מה לבשל היום

תות_ית*
הודעות: 17
הצטרפות: 21 מאי 2008, 16:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי תות_ית* »

איך אני אוהבת מתכונים וריחות של מטבחים...

היום הכנתי-
אורז מלא עגול, עם מעט מלח ושמן.
טיגנתי בצל, הוספתי טופו ורוטב סויה תמרי אורגני.
אצות נורי.
סלט ירקות טעים.
ככה ישבנו וגילגלנו...
סושי...

ורד,
_היום, הכי פשוט:
חזה עוף_
איך הכנת את חזה העוף?
תות_ית*
הודעות: 17
הצטרפות: 21 מאי 2008, 16:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי תות_ית* »

למה השאלה שלי לורד מופיעה במקביל, ולא בהמשך למה שכתבתי?
אשמח ללמוד איך לתקן. תודה.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מה לבשל היום

שליחה על ידי אילה_א* »

כי הצ'יק צ'ק חושב שזאת שירה בגלל השורות הקצרות
אז הוא מעביר את פרק ב לצד שמאל ואם היית ממשיכה את ג לצידו וכן הלאה
תות_ית*
הודעות: 17
הצטרפות: 21 מאי 2008, 16:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי תות_ית* »

אהה... תודה אילה @}
לבנה_במילואה*
הודעות: 814
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

בנות, חם!!!
נראה לי אכין עוף עם גמבות ובצל (על הגז)
ולעצת ורד- פירה...
תכתבו עוד...@}

טרוש קה- רק עכשיו ראיתי...תודה:-)
אביטל*
הודעות: 88
הצטרפות: 22 אוקטובר 2003, 11:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי אביטל* »

_ורד,
היום, הכי פשוט:
חזה עוף
איך הכנת את חזה העוף_
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מה לבשל היום

שליחה על ידי אילה_א* »

אני מכינה היום לזניה צמחונית
ברגע שיהיה לי כוח
פשוט_יעל*
הודעות: 79
הצטרפות: 19 יוני 2007, 17:01
דף אישי: הדף האישי של פשוט_יעל*

מה לבשל היום

שליחה על ידי פשוט_יעל* »

היום, ומשמח את כל יושבי הבית:

עדשים ירוקים\חומים ברוטב עגבניות וקצת תבלינים
מוגש עם אורז בסמטי וכמובן ירקות חתוכים וטחינה

ארוחה טעימה ופשוטה מאד להכנה
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מה לבשל היום

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

היום בצלחת:
קוסקוס עם טונה
מאש נבוט טרי
גזר פרוס דק טרי
לביבות דלעת וקישואים (בצל מטוגן מעט, שן שום, קישוא מגורר, דלעת מגוררת, קצת קמח מלא, תבלינים-מלח, מוסקט, אורגנו, פפריקה מתוקה, 2 ביצים. ללבב לביבות:-])
ומרק ירקות עם מאש נבוט שבושל בו מעט, סלרי, פטרוזיליה, בצל, גזר, דלעת וקישואים.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

מה לבשל היום

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אוי, השריתי חומוסים

מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מתבלים בכמון, כוסברה טחונה, פפריקה מתוקה, מלח, מיץ לימון ושמן זית, לתוספת טעימה (זה גם חטיף טוב ליד בירה).

או מוסיפים לתבשיל של ירקות ורוטב עגבניות (נגיד: לטגן מעט בצל ושום, להוסיף שעועית ירוקה טריה או מוקפאת, קישואים, גזר ופלפלים, עגבניות מרוסקות מקופסא או טריות, מלח-פלפל, מוסיפים את החומוס שבושל מראש ומבשלים עד שהירקות מתרככים. אפשר להוסיף פטרוזילה קצוצה. כמון וכורכום ייקחו את זה לכיוון מזרחי, בזיליקום ואורגנו לכיוון איטלקי).

או סלט: המון פטרוזיליה קצוצה, שום, שמן זית, לימון ותבלינים לפי הטעם.
ש_י_ר_י*
הודעות: 599
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

מה לבשל היום

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

להיט בקרב בן השנה וחצי - אדממה! אוכל את זה בקצב מטורף, וזה שינוי מרענן בסקשן התוספות במקום אורז/תפו"א/קוסקוס/קינואה.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

מה לבשל היום

שליחה על ידי ירח_לבן* »

תודה מיצי
מבשלים מראש - זה נאמר, 15 דקות?
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מה לבשל היום

שליחה על ידי נועה* »

אדממה איך מכינים?
ביאנקה_מתחברת*
הודעות: 75
הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*

מה לבשל היום

שליחה על ידי ביאנקה_מתחברת* »

יש שקיות של אדממה קפואה שפשוט אפשר לאדות או להרתיח. לא ראיתי אדממה טרייה אבל אם יש בטח גם חליטה קצרה.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מה לבשל היום

שליחה על ידי טלי_מא* »

לא ראיתי אדממה טרייה אבל אם יש בטח גם חליטה קצרה.
אנחנו מוכרים.
תרמילי סויה טריים.
עכשו העונה.
:-)
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

_השריתי חומוסים
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)_

כשיש לי זמן, אני משרה חומוס, מבשלת, ושומרת בקופסה במקפיא.
מוסיפה למרק ירקות (ככה, ישר מהמקפיא) וגם לאורז (אחרי שחולטת).

הנה תבשיל אורז אהוב מאוד אצלנו בבית, על בסיס מתכון של שולה מודן (אמנם אורז לבן, אבל ככה הבנות שלי אוכלות כמויות של ירקות שבדרך כלל הן לא נוגעות בהם):

אורז הפתעות
6 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
שני גזרים מגוררים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות (כאלה שכבר לא מתחשק לאכול) - קלופות ומגוררות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3 וחצי כוסות מים
קופסת תירס
מהמקפיא: קצת אפונה, קצת שעועית ירוקה, קצת חומוס - חלוטים במים רותחים
כפית מלח, מעט פלפל

מחממים את השמן, מאדים את הבצל (מכסה סגור), מוסיפים גזר, בטטה ופלפל ומאדים קצת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את כל השאר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.

מתקבלת מנה מאוד צבעונית, מתקתקה וטעימה. המתכון המקורי כולל הרבה פחות ירקות. בעצם כמעט כולם אופציונליים.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

מה לבשל היום

שליחה על ידי מיכל_בר* »

תפור על הקיץ: ראיטה, או מרק יוגורט הודי קר.
יש כל מיני וואריאציות. החביבה עלי היא: לערבב יוגורט (רצוי יוגורמה) עם שום כתוש, מעט כוסברה קצוצה, הרבה אבקת קארי, מלח. להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות. מעט שמן זית (זה הטאצ' המזרח תיכוני).
פצצה.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מבשלים מראש - זה נאמר, 15 דקות? חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר (אלא אם את מוסיפה סודה לשתיה, מה שאמור להחיש את התהליך מאד אבל עלול לפגום בטעם הגרגרים).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מה לבשל היום

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אלא אם את מוסיפה סודה לשתיה
או מקפיאה את הגרגרים אחרי ההשריה.
לי בד"כ לקח שעה וחצי-שעתיים.
פשוט_יעל*
הודעות: 79
הצטרפות: 19 יוני 2007, 17:01
דף אישי: הדף האישי של פשוט_יעל*

מה לבשל היום

שליחה על ידי פשוט_יעל* »

היום בתפריט הביתי :

לזניה צמחונית כמובן:

שכבת "דפי לזניה"
הרבה תרד
חצילים חתוכים לקוביות
פטה/בולגרית
עגבניות פרוסות דק
בזיליקום
ושוב חוזרים על הסדר
בסוף שופכת קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות של הרדוף כמובן....
ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל.....

מעולה....וכולם נהנים
זמן הכנה 10 דקות ואז בתנור בערך 35 דקות

מסקנה גורפת: הכי קל להכין וממש טעים
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מה לבשל היום

שליחה על ידי אילה_א* »

אפשר לשים את הסודה לשתיה בהשריה ואז אין פגיעה בטעם ויש קיצור של תהליך ההתרככות

ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל
ואם לא רוצים להתפרע אפשר לערבב קוטג' עם ביצה ולהניח מעל (ככה זה בלזניה שלי )
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

מה לבשל היום

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

אפשר להשתמש בתרד קפוא?
פשוט_יעל*
הודעות: 79
הצטרפות: 19 יוני 2007, 17:01
דף אישי: הדף האישי של פשוט_יעל*

מה לבשל היום

שליחה על ידי פשוט_יעל* »

תרד קפוא - אין לי מושג, אף פעם לא פגשתי אותו....
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

מה לבשל היום

שליחה על ידי מיכל_ע* »

לגבי הסודה לשתיה בחומוס, שמעתי שזה הורס את הויטמיני-B.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

מה לבשל היום

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

היום יצרתי שילוב נחמד: עדשים ירוקות עם תרד. פשוט בישלתי עדשים לחוד ותרד לחוד ובסוף ערבבתי.
תות_ית*
הודעות: 17
הצטרפות: 21 מאי 2008, 16:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי תות_ית* »

כל-כך חם לי...
לא יודעת מה לבשל... החום הזה...
כמעט לא אוכלים מבושל.
היום הכנתי לחמניות קטנטנות מקמח כוסמין מלא, סלט ירקות, גבינת עיזים אורגנית טעימה להפליא... היה יופי של צהריים.
ולאורך היום אכלנו מלון מהגינה שלנו שהיה תענוג, מנגו, רימונים...
לאיש הכנתי עוף, אבל הוא בחר בחלה עם משהו...

כל זה מבחינתי בשורות מעולות לפארק הירדן. לא צריך לבשל...???...???... חושבת על זה...
תות_ית*
הודעות: 17
הצטרפות: 21 מאי 2008, 16:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי תות_ית* »

קיזי, איך הכנת את התרד?
שנים לא אהבתי תרד, ולאחרונה טעמתי וראיתי כי טוב...
ניסיתי להכין ויצא... איך לומר...
לא יצא.

אני פשוט חלטתי אותו במים... מה חשבתי לעצמי הא?

בקיצור, אשמח לישמוע איך מכינים תרד טעים.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

מה לבשל היום

שליחה על ידי ירח_לבן* »

תרד - הבנתי שחשוב להוציא את ה'בונקלך' כי הם גורמים לטעם של מרירות. חשוב גם שיהיה טרי מאד.

מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.

פשוט פשוט, טעים טעים, הבת שלי זוללת את זה.
הבאסה שמחבילה שנראית ענקית של תרד יוצא בקושי מנה אחת קטנה בסוף.
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

לזניה צמחונית
לשולה מודן בספר "בישולה" יש מתכון ללזניה צמחונית שאני רוצה לנסות, עם חצילים, קישואים, פטריות, פלפלים, בצל ועגבניות.

השבוע הכנתי שתי מנות קלילות, טעימות ובריאות מהבלוג של יערה שרי (גילוי חדש): סלט עלים ירוקים, מנגו ופקאן ו-קציצות עדשים

חוצמזה, יש מרק קר נורא נורא פשוט שאמא שלי המציאה פעם, ומלווה אותנו כל קיץ, כל הקיץ:

מרק עגבניות קר
ליטר מיץ עגבניות
מיכל יוגורט (200 מ"ל, אחוזי שומן לפי הטעם)
כפית סוכר
כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
שלושה מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

מערבבים וזהו. שומרים במקרר עד להגשה. מאוד מרענן.
תוספות אופציונליות: שמיר קצוץ, קרוטונים.
אהבה_טהורה*
הודעות: 626
הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי אהבה_טהורה* »

סלט ירקות [עגבניה, מלפפון, גזר מגורר,בצל, פטרוזיליה קצוצה דק ועוד ירקות לפי הטעם] עם שעועית לבנה מבושלת, נותנים לשעועית להתקרר ומוסיפים לסלט עם רוטב שמן זית והרבה לימון, פלפל שחור גרוס גס ומלח
מ ע ד ן

בכלל בקיץ אפשר לבשל כל סוג של שעועית, בישול שמשאיר אותה שלמה, לתת לה להתקרר ולהוסיף שמן זית ולימון ולהגיש קר [חשוב שיהיה הרבה לימון ואפשר להוסיף פטרוזיליה או נענע או תרד קצוצים דק]
אוכל קל להכנה, מתאים לקיץ וטעים
תמר_מסיני*
הודעות: 195
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*

מה לבשל היום

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

עגבניות שרי אדומות וצהוהות, בזיליקום, מלח גס הרבה שמן זית. - יופי של סלט!

אתמול הכנתי פסטה עם חצילים: קוביות חצילים טיגנתי בשמן זית, כשהן זהובות להוסיף 2 כפות סויה, כך ורוטב צילי (לא מתוק) או כל חריף אחר, וחצי כף דבש (או מייפל). שום והרבה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים. לערבב עם פסטה או לאכול כסלט.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לבשל היום

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר

או בסיר לחץ כחצי מהזמן
נדמה לי גם מעט שמן ומלח במי הבישול מעלים את הטמפרטורה ומאיצים את הבישול (חיסכון באנרגיה)
לואיזה*
הודעות: 113
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

מה לבשל היום

שליחה על ידי לואיזה* »

חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר
אולי הוא לא הושרה מספיק או שהיה ישן? בדרך כלל מספיק חצי מהזמן שצוין.
מלח לא כדאי להוסיף בזמן הבישול כי הוא יקשה את החומוס וימנע ממנו להתרכך.
תות_ית*
הודעות: 17
הצטרפות: 21 מאי 2008, 16:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי תות_ית* »

אהה, מסתכלת על כל הגדילנים, החוביזות וכל הירוק הזה שמסביב, יודעת כבר שאפשר לאכול מכל זה, יודעת כבר כמה בריאות בתוך כל השפע הזה, ועדיין לא הוצאתי אל הפועל דבר...
הדף הזה קרא לי מן המעמקים, לשוב אליו ולקבל ממנו את כל השפע שבירוק ושבשיתוף הריחות, הצבעים, המרקמים, הטעמים, היצירתיות והידע שיש במטבחים שלנו...
מזמנת השראה ורעיונות @}
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

חומוס בסיר לחץ - 40 דקות.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מה לבשל היום

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אולי הוא לא הושרה מספיק או שהיה ישן? אולי אני פשוט אוהבת את החומוס שלי רך במיוחד :-). מבשלת לרוב שלוש שעות, אחרי השריה של 12 שעות.
תות_ית*
הודעות: 17
הצטרפות: 21 מאי 2008, 16:53

מה לבשל היום

שליחה על ידי תות_ית* »

חומוס בסיר לחץ - 40 דקות

ביום שישי בצהרים הכנתי חומוס בהשראתך טרה. תודה.
רק שעשיתי כמות גדולה מדי..... היתרון בכמויות גדולות הן שיש מה להביא למפגשים...

מחר חשבתי להכין מאיזה גדילן עצום בחוץ רסק ירוק. ויש לי גם איזה ירק בגינה שמאוד דומה לסלק או לתרד, משהו שנראה טעים, וחשבתי להקפיץ אותם כתוספת לאורז כמו שירח לבן כתבה על התרד...

מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.

תודה.
יער_נורווגי*
הודעות: 572
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

מה לבשל היום

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

חדשה בדף...
הרגע סיימנו לאכול צהרים. את הדף פתחתי לקרוא עוד לפני האוכל, ואנצל אותו לפרסם את התפריט:התחשק לי לאכול גריסים. קצצתי בצל וטגנתי טיפה, הוספתי סלק חתוך לקוביות קטנות, כוס גריסים ו-2 עלי מנגולד, פשוט כי נשארו לי מלפני שבוע וחבל לזרוק. שפכתי מים רותחים (כוס וחצי לדעתי), מיץ מחצי לימון, סוכר ומלח. התנוקת טרפה. בעיקר התלהבה מהשוקולד (כך הא קוקראת לקוביות סלק. נקוה שלא תתפכח במהרה).
הכנתי גם שעועית לבנה עם רוטב עגבניות והרבה אורגנו. יצא מעולה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לבשל היום

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אורז
שעועית מאש עם בצל, שום, גמבה קצוצה ומעט רסק עגבניות. טיגון מהיר, הוספת השעועית (שהושרתה שעתיים), הוספת מים רותחים ומעבר לאש קטנה.
ברוקומיני לבישול קצרצר
תפוחי אדמה ובטטות (במים של הברוקומיני) - ישמשו למילוי עלי פילו אחר כך
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

מה לבשל היום

שליחה על ידי אלמונית* »

היום הכנתי חומו גרגרים+ממרח ונשארתי רעבה.
זה לא מה שנפשי חשקה.
שליחת תגובה

חזור אל “ניקיון וסדר”