רחיצת תינוק

אנונימי

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם להתרחץ עם תינוק
  • קודם כל ולפני כל העצות והפטנטים: לא חייבים לרחוץ תינוקות!
הם לא מלוכלכים ולא מתלכלכים, ואם הם נולדים בחורף זה ממש מיותר להפשיט אותם ולטבול אותם במים. אפשר לא לרחוץ אותם שבוע, חודש ואפילו כמה חודשים. אתם כבר תדעו מתי צריך לרחוץ אותם.
ואם כבר רוחצים, לא חייבים להשתמש בסבון - לתינוקות יש ריח טבעי מצוין!*

האם לרחוץ תינוק מיד עם היוולדו?
לא! ולכך מספר יתרונות:
  1. הרחצה בבית החולים היא חוויה מזעזעת לתינוקות.
  2. עדיף לא לרחוץ את התינוק בשבועיים הראשונים. התינוק נולד עם שכבת ורניקס שמגינה על עורו. אפשר כמובן לרחוץ את התוסיק מקקי ולנקות נקודתית אם יש פליטה. יש לדאוג לבגדים נקיים ויבשים, חיתולים נקיים ויבשים, אך למעט ברחיצות שמורידות מהתינוק את ההגנה הטבעית שלו. גם קר לו ולא נעים לו, אפילו בקיץ.
  3. למה לרחוץ הוא נקי!!! הרחם שלנו סטרילי. אם יש דם אפשר לנקות עם חיתול פלנל רטוב במים חמימים.
  4. כשרואים את הרך הנולד שעדיין לא רחצו אותו, זה כאילו שהלידה עוד מפעמת בך, והתחושה שהיא עוד בכלל לא הסתיימה נשארת הרבה זמן אחרי שכולם מתנהגים כאילו ילדת וזהו, וזה כיף שהשותפה הקטנטנה שלך ממשיכה להיות בתוך זה איתך, נושאת כמו עדות כזאת על הראש שלה. הריח של הלידה, שהוא מאוד מיוחד, נשאר ככה על הגוף.
בארץ ממליצים לרחוץ מיד. בארה"ב, לעומת זאת, ההמלצה היא לא לרחוץ עד לנפילת הטבור. הקשר בין רחצה לבין נפילת הטבור אינו הכרחי, אך בפועל מה שיוצא מהמלצה זו הוא אי-רחיצה כשבועיים. כתחליף מנהיגים שם 'ניגוב ישבני' בסמרטוט רטוב, גם בבית היולדות וגם כהמלצה ליולדת. גם לאחר תקופה זו, ממליצים לרחוץ את התינוק לסירוגין, יום כן ויום לא, על מנת להימנע מייבוש העור.

ניתן לרחוץ תינוקות בכיור, באמבטיית תינוקות, בדלי מיוחד או מאולתר, באמבטיה רגילה או במקלחת.
זיכרו: רחיצת תינוקות (ומבוגרים) במים זורמים נקייה יותר מאשר באמבטיה.

אפשר ורצוי להיכנס יחד עם התינוק לאמבטיה (במיוחד לתינוקות ששונאים אמבטיות). כך התינוק בא במגע עם הגוף של אמא או אבא ולא עם פלסטיק. אפשר גם להניק בכיף תוך כדי!

אם לאמא מפריע הדימום שלאחר הלידה, לא חייבים למלא אמבטיה. אפשר רק לשבת באמבטיה ולדאוג שיהיה זרם מים מחמם על גוף התינוק.

כיצד רוחצים תינוק?
  • אמבטיה משותפת - התינוק שוכב על הירכיים המורמות של ההורה, ראשו לכיוון ברכי ההורה. אופציה נוספת היא לשבת אחד מול השני, כשהתינוק יושב ב"דפני". אפשר למלא את האמבטיה במים, או להתרחץ בישיבה עם הדוש. אפשר גם להניח משטח החתלה לרוחב האמבטיה ולפרוס עליו מגבת. כך, לאחר רחצת התינוק, עוטפים אותן במגבת ומשכיבים אותו על המשטח בזמן שההורה בעצמו נשטף.
  • מתחת למים זורמים בכיור, באמבטיה או במקלחת - יד ההורה לרוחב חזה התינוק, ותופסת את הכתף הנגדית שלו, כך שהתינוק כאילו שוכב על זרוע ההורה. מתאים במיוחד לגיל הראשון, כשרוצים לרחוץ מעט מאוד. אפשר בהתחלה בכיור, ואחר-כך לעבור לברז באמבטיה. זו דרך מצוינת לשטוף את הקקי וקל מאוד להחזיק את התינוק יציב ביד אחת ולסבן, לשטוף ולעטוף אותו במגבת עם היד השנייה. מאוד נוח למי שלא החזיק או רחץ תינוק קודם לכן. אופציה נוספת - הילד נשען עם הבטן שלו על יד ההורה, רגליו בכיור, וידו השנייה של ההורה רוחצת. אם הברז בכיור קצר מאוד, מומלץ להחליף בברז גבוה וארוך.
  • אמבטיית פלסטיק מיוחדת לתינוקות, שמותקנת על מעמד – מונע כאבי גב! אפשר להשכיב את התינוק על הגב כאשר המים מגיעים עד מעבר לאוזניים, כך שרק הפנים הם מחוץ למים. כך נשארים להורה שתי ידיים לסבן וללטף.
  • באמבטיה בשכיבה על הבטן – אחרי שהתינוק מחזיק את הראש. מים רדודים מאוד בהתחלה, מפלס המים עולה עם הגדילה והיכולת לשבת. ההורה מתכופף אל התינוק רק בשביל הרחצה ממש - לזמן קצר, לכן לא מעייף.
  • באמבטיה בשכיבה על הגב – מחזיקים את התינוק בעורף בלבד. מאוד נוח כי הראש מחוץ למים, הגוף מתנדנד חופשי ולהורה יד אחת חופשייה לסיבון וליטוף. במים רדודים אפשר גם להניח מגבת ועליה את התינוק.
  • מקלחת משותפת – אפשרי מגיל אפס. ההורה מחבק את התינוק בטן אל בטן-כתף והם מתקלחים ביחד בזרם של הדוש. בדרך זו, מההתחלה התינוק מתרגל למים וסבון על הראש ולא מפחד. אפשר גם ללא שימוש בסבון, ואין אין סכנה שהילד יחליק לך מהידיים.
  • דפני – מתקן פלסטיק שמחזיק את גוף התינוק באמבטיה ומקנה להורה הרגשה בטוחה יותר שהתינוק לא יחליק. אפשר לפרוס עליו חיתול כדי למנוע החלקה.
חסרונות: מחייב אמבטיה, מגביל את תנועות הגוף של התינוק, והתינוק בא במגע עם פלסטיק ולא עם הגוף של אמא או אבא.
  • טאמי טאב - מעין דלי גדול עם צורה מעוגלת יותר. בהתחלה אוחזים את התינוק אחיזה מינימלית , מתחת לבית השחי, והתינוק צף במים בגבולות הדלי. רק הראש מחוץ למים. מאפשר תנועה במים ותחושה של כמעט רחם. מרגיע מאוד וטוב לגזים. כאן תוכלו לקרוא הסברים ולראות סרטוני הדגמה. אגב, מה שהם אומרים שם בסרטון על הסימון על הדופן לפי משקל התינוק - לא כל-כך נכון. צריך למלא לפי הפס הנמוך הבולט (אפשר להרגיש אותו עם האצבע. כמו תפר בפלסטיק), רק כך התינוק יכול לשבת רפוי ונינוח, בלי עזרת ההורים (בהנחה שהוא כבר מחזיק את הראש).
הטאמי טאב תופס מעט מאוד מקום, כמו דלי, אין לו רגלים או צינור או דפני, ואפשר להניח אותו בכל מקום ולשבת לידו בזמן השימוש. כמות המים קטנה מאוד ובגלל שטח הפנים הקטן של המים, הם מתקררים הרבה יותר לאט (משמעותי ביותר בחורף).
  • גיגית של בנאים (לערבוב בטון) / קערה מפלסטיק – אפשר לקנות בזול ולהניח על השיש באמבטיה או במטבח.
  • מקלחת מעל הילדים - כשהם יושבים באמבטיה או בגיגית גם והמים של הדוש ממלאים להם את הגיגית והם נהנים מכל העולמות, גם אמבטיה וגם דוש.
באמבטיה אפשר להיעזר במיכל פלסטיק קטן, כוס למשל, כדי למזוג מים על התינוק. ההשפרצה מהדוש לא תמיד נעים להם במגע ישיר על העור.

בבית מומלץ לשטוף את הטוסיק מתחת למים זורמים (בכיור או באמבטיה), או עם צמר גפן (שהוא אורגני ומתפרק) טבול במים פושרים. מגבונים לחים מכילים כימיקלים ועלולים לגרום לפריחה בטוסיק, והם יקרים. דרך נהדרת למניעת תפרחת חיתולים היא להקדיש זמן משחק עם התינוק ללא חיתול לאחר השטיפה – זו הזדמנות לגעת, ללטף, לשוחח.

דוש (לא "טוש") – מילה רוסית שמשמעותה "מקלחת".

סבונים:
עדיף להשתמש באל סבון, שהוא עדין יותר ופחות מייבש את העור לעומת סבון פעיל.
  • קמיל בלו סנסיטיב – עלול לגרום לבעיות עור שקשורות ליובש (קשקשת בראש, אדמומית בעור, פטריות).
  • סבון הפלא של סבתא ג'מילה מפקיעין, עשוי משמן זית ועשבי מרפא. מתאים גם לחפיפה. לא בטוח מתאים לתינוקות ממש קטנים. אמור לרפא המון בעיות עור, ואפילו טחורים ובעיות וגינאליות. אפשר לקנותו ברוב חנויות הטבע. הוא אמנם קצת יקר, אבל חוסך הרבה קרמים ותרופות. שימו לב, בניגוד לשמפו אל-דמע לתינוקות, סבון הפלא של סבתא ג'מילה מאוד שורף בעינים!
  • בלנאום הרמל , שמן אמבט רפואי מעולה. מבוסס על שמן צמחי, אינו מכיל בושם. לחפיפה צריך למהול במים לפי ההוראות. ניתן להשתמש בו במקום סבון – הוא "מתחלב" עם המים - ואז אתם חופשיים להחזיק את התינוק בלי להתחיל עם הלהטוטנות. שמים לפי פקק מידה והכמות לאמבט אחד לא גדולה. אפשר מגיל 0. אחרי הרחצה איתו העור נעים ורך. הוא פותר את בעיות היובש והקשקשת של הגוף והשיער, משמש גם כשמן טיפולי לאנשים עם בעיות עור רציניות, ומצוין למריחה על כפות רגלים ומרפקים למניעת עור יבש וקשה. חסרון: הניחוח אינו טוב במיוחד והוא יקר, אם כי ניתן להשיגו דרך חלק מקופות החולים.
(יש גם קופות חולים שדרכן אפשר להשיג את השמן המתחרה, אמול, שמבוסס על שמן מן החי ופחות נעים).
  • סבון ירדן - מזכיר את הסבון של סבתא ג'מילה. עשוי משמנים צמחיים-לא אתריים- בלבד, וריחו נעים.
  • שמן שומשום טהור - מצוין לניקוי ולהרגעה עמוקה.
  • שמן לבנדר – מוסיפים 2-3 טיפות לאמבטיה.
  • שמן קלנדולה של וולדה – מוסיפים 2-3 טיפות לאמבטיה.
  • סבון קלנדולה – לחפיפת השיער.
  • קמיל בלו של ד"ר פישר
  • ג'ל ושמפו של עץ התה
עור מתקלף
הקשקשים עוברים לאחר תקופה, אין מה להילחץ!
סבון או שמפו מייבשים את עור הקרקפת ולכן אפשר לחכות עם החפיפה.
אם בכל זאת רוצים לחפוף, אפשר לחפוף בזריזות ועם קמצוץ של שמפו, או לשים במי האמבט שמן מיוחד, אמול של פישר.
לטיפול בקילוף העור בקרקפת אפשר להשתמש בשמן ג'ונסון, שצריך להשאיר על השיער מספר שעות. שימו לב כי יש להקפיד לא לצאת לשמש בזמן שהשמן על הראש!

חפיפת שיער
לחפיפה אפשר להשתמש בשמפו לתינוקות או בשמפו רגיל, במי אמבט מסובנים, או רק להרטיב עם מים.

התינוקת בוכה כשמוציאים אותה מהמים. מדוע? ומה עושים?
  • אולי העור שלה מתייבש וכואב לה?
  • אולי היא מתעייפת מאוד ורוצה לישון אחרי האמבטיה?
  • אולי מים באזניים?
  • באיזה סבון אתם משתמשים?
  • אולי היא כועסת שהוציאו אותה מהמים?
  • אולי היא רעבה בעקבות השהייה במים החמים?
  • אולי הפרשי הטמפרטורה בין חדר האמבטיה לחדר השינה מפריעים לה?
  • אולי היא לא רוצה לצאת עדין מהמים?
פתרונות:
  • מהאמבטיה - ישר לציצי ולהלביש תוך כדי.
  • מקלחת בבוקר במקום אמבטיה בערב.
  • להוציא אותה מהאמבטיה רק כשהיא מבקשת.
  • לנסות להצחיק אותה תוך כדי ניגוב והלבשה.
  • להלביש אותה בתוך חדר האמבטיה.
  • להפסיק לרחוץ אותה.
  • להמשיך את האמבטיה עד שהיא מראה סימני אי-נוחות ורצון לצאת.
תרמו לדיון: אם פי 3, תבשיל קדרה, בשמת א, עדי יותם, נהר שליט, ענת שן לוי, אביב חדש, ורד לב, נעה גל, , ענת גביש, ציפי אמיתי,
עוף החול, מיכל, טושו, אמא מעשנת מידי פעם, אמא של אופק, מיה גל, חגית, חגית ל, חגית פ, ה עוגיה, מרב סגל, רעות, רעות וצליל, אביטל, אמא של יונת, סיגל ב, אביב חדש, ענן בעננים, נועה, אמא אדמה, חוה ש, מ י כ ל, עגור לבן, בועז חן, טרה רוסה, לירז, אביטל צ, איתי שרון, אל דנטה, בונבון, עידית ק, ב דרך

{דיון שהועבר לכאן מהדף קניות לקראת לידה <בעיקר כי אני עורכת חדשה ולא נעים למחוק אז הסתפקתי להעביר לדף הרלוונטי (-: Pלונית אחרת>
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

רחיצת תינוק

שליחה על ידי רוני* »

מה לגבי האמבטיה הקטנה זאת שנראית כמו קערה עמוקה ?
ורד לב (30.11.2002 18:08):
למה את מתכוונת? לאמבטיית תינוק? אם כן, אז היא ממש נוחה, במיוחד עם סטנד ועם משטח החתלה, אבל צריך בשבילה קצת מקום בחדר האמבטיה. לנו אין הרבה מקום, אבל הצלחנו איכשהו לדחוף אותה והיא משמשת אותנו הרבה מאד!!!
לגבי טאמי טאב: לא מכירה מנסיון, אבל זה נראה לי כ"כ מוזר ולא נוח...אולי אני טועה!
אלונה רוטר (06.12.2002 19:18):
גם אני רציתי לשאל על טאמי טאב. באתר "אמנות הלידה " יש המון התלהבות מסביב.
ענת גביש (06.12.2002 22:34):
לנו היה טאמי טאב עד שגאיה זרקה אותו על הרצפה והוא נשבר בקלות מפתיעה .
לא ממש הצלחנו לרחוץ בו את נועם כי היא נעמדה בזה כל הזמן - ז"א מתחה רגליים וסרבה להתיישב . היו כמה פעמים נעימות שבהן היא ישבה ונראה שנהנתה . אבל קשה להחזיק אותם כשהם ישובים בתוך זה .(בעקרון לא אמורים להחזיק , אבל בעצם כן מחזיקים...אולי כשהם לא פצפונים הם מחזיקים בזה יותר ביציבות . )
בכל אופן זה טוב לצילומים ולכביסה .
אלונה רוטר (07.12.2002 05:14):
ענת :-)
מיכל מ (07.12.2002 14:22):
נכון שצריך להחזיק את העוללית, אבל בגיל רך השתמשנו בדלי הזה והיא מאוד נהנתה (באמבטיה רגילה של תינוקות הם לפעמים מתוחים או ממש בוכים, נכון?). התנוחה המכורבלת כנראה גורמת לתחושת בטחון.
שמעתי שאפשר פשוט לקנות דלי שקוף במקום לשלם כל כך הרבה אבל לנו היה האורגינל... בדלי גם הרבה יותר נוח למלא ולשפוך מים והוא תופס הרבה פחות מקום מאמבטיה רגילה. הכי כיף להתקלח יחד ואז אין בעייה של מקום, אבל לקח לי זמן לתפוס אומץ. אלונה, חיבוק בשביל הקיטורים וגם בלי קשר :-)
בשמת א (07.12.2002 16:25):
אני מתרחצת יחד עם הינוקא, ושמחה כל יום מחדש שאין לנו שום אמבטיית תינוקות שתופסת מקום.
אביב חדש (07.12.2002 21:47):
אנחנו עושים אמבטיה משותפת (כל הילדים באמבטיה רגילה), וזה צפוף, כיף ורק פעם בשבוע עם ליבי.
אני לא מוצאת שום כיף בלהכניס אותה למים, כשהיא לא יושבת ויכולה לשחק, ובטח לא לבד, כלומר בלעדיי. כדי שאני אתקלח איתה יחד, אני זקוקה לשביט לידי, שיפשיט, יביא אליי, יוציא, ילביש ויניק בסוף (ניסיתי אתכם).
רעות_וצליל*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2003, 16:28
דף אישי: הדף האישי של רעות_וצליל*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי רעות_וצליל* »

הנה תמונות של צליל באמבטיה, שהיא בעצם גיגית (אני מקווה שהיא לא תתבע אותי כשהיא תגדל)
צליל באמבטיה
תהנו
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

הילד שלי נולד במים ויצא (כנראה בגלל זה ) מאוד נקי.
רחצנו אותו רק אחרי שבוע בטאמיטאב.
במשך השבוע הזה הוא כאילו השיל את עור הרחם שלו. כולו התקלף ואני , שהרגשתי שהוא עדיין כל כך קרוב ללהיות בתוכי, פשוט קילפתי אותו ואכלתי את הקילופים.
כולם מסביבי נדהמו אבל לי זה היה הכי טבעי בעולם.
אמא_של_נועה*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 17:59
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_נועה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_של_נועה* »

למישהו יש נסיון אישי עם הטאמיטאב שהוא יכול לחלוק?
האם תינוק שכבר מחזיק את הראש ועוד לא יושב יכול להשאר לשבת בו ללא תמיכה נוספת?
איך מסבנים בו? 8-)
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי תות_שדה* »

ועוד לא יושב יכול להשאר לשבת בו?
אם הוא לא יושב, לא נראה לי שהוא יכול לשבת ללא תמיכה שלכם. עדיף גם לא להושיב לפני שהם יושבים לבד.
אמא_של_נועה*

רחיצת תינוק

המים נושאים את משקל הגוף, כך שאין על עמוד השידרה עומס כמו בישיבה רגילה מחוץ למים, ולכן תהיתי לגבי העניין.
זה גם תלוי במבנה של הטאמיטאב אם הוא תומך באופן חלקי או לא, מה שאין לי מושג לגביו.
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי תות_שדה* »

עדיין נראה לי שאם לא תתמכו בו הוא "יצלול" למטה ויישב.
כשעושים לילד גדול אמבטיה כזו מלאה במים הוא לא "צף" שם, אלא ממש יושב, והמים אולי נושאים חלק מהמשקל של הגב אבל עדיין...
אמא_של_נועה*

רחיצת תינוק

למה צריך למרוח קרם על גופו של התינוק. הרי ממילא עורו נעים ורך "כמו של תינוק". אלא אם כן יש לו בעיה ספציפית. אני באופן אישי רוחצת עם סבון נוזלי של ד"ר פישר וכולנו נהנים.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בן כמה התינוק?
אני רוחצת תינוקות קטנים (כמעט תמיד) בלי סבון. הוא מיבש, ובד"כ הלכלוך לא כזה קשה להסרה - כולה מדובר בשאריות אוכל, זעה ובוץ.
עידית_ק*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 11:11
דף אישי: הדף האישי של עידית_ק*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי עידית_ק* »

אמא של נועה, השתמשתי הרבה בטאמי טאב עם ילדתי ומאוד נהנתי ממנו וגם היא...
הנוחות של למלא את הדלי ולהציב בכל מקום בבית, אני השתכללתי והצבתי אותו בכיור של המטבח מילאתי וגם רחצתי אותה בו. היא הייתה מציצה החוצה וצפה בכייף . כל מי שעבר בשביל חשב שאני קצת משוגעת...התינוקת צפה בכיור....
בהתחלה תמכתי אפילו עם יד אחת מתחת לבית שחי ולראש או עם שתי ידיים מתחת לבית שחי . מדובר ממש בתמיכה קלה ובעצם רק למנוע את הצלילה שלהם לתוך המים. התחושה של כל הגוף במים ומבנה הדלי מאוד מרגיעים ומהווים מעין חזרה לרחם. השתמשתי בו גם כשהיו כאבי בטן- קוליק וזה היה ממש עוזר.
אני גם ממליצה לקנות את הטאמי טאב הלבן - שקוף ואז יפה לראות את התינוק מבחוץ.
אמא_של_נועה*

רחיצת תינוק

עידית-ק -שמחתי לקרוא
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

רחיצת תינוק

שליחה על ידי דנה* »

האם הסתכלתם בחומרים שיש בבלנאום שממליצים עליו פה לרחיצת תינוקות? יש בו חומרים הנחשדים כמסרטנים
MEA למשל.
מישהו שמע על תכשיר טבעי יותר לחפיפה?
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

רחיצת תינוק

שליחה על ידי נועה* »

אני משתמשת בסבון מתוק/סלק עד גיל שנה בערך גם לחפיפה.
אבל לא היה לו הרבה שיער
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

איפה בכלל קונים טאמי טאב? לא ראיתי בשום מקום. וגם - מה הסדר גודל של המחיר שלי זה? אולי אני אבקש מתנה ללידה, או אקנה בעצמי, לי זה נראה מאד נוח ומתאים, מה גם שהמקלחת שלי פיצית ובלי אמבטיה והייתי מעדיפה לפחות בהתחלה לרחוץ בחדר קצת יותר נעים.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

טאמי טאב קנינו בשילב.
אין להם בשוטף אבל אפשר להזמין. עלה בסביבות 100 ש"ח.

ממש ממש מומלץ. כולנו נהנינו מאוד.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נדמה לי שראיתי בפורום של אמנות הלידה שמפרסמים את הטאמיטאב.
קומה_ג'*
הצטרפות: 23 מאי 2005, 14:04

רחיצת תינוק

שליחה על ידי קומה_ג'* »

האם הסבון של סבתא ג'מילה מתאים לתינוק בן 4 חודשים?
מיכלולה*
הצטרפות: 09 יולי 2005, 10:38

רחיצת תינוק

שליחה על ידי מיכלולה* »

הבת שלי בת חמישה שבועות נהנית מאוד באמבטיה אבל בוכה בכי היסטרי בכל פעם שמוציאים אותה מהמים. יש לציין שהבכי הזה לא דומה לבכי אחר שלה ובכלל היא לא כזו בכיינית.
חשבנו שאולי היציאה מהמים מזכירה לה את היציאה מהרחם, וזה מזכיר לה את הטארומה הזאת - עבורה זו הייתה טראומה כי היא לא רצתה לצאת, אחרי לידה ארוכה מאוד ושלוש שעות בפתיחה 10 הרופאים איימו עלי שאם לא אקח פיטוצין הם יוציאה אותה בואקום אז לקחתי זירוז.
אם כך הדבר יש למישהו רעיון כיצד לרכך את היציאה החוצה?
חוץ מזה אולי זה דווקא טוב שיש לה הזדמנות לבכות ולפרוק את הרגשות שלה כי היא כמעט ולא בוכה.
חגית_ו*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי חגית_ו* »

גם השניים שלי בשלב שבו הם כבר נהנטו מהאמבטיה עצמה - -בכו כשהוצאתי אותם.
אולי כי פתאום מאד קר, אולי כי נפסק משהו שגרם להם הנאה, ואולי משהו עמוק יותר.
את הגדול הייתי מוציאה תוך כדי שירים והפעלות, כאילו שלא ישים לב. עבד חלקית...
את הקטנה - אני רוחצת פחות....
הטוסיק ממילא נקי כי אני שוטפת אחרי כל קקי. והשאר - יכול לחכות לפעם ביומיים-שלושה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

רחיצת תינוק

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אם כך הדבר יש למישהו רעיון כיצד לרכך את היציאה החוצה?
אצלי היה בדיוק אותו הדבר בחודשיים-שלושה הראשונים.
קודם כל הבנתי שהוא אוהב אמבטיות ארוכות, אז השתדלתי להאריך כמה שאפשר, לדבר בשקט, לדקלם שירים נעימים, להרגיע, לתת לו לצוף כמה שיותר (עשר דקות אולי). ביציאה עטפתי אותו במגבת גדולה והשארתי אותו עלי מחובק כמה דקות טובות, מול המראה (היה חורף וזה היה הרבה יותר נעים מאשר בקיץ הלח...). רק אח"כ הורדתי אותו להחתלה והלבשה. זה מאוד ריכך את הסיטואציה.
עומר_ס*
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי עומר_ס* »

בוכה בכי היסטרי בכל פעם שמוציאים אותה מהמים
אולי כדאי שההורה השני יוציא?
אצלינו זה עובד מצויין. תמיד כשמחלייפים הורה ההוצאה יותר קלה.

|רעיון| רעיון מהפכני - לא לפולנים |רעיון| :
להוציא את המים לאט לאט (דרך הביוב או כוס) עד שהוא כולו מחוץ למים. ואז לנגב אותו במקום, ורק בסוף להרים ולהוציא.
מיכלולה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי מיכלולה* »

עומר - אנחנו לא פולנים, ננסה את הרעיון שלך בפעם הבאה (היום דילגנו על האמבטיה)
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי סיגל_ב* »

בוכה בכי היסטרי בכל פעם שמוציאים אותה מהמים.
גם שלי בכתה ככה. עד שעליתי על זה:
היא אוהבת את האמבטיה ומתעצבנת שאני מוציאה אותה לפני שהיא מיצתה!
מאז, הקפדתי להשאיר אותה באמבטיה עד אשר היא גילתה סימני מיצוי.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי סיגל_ב* »

וגם,
בתחילת הדף יש שפע אפשרויות להסבר מדוע זה יכול לקרות תחת הכותרת:
התינוקת בוכה כשמוציאים אותה מהמים. מדוע? ומה עושים?

בהצלחה! @}
פצ'ה_פצ'ה*
הצטרפות: 20 יוני 2005, 12:37
דף אישי: הדף האישי של פצ'ה_פצ'ה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי פצ'ה_פצ'ה* »

טוב , אז אצלי לפתע (תשעה חודשים) התחילה תופעה הפוכה, הקטנה שעד כה מאוד נהנתה בטאמי טאב פתאום מסרבת בתוקף להתרחץ. (גם אחרי התמרחות נכבדת במטבח) היא בוכה, מוחה ודורשת שאוציא אותה. מה לעשות? (יכול להיות שזה בגלל שכמה פעמים התרחצתי יחד איתה ואז היא רוצה רק את זה?)
עומר_ס*
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי עומר_ס* »

מסרבת בתוקף להתרחץ.
גם אצלנו זה קרה בערך בגיל דומה. הקפדנו על פעם בשבוע לפחות (איכס ...). אחרי כמה שבועות זה עבר.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי תמר_ס* »

הקפדנו על פעם בשבוע לפחות (איכס ...). הרבה יותר משבוע. ולא היה כזה איכס :-P
פצ'ה_פצ'ה*

רחיצת תינוק

אבל איך אפשר היא מזיעה בטרוף וכולה מרוחה רסק בננה ואבוקדו?!
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

רחיצת תינוק

שליחה על ידי עירית_לוי »

שעד כה מאוד נהנתה בטאמי טאב
טאמי טאב זו האמבטיה הקטנה העגולה, לא?
אולי כבר צפוף לה?

אבל איך אפשר היא מזיעה בטרוף וכולה מרוחה רסק בננה ואבוקדו?!
שאריות של אוכל אפשר לנגב עם מטלית לחה.

מה עם אפשרויות אחרות כמו:
  1. להתרחץ איתך.
  2. להתרחץ בטוש ולא באמבטיה (תוך כדי ישיבה בגיגית/אמבטיה).
  3. לנסות לשנות את שעת הרחצה - בוקר / צהריים ולאו דווקא בערב.
  4. קיץ עכשיו - אפשר להתרחץ בבריכה מתנפחת קטנה בחצר או על המרפסת במקום באמבטיה.
בקיצור - לחשוב על עוד אפשרויות שיהיו מתאימות ונעימות גם לך וגם לה.
באופן כללי לא כדאי ללכת נגדה, אלא להקשיב לה :-)
פצ'ה_פצ'ה*

רחיצת תינוק

הי פרח, את מקסימה איך את עונה לכולם בכזו רגישות -
פתאום נראה לי שזה הולך יחד עם "הידבקות" כללית אליי, אז אולי זה הגיל.. מסיכימה שלא ללכת נגד, להתרחץ איתה לא מתאים לי כל יום, גם לא רוצה שהיא תתרגל להתרחץ רק איתי. השעה לא משנה, לא נראה לי שצפוף לה, אבל אנסה גם להניח לה עם האמבטיה שאחרי האוכל, אולי ישבנונים כאלה מיוחדים לאמבטיה יעזרו.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

רחיצת תינוק

שליחה על ידי עירית_לוי »

פתאום נראה לי שזה הולך יחד עם "הידבקות" כללית אליי,
אה! אז אולי בוקעות לה שיניים וזה ואי שקט כללי שגובר מסיבה כלשהיא באמבטיה?

אנסה גם להניח לה עם האמבטיה שאחרי האוכל
אחרי האוכל אנחנו מסתפקים ברחיצה של הפנים והידיים.

<תודה :-] >
בלה_ופינוקיו*
הצטרפות: 22 אפריל 2005, 04:04
דף אישי: הדף האישי של בלה_ופינוקיו*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בלה_ופינוקיו* »

היי
ראיתי את הטאמי טאב ומאד התרשמתי.
אשמח לקבל עזרה מאלו שהשתמשו בו (או עדיין משתמשים):
איך מחליפים את המים בזמן המקלחת לתינוקת? הרי מסבנים קצת (במה מומלץ?) ואז הקטנה במים שאין אפשרות להוציא אותם עם ניקוז. האם החלפתם את המים בזמן המקלחת, או שרק ניגבתם במגבת לאחר הרחצה?
ואיך חופפים ראש?
ובכלל, עד איזה גיל אפשר לרחוץ פעוטות בדלי (למרות שכתוב באתר שלהם עד שנה ומחצה, זה לא ממש נראה לי הגיוני)....
תודה מראש
רינ_צ'י*
הצטרפות: 31 מרץ 2003, 09:12
דף אישי: הדף האישי של רינ_צ'י*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי רינ_צ'י* »

אנחנו השתמשנו עד שהיה לו צפוף בפנים (משהו כמו תשעה-עשרה חודשים, אבל זה ממש יכול להיות יותר אצל תינוקות שמנמנים פחות).

לא צריך להחליף מים, הכי נוח להשתמש במים עם מעט בלנאום הרמל, ובהם להשתמש גם לשטיפת הראש (אצלנו לא היה צורך בחפיפה ממש בשביל השלוש-שערות שהיו לו בגיל הזה. האמת, גם אצל קטנים בעלי רעמה מרשימה יותר נראה לי שמספיק שטיפה עם בלנאום, כל עוד לא מדובר בגיל בו זוחלים ומשחקים בחול ובאוכל וכאלו). לא מדובר בסבון, ואין צורך לשטוף אותו. מספיק לנגב לאחר הרחצה.

הטאמי טאב נייד - אפשר לרחוץ על הרצפה בחדר או על השיש באמבטיה או בכל מקום יציב שנוח לך (אבל, כמובן, לא לעזוב אפילו לעשירית שנייה). הכי כייף: אמבטיה בערב לאור נרות (הגדולה באמבטיה האמיתית, הקטן על הרצפה לידה בטאמי-טאב, ואני יושבת על השרפרף ומתמוגגת).
בלה_ופינוקיו*
הצטרפות: 22 אפריל 2005, 04:04
דף אישי: הדף האישי של בלה_ופינוקיו*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בלה_ופינוקיו* »

המון תודה על התשובה {@
יערה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2003, 19:37

רחיצת תינוק

שליחה על ידי יערה* »

אפשר להשתמש בטאמיטאב גם בשבועות הראשונים, כשהם עדיין לא יודעים להחזיק את הראש?
מיכלולה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי מיכלולה* »

רק רציתי לדווח שהבת שלי כבר לא בוכה כשמוציאים אותה מהאמבטיה, הפתרון היה להעביר את האמבטיה לשעות אח"הצ כשהיא לא עייפה ולא לחכות לערב. וגם אנחנו לא מקלחים אותה כל יום.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אפשר להשתמש בטאמיטאב גם בשבועות הראשונים, כשהם עדיין לא יודעים להחזיק את הראש?
כן. מחזיקים אותו בשבילם.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הבובון שלי - בן חודש - צורח גם באמבטיה וגם כשמוציאים אותו... למישהו יש עצה טובה?
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אם יש לך טקס קבוע בערב של אמבט ואז אוכל ממליצה לך לנסות להפוך את הסדר... הפיצי בן החודשיים שלנו היה צורח כל פעם שהיינו מוציאים אותו מהאמבטיה. בשבוע האחרון ניסינו להאכיל אותו לחכות כחצי שעה: לגיהוק, למשחק רגוע איזה שיר או משהו כזה ואז אמבטיה. פשוט חולל פלאים, הוא אולי מקטר טיפה ביציאה אבל אין יותר צרחות. ואז עושים עיסוי נעים בשמן שמחממים בין הידיים וכיף אמיתי...
ובקשר לכניסה לאמבטיה (עצות של הלוחשת) תורידי אותו לאט לאט למים בתנוחה אנכית כך שיוכל לראות את המים ולא פתאום ינחת לשם על הגב...
ובאמרי זאת, היום קניתי לקטן את הטאמי טאב ועכשיו הולכת לנסות מקווה שזה באמת מרגיעה כמו שאומרים פה... כי בעלי כבר צוחק שאם לא אז זה דלי מאוד יקר (120 ש"ח) לשטוף איתו את הריצפה.
אדווח בהמשך..
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

רחיצת תינוק

שליחה על ידי פלונית* »

אנחנו עושים אמבטיה יחד עם התינוקת בת 3.5 חדשים. כל יום, כי היא נהנית וגם אנחנו. אבל, שאלה מביכה: מה לגבי הבולבול של אבא? מתי נראה לכם שזה מתחיל להיות בעייתי ומה כדאי לעשות בעניין?
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

רחיצת תינוק

שליחה על ידי יעלי_לה »

:-D קודם תגיעי לגשר ואח"כ תחצי אותו... ויש לך עוד הרבה זמן עד הגשר. ילדים מתחילים להתעניין בהבדל הזה לקראת גיל שנתיים נדמה לי. אז את השאלה ומה כדאי לעשות בעניין? נראה לי שאת יכולה לדחות.
מישל*
הצטרפות: 21 דצמבר 2004, 16:08

רחיצת תינוק

שליחה על ידי מישל* »

ממליצה בחום על המוצרים של "בייבי טבע", טבעיים לחלוטין, עם ריח טוב.
אני קיבלתי מתנה את השמפו שלהם ועכשיו הזמנתי גם את הסבון. מאוד מרוצה. אפשר להיכנס לאתר שלהם, להתקשר והם עושים משלוחים לכל הארץ.
פלונית*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי פלונית* »

אז עד גיל שנתיים בערך, אין סיבה למבוכה, את אומרת. (שלא תתבלבל ותחשוב שזה אחד הצעצועים שלה...כנראה שהמבוכה היא שלי).
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

רחיצת תינוק

שליחה על ידי יעלי_לה »

כנראה שהמבוכה היא שלי.
כן, די בטוח... תחשבי שהיה לך בן - האם היית חושבת שזה מוזר שהוא רואה את המקום שממנו יצא רק לפני 3 וחצי חודשים? או משחק עם האוכל שלו (הציצים שלך)? אני בטוחה שאילו היה לך בן לא היית נבוכה מדברים כאלה בינך ובינו. אז למה ההיפך? אגב, מה אבא שלה מרגיש? (אגב, יש לי בן בגיל של בתך)
ענת_ב_פ*
הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 09:18
דף אישי: הדף האישי של ענת_ב_פ*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי ענת_ב_פ* »

אבל, שאלה מביכה: מה לגבי הבולבול של אבא?
נראה לי שבשלב זה הבולבול מעניין כל אחד יותר מאשר את בתך :-)
אני מסכימה עם יעלי'לה שהשאלה איך הוא מרגיש מאוד רלבנטית.
אני שמחה שאת לא עוצרת את עצמך במקום שבו את חשה מבוכה ושאת נותנת לה ביטוי, אבל כדאי שתבקרי בדפים כמו ילדים ומיניות ובכל הדפים פה באתר שמדברים על עירום ולדעתי תקבלי הרבה תשובות.
להבדיל קצת מיעלי'לה אני חושבת שדווקא עדיף להתייחס לכל הנושא עכשיו . מ-2 סיבות- 1. אין לחץ באמת, אז למה לא לפנות זמן רגוע לחקור את הנושא, את המבוכה מהעירום, את כל השאלות של מהי אינטימיות במשפחה. 2. אני לא חושבת שבאמת אפשר לשים נושא כזה בצד. הוא בטח מחלחל פנימה גם דרך חוויות יומיומיות אחרות כמו- איך האבא מחתל, האם נכון לאבא להיות עירום בסביבת הילדה וכו'.
>כאילו דא, לא כדאי להיכנס על ההתחלה לדף דחיינות כרונית :-) <
פלונית*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי פלונית* »

תודה תודה
אבא מרגיש בסהכ נוח, אבל כמוני, מוטרד מהשאלה אם זה בסדר.
אני אבקר בדף המומלץ.
אפרופו דחייינות כרונית - אין ספק שלהיות אמא זה שיעור די רציני בשביל דחיינים.
אמא_של_טבע*
הצטרפות: 24 פברואר 2006, 10:49

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_של_טבע* »

טבע בת ארבה חדשים ובחודש האחרון בוכה בהיסריה ברגע שמכניסים אותה למים. ניסינו באמבטיה קטנה ואתמול באמבטיה הגדולה איתי, צמודה לציצי, אבל היא ממש נכנסית להיסטריה ומתחילה לרעוד :-( . אולי לא היינו מספיק רציפים ועקביים עם עניין האמבטיה כי אנחנו גרים באנגליה וקררר. לא ממש יודעת מה לעשות ואיך לעזור לה להתגבר על מה שנראה כמו פחד ממים...? רוצה שתהיה לה חוויה טובה של מים (כמו שהיו בחודשים הראשונים), מתנדנדת בין להמשיך לנסות לבין פשוט להניח לזה לזמן מה ולקוות שזה ישתנה מאליו...
אמא_חדשה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

נראה לי שעדיף להניח לזה ולא להילחם, הכל משתנה אצלהם כל כך מהר...

תנסי מדי פעם ותראי מה התגובה. אולי תחת הדוש בידיים שלך יהיה לה פחות מפחיד, ואולי שטיפה קצרה בכיור?

בכל מקרה מה שמפחיד היום יכול להיות כיף מחר... סבלנות.

@}
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

יש לנו בעיה חדשה, פיצקית התחילה במסורת חדשה של קקה באמבטיה. כבר שבוע כמעט כל יום. האמת אני מבינה אותה, ממש כיף לשבת בדפני ולעשות קקה במים חמים. אבל לנו זה לא מתאים. יש למישהו רעיון מה לעשות?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

רחיצת תינוק

...להציע לה לעשות לפני האמבטיה?
מיכלול_ה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

...להציע לה לעשות לפני האמבטיה?

איך?
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

לגבי הטאמי טאב
ינוקא נעמד בו כל הזמן, מחזיק בדפנות ומושך את עצמו לעמידה. יש עצות? הוא בן 6 חודשים. (ושוקל כשמונה קילוגרמים).
אמא_חדשה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

גם אצלנו הנסיך נעמד בו כל הזמן, מגיל 5 חודשים, אין הרבה מה לעשות לגבי זה אז לא נלחמתי. מה שכן עזר זה לתת צעצוע אטרקטיבי וזה היה מאלץ אותו לשבת.
ועכשיו בגיל 8 חודשים, ההתלהבות חלפה, והוא יושב בנחת עד שמאבד את הסבלנות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

רחיצת תינוק

_...להציע לה לעשות לפני האמבטיה?
איך?_
קצת לפני שעת האמבטיה, להגיד לה שאולי יהיה לה יותר כייף לעשות קקי לפני האמבטיה. להחזיק אותה בתנוחת כריעה (כשאת תומכת ברגליים, כמו שמחזיקים ילדות לעשות פיפי) מעל סיר/קערה/אסלה, ולהגיד לה "קקי".
אם היא לא רוצה, לוותר ולהציע שוב אחרי עשרים דקות או חצי שעה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

רחיצת תינוק

...ואם גם אז היא לא רוצה, אין מה לעשות - להכניס לאמבטיה. ואם תעשה אז, תעשה... לא לכעוס. אבל ברור שהקקי הוא גם סוף מיידי לאמבטיה.
למחרת אפשר לנסות שוב להציע לה.
אגב, תנוחת השכיבה בדפני לא מי יודע מה נוחה לעשיית צרכים (זה כמו ללדת בשכיבה :-) ). הרבה יותר "זורם" לכרוע (אולי היא תשים לב לזה?)
מיכלול_ה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

תודה קומה ג'
נדווח אם יש שינוי
פלוני_אלמונית*

רחיצת תינוק

בשבועיים האחרונים בתנו בת ה 10 חודשים גילתה את נפלאות הישיבה באמבטיה (עד עכשיו נשכבה אחורה על גבי מתקן מגבת בסגנון הדפני ונהנתה מאוד מטקס הרחצה), אבל כשמגיע שלב שטיפת השמפו מהשיער היא פורצת בבכי היסטרי - ניסינו בשכיבה (היא מתנגדת בתוקף), ניסינו בטוש (היא נבהלת ובוכה), ניסינו לשטוף בשפיכת מים עדינה מבקבוק (גם לא עזר), ניסינו עם מתקן "חפיפון" (ממש לא הלך)... נשמח לשמוע רעיונות נוספים. תודה!
יש_אי_שם*
הצטרפות: 23 אפריל 2006, 01:55

רחיצת תינוק

שליחה על ידי יש_אי_שם* »

להכניס את ראשכם למים ולעשות בלו בלו בלו, לקרוא לזה איך שאתם רוצים (אצלינו זה לויתן) ולהציע לה לעשות גם. אשמח לשמוע אם זה עובד...
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא רוצה לתסכל, אבל אצלנו זה עבר בערך בגיל 3 :-( ואכן לא חפפנו הרבה (וזו ילדה ש'מתה' על מים).
בן_3*
הצטרפות: 23 אפריל 2006, 19:03

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בן_3* »

הילד שלי לא אוהב לחפוף- אז לא חופפים, אלא כאשר צריך להיות קצת יצוגיים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

רחיצת תינוק

אני כבר לא חופפת לתינוקי מזה כמה זמן. בשלב מסוים הרגשתי שזה "יותר מדי" ושהריח של השמפו (קמיל בלו) פשוט חזק מדי.
מסתבר שזה נכון מה שאומרים: מספיק להרטיב את השיער במים, ולסרק הרבה.
בזמן שהוא יושב באמבטיה, אני מרטיבה לו את הראש בעדינות, מייבשת בעזרת מגבת (הכל בזמן שהוא יושב ומשחק) ואז מעבירה סירוק, 2-3 דקות. למזלי הוא "מרשה לי" לסרק ולא מתעצבן :-) מסרקת במהירות גם בבוקר כשקמים מהשינה, דקה-שתיים.

לא להאמין איזה ניחוח מתוק יש לו מהראש, בלי סבון ובלי כלום.
אמא_אום*
הצטרפות: 15 מרץ 2006, 09:24
דף אישי: הדף האישי של אמא_אום*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_אום* »

לא להאמין איזה ניחוח מתוק יש לו מהראש, בלי סבון ובלי כלום.
ניסיתי להזכר כמה פעמים חפפתי ראש לקטן (כמעט בן שנה) והגעתי ל-3 פעמים.. פעם אחרי טיסה ארוכה ושיער שמנוני מרוב שעות באוויר הדחוס ועוד פעמיים מליטופים מרובים של זרים עם ידיים שמנוניות...
באמת שאין צורך..
אמא_חדשה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

סתם המלצה על סבון טבעי משמן זית, לגדולים ולקטנים.
הסבון מיוצר בשכם בשיטה טבעית וללא חומרים כימיים (בזמנו ביקרתי הרבה במקום, והייתי עדה לתהליך הייצור).
אפשר להשיג אותו בחנויות מכולת ערביות בעיר המזרחית בירושלים, ובנצרת (ואולי בעוד מקומות שאינני מכירה).
נקרא כאמל ונראה כמו סבון כביסה של פעם (וגם עולה ככה- 3.00 ש"ח....).
נסו ותהנו !
אמא_חדשה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

שוב אימצו לי את השם?
אלופת_ישראל*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 13:01
דף אישי: הדף האישי של אלופת_ישראל*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי אלופת_ישראל* »

שלום אשמח לקבל המלצות לסבונים נעימים לפעוטות וגם לשמפו. בעינין הטאמי טאב האם מוציאים את המים לאחר השימוש בסבון? איך שוטפים את הפעוט?
תודה.
קשת_ענן*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2006, 14:39
דף אישי: הדף האישי של קשת_ענן*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי קשת_ענן* »

ממליצה בחום, מתוך שנים של אי מרוצות מכל השמפויים/סבונים עם כל הכימיקלים וחיפוש אחר פתרון טבעי,
על שמפו של חברת בראשית
אפשר למצוא בחנויות טבע, במחיר ממש הגון, משהו כמו 25 ש"ח פלוס מינוס
בשלושה סוגים:
רוזמרין (בזה השתמשנו עד היום על תינוקי מגיל כמה שבועות, בעיקר בתור סבון)
סירפד (מומלץ מומלץ למבוגרים)
וקמומיל (הכי עדין ולכן גם מומלץ לרחיצת תינוקות)
השמפויים האלה טבעיים לגמרי וזה יתרונם העיקרי מבחינתי כסבון וכשמפו (לנו).
אנחנו כמעט ולא חופפים לקטנצ'יק את השלוש ורבע שערות המתוקות שלראשו,
ומבסוטים
שולה_חתולה*
הצטרפות: 17 יולי 2004, 22:08
דף אישי: הדף האישי של שולה_חתולה*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי שולה_חתולה* »

מצטרפת להמלצות על הטאמי-טאב!
עד גיל 3 חודשים התקלחתי עם הקטנצ'יק, מה שהצריך את עזרת האבא (להגיש ולהוציא) וגם היה קצת מפחיד - חלקלק כ"כ! אבל הקטן היה די מבסוט מהעניין ולא התלונן על מים על הראש.
ואז חזרנו לארץ וקנו לנו טאמי-טאב (שהיה דווקא זול למדי - בסביבות 40ש"ח אם אני לא טועה) ואנו נהנים ממנו מאוד. הקטן יושב בו בלי פחד מהרגע הראשון. תמכתי לו בסנטר או בבית השחי בהתחלה כי הוא היה מרפה את הגוף וצולל למטה... אז יד אחת תמכה ויד אחת רחצה.
לאחרונה (בן 5 חודשים+) הוא החל לעמוד בדלי אבל זה דווקא יותר נוח לרחוץ אותו ככה! אפשר להגיע לכל המקומות, ולשטוף את הסבון בסוף בעזרת כוס. רק צריך להזהר שהדלי יציב (אצלנו בתוך האמבטיה הגדולה הוא לא).

לגבי חפיפה ושטיפת הסבון, בתגובה לשאלה מלמעלה:
אני משתמשת בכל מיני אל-סבון לתינוקות לסיבון ולחפיפה. תמיד שטפתי לו את הראש עם המים מהאמבטיה (עם הסבון) ופשוט ניגבתי את הגוף, בלי לרחוץ את הסבון ממנו - וללא שום בעיות.

אתמול בפעם הראשונה עשיתי לו מקלחת בשכיבה על הבטן באמבטיה שלנו: הוא שכב על שטיחון גומי ושיחק עם צעצוע ואני סיבנתי, שטפתי והתמוגגתי לראות אותו נהנה כ"כ! פשוט וקל כ"כ - מומלץ!
ר_ו_ב_י_נ_א*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2005, 14:42
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ב_י_נ_א*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי ר_ו_ב_י_נ_א* »

איפה קונים טאמי טאב? כשהגדול היה קטן היה לנו ובאמת היה מוצלח - אבל העברנו הלאה ועכשיו אין לי מושג איך להשיג...
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רחיצת תינוק

שליחה על ידי יעל* »

בכל הסניפים של שילב
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

או מביאים לאמא את חוברת המבצעים של הסופרפארם
כבר מזמן רציתי לשאול אותך: מה את קונה בסופרפארם?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בשמת_א* »

כבר מזמן רציתי לשאול אותך: מה את קונה בסופרפארם?
נייר טואלט שמורת טבע במבצעים
נייר מגבת במבצעים
אבקת כביסה סוד במבצעים
מברשות שיניים אחת ל-3 חודשים
משחת שיניים במבצעים לבן הזוג
חוט דנטאלי
נדמה לי שפחות או יותר זהו. אה, חומרי עזרה ראשונה כגון פלסטרים, תחבושות גזה. אחת ל... (כמה שנים).
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

תיארתי לעצמי שהתשובה תתמקד במברשות שיניים. זה בעיקר מה שאני קונה שם מאז שהאתר המסוכן הזה התחיל להשפיע עלי (עכשיו יפתח דף שמסביר למה לא צריך מברשות שיניים, נכון?)
כלומר, עכשיו חזרנו לקנות חיתולים חד"פ ומגבונים (P-:), אבל היו איזה שנתיים שבהן בהתחלה עוד הייתי עוברת על החוברות של הסופרפארם, ולאט לאט ראיתי שזה סתם, שאין לי מה לקנות שם. ועלתה לי תחושה כל כך מוזרה: חוברת עבה, חנות עמוסת מוצרים, וכלום. אני לא מצליחה להסביר, אבל זה היה משהו בסגנון "אז בשביל מה ובשביל מי מייצרים את כל זה?"
בשמת_א*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בשמת_א* »

עכשיו יפתח דף שמסביר למה לא צריך מברשות שיניים, נכון?)
אני יכולה להסביר לך כבר עכשיו: אילו היינו חיים בעולם עם אויר נקי, מים נקיים, ואוכלים אך ורק "מזון", כלומר דברים ראויים לאכילת אדם במצבם הטרי והטבעי ביותר, בתזונה מקומית מתאימה ומשולבת - אכן לא היה צורך במברשות שיניים כלל.
עוד מרכיב קריטי בתזונה שלנו, שנעלם ממנה די מזמן, והוא כנראה החיוני ביותר לעניין הצחצוח, הוא האכילה של מזונות מאוד קשים. אנחנו כמעט לא אוכלים מזונות קשים, כי רבים מהם פשוט נעלמו, ואחרים רוככו עבור התזונה שלנו היום.
אחד מהם הוא תפוחים קשים ישר מהעץ. גם לחם קשה ויבש. גזרים. ועוד. שכחתי הרבה מהמזונות הקשים של העבר.
השיניים שלנו הסתמכו באבולוציה האנושית על המזונות הקשים כמסירי פלאק מתמידים.
ועל שתיית מים בלבד כשטיפת פה.
מברשת השיניים וצחצוח השיניים הם התחליפים של השילוב:
  • תזונה מלאה ובריאה בלבד.
  • מזונות קשים שמצחצחים את השיניים.
  • מים ששוטפים את השיניים.
עכשיו חזרנו לקנות חיתולים חד"פ ומגבונים.
(-: טוב, את יודעת שאת זה לא קניתי כבר עם השני. ומגבונים? למה לך. את המגבונים שכבר יש לך תכבסי. תכיני לך מראש לפני יציאה קופסת פלסטיק קטנה רב פעמית שנסגרת הרמטית עם כמה מגבונים מכובסים מקופלים, שהרטבת מעט. כך יהיו לך מגבונים לחים לניקוי כשתצטרכי במקום בלי מים. הצבע שלהם לא חשוב, אז אפשר לדחוף אותם לכל מכונה והם גם לא תופסים מקום. בונוס נוסף: הכימיקלים יורדים מהם ולא חוזרים לאיברים רגישים ועדינים של כל מיני מתוקים.
טוב, סוף דברי הכפירה (-:

ועלתה לי תחושה כל כך מוזרה: חוברת עבה, חנות עמוסת מוצרים, וכלום.
אוקיי, אני אתוודה: חלק מהכיף שלי בחוברת הזאת הוא ההרגשה "וואו, אני לא צריכה כלום".
לצד זה יש "חבל שמייצרים כל כך הרבה זבל וחבל שכל כך הרבה אנשים קונים את זה", אבל את זה אני משתדלת לא לחשוב...
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

ומגבונים? למה לך. את המגבונים שכבר יש לך תכבסי.
את מתכוונת להפוך אותם למגבונים רב פעמיים? אחרי שניגבתי בהם קקי? כי אני לא משתמשת בהם כמעט אף פעם לדברים אחרים (אולי ניקוי שולחנות...)
ואגב, השיחה הזו דוחפת אותי לעשות מה שחמותי ניסתה לשכנע אותי עוד מהילד הראשון - כשאני בבית, להסתפק בשטיפה במים ולא להשתמש בכלל במגבונים. מאחר ופה ושם אנחנו נותנים לו לעשות בכיור (ואז כמובן שוטפים) עברתי את המחסום הפסיכולוגי שגרם לי לחשוב שזה נורא מסובך.
בשמת_א*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בשמת_א* »

את מתכוונת להפוך אותם למגבונים רב פעמיים? אחרי שניגבתי בהם קקי?
כן.
תשרי בביו ואז תכבסי, אם זה ממש קשה לך.

כשאני בבית, להסתפק בשטיפה במים ולא להשתמש בכלל במגבונים
וואי, את צוחקת עלי! תארי לעצמך כמה אני מקולקלת, שלא תיארתי לעצמי שאת צריכה אותם בשביל הבית...
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

לא, זה פשוט שיש לך דעה טובה מדי עלי....
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

אגב, איך שוטפים טוסיק של ילד בחורף? המים קרים, ולהזרים אותם כל פעם עד שיבואו חמים זה בזבוז נוראי, אז מה עושים?
(יש להבהיר שמדובר בתינוק שעושה קקי כמה וכמה וכמה וכמה פעמים ביום)
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

איך שוטפים תוסיק בחורף?
קודם כל, הגיע הזמן שתפסיקו לקרוא לדבר המגוחך הזה "חורף".
שנית, עם מים קרים. אם היד שלך חמימה, זה צריך להיות בסדר.
שלישית, עם מעט מים קרים, לא צריך לעשות שם שטיפת פילים. קצת מים.
רביעית, אפשר עם מגבון או מגבות קטנות שמחזיקים ליד הכיור, זורקים לכביסה מיד בתום השימוש. היד שלך תחמם אותן בצ'יק.
חמישית, את מצליחה לישון עם שלושה ילדים, מנוולת, מה אני בכלל מנסה לעזור לך?!?!? >:)
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

(עכשיו יפתח דף שמסביר למה לא צריך מברשות שיניים, נכון?)
כבר יש.

אם עוד לא קראת את הוידוי שלי עד היום, אז החור באוזון האקולוגי שלי זה מגבונים. אמנם אקולוגים, מתכלים, ללא ריח, ללא כלור, ללא דיוקסין... ועדיין. גם בבית.
בושה וחרפה. (יש לי סיבות טובות, אבל האמת היא שאם מסתכלים להן בלבן של העיניים, הן תירוצים.)
מאידך, בפירוש כיבסתי מגבונים. דווקא לכביסה הולכים יותר טוב המזעזעים התעשייתיים (נגיד האגיס) הייתי קונה, זורקת אותם לכביסה ישר בלי שימוש ראשון, שיתנקו כל הכימיקלים ואז שמה אותם בקערה עם מעט מים ושמן קלנדולה ומשתמשת.

במברשת שיניים, לעומת זאת, אני בקושי משתמשת. (וזו שיש לי, מתכלה! |יש| היא משבבי עץ מעורבבים עם משהו. מחליפים לה רק את הראש אחת לכמה זמן, כלומר, אם משתמשים בה הרבה... :-P)}
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

חבורה של מטורפים אתם.
ישנים עם הילדים שלכם באותה מיטה, לא נותנים להם מעדני חלב, לא שולחים אותם למשפחתון ושוטפים להם את הטוסיק במים קרים!
פלא שהם לא נותנים לכם לישון?

<ולא, היד שלי לא חמימה. אני מהסוג של "ידיים קרות לב חם" רק בלי הלב>
בשמת_א*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מהסוג של "ידיים קרות לב חם" רק בלי הלב
הרסת אותי עכשיו. צחקתי בקול רם!

אגב, הקטן שלי לא סובל ששוטפים לו תוסיק במים חמים. גם הבכורה לא. הם צרחו כשהמים לא היו קרירים עד קרים. בכל עונות השנה. עד שהבנתי! זה לא נעים להם, ויש לזה סיבה.
אז מה שניצן אמרה. קצת, קצת מים. לא מבול מים קרים על הכל. בעדינות. לכוון ככה שיהיה רק על התוסיק ולא על הרגליים וכדומה.

יותר מדי פחד מחורף, יותר מדי חימום ועיטוף וכל זה - מסתבר שמחליש את התינוק, לא עוזר לו. אם הוא בריא, זה טוב לו. אם הוא חולה, אז להרטיב מגבת קטנה ולרחוץ רחיצת מגבת ולא עם מים ישירים וכן להלביש חם מדי, שיזיע, ולהחליף בגדים לעתים קרובות שלא יהיה ברטוב.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

רחיצת תינוק

המים קרים, ולהזרים אותם כל פעם עד שיבואו חמים זה בזבוז נוראי, אז מה עושים?
אם זה ממש קריטי לך, מחזיקים ליד הכיור תרמוס קטן עם מים חמים, וכל פעם שופכים משם.
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

לכוון ככה שיהיה רק על התוסיק ולא על הרגליים
מה לכוון? אני שוטפת עם היד!

יותר מדי פחד מחורף, יותר מדי חימום ועיטוף וכל זה - מסתבר שמחליש את התינוק, לא עוזר לו
אני לא יודעת מה לומר על זה. התינוק שלי מנוזל מגיל שבועיים בערך, וזה לא ממש עובר לו. בסוף החודש נהיה אצל הומאופת אז נשאל, אבל בינתיים אני דווקא משתדלת ללכת לכיוון החם.

<מצחיק, רציתי לומר משהו על זה שהוא לא יודע לנשום דרך הפה, וכמה זה מקשה על הנקה, אבל אז הבנתי שיש משהו אבסורדי בלומר "מקשה על הנקה" על תינוק בן פחות מארבעה חודשים ששוקל יותר משמונה קילו...>
<בכל זאת נלחצת כששומעת אותו מחרחר דרך אף קטנטן מלא נזלת>
בשמת_א*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בשמת_א* »

התינוק שלי מנוזל מגיל שבועיים בערך, וזה לא ממש עובר לו.
המממ. אני הייתי חושדת אפוא באלרגיה, לא בוירוס. מה את חושבת?

"מקשה על הנקה" על תינוק בן פחות מארבעה חודשים ששוקל יותר משמונה קילו...>
וואו! כל הכבוד לאמא! וליונק!
אבל כן, מבינה אותך בדיוק. "בדיוק" כי גם שלי ינק עם אף סתום וקשה לו לנשום דרך האף.
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

מה את חושבת?
זה מה שיפה בהומאופתיה, שהיא יודעת לתקן בלי להגדיר מה היה מקולקל....
תשמעי, להתחיל לבדוק אלרגיה זה תהליך ארוך, סבוך ולפעמים גם יקר. וכמובן - אחרי שמגלים את האלרגיה גם צריך לעשות משהו בעניין. כמו שלגבי צבע ומרקם הקקי קיבלתי את עצתך לא להיכנס לשאלות של "למה באוכל שלי הוא אלרגי" כל זמן שהילד עולה במשקל, כך גם במקרה זה.
ולגבי החימום - כשמדובר בילד אני לגמרי זורמת עם מה שבא לו, אבל תינוק בן ארבעה חודשים.... לא יודעת. מה את אומרת? זה עוד לא גיל צעיר שמתקשה בויסות חום הגוף?
בשמת_א*

רחיצת תינוק

שליחה על ידי בשמת_א* »

רק את יכולה לזהות אם הוא עדיין מתקשה בויסות חום הגוף.
אני גם לא אומרת להשאיר עירום - אני אומרת לבדוק. ללכת לפי הילד. האם הוא פחות מנוזל אם את מלבישה אותו חם חם? מה טוב לו?
והכי חשוב, אגב - כובע על הראש. יותר חשוב מכל לבוש אחר.
עוברת_אורח*

רחיצת תינוק

האם הוא פחות מנוזל אם את מלבישה אותו חם חם?
אני חושבת שכן, אבל את יודעת איך אנחנו נוטים לפרש ממצאים לפי התיאוריה אתה ניגשנו לתצפית....

והכי חשוב, אגב - כובע על הראש
בתיאוריה אני מסכימה, בפועל הוא מתעצבן, מושך את הכובע על העיניים, מתחרפן עוד יותר, וממילא הזמן שבו אני הכי מוטרדת מסוגיית הקור הוא זמן השינה, ויש לי פחד נוראי שהוא יוריד את הכובע על הפנים וייחנק ואני לא אשמע (זה פחד פסיכי או רציונלי?)
תמרוש*
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 10:04

רחיצת תינוק

שליחה על ידי תמרוש* »

_איך שוטפים תוסיק בחורף?
עם מים קרים. אם היד שלך חמימה, זה צריך להיות בסדר._

בסדר בסדר, אבל הבן שלי פצח בשביתת-אסלה אחרי שתיים-שלוש שטיפות כאלה, ובגיל שלושה חודשים! הרבה לפני הגיל הרשמי של שביתות. הוא לא אהב, וזהו.

אני השתמשתי בעיגולי צמר גפן רטובים. ורק כשהיתה קטסטרופה קקיית, ניקיתי לפני כן עם מגבון.
פלוני_אלמונית*

רחיצת תינוק

חפשתי עוד מישהו עם בעיה דומה...יכול להיות שרק לקטנה שלי יש ריח רע ממש חזק מהצוואר גם אחרי יום מהמקלחת האחרונה? בהתחלה לא ידענו שצריך ממש לעבור בין הקפלים אבל גם מאז שאנחנו מקפידים ומיבשים טוב, עדיין יש לה ריח חזק הרבה פעמים.
מישהו נתקל בבעיה? יש פתרונות? הקטנה גם ממש לא אוהבת את כל ההתעסקות עם הצוואר עמוס הקפלים שלה, מה עושים? אני באמת לא מבינה איך אפשר לשטוף פעם בשבוע עם הריח הזה....
שליחת תגובה

חזור אל “עידוד עריכה”