דף 2 מתוך 3
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 12 אפריל 2011, 21:56
על ידי מיצי_החתולה*
אבל אם דבש טהור יכול להתגבש, אולי גם סילאן שעשוי ממאה אחוז תמרים יכול, לא? לא קרה אצלנו אף פעם שסילאן התגבש, אבל כפי שכתבה
ה עוגיה, אולי השריה במים חמים תעזור.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 12 אפריל 2011, 22:28
על ידי ה_עוגיה*
טוב ולא טוב זה עניין של תפיסה. יש מי שיגיד שסילאן לא טוב הוא סילאן שתסס. מבחינתי זאת סיבה יחידה לזרוק סילאן (הרי אחרת, אם זה מטעמי סוכר מתוסף, הוא בכלל לא היה צריך להיכנס למטבח).
תמרים בעצמם (למשל תמרים לחים, בפריזר) יכולים להשתנות והסוכר שבהם יכול להתגבש. זה לא הופך אותם למקולקלים.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 13 אפריל 2011, 21:07
על ידי ירח_לבן*
אני מכירה שני סוגים של סילאן טהור. אחד לעולם לא נקרש והשני דווקא כן. מה שלא הפך אותו לפחות מוצלח. למען האמת זה אפילו יותר נוח. כמו ממרח כזה ולא מטפטף על כל הצנצנת וסביבתה...
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 14 אפריל 2011, 13:12
על ידי פלוני_אלמונית*
יש חלב קוקוס שבא לא בקופסת שימורים?
ואין לי כוח ללכת לדף של מתכוני פסח אז אשמח אם יש לכן רעיונות לקינוח פרווה וללא קיטניות ורצוי גם ללא שמנת צימחית וכו'.
אולי עם חלב קוקוס
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 אפריל 2011, 18:55
על ידי שרון*
מישהו יש רעיוו איך להציל/מה לעשות עם בצק לחלה שהחליט לא לתפוח?
עשיתי לפי מתכון, החלפתי חלק מהקמח הלבן בקמח מלא וקמח כוסמין. הוספתי קצת נוזלים.
יצא בצק נעים ויפה, אבל לא תפח....
רעיונות?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 אפריל 2011, 19:37
על ידי טרה_רוסה*
תכיני צ'אפאטי.
מרדדים דק כמו פיתה ואופים במחבת בלי שמן.
או מלאווח בייתי:
מרדדים, מורחים שמן זית, מקפלים ומרדדים שוב, מורחים שוב שמן ושוב מקפלים ומרדדים, ואז עושים במחבת.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 אפריל 2011, 20:06
על ידי טוליפ*
גרנולה של טוליפ, התחלתי להכין בעצמי בבית ובחיים לא אקנה אותה שוב בסופר.
זה כל כך טעים ופשוט לעשיה, ממש להתלקק!
חצי קילו שיבולת שועל- קוואקר (לא לקנות בסופר זה סתם יקר, בחנות תבלינים זה עולה 3.5 ש"ח).
150 גרם גרעיני חמניה קלופים (בחנות תבלינים- 300 גרם עלה לי 5 ש"ח).
100 גרם שקדים קצוצים (קצוצים מצאתי רק בסופר לצערי).
100 גרם חמוציות (בחנות תבלינים- 200 גרם ב-7 ש"ח).
אפשר להוסיף עוד מה שבא לכן. רק לא קלוי.
100 גרם חמאה
חצי כוס סילאן
2 כפות דבש
מערבבים הכל חוץ מהחמוציות עם חצי כוס סילאן , 100 גרם חמאה מומסת, 2 כפות דבש. שמים בתנור על ניר אפיה 160 מעלות לחצי שעה. מערבבים מידי פעם.
נותנים לזה להתקרר היטב ומוסיפים את החמוציות. חשוב לקרר היטב לפני ששמים בצנצנת!!
שומרים בצנצנת אטומה. טעים באופן בלתי רגיל!!
תהנו.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 02 מאי 2011, 18:39
על ידי שרון*
תכיני צ'אפאטי.
או מלאווח בייתי:
תודה!
בסוף הכנתי אמפאנדאס, ומילאתי עם השאריות של הפשטידה, יצא מעולה!
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 22 מאי 2011, 20:09
על ידי קרן_שמש_מאוחרת*
קיבלתי מתנה מחברים שלא השתמשו אבקת חרובים אורגנית שפג תוקפה מזמן (יותר משנה). לזרוק?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 22 מאי 2011, 20:14
על ידי קרן_שמש_מאוחרת*
בדקתי שוב. כתוב שם תאריך אחרון לשיווק 1.7.10
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 22 מאי 2011, 20:19
על ידי הרגע_שלפני*
אם זה נראה טוב ומריח טוב לא הייתי זורקת. אבל רוב האנשים פחות חורנים ממני.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 23 מאי 2011, 08:57
על ידי קרן_שמש_מאוחרת*
תודה. צריכה להחליט כמה חורנית אני D-:
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 01 יולי 2011, 01:15
על ידי אפרת_מ*
אשמח לקבל טיפים להכנת לביבות אפויות שלא יתייבשו ויצטמקו לגמרי.
המתכון הוא משהו חופשי על בסיס - ירקות מגוררים (גזר, תפו"א, סלק, כרובית, בטטה - מה מכל הנ"ל או אחרים שיש בבית..), ביצה/שתיים, קמח מלא, קצת אבקת אפיה אם זוכרת לשים.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 01 יולי 2011, 09:39
על ידי דניאל*
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 01 יולי 2011, 11:35
על ידי אפרת_מ*
תודה דניאל, נראה שבאמת יש שם ריכוז משובח
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 01 יולי 2011, 16:45
על ידי גלי_לבנדר*
אפשר במקום ביצה וקמח ואבקת אפייה - שיבולת שועל טחונה
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 01 יולי 2011, 21:04
על ידי טול_טול*
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 02 יולי 2011, 15:00
על ידי דניאל*
רעיונות מה לעשות עם סיר פתיתים מכוסמין? ועוד סיר בורגול וקינואה?
אף אחד כבר לא רוצה לאכול אותם ונשאר די הרבה...
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 02 יולי 2011, 18:11
על ידי דניאל*
בסוף הוספתי ביצים, קישואים מגורדים, פרורי לחם, שמן מלח ופלפל, ועשיתי לביבות אפויות. יצא נהדר.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 03 יולי 2011, 01:15
על ידי אמא_בבית*
_רעיונות מה לעשות עם סיר פתיתים מכוסמין? ועוד סיר בורגול וקינואה?
אף אחד כבר לא רוצה לאכול אותם ונשאר די הרבה..._
אפשר לטגן בצל ולהוסיף פלפל חתוך קטן, גזר מגורר, שום ותבלינים. כשהכל מתרכך להוסיף לפתיתים או לקינואה.
אפשר להוסיף גם טופו, קוביות חזה עוף, גרגרי חומוס מבושלים או אפונה.
התיבול יכול להיות מזרחי (כורכום, כמון, פפריקה, פטרוזליה) או סיני (רוטב סויה, זנגוויל).
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 08 יולי 2011, 00:14
על ידי פלוני_אלמונית*
נשר לי חצי מיכל של שמנת מתוקה להקצפה.
במתכון היה צריך רק חצי כוס...
מה לעשות עם השארית, אפשר להקפיא? איך לאפסן במקרר? האם תאריך התפוגה משתנה?
תודה
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 08 יולי 2011, 01:03
על ידי מיצי_החתולה*
אפשר להקפיא, אבל אני חושבת שאחרי הקפאה השארית לא תתאים להקצפה, אלא רק לבישול.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 08 יולי 2011, 09:48
על ידי נטע_ש*
שמנת מתוקה - אני משאירה את זה בקופסת קרטון המקורית, זה מחזיק שבוע שבועיים אפילו במקרר, ואני מוסיפה את זה לאיזה רוטב לפסטה במהלך הזמן הזה.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 08 יולי 2011, 17:19
על ידי הרגע_שלפני*
אני מאפסנת במקרר את השארית עם אטב שסוגר את הפתח, ומוסיפה את זה לקפה (ממש טעים). מחזיק איזה שבוע לדעתי.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 19 יולי 2011, 15:32
על ידי שולי*
עשיתי סדר בארון וגיליתי שנשאר לי המון קמח תפ"א וקמח מצות מפסח.
למישהו יש מתכונים מעניינים?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 19 יולי 2011, 19:55
על ידי פלונית_כרגע*
תודה לעונות על השמנת,
שכחתי ממנה ומקיום השאלה..
איפסנתי בקופסא המקורית מכוסה בשקית
נראה לי שילך לפח.
חבל
מסקנה: לכתוב פתק על המקרר
להכין את העוגה הספציפית הנ"ל עם מתכון קבוע נוסף (לכתוב על המתכון..)
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 21 יולי 2011, 23:59
על ידי אום_שלום*
השרתי והנבטתי שעועית אזוקי. כרגע זה לא ממש אכיל. רעיונות לבישול?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 23 יולי 2011, 13:53
על ידי אילה_בשדה_הדגן*
קמח מצות-בן זוגי מכין מזה חביתות ירק וזה נטרף.גם קציצות גפילטפיש(דג קרפיון, גזר, בצל והמצות האלו- הכל טחון עד לנשמתו) -זה נראה לי מאכל שמתאים מאוד לקיץ, כי אומנם זה צריך להתבשל, אבל אחר כך שמים את הסיר במקרר ואוכלים קר.
שעועית אזוקי מונבטת- מה , לא טוב עם המוקפץ?
אל המוקפץ שלי מגיעים בעיקר נבטוטים כ'מנה החלבונית'-עם בצל,גזר,פלפלים,קישואים,ומה לא.לשים רוטב סויה,מעט סילאן וחומץ תפוחים ולהקפיץ.יש אפשרות של לאכול את זה חי ,אחרי שהות של שעה או שתיים.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 יולי 2011, 18:30
על ידי שרון*
אווווווף!
כבר פעם שלישית שאני מכינה לח והוא לא תופח, ואני לא יודעת למה!
אני עושה את המתכונים לפי הסדר.
ואני לשה ומתפיחה באופה לחם, ככה שהטמפרטורה מבוקרת.
אז או שהשמרים מקולקלים?
או שאני החומרים לא מאוחסנים כמו שצריך...
השמרים בצנצנת בטמפ' החדר, והקמחים במקפיא...
עזרה...?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 יולי 2011, 19:01
על ידי יעלי_לה
השמרים בצנצנת בטמפ' החדר
אני לא יודעת אם זו הסיבה, אבל השמרים - למקרר.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 יולי 2011, 19:54
על ידי שרון*
טוב... אז אולי למישהו יש רעיון מה לעשות עם בצק מקמח מלא + קמח כוסמין שלא תפח...?
לפני שאני זורקת לפח....
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 יולי 2011, 21:28
על ידי רוזה_לי*
בצק מקמח מלא + קמח כוסמין שלא תפח...
עוגת פירות? בסיס לפאי מתוק\מלוח? ממולאים שונים (סטייל בורקס, רק יותר איכותיים)?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 29 יולי 2011, 22:18
על ידי שרון*
בסוף מצאתי במקרר חבילה סגורה של שמרים, אז עירבבתי אותם במים וסוכר, נתתי להם לתסוס, עירבבתי עם עוד קמח, והוספתי לקמח שלא תפח.
זה אומנם לקח הרבה זמן, אבל בסוף הוא תפח ויצא לחם נהדר.
חלק מהכמות רידדתי דק דק דק והכנתי קרקרים, יצא ממש טעים!
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 30 יולי 2011, 14:33
על ידי בריג'י_נומושי*
קרקרים מבצק שמרים ?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 30 יולי 2011, 16:09
על ידי שרון*
שמרים שלא תפחו...
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 30 יולי 2011, 16:48
על ידי נועה_ה*
קיבלתי מתכון לעוגת גבינה פירורים שיוצא מאוד טעים. הבעיה היא המרגרינה. האם אפשר להחליף אותה במשהו אחר? הנה המתכון
בצק:
1 חבילה מרגרינה
1 חבילה (350 גרם) קמח
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
ללוש הכל ביחד. להפריד את הכמות לשני שלישים שיהווי את בסיס העוגה (לשטח על מגש) ושליש שיהווה את הפירורים (לאפות בנפרד ולפורר בסוף על העוגה).
מילוי:
אופציה א' (קצת יותר משמין):
1 חבילה מרגרינה
1 כוס לא גדושה סוכר
3 גביעי שמנת
טיפות וניל
אופציה ב' (קצת פחות משמין):
1 חבילה מרגרינה
- 5 כוס סוכר
2 גבינה לבנה
2 לבן או שמנת
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 30 יולי 2011, 17:26
על ידי שומשומ_ית*
הבעיה היא המרגרינה
ברור שלהחליף בחמאה
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 30 יולי 2011, 18:07
על ידי בריג'י_נומושי*
אשמח לקבל תפריט פשוט ומשעמם ל"דיאטה" ללא גלוטן וללא שמרים וללא סוכר
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 30 יולי 2011, 18:53
על ידי ה_עוגיה*
יש סיבה שאת מחפשת תפריט משעמם?
יש עוד מגבלות?
(אכלתי כך כמה חודשים והיה נהדר. ארי שתסתיים תקופת ההריון שמשבשת לי את האכילה מתכוונת לחזור).
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 31 יולי 2011, 16:51
על ידי מיצי_החתולה*
מוצרי חלב כן? אם את אוכלת דגנים נטולי גלוטן, בשר וקטניות, יש לך המון מה לאכול. אם את אוכלת גם מוצרי חלב - אז על אחת כמה וכמה.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 11 אוגוסט 2011, 16:59
על ידי שרית*
האם אפשר להקפיא טופו? ומה לגבי סאייטן?
האם יש לכם מתכונים מעניינים לסאייטן?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 22 אוגוסט 2011, 21:40
על ידי ענת*
בבקשה האים משהו יכל לומר לי מה אפשר לשים בעוגה במקום אלכוהול ליקר אזושהו תחליף במקום אני יודה לכם תודה
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 22 אוגוסט 2011, 22:22
על ידי מ*
מאיזה בחינה במקום? טעם? מרקם? נוזלים?
יש בחנויות מתמחות סירופ אגוזים, אולי מתאים סירופ מייפל תלוי לאיזה עוגה..
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 23 אוגוסט 2011, 22:51
על ידי אילה_בשדה_הדגן*
לגבי התוספות לעוגה-
מי שלא אוהב את הריח האלכוהולי, אז שפשוט ימנע מזה. שמים בכמות כזו שמרגישים בעיקר את הריח .
אני אוהבת להוסיף קינמון וציפורן לעוגות כמו תפוחים, דבש וכ' לעוגת שוקולד אני לא מוסיפה כלום.
לגבי הטופו -לדעתי כן.את הסייטן ראיתי שמוכרים קפוא.
תפריט משעמם-
טוב, אז לדעתי , משעמם זה כי ככה אפשר אכשהו לעמוד בזה. וירטואוזיות במטבח זה לתוכניות טלויזיה ובשביל בשלנים של יום שבת. כל השאר דובקים בנוסחאות פשוטות.
אז הכי פשוט:
בוקר- פירות ומני אגוזים-אפשר שלמים, סלט, שייק ירוק וכ'
צהרים-ירקות מבושלים/מוקפצים/סלט
קינואה /אורז/תפוא
בשרי/דגים /קיטניות מונבטות
ערב - מרק
או סלט עם גבינה /כל מני זרעים טחונים/טחינה
אם את רעבה בין הארוחות תקחי עוד קערה עם אותו סוג מזון שאכלת בארוחה הקודמת.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 24 אוגוסט 2011, 03:32
על ידי כמה_תשובות*
לבריג'י- נורא פשוט- אידוי של ירקות עם מעט/ הרבה צמחי תבלין/ תבלינים- ואת יכולה לגוון בכל כך הרבה וריאציות.
בנוסף- את יכולה לאדות כמה סוגים של ירקות בנפרד ולהכין אנטיפסטי לא מטוגן (שזה ממש בריא) את שמן הזית תזלפי מעל הירקות- זה נותן טעם וגם מאוד בריא עם גבינות (כמו פטה, בולגרית, צפתית ודומיהן) ושוב, גם כאן - כיד הדמיון את יכולה לשחק עם בזיליקום, אגוזים, וכל מה שעולה בדעתך. זה משביע ומזין מאוד.
אני ממליצה על שייקים של ירקות (כן. כן. בדיוק כמו שעושים שייקים של פירות) אני ממש אוהבת את זה, ובאופן כללי- מזון טחון/ מרוסק- משאיר אותנו שבעים לאורך זמן וגם משביע אותנו יחסית מהר מה שאומר להכין בכמויות קטנות יותר ממה שחושבים.
חשוב שתדעי, שהשבועיים הראשונים נטולי הקמחים- הם השבועיים היותר קשים, קחי איתך צמוד אגוזים, שקדים, וירקות ותנשנשי אותם במהלך היום בלי קשר לאם את רעבה או לא- זה יעזור לך לעבור את השבועיים האלה, אחר כך את תראי שהתזונה תהיה לך כל כך פשוטה, ואם ממש תרצי לאכול מתוק או פחממות- נסי את הטריק שלי- בטטה מאודה היא גם פחמימה וגם יותר מזינה, גם מתוקה וגם מהר מאוד משביעה.
לשרית, לשאלת הטופו הקפוא- אני מקפיאה טופו טבעי אני קונה אותם בכמויות של קילו מחלקת לקוביות גדולות ומקפיאה עם מים. כשאני מפשירה אותם אני סוחטת מהם את הנוזלים לפני שאני מבשלת וכמו ספוג נפלא הטופו סופג את הטעמים של התבשילים. מעדן!!! גם אחרי הקפאה.
ולענת, גם אני לא כל כך הבנתי מאיזו בחינה את רוצה להחליף את מוצרי האלכוהול - אם זה בגלל האלכוהול שבו אבל את רוצה את הטעמים- נורא פשוט תמהלי אותו במים רותחים- ותשאירי אותו עד שיתקרר- המים הרותחים גורמים לאידוי של האלכוהול כך שנשאר לך נוזל- בטעם ליקר אבל נטול אלכוהול (יש לי רגישות נורא גבוהה לאלכוהול- וזה מה שאני עושה).
לבריאות לכולן
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 28 אוגוסט 2011, 12:41
על ידי שרון*
יש לי המון עגבניות שרי עצובות במקרר, סלט כבר אי אפשר להכין מהן, אולי יש למישהו רעיון מה לעשות איתן רגע לפני שהן הולכות לקומופוסט?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 28 אוגוסט 2011, 13:16
על ידי רוזה_לי*
אולי יש למישהו רעיון מה לעשות אי
שקשוקה, רסק עגבניות, מרק עגבניות קר\גספצ'ו, רוטב עגבניות וכו'.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 28 אוגוסט 2011, 13:25
על ידי שקדי_ה*
בנוסף לרעיונות של
רוזה לי , גם עגבניות מיובשות כמובן.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 28 אוגוסט 2011, 13:26
על ידי אום_שלום*
כל מה שרוזה כתבה וגם- לאורנה ואלה יש מתכון מעולה לניוקי בעגבניות שרי. עובד טוב גם עם פסטה רגילה.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 28 אוגוסט 2011, 13:31
על ידי שרון*
בשביל עגבניות מיובשות צריך אפייה של כמה שעות, וזה לא מתאים לי...
חשבתי על הכיוון של רוזה לי- הבעיה שאלו עגבניות שרי ואני מפחדת שהקליפות יפריעו, מצד שני לא בא לי לקלף אותן...
אולי אני אנסה את המתכון של אורנה ואלה.
תודה!!
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 28 אוגוסט 2011, 13:53
על ידי רוזה_לי*
מצד שני לא בא לי לקלף אותן
תטחני עם הקליפה עד דק. באמת שזה לא יורגש.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 05 אוקטובר 2011, 09:04
על ידי פלוני_אלמונית*
שלום,
אני מעוניין לדעת לכמה זמן טובים שמנים ירוקים למיניהם, למשל שמן זית שעורבב במעבד מזון יחד עם פטרוזיליה/כוסברה אבל גם רוטב פסטו לדוגמא. האם לשמור במקרר או בחוץ? השמן לא צריך מקרר כמובן, אבל ככל שידוע לי שמן הוא לא חומר משמר ואם אין בנוזל לימון או חומץ הוא אמור להתקלקל די מהר בגלל העלים. האם הקפאה יכולה לפתור את הבעיה? והאם יש הבדל בין רוטב פסטו, שבו העלים הם ממש חלק מהרוטב, ובין שמן פטרוזיליה שבו הירק נתן לשמן רק את הצבע הירוק, וסונן ממנו בסיום התהליך?
תודה לעונים
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 15 אוקטובר 2011, 14:51
על ידי אביטל*
מה מייבש את הבצק:ביצים או שמן?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 15 אוקטובר 2011, 15:56
על ידי בשלנונה*
אני מעוניין לדעת לכמה זמן טובים שמנים ירוקים למיניהם, למשל שמן זית שעורבב במעבד מזון יחד עם פטרוזיליה/כוסברה אבל גם רוטב פסטו לדוגמא. האם לשמור במקרר או בחוץ? השמן לא צריך מקרר כמובן, אבל ככל שידוע לי שמן הוא לא חומר משמר ואם אין בנוזל לימון או חומץ הוא אמור להתקלקל די מהר בגלל העלים. האם הקפאה יכולה לפתור את הבעיה? והאם יש הבדל בין רוטב פסטו, שבו העלים הם ממש חלק מהרוטב, ובין שמן פטרוזיליה שבו הירק נתן לשמן רק את הצבע הירוק, וסונן ממנו בסיום התהליך?
אני רק יודעת שלמשל כדורי לבנה משמרים בשמן זית, אז אולי זה כן משמר ... לדעתי תנסה לשמור במקרר ליתר ביטחון, אבל תעביר גם חלק לצנצנת קטנה
ואותה תשמור מחוץ למקרר ותראה איך זה מחזיק מעמד
מה מייבש את הבצק:ביצים או שמן?
יצא לך בצק נוזלי מדי ? אם כן, גם ביצים וגם שמן הם נוזליים ואת צריכה להוסיף חומר יבש - קמח למשל ...
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 15 אוקטובר 2011, 17:23
על ידי ה_עוגיה*
לא יודעת עד כמה שמנים מעורבים בחומר טרי יחזיקו מעמד רק יכולה להמליץ על הקפאת פסטו אם יש כמות גדולה שרוצים לשמור לזמן ארוך. לשים בצנצות קטנות (או שקיות פסגור) ולהקפיא.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 31 אוקטובר 2011, 09:43
על ידי דינה*
מחפשת רעיון מה אפשר להוסיף למרק בצל בשביל לתת לו טעם? אני נמענת מאבקות מרק, וכרגע למרק יש טעם של בצל בתוך מים...
וחוץ מזה אני רוצה להכין ריבה, מחפשת מתכון למתחילים.... עם איזה פרי הכי קל להתחיל?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 31 אוקטובר 2011, 11:57
על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם
דינה , אני מכינה מרק בצל בלי אבקות מרק ויוצא לו טעם עשיר מאוד
אני מטגנת המון בצל בחמאה ושמן זית, למשך ממש הרבה זמן - בערך חצי שעה ...
כשלבצל יש ריח ממש נפלא וחזק, והוא בצבע חום (לא שרוף אלא ממש חום) אני מוסיפה את המים (לא המון מים, אני אוהבת מרק סמיך).
בנוסף כדאי מאוד להוסיף קצת יין לבן
ואני גם מוסיפה בזמן האחרון כפית של מרמייט - ממרח טבעי משמרים, מלוח מאוד ויש לו טעם מאוד מאוד חזק
(יש הרבה שממש שונאים את הממרח, אבל במרק הוא רק מוסיף טעם עשיר)
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 31 אוקטובר 2011, 12:10
על ידי מצ'רה*
עוד רעיון למרקים בלי אבקת מרק: להכין ציר מרק מכל השאריות והקליפות של הירקות שמשתמשים בהם, ולהוסיף למרק במקום מים.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 31 אוקטובר 2011, 15:20
על ידי שומשומ_ית*
במרק בצל עדיף לעשות בישול בשלבים, ככה יוצא לו הטעם הכי עז.
אני מבשלת כמו ניחוח, אבל מוסיפה את המים בשלבים: כשהבצל חום מוסיפה לו כף קמח, מערבבת טוב טוב, מוסיפה כוס מים ונותנת לו לרתוח ואז חוזר חלילה 3-4 פעמים.
רק אח"כ מוסיפה את שארית המים וכמובן יין לבן בסוף התהליך.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 31 אוקטובר 2011, 18:17
על ידי דינה*
תודה לכולכן!
המרק על האש!
ולידו סיר של ריבת תפוחים!
איזה כיף!
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 03 נובמבר 2011, 20:27
על ידי מיה_גל*
בישלתי מרק ירקות ויצא חריף-אש,
אנחנו לא בעניין של חריף..
מה אפשר לעשות על מנת למתן (מאד) את החריפות שלו?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 נובמבר 2011, 07:27
על ידי מאמינה_בטוב*
להוסיף תפוחי אדמה ולבשל, הם יספגו חלק מהחריפות
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 נובמבר 2011, 15:15
על ידי מיה_גל*
חשבתי שתפוחי אדמה סופגים מליחות ולא חריפות.
תודה
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 נובמבר 2011, 15:26
על ידי אום_שלום*
מיה אולי לסנן את הנוזלים ולבשל שוב במים/ציר נקיים?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 נובמבר 2011, 15:33
על ידי מיה_גל*
כן, נראה לי שזה מה שאעשה באמת, תודה
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 נובמבר 2011, 18:20
על ידי בריג'י_נומושי*
למיה ,עוד אופציה היא להתייחס למרק החריף כאל ''ציר'' לחלק למנות ולהקפיא.
תשאיר מנה אחת בסיר תוסיפי ירקות,עדשים מה שבא לך טוב
ואל תוסיפי כמובן שום שמץ חריף /או בסוף ורק אחרי טעימה
בהצלחה ובתאבון !
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 08 נובמבר 2011, 20:22
על ידי הרגע_שלפני*
מה עושים עם פול יבש?
רציתי להכין אורז עם פול כמו של סבתא אבל מסתבר שבשביל זה צריך פול ירוק.
איך מתמודדים עם חבילת פול?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 09 נובמבר 2011, 06:23
על ידי רוזה_לי*
מה עושים עם פול יבש?
הכי פשוט זה לבשל אותו ככה ולנשנש כמו גרעינים.
אפשר גם להכין מרק.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 09 נובמבר 2011, 09:18
על ידי מצ'רה*
באתיופיה מכינים ממרח כזה שמזכיר חומוס, מפול. טעים נורא.
בשביל זה צריך לקלף את הפולים אחרי ההשריה (אני חושבת שזה קל) ואז מבשלים עד שהפול מתפורר ונהיה דייסתי כזה. מתבלים בהרבה שמן (אני שמתי שמן זית, נראה לי לא הכי אתיופי אבל מעולה), לימון, מלח ופלפל שחור או פלפל ירוק חריף קצוץ.
אצלם זה ארוחת בוקר.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 09 נובמבר 2011, 09:21
על ידי ה_עוגיה*
נדמה לי שיש לקנות פול יבש בלי הקליפה (הדקה, לא התרמיל).
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 09 נובמבר 2011, 09:25
על ידי מצ'רה*
נדמה לי שיש לקנות פול יבש בלי הקליפה
נכון, מכזה הכנתי - אבל הרגע שלפני כבר קנתה פול עם קליפה...
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 09 נובמבר 2011, 12:02
על ידי דינה*
איך הכי נוח לקלף שקדים?
אפשר לקלף כמות ולשמור בקירור/מקפיא.ץ
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 09 נובמבר 2011, 12:25
על ידי מצ'רה*
איך הכי נוח לקלף שקדים?
להשרות אותם כ 10 דקות במים רותחים ואז הם מתקלפים בקלות
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 09 נובמבר 2011, 14:10
על ידי מיה_גל*
תודה בריג'י
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 10 נובמבר 2011, 11:58
על ידי מירי*
למישהו יש רעיון מה לעשות עם קיווי? חוץ מלאכול אותם כמו שהם...
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 10 נובמבר 2011, 11:59
על ידי מתחדשת*
להשרות אותם כ 10 דקות במים רותחים ואז הם מתקלפים בקלות
אוי! לא מים רותחים, למה לרצוח את השקדים??
במקום זה, להשרות 5 שעות ומעלה במים רגילים. (אפשר להניח בשמש)
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 24 דצמבר 2011, 14:54
על ידי ירח_לבן*
לא פעם ראשונה שזה קורה לי- בישלתי דוחן ,כמו אורז ויצא מרקם דביק ודייסתי וטעם מעט מריר.
יכול להיות שהדוחן מקולקל? איך הוא אמור בעצם לצאת? כמ קינואה?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 24 דצמבר 2011, 15:53
על ידי רוזה_לי*
למישהו יש רעיון מה לעשות עם קיווי?
ריבה, קומפוט, סלט פירות חי...
יכול להיות שהדוחן מקולקל?
יכול להיות. אבל לדוחן יש טעם מעט מריר באופן טבעי,לא?
איך הוא אמור בעצם לצאת? כמ קינואה?
די דומה.
יצא מרקם דביק ודייסתי
אולי שמת יותר מדי מיים? אולי השרית את הדוחן (ואז על אחת כמ ה וכמה צריך להפחית במים(?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 26 דצמבר 2011, 08:08
על ידי פלוני_אלמונית*
שמתי יחס של1:2 ולא השריתי...
וזה נהיה דביק די מהר, תוך איזה 10 דקות
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 26 דצמבר 2011, 18:20
על ידי דני_וולפשטיין*
מניסיוני לדוחן יש נטיה להיהפך לדביק. אפשר לאכול אותו ככה.
אני לעיתים מכין מזה קציצות (להוסיף פנימה בצל, אולי גזר, כוסברה, אגוזים, בהתאם ליצירתיות) , להכין מהעיסה קציצות, ואז בתנור או על מחבת עם מעט (ממש מעט) שמן - יוצא מצויין (לא זוכר את המתכון המדוייק - אני כל פעם מאלתר מחדש).
יש גם מתכונים לפשטידות עם דוחן - ירקות למטה ושכבת דוחן מעל, ולאפות בתנור - תחפשי ברשת, תחת דוחן או MILLET
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 02 ינואר 2012, 19:30
על ידי דניאלה*
הכנתי סיר ענק של מרק עגבניות, יצא מדהים, אבל אחרי 3 ימים כבר נמאס.
חשבתי להפוך אותו לרוטב לפסטה או קציצות אבל הוא דליל מדי.
אשמח לרעיונות איך להסמיך אותו.
תודה
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 02 ינואר 2012, 20:35
על ידי פלוני_אלמונית*
חשבתי להפוך אותו לרוטב לפסטה או קציצות אבל הוא דליל מדי.
להסמיך אפשר עם רביכת קמח (מערבבים בקערה נפרדת קמח עם חלק מהמרק למרקם חלק ומוסיפים למרק). אפשר גם להוסיף חופן עדשים כתומות שנעלמות תוך חצי שעה ומסמיכות (אבל גם מוסיפות טעם שאולי לא תרצי). אפשר להכניס גריסים והם גם יסמיכו. גם תוספת של רסק עגבניות. חוץ מזה, את יכולה להרתיח אותו עד שהוא מצטמצם ומסמיך. תלוי כמה מרק יש לך.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 ינואר 2012, 12:17
על ידי נועה*
היי, קניתי במבצע בשר, שריר הזרוע מיושן. חייבים לבשל היום או מחר. למישהי יש רעיון למתכון קל וטעים?
תודה.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 ינואר 2012, 13:16
על ידי פלוני_אלמונית*
נועה, הבשר שקנית דורש בישול ארוך. מצד שני, עד השלב של הבישול התהליך קצר.
למשל:
קחי סיר של 4 ל' ומעלה, טגני בצל גדול אחד (אפשר גם להוסיף שיני שום וג'יניג'ר חתוכים קטן). תחתכי בינתיים את הבשר לקוביות של 3X3 ס"מ ותוסיפי לסיר. ערבבי כמה דקות. הוסיפי עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים והביאי לרתיחה. הקטיני האש ובשלי שעתיים-שלוש עד שיתרכך. ערבבי מדי פעם ואם חסר מים, הוסיפי רותחים קצת.
על הבסיס הזה אפשר המון גיוונים. להוסיף ירקות (קישוא, פלפל, גזר, תפו"א, סלרי). להוסיף עלים (פטרוזיליה, כוסברה, קורנית, דפנה). להחליף חלק מהמים ביין אדום. להעיז עם התבלינים ולשים כורכום, כמון, צ'ילי, זרעי חרדל וכד'. להוסיף קצת אבקת מרק להדגשת הטעמים. להכניס חופן של גריסים להסמכת התבשיל. להוסיף שעועית לבנה או חומוס אחרי השריה.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 ינואר 2012, 14:44
על ידי נועה*
תודה, באמת חשבתי שאולי אכין עם חומוס. כורכום וכמון זה פק''ל אצלי, וגם קינמון : )
כדאי להוסיף את החומוס לתבשיל עם הבשר או רק אחרי שהבשר בושל?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 ינואר 2012, 21:27
על ידי פלוני_אלמונית*
את החומוס אחרי השריה שימי יחד עם הבשר ואז הוא נעשה נימוח ומקבל את טעם התבשיל.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 ינואר 2012, 22:07
על ידי נועה*
נשמע טוב...
החומוס כבר בהשרייה, מחכה למחר
תודה על העזרה.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 04 ינואר 2012, 23:10
על ידי אמא_של_יונת*
הכנתי סיר ענק של מרק עגבניות, יצא מדהים, אבל אחרי 3 ימים כבר נמאס.
אני מקפיאה עודפי מרק , מחולק לכמה כלים לפי הכמות הדרושה לארוחה אחת.
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 30 אפריל 2012, 22:57
על ידי עודד_המחפש*
במה אפשר להשתמש במקום פודינג וניל (שמכיל כל מיני E) בעוגת גבינה?
שאלות בישול ומתכונים
נשלח: 01 מאי 2012, 15:58
על ידי נעה*
במה אפשר להשתמש במקום פודינג וניל (שמכיל כל מיני E) בעוגת גבינה?
אתה צריך את האבקה עצמה או את הפודינג אחרי הערבוב עם השמנת?
אם את הפודינג אז פשוט שמנת סוכר ותמצית וניל ולהקציף.