דף 4 מתוך 6

רסק ירוק

נשלח: 18 נובמבר 2007, 21:32
על ידי ה_עוגיה*
אני לא חושבת שאני מאבדת את כל הסיבים. אני מאבדת רק את החבלים שלא נטחנים טוב ומעצבנים את הלשון (וכשהלשון עצבנית זה משפיע גם עלי). לא ככה?
טוחנת הרבה זמן ועדיין בסוף בסינון יש לי שמיכות קטנות במסננת (בדומה לתוצר של מסחטת עשב חיטה).

רסק ירוק

נשלח: 19 נובמבר 2007, 00:39
על ידי with_passion*
ה עוגיה שלום - הסיבים בדגנים (עשבים) קשים יותר ונוטים להתקע בגרון - לכן הם לא בחירה פופלרית לרסק ירוק.. ויותר בחירה למיץ. מיץ ורסק זה שני יצורים שונים עם תפקידים שונים.. אבל בהחלט אפשר לעשות מה שאת עושה ולהשתמש במיץ ירוק כנוזל ברסק. ישנה חשיבות גדולה לסיבים ברסק ועושה רושם שהבלנדר שלך לא קוצץ אותם מספיק.. ממליץ לעשות את הסינון רק לדגנים, לכף אווז הסיבים מאד עדינים חבל לסנן. בדומה ליוגורט, תמלאי את הבלנדר רק בירוקים וקצת נוזלים או פירות בהתחלה כדי שהערבול והחיתוך יהיו אפקטיביים יותר ורק אז תוסיפי את שאר הפירות והמים. כל טוב.

רסק ירוק

נשלח: 19 נובמבר 2007, 00:39
על ידי with_passion*
ה עוגיה שלום - הסיבים בדגנים (עשבים) קשים יותר ונוטים להתקע בגרון - לכן הם לא בחירה פופלרית לרסק ירוק.. ויותר בחירה למיץ. מיץ ורסק זה שני יצורים שונים עם תפקידים שונים.. אבל בהחלט אפשר לעשות מה שאת עושה ולהשתמש במיץ ירוק כנוזל ברסק. ישנה חשיבות גדולה לסיבים ברסק ועושה רושם שהבלנדר שלך לא קוצץ אותם מספיק.. ממליץ לעשות את הסינון רק לדגנים, לכף אווז הסיבים מאד עדינים חבל לסנן. בדומה ליוגורט, תמלאי את הבלנדר רק בירוקים וקצת נוזלים או פירות בהתחלה כדי שהערבול והחיתוך יהיו אפקטיביים יותר ורק אז תוסיפי את שאר הפירות והמים. כל טוב.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 06:49
על ידי with_passion*
התגלגל אליי עוד מאמר על רסק ירוק (המחבר קורא לזה סלט מרוסק) - http://www.ccmhi.org/BigBenefitsofBlendedSalad.htm
מדבר על היתרונות שבריסוק לעומת סחיטה (מיץ), ומביא אי אילו הצהרות מעניינות (כמו הפוטנציאל ל B12 מתסיסה של סיבים תזונתיים מסוימים במעיים), כרגיל ללא שום "מקור" או "הפנייה" בנושא.. מה שבשבילי לא פוסל את האמירות - אלא גורם לי להבין שזה מבוסס על ידע מצטבר ולא מסודר והגיון מסוים ואישי.. או שפשוט לא היה לו כוח לכתוב את המקורות כי ממילא רוב האנשים לא בודקים את זה ומסתפקים בהצהרות עם מספיק נחרצות.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 06:49
על ידי with_passion*
התגלגל אליי עוד מאמר על רסק ירוק (המחבר קורא לזה סלט מרוסק) - http://www.ccmhi.org/BigBenefitsofBlendedSalad.htm
מדבר על היתרונות שבריסוק לעומת סחיטה (מיץ), ומביא אי אילו הצהרות מעניינות (כמו הפוטנציאל ל B12 מתסיסה של סיבים תזונתיים מסוימים במעיים), כרגיל ללא שום "מקור" או "הפנייה" בנושא.. מה שבשבילי לא פוסל את האמירות - אלא גורם לי להבין שזה מבוסס על ידע מצטבר ולא מסודר והגיון מסוים ואישי.. או שפשוט לא היה לו כוח לכתוב את המקורות כי ממילא רוב האנשים לא בודקים את זה ומסתפקים בהצהרות עם מספיק נחרצות.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 08:25
על ידי מורינגה_רותמית*
עישוב בוקר בגינת הירק ואז רסק מכל מה שעישבתי שהוא לא חרדל.
עוגיה, מה הבעיה עם עלי חרדל?

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 08:25
על ידי מורינגה_רותמית*
עישוב בוקר בגינת הירק ואז רסק מכל מה שעישבתי שהוא לא חרדל
עוגיה, מה הבעיה עם עלי חרדל?

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 09:14
על ידי ה_עוגיה*
עוגיה, מה הבעיה עם עלי חרדל?

עושים לנו כאב בטן.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 09:14
על ידי ה_עוגיה*
עוגיה, מה הבעיה עם עלי חרדל?

עושים לנו כאב בטן.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 09:32
על ידי with_passion*
כדאי לטעום את הירוקים מדי פעם ולבחון אותם מבחינת עקרון המשיכה (ראו עקרונות וחוקים בשרות לקטים).. את הירוקים שטעימים לאכול יותר, ואת הירוקים שפחות טעימים, לאכול פחות וכאן גם חשוב עקרון הקצב - ירוקים פחות טעימים (חריף\מר) אבל אכילים, אפשרי שהם טעימים אם אוכלים אותם לאט מספיק.

אני (ונראה שרבים אחרים..), טעים לי חרדל רק אם זה לאט מאד. לכן גם אני לא בוחר בו ברסק ירוק.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 09:32
על ידי with_passion*
כדאי לטעום את הירוקים מדי פעם ולבחון אותם מבחינת עקרון המשיכה (ראו עקרונות וחוקים בשרות לקטים).. את הירוקים שטעימים לאכול יותר, ואת הירוקים שפחות טעימים, לאכול פחות וכאן גם חשוב עקרון הקצב - ירוקים פחות טעימים (חריף\מר) אבל אכילים, אפשרי שהם טעימים אם אוכלים אותם לאט מספיק.

אני (ונראה שרבים אחרים..), טעים לי חרדל רק אם זה לאט מאד. לכן גם אני לא בוחר בו ברסק ירוק.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 11:11
על ידי מורינגה_רותמית*
אבל כשהוא לא מרוסק המרקם שלו לא נעים בפה.
מבושל, אולי? (בסדר, אופק, לא אצלך...)

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 11:11
על ידי מורינגה_רותמית*
אבל כשהוא לא מרוסק המרקם שלו לא נעים בפה.
מבושל, אולי? (בסדר, אופק, לא אצלך...)

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 11:44
על ידי with_passion*
יש חרדלים עם מרקם כמו רוקט ויש כאלה זרזיפיים יותר שאני מעדיף לאכול אותם עלה אחד + 5 עלי חוביזה בסנדוויץ' כזה עם קצת חמציצים.. ולא ברסק.

מרקם זה בהחלט חלק מהטעם... גם הטמפ' דרך אגב. ידעתם שמזון קר, הטעמים בו חלשים יותר? זה בדוק. לכן בגלידה מתה יש המון המון סוכר.. תנו לגלידה להנמס, ואז תטעמו ותראו כמה זה מתוק.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 11:44
על ידי with_passion*
יש חרדלים עם מרקם כמו רוקט ויש כאלה זרזיפיים יותר שאני מעדיף לאכול אותם עלה אחד + 5 עלי חוביזה בסנדוויץ' כזה עם קצת חמציצים.. ולא ברסק.

מרקם זה בהחלט חלק מהטעם... גם הטמפ' דרך אגב. ידעתם שמזון קר, הטעמים בו חלשים יותר? זה בדוק. לכן בגלידה מתה יש המון המון סוכר.. תנו לגלידה להנמס, ואז תטעמו ותראו כמה זה מתוק.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 11:46
על ידי מורינגה_רותמית*
מזון קר, הטעמים בו חלשים יותר? זה בדוק. לכן בגלידה מתה יש המון המון סוכר.. תנו לגלידה להנמס, ואז תטעמו ותראו כמה זה מתוק.
נכון! נראה לי שהקור מקפיא לנו קצת את בלוטות הטעם.

רסק ירוק

נשלח: 21 נובמבר 2007, 11:46
על ידי מורינגה_רותמית*
מזון קר, הטעמים בו חלשים יותר? זה בדוק. לכן בגלידה מתה יש המון המון סוכר.. תנו לגלידה להנמס, ואז תטעמו ותראו כמה זה מתוק.
נכון! נראה לי שהקור מקפיא לנו קצת את בלוטות הטעם.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 17:14
על ידי איילת*
לפני כמה ימים אספתי: הרבה כף אווז, חוביזה, ריג'לה, מעט עלי סביון ועלי קטן אחד של גדילן. באתי הביתה. מחצי עם אפרסמון ותמרים עשיתי רסק. את החצי השני שמרתי לפעם אחרת. היום השתמשתי בחצי השני שכלל את העלה הקטן של הגדילן עם אגס ותמרים. איך שסיימתי לשתות הרגשתי צריבה חזקה באיזור מקלעת השמש. הצריבה הפכה להרגשה לא נעימה בכל הגוף, בחילות קצת סחרחורת וקצת כאב בטן. שתיתי הרבה מים. אחרי שעה שעה וחצי עבר. מישהו יודע מה מה זה היה? אולי השתרבב לרסק עלה אחר? כשהיצעתי לבת שלי מהרסק היא טעמה ומיד אמרה איחס... החושים שלה עבדו.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 17:14
על ידי איילת*
לפני כמה ימים אספתי: הרבה כף אווז, חוביזה, ריג'לה, מעט עלי סביון ועלי קטן אחד של גדילן. באתי הביתה. מחצי עם אפרסמון ותמרים עשיתי רסק. את החצי השני שמרתי לפעם אחרת. היום השתמשתי בחצי השני שכלל את העלה הקטן של הגדילן עם אגס ותמרים. איך שסיימתי לשתות הרגשתי צריבה חזקה באיזור מקלעת השמש. הצריבה הפכה להרגשה לא נעימה בכל הגוף, בחילות קצת סחרחורת וקצת כאב בטן. שתיתי הרבה מים. אחרי שעה שעה וחצי עבר. מישהו יודע מה מה זה היה? אולי השתרבב לרסק עלה אחר? כשהיצעתי לבת שלי מהרסק היא טעמה ומיד אמרה איחס... החושים שלה עבדו.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 19:15
על ידי אורי_יורמן*
עלי סביון - את מדברת על עלי הכותרת או העלים הירוקים?

טעמת את מה שליקטת לפני ששמת בשקית/תיק?

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 19:15
על ידי אורי_יורמן*
עלי סביון - את מדברת על עלי הכותרת או העלים הירוקים?

טעמת את מה שליקטת לפני ששמת בשקית/תיק?

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 21:27
על ידי איילת*
עלי סביון - את מדברת על עלי הכותרת או העלים הירוקים?
אני מדברת על העלים הירוקים. הם מלאים ברזל ומאד מומלצים. ואם מדברים על סביונים, מה עם עלי חרצית? טעמתי ולא היה משהו...
כל דבר שקטפתי טעמתי. ובאמת היה כף אוז אחד שעורר חמיצות צריבתית . מה שהרגשתי הבוקר היתה הגדלה פי כמה של אותה תחושה. אבל אני משוכנעת שזה היה כף אווז. יש צמח אחר שמאד דומה לו ובלתי אכיל? ואולי הגדילן? בשנה שעברה עשיתי רסק מהרבה גדילן וביתי התלוננה על כאב בטן אח"כ. מאז לא נגעתי בו עד השנה ועד עכשיו לא היו בעיות.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 21:27
על ידי איילת*
עלי סביון - את מדברת על עלי הכותרת או העלים הירוקים?
אני מדברת על העלים הירוקים. הם מלאים ברזל ומאד מומלצים. ואם מדברים על סביונים, מה עם עלי חרצית? טעמתי ולא היה משהו...
כל דבר שקטפתי טעמתי. ובאמת היה כף אוז אחד שעורר חמיצות צריבתית . מה שהרגשתי הבוקר היתה הגדלה פי כמה של אותה תחושה. אבל אני משוכנעת שזה היה כף אווז. יש צמח אחר שמאד דומה לו ובלתי אכיל? ואולי הגדילן? בשנה שעברה עשיתי רסק מהרבה גדילן וביתי התלוננה על כאב בטן אח"כ. מאז לא נגעתי בו עד השנה ועד עכשיו לא היו בעיות.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 22:40
על ידי אורי_יורמן*
מוזר. לגבי צמח שדומה לכף האווז, יש משהו, והוא דומה גם לחרצית (מבחינת הפרחים שיש בצמח הבוגר) והוא ממש לא טעים. לא ממש דומה, אבל אם את לא מאומנת אז את עלולה להתבלבל.

אגב, גדילן זה הירוק הכי טעים שטעמתי ברסק עד כה. מוזר לי שהוא עושה בעיות אם בכלל.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 22:40
על ידי אורי_יורמן*
מוזר. לגבי צמח שדומה לכף האווז, יש משהו, והוא דומה גם לחרצית (מבחינת הפרחים שיש בצמח הבוגר) והוא ממש לא טעים. לא ממש דומה, אבל אם את לא מאומנת אז את עלולה להתבלבל.

אגב, גדילן זה הירוק הכי טעים שטעמתי ברסק עד כה. מוזר לי שהוא עושה בעיות אם בכלל.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 23:09
על ידי איילת*
איך משהו שדומה לחרצית יכול להיות דומה לכף אווז? והצמח הלא טעים נראה בדיוק כמו כף אווז. זה מוזר. איפה שליקטתי יש הרבה קיקיון אני מקווה שלא אספתי איזה נבט... שמתי לב שאתה אוהב גדילן. מעניין שאנשים שלא מורגלים ברסק לא אהבו אותו. לי זה לא משנה למרות שהמועדפים זה חוביזה וריג'לה.

רסק ירוק

נשלח: 22 נובמבר 2007, 23:09
על ידי איילת*
איך משהו שדומה לחרצית יכול להיות דומה לכף אווז? והצמח הלא טעים נראה בדיוק כמו כף אווז. זה מוזר. איפה שליקטתי יש הרבה קיקיון אני מקווה שלא אספתי איזה נבט... שמתי לב שאתה אוהב גדילן. מעניין שאנשים שלא מורגלים ברסק לא אהבו אותו. לי זה לא משנה למרות שהמועדפים זה חוביזה וריג'לה.

רסק ירוק

נשלח: 23 נובמבר 2007, 07:12
על ידי אורי_יורמן*
+
עכשיו תסתכלי על העלים
אם לא היו שם הפרחים הצהובים עדיין, זה היה מזכיר קצת, לא?

רסק ירוק

נשלח: 23 נובמבר 2007, 07:12
על ידי אורי_יורמן*
+
עכשיו תסתכלי על העלים
אם לא היו שם הפרחים הצהובים עדיין, זה היה מזכיר קצת, לא?

רסק ירוק

נשלח: 08 דצמבר 2007, 14:18
על ידי with_passion*
רסק ירוק 2.0
http://www.youtube.com/watch?v=X1zMnN9flEs
הנה סרט מאד חמוד עם מתכון קל לרסק "בטוח".. וילד ששותה בסוף בהנאה עם שפם ירוק כמו שצריך..

רסק ירוק

נשלח: 08 דצמבר 2007, 14:18
על ידי with_passion*
רסק ירוק 2.0
http://www.youtube.com/watch?v=X1zMnN9flEs
הנה סרט מאד חמוד עם מתכון קל לרסק "בטוח".. וילד ששותה בסוף בהנאה עם שפם ירוק כמו שצריך..

רסק ירוק

נשלח: 13 דצמבר 2007, 14:11
על ידי יעלפו_מהמושב*
רסק ירוק- רשמית, גם אני התמכרתי! :-)
מוסיפה תמונת בלנדר ותמונות כוס+המלצה סמויה לספר
דרך אגב, דפדפתי אחורה וראיתי יוזמה של אורי ואולי גם אופק להזמין שני ספרים בכמויות ענק ואולי אפילו לתרגם, קרה משהו בנושא הזה? (כידוע, או שלא- אני עורכת, ויכולה גם לתרגם, אם יש עניין).

+

+

רסק ירוק

נשלח: 13 דצמבר 2007, 14:11
על ידי יעלפו_מהמושב*
רסק ירוק- רשמית, גם אני התמכרתי! :-)
מוסיפה תמונת בלנדר ותמונות כוס+המלצה סמויה לספר
דרך אגב, דפדפתי אחורה וראיתי יוזמה של אורי ואולי גם אופק להזמין שני ספרים בכמויות ענק ואולי אפילו לתרגם, קרה משהו בנושא הזה? (כידוע, או שלא- אני עורכת, ויכולה גם לתרגם, אם יש עניין).

+

+

רסק ירוק

נשלח: 13 דצמבר 2007, 15:14
על ידי לוטם_מרווני*
ראיתי את הסרטון- אוק, מהו השמן שהיא הוסיפה לרסק?

רסק ירוק

נשלח: 13 דצמבר 2007, 15:14
על ידי לוטם_מרווני*
ראיתי את הסרטון- אוק, מהו השמן שהיא הוסיפה לרסק?

רסק ירוק

נשלח: 13 דצמבר 2007, 18:27
על ידי ה_עוגיה*
שמן פשתן כמדומני.

רסק ירוק

נשלח: 13 דצמבר 2007, 18:27
על ידי ה_עוגיה*
שמן פשתן כמדומני.

רסק ירוק

נשלח: 19 דצמבר 2007, 20:32
על ידי סלט_פירות*
בשוק האורגני השבועי שאליו אני הולכת (אני בחו"ל) יש דוכן של אוכל נא. קרקרים וכו'. מוכרים איזה מכשיר שחותך דקדק ועושה משהו כמו פסטה מקישואים. ממש נחמד. מעניין.
והבחור שם שתה מבקבוק של 2 ליטר רסק ירוק. שאלתי אם יש לו מתכונים נחמדים.
הוא אמר לא פירות . אם פרי אז משהו כמו אבוקדו. הוא מוסיף מיני אגוזים וזרעים (המליץ על זרעי צ'יה.מישהו פה יודע מה זה ולמה זה טוב?) ופשתן.
מה דעתכם?

הנסיונות שלי עם הפירות עד עתה לא יצאו טעימים במיוחד אבל סבירים (אכילים/שתיים ובעיקר מרעננים). הילדות שלי טועמות עם כפית משהו כמו חצי כוס כל אחת. הקטנה אוהבת קצת יותר.
אנסה את עניין האגוזים והזרעים והאבוקדו (יאמי). ואדווח אם יצא טוב. מקסימום יהיה מתכון בדף המתכונים.

רסק ירוק

נשלח: 19 דצמבר 2007, 20:32
על ידי סלט_פירות*
בשוק האורגני השבועי שאליו אני הולכת (אני בחו"ל) יש דוכן של אוכל נא. קרקרים וכו'. מוכרים איזה מכשיר שחותך דקדק ועושה משהו כמו פסטה מקישואים. ממש נחמד. מעניין.
והבחור שם שתה מבקבוק של 2 ליטר רסק ירוק. שאלתי אם יש לו מתכונים נחמדים.
הוא אמר לא פירות . אם פרי אז משהו כמו אבוקדו. הוא מוסיף מיני אגוזים וזרעים (המליץ על זרעי צ'יה.מישהו פה יודע מה זה ולמה זה טוב?) ופשתן.
מה דעתכם?

הנסיונות שלי עם הפירות עד עתה לא יצאו טעימים במיוחד אבל סבירים (אכילים/שתיים ובעיקר מרעננים). הילדות שלי טועמות עם כפית משהו כמו חצי כוס כל אחת. הקטנה אוהבת קצת יותר.
אנסה את עניין האגוזים והזרעים והאבוקדו (יאמי). ואדווח אם יצא טוב. מקסימום יהיה מתכון בדף המתכונים.

רסק ירוק

נשלח: 20 דצמבר 2007, 14:11
על ידי סלט_פירות*
טוב. יצא מגעיל. אין מתכון. אולי זה בגלל הפשתן, זה יצא מר. הוספתי בכל זאת תמרים כדי להמתיק אבל זה לא עשה הרבה... בפעם הבאה.

רסק ירוק

נשלח: 20 דצמבר 2007, 14:11
על ידי סלט_פירות*
טוב. יצא מגעיל. אין מתכון. אולי זה בגלל הפשתן, זה יצא מר. הוספתי בכל זאת תמרים כדי להמתיק אבל זה לא עשה הרבה... בפעם הבאה.

רסק ירוק

נשלח: 20 דצמבר 2007, 14:19
על ידי אורי_יורמן*
הוא אמר לא פירות
לדעתי מדובר בטענה חסרת שחר :-)

מקודם אכלתי:
4 תפוחים, עלי חוטמית, עלי חוביזה. יצא מעדן!
עכשיו אני אוכל:
2 מנגו, 1 בננה, עלי חוטמית. מעדן גם כן.

רסק ירוק

נשלח: 20 דצמבר 2007, 14:19
על ידי אורי_יורמן*
הוא אמר לא פירות
לדעתי מדובר בטענה חסרת שחר :-)

מקודם אכלתי:
4 תפוחים, עלי חוטמית, עלי חוביזה. יצא מעדן!
עכשיו אני אוכל:
2 מנגו, 1 בננה, עלי חוטמית. מעדן גם כן.

רסק ירוק

נשלח: 23 דצמבר 2007, 19:08
על ידי אורי_יורמן*
2 בננות
5 תאנים מיובשות גדולות
7 משמשים מיובשים
מים
חופן מאוד גדול של חוביזות

רסק ירוק

נשלח: 23 דצמבר 2007, 19:08
על ידי אורי_יורמן*
2 בננות
5 תאנים מיובשות גדולות
7 משמשים מיובשים
מים
חופן מאוד גדול של חוביזות

רסק ירוק

נשלח: 24 דצמבר 2007, 07:54
על ידי with_passion*
גם כלבים אוהבים רסק ירוק....
+

(חברים - אני מבקש לשים מתכונים שלכם ב{{}}רסק ירוק מתכונים)

רסק ירוק

נשלח: 24 דצמבר 2007, 07:54
על ידי with_passion*
גם כלבים אוהבים רסק ירוק....
+

(חברים - אני מבקש לשים מתכונים שלכם ב{{}}רסק ירוק מתכונים)

רסק ירוק

נשלח: 26 דצמבר 2007, 22:46
על ידי משהוא*
אמא תרזה התגלתה בכלב הזה.

רסק ירוק

נשלח: 26 דצמבר 2007, 22:46
על ידי משהוא*
אמא תרזה התגלתה בכלב הזה.

רסק ירוק

נשלח: 04 ינואר 2008, 18:26
על ידי אמא_אדמה*
ויקטוריה בוטנקו מדגימה הכנת רסק ירוק .
http://www.youtube.com/watch?v=uUlJZD-RzEM

רסק ירוק

נשלח: 04 ינואר 2008, 18:26
על ידי אמא_אדמה*
ויקטוריה בוטנקו מדגימה הכנת רסק ירוק .
http://www.youtube.com/watch?v=uUlJZD-RzEM

רסק ירוק

נשלח: 05 ינואר 2008, 01:41
על ידי אורי_יורמן*
וואו איזה קייל מדהים יש להם שם בסרטון!

רסק ירוק

נשלח: 05 ינואר 2008, 01:41
על ידי אורי_יורמן*
וואו איזה קייל מדהים יש להם שם בסרטון!

רסק ירוק

נשלח: 05 ינואר 2008, 12:29
על ידי with_passion*
אחלא סרט אמא אדמה.. תודה רבה - יש לויקטוריה כשרון מבורך לסכם קונצפטים חשובים כל כך בכמה מילים פשוטות ובהירות לכולם.

רסק ירוק

נשלח: 05 ינואר 2008, 12:29
על ידי with_passion*
אחלא סרט אמא אדמה.. תודה רבה - יש לויקטוריה כשרון מבורך לסכם קונצפטים חשובים כל כך בכמה מילים פשוטות ובהירות לכולם.

רסק ירוק

נשלח: 06 ינואר 2008, 22:33
על ידי אורי_יורמן*
ככה שותים רסק ירוק בפסטיבל burning man
קישור
(אזהרה - למבוגרים בלבד, מכיל עירום בציבור)

רסק ירוק

נשלח: 06 ינואר 2008, 22:33
על ידי אורי_יורמן*
ככה שותים רסק ירוק בפסטיבל burning man
קישור
(אזהרה - למבוגרים בלבד, מכיל עירום בציבור)

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 00:09
על ידי פלוני_אלמונית*
כמה שאלות של מתחילים (שלא מצאתי להם תשובות באתר):
א. למה צריך להוסיף לרסק הירוק פרי? לפי מה שויקטוריה גילתה החשיבות הגבוהה היא באכילת עשבים..
ב. כנ"ל לגבי המים
ג. הכמות המומלצת של פירות למבוגר היא שניים ליום, כך שאם אני אוכלת כל יום רסק ירוק אני לא יכולה לאכול עוד פירות .האם זה נכון?
ג. בנוגע לסרפדים, איזה חלק בדיוק אפשר להכניס לרסק והאם צריך לעבד אותו לפני כן (בישול,השרייה...)
תודה מראש...

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 00:09
על ידי פלוני_אלמונית*
כמה שאלות של מתחילים (שלא מצאתי להם תשובות באתר):
א. למה צריך להוסיף לרסק הירוק פרי? לפי מה שויקטוריה גילתה החשיבות הגבוהה היא באכילת עשבים..
ב. כנ"ל לגבי המים
ג. הכמות המומלצת של פירות למבוגר היא שניים ליום, כך שאם אני אוכלת כל יום רסק ירוק אני לא יכולה לאכול עוד פירות .האם זה נכון?
ג. בנוגע לסרפדים, איזה חלק בדיוק אפשר להכניס לרסק והאם צריך לעבד אותו לפני כן (בישול,השרייה...)
תודה מראש...

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 00:29
על ידי מינקת*
האם יש עשבים ירוקים שעדיף להוציא מתפריט המיניקות (למעט מרווה)?

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 00:29
על ידי מינקת*
האם יש עשבים ירוקים שעדיף להוציא מתפריט המיניקות (למעט מרווה)?

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 00:48
על ידי אורי_יורמן*
הכמות המומלצת של פירות למבוגר היא שניים ליום
והכמות המומלצת של מוצרי חלב היא לא פחות משניים ליום.
יש המון המלצות מטומטמות.

בלי הפרי זה בד"כ ממש לא טעים באופן די קיצוני... כמו לשתות מיץ פטרוזיליה.
עם הפרי זה טעים מאוד.

מים - כדי שיתערבב, לא חובה. אני בד"כ לא מוסיף מים.

סירפדים - אפשר להכניס הכל, בעיקר עלים וגבעולים עדינים.

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 00:48
על ידי אורי_יורמן*
הכמות המומלצת של פירות למבוגר היא שניים ליום
והכמות המומלצת של מוצרי חלב היא לא פחות משניים ליום.
יש המון המלצות מטומטמות.

בלי הפרי זה בד"כ ממש לא טעים באופן די קיצוני... כמו לשתות מיץ פטרוזיליה.
עם הפרי זה טעים מאוד.

מים - כדי שיתערבב, לא חובה. אני בד"כ לא מוסיף מים.

סירפדים - אפשר להכניס הכל, בעיקר עלים וגבעולים עדינים.

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 01:04
על ידי ה_עוגיה*
והאם צריך לעבד אותו לפני כן (בישול,השרייה...)
כדאי לשטוף במים נגד לכלוך. זה הכל. (במיוחד אם זה מהחצר שלך ויש לך כלב)

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 01:04
על ידי ה_עוגיה*
והאם צריך לעבד אותו לפני כן (בישול,השרייה...)
כדאי לשטוף במים נגד לכלוך. זה הכל. (במיוחד אם זה מהחצר שלך ויש לך כלב)

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 11:45
על ידי אורי_יורמן*
כדאי לשטוף במים נגד לכלוך
עניין של העדפה
יש לדעתי כלכך הרבה חומרים שאני צורך ככה "בטעות" כי אני כמעט ולא שוטף דברים...

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 11:45
על ידי אורי_יורמן*
כדאי לשטוף במים נגד לכלוך
עניין של העדפה
יש לדעתי כלכך הרבה חומרים שאני צורך ככה "בטעות" כי אני כמעט ולא שוטף דברים...

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 14:05
על ידי פלוני_אלמונית*
תודה על כל התשובות ורק עוד שאלה לגבי הסרפדים - האם אין בעייה לגעת ולאכול את העלים הקוצניים?

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 14:05
על ידי פלוני_אלמונית*
תודה על כל התשובות ורק עוד שאלה לגבי הסרפדים - האם אין בעייה לגעת ולאכול את העלים הקוצניים?

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 15:18
על ידי אוק*
לקטוף אפשר עם כפפה, אם כי הסרפדים הצעירים יותר מדגדגים משורפים. הבלנדר הורס את הקוצים, למרות שאם משאירים סרפדים לעמוד כמה שעות אחרי הקטיף אז חלק מהחומצות בסרפד פשוט מתנדפות.
רציתי להציע מתכון שעשיתי הבוקר ויצא טוב במיוחד:
מים
פאפאיה אחת
3 תמרים
הרבה סרפדים
מעט גדילנים, חוביזות וחרדלים.
בסוף, מעל הכל, אגוזי מלך.
יצא כל כך טעים!

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 15:18
על ידי אוק*
לקטוף אפשר עם כפפה, אם כי הסרפדים הצעירים יותר מדגדגים משורפים. הבלנדר הורס את הקוצים, למרות שאם משאירים סרפדים לעמוד כמה שעות אחרי הקטיף אז חלק מהחומצות בסרפד פשוט מתנדפות.
רציתי להציע מתכון שעשיתי הבוקר ויצא טוב במיוחד:
מים
פאפאיה אחת
3 תמרים
הרבה סרפדים
מעט גדילנים, חוביזות וחרדלים.
בסוף, מעל הכל, אגוזי מלך.
יצא כל כך טעים!

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 15:27
על ידי ה_עוגיה*
הרסקים שלי בעת האחרונה די דומים לזה, רק בלי חרדלים ועם סלק בר ופשתן טחון.

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 15:27
על ידי ה_עוגיה*
הרסקים שלי בעת האחרונה די דומים לזה, רק בלי חרדלים ועם סלק בר ופשתן טחון.

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 19:15
על ידי אורי_יורמן*
סירפד אפשר לקטוף - צריך לגעת בו באסרטיביות, לא להשתפשף בו, אלא לגעת ישירות (יעני בלי חיכוך). כך הקוצים לא נשברים עלינו.
ואז מגלגלים על החולצה טוב טוב ומועכים, ואפשר לאכול ככה. זה שובר את הקוצים.
אפשר במקום זה פשוט לזרוק לבלנדר.

רסק ירוק

נשלח: 07 ינואר 2008, 19:15
על ידי אורי_יורמן*
סירפד אפשר לקטוף - צריך לגעת בו באסרטיביות, לא להשתפשף בו, אלא לגעת ישירות (יעני בלי חיכוך). כך הקוצים לא נשברים עלינו.
ואז מגלגלים על החולצה טוב טוב ומועכים, ואפשר לאכול ככה. זה שובר את הקוצים.
אפשר במקום זה פשוט לזרוק לבלנדר.

רסק ירוק

נשלח: 12 ינואר 2008, 21:05
על ידי אורי_יורמן*
מנגו אחד, 2.5 תפוחים, כרפס ריחני שלוקט היום על גדות נחל, חוביזה וחוטמית שלוקטו גם הם בבר. קצת "חזק" מדי (מלוח) בגלל הכרפס הריחני, אבל מה זה טעיםםםם

רסק ירוק

נשלח: 12 ינואר 2008, 21:05
על ידי אורי_יורמן*
מנגו אחד, 2.5 תפוחים, כרפס ריחני שלוקט היום על גדות נחל, חוביזה וחוטמית שלוקטו גם הם בבר. קצת "חזק" מדי (מלוח) בגלל הכרפס הריחני, אבל מה זה טעיםםםם

רסק ירוק

נשלח: 15 ינואר 2008, 20:35
על ידי אמא_אדמה*
היום פעם ראשונה שלקחתי איתי לעבודה רסק ירוק .
בד"כ אני אוהבת לשתות טרי , כלומר בערך בדקה הראשונה שזה יוצא מהבלנדר אבל בבוקר אחרי ששתיתי 2 כוסות הרגשתי שזה מה שבא לי לקחת היום לעבודה..

ירדתי על עוד איזה ליטר... היה תענוג! :-9

בכלל , מאז שקראתי את הספר green for life (ראו ספרייה טבעונאית) , עלים ירוקים זה בערך הדבר היחיד שיש לי בראש.. לאן שאני לא מסתכלת יש כזה שפע של ירוקים בטבע.. אשכרה טונות של אוכל פזורים סביבנו וכמעט אף אחד לא קולט את זה.. מדהים!

>אח... מה יהיה בקיץ??? <

רסק ירוק

נשלח: 15 ינואר 2008, 20:35
על ידי אמא_אדמה*
היום פעם ראשונה שלקחתי איתי לעבודה רסק ירוק .
בד"כ אני אוהבת לשתות טרי , כלומר בערך בדקה הראשונה שזה יוצא מהבלנדר אבל בבוקר אחרי ששתיתי 2 כוסות הרגשתי שזה מה שבא לי לקחת היום לעבודה..

ירדתי על עוד איזה ליטר... היה תענוג! :-9

בכלל , מאז שקראתי את הספר green for life (ראו ספרייה טבעונאית) , עלים ירוקים זה בערך הדבר היחיד שיש לי בראש.. לאן שאני לא מסתכלת יש כזה שפע של ירוקים בטבע.. אשכרה טונות של אוכל פזורים סביבנו וכמעט אף אחד לא קולט את זה.. מדהים!

>אח... מה יהיה בקיץ??? <

רסק ירוק

נשלח: 18 ינואר 2008, 19:05
על ידי אמא_אדמה*
מה אתם אומרים על עלי כרובית בתוך רסק?
היום קטפתי כרובית ענקית מהגינה והיו לה עלים ענקיים מדהימים שפשוט ביקשו להכנס לבלנדר עם 2 אפרסמונים..

יצא טעים מאוד! 9-)

רסק ירוק

נשלח: 18 ינואר 2008, 19:05
על ידי אמא_אדמה*
מה אתם אומרים על עלי כרובית בתוך רסק?
היום קטפתי כרובית ענקית מהגינה והיו לה עלים ענקיים מדהימים שפשוט ביקשו להכנס לבלנדר עם 2 אפרסמונים..

יצא טעים מאוד! 9-)

רסק ירוק

נשלח: 20 ינואר 2008, 21:09
על ידי אורי_יורמן*
עלי כרובית - אני פחות אוהב, אבל תנסי ותראי.

רסק ירוק

נשלח: 20 ינואר 2008, 21:09
על ידי אורי_יורמן*
עלי כרובית - אני פחות אוהב, אבל תנסי ותראי.

רסק ירוק

נשלח: 21 ינואר 2008, 09:36
על ידי with_passion*
עלי כרובית, ברוקולי, לפת, צנונית, קולרבי... עכשיו בחורף אחרי כמה קרות הם טובים כמו קייל... רק לקטוף בעצמינו גם בשביל שנוכל לבחור את העלים הסקסיים ביותר וגם בשביל שיהיו טריים.. לשמור בשקית סגורה עם כמה טיפות מים שלא יתייבש.
אתמול הכנתי סלט-טונא-אל-תידג שהיה מעולה על עלי ברוקולי..

רסק ירוק

נשלח: 21 ינואר 2008, 09:36
על ידי with_passion*
עלי כרובית, ברוקולי, לפת, צנונית, קולרבי... עכשיו בחורף אחרי כמה קרות הם טובים כמו קייל... רק לקטוף בעצמינו גם בשביל שנוכל לבחור את העלים הסקסיים ביותר וגם בשביל שיהיו טריים.. לשמור בשקית סגורה עם כמה טיפות מים שלא יתייבש.
אתמול הכנתי סלט-טונא-אל-תידג שהיה מעולה על עלי ברוקולי..

רסק ירוק

נשלח: 26 ינואר 2008, 23:47
על ידי סלט_פירות*
תגידו, יכול להיות שבגלל רסק ירוק, לילדה בת (אוטוטו) שנתיים יהיה קקי ירוק ?(ורך).
מה היה לנו בפנים - קייל ירוק (מסולסל כזה), תרד, בננה, אגס, קיווי. אולי תפוח. כבר לא זוכרת.
יום קודם שתינו משהו דומה בתוספת קשיו נא ובלי הקייל. רק תרד.
דווקא קייל שחור (הארוך יותר) לא עשה שומדבר כזה. מוזר...

רסק ירוק

נשלח: 26 ינואר 2008, 23:47
על ידי סלט_פירות*
תגידו, יכול להיות שבגלל רסק ירוק, לילדה בת (אוטוטו) שנתיים יהיה קקי ירוק ?(ורך).
מה היה לנו בפנים - קייל ירוק (מסולסל כזה), תרד, בננה, אגס, קיווי. אולי תפוח. כבר לא זוכרת.
יום קודם שתינו משהו דומה בתוספת קשיו נא ובלי הקייל. רק תרד.
דווקא קייל שחור (הארוך יותר) לא עשה שומדבר כזה. מוזר...

רסק ירוק

נשלח: 26 ינואר 2008, 23:53
על ידי אורי_יורמן*
בימים שאני שותה שני רסקים ירוקים ביום, יש לי קקי ירוק אח"כ

ציטוט מתוך smellypoop.com (אתר הומוריסטי בנושא קקי), שם מומחה נשאל לגבי קקי ירוק:
What is the cause of green poop?

I have consulted with a doctor, a physiologist and a microbiologist on this question, and the following summarizes their answers:
Healthy people can have green poop if they eat a diet rich in leafy green vegetables, or if they consume large quantities of food coloring (in ice cream, cake frosting etc.).

רסק ירוק

נשלח: 26 ינואר 2008, 23:53
על ידי אורי_יורמן*
בימים שאני שותה שני רסקים ירוקים ביום, יש לי קקי ירוק אח"כ

ציטוט מתוך smellypoop.com (אתר הומוריסטי בנושא קקי), שם מומחה נשאל לגבי קקי ירוק:
What is the cause of green poop?

I have consulted with a doctor, a physiologist and a microbiologist on this question, and the following summarizes their answers:
Healthy people can have green poop if they eat a diet rich in leafy green vegetables, or if they consume large quantities of food coloring (in ice cream, cake frosting etc.).

רסק ירוק

נשלח: 27 ינואר 2008, 02:10
על ידי רונן*
מה זה קייל?