קומפוסט מתולעים

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תולעים אדומות איכותיות למכירה בקיבוץ טללים בדרום.
redwormramatnegev
אנונימי

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: יצירת קומפוסט.

על התולעים
התולעים המדוברות הן שלשולי אדמה. הם מפרקים חומרי גלם אורגניים והופכים אותם לחומר הנקרא "הומוס" -- חומר מעולה לצמחים. בנוסף, הם מאווררים ומתחחים את האדמה ע"י המחילות הקטנות שהם חופרים. אפשר למצוא אותם בחורף באדמה לא מרוססת.
התולעים האדומות הן זן שלשולים קליפורני הידוע בזריזותו היתרה בתהליך הנ"ל. ניתן למצוא אותן גם בהררית ובקיבוץ דברת ליד עפולה. אפשר לבקש מאנשים שיש להם תולעים בקומפוסט (אחיק, ורד לב).

אי אפשר לגדל תולעים בערימת קומפוסט רגילה כי היא מייצרת חום שהורג את התולעים. צריך לאפשר להן מקום "לברוח אליו". ככה אם חם להן או רטוב או כל דבר אחר, הן פשוט הולכות לאזור עם אדמה.

איך לייצר קומפוסט בעזרת תולעים
  1. ליצור ערוגת זבל טרפזית, רוחב כמטר או קצת יותר, לכסות בשכבת אדמה דקה, לכסות בשקים, ולהשקות מדי פעם. עד כאן ערימת קומפוסט לכל דבר. אלא שבמקום ליצור אוורור ולהפוך מידי פעם מכניסים לתוכה שלשולים והם עושים את העבודה ומהר.
  2. עם סגירת ערוגה אחת מכינים לידה ערוגה שניה. ברגע שהשלשולים גמרו לאכול את הזבל בערוגה א', הן עוברות בעצמן לערוגה ב' וזה גם סימן לכך שהקומפוסט בא' מוכן.
כדאי להיות תמיד עם ערימת אליה זורקים, ערימה של קומפוסט מוכן לשימוש, ועוד אחת שבתהליך. סה"כ שלוש ערוגות או ערימות או מה שזה לא יהיה.
את הזבל שמוסיפים לערמה לא צריך להחדיר פנימה; מספיק לכסות במעט אדמה בשכבה דקה שמטרתה העיקרית למנוע משיכת כל הזבובים בשכונה והפצת ריחות. כדאי להכין מראש ערימה ליד עד שמתחילה להתהוות כזאת מייצור עצמי. כדאי גם לכסות בשקים ששומרים על הלחות או לעשות חיפוי מעלים.

מידע באנגלית תרמו: טליהש, מתנחל חביב, אחיק, טרה רוסה, אמא אדמה.
עריכה: יונת שרון 2005-02-23
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

חברה אמרה לי שהשלשולים אמנם הופכים את הפסולת לאדמה טובה, אבל הם לא מפרקים את הזרעים ולא הורגים זיהומים -- בשביל זה צריך שערימת הקומפוסט תתחמם ממש. מישהו יודע משהו על זה? עד כמה זה בעייתי?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אבל הם לא מפרקים את הזרעים
נדמה לי שממילא זרעים לא מתפרקים. תמיד אומרים לא לשים זרעים בקומפוסט (תראי לי מישהו שלא זורק לשם זרעי עגבניה).
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אני חושבת שכדי לפרק חומרים קשים (כמו זרעים, קליפות ביצים...) צריך לטחון אותם בקומפוסט תולעים. לגבי הזיהומים אין לי תשובה. אנסה לבדוק עם אלכס קצ'אן, שמתעסק רבות בתולעים.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הבעיה עם זרעים היא רק כשמדובר על זרעים של עשבים שלא רוצים שיתרבו בגינה. אם קומפוסט תולעים אינו הורס את הזרעים (מה שנראה לי סביר) פשוט לא לזרוק לערימה עשבים שכבר פרחו.
דורית*
הצטרפות: 01 ינואר 2003, 19:31

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי דורית* »

היכן ניתן לקנות תולעים אדומות אלה באזור הצפון (וביתר דיוק - בסביבת טבעון) ?
המשק של איריס בן-צבי בכפר יהושע (שתי דקות מטבעון) הוא משק ירקות ופירות אורגני- ויש בו גם חנות אורגנית.
בכל אופן- אפשר להשיג שם תולעים אדומות, קומפוסט אורגני זול וגם שתילים וזרעים אורגנים- בעונה. (כל שתיל לפי עונתו)
חגי*
הצטרפות: 10 אפריל 2004, 12:44

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי חגי* »

שלום וברכות לכל החברים והתולעים!!! אני מאכיל תולעים אדומות מזה שננתיים כמעט קוצר קומפוסט ומחלק תולעים לחברים מזה כמה שבועות התנחלו ג'וקים בארגז.....לא נראה לי שהם מפריעים לתולעים אבל הייתי רוצה להפטר מהם אשמח לשמוע עצות מניסיון עם התמודדויות דומות
קימפוסט נעים ותודה
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טוב, עכשיו גם אנחנו במתלעים. אצלנו התולעים בקופסה עם ניקוז תחתי (שלא יטבעו) האמת היא שיש לנו כמות התחלתית גדולה (נגיד, שני ליטרים) ואני לא לגמרי סגורה על כמה להאכיל אותן. מקוה שזה לא יוצא מעט מדי. ממה שהבנתי כלל אצבע טוב זה חצי מהמשקל שלהן ביום.
בינתיים הן מקבלות את מיטב שאריות הבית, כאשר השאר הולך לערימה רגילה. הסיבה להפרדה היא שאין באמת אפשרות לקמפסט תולעים פה כל השנה. בחורף קר להן מדי (יורד למינוס עשרים) ובקיץ כשהערימה מפשירה ומתחילה להתחמם, זה חם להן מדי. אז אנחנו משאירים אותן לטיפוח בתוך הבית כדי שיטפלו לנו בקומפוסט במהלך חודשי החורף הארוכים.

התולעים שאנחנו מגדלים הן תולעים אדומות קליפורניות שקיבלנו מחברה שיש לה בערך מטר קוב מלא תולעים...
ההומוס שהן מייצרות פשוט מדהים.

אני אעדכן אם זה מעניין.
@}
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אותי זה מאוד מעניין ... :-)
רותי*
הצטרפות: 19 אוקטובר 2001, 10:15

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי רותי* »

עקרבים שחורים בקומפסטר.
יש לי קומפוסטר, היום רציתי להוציא קומפוסט מתחתית הקומפוסטר והיו הרבה עקרבים שחורים קטנים בגודל 1,2 ס"מ,
מבקשת עזרה מה לעשות. בתודה רותי
ניצן_אמ*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

רותי, המדובר בקומפוסט תולעים או בקומפוסט "רגיל"?
יכול להיות שתקבלי תגובות יותר רלבנטיות בדף יצירת קומפוסט.

מכל מקום, מעדכנת בהזדמנות זו -
קיבלנו בירושה מן החברה הזאת הן את מתקן התולעים והן טמבלר (מיכל קומפוסט מסתובב) בינתיים התולעים בגראז', מקבלות מעט מדי אוכל בגלל המיקום הלא-נוח ואני חוששת שקר להן. היה נסיון בריחה המוני שנגמר בהרבה פסים דקים שחורים על רצפת הגראז' :-( :-( :-( תולעים מסכנות. :-(

אז היום אני מעלה את המתקן לפינת האוכל הצמודה למטבח, בתקווה שהן לא תנסינה לעבור למקום יותר חמים ומזין גם משם... :-S
רוני_חרובים*
הצטרפות: 24 אפריל 2008, 22:54
דף אישי: הדף האישי של רוני_חרובים*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי רוני_חרובים* »

רותי. אלה לא עקרבים אלא חיות אחרות, לא מסוכנות לאנשים בעליל. שכחתי איך הן נקראות אבל הן תמיד נמצאות בקרבת תולעים אדומות, נדמה לי שהן ניזונות מן הביצים שלהן או משהו כזה. יש שם בטח איזו סימביוזה וזה לדעתי סימן טוב למערכת שעובדת כמו שצריך.
רותי*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי רותי* »

תודה על המידע, יש באמת בקומפוסטר כמה תולעים אדומות. מענין איך הן שורדות את החום.
עוד לא גיליתי שיטה איך להחזיר את הכדורונים לקומפוסטר בזמן שאני מוציאה קומפוסט מתחתית הקומפוסטר.
רותי*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי רותי* »

ממליצה לא לשים חרצנים של תמרים בקומפוסט, חלקם נובטים וקשה לערבב את הערמה.
אחת_עשרה*
הצטרפות: 05 מאי 2007, 22:18
דף אישי: הדף האישי של אחת_עשרה*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי אחת_עשרה* »

יש לנו המון זבובונים בקומפוסט (כבר התנחלו לנו בכלהבית).
המצב נוצר לאחר שנאלצנו לרוקן את הקומפוסט ולהתחיל מהתחלה בגלל מתקפת ג'וקים כבדה ביותר.
יכול להיות ששמנו להן ישר יותר מדי אוכל והן לא מתגברות על הכמויות.
מה עושים? האם מספיק לכסות בשכבת אדמה דקה?
רוני_חרובים*
הצטרפות: 24 אפריל 2008, 22:54
דף אישי: הדף האישי של רוני_חרובים*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי רוני_חרובים* »

אין מצב של יותר מידי אוכל בקומפוסט.
כן יתכן שערמת הקומפוסט תתחמם לרמה שהתולעים לא יעמדו בה וימותו או יסתלקו מהאזור.
בכל מקרה הזבובונים מגיעים הרבה יותר מהר ממה שהתולעים מטפלות בחומר וכדי למנוע אותם כדאי אחרי כל ערימת זבל טרי שמרוקנים לקומפוסט לכסות בשכבה נאה של חומר יבש - עלים, נסורת, אדמה, גם דשא קצור יכול לעבוד - פשוט כדי ליצור חציצה בין החומר הנרקב ובין הזבובונים שמתים לזלול את זה.
עוד דבר - אם הזבובונים והג'וקים מהקומפוסט הגיעו לכם לתוך הבית אני יכול לנחש שאולי ערימת הקומפוסט קצת קרובה מידי לבית. אם ניתן להרחיק אותה - מומלץ לעשות זאת.
בהצלחה
יש_לי_אוצר*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2008, 22:27
דף אישי: הדף האישי של יש_לי_אוצר*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי יש_לי_אוצר* »

התולעים הלבנות והשמנמנות ממשיכות להתרבות. הקומפוסט הופך למאוד נוזלי (האזור שהן שורצות בו הפך לממש בוץ נוזלי והתולעים האדומות בורחות לחלקים אחרים בקומפוסט). הוספתי הרבה אדמה וקרטון לייבש קצת, אבל זה לא עזר. בנוסף, הקומפוסט מתחיל להעלות ריח רע (רקוב קלות).
מה לעשות??? מי יודע מי הן השמנמנות הלבנות שמשתלטות לי על הקומפוסט? למה הכל הופך לכך כך רטוב? מה אפשר לעשות???
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מדובר ברימות. מה שאת חייבת לעשות זה לייבש קצת את הקומפוסט - קחי ארגז או דלי גדול, תרוקני אליו (באת, בקערה או בכל כלי אחר שנוח "לחפור" בו) את השכבה העליונה של התערובת, בערך השליש העליון. עכשיו הייתי מייעצת לך לערבב היטב את השכבה שלמטה, אבל כיוון שזה בוץ נוזלי יהיה קצת קשה. לכן קחי ערימת קרטון גזור גס :-) ודחפי פנימה, לא רק על השכבה ולתוכה, אלא גם בשולי הפח (זה פח? כלי?). כלומר, בשוליים תתקעי את חפירה, תצרי רווח ותדחפי אליו חומר יבש. ככה ממש מסביב, כשהחומר היבש יגיע בערך לשליש התחתון של הכלי. עכשיו תערבבי עוד קצת ותשאירי ככה פתוח (שהשכבה העליונה שהוצאת תחכה קצת בכלי הנוסף).
אחרי יום-יומיים, כשהקרטונים יספגו לחות, כבר תוכלי להוציא עוד קצת מלמעלה, לערבב קצת יותר בקלות, להוסיף עוד חומר יבש, ואת בדרך הנכונה.

טיפול מונע לעתיד - לזכור שצריך המון-המון חומר יבש. ביחס של 1/3 חומר רטוב ו-2/3 חומר יבש. לא לקמץ ביבש. עדיף גם להציב את הקומפוסט בשמש אם הוא נייד. או לנקב חורים בתחתית ולהניח כלי ניקוז לנוזלי הג'יפה - זה יעזור מאוד.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ערימת קרטון גזור גס
אפשר גם עיתונים שלמים, כל גיליון מקופל לשניים (לדחוף ברווח בין קצה הקומפוסט לשולי הכלי).
ניצן_אמ*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האדומות בורחות כי הן טובעות אם יש הרבה מים.
יש_לי_אוצר*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2008, 22:27
דף אישי: הדף האישי של יש_לי_אוצר*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי יש_לי_אוצר* »

תודה, אני הולכת לאסוף עוד המון חומר יבש.
בדרכ הקומפוסט במצב צבירה מוצלח, אבל כמה אבטיחים שנאכלו לאחרונה שיבשו את איזון החומר יבש-רטוב.
השוטה_על_הגבעה*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 03:26
דף אישי: הדף האישי של השוטה_על_הגבעה*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי השוטה_על_הגבעה* »

עזרה!
בחודש האחרון כבר 5 תולעים ניסו לברוח מהקומפסוטר (הנפלא! המקבילה התולעית לקוטג' כפרי). 4 מהן מצאתי מיובשות למוות ממש לידו, והיום מצאתי אחת חיה והחזרתי אותה פנימה.
האם הן פשוט הרפתקניות, או שמשהו לא בסדר?
אנונימי

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי אנונימי »

קראתי את הדף ולא מצאתי תשובות.
זה לא אומר שאין, אלא שאני לא בשיא הריכוז (בלשון המעטה), ולכן אודה על כל תשובה טובה

האם אפשר להשתמש בתולעים גם עבור זבלאנושי?

האם יש גודל מינימלי של מיכל עבור קומפוסט תולעים שבתוך הבית?

האם אפשר לחבר צינור ניקוז פשוט למיכל כך שעודפי המים יזרמו ישר לביוב או לגינה? או שאולי יש עם זה בעיה?
כמה זמן לוקח לזבל להפוך להומוס ע"י התולעים?

במה הן שונות משלשול גינה רגיל?

האם אפשר להכין מיכל מתאים ולהשתמש בו בקמפינג בפארק הירדן עבור כל (או חלק מ) הזבל האורגני שלנו? ואז, להשאיר ל(או לא) בפארק הומוס, ולהחזיר הביתה את התולעים?
האם הן ישרדו במזג האויר בפארק?

איך מעבירים את התולעים ממקום למקום?

אם זה אפשרי, למי יש תולעים ומוכן להביא לנו לשם?

<ולעשות טובה גדולה למי שעד עכשיו רק קוראת על קומפוסט ואולי סופסוף תתחיל גם לעשות במקום רק לדבר)
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

הי ליאת, מזל טוב על
סופסוף תתחיל גם לעשות

ממה שהבנתי לגביי פארק הירדן זה שצריך להרחיק את הפסולת כדי שלא תבונה צרעות.
אם יש לך רעיון על מקום מרוחק שבו אפשר לערום את הפסולת +רעיון לגזם יבש/עלים שנושרים,נוכל לעשות ערמה ומצידי זה מאוד מתאים.
אני מגיעה לפארק ביום שבת,אתחיל להכיר את המקום .

לגבי הכנת קומפוסט בבית:מה שהבנתי זה שהתולעים מאיצות את התהליך של הקומפוסט.
אם עושים שירותי קומפוסט , אמורים בכל מקרה לתת לו לשכב שנה מטעמי בטיחות בקטריאלית.אין צורך להאיץ שם שום דבר.

השאלה היא אם את יכולה לעשות שירותי קומפוסט ואם יש לך מקום לזה.וזה בסדר מבחינת כולם.
עינת_ש*
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי עינת_ש* »

קודם כל- יש לנו בעיה. יש המון רימות- זה דוחה ומסריח.
אני מפגיזה בעיתונים ונסורת, אבל היום התברר המחדל- לא עירבבתי. פשוט השארתי גוש של ריקבון ומעליו נסורת... טוב, לומדים עם הנסיון...
עכשיו הכל מעורבב ואני מקווה שזה יסתדר, זה די מגעיל.
הקטע הוא, שגם איפה שהרימות, האוכל הפך לרקבובית של אדמה, אז, זה לא טוב?
מה הקטע של הרימות בכלל?

שנית, התולעים לא באות לאוכל. יש כרגע שתי ערמות. ערימה אחת: הומוס ומלא תולעים. ערמה שניה: ריקבון, רימות, נסורת ועיתונים.
הייתי צריכה את ההומוס לגינה אז מיינתי ידנית את התולעים ופשוט תקעתי אותם על האוכל כדי שישמינו קצת.
הן לא הולכות לאוכל בגלל הרימות? אוף

ושלישית, בניתי בית משוכלל לתולעים. כמובן מעצים שנמצאו בזבל, דווקא שווים הפעם.
בניתי קופסה דיי גדולה 754545. במרכז התחתית של הקופסה חוררתי חורים לניקוז נוזלים, אם יהיו.
על זה שמתי חצץ שומשום,
על זה רשת יתושים כדי שהתולעים לא יכלאו בחצץ, ושהוא לא יתערבב עם הקומפוסט,
על זה את כל ההומוס מצד אחד, ואת כל האוכל והנסורת מצד שני.
בסוף חוררתי חורים מלמעלה לאיוורור...
ואפילו צילמתי תמונות!
נ_ע_מ_ה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

תגידו, ארגז התולעים מיועד למי שאין גינה וגר בבית דירות או שרצוי גם להוסיף את התולעים לקומפוסט הרגיל?
ואם אצלנו הוא משמש גם לקומפוסט אנושי (יענו קקי) ?

אם מישהוא רוצה למסור לנו תולעים אדומות מיוחדות לקומפוסט- נשמח מאד.
תודה
נעמה
טמי באומר, עצמון, מוא"ז משגב*
הצטרפות: 29 יולי 2010, 16:14

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי טמי באומר, עצמון, מוא"ז משגב* »

ברשותי 2 קומפוסטרים מהדגם שנמכר במוא"ז משגב, לא משהו אבל אחת ל 3 חודשים אני מוציא יבול מכובד מאחד הקומפוסטרים ( כ 3 ארגזי פלסטיק גדולים). כל האשפה הביתית (שמותר) עוברת לקומפוסטר, כל הגזם, כסחת וכו' מהגינה והבוסתן גם היא עוברת לקומפוסטר. הקומפוסטר עצמו נקי מריחות, זבובונים ושאר מרעין בישין וגם ממרחק של מטר אין שום עדות למתחולל בפנים.

אני מחזיק קומפוסטרים מזה 15 שנה ורק בשנה האחרונה התייצבתי על תהליך שאני יכול לכנותו כמוצלח (עד לפני שנה החזקתי פח אשפה נוסף בחוץ ...). על קצה המזלג – העקרונות :
כל תכולת המטבח המתכלה עוברת לקומפוסטר. גם תבניות ביצים, קליפות ביצים קשות וקפה ממכונת הקפה, שום ובצל גם כן. לא מכניס קליפות ביצים חיות, בשר ומוצריו גבינות. דברים קשים/יבשים כמו תבניות ביצים ולחם יבש) נותרים בכיור זמן מה כך שיירטבו ויספגו קצת מים. ליד הפח האשפה הרגיל פח אשפה עם תכולה המיועדת לקומפוסטר.

בגינה ערמה עם כל העלים והזרדים. הערמה מורטבת אחת לשבוע ולאחר מכן מכוסה בעלים חדשים כך שתוכה תמיד רטוב ולח. בעבר טמנתי בה קבוצת תולעים אדומות שהתרבו וכל הערמה מלאה בה. הערמה נמצאת במקום בו הגג מטפטף את הלחות המתעבה בלילות הקיץ ואת הגשם בחורף מה שמקטין את הצורך בהשקיה נוספת. הרקב שמתפתח בפנים הוא למעשה קומפוסט בשלביו הראשונים.
בנוסף, לידה ערמה עם הענפים העבים וכו', הללו יכנסו לקומפוסטר עוד כשנה לכשיעברו תהליך בלייה עם הזמן.

שאריות המזון שיוכנסו לקומפוסטר יוכנסו באחת מארבעת הפינות, יפוזרו קלות ויכוסו בשכבה של 3-5 ס"מ מהרקב שבערמת העלים. הרקב יכיל כבר תולעים אדומות. השכבה העבה יחסית והעובדה שאני מייד מוסיף עוד מעט מים יוצרים שכבה שלא מאפשרת לריח לצאת ולזבובונים להיכנס לשכבה בה האוכל ומכאן העדר ריחות לוואי וזבובונים. כעבור יום-יומיים תעלה הטמפרטורה באזור החדש עדות נאמנה לתהליך הקומפוסטיזציה. כעבור שבוע האזור הנ"ל יריח כמו אדמת יער טחובה, ריח נעים ונקי.

שהקומפוסטר מתמלא ( כ 3 חודשים) אני מפסיק את מילויו ועובר לשני שתוכנו זה עתה פוזר בגינה וחוזר חלילה. בתקופה שהקומפוסטר יעמוד וימתין למילוי של הקומפוסטר האחר אערבב אחת לשבועיים עמוק ככל האפשר את תוכנו.
ללא כל קשר באיזה שלב נמצא התהליך יש לדאוג ללחות רבה בקומפוסטר לכל עומקו, הלחות חיונית לתהליך. אין להגזים בהרטבה / יבוש. יש להקפיד על סגירת הקומפוסטר ממניעים שונים ובהם איבוד לחות, מניעת הגעת בע"ח למזון ועוד.

הטיפול הנ"ל דורש כ – 15 דקות עבודה בשבוע, חוסך זריקת אשפה, מצמצם משמעותית את פליטת גזי המתאן לאוויר, מקטין משמעותית את טביעת כף הרגל האקולוגית שלנו בעולם. כתמורה נקבל אחת לכמה חודשים קומפוסט ריחני ונעים (ריח שמזכיר יער אירופי גשום), עשיר מאין כמוהו מאוסף המרכיבים שיצרו אותו, בריא לצמחים וגם לנפש. אני לא פוסל שימוש בקומפוסט קנוי אך יש לדעת כי מרבית הקומפוסט הקנוי מקורו בשפכים של בעלי חיים ובני אדם, מכיל עפ"י רוב חיידקים פתוגנים, מתכות כבדות ועוד, לבטח פחות מרנין מהקומפוסט הביתי.

כל בעל קומפוסטר תקין ישמח לחלוק אתכם קבוצת תולעים שעד מהרה תהפוך אצלכם לכנופיה של ממש וזכרו כי כל תולעת אדומה אוכלת כל יום מזון שהוא כמחצית ממשקל גופה ופולטת קומפוסט מוכן לשימוש.

נו – שוכנעתם?
טמי
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי רוני* »

אם יש למישהו תולעים למסירה/מכירה
באזור רמת גן/גבעתיים
אנא כתבו לי
caspiron בג'ימייל
תודה
יוסי_ארגנטל*
הצטרפות: 11 יוני 2011, 15:11

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי יוסי_ארגנטל* »

למכירה שלשולי הומוס (תולעי קומפוסט)- שלשולים אוסטרליים אדומים שאוכלים את הפסולת האורגנית הביתית שלכם ומשאירים דשן אורגני משובח. ההומוס המתקבל נחשב לחומר הדישון הטוב ביותר
כחמישים תולעים במנה. זקוקים לחושך, איוורור, ניקוז ולחות.הפתרון הפשוט לפסולת האורגנית שלכם.
ללא ריח רע!
מנה- 50 ש"ח
יוסי ארגנטל 054-6759816 04-9937242 יוקנעם
אדם_והעץ*
הצטרפות: 03 נובמבר 2011, 00:32

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי אדם_והעץ* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום יש לי שאלה דוד שלי גר בקיבוץ קרוב לצפון ויש להם פרות חשבתי לעצמי האם אפשר לשים תולעים בחרא של פרות ומה ההשלכות ? תודה ..
טל_וסרמן*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 18:37

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי טל_וסרמן* »

לשאלה של אדם והעץ.
אם תכניס תולעים לזבל של הפרות של דוד שלך , רוב הסיכויים שהן ימותו.
מאחר שהחרא מתחמם לטמפרוטורות העולות על 35 מעלות ומאחר שיש בו ריכוזי שתן גבוהים ומאחר שבמצבו ההתחלתי (ברפת) הוא נוזלי מאוד , התולעים בוודאות ימותו.
אתה מוזמן לנסות אבל , לא הייתי ממליץ.
כן הייתי ממליץ לרכז את החרא ברקודה מסויימת ולתת לו לשבת זמן ממושך עד שהטמפרטורה מתייצבת , לנכז ממנו את הנוזלים בדרך כזו או אחרת וכמובן שהכל יהיה במקום מוצל
ומאוורר , ורק אז אולי לנסות להכניס לשם תולעים.

בהצלחה
טל וסרמן.
אלמוני*
הצטרפות: 05 אפריל 2004, 01:52

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי אלמוני* »

לכל המעוניינים , הקמתי אתר אינטרנט , המספק מידע ותמונות לגבי כל התהליך של שימוש בתולעים
באתר אפשר לשאול שאלות בפורום ואני אענה עליהם מהר מאוד (יש לי ניסיון של 3 שנים)
ובנוסף אפשר לרכוש דרכי תולעים. כל אחד יכול לשאול שאלות ואפילו לתרום מהידע שלו, גם כאלה שכבר מגדלים
הקישור לאתר: http://www.2all.co.il/Web/Sites7/redworms/DEFAULT.asp
שיהיה מחזור נעים לכולם.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

למישהו יש מושג?
אתמול קיבלתי גרעין של תולעים אדומות, עם חתיכת ירק, והיום ראיתי עליו עשרות נקודות אדומות- חומות בתנועה. לא חיפשתי לעומק, אבל אולי אלה אקריות.
מה עושים איתן? האם הן מסוכנות לתולעים?
רן_באר_שבע*
הצטרפות: 29 נובמבר 2012, 15:53

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי רן_באר_שבע* »

שלום, אני מחפש תולעים אדומות באיזור באר שבע..
מישהו מכיר?

הנני מגדל תולעים אדומות להומוס
יש ברשותי מליארד תולעים אדומות וכמו כן אוספ את נקז התולעים ויש לי המון המון הומוס נוזלי
וכמובן הומוס מוכן
כן מגדל כבר למעלה מ5 שנים אז מצטבר
האם משהוא מעונין
ארגמנית*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2013, 06:42

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי ארגמנית* »

כבר שנים אני מפנטזת על קומפוסט תולעים(כן, כן, מושא הפנטזיות משתנה בחלוף השנים)ומחכה לרגע שאעבור לבית צמוד קרקע.
לבסוף החלטתי שחבל לחכות,וקיבלתי אומץ להכניס תולעים לדירתי בבנין ברמת אביב, ומאז-
תענוג!אין ריח, הקופסא אטומה ויפה, למעשה לא רואים כלל את התולעים מכיוון שהן מסתתרות להן באדמה,
מכוסה ברשת,
היא ממוקמת בגובה היד כך שמאד נח פשוט לפתוח ולזרוק את השאריות,
וכל העניין הרבה יותר הגיוני מלזרוק זבל בחדר הזבל המצחין.איך זה יכול להיות שזו לא הנורמה?!
לשאלות ועידוד ..0506256381
פלוני_אלמונית*

קומפוסט מתולעים

טוב, זה מצבנו ואנחנו זקוקים לעצה קלה וטובה = יישומית לקצת בטלנים.
יש לנו קומפוסטר שמלאנו אותו רק בשיירי אוכל. לעיתים שמנו חומר יבש ולעיתים נדירות יותר מים.
היום, לאחר שנתיים וחצי החלטנו לתקן את השגיאות שלנו כך שכן נוכל להשתמש בקומפסטר לעצי הפרי שלנו עם אדמה טובה מאד שנייצר ממה שכבר שמנו בתוכו.
פתחנו את דלת הקומפוסטר וחשכו עיננו. לא רק מיקרו אלא מקרואורגניים. ג'וקים אדומים וחומים ושקופים וחלקם גדולים למדי. ואדמה, אין. פשוט פח זבל גדול עם מעט ריח.
בנינו ערמה מחודשת בגינה של כל התוכן מהקומפוסטר שהוצאנו. ערבבנו, השקנו וכיסינו בשכבת אדמה דקה וחומר יבש. ממילא אי אפשר לערבב לעומק את תכולת הקומפוסטר ואין לו
גל גל בקומפוסטר. האם גם בלי תולעים תהיה לנו אדמה? ואולי כדאי רק להשקות פעם בשבוע ולסגור לשימוש את הערמה הזו ולהתחיל אחת אחרת? אולי להכניס בה תולעים ורק להשקות ולכסות בניילון?
אנא עצתכם הטובה.
פלוני_אלמונית*

קומפוסט מתולעים

פלונית, אני מגדלת ומוכרת תולעים אדומות במרכז: אפס חמש אפס 7368236
פלוני_אלמונית*

קומפוסט מתולעים

היי לכולם-

לעדכונכם: התקשרתי עכשיו למשק בן-צבי בכפר יהושע, והם כבר לא מוכרים תולעים. הפנו אותי לבחור בשם גידי 0523241924.

בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

קומפוסט מתולעים

כמי שמגדלת ומוכרת תולעי קומפוסט, אני נתקלת לרוב במקמפסטים חדשים שלא מודעים לחשיבות של הכנת בית גידול מראש - כשבוע-שבועיים לפני הכנסת התולעים. מנסיון, הכנה נאותה של בית הגידול מבטיחה קליטה טובה של גרעין הרבייה, מונעת מצבים מלחיצים (ריח רע, חוסר רבייה, בריחת תולעים) ותורמת להתחלה טובה של התהליך.
לאחר שדואגים למיכל מתאים (גיגית גדולה, אמבטיה של תינוק, ארגז אחסון מפלסטיק, פח אשפה גדול - כולם עם מכסה/כיסוי אטום לאור ועם חורי ניקוז בתחתית וחורי אוורור ליד הפתח וסביב המיכל), מתחילים עם מצע של חומר יבש: נייר, קרטון, עלים יבשים. אפשר להשתמש בנייר עיתון (לא כרומו), נייר מדפסת, טישיו, גלילים של נייר טואלט ומגבות נייר, קרטוני ביצים, קופסאות קרטון, נייר גרוס. את הנייר והקרטון יש לחתוך או לקרוע לפיסות בגודל בולים בערך. ניתן להרטיב את הקרטון לפני הקריעה כדי להקל על העבודה. המצע צריך לכסות את תחתית המיכל עד גובה של 15-20 ס"מ. מרטיבים את המצע ומערבבים כדי שכל המצע יהיה לח.
על המצע מפזרים חופן אדמה או חול ואז מוסיפים מזון (קליפות פירות וירקות) בכמות של כוס עד שתי כוסות. את שכבת המזון מכסים בשכבה נוספת של נייר/קרטון ומרטיבים במים. אפשר להוסיף מעל לשכבת המצע קליפות ביצים שנשטפו משאריות הביצה, יובשו ונטחנו דק.
מכסים את בית הגידול ומשאירים כך שבוע עד שבועיים לפני הכנסת התולעים. לפני שמכניסים את התולעים בודקים שכל העסק לח.
ההתחלה היא מעט איטית ודורשת לימוד ותשומת לב, אבל זהו תהליך מרתק והתוצאות מדהימות: כמויות יפות של הומוס להזנת האדמה, צמצום עצום בכמויות הזבל האורגני שנזרק לפח, מודעות גדולה יותר להרגלי צריכה ושינוי דפוסים (האם אנו קונים יותר מדי מפרי מסוים שמגיע תמיד לפח? האם אנו מבשלים יותר מדי ונשארים עם המון שאריות שלא נאכלים? איך לנצל ירק מסוים לפני שהוא מרקיב? כמה נייר אנו מבזבזים בהדפסות מיותרות?).
אשמח לשתף בטיפים ועצות, כאן או במייל: recycledart בג'ימייל.
פלוני_אלמונית*

קומפוסט מתולעים

רצים לקנות תולעים בירושלים.
Tel, WhatsApp 0508761665
פיני*
הצטרפות: 15 מרץ 2005, 22:31

קומפוסט מתולעים

שליחה על ידי פיני* »