בתי בת שש וחצי, וכבר למעלה משלוש שנים שמלווה אותה שיעול איום: טורדני, מציק, משתלט.
יש תקופות שהשיעול ליחתי, יש תקופות שהוא יבש, יש תקופות שהוא נרגע ויש תקופות שחוזר ביתר שאת.
כרגע השיעול הוא "נבחני", מחריש אוזניים (זה לא אני אומרת, העירו לי שזה כבר ממש מפריע בכתה), ומופיע כל הזמן. כל הזמן.
מה עשינו בינתיים?
- מהתחלה חשבתי שזה לא משהו גופני, בעיקר כי זו ילדה מאד בריאה (חוץ מהנ"ל), אבל בשנה הראשונה בכל זאת בעלי לקח אותה לכמה וכמה צילומי ריאות וכיוצא בזה. אין כלום. גם סירופ שיעול ניתן לה בהתחלה, כמובן ללא תועלת.
- בשנה השניה, בגלל ארוע אחר, חיצוני, היינו בטיפול של NLP ודמיון מודרך אצל מטפלת נהדרת, שטיפלה במשהו אחר אבל היתה אובדת עצות מול השיעול ולא ידעה מה לעשות איתו.
כמה תובנות עד כה:
~ השיעול התחיל כמה חודשים אחרי הלידה של אחותה הקטנה, כיום בת שלוש וחצי. מניחה שיש קשר.
~ הרבה אנשים מהתחומים האלטרנטיביים לסוגיהם, חושבים ששיעול פירושו שהילד מרגיש כי איננו יכול להתבטא. מבינה את ההנחה הזו. מצד שני היא מדברת ומספרת לא מעט (היא ילדה מאד וורבלית), מציירת ויוצרת המון, גם בבית, גם בחוג, וגם בבי"ס (שהוא מקום מאד עוטף ומאפשר, אגב). וכמו כן כבר היינו, כאמור, אצל מישהי שעבדה איתה בדמיון מודרך ובהמחזות למיניהן, ולא חל שינוי בתחום השיעול.
~ השיעול מלווה, לעיתים, בעוד כל מיני נשיפות, ונראה כמו "טיקים" של מערכת הנשימה.
מה אני מבקשת?
עזרה. רעיונות בקשר למה לעשות, למי לפנות, שיטות שאולי לא שמעתי עליהן ואתם ממליצים.
וגם רעיונות לאבחון, ורעיונות בכלל. שמחה לשמוע על כיוונים חדשים.
מכירה את הדף בעית שיעול , אבל הוא דן בבעיות שהן לבטח פיזיות, ואני חושבת שכאן הבעיה שונה.
תודה מקרב לב,
שלולית