אפשר אם אתם מעוניינים שהתפריטים שלכם יופיעו בצורה מסודרת בראש העמוד, פשוט לשים אותם כך כמו שהתחלתי (with passion).
אורי יורמן
זה מה שאני אוכל לאחרונה כמעט במדויק:
- בוקר - כלום. יוצא למסע ליקוט, מתעורר לאט.
- ארוחת 10 - רסק ירוק. לאחרונה המתכון הוא חצי קילו מנגו (אחד גדול או שניים קטנים), שתי בננות קפואות, גדילן וח'וביזה (בלי תוספת מים).
- 11: רסק ירוק עם אגוזים. לאחרונה המתכון הוא 100 גרם אגוזים עם 200 גרם תמרים, מים וקרח, גדילן וח'וביזה. היום הוספתי קצת סלק בר (מצד שני לא הייתי מציע להוסיף מנגולד קנוי)
- אחרה"צ (החל מ2) - אבוקדו, מנגו, פירות יבשים.
- ערב - עוד רסק ירוק משארית העלים שליקטתי בבוקר.
2007-12-12T10:00:16
- בבוקר - שני מנגואים
- אחרי שעתיים - רסק ירוק של מנגו ושתי בננות עם המון גדילן
- צהריים א' - 4 אבוקדו, ואז 7-8 תמרים קטנים מזן חלאווי
- צהריים ב' - 2 בננות (פה אני קצת מרגיש מלא)
- שני אפרסמונים מדהימים
- רסק ירוק זהה לרסק של הבוקר
- נסעתי באופניים לרמת השרון, נסיעה מהירה של כמעט שעה. ברמת השרון אכלתי עוד תמרים מול הטלוויזיה (כדורגל)
- נסעתי באופניים חזרה (רק מנסה לציין שהוצאתי הרבה אנרגיה)
- 4 אבוקדו האס קטנים
2007-12-21T15:41:19
אתמול (אם אני זוכר נכון. כן כן, טבעונאות ואהבה פוגעות בזיכרון לטווח הקצר):
- שעתיים בערך על ריק.
- כוס מיץ עשב חיטה טרי (ממגש הנבטה)
- שייק 4 תפוחים עם עלי חוביזה וחוטמית
- שייק 2 מנגו ובננה עם עלי חוטמית
- פירות, לא בהכרח על פי הסדר הזה, במשך כמה שעות: אבוקדו אחד, אפרסמון אורגני אחד (רך כמו בלון מים), 2-3 אנונות
- שייק שני אבוקדו עם שתי בננות ו4 תאנים מיובשות (מפתיע לחלוטין המתכון הזה!)
- 3-4 תאנים מיובשות
בוקר - רסק ירוק מ3 בננות וחופן של משמשים מיובשים, עם סרפדים חוביזות וירבוז
אח"כ - כמה תמרים באוטובוס
במשך היום 4 אנונות
בערב בננה וכמה תמרים באוטובוס בדרך לאירוע
אחרי האירוע - גלידת אפרסמון-אננס (ראו גלידה מפירות ומאגוזים)
ועכשיו (ארוחת לילה מאוחרת, אולי מיותרת) - שייק אבוקדו גדול עם 3 בננות ו6 תמרים קטנים (חלאווי) עם קצת חוביזות.
2008-01-07T00:54:19
רוב היום אכלתי MONO ובערב אכלתי שני רסקים/שייקים
לפי הסדר:
- כמה עלים של חסה טעימה במיוחד
- 3 אפרסמונים
- אבוקדו.
- 2 בננות
- 2 תפוחים
- שייק ענק של 4 בננות, אבוקדו גדול, סלרי וחסה
- שייק 3 תפוחים גדולים (500 גרם בערך) עם סלרי
היום היה לי יום גלידאי משהו.
התעוררתי ב5 בבוקר, (ראוי לציין שלפני זה לא אכלתי מאתמול ב3 בצהריים, סוג של צום אינטואיטיבי כי ממש לא הרגשתי טוב. אכן קמתי היום עם הרגשה טובה)
ב7:45 אכלתי גלידת בננה-תמר,
ב9 אכלתי גלידת אפרסק-תמר,
אח"כ במהלך היום נשנשתי מנגואים, אפרסקים וכמה תמרים עד 3 בערך, ואז עוד הפסקה של שעתיים
אז ב5 אכלתי גלידת בננה-אפרסק-תמר,
אחרי שעה גלידת בננה-אפרסק בלי תמר,
ואחרי עוד שעה ואז עוד גלידת אפרסק.
(הזמנים כאן היו אומדן, לא תיעדתי במדויק)
אח"כ קצת ירקות אורגניים בלאדי מאוד שחברתי קיבלה מ- "חובייזה" (מלפפון שעיר, בזיליקום, עגבניות שרי, עגבנייה רגילה).
ועוד כמה תמרים.
2008-06-24T23:40:51
היום:
קמתי בבוקר, הסתובבתי קצת, הלכתי לקנות כמה בננות (6.8 קילו.. קצת יותר מכמה בננות), והחל מאז, לאורך היום:
2 בננות
שייק ירוק מלון בזיליקום תמר פטרוזיליה
שייק מלון-כתום מלון-רגיל תמר
שייק 3 בננות עם מנגו
כמה בננות
כמה תמרים
כמה בננות
שייק ירוק מלון בזיליקום תמר פטרוזיליה
ועוד לא הלכתי לישון, אולי עוד אנשנש איזה מנגו או משהו.
יעלפו מהמושב
בבוקר מיצתפוזים סחוט מהעץ, בעבודה פומלה ואגוזי מלך ואז עוד אגוזי מלך (כן, טוב, לא התארגנתי מי יודע מה מעולה מבחינת אוכל לעבודה אתמול, כמעט טרפתי את האיש שיושב לידי), אחר כך היה ניסיון חדשני (עבורי) לאכול כרובית במצבה הנא (כי כרובית מטוגנת ברוטב צ'ילי מתוק זה טעים, אז שיערתי שאולי גם ככה). בכל אופן, בצורה נטולת כל רוטב זה לא ממש אטרקטיבי (כנראה לא צריך להיות גאונה גדולה כדי להבין את זה, אבל בדרך כלל אני אוהבת דברים במצבם נטול התיבול, אז ניסיתי). אחרי שאכלתי את זה גיליתי שזה גם עושה מעט כאב בטן (אבל אולי רק לי, אין לדעת). בערב אכלתי שייק ירוק מעלי חוביזה מהגינה, 2 קיווי, מנגו ו-2 תמרים, שיצא טעים, ממש ללקק את הכוס. וזהו, אולי עוד אגוז מקדמיה או שניים. נראה לי שזה ממש מעט, ובקצת הזה אעלם באופן כללי ואולי אעלם גם אל תוך שקית במבה. אני צריכה לאכול יותר!
2007-12-13T15:29:07
בוקר- שני תמרים חצויים ובתוכם אגוזי פקאן (זה טעים!)
אחרי הלימודים- רסק ירוק (חוביזה, פקאן, בננה, 2 קיווי, 2 תמרים)
צהריים (שזה פחות או יותר עכשיו)- מנגו ואבוקדו
+
2007-12-14T17:01:57
בוקר- רסק ירוק מפטרוזיליה, אגס, 2 קיווי ובננה
במהלך הבוקר נשנשתי אגוזים שונים
צהרים- רסק שבו שכחתי את הירוקים, נכחו בו תותים (הראשונים לעונה!), קיווי אחד וקצת קשיו
אח"כ אכלתי- מנגו ואבוקדו (אין מה לומר, אני מאוד אוהבת את השילוב הזה)
ובהמשך צפויה גלידת בננות, פאקן וחוביזה
2007-12-16T14:17:46
ממשיכה! התפריט של אתמול-
בוקר- רסק ירוק ממגוון פירות העונה
צהריים- חומוס נא טעים במיוחד (ע"פ המתכון של אופק, נמצא בעמוד הרלוונטי)
בין לבין- תפוז, אגוזים שונים
ערב- גלידת בננה, חוביזה ואגוזים (ללקק את הקערה. הגלידה הזו, זה גאוני)
2007-12-17T10:50:50
התפריט של אתמול-
בוקר- יצאתי מבית ההורים בדרום הרחוק כשבאמתחתי רסק ירוק בכלי. הרסק המעולה נשתה לאורך כל היום בעבודה.
בנוסף לכך, בעבודה- אגס, אגוזים (הרבה אגוזים)
בערב- אבוקדו מהגינה מעוך עם לימון מהגינה (חצי חצי עם בן הזוג הרעב)
אחר כך- גלידת בננה, אגוזים ותמרים
אולי גם תמרים ממולאים בפקאן.
2008-01-31T18:18:08
בבוקר- מיץ מאגס, 2 קיווי ובננה ענקית ביחד עם מיץ מתפוז אחד וקוביות קרח. יצא מעולה, אין כמו פירות, פשוט בלתי ניתן להריסה.
אחר כך- פומלה שטרחתי וקילפתי אתמול
סלט כרוב עם נבטים סינים
לקראת הצהריים- מיץ מגזר ענק ושלושה תפוזים (שלמים) וחוביזות. יצא לא טעים בעליל. סמיך מדי משום מה, לא בטוחה למה?
אחר כך- פיתה עם טחינה (חשתי צורך בשובע של ממש, עוד משהו שעוד לא הצלחתי למצוא בימים של רק נא, עצות יתקבלו בברכה)
ובין לבין- אגוזי מקדמיה, אגוזי פקאן, תמר אננס ומנגו מיובשים אורגנים.
בהמשך- גלידה מבננות ואגוזים ואיזה פרי.
נראה המון או שזו רק אני?
2008-06-22T16:49:02
יאללה, גם אני:
- בוקר- רסק ירוק, בעצם, רסק, אבל לא ירוק, סתם מיצפרי (אני מתקשה למצוא ירוקים! איזה ירוקים אתם אוכלים בקיץ? קונים בסופר?). ברסק היו- בננה, 2 תמרים, 2 אגסים, נקטרינה וקוביות קרח. בין כוס לכוס (יצאו לי כמעט שלוש כוסות מכובדות מאוד) אכלתי אגוזי מקדמיה
- צהרים- סלט כרוב (התיבול יצא נוראי, נוראי לגמרי, מאוד לא אופייני!) וטחינה שהכנתי כאן.
ועכשיו מה? שוב רעבה, אחרי מישמש קטן, אולי עוד רסק ירוק.
2008-06-24T10:02:40
מה אכלתי אתמול?
בוקר- שייק פירות קטן של אפרסק, בננה, תמר והרבה קרח
צהריים- סלט כרוב עם נבטי מאש וטחינה
ערב- עוד שייק פירות בדיוק כמו בבוקר (אלו הפירות שנשארו)
ובין לבין, קצת אגוזי מקדמיה ומיצתפוזים סחוט
(זה הכל? כשאני קוראת את זה- זה נראה לי מעט ממש)
2008-06-25T10:17:00
אתמול:
בבוקר- שייק אגדי שמחלב קשיו (נו, בעצם קשיו ומים, אבל קשה להאמין כמה שזה מוצלח) עם 2 נקטרינות ותמר - יצאה כמות של שלוש כוסות בינוניות, שתיתי שתי כוסות מיד (כבר אמרתי שזה ממש טעים? ובהמשך היום שתיתי את הכוס השלישית) - זה היה פינוק אמיתי.
בצהריים- סלט כרוב עם טחינה ונבטי מאש (יש לי המון נבטים! )
בערב- 2 משמשים
ואח"כ- מנגו (!)
בין לבין- תמר ממולא בשקד
האמת, ממש קשה לי להיזכר מה אכלתי אתמול וזה משמח אותי, כי זה אומר שאני לא מתעסקת בזה יותר מדי
2008-06-25T21:28:26
יאללה, מה שאכלתי היום:
בוקר- שייק חלב שקדים עם 2 בננות קטנות ונקטרינה
צהריים- פלאפל טבעונאי מעולה ביותר, סלט כרוב ונבטי מאש
אחה"צ- שייק אגוזים, מנגו ובננה
ערב- 2 משמשים, 2 תמרים, 2 שקדים
בין לבין- תמרים
(אני כל היום לומדת בבית ככה שיש זמן להכין ולאכול )
with passion
עד הארוחה ב-4:30: אנונה גדולה ואורגזמית מאבא של שימי, 2 אפרסמונים מעץ מוזנח בישוב, 5 תמרים מדג'ול של זורגניקה, 2 בננות בשלות ברמה מושלמת (נקודות חומות בחוץ, לבן בפנים) מהשוק הכי טוב בגליל.., 2 קלמנטינות מהעץ. 3 תפוחים צהובים עם נקודות אדומות שליקטנו המון מהם לפני שבועיים, תפוח ורדרד שרועי הביא לי ארגז וטוען שהם לא מרוססים.. אה ועשיתי טיול קטן ובדרך ליקטתי נבטוטים שונים וזיתי שמש מהרצפה ומהעצים.
הארוחה: סלט ירוק ענק, של קייל (כל כך רך וירוק ומתוק עכשיו!) מ-3 סוגים שונים, אירית שום, אירית בצל, ביחד עם רוטב מחומץ תפוחים שהכנו מתפוחים שליקטנו בשנה שעברה, שמן זית מהגליל, פלפל שחור מטיזינבי, מלח ים קלטי מצרפת, וקצת אבקת כורכום מטיזינבי בשביל צבע. אחרי זה מצות-שמש (ראו מאפים נאים) וגם קצת ממרח פסטו טרי, מריחן מהגינה, אירית שום, קצת מקדמיה מהעץ של הרצל ביבי..., מלח ים קלטי מצרפת, שמן זית מהגליל, חומץ תפוחים.
אחרי זה הפסקה.. ואז במהלך הערב קצת פירות - אפרסמונים, רסק תפוחים משודרג עם זנגוויל, ציפורן, יין תפוחים תוצרת בית, שמן קוקוס אורגני כתית מעולה ממקסיקו, ועם רימון מהעץ ופקאנים מהעץ גרוסים וקינמון.
2007-12-13T02:35:07
היום ביקרו אצלי 4 אנשים חביבים - ועשינו את הארוחה באחת או שתיים: סלט ירוק ענק (קיילים שונים, מנגולד צעיר, נבטי גדילן וחוביזה, כף אווז, אירית שום, אירית בצל, קצת מלפפון) עם רוטב ויניגרט פשוט (שמן זית כתית מעולה, חומץ תפוחים ביתי, פלפל שחור, מלח טבעי). פיצה נאה (מאפים נאים) גדולה, שיובשה במכונית של ההורים בשמש... (יצאה קלתית מצוינת: נבטי כוסמת, פשתן, גזר, עגבנייה, תמר, פלפל חריף טרי, מלח), על זה רוטב פסטו (ריחן מהגינה, שמן זית, קצת מקדמיה, מלח, פלפל חריף טרי), ועל זה ירקות: עגבניות מהגינה, זיתים משנה שעברה, בצל, וקישואים מגורדים כמו גבינה.
עד הארוחה אכלתי: 2 אנונות גדולות, 2 אפרסמונים, 2 תמרים. (קמתי ב-8:00).
מהארוחה ועד שנרדמתי: אנונה גדולה, תמר עם קקאו.
2007-12-17T22:32:05
התפריט היומי... (ק"ע
קטיף עצמי ואורגני | א'
אורגני).עד הארוחה באמצע היום: אפרסמונים (ק"ע), בננות (שוק), תאנים (שוק), רסק תפוחים (ק"ע) עם גרנולה ודייסה חיות (השקעתי יום אחד והכנתי כמות אדירה של גרנולה נראה לי לכמה חודשים..) כל החמולה אוכלת את זה. הרכיבים: שומשום (א'), חמניות (א'), פשתן (א'), תפוחים (ק"ע), קינמון. השרייה (בתוך התפוחים) לטרום הנבטה וייבוש.
אחרי זה הלכתי לטיול עם תחקירן מהטלוויזיה - קטפנו נבטוטים בדרך וליקטנו כמות יפה לסלט (ביקיה, מרור, חרחבינה מכחילה, חרדל, חוביזה, גדילן). הכנתי קינוח לפני הארוחה של שוקולד חי מקקאו, תמרים, מקדמיה, חמאת קוקוס, ו{{}}שנף או וניל טבעי. יצא מדהים... ואחרי זה ארוחה שעיקרה סלט ירוק בעיקר ממה שליקטנו עם קצת קייל ואיריות שונות מהגינה - עם רוטב שעיקרו יוגורט נא מהצומח. מלבד זאת, היו זייתי שמש (ק"ע), כרוב (שוק) כבוש סגלגל, ו{{}}מצות שמש (א') עם חמאה מן הצומח (א').
ומאז - אפרסמון (ק"ע), 2 תמרים גדולים (א').
יום יפה שאת עיקרו ביליתי בחוץ ובכיף.
ניקי Loves Life
אני בסביבות ה-90-95% raw. יש המון ימים שאני 100%, כמו היום:
בוקר: אפרסמון, תפוח
צהריים: שייק מהרבה בננות עם כמה תמרים יבשים
אחה"צ: תפוזים, סלרי, עגבניות שרי ופקאנים. הפקאנים לא ישבו לי טוב בבטן, אז שתיתי כוס עשב שעורה שפתר את הבעיה.
בערב אוכל עוד פירות - בטח מנגואים, אנונות...
אילו הימים שאני מרגישה הכי טוב - אין כמו טבעונאות!!!!
2008-01-07T22:05
יומי הנא:
התחלתי את היום עם כוס עשב שעורה.....אאאהההה
בוקר: מנגו ענק עם חבילת תאנים מדהימים של אדמה
צהריים: אפרסמונים (אוכלת אותם רכים עם כפית) ותמרים (מדג'ול ענק של זורגניקה)
אחר כך עוד כוס עשב שעורה
ערב: תפוזים, שקדים, חסה וסלרי.
הפירות וירקות היו טעימים מהרגיל היום...ממש to live for. הכול אורגני חוץ מהמנגו והאפרסמונים. כל עוד יש מנגו בסביבה אני לא עומדת בפיתוי.
2008-06-28T22:01:24
היום שלי:
פפאיה מדהימה ואז תמר מדג'ול
צלחת גדולה של 2 מנגו, הרבה עלי חסה ותמר מדג'ול
תאנים שחורים של אדמה (חבל פשוט על הזמן), 2 בננות ועוד תמר מדג'ול או 2
צלחת גדולה של 2 מנגו, סלרי, עלי חסה, כמה תמרי מדג'ול וגוג'ים...ונראה לי שזהו אני חושבת...???
אכלתי היום המון תמרים. לאחרונה, אני מתה על השילוב של פירות טריים, תמרים וירוקים.
תוספים: אסידופילוס
שבוע קסום ונא!
Love, Nicky
ניב רפאל
תפריט אוכל חי (נא)
א.בוקר -רסק ירוק או רסק של : מלפפון, חסה, בוקצ'וי, שומר, קולרבי, כרוב, תפוח עץ עם מים לפי הצורך.
אם לא מספיק מתוק אפשר להוסיף אגס.
א. ביניים – בננה.
א. צהריים – סלט ירוק גדול : חסות,עלי בייבי,נבטים,כרוב,קולרבי,עלי תבלין ירוקים,גזר,כרובית,
לפת,שומר,צנון, בצל סגול + 2 כפות טחינה מלאה אמרה גולמית + 5 כפות נבטוטים + 2 כפות
גרעיני חמנייה לא קלויים.
אפשר להוסיף גם קציצת אגוזים או שקדים ,או קרקרים של פשתן. ליד הסלט.
א. ביניים – 1 כוס חלב שקדים + ½ כוס כוסמת מונבטת מיובשת עם קינמון + 1-2 כפות חמוציות ללא תוספת סוכר.
א. ערב – סלט גדול מכל הירקות האפשריים + 2 כפות טחינה גולמית אמרה מלאה + 3 כפות כוסמת מונבטת + גואקמולי + קרקר פשתן.
אפשר חלק מהירקות להכין נפרד.למשל מרק מעגבנייה,מלפפון,פלפל אדום,בזיליקום,אורגנו ושום עם מעט מלח ושמן זית בבלנדר עם מעט מים או קובית קרח.
Honeysuckle Rose
אוקיי, אני גם רוצה להשתתף:
- דבר ראשון על הבוקר- הרבה הרבה מים. (עד לא מזמן זה היה מדוד, בערך חצי ליטר עם לימון, אבל כרגע אני חיה בחדר של מישהו אחר ושותה מבקבוקים... עדיין עובד)
- קצת אח"כ- מיץ ירוק- בד"כ סלרי או מנגולד ואני אוהבת להוסיף קצת קייל או פטרוזיליה בשביל קצת 'צבע' ותפוח למתיקות.
- ואז רסק ירוק (בערך שתי כוסות) עם מה שיש- מנגו, בננות, תותים, תרד, קייל, או שן ארי, סרפד...
- ארוחת ביניים יכולה להיות או עוד רסק ירוק, על אותו עיקרון, או כל מיני פירות (במיוחד אם אני לא בבית, ואז אני סתם קונה מה שבא לי בדרך)
- ארוחת ערב בד"כ היא סלט גדול. בזמן האחרון אני הכי אוהבת לחתוך קייל לחתיכות קטנות ולעסות עם קצת מאוד שמן זית, מלח ולימון עד שמתרכך... ואז עם זה לערבב קצת אצות מושרות, גזר מגורר, עגבניות שרי, ואבוקדו.
זהו, זה פחות או יותר... אם אני עדיין רעבה אני אוכל איזה אשכולית.
אני ומאט לפעמים נחלוק דוריאן לארוחת ערב... אבל לזה מגיע עמוד משלו!
מיץ פטל
טוב פעם ראשונה שאני מנסה לאכול נא כל היום.
ארוחת בוקר - סלט פרות- נקטרינה ,אגס, דובדבנים ותפוח.
מעט תות עץ מהגינה.
אבטיח
הקטנה הכינה לנו מיץ מתות עץ , תות עץ ואבטיח ....
שקדים,קשיו.
לצהריים - סלט מיוחד של - דלעת,גזר וקישוא מגוררים,עלה גדול של מנגולד,חופן של גרעיני חמנייה, שקדים, קשיו, עלי נענע וזעתר.
נחמד מאוד.
ונראה מה יתחשק בהמשך....
אני בונה על המשך האבטיח והאגוזים...
2008-07-29T22:40:36
לעומתכם אני מרגישה שאני ממש אוכלת בלי הפסקה :
לדוגמא היום :
חופן צנוברים.
שייק פרות : מנגו, מלון, חסה, תמר.-טעים
סלט :חסה,רוקט,כוסברה, מלפפונים,זרעי חמניות,פלפל ירוק,עדשים מונבטים +עמבה.- נחמד
סלט- כרוב, מנגו,תירס,עדשים מונבטים, אגוזי מלך- סביר.
2 שזיפים, 2 אפרסקים.
נשנושי אגוזים (פקאן, קשיו,מלך)
3 תמרים ממולאים עם אגוזים.
שייק פרות - מנגו, מלון, אגס תמר - טעים.
עלי כרוב חתוכים, ונבטי עדשים- נשנושים (כל המשפחה )
זהו...
וכן... אני קצת רעבה....
לוטם מרווני
פטרוזיליה מלאה ויטמין סי. תעשי רסק ירוק בכיוון המלוח: פטרוזיליה, עגבניות, שום. מצוין לחיזוק החיסון וכנגד מחלות.
והנה התפריט שלי היום-
רסק ירוק במתכון שנתתי למיץ פטל.
סלט עם רגלת הגינה, פטרוזיליה, עגבניות (יש לי קריבינג לעגבניות לאחרונה), מנגו.
תאנים מהעץ, רגלה מהגינה.
שייק פירות- שזיפים, מנגו (אני מתחילה לחזור על עצמי?), ענבים, אפרסק לבן.
אחרי הצהריים התחשק לי מתוק. ניסיתי להכין שוקולד נא מקקאו ושמן קוקוס ותמר ומחית קשיו. יצא מטריף.
ערב- כרפס הנחלים, גרגיר הנחלים (עין שרונה המקסימה), ביחד עם סלט מנגו-עגבנית מהצהריים. הגעתי לרוויה לתאנים. שזיפים קטנטנים (קרסיות) וענבים ביתיים, ולקינוח...ממש עכשיו...
מנגו, בשיטה ההודית (למעוך טוב טוב לאז לנקב חור בקליפה ולשתות את המחית). מזון חי מחיה את הגוף והנפש. א-מ-חייה.
נערך עד 9.9.08 מירב ב
{==דיון==}