החיוניות שלי חלק חמישי

תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תבהי במחשבה. כשהיא מגיעה, אם הצלחת להבחין בה,
אני קוראת הרבה על טכניקות כאלה, גם אם לא בפרוט ובהכוונה כאלה, וזה נורא זר לי.
כשאני משתדלת לדמיין את עצמי נוקטת שיטה כזאת, נראה לי שאני מרגישה כאילו המחשבה הזאת היא "בילד אין", כמו ידיעה, ולכן היא לא "מגיעה", אבל כנראה שזאת בדיוק הנקודה. אני צריכה לשים לב מתי היא מתעוררת ולהבין שיכולה להתעורר אחרת במקומה.
זה דומה לשינוי התנהגותי מתוך בחירה: לשים לב כשאני מתחילה לדבר בטון לא נחמד, ובהדרגה לתפוס את עצמי רגע אחרי שהחלתי, ובהמשך אפילו לפני שהתחלתי.
נו, שיהיה לי בהצלחה! :-)
גוגוס*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אם אני מוסיפה מים יותר מהטיפונת שהוספתי בדרך כלל
אני שמתי לב שיש הבדל בין השייקים שלי בחורף ובקיץ, אפילו בלי שהתכוונתי. בקיץ אני שותה אותם ממש נוזליים ויותר קרים. בחורף הגוף מבקש משהו אחר.
בכל אופן, יש אינסוף דרכים להכין שייק ירוק (חלקן אפילו יוצרות אותו צהוב, או חום כמו אצל מיה...) ונראה לי ששווה לנסות הרבה אם זה מעניין ולא להתייאש אם יוצאים כמה פחות מוצלחים או קשים לשתייה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אני קוראת הרבה על טכניקות כאלה, גם אם לא בפרוט ובהכוונה כאלה, וזה נורא זר לי.
מזדהה ממש ממש. כשנתקלתי בדברים האלה בהתחלה זה הצחיק אותי ונראה לי מטופש לגמרי. הייתי במצב של לעג כלפי זה. לדבר עם המחשבות שלי... נו, באמת...

כשאני משתדלת לדמיין את עצמי נוקטת שיטה כזאת
אולי אפשר לוותר על הדמיון ולקפוץ ישר לעשייה ולראות איזו הרגשה מתקבלת. אני מוצאת שדמיון מכין היטב לדברים שמאיימים עלי, אבל מעכב אותי כשמדובר בדברים שלא מאיימים עלי. הדמיון שלי יכול ליצור קשיים יש מאין ממש בקלות.

אני צריכה לשים לב מתי היא מתעוררת ולהבין שיכולה להתעורר אחרת במקומה.
אותו רעיון ממקודם. את לא צריכה לשים לב ואת לא צריכה להבין. כשאת "צריכה" את במצב מנטאלי מסוים של למידה מסוים שלדעתי פחות מתאימה פה. רק להתנסות, ומוטב ממש ברכות. באה מחשבה? במקרה קלטת אותה? מגניב. תסתכלי עליה. היא תלך (הן כנראה משתעממות כשמסתכלים עליהן, או סתם נבוכות מזה שתפסו אותן) ואם יבוא משהו במקומה סבאבה. ואם לא, ויישאר ריק לכמה רגעים של שקט - עוד יותר סבאבה. ואם תבוא אחת דומה לה גם טוב. תסתכלי גם עליה. כמו בכל דבר, התנועה של הלמידה חשובה יותר מהתוצאה (שאל תדאגי, בוא תבוא :-) )
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מצ'רה* »

תשאלי אותו באיזה צבע היו הענבים
שאלתי אותו.
סגולים...
אבל מסתבר שזה היה פעוט. אז זו לא הבת שלך...
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

הבת שלי לובשת לפעמים בגדים של האחים הגדולים שלה. מה את יודעת... :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

ואם כבר בשייק ירוק עסקינן - אז כמה דברים שגיליתי, כולל אחד מהיום בבוקר!
יותר מדי עלים ירוקים מהסוג המריר - איכסה! ממש בחילה.
יותר מדי אגוזי מלך - איכסה! נוצר טעם מריר חזק.
יותר מדי קשיו - איכסה! לא יודעת להסביר. זה פשוט מגעיל.
ומהיום בבוקר - מי סודה מקום מים רגילים (בטעות, בקבוק תמים של סודה סטרים מהמקרר) - שלא נדע מצרות. טעם של קלקול עמוק ותסיסה, לא משנה כמה העפתי את זה בויטמיקס.

אחרי שנים של שקשוק, גם אני עדיין בלמידה מתמדת. עוד דוגמה קטנה - לפעמים אותה כמות של עלה מסוים תהיה לא טעימה בגלל העונה או הזן. תרד הוא הדוגמה הכי טובה שלי לזה. עלי תרד צעירים אני יכולה לשים בכמויות וזה טעים טעים. עלי תרד גדולים וקצת יותר בשרניים עושים לי בחילה. למה? ככה. יש בהם פחות מים ויותר סיבים וגם כנראה יותר כלורופיל. לומדים...

<ובמקרה שלי - לומדים, מתעקשים, חוזרים על אותן טעויות הרבה פעמים ומתישהו נופל האסימון כשמאוחר מדי. והנה, גם על זה אני מסתכלת בחיוך>
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

למה מאוחר מידי? מאוחר מידי זה רק כשמישהו מת, וגם אז לא בטוח.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

כשאת "צריכה" את במצב מנטאלי מסוים של למידה מסוים שלדעתי פחות מתאימה פה.
מעניין. אני מבינה מה נובע מדברייך וזה הגיוני התנועה של הלמידה חשובה יותר מהתוצאה , אבל אני לא מורגלת בצורת החשיבה הזאת, וגם קשה לי לחשוב איך אני משנה משהו בלי להתכוונן לשינוי.

מודעות לא יכולה לנשום בתוך מחשבות כי היא מאוד פיזית ובחלקה רוחנית. מה לה ולמחשבות?
זה בכלל מוזר לי, כי אני מתרגמת לעצמי את רוב הדברים למלל.

אין צורך אפילו שתטרחי להשיב. אני מבינה את הלך הרוח. פשוט הוא שונה מקו המחשבה האופייני לי, ואני צריכה לראות אם ואיך אני מתחברת.
תודה על ההכוונות. :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

למה מאוחר מידי?
בשבילי, מאוחר מדי זה כשמישהו נפגע וניתן היה למנוע את הפגיעה הזו. וזה נכון מול אנשים ומול הגוף שלי.

קשה לי לחשוב איך אני משנה משהו בלי להתכוונן לשינוי
להפסיק לחשוב :-) לפעול ולהיות ולהתנסות, ולהרהר אחרי כדי להגדיל את הערך של ההתנסות (אם בא לך). מהות השינוי, כמו שאני רואה אותה, היא היותך בתנועה מודעת, והעדפתה על פני תנועה אוטומטית, הרגלית, בלתי מודעת. זה השינוי ואת יכולה לחיות אותו. פשוט כך.

אני מבינה את הלך הרוח. פשוט הוא שונה מקו המחשבה האופייני לי
והמפגש איתו... מה הוא עושה לך? אם הוא מעורר בך התנגדות אז עזבי אותו. אם הוא מעורר בך סקרנות אפשר להתנסות ולראות איך זה מרגיש כפעולה במקום כמחשבה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

עוד יום כמו קודמיו. תזונה סופר וסוף סוף קיבלתי מה שרציתי - העייפות נעלמת.
עוד קטע מוכר ונחמד זה השיניים החלקות. גם בבוקר כשקמים מהשינה. אני מתה על זה.
לא הצלחתי להכניס תנועה היום אז מצאתי רעיון מקורי. יצאתי לפגישה בערב ובמקום לחנות ליד המקום חניתי רחוק במכוון והלכתי ברגל הלוך וחזור. היה כיף. גם לראות את תל אביב מתנהגת כמו פעוט שמסרב ללכת לישון באחת לפנות בוקר. מאות אנשים יושבים באבן גבירול, אוכלים שותים וצוהלים, כאילו לא ירד החושך והגיע הלילה. העיר הזו היא תופעת טבע.
אני מרגישה ממש טוב ואני גם מרגישה איך כל הדבר החיובי הזה מתחיל לחלחל לי לעומק. גם הפיזי ובעיקר הרגשי.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

העייפות נעלמת
בינגו! ידעתי שזה בא. אתמול היה יום ארוך מאוד. הלכתי לישון באחת וחצי לפנות בוקר. קמתי היום בשש וחצי, בסך הכל חמש שעות שינה, ואני עירנית יותר מימים קודמים שבהם ישנתי יותר ועמלתי פחות.

מחשבת בוקר, בעקבות דיונים שונים בימים האחרונים - אולי אנשים נבדלים זה מזה בסוג האנרגיה שלה הם זקוקים. כמו מכוניות שצורכות סוגי דלק שונים בצורה אופטימלית. יש אנשים שזקוקים לסוכרים כדי לעבוד אופטימלית ויש אנשים שזקוקים לשומנים כדי לעבוד אופטימלית. אני רואה אצל שני סוגי האנשים צורך בקצת דלק מהסוג השני אבל נראה מסביבתי הקרובה שהאנשים שמרגישים הכי טוב הם אלו שזיהו מה מפעיל אותם היטב ובחרו בו כדלק המרכזי שלהם.
ומה שעוד נראה זה שמי שעובד על הדלק שלא מתאים לו, ומי שמערבב דלקים באופן קבוע ולא מתביית על הדלק שמתאים לו - מתקשה להוריד במשקל. אני חושדת בזה כבר מזה זמן מה אבל הצטברו לי כבר יותר מדי מקרים בסביבה בשביל להתחיל להתרשם שזה באמת ככה.

מישהי שמעה על זה או קראה משהו דומה באיזשהו מקום שאפשר להיעזר בו?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

איזה קטע, בדיוק ראיתי בדף של תפילה לאם שבשמת כתבה משהו על הערבוב בין שומנים וסוכרים ועל הקושי לרזות במצב של ערבוב (אני חושבת שבשמת התכוונה להרזיה בהקשר הזה אבל לא בטוחה).
בכל אופן, זה גורם לי לחדד את הדברים שכתבתי - אני חושבת שיש אנשים שדומים לי, שזה אומר שאנרגיה סוכרית (טבעית, טרייה ולא מעובדת) היא בדיוק מה שהם צריכים כדי להיות במצב האופטימלי שלהם. לאנשים כאלה, ההמלצה להפחית סוכר ולהעדיף שומן היא לא מוצלחת. אי אפשר להמליץ לכולם להיפרד מהסוכר לטובת שומן וחלבון, כמו שאי אפשר להמליץ לכולם להיפרד מהשומן לטובת סוכר. זה תלוי גוף וזו בדיקה מאוד פשוטה. אין דבר קל מהבדיקה הזו, בייחוד למי שמטרתו היא הפחתת משקל. לוקחים שבוע, מעיפים 90 אחוז מהסוכר ורואים מה זה עושה לגוף. אחר כך עושים את הבדיקה ההפוכה ומעיפים 90 אחוז מהשומן ורואים מה זה עושה לגוף ויודעים.

מה שכן, וגם את זה יש בסביבתי הממש קרובה - יש אנשים שאוכלים כמויות קטנות של כל מזון שהוא, ואז הערבוב בין שני סוגי האנרגיה פחות ניכר במשקל שלהם. אני מנחשת שזה כן משפיע על המרחק שלהם ממצב הפעולה האופטימלי של הגוף אבל במשקל לא רואים את זה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אני הולכת לשנות קצת שמות ולסדר את דפי החיוניות לדורותיהם.
אשמח אם לא יגעו בהם עד שאני מסיימת. מבטיחה להודיע כשאני מסיימת :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

סיימתי!
לא היה צורך בהרבה סבלנות אבל למי שהתאפקה - תודה.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תאוריה מעניינת.

יישר כוח על הסידור!
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

אבל למה דף חמישי ואחרון? עוד יהיו פה הרבה דפים!
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אבל למה דף חמישי ואחרון? עוד יהיו פה הרבה דפים!
הוא אחרון לעת עתה. אני עצמי עוזבת אבל מאחלת לכן עוד המון כתיבה ולמידה. בדף הזה יש עוד המון מקום. הוא לא מאוד כבד. אם הוא יתמלא ויהיה צורך בדף חדש פשוט תפתחו ותשנו לזה את השם. זה מה שעשינו בפעמים קודמות. כרגע, מאחר וסידרתי אותם מראשון עד חמישי, נראה לי הגיוני להבהיר איפה הסוף נכון לעכשיו. אם זה מדכא למישהי את יצר הכתיבה אני משנה ברצון.
נא הביעו דעה לפני שאני מתחילה לערוך בגריינים שמגיעים עד לדף הזה כדי שלא תהיה עבודה כפולה.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

גם לי נראה הגיוני להבהיר מה הדף האחרון. אני פשוט הייתי קוראת לו החיוניות שלי חלק שמיני. זה השם המסורתי וגם הנוח ביותר, לדעתי. או לקרוא לדף דך נוכחי. המילה "אחרון" נראית לי לא מדוייקת ולא מתאימה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

חשבתי שלקרוא לו "החיוניות שלי" יבלבל, כך שמי שיגיע לזה עכשיו יחשוב שזה הדף הראשון.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

מוצא חן בעיניי "החיוניות שלי דף נוכחי" אולי אפילו "החיוניות שלי (דף נוכחי)", כדי לשמור על המסורת של השם המקורי באופן בולט.
מה דעתכן?
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

אני בעד
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

אני בעד, האפשרות של פשוט החיוניות שלי חלק שמיני נראית לי מתאימה יותר, אפשר לרשום הסבר בתחילת הדף.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אני בעד, האפשרות של פשוט החיוניות שלי חלק שמיני? נראית לי מתאימה יותר, אפשר לרשום הסבר בתחילת הדף.

יאפ. אבל גוגוס, נסיונות עבר הוכיחו שהדף הזה לא שרד בלעדייך.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

הדף הזה לא שרד בלעדייך
זה נכון. אבל אם אשה במסע רואה את זה אחרת אני מברכת אותה מכל הלב.

מחכה לעוד דעות ואז נחליט מה עושים עם השם.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

עוד יום חלף עבר לו. תזונה סופר, חיונית ומדויקת. אושר גדול.
היום נכללה בתפריט התנסות שלרוב אני מתקשה לעמוד בה. היינו אצל אחי וההורים שלי הביאו אוכל ממסעדה מזרחית שכולנו אוהבים. התחשק לי חומוס וטחינה וסלט כרוב ירוק ולא נגעתי. לא היה פשוט אבל גם לא קשה מאוד. בטחינה כי היא ערימה של מלח בצבע לבן, בחומוס כי הוא מכביד מאוד ואין לי ספק שאף אחד לא משרה את הגרגרים האלה לפני הבישול ובכרוב כי הוא מוחמץ, בין היתר, עם סוכר. לא יודעת למה.
ובגדול כי הם כולם מעובדים ולגמרי לא חיוניים.

הלכתי למטבח וחתכתי לי סלט משגע ואכלתי בהנאה מרובה. יופי טופי.

בגיזרת התנועה היה קצת חלש אבל לא לגמרי. רצפת האגן זכתה לתשומת הלב שלה והתמתחתי היטב בבוקר. זהו זה. מחר פילאטיס ואני כבר מצפה.

העייפות/עירנות שלי עוד לא בדיוק. בבוקר קמתי מצוין אחרי שינה קצרה יחסית ויום ארוך יחסית. אבל בערב התעייפתי כרגיל. אז אני בדרך אבל עוד לא שם כמו שחשבתי.

ותראו את הגריין מלמעלה, הוא עוד יותר גרוע ממה שזכרתי - אתה מלמד הכי טוב את מה שאתה הכי צריך ללמוד בעצמך. פפפפ... מה זה מתנשא... שלי הרבה יותר טוב :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

החזרתי עטרה ליושנה. כן, זה יותר טוב ככה.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

הדף אומנם לא היה פעיל בלי גוגוס, אבל אני לפעמים כתבתי בו, ותמיד זו הייתה הפסקה בכתיבה של גוגוס. נראה לי מגוחך לפתוח עכשיו דף חדש על תזונה, אחרי שהתרגלתי לכתוב על תזונה פה.

ואנקדוטה משעשעת. בכל מיני ספרי אקשן שיצא לי לקרוא ברוסית, מוזכרת לא אחת מעיין מסורת כזו של כוחות מיוחדים למיניהם, אף פעם לא להגיד "אחרון" - פגישה אחרונה, בפעם האחרונה שראיתי אותך, וכו'. הם טוענים ש"אחרון" זה רק כשאחרי הפגישה הזו מתים.

מה פתאום זה הדף האחרון? זו צורת דיבור שסוגרת אפשרויות, לא פותחת.

ואם פתאום מישהי תתעניין במה שאני כותבת ותבוא לכתוב כאן איתי? ואם עוד כמה ימים או שנים גוגוס תחליט לחזור לכתוב פה? אם יקרה משהו אחר ולא צפוי? יש שפע של אפשרויות לפנינו, ואני לא רואה סיבה לסגור אותן במחי מילה.

ראיתי שהחזרת את שם הדף, ובכל זאת החלטתי לכתוב את הטיעונים שלי.
מנגו*
הצטרפות: 19 ינואר 2012, 20:00

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מנגו* »

גוגוס, אני קוראת אותך כל הזמן וכרגיל סופגת ממך השראה ונהנית מהעליצות שעולה מהדברים שלך בזמן האחרון, שפשוט מדבקת. לגמרי.

_מה פתאום זה הדף האחרון? זו צורת דיבור שסוגרת אפשרויות, לא פותחת.
ואם פתאום מישהי תתעניין במה שאני כותבת ותבוא לכתוב כאן איתי? ואם עוד כמה ימים או שנים גוגוס תחליט לחזור לכתוב פה? אם יקרה משהו אחר ולא צפוי? יש שפע של אפשרויות לפנינו, ואני לא רואה סיבה לסגור אותן במחי מילה._
אישה,אני איתך.
גוגוס, כבר מתגעגעת...
יש פה קוראות שחובבות הרוקי מורקאמי?
התחלתי לקרוא את קורות הציפור המכאנית והפסקתי. בהתחלה ממש נהניתי ואחר כך לא אהבתי.
יש לי עותק שלו איפשהו, נדמה לי. אם תרצי, אשמח לתת לך.
פתחתי את היום בפילאטיס אצל גיסתי. היה תענוג צרוף. רצפת האגן אמרה תודה וכך גם כל מיני שרירים שמעולם לא דיברתי איתם. מדהים איזה הבדל יש בין שיעור פרטי לשיעור בקבוצה. לגיסתי יש ידיים טובות. צחקתי עליה שזה קצת כמו ביקור אצל כירופרקט. מה הסיכוי שהייתי מקבלת דיוק כזה בקבוצה? נראה לי קלוש, פשוט כי אי אפשר. הגוף אומר תודה על זה.
איזו משמחת את :-)
תגידי, גיסתך מעניקה טיפולים כאלו גם למי שלא גיסתם?
אני ככה ככה מבחינת תוזנה ובכלל, לא כותבת כאן בגלל שלל סיבות אבל כרגיל, קוראת מתמידה.
אגב שייקים - מעדיפה את שלי סמיכים. כשאני מוסיפה הרבה מים זה נעשה דלוח לטעמי.
כשזה בדיוק בסמיכות הרצויה, זה עונג.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

גוגוס, התכוונתי לספר אמיתי. אני זוכרת, איפשהו באיזה דף בשמת ציטטה פסקה גאונית ממש. על איך הייתה נראית חברה אנושית שבה גידול ילדים לוקח את אותו מקום בספרות שלוקחת האהבה הרומנטית בכמה מאות השנים האחרונות, והמלחמה מתחילת ההיסטוריה האנושית.
אוי, נו, לא זוכרת את זה בכלל בכלל. מניין ציטטתי?????

שייק ירוק.
האמת, שייק ירוק מגעיל אותי.
זה פשוט ככה.
רק אצל תמי צרי בעץ בעיר, פתאום הרגשתי מסוגלות לשתות רסק ירוק שהיא מכינה. לא יודעת איך זה קרה. אבל רק אז, ורק שם.
אחרת, זה לא רק לא מושך אותי, אלא ממש, דוחה.

עכשיו הייתי ארבעה ימים בקמפינג בצפון, בפארק גורן (המונפור). בלי שירותים. בלי מקלחת. בלי חשמל. טבע. אוויר. ירוק. קרירות. חושך אמיתי. רוח לילה מכניסה אוויר צח לאוהל.

מכירות את הקטע הזה ביוגה, שאת נכנסת לתנוחה, והיא קשה, ואז המדריכה אומרת לך עכשיו לנשום לתוך התנוחה ולהרפות?
אז ככה אני חיה.
פארק הירדן. אוהל. גזיה. דברים שלא הכרתי. ואני פדנטית איסטניסית עדינה רגישה.... אבל נושמת ומרפה.
השלב הבא. לילה בים המלח במקום לא מוסדר בלי מקלחת ושירותים. אויייי כל כך ממש לא אני. אני, שלא הסכמתי מעולם לעשות בחיק הטבע. טוב, מאז שהייתי בת חמש אולי. כזה מין "לאלאלאלאלאלאללא". לבלות שני ימים שלמים ולילה במקום בלי שירותים?!
ואז להעלות את הרף. ארבעה ימים. שלושה לילות.

ובלי גלוטן.
בלי נפילות כבר יותר מחודש.
ארבעה ימים בעוד הנוער מסביבי טורף לחם עם נוטלה ופסטה ברוטב עגבניות ריחני ומדהים שהם הכינו.

ואני? תפוחים. אגסים. תמרים. דבלים. אגוזי לוז. אגוזי מקדמיה. שקדים. זיתים סוריים אורגניים שמישהו הכין בבית מעצי הזית שלו (בגמזו). לבנה עיזים שמישהו מכין מהחלב של העדר שלו (ליד בית זרזיר). עגבניות. מלפפון. שמן זית.
זהו.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

בשמת, הקמפינג נשמע מענג ממש.

הלכתי לחפש את הציטוט ובסוף התברר שהוא בכלל לא שלך:
עוברת אורח (09.03.2010 09:29):
רק משפט הנוגע לדיון שפתח את הדף, זה שנגע למידה שבה החברה תומכת באמהות ומרוממת אותן. בעיני הנושא מסוכם באופן ממצה בציטוט הבא, שמופיע באתר של יונת שרון (ראו הפניה בראש דף הבית שלה):
אפשר רק לדמיין מה המשמעות של חיים בתרבות שבה לידה ואמהוּת תופסות אותו מעמד כמו שהיה לסקס ואהבה רומנטית בספרות ובאומנות של חמש-מאות השנים האחרונות, או ... כמו המעמד של מלחמות מאז שחר הספרות. (אליסיה אוסטריקר, משוררת ומבקרת)

בדף טבע ותרבות באהבת אם
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

מה פתאום זה הדף האחרון? זו צורת דיבור שסוגרת אפשרויות, לא פותחת.
את צודקת. זה מאוד דיבר אלי. נזכרתי בחני ובהשפעה אנרגטית של מילים. אותי זה העציב ותפשתי את זה רק אחרי שזה היה לי תקוע קצת מול העיניים.
בכל אופן, הרעיון לא היה לסגור את הדף. רק לציין שהוא אחרון ברשימה ארוכה, לא אחרון בכרונולוגיה של זמן.

גוגוס, כבר מתגעגעת...
מתוקה. גם אני אתגעגע. אני יודעת את זה כבר מעכשיו. כתבתי לעירית שזה מוזר שאני עושה את זה בדיוק כשעוד מעגלי תמיכה שלי נעלמים. ואני לא מבינה את הדחף אבל מכבדת אותו כמו שהוא.

תודה על הצעת הספר. כבר קניתי אותו כי ראיתי שיש עליו הסכמה רחבה מאוד. מקווה שאהנה.

תגידי, גיסתך מעניקה טיפולים כאלו גם למי שלא גיסתם?
איזו שאלה? היא מקצוענית רצינית האשה הזו. בדיוק חזרתי מהשיעור איתה. וואו אחד גדול. גם על העבודה המדויקת וגם על הרגישות לכל המקומות בגוף שלי שדורשים רגישות (ויש לא מעט כאלה לצערי, אחרי שלוש לידות). היא עמוסה בטירוף, ולכן לא טרחתי לפרסם אותה, אבל במקצועות האלה תמיד יש ביטולים ונסיעות לחו"ל. הנה הטלפון שלה אם יתחשק לך פעם. באמת מומלץ בחום (180 שקלים לשעה מלאה, למקרה שחשוב לך המחיר והיא במרכז תל אביב) - אופרי פוקס 0523344709

לגבי התזונה - שתהיה לך התרוממות נעימה. לפעמים מספיק להגיד את זה איפשהו כדי שזה יתחיל לזוז. אני אחזיק לך אצבעות.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

האמת, שייק ירוק מגעיל אותי
סקרנות גרידא - למה? בעיניי, להיגעל משייק ירוק זה כמו להיגעל מסלט. מה, יש מצב שכל סלט שהוא ירתיע אותך ברמת הגועל? ברור שלא. אז אם מצאת שייק אחד שעשה לך את זה, זה אומר ששייק ירוק לא מגעיל אותך אלא שמה שראית או טעמת עד כה ממש לא התאים לך. אפשר להכין שייק באינסוף דרכים. מרקמים, תכולה, סמיכות, טמפרטורה... גם אותי יש הרכבים שממש מגעילים, כמו שיש סלטים שממש מגעילים, אבל בטח לא כולם.
גיסי אמר לי שהוא לא מסוגל לשתות משהו ירוק. זה דוחה אותו. אז הכנתי לו שייק ירוק לא ירוק אלא צהוב והוא נהנה ממנו מאוד. היו בו לא מעט עלים ובהחלט הורגש הטעם שלהם אבל הצבע הקל עליו. כל אחד ושריטותיו...

הקמפינג שלך גרם לי להזיל ריר. ל בגלל הדבר עצמו אלא בגלל הדרך שאת עוברת עם זה. אני באותו מצב רק שאני לא עוברת שום דרך. אני ישר הולכת למשהו עם שירותים ומקלחת שיש בה מים חמים. אבל אני רוצה מאוד להיות אחרת בהתייחסות שלי לזה.
אני לא אשכח איך מכרה שלי אמרה לי פעם בזעזוע עמוק שהיא גילתה שיש אנשים שמעולם לא ישנו בתור אנשים בוגרים מתחת לכיפת השמים. וחשבתי לעצמי - הי, זו אני! זה אומנם לא מזעזע אותי אבל הייתי שמחה לא להיות כזו.
וסחטיין עליך על התזונה! גם בכלל וגם בתוך חוויה כזו שמכתרת אותך במה שיצא מהתפריט. הגוף שלך בטח מבסוט לאללה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

התחלתי לבדוק ברחרוח את התיאוריה שלי לגבי הדלק האופטימלי של הגוף. נפגשתי עם חברה שהיא פנימאית מבריקה ברמות על וגם חוקרת רצינית כך שאני סומכת עליה. היא אמרה שהיא לא מכירה תיאוריה כזו או מחקרים שבדקו את זה אבל שזה נשמע לה הגיוני. היא מאלו שנוטים להמליץ על שומן כדלק אבל כן היתה מוכנה לקבל את האפשרות של אנשים שעובדים על סוכרים.

לטענתה המרכיב הגנטי בפירוק המזון הוא ממש קריטי ותלוי במידה רבה במבנה של המיטוכונדריה. היא סיפרה לי למשל שיש אנשים שהגוף שלהם מעבד הרבה מאוד קלוריות לצורך ייצור חום. למה? ככה. והם יכולים לאכול את אותה כמות שיאכל מישהו אחר ולהיות הרבה יותר רזים פשוט בגלל שהניצול של האנרגיה שלהם מופנה למקומות אחרים.

זה מעניין בעיניי ואני חושבת שיהיה מעניין לחקור האם יש קשר בין דברים כאלה לבין סוג האנרגיה שאופטימלי לגוף. נגיד... אם הייתי צריכה להמר, הייתי אומרת שאנשים שהם תנור יעבדו יותר טוב על אנרגיה שבאה משומן. ומי שנוטה לקור יעבוד יותר טוב על אנרגיה סוכרית. אבל אלו באמת מחשבות תיאורטיות לגמרי והשערתיות לחלוטין.
אני פשוט מוצאת שזה מעניין, ושאם יש בזה ממש אז אנשים יכולים להפיק תועלת רבה מבדיקה ממש פשוטה שהם עושים בעצמם לעצמם. זה עשוי לחסוך המון זמן התבחבשות בניסיונות אחרים שלא רלבנטיים להם בכלל.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אגב, מצבי כל כך טוב, עד שהחלטתי לקחת את זה לקצה ולהוריד את המלח.
המלח נמצא אצלי פעם ביום בסלט אבל אני מרגישה שהוא משבש לי את הטוב הזה.
אז הורדתי. ומה שגיליתי בשנייה וחצי זה את הקשר בינו לבין תחושת השובע. אני מצליחה להיות הרבה יותר מדויקת בכמויות כשאין מלח וזה ממש רצוי בעיניי. מלח גורם לי לאכול יותר ממה שאני צריכה.
אני בודקת כרגע אם זה מייצר לי איזו תחושת קיפוח כי ממש לא בא לי על זה. קיפוח גורר אותי בשנייה מהדרך וזה חבל.
אז בינתיים טוב. אם יהיה לזה אפקטי פסיכולוגי אני אחזור את המלח.

סלט בלי מלח שאני לועסת בהנאה גדול ברגעים אלו ממש - עגבניות שרי, בצל סגול, פלפל אדום, תאנים בשלות מתוקות, כוסברה וחסה צעירה. לימון (שמתי יותר מדי. חבל) ושמן זית. יאמי. קצת מתוק וקצת חריף.

ולמי שטרם התנסתה וחובבת שייק ירוק - קקאו חי וטעים בשייק. אליפות העולם. שייק ירוק עם טוויסט שוקולדי. מה שכן - זה מתחמצן. לא כדאי לשמור את זה אלא לשתות ישר. מה שנשאר יהיה מגעיל אחרי זמן קצר יחסית. חמוץ כזה...
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

עוד יום נפלא ומדויק וכו'. תענוג. ומה התחדש לי בגוף? החמיצות של הזיעה נעלמה. גם את זה אני מכירה וגם לזה ציפיתי, כמו החלקלקות של השיניים.
הזיעה נטולת ריח לחלוטין. לא צריך דאודורנט בכלל ולא שום דבר אחר.

חוזרת על עצמי אבל אני מבסוטה מזה - המלח. יותר נכון - בלי מלח. היה כל כך נעים להרגיש בבירור את תחושת השובע שלי. כן לקחתי אחריה עוד כמה כפות כי אני רגילה כל כך לכמות הזו אז היה לי משונה להשאיר בערך רבע סלט. ובכל זאת, בסוף עצרתי וידעתי שזה היה בול מספיק כשידעתי. והגוף שלי עכשיו שבע באופן הכי מדויק ומתאים. איזה כיף. וזה כשעוד אכלתי מול המחשב, מה שלרוב מעמעם מאוד את תשומת הלב שלי לרעב ושובע. בקיצור - הצלחה גדולה.
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אני לא רוצה לחזור על עצמי וזה, אבל גוגוס, את מלכה.

אני אוהבת את התאוריה שלך, במיוחד מכיוון שאני מוכנה להתחייב במאות האחוזים שסוכר זה לא הדלק שלי נכון לעכשיו.
מצד שני, האם שומן זה הדלק שלי? הדלק שלי שונה, אני חושבת ונצא יותר ברמת הארגון מאשר ברמת המרכיבים. אבל אולי זה באמת בגלל שאני כבר לא אוכלת שום דבר "רעיל?" המון שנים.
אצלי ההרגשה טובה יותר כשאני אוכלת כל כמה שעות ויוצאת להליכה כל יום. (אבל זה קשה עד בלתי נסבל באוגוסט)
בנוגע לכל השאר אני יכולה להגיד נקודתית, אבל קשה לי לדבר ברמה מערכתית. למשל, אלכוהול גומר אותי, אפילו כמות קטנטנה. כמעט אין לי שום סיבלות אליו. מוצרי חלב, אפילו עזים, גורמים לי לליחה מיידית. בשר שמן מוציא לי פצעים, טחינה עושה לי בלאגן בבטן - לפעמים, לא תמיד. לחם שיפון כל יום יעשה לי צרבת. ומה שלמדתי ממך לאחרונה : שייק ירוק עם יותר מדי עלים מרים (שעליהם אגב, אני מתה שלא בשייק) עושה לי בחילה לדורות. אני יכולה להמשיך ככה שעות בחיי, נראה לי שאני הולכת לעשות רשימה.

מה שאני עושה בימים אלה כל כך מנוגד לרוח הדף שאני כמעט מתביישת לספר. אני סופרת נקודות של שומרי משקל. כן. זה מה שאני עושה. ככה, בלי בושה.
לא רק אני עושה את זה, אלא גם חברה שלי, אמא שלי ואחותי. אז אני מניחה שזה גם עוזר, זו קבוצת תמיכה די אינטנסיבית. זה לא שהתחלתי לאכול לחם קל עם גבינה לבנה כחושה (תסמכו על אמא שלי שזה מה שהיא תאכל, רבאק), אבל זה נותן לי מסגרת.
אני הייתי מאוד אמיצה במשך כל הזמן הארוך הזה שבו ניסיתי פשוט לאכול לפי מה שנראה לי נכון ואני מברכת את עצמי על זה. אבל מה שאני מתחילה להבין זה שאני זקוקה לקביים. אני מניחה שהנטייה שלי לסוכרתיות (שחלות פוליציסטיות) מקשה עליי את החיים בנוגע לכמיהות האמיתיות של הגוף כי יש איזה משהו שכל הזמן מנדנד לי ואומר לי : "האכילי אותי מיכל!"

אם כל החיים אני אזדקק לקביים ומסגרת - מילא! אלה החיים שלי ואני אקבל אותם. אבל מה שלמדתי זה שהכול בחיים עשוי, עלול ולרוב משתנה. שום דבר לא חקוק באבן.

http://www.youtube.com/watch?v=Za75SkduQX8
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

מיכל, לא יודעת על מה זכיתי במחמאה המתוקה ממך על השבת בבוקר, אבל תודה רבה.

כתבת על רשימה של מאכלים שעושים לך רע. הבנתי נכון? זו רשימה של מאכלים שומניים שגורמים לך לתהות האם שומן זה הדלק שמתאים לך?
אם הבנתי נכון, אז שימי לב שכולם בלי יוצא מהכלל מעובדים - מוצרי חלב זה מעובד, בשר שמן את בטח לא אוכלת טרי וחי כמו שהוא, נכון? אז מעובד גם. טחינה זה שומשום מעובד ולחם שיפון מעובד גם הוא. ואפילו השייק, חביבי, מעובד :-) , גם אם קלות (אגב, בעיניי גם בשר טרי שעובר חימום קצרצר זה עיבוד ממש קל אבל אלו כמובן רק הסטנדרטים שלי ביחס למה שאני אוכלת).

תחשבי מה זה עושה לגוף בכלל ולגוף רגיש בפרט - לגבינה ולחלב אין בכלל אותו טעם ולא אותו מרקם. זה מוצר שונה לגמרי, עם תוספות, שעומד המון זמן ונסמך על פעילות חיידקית (בעיקר כאשר מדובר על הגבינות השמנות והאיכותיות). כלומר, זה מוצר מעובד ובכלל לא טרי כי הוא עומד הרבה זמן, ומקולקל כי הוא בנוי על חיידקים ששוכבים ועובדים. זה מוצר משומר! הגיוני בעיניי שהגוף לא ירצה משהו מעובד ומשומר ומקולקל רק בגלל שהחלטת לתת לו שומן. "טרי" זו לא הגדרה של הסופר. צריך לצאת מזה. גבינה זה לא מוצר טרי אף פעם. רק חלב שנסחט יכול להיות טרי אבל את זה אף אחד לא רוצה. בצדק! מה עושים? מעבדים, מקלקלים, משמרים ומוכרים. זה שומן, זה? זה שומן מאוד לא משמח בעיניי.

את הבשר אני שמה לרגע בצד כי אם את שמה יד על הדבר האמיתי (אוכל עשב במרעב פתוח, טרי ולא מומלח בגלל ענייני כשרות, אז קשה לי לראות בו מעובד). קטגורית הוא יכול להיות בסדר גמור לדעתי. פשוט הסיכוי לאכול בשר כזה מאוד נמוך. גם את השייק אני שמה בצד, בהנחה שהוא נטחן ונאכל במקום, למרות שזה בהחלט מעובד. לא נשלה את עצמנו רק בגלל שלי זה טעים.

טחינה - את לוקחת משהו טרי וטבעי ומפצפצת לו את הצורה לגמרי ואז אורזת אותו ושמה על המדף עם תוקף לשנה! שנה... לא פחות. וכל זה בהנחה שאת אוכלת טחינה משומשום מלא, מונבט, בלי לערבב אותה עם המון תבלינים שמגבירים עוד את מימד העיבוד. אז מה בעצם את אוכלת? מזון מעובד שעומד בצנצנת! שוב, מעובד ולא טרי. למה שהגוף שלך יהיה שמח בזה? זה שומן מתחזה בעיניי.

ועל לחם באשר הוא לא צריך להכביר מילים. טוב, אולי נכביר כמה בכל זאת :-) לוקחים גרגרים וטוחנים אותם. עיבוד מספר אחד. מוסיפים משהו. במקרה הרע זה מלח ושמרים וסוכר ושמן אז כאן באמת אני סותמת. במקרה הכי טוב זה שאור. מה זה שאור? זה משהו טרי? זה משהו מעכשיו? ממש לא. זה מזון מעובד ומקולקל. מה לעשות, לא נעים לשמוע, אבל שאור זה מזון מקולקל. וזה עוד הלחם הכי טוב שאת יכולה לאכול. אה, כן, לא לפני שאת אופה אותו בחום גבוה ומעבירה אותו עיבוד נוסף. למה שהגוף שלך יהיה שמח במזון מעובד ומקולקל ומחומם?

אז כן, אני יודעת שזה קיצוני, ועלול להכעיס מאוד את מי שדוגל במזון הזה. אני מצטערת מראש כי אין לי כוונה להכעיס. רק להצביע על זה שאי אפשר לקחת את הרשימה שהכנת ולהסיק ממנה משהו על ההתמודדות של הגף שלך עם שומן.

לא נראה לי שאת בעניין של הבדיקה הזו, אבל יש מצב שגופך רגיש למזון מעובד. בכל אופן, מאוד קל לבדוק האם הגוף שלך עובד היטב על שומנים לא מעובדים, למרות שאם את ממש ממש רגישה זה כבר פחות קל. אגוזים, אבוקדו, זיתים, קוקוס וחברים אחרים יכולים לעזור בבדיקה כזו. הבעיה היא שבעולמנו המתועש גם אותם קשה מאוד להשיג בצורתם הטבעית, בעיקר את האגוזים.
אז מי שהגוף שלו עובד היטב על שומן עושה את הכי טוב שלו. נראה לי שלמי שהגוף שלו בנוי לסוכר יותר קל אבל גם כאן קשה לומר שרוב הפירות שאנחנו אוכלים הם נטולי עיבוד. אני רוצה לקוות שסוג העיבוד הזה פחות פוגע בסוכר עצמו. כלומר, שהדלק נשמר נקי יחסית.
וכמובן, בכלל לא בטוח שהתיאוריה שלי עובדת. זו רק השערה שאני מגלגלת בראש. מה שבטוח זה שאת, מיכל, לא יכולה לדעת על איזו אנרגיה על עובדת היטב אם מה שבדקת זה את השומנים שציינת. זה שומנים צעצוע.

<וכדי לא להיחשד בצדקנות - גם אני אוכלת המון פעמים מכל המאכלים האלה שנחשבים בריאים אבל אני לא מאמינה בהם בגרוש. אוכלת ומנחמת את הגוף שלי שמחר יום חדש ושזה העולם ושבמילא החיים רחוקים ממה שטבעי וכו' וכו' וכו'>

אני סופרת נקודות של שומרי משקל. כן. זה מה שאני עושה. ככה, בלי בושה.
שתדעי לך שאני ממש בעדך. למה אני בעדך? קודם כל כי בעיניי, רוח הדף היא לפני הכל תנועה. ואיפה שתקוע צריך קודם לזוז ונראה לי שזה מה שאת עושה. הרי אם תלכי בשיטת שומרי משקל לא תאבדי אפילו גרם של המודעות שרכשת לעצמך במו ידייך. אבל תאבדי גרמים במשקל וזה יניע אותך, ייתן לך הרגשה טובה, ומהקביים האלה (כמו שכתבת בעצמך) תתחזקי ותוכלי לחזור ללכת בדרך שלך. כל הנחלים זורמים לים. מה שלא תעשי, כל עוד את במודעות, יחזק את המודעות שלך. לי את נשמעת מודעת מאוד לאפשרויות שלך ולבחירה שלך. את לא נשמעת על אוטומט.

שום דבר לא חקוק באבן
מסכימה מאוד! ובעקבות דברי הטעם האלה אני מוסיפה שורה לתיאוריה שלי -
אולי אנשים נבדלים זה מזה בסוג האנרגיה שלה הם זקוקים_ בתקופות שונות בחיים שלהם. _כמו מכוניות שצורכות סוגי דלק שונים בצורה אופטימלית. יש אנשים שזקוקים לסוכרים כדי לעבוד אופטימלית ויש אנשים שזקוקים לשומנים כדי לעבוד אופטימלית. אני רואה אצל שני סוגי האנשים צורך בקצת דלק מהסוג השני אבל נראה מסביבתי הקרובה שהאנשים שמרגישים הכי טוב הם אלו שזיהו מה מפעיל אותם היטב ובחרו בו כדלק המרכזי שלהם.
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

מיכל, לא יודעת על מה זכיתי במחמאה המתוקה ממך על השבת בבוקר, אבל תודה רבה.

מה זאת אומרת? החלטת לעבור שוב לחיוני ואת עושה את זה עם המון התלהבות ושמחה. שתדעי לך שזה מה שמשך אותי לדף מלכתחילה, אני פשוט סאקרית של שמחה ומאמינה מאוד שזוהדרך היחידה לשינוי בר קיימא מה שנקרא - חדוות השינוי.
ואת זה למדתי ממך אבל עוד קודם לכן מרבינו ומורנו זכר צדיק לברכה - אלן קאר.

כתבת על רשימה של מאכלים שעושים לך רע. הבנתי נכון? זו רשימה של מאכלים שומניים שגורמים לך לתהות האם שומן זה הדלק שמתאים לך?

לא בדיוק. יותר לדבר על זה שאצלי הקטע הוא המסגרת בה האוכל מוגש (כל כמה שעות, בכמות פחותה) מאשר סוג האוכל עצמו. אבל כמובן שגרמת לי להרהר בזה שנית... ובכל זאת, אם להמשיך ברשימה, אני לא מגיבה מאוד טוב גם לכמה מזונות לא מעובדים, בהם אבוקדו, מנגו, תותים, ענבים ואגוזי מלך. ואני כן מגיבה טוב לכמה חבר'ה מעובדים: סלמון מעושן (אם כי מעדיפה טרי), שיבולת שועל ואורז לבן. (בחיי! בי נשבעתי!) מה שניסיתי להגיד זה שקשה לי לגייס איזו מסקנה כוללת בקשר לעניין. אני כבר יודעת מה ממש לא טוב, אני מיישמת את זה כבר במשך שנים רבות, עם הפוגות וחזרות ועליות ומורדות, אבל אני פחות מצליחה בכיוונונים העדינים.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אלן קאר
ללא ספק! האיש גאון. לא סתם רבים כל כך מצליחים להיגמל מעישון בזכות הספר שלו.

אני פשוט סאקרית של שמחה
גם אני :-) מה שכן, הרגע המכונן בתהליך שלי היה להבין שאני אמורה לייצר אותה בעצמי ואז עצמי תידבק בשמחה של עצמי. כמו עם צחוק מתגלגל, שאני מרגישה שאני כבר צוחקת מעצמי ולא מהעניין וזה עדיין מצחיק אותי בכל זאת.

מה שניסיתי להגיד זה שקשה לי לגייס איזו מסקנה כוללת בקשר לעניין
לשמחתך הרבה אין שום צורך במסקנות. לא ביניים ולא כוללות. זו רק אני שמפריחה פה בלוני ניסוי ומבלבלת לך במוח ועושה המון רעש. הנה, אני אשתוק :-)
<למרות שרציתי להגיד עוד מלא דברים :-D>

אני כבר יודעת מה ממש לא טוב
מה ששם אותך אוטומטית על דוכן המנצחים, פשוט כי צריך מודעות כדי לדעת מה לא טוב. ואם את מיישמת את זה כבר במשך שנים רבות אז בכלל...

אני פחות מצליחה בכיוונונים העדינים.
לא נכון. אני מוחה. את פשוט לא רואה את הכיוונונים העדינים ככאלה כי התרגלת אליהם ושכחת להעריך אותם. סתם דוגמה משורה אחת קודם - האבחנה שלך בין סלמון טרי למעושן. את באמת חושבת שכל אדם שתעצרי ברחוב ידע להגיד לך איך הוא מגיב לאחד לעומת השני? מה זה אם לא כיוונון עדין?
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוונים* »

מיכל, גם לי יש קילומטרז' בלספור נקודות. למען האמת אני לא חושבת שזה כל כך מנוגד לרוח הדף כמו שאפשר היה לצפות.
מאיך שאני רואה את זה לספור נקודות זה מעשה נקודתי שעושים כשיש מטרה ספציפית של הורדת משקל זה לא סותר את רוח הדף שמדברת על דברים הרבה יותר מהותיים - תנועה, יכולת זיהוי, הבנה מה טוב ומה לא טוב לי אישית לאכול, מודעות, חיוניות (במובן המקורי של המילה) וכו'. ואת כל אלה אפשר לעשות תוך כדי שסופרים נקודות.
מה גם ששיטת הנקודות תומכת נלהבת בירקות הירקות - כך שהנה בסיס מצוין שמאד קשור לדף הזה (אמנם בנוגע לפירות זה לגמרי הגישה המסורתית המעצבנת שפירות מלאים סוכר ולכן משמינים אבל מילא...)
ממש אפשר לשלב את שיטת הנקודות יחד עם שינוי תזונתי מהותי יותר (כל אחת מה שטוב לה) אני במשך תקופה מסוימת ניסיתי לספור נקודות תוך כדי התהליך (המאד מתמשך שלי) של הורדת גלוטן וסוכר. אצלי ירקות זה תמיד חלק מרכזי בתפריט כך שזה התאים. אכלתי המון ירקות וכל מה שהוספתי להם ספרתי בנקודות, הוספתי . לפעמים קטניות, גבינות (קשות) ביצה קשה, אבוקדו וטחינה (היו כמובן גם ימים פחות טובים אבל זה היה הבסיס) אמנם לא הרבה מהם (וכאן ההבדל) כי הם מקבלים ניקוד גבוה אבל ככה חייתי במשך כמה שבועות. ירדתי קצת במשקל. ואני מאמינה שהייתי יורדת הרבה יותר אם הייתי מתמידה. אבל לא התמדתי מסיבות אחרות.

_אני כבר יודעת מה ממש לא טוב
מה ששם אותך אוטומטית על דוכן המנצחים, פשוט כי צריך מודעות כדי לדעת מה לא טוב. ואם את מיישמת את זה כבר במשך שנים רבות אז בכלל..._
לגמרי!
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

חיוניות (במובן המקורי של המילה)
יש מובן אחר?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

פיייי, סיימתי לתקן את רוב הקישורים השבורים אחרי העריכה, כולל גריינים שמפוזרים על פני דפים רבים גם בדפי הגריינים וגם בדפי החיוניות.
תשמעו, הרווחתי בכבוד את השייק הירוק שלי. הולכת לאכול. הממ... לשתות.
גוונים*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוונים* »

כן הרגשתי שזה לא יוצא טוב, הניסוח הזה :-)
מה שהתכוונתי זה לא רק לתזונה חיונית אלא בכלל חיוניות בחיים - ויטליות, עירנות, פעלתנות, מרץ...
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

_האמת, שייק ירוק מגעיל אותי
סקרנות גרידא - למה? בעיניי, להיגעל משייק ירוק זה כמו להיגעל מסלט_
אני חושדת שזה בעיקר המרקם, והכיוון של הטעמים.
(אם רציתי עוד הוכחה שיש לי רגישויות תחושתיות...)

ויכול להיות שגם הצבע, אבל לא בטוח. כצבע לשייק. צהוב היה מגעיל אותי יותר...

היא מאלו שנוטים להמליץ על שומן כדלק אבל כן היתה מוכנה לקבל את האפשרות של אנשים שעובדים על סוכרים
ממליצה לקרוא את האבחנות של ד"ר מרקולה בנושא. הוא טוען בתוקף שיש שלושה או ארבעה (זו אני שלא זוכרת בדיוק) טיפוסים בהתאם לתזונה שטובה להם, כאלה שזקוקים למינון גבוה מאוד של חלבונים לעומת כאלה שזקוקים למינון גבוה מאוד של פחמימות ועוד (שוב, לא זוכרת בעל פה). למשל, אסקימוסים, כלומר אינואיט, יהיו מאלה שזקוקים לתזונה המבוססת בעיקר על חלבונים מן החי ויסבלו מתזונה טבעונית. סוג אחר של אוכלוסייה בנוי לכמות גדולה מאוד של מזון מן הצומח, עם מעט בשר.
בכל אופן כשהוא מדבר על "בשר" הוא מתכוון לבשר אמיתי.
בשר תעשייתי הוא בכל מקרה לא בדיוק "בשר".

אגב, מצבי כל כך טוב, עד שהחלטתי לקחת את זה לקצה ולהוריד את המלח.
איזה מלח?
מלח תעשייתי הוא כימיקל שמזיק לנו בצורה קשה. בין היתר הוא מסוכן לחולי לב מפני שהוא גורם לדימומים בדפנות כלי הדם, דימומים שהגוף חש להציל בעזרת תחבושות של כולסטרול וככה נסתמים העורקים.
לעומת זאת, מלח ים טבעי הוא מינרל חיוני שגוף האדם זקוק לו.
גם בעלי חיים מסוימים זקוקים לו כמינרל חיוני והם נוהגים ללקק אותו במרבצי מלח מסוגים שונים.

אז אולי במקום לסלק את המלח הכימי, המסוכן (שנמצא גם בכל המזונות המעובדים וזו עוד סיבה לסכנה שבהם) - תעברי להשתמש רק בסוגים האיכותיים של מלח טבעי? (יש גם סוגים פחות איכותיים, לא מומלצים).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

המרקם, והכיוון של הטעמים
מעניין. הזכיר לי את הילדים שלא אוהבים במזון הראשון מחית.

תעברי להשתמש רק בסוגים האיכותיים של מלח טבעי?
בשמת, מהיכרותנו הארוכה נראה לך באמת שאני אוכלת מלח לא איכותי? :-)
כשאני קונה זבל אני מקפידה שזה יהיה זבל איכותי אז על אחת וכמה כשזה חלק מהתזונה השגרתית. אני אוהבת את המלח הורוד של ההימלאיה. ובמחיר שאני משלמת עליו מוטב לו שיהיה איכותי. לדעתי בתזונה שלי יש מלח במידה מספקת, בעלים בעיקר, אבל גם בחלק מהירקות. מעניין לבדוק אם מלקקי המלח בטבע הם במקרה טורפים, שבתזונה שלהם כנראה חסר.
ובכל מקרה, נראה לי שכדאי להוסיף מלח רק כאשר הגוף מבקש (כמו כל דבר אחר) ולא באופן אוטומטי לקטגוריה מסוימת של מאכלים.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אגב, מה כתוב על המלח שאת קונה?
וגם - יש לך איזו הערכה כמה היית שמה ממנו על קערה גדולה של סלט?
כמו תמיד, יש מצב שאצלי העניין הוא בכמויות. אבל לעת עתה נעים לי בלי המלח. אם יעלה הצורך אני אוסיף (בתקווה שאצליח להבחין בין מקור הצורך - מהגוף או מהראש).
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם מלקקי המלח בטבע הם במקרה טורפים, שבתזונה שלהם כנראה חסר
אני יודעת על סוגים שונים של עיזים, איילים, יעלים וכדומה.

המלח הורוד נחשב איכותי מאוד.
אני קונה את המלח האטלנטי הצרפתי (מעבירה מייד לצנצנות זכוכית אז אין לי אריזה) וגם את הזה בקופסא, נו, הולכת להביא בשביל להעתיק לך... הנה, הדק: מלח ים אטלנטי של טעם טבע.

בזמנו, כשעשינו טיפולי נשימה לשי בשיטת בוטייקו המליצה לנו מרגלית נועם להוסיף מלח לתזונה לצורך הנשימה.
והיא לא היחידה.

למען האמת, אני לא שמה מלח בסלט בכלל. ואילו הייתי מוסיפה הייתי שמה בוודאי משהו כמו חצי כפית?

אני משתמשת במלח דק בלביבות שאני עושה (על קערה גדולה של ירקות עם 3 ביצים וקצת קמח אני מוסיפה שתי כפיות מלח דק אטלנטי), ובבישול - כפית מלח גס אטלנטי אפור על סיר שלם של תפוחי אדמה.
בתי אוהבת מלח בחביתה שלה. על שתי ביצים אני שמה קורט...
איך זה מתאים לכמויות שלך?
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

על ירקות בתנור - לא שמה מלח.
בסלט - לא שמה מלח.
על ירקות חתוכים - לא שמה מלח.
באידוי ירקות במסננת - לא שמה מלח.
באידוי ירקות בסיר מעל בצל שהוזהב בשמן זית וללא נוזלים - כמות קטנה, תלוי בכמות הירק. אם זה סיר שלם של שעועית ירוקה, אז כפית מחוקה או קצת פחות. זה נועד לגרום לירק להגיר נוזלים, ולהמליח מעט.
בבישול במים - כפית לסיר (כל הנוזלים יישפכו).
בבישול מרק - כפית לסיר מרק גדול.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

תודה, בשמת. חומר למחשבה.
באוכל שלי יש מלח רק בסלט כי כל השאר זה פירות. חצי כפית נשמע לי דומה לשלי. אבל, כאמור, כשהורדתי את זה הרגשתי התחדדות ברורה של תחושת השובע שלי. אולי זה היה מקרי?
אני אנסה שוב לפני שאני מגבשת מסקנות.

סתם מהסקרנות - יש לך מושג איך בעצם מכינים את המלח השולחני ולמה הוא רעיל?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

עוד יום נגמר. נעים ומשמח כמו קודמיו.
ובגוף? עוד חידוש. אפילו שניים. הם כבר איתי יומיים אבל רציתי לוודא שזה על באמת ולא חולף.
הדרמטי יותר - ברך ימין שלי הפסיקה לתקתק. היא תמיד היתה קצת תפוסה ומשחררת קנאקים באופן קבוע. נגמר הסיפור הזה.
הדרמטי פחות - האגודל האומלל שלי ביד שמאל, עליו קרסתי בפברואר, מתאושש בצורה משמעותית. יש עדיין רגישות אבל בימים האחרונים אפשר היה להרגיש בבת אחת הקלה משמעותית.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

בנוגע למלח, למיטב ידיעתי הבעיה היא באיך שמייבשים אותו - בבריכות של כימיקלים.
גוונים*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוונים* »

תוכן הדף הזה בדרך להפוך למיינסטרים!!
ראיון עם איריס שי חוקרת תזונה ומחלות כרוניות במוסף הארץ של סוף השבוע.
http://www.haaretz.co.il/magazine/ayele ... -1.2098298
מנגו*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מנגו* »

תודה על הצעת הספר. כבר קניתי אותו כי ראיתי שיש עליו הסכמה רחבה מאוד. מקווה שאהנה.
תתחדשי, מאמינה שתהני. רוב האנשים שאני מכירה אהבו אותו, אני במיעוט.

איזו שאלה? היא מקצוענית רצינית האשה הזו. בדיוק חזרתי מהשיעור איתה. וואו אחד גדול. גם על העבודה המדויקת וגם על הרגישות לכל המקומות בגוף שלי שדורשים רגישות (ויש לא מעט כאלה לצערי, אחרי שלוש לידות).
תודה, רשמתי לפניי. נראה לי שמתישהו אפרגן לעצמי פגישה איתה.
לגבי התזונה - שתהיה לך התרוממות נעימה. לפעמים מספיק להגיד את זה איפשהו כדי שזה יתחיל לזוז. אני אחזיק לך אצבעות.
איכשהו נכנסתי לסחרור קל. הרבה מפגשים משמחים עם אנשים שמלווים באוכל טעים הסיטו אותי מדרך הישר ( שגם היא עקומה לא מעט). תודה על האצבעות, מחזיקה גם לך שתמשיכי בנפלאות שאת מזמנת לעצמך.שבוע טוב וחיוני לכולן @}
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש לך מושג איך בעצם מכינים את המלח השולחני ולמה הוא רעיל?
קראתי אלף פעמים, תמיד נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה P-:
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

בבריכות של כימיקלים
כן, כן, זה מצלצל מוכר. מעניין איך מייבשים את המלחים האיכותיים.

תוכן הדף הזה בדרך להפוך למיינסטרים!!
גוונים, את מתכוונת בוודאי שהמיינסטרים בדרך לכאן, כי אנחנו לא זזות לשום מקום.
ניסיתי לחשוב מה אעשה אם כל המיליונים במיינסטרים ידפקו לי פתאום בדלת, יעני - לאן עוד אפשר לזוז. וגיליתי להפתעתי שאין עוד לאן לזוז. אני הכי בקצה שאני יכולה להעלות על הדעת. תכף יתחיל להיות צפוף...

נראה לי שמתישהו אפרגן לעצמי פגישה איתה.
לכי על זה! רק מלפגוש אותה יהיה לך שמח. אני חושבת שהיא האשה היחידה שאני מכירה שיש לה חיוך יותר גדול משלי :-)
בדיוק עשיתי שיעור היום בבוקר ועד עכשיו אני מרגישה את האפקט. היה לא פשוט בכלל וגנחתי הרבה מאוד אבל הרגשתי כל כך טוב אחרי זה. בסוף השיעור היא גילתה לי שהיא הקפיצה אותי רמה בלי להגיד לי.

הרבה מפגשים משמחים עם אנשים שמלווים באוכל טעים הסיטו אותי מדרך הישר
כמה מוכר, יקרה, כמה מוכר. סחרור קל זה טוב. בדרך כלל אפשר גם לצאת ממנו בקלות.
הדינמיקה הזו היא אחת הסיבות לכך שהתחלתי את הבום החיוני הזה דווקא עכשיו. אני יוצאת כל ערב. לולא המסגרת הנעימה הזו הייתי מסיימת את חופשתי במצב ממש גרוע. אני אוהבת אוכל של מסעדות ובייחוד עכשיו, כשלכולם כמעט יש מנות טבעוניות שוות ומושקעות. אולי תגדירי לך איזה ניסוי שייתן לך מסגרת. בהצלחה, בכל אופן.

קראתי אלף פעמים, תמיד נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה
בשמת, זה כנראה היה כל כך מגעיל, ולכן כל כך משכנע, עד שפעם אחת הספיקה לך. לא היית צריכה יותר את המידע הזה זמין אז פינית מקום לדברים מועילים יותר :-)
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

אני במצב רוח להתחייבות לשבוע. עד יום ראשון הבא.
בסופש האחרון נגררתי בלי משים לויכוח אידיוטי בהחלט, ואני חשה בצורך להגביל את עצמי בתחום הזה.

אני אני עושה ניסוי, בשבוע הקרוב לא להיכנס לוויכוחים. אולי הייתי צריכה להבטיח לעצמי בכלל לא להיכנס למקומות כאלו, כרגע זה גדול עליי. וגם את ההתחייבות פה אני צריכה רק כי היא תתן לי עמוד בזה. ועד שהיא תסתיים כל השרשורים בתפוז ישקעו עמוק לתהום הנשייה. ובכלל, אולי הגיע הזמן לצמצם את הנוכחות שלי שם?

בעצם, עצם הכתיבה פה תנתנה לי כוח ואני עושה מעשה וסוגרת את דף האינטרנט שבו יש התגובות לוויכוחים. הרי שום דבר טוב אני לא אמצא שם, אז למה להרעיל את עצמי? מה אני רוצה להוכיח? ובפני מי? אני חושבת שהמצב של READ ONLY יתאים לי יותר. לקרוא וויכוחים של אחרים אם הם מעניינים אותי, ועדיף דיונים, אבל לא להתערב.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

ובעצם, אולי עדיף מלכתחילה לא להיכנס למקומות האלו? בבחינת, אל תביאני לידי ניסיון ולא לידי ביזיון?

מה דעתכן? יש לכן עצות טובות?
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

זה כנראה היה כל כך מגעיל, ולכן כל כך משכנע, עד שפעם אחת הספיקה לך. לא היית צריכה יותר את המידע הזה זמין אז פינית מקום לדברים מועילים יותר
איזה ניסוח מפרגן ומעצים {@
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_אני במצב רוח להתחייבות לשבוע. עד יום ראשון הבא.
בסופש האחרון נגררתי בלי משים לויכוח אידיוטי בהחלט, ואני חשה בצורך להגביל את עצמי בתחום הזה._

אישה, כל הכבוד! זו החלטה מעולה.
הייתי פעם באתר שהיה לי העונג להיגרר לוויכוחים כאלה שאחר כך הרגשתי פשוט מטונפת. הדרך בה לקחו את המילים שלי וסובבו אותם... ובכלל, זה הרגיש למטה מכבודי.
ומאז שהוצאתי את עצמי מזה בכוח אני מרגישה ממש הרבה יותר נקיה. ממוקדת.

עוררת בי השראה ולכן גם אני מחליטה על התחייבות. אני מתחייבת לצאת להליכה כל יום עם הסייגים הבאים:
  1. אני לא מתחייבת על זמן. גם רבע שעה זה טוב. (ואלוהים כמה שחם לי...)
  2. מותר להמיר הליכה בפעילות אחרת.
אני חושבת שזאת מגה התחייבות מעולה ואני שמחה ונלהבת לכרות אותה כאן. ובזאת אני יוצאת להליכה ובה אני אחשוב לסירוגין על התינוקת שלי שתבוא כבר ועל הבגדים המעולים שיש לי בארון ואני אלבש ברגע שאני ארזה. (ואז אשמין שוב, כנראה. אם ירצה השם.)
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשבוע הקרוב לא להיכנס לוויכוחים
גם אני עשיתי את השינוי הזה בחיי. וואו, איזה שינוי לטובה. אני פשוט מסרבת להתווכח. אני אומרת לאנשים בגלוי: "טוב, זה נשמע כמו וויכוח ואני לא מעוניינת להתווכח, אז הנושא סגור מבחינתי. אני לא מתווכחת איתך" (-:
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אולי עדיף מלכתחילה לא להיכנס למקומות האלו?
מצביעה בעד הרעיון הזה בכל עשרים אצבעותיי! אין זמן מבוזבז יותר מזמן על וויכוחים. בעצם יש - זמן שמתכלה על וויכוחים באינטרנט עם אנשים לא מוכרים שדעתם לא חשובה.
ספרי מה החלטת ושתפי אם קשה לך לא להישאב לאן שאת בוחרת לא להישאב.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

איזה ניסוח מפרגן ומעצים
אני שמחה שזו החוויה שהניסוח מעביר, אבל בכל זאת חשוב לי לומר שאני באמת מאמינה שככה המוח שלנו עובד.

וזה מזכיר לי שבדיוק היום הרהרתי במשפט הזה שאנשים אוהבים לומר כשהם רוצים לשכנע מישהו (בדרך כלל צעיר) ללמוד - אפשר לקחת ממך את הכל אבל לא את ההשכלה שלך.
חשבתן פעם איזה בולשיט זה?
1) ה"השכלה" שלי בכלל לא חיכתה שמישהו ייקח אותה. חלקים גדולים ממנה נעלמים בעצמם. למה? כי תקופות ארוכות בחיים שלי המוח שלי נזל עם החלב ובשאר הזמן פשוט לא מצאתי לנכון לזכור חלק גדול מההשכלה שרכשתי. בחלק אחר של הזמן דחקתי חלקי השכלה לפינות נידחות שאין מהן חזרה כי הייתי זקוקה נואשות למקום במוח בשביל דברים חדשים ועוד ועוד סיבות שכאלה.
2) בזמן שבו רכשתי השכלה יכולתי לרכוש כישורים או לפתח את האישיות שלי או לעשות משהו שבאמת לא ניתן לקחת ממני וגם לא נוזל החוצה עם החלב או ההורמונים.

אני חלילה לא נגד השכלה, אבל אני חושבת שהמשפט הזה הוא אדיוטי ושהשכלה רחבה היא הרבה פעמים מכשיר לכיסוי קשיים בתחומים אחרים. ורק היום, כשניסיתי להיזכר באיזה מרכיב השכלתי כזה ששכחתי לגמרי הבנתי כמה המשפט הזה טפשי. כל כך הרבה דברים יכולים לקחת את ההשכלה שלי. אלו אומנם לא בני אדם, אלא אני עצמי והחיים, אבל אני בכלל לא סגורה על מה יותר גרוע מבין השניים.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אני מתחייבת לצאת להליכה כל יום
נפלא!!! צעדה היא פשוט דבר נפלא. אין לי יותר מה לומר. חוץ מזה שאם זה חשוב לך ואת רואה שזה הולך קשה אז קיטורים תמיד מתקבלים כאן בברכה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אני פשוט מסרבת להתווכח
בשמת, מהי האבחנה שלך בין וויכוח לדיאלוג? מתי את חושבת שאם תישארי בזה תרוויחי משהו, איזו למידה?
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשמת, מהי האבחנה שלך בין וויכוח לדיאלוג? מתי את חושבת שאם תישארי בזה תרוויחי משהו, איזו למידה?
וואללה. מעולם לא טרחתי להתעמק ב"אבחנה". פשוט יודעים, לא?
קודם כל בוויכוח אני לא מרוויחה כלום.
חוץ מזה, היחידים שאני בסכנת ויכוח איתם הם אנשים פשיסטים, מקובעים וצרי אופקים. אז בהכרח אני לא מרוויחה שום למידה חוץ מאשר הלמידה החיונית: לחסום כל ויכוח בעודו באיבו.

עם אנשים מסוג אחר, אני לא מוצאת את עצמי בדיוק ב"וויכוח", אם חושבים על זה.

בקיצור, אם אני מנסה ליישם את זה בחיי, אז יש לא מעט אנשים שאני לא אמצא את עצמי לעולם מתווכחת איתם. זה תמיד יהיה דיאלוג.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

פשוט יודעים, לא?
אני לא. אני מרגישה שהקו בין וויכוח לדיאלוג הוא די דק. היו לי וויכוחים רבים שנהיו עם הזמן (הקצר, בתוך השיחה, או הארוך, על פני תקופה שבה הוויכוחים חזרו) דיאלוג, לפעמים אפילו ממש פורה.
הדוגמה הכי טובה שלי הם וויכוחים חוזרים ונשנים עם חבר שלנו, מדען מוח מבריק ממכון וייצמן, שלא מסוגל לקבל טיעונים לא רציונליים ולוגיים. אנחנו מתווכחים כבר שנים רבות בנושאים שקשורים לאתר הזה ולמדתי ממנו המון וגם הוא ממני. הוא ממש שינה לי כמה תפישות עולם ביחס לרפואה ומחקר וזה היה לי משמעותי. ואלו בהחלט היו וויכוחים. סוערים מאוד ולא תמיד נעימים, אבל מלמדים. וגם עם חלק מהקולגות שלי בעבודה יש לי וויכוחים שהם משהו בקו הדק שבין וויכוח לדיאלוג.

בכל אופן, מעניין אותי מאוד האופן שבו הגדרת את הקבוצה שאיתה את בסכנת וויכוח. היא באמת מאוד מאוד צרה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

במסגרת משחקנו הדמיוני במסעדה מישהו הציע להגיש טוסט.
קטנתי שאלה מה זה טוסט.
איזו מוסיקה נעימה זו בשבילי, לשמוע אותה תוהה מה זה בכלל.

וחוץ מזה היה לי יום מקסים. אני ממליצה בחום על פארק המדע במכון וייצמן, שכולל כרגע גם תערוכת דינוזאורים מוצלחת, במקביל לשאר הדברים הרגילים.
התזונה שלי טיפ טופ. היום הסתכלתי במראה על הפנים שלי וראיתי שמצב העור השתפר מאוד. אני מחכה כבר לרגע שבו לא תהיינה שום נקודות אדומות על העור, ולו הקטנות ביותר. אני ממש בדרך לשם.

חמותי הציעה לי היום שנזמין מתישהו איזה טייק אווי נחמד ונחגוג לנו וסירבתי בנימוס. היא שאלה אם אני לא עושה מקרים מיוחדים מדי פעם. עניתי לה שלא בזמן הקרוב כי חבל לי לקלקל את הטוב הזה. והמחשבה על האוכל הזה של ההזמנות כבר ישבה לי בראש וחפרה. אז כשהכנתי סלט עצום לכולם הסתכלתי בו ממש בריכוז ומילאתי את עצמי בצבעים והריחות והטעם של נשנוש השפיצים וחשבתי לעצמי - אין טוב מזה. ואין טוב ממה שזה עושה לי. ושלום על ישראל - התאדו להן המחשבות החופרות ואדי הכמיהה שכבר התחילו להתפשט לי בגוף.
תהיתי לעצמי מתי אחזור "לעשות מקרה מיוחד" ונראה לי שלא לפני שיעברו שישה שבועות של חיוני לגמרי. זה פרק זמן לגמרי סביר בשבילי והוא ייתן לי התחדשות מלאה. כך נראה לי. וזה גם יקיף יפה את החזרה שלי לאנגליה כך שכל החלק המטלטל יהיה אסוף בתוך קופסה טובה ומגוננת.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

איך אתן מגדירות וויכוח?

אני מבדילה בין וויכוח לדיון במטרה. בדיון המטרה היא חיפוש משותף אחר האמת, ובוויכוח - לשכנע, לנצח. באופן טבעי, בוויכוחים יש הרבה יותר רעל. אבל לא בכל וויכוח יש רעל.
זה עוד סוג של הגדרה, כי גם כשאני בדיון אני לרוב מנסה לשכנע. אבל הרצון לשכנע מוגבל על ידי האמת, ואם מועלה טיעון שאני בודקת אותו ברצינות, ואם מוצגות בפני ראיות אני משנה את דעתי.

התועלת בוויכוחים היא למצוא טיעונים רציניים. יש מעט כאלו לצערי. וכאשר יש מידע ענייני שאני רוצה והמחיר הוא מידה כלשהי של אי נימוס עד זלזול ואלימות מילולית, קל להתפתות. בהתחלה זה רק קצת אי נימוס או סתם תחושה שך חוסר הקשבה, ואני לא צתליחה להעביר את הקו בין וויכוח לדיון. כמו הצפרדה מהניסוי בביולגיה, שמתבשלת בעודה בחיים במים שמחוממים לאיטם, וקופצת מיד מתוך סיר עם מים רותחים.

לפי מה שהסקתי מההודעה שלך, בשמת, נראה שהתפיסה שלך של המילה "וויכוח" שונה משלי. אשמח לשמוע מה היא.

גוגוס, המקומות ההם שאולי עדיף לא להיכנס עליהם הם פורומים בתפוז. כשאני לא כותבת בהם זה בסדר, ולפעמים שרשורים שם הם בסדר. אבל לפעמים יש וויכוחים. וחבל לי לוותר עליהם, פשוט אין לימספיק דברים מעניינים ולא מכבידים לקרוא.

האבחנה בין וויכוח לדיאלוג לא ממש מובנת לי. אשמח להסברים משתיכן.

מיכל, הלכת היום? ואתמול?

ועוד משהו - ראיתי לפני כמה ימים שכביכול כתבת בכמה דפים, וכשנכנסתי לא היה רשום כלום, נערך ונמחק. ובדף אחר <כבר שכחתי איזה> שרשמת למישהי שתפסיק להשתמש בניק שלך. ועכשיו אני לא יודעת מה כותבת את ומה היא. היא הגיבה לך איכשהו? התנצלה על הטעות? סתם נעלמה?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

האבחנה בין וויכוח לדיאלוג לא ממש מובנת לי
בשבילי, וויכוח זו התנהלות שמטרתה לשכנע, לנצח
ודיאלוג בשבילי זה חיפוש משותף אחר האמת ומדובר באמת שלי, שאותה אני יכולה להבין לפעמים מתוך הקשבה לאמת של אחרים.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

ובמה שונה שיחה שמטרתה חיפוש האמת, לרוב בתחום מסויים, על פני נניח, סיפור אנקדוטות משעשעות, שיתוף ברגשות, ועוד מיני דיאלוגים שאינם כוללים חיפוש אחר אמת כמטרה מרכזית?

המילה דיאלוג מרגישה לי לא מספיק מדוייקת.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

המילה דיאלוג מרגישה לי לא מספיק מדוייקת
המממ... מבינה אותך. אין לי ממש מילה מדויקת יותר אבל אני מניחה שמה שהיה לי בראש זה שיחות פשוט יותר עמוקות, שיש בהן מימד של חוסר הסכמה התחלתי.
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

ובוויכוח - לשכנע, לנצח
זה.
אני לא מעוניינת לשכנע או לנצח אף אחד. ברגע שאני מרגישה שהשיחה הולכת לכיוון שבו מישהו מנסה לנצח אותי או לשכנע אותי, או זורק לי אתגר שאני אשכנע אותו - מייד אני מסתלקת.
לא רוצה להיות שם.
למשל, דיאלוג על החינוך הביתי - מישהו שואל שאלות מתוך עניין, כדי לדעת, או כי הוא רוצה להבין אם זה משהו שיכול להתאים לצרכים שלו או לא.
ויכוח על חינוך ביתי - מישהו שמנסה להוכיח לי שאני עושה נזק לילדי (רד ממני) או רוצה שאני אשכנע אותו שחינוך ביתי זה טוב (מה פתאום, מי אמר שזה טוב לך, מי אמר שמה שאני רוצה ומתאים לי ולמשפחה שלי - מתאים לך ולמשפחה שלך?).
לא רוצה להיות שם.
לא מתאים לי להיות במקום הזה יותר.
אולי צריך גם להגיד, שהמקום הזה מוכר לי. been there, done that, המון שנים. זה עושה חרא על הלב. איכס פיכס. לא רוצה להיות שם יותר. ברגע שאני מרגישה את החרא, אני סוגרת את השיחה. אני היום מגינה על עצמי מכל שיחה שהולכת למקום לא טוב, ולא חשוב מאיזו סיבה.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מצ'רה* »

באתי להגיד לכן משהו בנושא אחר.
יש לי נאום. לפני שהעונה פה בדף נגמרת:
בשבילי, ובשביל החיוניות שלי, שינה הרבה יותר משמעותית מאוכל.
כמות ואיכות. לישון מספיק ולישון טוב.
עם שינה תקינה - החיוניות סבבה, והרבה פחות תלויה בתזונה. תחושות פיזיות, מצב רגשי, כוחות, מראה העור והשיער. כל המדדים של חיוניות שאני נוהגת להתייחס אליהם, חוץ מכושר.
עם שינה לא מספיקה - שום תזונה לא עוזרת. טוב, אולי כן עוזרת, אבל לא מתקרבת להישגים המפורטים ברשימה הקודמת.

אולי יש בזה מרכיב אישי, אבל אני חושבת שיש גם מרכיב תרבותי, ולכן הנאום. בחינוך שלנו לבריאות ולהקשבה לעצמנו יש תת-הדגשה של הצורך בשינה, ולדעתי גם הסטנדרט המערבי פשוט נמוך מדי, בהשפעת החשמל. כשיוצא לי לישון כמה שאני צריכה בלי שום מגבלות טכניות או אחרות אני ישנה יותר שעות מהמקובל בעולם המערבי. זה לא קורה הרבה בגלל נסיבות החיים, אבל זה מלמד אותי מה הגוף שלי צריך.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

_לא רוצה להיות שם.
לא מתאים לי להיות במקום הזה יותר._
מזדהה! אבל לפעמים לא מתאפקת. או יותר נכון, לפעמים לא מזהה בזמן שזה מה שאני נמצאת בתוכו (ותורמת לו).

מצ'רה, מעניין מה שאת כותבת.
אלי אישית זה פחות מדבר, פשוט משום שאני רואה אצלי קשר ממש קרוב בין הצורך הגופני בשינה (כשהגוף מדבר את הצורך, לא מהראש) לבין התזונה. מה שכן, הקשר הזה בולט לי רק כאשר התזונה שלי מאה אחוז חיונית. כשאני אוכלת מבושל (גם מהסוג הממש איכותי, בלי סוכר גלוטן וכו') אני מרגישה את הצורך הרגיל בשינה.

בחינוך שלנו לבריאות ולהקשבה לעצמנו יש תת-הדגשה של הצורך בשינה
לדעתי יש תת-הדגשה של צרכים גופניים בכלל, במובן העמוק והמחובר שלהם. מינקות (הממ... למי שיונק) ועד המוות. והשינה בתוכם. אני מתקשה להפריד את השינה החוצה מזה.
אני רואה את החינוך שנותנים לילדים במסגרות חינוכיות בנוגע לתזונה בריאה. הכל מהראש. מדברים ומציירים ומדביקים. אין שום עבודה חושית.
וככה גם בשינה. רוב הילדים שאני מכירה ידעו להגיד שהם עייפים כשהם בעצם מותשים. זה החשמל וגם צורת הגירויים שהעולם שלנו מספק - מתמשכים ורציפים ומקשים על הינתקות.
הסטנדרט המערבי לא נמוך מדי בעיניי. הוא פשוט סטנדרט וזו הבעיה שלו. אז בהיותו כזה קשה לו לקחת בחשבון צרכים משתנים, עונות, תזונה שונה וכו'. זה סטנדרט שבנוי על צורכי עולם העבודה, וכמו שפעם נכתב כאן באיזה גריין - לא נולדנו לעבוד. נולדנו להמהם בערסל עם גבעול בפה בגן עדן (עשיתי קווץ' מוחלט למשפט אבל הרעיון נותר על כנו).
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

ועוד משהו - ראיתי לפני כמה ימים שכביכול כתבת בכמה דפים, וכשנכנסתי לא היה רשום כלום, נערך ונמחק. ובדף אחר <כבר שכחתי איזה> שרשמת למישהי שתפסיק להשתמש בניק שלך. ועכשיו אני לא יודעת מה כותבת את ומה היא. היא הגיבה לך איכשהו? התנצלה על הטעות? סתם נעלמה?

לא יודעת, יונת טוענת שזו כן הייתי אני... בדף אחד מחקתי במודע, בשני לא מחקתי כלל וכלל. אולי בטעות. בכל מקרה ככותבת וואנבי הייתי בטוחה שאפשר לזהות את הסגנון שלי במהירות. אם זה מלא חוש הומור, יש יותר משמץ של אירוניה עצמית, מנוסח היטב וחף משימוש יתר בשלוש נקודות - זו אני! (זהה את המיכל)

מיכל, הלכת היום? ואתמול?

לא! אבל ממש לא באשמתי. סיפור שהיה כך היה: מלאת עוז ועזוז יצאתי להליכה אחרי שהתחייבתי פה. ובאמת, לא היה קל לצאת כי נורא נורא חם לי. לפני שיצאתי שמתי לב לכאב מציק באצבע ואפילו החלפתי נעליים, אך הכאב לא נעלם.
בעודי הולכת הכאב רק התגבר עד שנאלצתי לעצור בתחנת אוטובוס ולבדוק מה קרה. ובכן, מה שקרה הוא מה שקורה לאנשים שיש להם מים במקום מוח: שכחתי לחלוטין שדרכתי על להב של מעבד מזון קטן בצהריים. כשכל הזמן רק חוטפים מכות ונחתכים מדברים (שילוב של חוסר ריכוז ועיוורון בעין אחת) ממש קשה לזכור את כל הפעמים האלה. אפילו משהו באמת משמעותי כמו לדרוך! על! להב!

זהו. אז אני די מושבתת. זה לא חתך גדול, אבל המיקום אסטרטגי. אני אנסה שוב היום בערב ואם הכול בסדר אני פשוט אמשיך מהיום איפה שהפסקתי שלשום.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

שכחתי לחלוטין שדרכתי על להב של מעבד מזון קטן בצהריים
וואו, מיכל. תרגישי טוב.
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

_שכחתי לחלוטין שדרכתי על להב של מעבד מזון קטן בצהריים
וואו, מיכל. תרגישי טוב._
((-))
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

איזה 24 שעות עברו עלי... (אוף, מיכל, עכשיו אני אהיה מודעת לכל עודפי ... שלי. ויש לי מלא :-))
<וכן, הסגנון שלך די מובהק. כלומר, די ברור כשזו לא את. וגם אני, שפניתי אליך, הייתי מאוד חשדנית לגבי זהות הכותבת בגלל שזה לא היה הסגנון המוכר והמגניב>

ליוויתי את גיסתי ואחי בלידה שלהם (לא גברת פילאטיס, אחת אחרת) והיה על גבול המושלם. אני מאחלת לכל אשה לידה כזו. זו פעם שנייה שאני מלווה אותם וכבר הלידה הקודמת היתה מקסימה וקלילה וזו אפילו עלתה עליה.
אני חושבת שיכולתי ממש להנות מלהיות דולה.
בהזדמנות זו אני ממליצה על בית החולים כרמל בחיפה, למי שמעדיפה לידת בית חולים. אומנם, יש להם פרוטוקול דומה מאוד לזה של שאר בתי החולים, אבל משהו בגישה מאוד בריא וקשוב. בכל אופן, זו היתה ההתרשמות שלי כבר פעם שנייה, עם צוות אחר לגמרי, אז זה כנראה לא מקרי.
הבאג שלהם דווקא במחלקת יולדות. יש להם קטע עם להוציא יולדות מהמיטה ממש מהר, גם כאשר הן ממש מתחננות שיניחו להן לנפשן. לא מצליחה להבין את זה. זה רע לרצפת האגן ויש הרבה מאבקים קולניים במחלקה סביב זה, בלי שאף אחד מסביר למה זה בכלל חשוב (אולי כי זה לא...). אבל גם כאן, מי שהתעקשה והיתה מוגנת עשתה מה שהיא רוצה.

מבחינה משפחתית ורגשית ופיזית היה נהדר, גם אם מאתגר. לא ישנו רוב הלילה, היה הרבה מאוד ביחד, והיינו עייפים אך מרוצים.
ניסיוני לימד אותי שאירועים גדולים ומשמחים הם משבשי תזונה רציניים בשבילי וממש לא רציתי את זה הפעם. זה לא היה פשוט, אבל יצאתי מזה בשלום, שומרת על המאה אחוז תזונה חיונית שלי.
מה עשיתי? קודם כל התכוננתי מראש. עוד כשקיבלתי את הטלפון ויצאתי מתל אביב הורדתי כוס גדולה של שייק ירוק עשיר מאוד וערימה של פירות. הגעתי שבעה לגמרי. קרוב לחצות הרגשתי רעבה שוב והכנתי לעצמי במטבח שלהם סלט גדול וטעים. לא היו עלים בכלל. מילאתי את הסלט, כמו את השייק ממקודם, בשומן, כדי לשבוע לכמה שיותר זמן.
הלידה היתה בחמש לפנות בוקר ואחרי זה הרגשתי את הרעב שלי. רעב גדול כזה שהדחיקו אותו ואל הקשיבו לו ועכשיו הוא כבר תוקפני. האפשרויות היו אוכל מהמכונות או אוכל מהקפיטריה למטה. נשמתי עמוק וביקשתי מאבא שלי שיביא לי פירות מבחוץ כשהוא חוזר. המשמעות של זה היתה רעב לא נעים עד תשע כמעט.
כשאבא שלי הגיע התברר שגיסתי חכמה בדיוק כמוני ובא לה על הפירות והאגוזים שהזמנתי. אז אכלתי מעט רק כדי להחזיק מעמד והשארתי לה את האוכל עזבנו את בית החולים והלכתי לישון בדירה שלהם. הייתי כל כך עייפה עד שכל מה שרציתי זה להניח את הראש ושוב השתקתי את הרעב. באחת בצהריים קמתי ואכלתי כמות גדולה מאוד של פירות ואגוזים עד ששבעתי.

מה אני חושבת על ההתנסות הזו? קודם כל, שאני לא מתה על התנסויות שאני מרגישה בסופן שמגיע לי "כל הכבוד". בעיניי זו ההוכחה הטובה ביותר להתנסות מוחזקת. מצד שני, במצבי הנוכחי, ומול הקשיים שהיו, אני מתקשה לחשוב על אופציה שבה זה באמת יהיה קל וטבעי לעמוד ברעב, מצד אחד, ובכורח לאכול גם כשלא רעבים רק בשביל להתכונן לבאות, מהצד השני. כלומר, זו סיטואציה שכל כולה שיבוש ולכן אין סיבה לצפות שאגיב אליה בצורה טבעית.
אז בסך הכל אני שמחה מאיך שהדברים התגלגלו, והנה, אחרי שכתבתי נעלם לי גם הצורך להגיד לעצמי "כל הכבוד".

מסמנת לעצמי שחזר לי הכאב באוזן ימין. זה כאב שמופיע אצלי כשאני אוכלת גלוטן ונעלם כאשר אני מפסיקה. לא נגעתי בגלוטן כבר ימים רבים ובכל זאת הוא חזר. זה מזכיר לי מה שאמרה פעם בשמת על כך שזה מן כאב סימבולי כזה, שמזכיר לי חוסר הקשבה לעצמי. אם זה נכון, אז ב 24 השעות האחרונות ממש לא הייתי פנויה להקשיב לעצמי, ואולי יש דברים בגו.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

בשמת
_אני לא מעוניינת לשכנע או לנצח אף אחד. ברגע שאני מרגישה שהשיחה הולכת לכיוון שבו מישהו מנסה לנצח אותי או לשכנע אותי, או זורק לי אתגר שאני אשכנע אותו - מייד אני מסתלקת.
לא רוצה להיות שם._

מסכימה לחלוטין. יש רק בעיה קטנה אחת - יש מעט מאוד מקורות מידע איכותיים, נגישים, נוחים לקריאה. ואני מעוניינת לקרוא את הטיעונים של אנשים. זה סוג של טרייד-אוף, תוקפנות ורצון לנצח מצד אחד, ומידע מעניין מצד שני. וזו הסיבה שאני לא מוכנה לוותר על וויכוחים מעתה ועד עולם, לפחות בינתיים.

מיכל
_שכחתי לחלוטין שדרכתי על להב של מעבד מזון קטן בצהריים
וואו, מיכל. תרגישי טוב._

מצ'רה, מסכימה איתך מאוד לגבי שינה. אני רואה כמה <לא> ישנים האנשים סביבי ותוהה למה. אנחנו בצבא, אין לנו ילדים לטפל בהם ורוב הזמן אין דברים דחופים. פשוט תרבות כזו, שבה התעקשותי לישון כמות שעות מספקת היא יוצאת דופן ומוזרה. הרי ברור שלצאת לקניות/למסיבה/סתם לעשות משהו יותא חשוב מלישון.

גוגוס, את מלכה. גם על זה שהתמדת בתזונה חיונית, ובעיקר משום שנתת את הארוחה שלך לגיסתך. <בפעם הבאה מציעה לך לבקש שיביאו לך הרבה פירות ואגוזים. ולפחות אגוזים אפשר להביא מראש מהבית בכמות גדולה>
מנגו*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מנגו* »

גוגוס, את מלכה. גם על זה שהתמדת בתזונה חיונית, ובעיקר משום שנתת את הארוחה שלך לגיסתך. <בפעם הבאה מציעה לך לבקש שיביאו לך הרבה פירות ואגוזים. ולפחות אגוזים אפשר להביא מראש מהבית בכמות גדולה>
ומזל טוב!!!
מנגו*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מנגו* »

_מיכל
שכחתי לחלוטין שדרכתי על להב של מעבד מזון קטן בצהריים
וואו, מיכל. תרגישי טוב._
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

ואני מעוניינת לקרוא את הטיעונים של אנשים
גם אני. כולל את ההזויים ביותר. אבל קריאה לא בהכרח גוזרת כתיבה. אלו שני דברים שונים. ובכל הפעמים שהתאפקתי יצאתי מורווחת כשראיתי איך המשיך הדיון. ובכל הפעמים שבהן התנצחתי יצאתי בתחושת גועל מעצמי, מן עליבות כזו.

בעיקר משום שנתת את הארוחה שלך לגיסתך
זה??? אני לא מכירה אף אדם שלא היה נותן ברצון את ארוחתו לאשה שזה עתה ילדה. ואני מכירה כמה גרגמלים רציניים ביותר :-)

בפעם הבאה מציעה לך לבקש שיביאו לך הרבה פירות ואגוזים
נו, מה נראה לך? לאבא שלי לא צריך להגיד שיביא הרבה. זה הבייס ליין שלו. ובגלל שהוא הביא הרבה הרשיתי לעצמי כן לנשנש מזה קצת. אבל מול המגש הבזוי שהיא קיבלה מבית החולים היה נראה לי שכדאי להשאיר לה הכל.
רוצה לדעת מה היה במגש? לבן ויוגורט, שוקו,פרוסת גבינה מותכת בוואקום, שתי פרוסות של לחם אחיד, ערימה של ממרחים משנות השמונים (למשל, ממרח בטעם אוכמניות, כי חס וחלילה לתת ליולדת ריבה אמיתית), שתי רצועות מלפפון שקצות הקליפה שלהן כבר מתקפלים פנימה, שתי חתיכות של עגבניה שלא זכתה לדקה של שמש מימיה, זיתים מקופסת שימורים ו דייסה במראה של "לא ראוי למאכל אדם" (או כמו שאחי תיאר אותה - עיסה לא מזוהה שלא פלא שכיסו אותה במכסה).
כל זה לארוחת בוקר בשעה שבע וחצי. נכון מפתה? האדס עצמו היה משאיר לה את הארוחה שלו מול המגש הזה, ומוותר על כל תביעה עתידית ממנה על חשבון הסבל שהיא עברה רק מלשבת ליד המגש הזה. אלוהים, כמה שזה מעליב. וכשזוכרים כמה כסף מקבלים בתי החולים עבור כל יולדת העלבון הופך לכעס של ממש.
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

תודה רבה, חמודות כולכן! אני מרגישה סבבה, רק צולעת מעט והיום צלעתי לי בהליכה ואפילו רצתי קצת, אם כי זה כאב.
אבל גיליתי שיש טבע של ממש בצפון תל אביב ליד הים ויש שם עקבות מעניינים של כל מיני חיות ומושבה שלמה של שבלולים וצבר של חצבים שמרמזים על הסתיו.

אז היה מגניב. וגוגוס התיאור של מה שהיולדת קיבלה הוא שערורייתי! ודי מבחיל למען האמת.
בשמת_א*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוי גוגוס הזכרת לי את מחלקת הריון בסיכון גבוה S-: אסור היה לי לאכול מוצרי חלב בהריון עם שי, כי כבר הבכורה היתה אלרגית לקזאין בצורה ממש קשה. ואז הביאו לי ארוחה. הכל מוצרי חלב. לא היה לי מה לאכול :-(
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

יש טבע של ממש בצפון תל אביב ליד הים
בטח. וגם אני אוהבת. טבע עירוני גורם לעיר (מקום לגמרי לא נורמלי בתחושה שלי) להיות קצת יותר נורמלית.

ואז הביאו לי ארוחה. הכל מוצרי חלב. לא היה לי מה לאכול
בשמת יקרה, אני מנחשת שגם לולא מוצרי החלב לא היה לך מה לאכול. מוצרי החלב רק הקצינו את זה ואותתו לך לא לנסות אפילו לגעת. כשמכינים ומגישים בלי אהבה ובלי אכפתיות האוכל מגעיל בכל מקרה. הדוגמה של הירקות הכי טובה כאן. גיסתי ביקשה שנביא מלפפונים אפילו שהיו חתיכות מלפפון במגש שלה. התחושה היא של זלזול. והיא אפשרית כי יש חלופות יקרות בקפיטריה וכי ברור שכולם מביאים אוכל ליולדות אז אפשר לשים פס. היית צריכה לראות את עגלת הפינוי. רוב המגשים חזרו מלאים ואפשר היה לראות שממש לא נגעו בהם. וזה בטח ככה מאז ומעולם ואף אחד לא חושב לעשות משהו בעניין. מכינים אוכל ואז זורקים אותו לפח בכרוניקה של בזבוז ידוע מראש.
סליחה על המלל האינסופי. זה באמת מכעיס אותי.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

במסגרת העדכונים על התזונה החיונית - מצב הרוח המעולה שלי לא עומד במבחן ההורמונים. הביוץ הביא עצבים קשים מאוד, נטולי סיבה במציאות המוחשית. אולי חסרונו של האיש נותן פה את אותותיו.
מה שכן, זה נרגע מהר מאוד, בתוך חצי יום, ואחרי עוד כמה שעות חזר לי מצב הרוח המרומם. אני תוהה אם את זה אפשר לתלות בתזונה המעולה - את משך הזמן הקצר (יחסית אלי) שבו הרגשתי שאני בסוג של שיבוש.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

עוד עדכון גוף, בהתרגשות קלה, כי זה משהו שהפריע לי המון זמן - נעלמים לי הוורידים ברגליים! בחיי! קלטתי את זה לפני כמה דקות בגלל תנוחת הישיבה שלי שדחפה לי את השוקיים שלי לפרצוף. אני אף פעם לא לובשת מכנסיים קצרים אז אני לא רואה אותן, אבל כרגע אני בכותונת קצרה והופה!
<למה אני עדיין בכותונת? נו, טוב, זה מחזיר לדיוני הפיג'מה שהיו פה פעם. חלק מהתשישות של יום האתמול והלידה של גיסתי. תכף הולכת להתקלח ולהתחיל את היום מחדש>

יש לנו נטייה במשפחה לרגליים מצוירות וכשראיתי שזה מתגנב אלי התבאסתי אבל קיבלתי את הדין בהשלמה. ופתאום אני קולטת - בקושי רואים משהו. ברגע הראשון הייתי בטוחה שאני מדמיינת ושבעצם הם לא היו מעולם וזה רק מוחי הקודח שהמציא אותם מרוב חרדה.
אבל לא. באמת שלא. אני בטוחה שזה שאני עושה פילאטיס מדויק מאוד שלוש פעמים בשבוע תרם פה (למרות שזה רק שבועיים), וביחד עם התזונה משהו כאילו השתחרר שם. כמו שיש חסימה והיא נפתחת.
איזה כיף. זה משהו שבכלל לא הכנסתי לרשימת הדברים שאני אשמח לראות משתנים כי לא העליתי בדעתי שזה אפשרי.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק חמישי

שליחה על ידי גוגוס* »

תראו מה קיבלתי מחלוקית. איזה אוצר!
http://thevlog.co.il/

היא הכינה גבינה אפויה משקדים וקשיו שיצאה משו משו וקצת עיקמה לי את המושלמות החיונית של היום. אין דבר. כל כך שמחתי לגלות את האוצר הזה עד שלא היה לי אכפת על שלושת הביסים המאוד מאוד טעימים האלה.
פשוט שווה.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק חמישי

גם אני. כולל את ההזויים ביותר. אבל קריאה לא בהכרח גוזרת כתיבה. אלו שני דברים שונים. ובכל הפעמים שהתאפקתי יצאתי מורווחת כשראיתי איך המשיך הדיון. ובכל הפעמים שבהן התנצחתי יצאתי בתחושת גועל מעצמי, מן עליבות כזו.

לו הבחירה הייתה בינארית, לא הייתי מתלבטת. בשבוע הזה בו אני רק קוראת אני אכן מורווחת, ובכל הפעמים בהן התנצחתי שום דבר טוב לא צמח מזה. אבל היו פעמים בהן היה דיון, ואנשים ענו לי תשובות מעניינות ומלמדות. והיו גם התנצחויות בהן למדתי ממי להתרחק. והתנצחויות שידעתי מראש שהן התנצחויות היו לפעמים מצחיקות. זכור לטובה שרשור מסויים בו אותו אחד בלי לשים לב לגיחוך שבמילותיו, קרא לי בתולה זקנה בהודעה אחת וילדה קטנה בהודעה אחרת. זה היה משעשע מאוד.

והיה מקרה בו הטרול האמיתי הראשון שלי, שרדף אחרי בשלושה פורומים ובגללו אי אפשר לראות יותר מה הגיל שלי ובאיזה פורומים כתבתי בתפוז, חזר אחרי יותר משנה. ואני עניתי לו שני לא מתכוונת להתווכח איתו. וזהו. גבול ברור.

כך שאני יודעת בוודאות יש אפשרות להיכנס לדיון ולהימנע מוויכוח. אני גם יודעת שכרגע אני לא מצליחה לעשות זאת.

החלטת ביניים - להימנע מוויכוחים. פשוט להימנע. להיות מאוד מאוד זהירה ולחשוב שלוש פעמים בטרם אכנס למקום יכול להפוך לוויכוח.
שליחת תגובה

חזור אל “שנת הטבעונאות שלי”