לחלק את הזמן - קודם לכוון שעון ל- 10 דקות, ואז עוד 5 דקות. זה עוזר לי להתרכז בעיקר.

לגבי הכיור - אל תנסי שהוא כל הזמן יהיה מבריק. זה באמת מייאש. תתחילי בפעם אחת ביום, לפני שאת הולכת לישון. אחרי שתתמידי בזה כמה זמן תראי שיהיה יותר קל להרחיב את זה לעוד ועוד זמנים (קבועים) ביום.

אה, גם לגבי הסדר - בהתחלה יותר קשה להספיק משהו ברבע שעה, כי יש המון בלגן. עם הזמן, הסדר שאת עושה 'מתפשט' והבלגן נהייה יותר 'לייט'.
לי מאד מאד עזר העניין של 'נקודות חמות'.
התחלתי ב- 2 דקות ביום (כן!) לפני השינה של פינוי 'נקודות חמות', מהר מאד הן התפנו, ומדהים כמה הבית פחות מתבלגן כשאין אותן. הסדר מדבק.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

כן נקודות חמות או כמו שאני אוהבת לחשוב עליהן משטחים הם הדבר הראשון שאני מפנה
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

בדיוק. גם אצלי. משטחים הם הדבר הראשון שאני מפנה. זה תיכף יוצר רושם מסודר ונעים, ואז כבר מרגישים יותר נעים וכיף ויש עוד חשק לפנות עוד משהו... (-:
שם_במרחקים*

פליי ליידי

תודה רבה לכולכן על התשובות. כרגע עוד אין אצלי סדר בבאלאגן (תרתי משמע) כרגע קופצת מחדר לחדר ועוד אין לי שיגרה או לו"ז קבוע. בנושא הזה רציתי לשאול אתכן שאלה נוספת. למרות שאני גרה בארה"ב, חלוקת המשימות השבועית של הגברת זבוב לא מסתדרת לי עם ההרגלים הישראלים שלי. למשל, אני רוצה בית מבריק, מצעים טריים וסירים מלאי כול טוב (זאת השאיפה, כרגע נראה די בדיוני...) בשיש בצהרים כדי לקבל את השבת כמו שצריך (אני חילונית למהדרין). אז איך בדיוק בונים את סדר הנקיונות השבועי כדי להגיע אל המטרה (בלי לחטוף התמוטטות עצבים בדרך)?
טוב נו, עוד שאלה קטנה: בסידורנו הנוכחי אין מכונת כביסה בבית אז לא כל כך אפשרי לרוץ עם השק/ים כל יום למתקן השכונתי. למשהו יש רעיונות להתמודדות עם המצב ועדיין לעופף לפי כל הכללים?
תודה!
ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

למשל, אני רוצה בית מבריק, מצעים טריים וסירים מלאי כול טוב (זאת השאיפה, כרגע נראה די בדיוני...)
ואו, אני מצדיעה לך!
הציפיות שלי הרבה הרבה יותר קטנות, ואני מאד בעניין של בייבי סטפס אבל:
בהריון, פתאם העייפות תוקפת אותי, כל משימה נראית לי קשה מנשוא.
אז אם לא עשיתי שגרת ערב אתמול (לקטנה הגדולה יש הרגל חדש - להרדם אחרי 22:00) אז אני קמה בבקר לכיור מלא, מדיח שצריך לרוקן, ארגז ירקות שצריך לסדר במקרר, מיטות סתורות ובלגן איום בכל אחד מהחדרים...
אם להוסיף על זה עברנו דירה לפני חודש וחצי אז יש עוד כמה ארגזים, וכמה רהיטים חסרים.
אז רק להשלים את שגרת הבקר אני צריכה איזה שעה, ואחכ עוד רבע שעה...וזה עוד לפני שבכלל הלכתי לסופר (למותר לציין שהמקרר במצב ואקום) ובישלתי משהו (כבר שבוע שאין אוכל בבית...)
אולי באמת בשלב שלי ההתמקדות ב'נקודות חמות' הוא יותר ראלי מהרבע שעה
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

פליי ליידי

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

חייבת לחזור ולשתף כאן. הנה סיכום.
החלפנו את הריצוף בבית לקרמיקה בהירה. כמעט בכל ערב אני עוברת עם סמרטוט לח על הסלון/מטבח/כניסה/שרותים. עניין של שבע דקות מקסימום.

אחרי הרבה זמן שלא עבדתי ממש לפי שיטת פליי ליידי אבל הרבה מהעקרונות שלה נשארו:
  • בכל ערב לסדר את הבית (משטחים בעיקר) להשקיע מקסימום רבע שעה-עשרים דקות (תלוי בחשק)
  • בכל צהריים (כשאני חוזרת מהעבודה ומחליפה בגדים) לסדר את המיטה (בעלי קם אחרי ולא תמיד מסדר).
  • בכל פעם שאני נכנסת לשירותים אני מבריקה את הכיור ובעיקר את הברז (עניין של שתיים וחצי שניות) וכשיש חשק את -קרש האסלה. לימדתי את הילדות שהן צריכות לנקות את השירותים עם המברשת אחריהן.
הילדות קצת גדלו אז יש לי פה ושם זמן פנוי אחרי הצהריים (לא ממש מנצלת לניקיון, רק כשיש חשק).
אני הרבה יותר שומרת על הסדר מאשר בעבר. אנשים שבאים לבקר במפתיע מבסוטים ולא מאמינים שהבית שלי (ושאני לא נכנסת ללחץ בכל פעם שמקבלת טלפון על אורחים צפויים).
לא ממש התקדמתי עם הכביסות! (רק מעצלנות!!)

מה עוד למדתי?
  1. שכשהבית מסודר יותר מתחשק לשמור עליו.
  2. אובססיביות היא דבר שיש להימנע ממנו.
  3. כשכמה ימים הפסקנו (הרבה עבודה מחוץ לבית/מחלה) אפשר לחזור לגלגל ולא קרה כלום.
  4. לא להעסיק את המחשבה בזה. לעשות באופן אוטומטי וזהו. לא לחשוב על זה יותר מדי. לא להלחץ אם שכחנו לעשות משהו. יש גם מחר ויש את כל החיים.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אני אכתוב כאן את השיטה שלי שהיא שיטת פליי ליידי ישראלית
ככה אני קוראת לה ביני וביני :-)
אז ככה יום א מסדרת ונמקה חפיף את המטבח
יום ב פינת אוכל ופינת עבודה וכניסה (הם כולם ביחד אצלי)
יום ג סלון
יום ד אמבטיה
יום ה חדר שינה
יום ו כללי
ככה יוצא שביום שישי ולפעמים גם קצת בשבת הבית כולו נסבל
לא אהבתי אתזה שחדר השינה מבריק לגמרי
ושאר הבית שומו שמיים
מעדיפה שהכל יהיה בינוני
לא התחברתי לזה שכל חדר מנקים פעם בארבע שבועות
אם החדר מסודר ממש אז זאת הזדמנות לעשות בו משהו יסודי
נגיד לסדר מגירה של שולחן כתיבה
או לבדוק מה יש בתחתית של סל הכביסה
אבל בשיטה הזאת אין את הסיטואציה המבאסת שחדר אחד מלא בתלתלים (כן של אבק) והשני מבריק כולו וגם בארונות אין לו דברים מיותרים .
אני ממליצה על השיטה הזאת למתחילות
עכשיו תאמרו אבל יש לי 9 חדרי שינה 4 חדרי שירותים ו17 מטבחים (מה שנקרא פשטות מרצון)
אז תעשו רשימה וכל יום תסדרו אחד הרי גם בשיטה המקורית לא הייתן מגיעות אל כל חדר בחודש הראשון
אז כאן כל חדר יזכה לביקור לפחות פעם בחודש (קשה לי לדמיין שחוץ מלהורי יש מישהו שיש לו יותר מ30 אזורים) ואם בכל זאת זה המצב הרי שדרושה עוזרת בית:-)
אשמח לשמוע את דעתכן על השיטה שלי .
עוד משהו ששמתי לב זה שיותר קל לי לזכור ככה מה צריך לדוגמא חדר שינה להחזיר ספרים לספריה חדר אמבטיה לקנות ליפה חדשה
כניסה לטפל במיחזור נייר בשכונה (כי המדפסת באיזור הזהשל העיר - כי אין פה פחי מחזור והחלטתי לנסות להשיג )
יאלה הולכת לטייל עם הכלבה
רוני_בלוני*

פליי ליידי

אני באופן אישי לא אוהבת רשימות.
כל אחת יודעת היכן הנקודות החמות בבית שלה.
לא קשה לזכור מה זה "משטחים".
אני פשוט משתדלת שהמשטחים יהיו נקיים ומסודרים. לשטוף כלים בערב לפני השינה ומיד אחרי שסיימתי לבשל.
דווקא על סדר בחדרי הילדים אני לא מקפידה בכל יום.
החידוש הכי הכי שלי? מאז שיש לי קרמיקה בבית אני כמעט לא שוטפת את הבית. אני מטאטא כמעט כל יום ומעבירה סמרטוט לח כמעט בכל יום, לקראת הערב או אחרי ארוחת הערב.

זה נראה המון אבל אני לא מתעסקת בזה בכלל. לא חושבת על זה בכלל. זה הפך להיות חלק ממני. משהו אוטומטי.
וזריז זריז זריז. בלי לצפות שיהיה מושלם.
הפסקתי להיקרע בימי שישי. כשיש לי זמן אני מנקה סתם איזה חדר, מעבירה סמרטוט על השידה בחדר.
כשאני רואה שהמטבח ממש מלוכלך ? מטאטא וסמרטוט לח או שטיפה קלה (אבל לא עושה את כל הבית יחד).
לואיזה*
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

פליי ליידי

שליחה על ידי לואיזה* »

אני חושבת שהצעד הראשון והחשוב ביותר הוא להקדיש 15 דקות לשגרת ערב. כשהבית נראה בבוקר אפילו טיפ טיפה יותר טוב מאשר אתמול, כל יום מתחיל בחיוך. לא הייתי עוברת לשלב הבא אלא לאחר חודש שבו זה השינוי היחידי שעשית .נדמה לי שהקושי העיקרי הוא הרצון לעבור מבית במצב נוראי לבית מתוקתק תוך שלושה ימים וזה נועד מראש לכשלון. מהחינה זאת, הדגש של FLY LADY על צעדים קטנים הוא ממש גאוני.

שיטת פליי ליידי ישראלית אני ממש מסכימה איתך. גם לי מאוד עזר לקבוע לעצמי משימה לכל יום.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

גם לי מאוד עזר לקבוע לעצמי משימה לכל יום
כן אבל החידוש שלי הוא לא שתיהיה משימה לכל יום אלא המיקום שהוא שונה מההמלצה של מרלה שממליצה לסדר כל חדר במשך שבוע
יש לי הרגשה שאני מאוד מתקדמת בשיטה ולכן אולי אני לא כל כך ברורה
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

פליי ליידי

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

אני בזמן האחרון מנסה להיצמד למיילים בלי קונצים, וזה עזר לי מאד. אני עושה home blessing בימי שני. גיליתי שאני באמת יכולה בעשר דקות לנגב אבק בכל הבית, כולל מחשב ומאווררי תקרה! וגיליתי שאם מנקים מאווררי תקרה פעם בשבוע, לא צריך להחליף סדין אחרי שמנקים אותם... בעשר דקות אני מטאטאת את כל הבית, אבל רק בערך ובלי להזיז שום דבר יותר גדול מכסא - וזה מפריע לי. מפריע לי שנשאר אבק בפינות, ושיש אבק מתחת למיטות, ושהמון לכלוך - ולפעמים לא רק לכלוך - מתחבא מתחת לספה. אני חושבת להוסיף חמש דקות לטאטוא ולהזיז כל פעם משהו אחר. בעצם, הניסיון שלי עם פלייליידי הוא כזה, שאני בטח אגלה שבחמש דקות אני יכולה לנקות מתחת לכל המיטות, הספה, הפילטר של המזגן וחדר המדרגות של הבניין. בעשר דקות אני יכולה לשטוף את הבית, בלי להזיז רהיטים אבל זה פחות מפריע לי.
שגרת הלילה שלי עמוסה וארוכה מדי, כי הכל נכנס שם - אין לי זמן אחר. אבל אני מגלה שאני מצליחה לעשות יותר באותו משך זמן כי הבית מראש במצב יותר טוב (ואני פחות overwhelmed). בחמש עשרה דקות - מספר הקסם! - פעם יכולתי בקושי לסדר את המטבח והסלון, היום אני מסדרת את כל הבית ובדרך כלל עוד נשאר לי זמן לנקות איזה ארון או משהו.
עוזר לי לחשוב, בלילה, איך אני ארגיש בבוקר כשאתעורר לבית סביר. אני מרגישה המון גאווה בהשגים שלי, אבל יש לי עדיין איזושהי תחושת אשמה, כאילו שכחתי משהו מתחת לערימות הבלגן ואני לא יודעת מה...
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

_היום אני מסדרת את כל הבית ברור:-) ממש קסם

אבל יש לי עדיין איזושהי תחושת אשמה היא תעבור זאת תחושה שמאפיינת את ההתחלה
היא תתחלף בקרוב בתחושת הלא להאמין הבית שלי נקי מסודר
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

טוב עברתי עכשיו על כל המשימות של השבוע אף אחת מהן לא רלוונטית עבורי
אין לי זבל זרוק תחת כורסאות בסלון (וגם לא מאחוריהן)
אין טעם לשאוב אבק מהכניסה לבית וגם לא לטאטא אותה (מדמיינת בית במערב ארצות הברית עם מרפסת ענקית אבל לי אין כזה )
את הדברים לפחי המחזור השונים כבר לקחתי אתמול בערב (חוץ מזה של הסופר)
נראהלי שאני פשוט אשתה תה ואסתכלעל הבית המסודר שלי במשך רבע שעה:-)
רוני_בלוני*

פליי ליידי

אבל יש לי עדיין איזושהי תחושת אשמה,
גם אצלי היתה תחושה כזו בתחילה. עם הזמן נעלמה התחושה או שאולי למדתי לחיות איתה ולהפנים ששום דבר לא חייב להיות מושלם. אין מושלם בבית שחיים בו, אולי במוזיאון יש.
אמנם התקדמתי מאוד ובגלל ההתקדמות אני מרשה לעצמי פה ושם לעשות משימות מתוך ראשי, כל פעם שמתחשק אני עושה קצת. ועדיין ממשיכה לשמור על העקרונות החשובים (רבע שעה).
חייבת לומר שבתחילת התהליך וכשעבדתי לפי רשימות הייתי מתעייפת הרבה יותר (עייפה עם סיפוק). היום כשאני לא עוקבת אחרי רשימות או מיילים אלא עובדת רק ע"פ העקרונות של הפליי - הלחץ ירד. ההתעסקות בזה הסתיימה, אני פחות עייפה, חשה פחות תחושות של אשמה, והעיקר הבית נראה ממש טוב ואני לא מרגישה כמו עבד של הבית.
דרך_עפר_שם_זמני*

פליי ליידי

נראהלי שאני פשוט אשתה תה ואסתכלעל הבית המסודר שלי במשך רבע שעה כל הכבוד! (-:
רוני בלוני{{}}, אני חושבת שהפנמתי ששום דבר לא חייב להיות מושלם. ועדיין יש לי את ההרגשה הזאת. טוב, אני אספר סיפור קטן. יש לי את ההרגשה המוזרה הזאת כבר כמה שנים. פעם ייחסתי אותה לבלגן, ולעוד משהו שהזנחתי - איזו תוכנית פנסיה נטושה שלא טיפלתי בה - והאמנתי שאם אני אסדר את זה, אני לא ארגיש ככה יותר; והשנים עברו, וככל שעבר הזמן, היה קשה יותר ומפחיד יותר לטפל בזה. והנה, לפני כמה חודשים התחלתי עבודה חדשה, ובפגישה עם יועצי הפנסיה/ביטוח של החברה התוודיתי על המחדל והכל טופל! הייתי גאה בעצמי מאד, אבל חזרתי הביתה וגיליתי שאני עדיין מרגישה כאילו יש משהו חשוב נורא שאני לא עושה, מין הרגשה כזאת כאילו שכחתי את דודתה הזקנה של אימי במרתף או משהו. מוזר נורא.
רגע, אולי זה לא קשור לדף הזה, כלומר, תמיד האמנתי שזה עניין של סדר או ניירת, אבל אולי זה לא. אולי זה סתם הפרעת אישיות קלה. אולי באמת שכחתי איזו דודה באיזה מרתף.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אולי בגלל שמישהו אחר סידר אתזה ולא את לא הרגשת את ההקלה הצפויה כשזה יסתדר(שלוש שלוש במעגל הצורך לא התקיים) ואולי באמת תרדי לעשות סיבוב במרתף
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

שאני עדיין מרגישה כאילו יש משהו חשוב נורא שאני לא עושה
קשה להתפטר מרגשי האשמה האלה.
תתחילי להתרגל להגיד לעצמך: הכל מטופל!
רוני_בלוני*

פליי ליידי

ועדיין יש לי את ההרגשה הזאת

תתחילי להתרגל להגיד לעצמך: הכל מטופל!

אולי תנסי להכניס את הדברים שאת מרגישה שאת מזניחה בשגרות שלך.
כלומר, נניח מפריע לך שיש אבק מתחת לספות?!
אז פעם בשבוע את מנקה מתחת לספות (זה משהו שמאוד הטריד אותי. אני זוכרת היטב). או נניח מטריד אותך שמתחת למיטות לא נקי? פעם בשבוע הקדישי עוד חמש דקות להזזת המיטות וניקוי תחתיהן.
דרך_עפר_שם_זמני*

פליי ליידי

אולי תנסי להכניס את הדברים שאת מרגישה שאת מזניחה בשגרות שלך. אנסה! תודה.
לואיזה*

פליי ליידי

שליחה על ידי לואיזה* »

אנסה!

אל תתאמצי...
מנסיוני עם השיטה, היופי שלה הוא בכך שלאט לשט נכנסים לתוכה יותר ויותר משימות, וזאת מבלי להגדיל את המאמץ או הזמן המושקע!
בהצלחה!
ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אני חושבת שזה מה שעושה את השיטה הזו של פליי ליידי למשהו יותר עמוק מסתם עצות לסדר וארגון. כמתחילים להתמודד עם הבלגן, מתחילים לגלות את החרדות הקיומיות שמתחתיו.

ההרגשה הזאת שאת מתארת (בוריאציה שונה) מוכרת גם לי. אם יש בלגן - הוא נותן הצדקה לרגשות האשמה שאת מתארת. הרי את מרגישה שהזנחת משהו חשוב בגלל שבאמת הזנחת משהו חשוב. אבל ברגע שטיפלת במשהו ה'חשוב' הזה, את מגלה שהתחושה לא עזבה אותך וזה הרבה יותר מפחיד.
וזאת גם הזדמנות, לבדוק בפנים, בעולמך הפנימי...האם זה משהו שהזנחת ביחס לעצמך?...או לחילופין - מי ומתי שתל בנפשך את התחושה הזו שתמיד עשית משהו לא בסדר?...
שם_במרחקים*

פליי ליידי

טוב, וידדוי: היום נשברתי סופית עם ההריון והעצלנות הכוללת שלי ופשוט הבאתי הביתה שתי עוזרות... אחרי שלוש שעות (עלה הון, ובדולרים...כמעט נחנקתי) הבית מצוחצח!!! ועכשיו אפשר להתחיל מחדש! דווקא יצא לי די טוב כי זה בדיוק יצא ביום שישי בבוקר (כפי שכבר הסברתי יש לי מעט אובסיסה בקשר לנקיון לקראת שבת) ותחילתו של חודש חדש, אז אני מקווה מעכשיו ליצור לעצמי שגרה חדשה. המטבח כל כך נקי כרגע שאין סכוי לבישולים (חבל להרוס את הנקיון המבריק הזה) אז בסוף שבוע הזה אנחנו צמים :)
בכל מקרה, רק רציתי לציין שאני כל כך איטית כרגע שהטיימר עם הרבע שעה די מדכא ולא עוזר. אז החלטתי להכפיל לי את הזמן במקום סתם להלחץ ככה אני יכולה באיטיטות הנוכחית להקציב לעצמי זמן סביר (30 דקות) ועדיין (למרות שפדלאה)לסיים איכשהו. אני יודעת שזה בניגוד לעקרון הברזל הראשי של השיטה, אבל כרגע, מה שחסר לי זה אנרגיה, וזמן יש בלי סוף... זהו, שבת שלום לכולם!
(שולחת בדיוק את הבעל עם שש מכונות כביסה (תוצרת של שבוע אחד של שני מבוגרים) לחדר כביסה השכונתי)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פליי ליידי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מכה על חטא:
כשעברתי לדירה שלי (מזמן) לא טרחתי לצפות את פנים המדפים בארון הבגדים בנייר שעווה.
עכשיו אני אוכלת אותה כל עונה, כי הבגדים שאני מאחסנת זקוקים לכביסת רענון.
איך מגייסים כוח/משאבים נפשיים לצפות את כל מדפי הארון? זו עבודה מעצבנת ואם עושים אותה עקום, ככה זה נראה...
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

או שפשוט בגדי חורף או נגיד עכשיו שמעלים את הקיץ מאחסנים בתוך שקיות ניילון גדולות עם סבון
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

ההקלה שאני חשה מהידיעה שאין לי גוש בלאגן במטבח כמו שהיה לי עד לפני כמה ימים טרם שסידרתי את הארון ההוא היא עצומה ולא ניתנת לביטוי במילים
פתאום למיין סכ"ום נראית לי משימה כל כך חביבה
אני מציעה לכל אחת לחפש איפה באמת יש לה משהו מעיק בבית כזה שאין לה מושג איך להתמודד איתו
ופשוט לנפות אותו מחיה
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

פתאום אני ראיתי היום באתר משהו חדש שנקרא פנקי את עצמך
קבלו לינק אבל לפני כן משהו שמאוד הצחיק אותי זה שמישהי שם שלחה רשימה של דברים שהיא עושה וזה כל הדברים שצריך לעשות לפני שהולכים למקווה (לשפשף עור יבש לנקות ציפורניים ולגזור אותן ) והיא חתומה בערב הסעודית
בכל אופן הפליי ליידי מבקשת שבמיוחד השבוע (לפני החג:-)) פנקו את עצמכן
היא צודקת :-)
http://www.flylady.net/pages/pamper1.asp
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

בטח, הרי אלה התרגומים של עדי יותם. יש הפניה אליהם בעוד דף.
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

תמיד טוב שיש תזכורת להתענג עליהם (-:
פלוני_אלמונית*

פליי ליידי

כשעברתי לדירה שלי (מזמן) לא טרחתי לצפות את פנים המדפים בארון הבגדים בנייר שעווה.
?! אני לא מצפה בכלום. לפני האגירה הראשונית איווררתי וניקיתי טוב את המדפים וזהו.
ג'ינ ג'ית ממחשב אחר>
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

פליי ליידי

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

הי קרוטונית, כבר ציפית את המדפים?
לי יש לפעמים משימות כאלו ואז אני עושה אחת ליום , מבטיחה לעצמי זוג נעליים בסוף המשימה, או מצמידה את זה למשהו, נניח יש לי שיחת טלפון יומית עם חברה-אני עושה את זה אז.
מונו_נוקי*

פליי ליידי

אגב אני תרגלתי כמה שגרות קטנות ובמשך הזמן התעייפתי מהתזכורות, איך ממשיכים?
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

נסי לספר ממה התעייפת מה מצליח לך לאן את רוצה להמשיך ?
מונו_נוקי*

פליי ליידי

התעייפתי מלקרוא סיפורים שלמים באנגלית באימייל. יש דרך לקבל משימה יומית קצרה בלי סיפורים?
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש דרך לקבל משימה יומית קצרה בלי סיפורים?
כן: תראי FlightPlan]כאן Missions[/po].asp
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פליי ליידי

הי קרוטונית, כבר ציפית את המדפים?
לא ציפיתי וכפי שזה נראה כבר לא אצפה... על הטוב והרע שבזה.
מונו_נוקי*

פליי ליידי

תודה רבה@
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

יש גם דף באתר שתירגמו אליו משימות רבות
והאמת שאם אני אדע שמישהו משתמש בו לא אכפת לי לתרגם פעם בשבוע את כל המשימות של אותו שבוע אבל בלי המגילה רק לכתוב מה המשימה
אם את בעניין תיידעי אותי
מונו_נוקי*

פליי ליידי

אני מאד אשמח, הבעיה שלי שאני טובעת בטקסט. יצרתי קשר עם מנהלת הרשימה שהיתה בעברית והיא אמרה לי שהרשימה נסגרה כי היה עליה עומס של תירגום בלי מתנדבות. אולי היית רוצה ליצור עימה קשר? היא אומרת ששתי מתנדבות יספיקו.
בכל מקרה המגילה באמת מיותרת. לי אישית גורמת לדלג על המשימה לאחרונה
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אז את רוצה להפנות אותה אלי ? אני חושבת שאוכל לעזור להן
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

פליי ליידי

שליחה על ידי א* »

בוויינט קהילת פנאי בפורום "טיפוח הבית" נותנים כל יום את המשימה היומית של פלייליידי.
מונו_נוקי*

פליי ליידי

איך להפנות? יש לי את האימייל של ליסה.איך ליצור קשר?
מונו_נוקי*

פליי ליידי

מי שמעוניינת ברשימה בעברית אנא הביעו התעניינות
http://groups.yahoo.com/group/FLYingInI ... ssage/8559
מונו_נוקי*

פליי ליידי

היום נתקלתי בבעיה קבועה שיש לי שאולי חכמות השבט ידעו לעזור

הארונות מסודרים, הכיור יחסית ריק, העפתי לא מעט חפצים (אם כי לא מספיק איכשהו תמיד יש עוד). אבל יש תמיד אינסוף חפצים נודדים שנוכחותם בולטת במיוחד בסופי שבוע וחופשים . על הספה ליידי חפציםנודדים:בגדים, רגל של ברבי, תיק, צעיף, בוסטר וכו וכו
וזה אחרי שבבוקר שעתיים שלוש הושקעו בסידור, קיפלתי שתי מכונות ומיינתי צעצועי אמבטיה . אז יצאנו מהר מהבית וחזרנו רק לקראת ארוחת הערב.נשארו עוד הכלים של ארוחת הערב.
איך מסתדרים?
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אני רוצה לספר שוב מה כל כך גאוני בשיטה הזאת
היכולת להתחיל כל פעם ובכל עת מחדש
ויש לי דוגמה מעולה
לפני כמה זמן הייתי אצל מכר מאוד עשיר שיש לו בית מפואר והמיטה שלו מסודרת מאוד יפה
וחשקתי גם במיטה שמסודרת מאוד יפה (ממש כמו במלון יוקרתי)
והתחלתי להציא את המיטה באותו אופן
כלומר להתפיח את כל חמשת הכריות
להתפיח את שימכת הפוך לפרוס אותה ומעליה בחלק התחתון לפרוס את שמיכת הקיץ
מאוד מפואר לוקח זמן מסויים
ואז כמובן שבמשבר הראשון הפסקתי לסדר את המיטה
ולא חזרתי לסידור הפושט שלי
פשוט חזרתי לאי סידור מלפני שהכרתי את השיטה שז כמובן מבאס
השבוע פתאום הבחנתי שהמיטה שלי שוב אינה מוצאת כלל והחלטתי לחזור רק לפרוס את השמיכה ממש כמו בהתחלה
כי אני הרי תינוקת (למרות שאני מתרגלת כל כך הרבה שנים אני עדיין נופלת) ותינוקות נופלים וקמים

ואם אני כבר כאן האם זכרתן לנקות את הפילטרים של המזגן ?
עדיף כעת מבכלל לא שלי מתייבשים ברגעים אלה
ליל מנוחה
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

פליי ליידי

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

מישהי יודעת איך מתנתקים מהרשימת תפוצה? אני מנסה דרך המיילים שלה ולא מצליחה להתנתק..
תודה
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

יש למטה REMOVE
חפשי אותו
אם לא תמצאי תשלחי להם מייל עם המילה REMOVE בכותרת ובנושא
בכל אופן אני גיליתי שככל שאני מוצאת את המיילים מעיקים כך יותר סימן שאני צריכה תיזכורות להכניס את הנעליים למגירות
לשטוף כלים וללכת לישון מוקדם
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

מונו רק עכשיו ראיתי את השאלה אני אנסה לענות לך למרות הזמן הרב שחלף
בהגדרה לא אמורים להיות חפצים נודדים
לכל חפץ אמור להות מקום שכאשר הוא נמצא בו הבית מסודר
בגדים, רגל של ברבי, תיק, צעיף, בוסטר
בגדים בארון או בכביסה
רגל של ברבי בפח הזבל או בארון הצעצועים או אולי יש לכם קופסה לדברים שצריך לתקן ואתם פעם בשבוע בודקים מה אפשר לתקן
תיק תלוי בכניסה לבית על מתלה או בארון התיקים אולי ילקוט מתחת לשולחן הכתיבה בצד
צעיף אם הוא בשימוש יום יומי (באוגוסט בטח ) אז ליד הדלת או בארון המעילים אם הוא היה בשימוש חד פעמי אז בארון הבגדים אם הוא חלק מהתחפושות של הילדים אז בארגז התחפושות
בוסטר אם יש לכם רכב משלכם לדעתי כדאי להשאירו שם אם יש שני כלי רכב והבוסטר עובר בינהם או שאין לכם רכב ואתם לוקחים אותו איתכם לטרמפים והסעות כדאי למצוא לו מקום בכניסה לבית מתחת למתלה של התיקים והמעילים כך שתמיד תזכרו לקחת אותו ברגע האחרון לפני היציאה
ברגע שלכל חפץ יהיה מקום לא יהיו חפצים נודדים והבית יסתדר מעצמו
מקווה שעזרתי
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

לפני בערך שבוע הזמנתי לכאן כמה אנשים שחלק מהן יודעים שאני פליי ליידי והייתי מודאגת מה אם הם יחשבו שלא ממש מסודר כאן מה אם הם יחשבו שלא נקי
מה אם הם יפתחו ארון ויראו איזה בלאגן יש בו (בארון הבלאגן ) בקיצור הייתי מאוד שיפוטית כלפי עצמי הבית שלי היכולות שלי וכו
האירוח היה נעים וכשבסתיים סידרתי חזרה הכל למקום ושכחתי מהכל
אתמול כמנהגי שבשבועות האחרונים נהגתי (!) לאימי אני עוזרת לה לעשות דיקלטרינג בבית העמוס חפצים וזבל שלה
ואז בין הניירות שמיינתי מצאתי תמונה של הבית שלי לפני תמונה של המטבח
שאלוהים תעזור לי כמה בלאגן היה שם
ואני אפילו לא הבחנתי בו חשבתי שהכל בסדר ושאפשר לצלם
מזועזעת לקחתי עימי את התמונה ובכל רגע שאני מביטה בה אני חושבת לעצמי
אולי הבית שלי לא מושלם ומסודר לגמרי אולי יש לי עדיין כלים שאינם בשימוש אולי יש לי קצת בלאגן במגירת הסכו"ם
א ב ל
יחסית לעצמי אני היום הרבה הרבה יותר טובה ממה שהייתי כשצולמה התמונה וזה גם משהו
למעשה משהו גדול
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

|Y|
עין_הסערה*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*

פליי ליידי

שליחה על ידי עין_הסערה* »

מה נשאר לי מפליי ליידי?
הכלי הכי חזק בשבילי הוא הטיימר.
כשאין לי כוח וחשק לכלום, והבלגן עולה על גדותיו - אני שמה 5 דקות בטיימר. בוחרת חדר (מטבח \ סלון בד"כ), מסתכלת סביב ומחליטה מה לתקוף (רצפה, כלים, בגדים) - ומתחילה! אחרי שהטיימר מצלצל, אני מסתכלת סביב ורואה את ההבדל.
בדרך כלל אני יכולה לסדר כך 15 דקות במנות של 5 דקות כל פעם.

והדבר השני -לזרוק לזרוק לזרוק.
אם נכנס הביתה משהו חדש - להוציא משהו אחד ישן.
יש עוד המון חפצים - בגדים, צעצועים, ספרים... אבל לאט לאט!
עין_הסערה*

פליי ליידי

השבוע ביקרתי אצל חברה שלא הייתי אצלה כמה שנים.
בפעם הקודמת שהייתי שם, היה מאד נעים ומסודר.
בפעם הזאת - הבית פשוט עלה על גדותיו בצעצועים, ספרים, וכל מה שאפשר.
לא אמרתי מילה, אבל היא התחילה מעצמה לספר כמה קשה לה עם הבלגן, איך חברה שלה העירה לה בחוסר טקט שהיא לא יכולה לחיות כך, איך קשה לבעלה עם הבלגן בבית (והוא לא אומר מילה, נשמה טובה). איך אין לה כסף למדפים או לכאלה שנותנות שירותי סדר ואירגון.
התאפקתי ממש כדי לא להגיד משהו שיפוטי. שאלתי אם היא שמעה על פליי ליידי. "כן, מישהי בדיוק הזכירה את זה לפני החג". סיפרתי לה קצת על הנסיון שלי, ובעיקר על הטיימר. הצעתי לבוא לעזור לה לסדר קצת ולזרוק (קשה לה עם לזרוק).
למחרת חשבתי עליה כל היום. ממש רציתי לעזור. רציתי לקנות לה טיימר במתנה אבל לא מצאתי זמן להגיע לחנות. במקום זה בערב הלכתי לתת לה את העותק שלי של sink reflections, הספר של פליי ליידי שמכיל את רוב הרעיונות שהיא חוזרת עליהם באימיילים. היא מאד שמחה.
ומה גדול? שסוף סוף הטפטופים של פליי ליידי על "תנועה אוהבת" הזיזו לי משהו. הלכתי אליה ברגל (ולעוד שתי חברות שהייתי צריכה להביא להן דברים)! כל הכבוד לי!
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

יש משהו מסיונרי :-)
אחרי שרואים את האור רוצים שכולם יראו אותו
עין_הסערה*

פליי ליידי

נכון, בערך.
אחרי שמוצאים דרך להתגבר על משהו שמאד סבלנו ממנו, רוצים לעזור לאחרים.
התאפקתי ממש כדי לא להגיד משהו שיפוטי
אני רוצה לתקן קצת. לא הייתי שיפוטית כלפיה, אבל מאד נזהרתי שהיא לא תשמע ביקורת במה שאני אומרת (גם אם אני לא מתכוונת לבקר).
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

פליי ליידי

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

בטלפון נייד יש אופציה של טיימר. חוסך להכניס חפץ הביתה.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

אני בדילמה
מסיבות רפואיות (חולשה) ומנטליות אני ישנה בצהריים , לא נחה על הספה ,לא קוראת במיטה, ממש ישנה שעתיים וגם שלוש .
בהתחלה סידרתי את המיטה בבוקר והשארתי אותה מבולגנת בצהריים
עכשיו גם בבוקר נראהלי מוזר לסדר כי עוד חמש שעות אני בכל מקרה חוזרת למיטה
וכך יוצא שהמיטה לא מסודרת ,ואני מתבאסת מצד אחד ומרגישה שזאת שטות להתעקש על זה מצד שני
רעיונות ,אפשרויות ?
להרפות ?
ירח_לבן*

פליי ליידי

שליחה על ידי ירח_לבן* »

להרפות ?
להרפות

המיטה המסודרת עושה הרבה, ומשמעותית מאד, בעיקר בהתחלה כשכל הבית הפוך - אבל את לפחות חוזרת למיטה מסודרת.

אבל - את כבר לא בהתחלה. ואם את צריכה לנוח, תנוחי. תשגיעי את האנרגיות בדברים החשובים באמת. כשתעבור הרעה תחזרי לשגרה.

אם זה ממש מפריע לך - אז רק תזרקי את השמיכה כך שהסדין לא יהיה חשוף וזהו סידרת.

תרגישי טוב
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

היי ,
יש עדיין ניצולות "פלייליידי"?
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

מה זאת אומרת ניצולות ?
הילה*

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

כלומר, נשרתן אחת אחרי השניה לצערי, והנושא ננטש.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

מה פתאום
אני פה עדיין עושה צעדים קטנים להפוך את הבית שלי למסודר ונקי
ואני בטוחה שיש עוד המון כמוני
אז אם יש לך שאלות או מחשבות או סתם דברים שבא לך לכתוב בנושא אני בטוחה שיהיו רבות שישמחו לקרוא
לואיזה*

פליי ליידי

שליחה על ידי לואיזה* »

גם אני...גם אני...
ולא רק שאני עושה את אותם צעדים (מועילים!), הדף שהכי משמח אותי לראות ב"מה חדש" הוא הדף של "פלי ליידי".
הילה*

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

אז ככה, הכרתי את השיטה לפני כמה חודשים, והתחלתי בצעדי תינוק בהתלהבות רבה,
אך מאז אני כל הזמן ננסה "להניע", כל יום מחדש, ובקושי מצליחה לגרד מוטיבציה ל 5 דקות פה ושם.
אני חושבת שאצלי הבעיה היא בדלות החומר. כלומר בכל פעם שאני קוראת את הטורים, אני חדורת מוטיבציה, אבל אין מספיק חומר בעברית.
חרשתי את האפשרויות באינטרנט, אבל הן מעטות.
כתבתי מייל לעדי יותם והצעתי לה להקים אתר בעברית או לחדש את הטור, אך היא כבר לא בעניין.
מה שמעניין הוא, שבמהלך החיפושים אני נתקלת בהמון "מחפשות" כמוני.
מה עושים לדעתכם?
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

את מכירה את הדף פליי ליידי המשימה היומית ?
רק היום הוספתי שלוש משימות
העניין הוא שקשה להתחייב לתרגם אם אין בזה שום רווח משום סוג ולכן כנראה אף אחת לא עושה את זה במסירות
אלא רק על בסיס מזדמן
את מכירה את כלי התרגום של GOOGLE? אולי הם יכולים קצת לעזור ?
שלומ_צ*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2008, 22:43

פליי ליידי

שליחה על ידי שלומ_צ* »

בדיוק אתמול גמלה בליבי ההחלטה לאמץ (שוב) את העקרונות של הגיברת. נתתי לעצמי שבועיים להגיע למצב של שליטה מוחלטת בעניינים (יש עדיין חדר אחד מבולגן...)
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

ה שבועיים את מנסה להיות פרפקציוניסטית מתכון טוב לכישלון
נאי כמה שנים בעסק ועדיין יש לי מקומות מבולגנים \מתבלגנים בבית
שלומ_צ*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2008, 22:43

פליי ליידי

שליחה על ידי שלומ_צ* »

אילה - תודות על העידוד, אולם כחובבת לשון המעטה, השימוש במילה מבולגן מרמז על זה שאין רצפה לדרוך (וזה חדר חיוני בבית...). יתר על כן כבר כמה חודשים ארוכים שאני מבטיחה לעצמי ולעזר כנגדי שאני מטפלת בנושא.
לואיזה*

פליי ליידי

שליחה על ידי לואיזה* »

שאין רצפה לדרוך
אני יכולה להציע לך את שיטת הטיימר? אם יש משהו שממש שינה לי את החיים - זה הדבר!
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

נו ילד אחד כבר אמר דף חוכמות של ילדים מה יש למבוגרים האלה שהם כל כך רוצים לראות את הרצפה
הילה*

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

כן, ניסיתי את התרגום של גוגל. מאד מאד מצחיק. צריך הרבה דמיון, וגם ידע מסויים במילים נרדפות באנגלית כדי להבין את התרגום הזה.
למען האמת, אצלי אין ערימות, בלגנים וכו.
אני פשוט מפיקה טוב מהשיטה, במה שהיא נותנת לי נפשית.
היא מאוד עוזרת לי לארגן את הפעולות והמחשבות, בעיקר בגלל add.(הפרעת קשב וריכוז בלי היפראקטיביות).
והיא גורמת לי להיות מרוצה מעצמי בסוף היום.
וזה העיקר.
הבית יתנקה ככה או אחרת.
הילה*

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

אולי בכל זאת? שמישהי תתרגם באופן קבוע את הפלייליידי, כלומר ממש אתר פלייליידי בעברית, ותגבה תשלום על שימוש באתר או מנוי.
אחת כבר בטוח יש לך. ולפי מספר ה"מחפשות" שאני פוגשת, לא רק אחת. עדי? בשמת? אניבאדי?
בשמת_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי בשמת_א* »

ותגבה תשלום על שימוש באתר או מנוי.
א. לפליי ליידי יש זכויות, אי אפשר סתם ככה לתרגם אותה, בטח לא קבוע, היא כותבת על זה עם בקשה מפורשת באתר שלה.
ב. זה לא אתי לגבות תשלום על אתר עם תזכורות וכדומה כשפליי ליידי בעצמה מפיצה חינם.
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

התשלום הוא לא על התיזכורות אלא על התרגום
אבל אכן בגלל שהיא מבקשת שלא יתרגמו ללא רשותה יש אם זה בעיה
הילה*

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

כן, ברור שלא באופן לא חוקי.
אבל בטח יש דרך. אולי אחוז מסויים מההכנסות? כמו זכיין?
הילה*

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

אני ברוגז אתכם.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

פליי ליידי

אחוז מסויים מההכנסות?
ההכנסות של מי?
אילה_א*

פליי ליידי

שליחה על ידי אילה_א* »

ברוגז איתנו ?
תתקשרי אלי אני אשכנע אותך שאנחנו נחמדים :-)
ואולי אני אתרגם לך בעל פה
עד שתתרגלי
הילה*

פליי ליידי

שליחה על ידי הילה* »

תודה, אילה. אבל אני צריכה תרגום בשוטף, וזה לא מעט.
_אחוז מסויים מההכנסות?
ההכנסות של מי?_
הכנסות שישלמו לאתר מי שמעוניין להשתמש בו. למשל אני.
פלוני_אלמונית*

פליי ליידי

מי שמעוניינת בפלייליידי מתורגם, נא להשאיר טלפון או אימייל.
פלוני_אלמונית*

פליי ליידי

ושוב, מי שמעוניינת במאמרי פלייליידי מתורגמים, כמובן מלבד אלה שכבר תורגמו בעבר, נא להשאיר פרטים- טלפון או מייל.

חזור אל “תחזוקת בית”