דף 3 מתוך 3

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 08 אוקטובר 2008, 17:59
על ידי יעל*
היום הכנתי לקטנה מרק יוגורט ואפונה.
היוגורט שאני מכינה משקדים לא יוצא משהו. מרקם גרגירי כזה. גם אני לא ממש מצליחה לאכול אותו ככה, נקי. הוא גם מקבל אחרי יום במקרר מין צבע ורדרד עדין מוזר. אבל אכלנו אותו ככה ולא נצפו בעיות.
אז אנחנו אוכלות אותו בשילובים אחרים. למשל בתור צ'זיקי, או בשייק עם נקטרינות (מעולה!).
והיום הכנתי מרק אפונה סמיך:

מרק יוגורט אפונה סמיך

אפונה טרייה/קפואה ומופשרת
יוגורט
עלי נענע (בזהירות, לכוס יוגורט וכוס אפונה מספיק 2-3 עלים)
מלח, פלפל
אפשר גם קצת פלפל חריף או טבסקו
שום
לטחון ביחד. אצלנו היא אכלה את זה בתור מחית וניגבה עם מלפפונים, אבל אפשר לטחון עם מים קרים מאוד ולשתות בתור מרק רק ומרענן.
טיפה שמן זית בהגשה גם לא מזיק P-:

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 21 אוקטובר 2008, 16:37
על ידי נתן*
הכנתי יוגורט (שמנת) שקדים. הטעם שלה לבדה לא משהו אבל בתור רוטב שמנת עם זיתים ופסטה זוקיני - מעדן!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 13 אפריל 2009, 21:16
על ידי מתייעצת*
ניסיתי כבר פעמיים להכין יוגורט, פעם אחת מקשיו, והיום משקדים. בשני המקרים המרקם יצא גרגירי מדי- אמנם גרגירים דקים מאוד, אבל עדיין גרגירי- ולא מרקם חלק וקטיפתי כמתואר בצורה מפתה כל כך למעלה... השריתי את האגוזים ואת השקדים קודם, ואני משתמשת בבלנדר של בראון (בלנדר רגיל, לא בלנדר מוט). יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?
וחוץ מזה, אני מבינה שאם המרקם לא מספיק קרמי אז התסיסה לא תהיה טובה, אז אם יש למישהו רעיון מה לעשות עם עיסת השקדים שלי זה גם יהיה נחמד...

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 13 אפריל 2009, 22:47
על ידי אילה_בשדה_הדגן*
טעמתי יוגורט שהוכן בויטה מיקס ,זה אכן ליגה אחרת,כי הוא טוחן את האגוזים לקמח .גם לי לא הצליח עם בלנדר שיש לי,קנווד.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 אפריל 2009, 14:00
על ידי ירח_לבן*
גם לי יוצא גרגרי.
אולי מישהו פה יכול לתת סקירה קצרה על מטחנות - איזה סוגים יש, איזה כדאי ומה המחירים...?
או להפנות לדף שעוסק בזה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 אפריל 2009, 15:21
על ידי מיצי_החתולה*
אני מומחית מאוד קטנה, אבל מטחנת קפה פשוטה עולה 100 ש"ח, ועושה את העבודה.
מצד שני, אם הבלנדר שלך מעפן כמו שלי, גם זה לא בטוח מספיק. שווה לך לנסות לטחון פעם אחת אצל מישהו שיש לו מטחנת תבלינים, ולראות אם זה משפר את המרקם, לפני שאת קונה.

רעיון נוסף - במקום להשתמש בשקדים, את יכולה להשתמש בחמאת שקדים - "שקדיה"/"השקד" ("השקד" של משק לין טעימה יותר לדעתי, והטחינה שלה חלקה יותר מזו של שקדיה, ולכן היא עדיפה בעיני להכנת יוגורט).

ועכשיו עשיתן לי חשק לנסות שוב בעצמי, אחרי שנסיון אחד לא הניב תוצאה מספיק דומה למקור כדי שאטרח להמשיך להכין, ולזנוח את היוגורט החלבי.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 אפריל 2009, 16:23
על ידי ניצן_אמ*
כמו שכתבה מיצי, אפשר להשתמש בחמאות אגוזים (כולל קשיו) במקום באגוזים עצמם למי שאין ממחה חזק (עצה שכתבתי גם למעלה מזמן.)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 אפריל 2009, 22:24
על ידי ליאת_טאוב*
נראה לי שבטווח הארוך יותר זול לקנות בלנדר ממש טוב (ולא חייבים ויטמיקס) מאשר חמאות אגוזים.
גם אפשר לקנות במשותף או לטחון אצל מישהי שיש לה בלנדר טוב לאבקה וכל פעם להשתמש בכמות שצריך.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 אפריל 2009, 22:39
על ידי ניצן_אמ*
תלוי כמה ארוך וכמה יוגורטים מכינים. :-) אבל בעקרון אם את מספיק נחושה, אז נכון לגמרי.
<ובכלל, אני לא מבינה איך אפשר לחיות בלי ויטמיקס.>

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 אפריל 2009, 23:03
על ידי מיכל_ע*
אם כבר מדברים על בלנדר טוב, יש לי הזדמנות לבקש ממישו שיביא לי מארה"ב. באתר של ויטמיקס מצאתי שהדגם הזול עולה 450$! זה המחיר שאתן מכירות? או שאני מפספסת פה משהו? (ציפיתי ליקר, אבל לא עד כדי כך).
ליאת - על איזה בלנדר אחר את ממליצה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 אפריל 2009, 23:29
על ידי ה_עוגיה*
דברים שיכולים לעזור ליוגורט חלק (יחד או בנפרד):
  1. השריה במים כמה שעות קודם
  2. טחינה של האגוזים במטחנת קפה לפני
  3. סינון התוצרת הנוזלית (הפירורים במסננת יכולים להתווסף ללחם/עוגה/עוגיות).
  4. השקעה בבלנדר טוב (ואז לא צריך את 1-3).
אצלנו, אחרי שהבאתי אל מותם 3 בלנדרים (לא סיניים) בזה אחר זה, השקענו 1000 ש' ב JTC (כל הפרטים בדף הבלנדרים) ואני שמחה על הקניה ומודה עליה בכל פעם שמשתמשת בבלנדר.
תענוג.

(כבר הכנו הרבה יוגורט מקשיו. דווקא קשיו הוא אגוז רך יחסית. שקד משאיר פירורים)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 15 אפריל 2009, 08:45
על ידי חלוקית_נחל*
מיכל, "אופק חדש" התחילו לייבא את ויטמיקס. מציעה לך לבדוק איתם בכמה הם מוכרים לפני שאת מזמינה בייבוא אישי מחו"ל. סביר להניח שתחסכי את עלויות היבוא והמכס של היבואן, אבל תוותרי גם על השירות המקומי והאחריות שהוא נותן...

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 15 אפריל 2009, 09:33
על ידי מתייעצת*
תודה לכל העונות על שלל העצות.
ואני חשבתי שהבלנדר שלי הוא דווקא מוצלח... הוא מצליח בהכל (רסק ירוק, רטבים לסוגיהם) חוץ מהטחינה החלקה של האגוזים והשקדים. אנחנו מתענגים על שקדייה לא מעט וקיוויתי להצליח להכין לבד ממרח שקדים במקום לקנות (זה די יקר...). כששמתי את השקדים בבלנדר בלי מים בכלל לא היה על מה לדבר, כל השקדים התעופפו לדפנות וכלום לא זז. אולי הבלנדר מתאים באמת להכנה של דברים עם יותר נוזלים ולא לדברים יבשים.
האם מטחנת קפה יכולה לפתור לי את הבעיה ואז לא אזדקק לבלנדר חדש? האם אפשר להכין חמאות אגוזים ושקדים במטחנת קפה? ובכלל- על איזה מטחנת קפה מדובר? ידנית או חשמלית?
האם יש דף בנושא?

שוב תודה, וחג אביב שמח.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 15 אפריל 2009, 09:42
על ידי מיצי_החתולה*
כמו שכתבה מיצי, אפשר להשתמש בחמאות אגוזים את הרעיון הזה, כמובן, קיבלתי מלכתחילה מניצן :-), שבזכותה נהניתי מחלב שקדים בקפה הקר שלי כל הקיץ (עד שנהרסה לי מטחנת הקפה, נהניתי מחלב שומשום מעלף בטעמו בהשראת ה עוגיה).

האם מטחנת קפה יכולה לפתור לי את הבעיה ואז לא אזדקק לבלנדר חדש? היתה לי רק מטחנת קפה/תבלינים אחת, בסיסית מאוד, ונראה לי שלא איכותית במיוחד. היא טחנה ללא בעיה שומשום, פולי קקאו וכאלה, אבל היא לא בנויה לטחינה של כמויות. איני יודעת אם זו היתה רק המטחנה שלי, או שככלל מטחנות תבלינים בנויות לטחינה קצרה ונקודתית, אחרת הן מתחממות והמנוע שלהן נשרף (כמו שקרה לשלי. יותר מדי פולי קקאו, איזה יום כשהכנתי שוקולד RAW, ופתאום עלה ניחוח חריף של פלסטיק נשרף, והיא שבקה חיים :-().

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 15 אפריל 2009, 17:53
על ידי ליאת_טאוב*
ליאת - על איזה בלנדר אחר את ממליצה?
לא יכולה להמליץ על משהו אחר, כי אני הלכתי על ויטמיקס ואני מאוד מבסוטה.
קניתי את הדגם היקר בארץ וזה עלה יותר ממה שכתבת...

יש עוד מידע על בלנדרים בדף בלנדרים ומעבדי מזון

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 30 מאי 2009, 12:50
על ידי אסנת_ש*
לגבי היוגורט. הכנתי יוגורט עם קשיו. זה תסס, אבל נהייה לזה צבע אפרפר. זה אמור להיות ככה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 31 מאי 2009, 13:21
על ידי אמא_מודאגת*
בני בן שנה ועשרה חודשים ורגיש למוצרי חלב (כולל חלב עיזים), ביצים ושומשום. לאחרונה גיליתי סימנים לבנים על ציפורניו המעידים כי קיים חוסר סידן בגופו. הבנתי שלא בריא לתת יותר מידי מוצרי סויה וטופו. האם יש לכם רעיון כיצד להשלים סידן למזונו.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 31 מאי 2009, 18:52
על ידי פרח_הלימון*
מה אפשר להכין מבוטנים לא קלויים? האם חלב זאת אופציה?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 31 מאי 2009, 21:42
על ידי רוקדת_לאור_ירח*
אמא מודאגת: האם הוא יונק? כי גם אצלנו היתה רגישות להנ"ל בגילאים האלה (בעצם לגבי שומשום לא בטוחה באיזה גיל עברה הרגישות) אבל נראה שההנקה פתרה את עניין הסידן.
בכל מקרה לפי מה שאני יודעת בשקדים יש המון סידן וגם בכרוב וברוקולי יש לא מעט.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 31 מאי 2009, 21:42
על ידי פלוני_אלמונית*
באתי לכתוב לאמא מודאגת טחינה מלאה אבל פתאום אני רואה שגם שומשום אסור לכם...
אולי תתייעצי עם נתורופתית או משהו דומה?
בהצלחה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 31 מאי 2009, 21:43
על ידי פלוני_אלמונית*
מבוטנים לא קלויים אולי חמאת בוטנים?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 31 מאי 2009, 22:54
על ידי ניצן_אמ*
שקדים במקום שומשום.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 31 מאי 2009, 22:54
על ידי פרח_הלימון*
התכוונתי אולי סוג של חלב?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 27 יולי 2009, 23:37
על ידי מוצמוצית*
חייבת לשתף -

אחרי ניסיון לא מוצלח לפני כמה חודשים ניסיתי שוב להכין יוגורט מקשיו ו...

וואו!! אדיר!! יצא מרקם של יוגורט עם טעם מעולה של שמנת חמוצה (אוחחחחח כמה התגעגעתי לטעם הזה!)

טיפ: להשרות את הקשיו כמה שעות טובות, ואז הוא רך מאוד ונטחן בקלות בבלנדר (העולל גילה אותם וזלל אותם ככה...)
אחרי שהעיסה תססה (נראה כמו בצק עם בועות) ערבבתי ושמתי במקרר וכבר יומיים שאני מתענגת והטעם רק משביח.

תודה על הדף הזה ועל ההשראה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 28 יולי 2009, 18:15
על ידי סבטקסט_כפול*
עושה חשק להצטרף למסיבה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 28 יולי 2009, 19:05
על ידי yael_o*
שאלה - יש הבדל משמעותי בין אגוזים ושקדים אורגניים ללא אורגניים?
כי בתכלס אני לא רואה סיבה לרסס פרי עם קליפה מסיבית וקשה כ"כ...ויש הבדל לא קטן במחיר.
אם מישהו מכיר את דרכי הגידול, אני אשמח לשמוע :)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 28 יולי 2009, 19:11
על ידי ה_עוגיה*
אני יודעת ששקדים זה פרי מרוסס מאוד מאוד מאוד (מאוד).

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 29 יולי 2009, 11:08
על ידי ליאת_טאוב*
מרססים נגד מחלות שתוקפות כל מיני איברים בעץ ולא רק את הפרי.
הפרי שאוכלים הוא קשה, אבל פעם היה ירוק ורך.
אני יודעת שפקאנים לא מרססים אלא מחדירים דרך הצנרת של העץ את המדבירים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 29 יולי 2009, 11:21
על ידי ה_עוגיה*
החלב של הימים האחרונים:
חופן זרעי חמניה
חופן זרעי דלעת
חופן שקדים

לטחון על יבש ואז להוסיף
תמרים
ובננות
(ומים וקרח)

טעים מאוד.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 21 אוקטובר 2009, 11:15
על ידי איילת_מושל*
ניסיתי לעשות יוגורט משקדים לפי ההוראות: השרתי כוס שקדים קלופים במים, למחרת טחנתי עם כוס מים ומיץ מחצי לימון בויטמיקס, שמתי בכלי זכוכית עם מגבת מעל על השיש- בערב זה כבר התחיל לגלוש אבל לא היו מי גבינה. ערבבתי ושמתי במקרר, הטעם היה לי לא ממש טעים-מרגיש קצת מקולקל. אולי זה הטעם שצריך להיות אבל לי הוא לא היה כלכך טעים. אולי לא הייתי צריכה לשים לימון?
היוגורט עדיין במקרר מחכה לגאולה, יש למישהו רעיונות ואו תובנות?
תודה,
ויום טוב לכולם

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 21 אוקטובר 2009, 23:22
על ידי טלי_מא*
אני לא מומחית, אבל האיש כן.
הנה מתכון ליוגורט קשיו, אולי יעזור לך:
https://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=362 (קישור מתוקן , אביטל צ)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 04 נובמבר 2009, 22:39
על ידי סויית_הדבש*
מישהו יודע אם אפשר, אפשר כן, אם רצוי אולי יותר מדוייק לשאול , האם רצוי לחמם , להרתיח חלב סוייה? בא לי כוס חלב חם כזה..

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 04 נובמבר 2009, 23:11
על ידי אלה_לי_לה*
רצוי? אין לי שמץ

מה שאני כן יכולה לספר זה שחלב סויה הורתח במהלך הכנתו, ולזמן לא קצר.
אני לא חושבת שחימום חוזר יגרום שינוי גדול.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 05 נובמבר 2009, 13:29
על ידי סויית_הדבש*
תודה אלה לי לה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 18 מאי 2010, 09:31
על ידי אביטל_צ*
הכנתי יוגורט מקשיו ומים ולימון לפי אחד המתכונים שמצאתי פה.
זה תסס יופי, אבל הריח :-S
ממש לא משהו, גם את הטעם לא אהבתי.
לא הזכיר לי בכלל יוגורט מכל סוג שהוא.
בסוף השתמשתי בזה בתוך שייק פירות ויצא די טעים.

אבל אשמח לרעיונות לאיך אני יכולה לשפר את היוגורט בפעם הבאה ?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 18 מאי 2010, 15:48
על ידי עודד_המחפש*
מעניין, אני לאחרונה עושה את זה הרבה ואוכל את זה עם גרנולה ביתית שהכנתי. כיף של ארוחת בוקר.
התסיסה לוקחת לי יותר זמן ממה שזכרתי, אבל אם מחכים מספיק זה יוצא טוב.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 29 יוני 2010, 17:02
על ידי orizont*
שלום
אשמח אם מישהו ינדב מתכון לגבינת קאשיו שתהיה קשה כמו כל גבינה אחרת. מישהו מכיר.?מישהו יודע? תודה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 30 יוני 2010, 10:54
על ידי ורדה_בן_ארי*
אישית ניסיתי קשיו - מיים - קצת לימון ומלח. יצא טעים מאוד. אבל מה עושים עם טונות אחוזי השומן????

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 יולי 2010, 14:54
על ידי פלוני_אלמונית*
שלום,
האם מישהו יודע כיצד להכין ממרח גבינה רכה - צמחית???
מחפשת מתכון לבתי הרגישה למוצרי חלב.
תודה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 יולי 2010, 19:16
על ידי אלה_לי_לה*
מתכון של אופק http://www.tvuna.org/recipes/sauces-and ... eam-cheese
אני מכינה יוגורט ומסננת אותו ללבנה, אבל אני אוהבת גבינות חמוצות, אם רוצים גבינה לא חמוצה צריך לצמצם בחידקים

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 יולי 2010, 22:57
על ידי אורי_יורמן*
הגבינות באתר שאלה קישרה אליו שוות לאללה

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 14 יולי 2010, 23:25
על ידי נורמה_טבעית*
וגם:
page]גבינת קשיו id[/po]=2485

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 05 אוגוסט 2010, 21:04
על ידי יערת_דבש*
הכנתי חלב שקדים- מה עושים עם השאריות היבשות?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 05 אוגוסט 2010, 23:05
על ידי יער_ה*
מה עושים עם השאריות היבשות?
אפשר להוסיף אותן לסלט או עוגיות

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 אוגוסט 2010, 08:50
על ידי עינה_אפונה*
ורדה - באגוזים יש 40-70 אחוזי שומן עד כמה שידוע לי, אם את מערבבת עם מים - יוצא לכל היותר 20-35 אחוז, כמו כל גבינת שמנת שמכבדת את עצמה. לא אוכלים מזה קערה שלמה, מורחים קצת על קרקר. ועד כמה שידוע לי בגבינות חלק נכבד מאחוזי השומן הם שומני רוויים, ויש בהם עוד כמה דברים לא כל כך בריאים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 אוגוסט 2010, 09:34
על ידי אורי_יורמן*
יערת דבש - חפשי בגוגל מתכונים של OKARA. כמעט בכל מתכון שתמצאי אפשר לשים את ה השאריות היבשות במקום האוקרה. נראה לי שזה אפילו טעים יותר :-)

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 אוגוסט 2010, 13:46
על ידי יערת_דבש*
בנתיים הכנתי עיגולים מתמרים, טחינה, החומר היבש וקוקוס! טעים.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 אוגוסט 2010, 18:18
על ידי אביטל_צ*
כשמשתמשים בשקדים, למה צריך לקלף אותם ?

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 אוגוסט 2010, 21:58
על ידי עודד_המחפש*
כשמשתמשים בשקדים, למה צריך לקלף אותם ?
בקליפות של השקדים יש ציאניד. אבל לפי מה שאמרו לי, צריך לאכול שק שלם של שקדים לא מקולפים כדי שלציאניד הזה תהיה השפעה כלשהי.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 אוגוסט 2010, 22:05
על ידי עודד_המחפש*
גם אני הכנתי צזיקי מיוגורט קשיו, ויצא מעולה, קיבלתי מחמאות אפילו מכאלה שלא מתפשרים על צזיקי שהוא לא כמו ביוון.

ההכנה:
מגררים מלפפונים בפומפיה גסה, ואז סוחטים אותם ומוציאים מהם את הנוזלים.
מערבבים את המלפפונים, יוגורט, מלח, שום, שמן-זית, מעט חומץ תפוחים, ואם יש - כף אוזו (המשקה היווני על בסיס אניס. זה מוסיף טעם מיוחד מאוד לצזיקי).
אפשר גם עם שמיר, אבל אני עשיתי בלי (גם ביוון לא ראיתי אף פעם צזיקי עם שמיר).

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 02 ספטמבר 2010, 16:34
על ידי פלוני_אלמונית*
מרססים נגד מחלות שתוקפות כל מיני איברים בעץ ולא רק את הפרי.הפרי שאוכלים הוא קשה, אבל פעם היה ירוק ורך.אני יודעת שפקאנים לא מרססים אלא מחדירים דרך הצנרת של העץ את המדבירים. לגביי קשיו לא אורגני -אם מגיע מהודו אז לרוב מרוסס בדידיטי פשוט משום שהשוק הבינלאומי דורש את זה מהחקלאים

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 מאי 2011, 00:31
על ידי פלוני_אלמונית*
בתור מישהי שרגילה לדברי חלב אמיתיים ואוהבת את הטעם, אבל רוצה להפסיק עם זה מטעמי אידאולוגיה ובריאות
קראתי את המתכונים כאן, האמת, לא נשמע לי טעים -אני שואלת אתכם- עם יד על הלב- יש לזה באמת טעם של חלב או יוגורט או גבינה?
האם למשל הילדים שלי שרגילים לגבינות, יגעו בזה? האם זה טעים בקפה?
בנוסף, יש לי תחוש שזה מתקלקל נורא מהר ואז ממש מסריח...
וההכנה, הרבה התעסקות
אשמח לגלות שאני טועה ושזה תחליף מוצלח

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 מאי 2011, 11:49
על ידי שקדי_ה*
אני מצאתי שהדברים שבאמת אפשר להתבלבל ולחשוב שהם עשויי חלב הם המותססים- יוגורט ולבנה. למה שאינו מותסס- גבינה, חלב, קרם שמנת יש טעם אחר (טעים מאוד, אבל אחר). אם מוסיפים תוספות אז זה בדרך כלל גם קצת מבלבל כי הטעם שלהן משתלט (למשל זיתים או שום-שמיר לגבינה).
אפשר להציג את זה לילדים כמשהו טעים חדש ולא כ"תחליף" או "חיקוי".
לגבי הקפה אין לי מושג כי אני לא שותה קפה.
לגבי קלקול- מה שמותסס מחזיק הרבה זמן במקרר, מה שלא מותסס-פחות. חלב שקדים מחזיק כארבעה ימים, ויוגורט קשיו החזיק לי שבוע וחצי (לא בדקתי מעבר לזה).

התעסקות- כן. יותר התעסקות מללכת למכולת ולקנות משהו מוכן, אבל אם יש לך את הכלים הנכונים (בעיקר בלנדר עוצמתי, ועוד קצת דברים קטנים) זה צ'יק-צ'ק. אם אין לך אז יש יותר שלבי הכנה. לוקח טיפה זמן ללמוד בדיוק איך מכינים- בהתחלה לכלכתי המון כלים, לא ידעתי בדיוק את הכמויות, היום יש לי בדיוק את הצנצנות, הרשתות וכל שאר הדברים הקטנים שצריך ואני יודעת באיזו כוס למדוד את האגוזים כך שתצא לי הכמות הרצויה. זה נשמע מטופש אבל זה מצריך טיפ טיפת למידה אז לא להתייאש אם בהתחלה זה יותר מסובך.
מה שהיה לי היה קשה להכניס את זה להרגלים- מכיוון שצריך להשרות את השקדים מראש, ולהתסיס את היוגורט וכו' אז קרה שפתאום רציתי חלב ולא יכולתי להכין על המקום.
אם נתקעים במקרה כזה אפשר להכין משהו אחר (לדוגמה חלב קשיו לדוגמה שלא דורש השריה או שאפשר להכין תערובת יוגורט, את מה שרוצים לאכול מיידית מערבבים עם הרבה לימון ואת השאר מתסיסים).
היום זה כבר ממש זורם ואני יודעת להכין יוגורט או חלב חדשים לפי הכמות שנשארה וכמה שאנחנו צורכים בבית.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 12 מאי 2011, 10:27
על ידי פלוני_אלמונית*
תודה על תשובתך
אם יש פה מישהו מאזור הגליל כרמיאל שפתוח לזה אשמח מאוד להפגש לראות ללמוד ולטעום

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 12 מאי 2011, 11:14
על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ*
אני עשיתי יוגורט מקשיו ויצא מעולה.
עירבבתי עם בננה בבלנדר וקצת קינמון ויצא לאסי נא מעולה!!!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 30 יוני 2011, 09:50
על ידי עודד_המחפש*
עירבבתי עם בננה בבלנדר וקצת קינמון ויצא לאסי נא מעולה!!
גם אנחנו עושים עם זה לאסי. עם מנגו (העונה כבר מתחילה!) זה יוצא מדהים! לא לשכוח לשים גם קרח.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 04 מרץ 2012, 12:12
על ידי ירון_פעמון*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם מישהו משתמש במכשיר להכנת חלב סויה? (בין אם להכנת חלב סויה או חלב מזרעים שונים)
אני מתלבט האם ואיזה לקנות. בארץ ראיתי שמוכרים את זה: http://www.bar-ezuz.co.il
באמאזון יש הרבה דגמים. http://www.amazon.com/s/ref=[po]nb sb noss 1[/po]?ur.l=search-alias%3Daps&field-keywords=soy+milk+maker&x=0&y=0
אשמח לשמוע רשמים אישיים על מכשירים - פשטות תפעול וניקוי, אמינות וכו'.
תודה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 24 ספטמבר 2012, 12:24
על ידי שיבולת*
חלב שיבולת שועל קראתי מתכון אבל בסוף עשיתי בלי כמויות ממש:
השרתי ספל גרעינים שלמים במים 5-6 שעות (מדי פעם שפכתי חצי והוספתי מים נקיים), אח"כ סיננתי והעברתי לבלנדר עם מים -כמה שהיה אפשר להכניס במיכל, כפית סוכר חום, קורט מלח ורבע כפית סודה לשתייה (במתכון אמרו להוסיף נראה לי שיותר) טחנתי, סיננתי והוספתי מדי פעם למסננת עוד קצת מים כדי שזה ירד ולא ייתקע.
נראה לי שהמים זה לפי הסמיכות שרוצים (חלב "3%" או פחות...)
יצא בערך ליטר חלב. בהצלחה!

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 24 ספטמבר 2012, 13:20
על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם
תודה !

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 24 ספטמבר 2012, 13:45
על ידי יוליקו*
השם של הדף שגוי ומטעה.
כדאי אולי להחליף ל:

תחליפים למוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

משום ש... מה לעשות, חלב הוא תוצר של נקבה מהיונקים אחרי הריון/המלטה בלה בלה בלה....

וגם להוסיף אזהרה שתחליפים אלו אינם תחליף מלא לחלב ושהזנת תינוק בלעדית בהם עלולה לגרום אצלו לפגיעה חמורה בהתפתחות ואף למוות עקב חוסר מצטבר בחומרים שונים.

בכל אופן תודה על המידע המעניין.

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 13 יוני 2013, 19:59
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי חברים.
מישהו ניסה הכין פעם גבינה מאגוזי לוז?
אני מכינה גבינות מקשיו שיצאו מעולות ואחים שלי ממש אוהבים את זה (לעומת דברים אחרים שאני מכינה שלדעתם מוזרים) ואני רוצה לנסות מאגוזים אחרים גם.
הגבינאה שהכנתי בימים האחרונים היא מאגוזי לוז אבל נוצרה עליה שכבה לבנה ואני מפחדת לטעום ומתבאסת לזרוק

מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

נשלח: 06 מרץ 2015, 01:00
על ידי פלוני_אלמונית*
הי!
יש למישהו מתכון ל'גבינה צהובה' (בעיקר לפיצה, טוסטים וכד') בלי טופו/סויה?
תודה רבה!