מה לבשל היום
מה לבשל היום
איך אני אוהבת מתכונים וריחות של מטבחים...
היום הכנתי-
אורז מלא עגול, עם מעט מלח ושמן.
טיגנתי בצל, הוספתי טופו ורוטב סויה תמרי אורגני.
אצות נורי.
סלט ירקות טעים.
ככה ישבנו וגילגלנו...
סושי...
ורד,
_היום, הכי פשוט:
חזה עוף_
איך הכנת את חזה העוף?
היום הכנתי-
אורז מלא עגול, עם מעט מלח ושמן.
טיגנתי בצל, הוספתי טופו ורוטב סויה תמרי אורגני.
אצות נורי.
סלט ירקות טעים.
ככה ישבנו וגילגלנו...
סושי...
ורד,
_היום, הכי פשוט:
חזה עוף_
איך הכנת את חזה העוף?
מה לבשל היום
למה השאלה שלי לורד מופיעה במקביל, ולא בהמשך למה שכתבתי?
אשמח ללמוד איך לתקן. תודה.
אשמח ללמוד איך לתקן. תודה.
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מה לבשל היום
כי הצ'יק צ'ק חושב שזאת שירה בגלל השורות הקצרות
אז הוא מעביר את פרק ב לצד שמאל ואם היית ממשיכה את ג לצידו וכן הלאה
אז הוא מעביר את פרק ב לצד שמאל ואם היית ממשיכה את ג לצידו וכן הלאה
-
- הודעות: 814
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
מה לבשל היום
בנות, חם!!!
נראה לי אכין עוף עם גמבות ובצל (על הגז)
ולעצת ורד- פירה...
תכתבו עוד...@}
טרוש קה- רק עכשיו ראיתי...תודה:-)
נראה לי אכין עוף עם גמבות ובצל (על הגז)
ולעצת ורד- פירה...
תכתבו עוד...@}
טרוש קה- רק עכשיו ראיתי...תודה:-)
מה לבשל היום
_ורד,
היום, הכי פשוט:
חזה עוף
איך הכנת את חזה העוף_
היום, הכי פשוט:
חזה עוף
איך הכנת את חזה העוף_
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מה לבשל היום
אני מכינה היום לזניה צמחונית
ברגע שיהיה לי כוח
ברגע שיהיה לי כוח
-
- הודעות: 79
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 17:01
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_יעל*
מה לבשל היום
היום, ומשמח את כל יושבי הבית:
עדשים ירוקים\חומים ברוטב עגבניות וקצת תבלינים
מוגש עם אורז בסמטי וכמובן ירקות חתוכים וטחינה
ארוחה טעימה ופשוטה מאד להכנה
עדשים ירוקים\חומים ברוטב עגבניות וקצת תבלינים
מוגש עם אורז בסמטי וכמובן ירקות חתוכים וטחינה
ארוחה טעימה ופשוטה מאד להכנה
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
מה לבשל היום
היום בצלחת:
קוסקוס עם טונה
מאש נבוט טרי
גזר פרוס דק טרי
לביבות דלעת וקישואים (בצל מטוגן מעט, שן שום, קישוא מגורר, דלעת מגוררת, קצת קמח מלא, תבלינים-מלח, מוסקט, אורגנו, פפריקה מתוקה, 2 ביצים. ללבב לביבות:-])
ומרק ירקות עם מאש נבוט שבושל בו מעט, סלרי, פטרוזיליה, בצל, גזר, דלעת וקישואים.
קוסקוס עם טונה
מאש נבוט טרי
גזר פרוס דק טרי
לביבות דלעת וקישואים (בצל מטוגן מעט, שן שום, קישוא מגורר, דלעת מגוררת, קצת קמח מלא, תבלינים-מלח, מוסקט, אורגנו, פפריקה מתוקה, 2 ביצים. ללבב לביבות:-])
ומרק ירקות עם מאש נבוט שבושל בו מעט, סלרי, פטרוזיליה, בצל, גזר, דלעת וקישואים.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
מה לבשל היום
אוי, השריתי חומוסים
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מה לבשל היום
מתבלים בכמון, כוסברה טחונה, פפריקה מתוקה, מלח, מיץ לימון ושמן זית, לתוספת טעימה (זה גם חטיף טוב ליד בירה).
או מוסיפים לתבשיל של ירקות ורוטב עגבניות (נגיד: לטגן מעט בצל ושום, להוסיף שעועית ירוקה טריה או מוקפאת, קישואים, גזר ופלפלים, עגבניות מרוסקות מקופסא או טריות, מלח-פלפל, מוסיפים את החומוס שבושל מראש ומבשלים עד שהירקות מתרככים. אפשר להוסיף פטרוזילה קצוצה. כמון וכורכום ייקחו את זה לכיוון מזרחי, בזיליקום ואורגנו לכיוון איטלקי).
או סלט: המון פטרוזיליה קצוצה, שום, שמן זית, לימון ותבלינים לפי הטעם.
או מוסיפים לתבשיל של ירקות ורוטב עגבניות (נגיד: לטגן מעט בצל ושום, להוסיף שעועית ירוקה טריה או מוקפאת, קישואים, גזר ופלפלים, עגבניות מרוסקות מקופסא או טריות, מלח-פלפל, מוסיפים את החומוס שבושל מראש ומבשלים עד שהירקות מתרככים. אפשר להוסיף פטרוזילה קצוצה. כמון וכורכום ייקחו את זה לכיוון מזרחי, בזיליקום ואורגנו לכיוון איטלקי).
או סלט: המון פטרוזיליה קצוצה, שום, שמן זית, לימון ותבלינים לפי הטעם.
-
- הודעות: 599
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
מה לבשל היום
להיט בקרב בן השנה וחצי - אדממה! אוכל את זה בקצב מטורף, וזה שינוי מרענן בסקשן התוספות במקום אורז/תפו"א/קוסקוס/קינואה.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
מה לבשל היום
תודה מיצי
מבשלים מראש - זה נאמר, 15 דקות?
מבשלים מראש - זה נאמר, 15 דקות?
-
- הודעות: 75
- הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
- דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*
מה לבשל היום
יש שקיות של אדממה קפואה שפשוט אפשר לאדות או להרתיח. לא ראיתי אדממה טרייה אבל אם יש בטח גם חליטה קצרה.
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
מה לבשל היום
לא ראיתי אדממה טרייה אבל אם יש בטח גם חליטה קצרה.
אנחנו מוכרים.
תרמילי סויה טריים.
עכשו העונה.
אנחנו מוכרים.
תרמילי סויה טריים.
עכשו העונה.
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
מה לבשל היום
_השריתי חומוסים
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)_
כשיש לי זמן, אני משרה חומוס, מבשלת, ושומרת בקופסה במקפיא.
מוסיפה למרק ירקות (ככה, ישר מהמקפיא) וגם לאורז (אחרי שחולטת).
הנה תבשיל אורז אהוב מאוד אצלנו בבית, על בסיס מתכון של שולה מודן (אמנם אורז לבן, אבל ככה הבנות שלי אוכלות כמויות של ירקות שבדרך כלל הן לא נוגעות בהם):
אורז הפתעות
6 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
שני גזרים מגוררים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות (כאלה שכבר לא מתחשק לאכול) - קלופות ומגוררות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3 וחצי כוסות מים
קופסת תירס
מהמקפיא: קצת אפונה, קצת שעועית ירוקה, קצת חומוס - חלוטים במים רותחים
כפית מלח, מעט פלפל
מחממים את השמן, מאדים את הבצל (מכסה סגור), מוסיפים גזר, בטטה ופלפל ומאדים קצת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את כל השאר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
מתקבלת מנה מאוד צבעונית, מתקתקה וטעימה. המתכון המקורי כולל הרבה פחות ירקות. בעצם כמעט כולם אופציונליים.
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)_
כשיש לי זמן, אני משרה חומוס, מבשלת, ושומרת בקופסה במקפיא.
מוסיפה למרק ירקות (ככה, ישר מהמקפיא) וגם לאורז (אחרי שחולטת).
הנה תבשיל אורז אהוב מאוד אצלנו בבית, על בסיס מתכון של שולה מודן (אמנם אורז לבן, אבל ככה הבנות שלי אוכלות כמויות של ירקות שבדרך כלל הן לא נוגעות בהם):
אורז הפתעות
6 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
שני גזרים מגוררים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות (כאלה שכבר לא מתחשק לאכול) - קלופות ומגוררות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3 וחצי כוסות מים
קופסת תירס
מהמקפיא: קצת אפונה, קצת שעועית ירוקה, קצת חומוס - חלוטים במים רותחים
כפית מלח, מעט פלפל
מחממים את השמן, מאדים את הבצל (מכסה סגור), מוסיפים גזר, בטטה ופלפל ומאדים קצת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את כל השאר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
מתקבלת מנה מאוד צבעונית, מתקתקה וטעימה. המתכון המקורי כולל הרבה פחות ירקות. בעצם כמעט כולם אופציונליים.
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
מה לבשל היום
תפור על הקיץ: ראיטה, או מרק יוגורט הודי קר.
יש כל מיני וואריאציות. החביבה עלי היא: לערבב יוגורט (רצוי יוגורמה) עם שום כתוש, מעט כוסברה קצוצה, הרבה אבקת קארי, מלח. להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות. מעט שמן זית (זה הטאצ' המזרח תיכוני).
פצצה.
יש כל מיני וואריאציות. החביבה עלי היא: לערבב יוגורט (רצוי יוגורמה) עם שום כתוש, מעט כוסברה קצוצה, הרבה אבקת קארי, מלח. להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות. מעט שמן זית (זה הטאצ' המזרח תיכוני).
פצצה.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מה לבשל היום
מבשלים מראש - זה נאמר, 15 דקות? חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר (אלא אם את מוסיפה סודה לשתיה, מה שאמור להחיש את התהליך מאד אבל עלול לפגום בטעם הגרגרים).
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מה לבשל היום
אלא אם את מוסיפה סודה לשתיה
או מקפיאה את הגרגרים אחרי ההשריה.
לי בד"כ לקח שעה וחצי-שעתיים.
או מקפיאה את הגרגרים אחרי ההשריה.
לי בד"כ לקח שעה וחצי-שעתיים.
-
- הודעות: 79
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 17:01
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_יעל*
מה לבשל היום
היום בתפריט הביתי :
לזניה צמחונית כמובן:
שכבת "דפי לזניה"
הרבה תרד
חצילים חתוכים לקוביות
פטה/בולגרית
עגבניות פרוסות דק
בזיליקום
ושוב חוזרים על הסדר
בסוף שופכת קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות של הרדוף כמובן....
ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל.....
מעולה....וכולם נהנים
זמן הכנה 10 דקות ואז בתנור בערך 35 דקות
מסקנה גורפת: הכי קל להכין וממש טעים
לזניה צמחונית כמובן:
שכבת "דפי לזניה"
הרבה תרד
חצילים חתוכים לקוביות
פטה/בולגרית
עגבניות פרוסות דק
בזיליקום
ושוב חוזרים על הסדר
בסוף שופכת קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות של הרדוף כמובן....
ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל.....
מעולה....וכולם נהנים
זמן הכנה 10 דקות ואז בתנור בערך 35 דקות
מסקנה גורפת: הכי קל להכין וממש טעים
-
- הודעות: 3574
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
מה לבשל היום
אפשר לשים את הסודה לשתיה בהשריה ואז אין פגיעה בטעם ויש קיצור של תהליך ההתרככות
ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל
ואם לא רוצים להתפרע אפשר לערבב קוטג' עם ביצה ולהניח מעל (ככה זה בלזניה שלי )
ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל
ואם לא רוצים להתפרע אפשר לערבב קוטג' עם ביצה ולהניח מעל (ככה זה בלזניה שלי )
-
- הודעות: 577
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
מה לבשל היום
אפשר להשתמש בתרד קפוא?
-
- הודעות: 79
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 17:01
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_יעל*
מה לבשל היום
תרד קפוא - אין לי מושג, אף פעם לא פגשתי אותו....
-
- הודעות: 362
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*
מה לבשל היום
לגבי הסודה לשתיה בחומוס, שמעתי שזה הורס את הויטמיני-B.
-
- הודעות: 577
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
מה לבשל היום
היום יצרתי שילוב נחמד: עדשים ירוקות עם תרד. פשוט בישלתי עדשים לחוד ותרד לחוד ובסוף ערבבתי.
מה לבשל היום
כל-כך חם לי...
לא יודעת מה לבשל... החום הזה...
כמעט לא אוכלים מבושל.
היום הכנתי לחמניות קטנטנות מקמח כוסמין מלא, סלט ירקות, גבינת עיזים אורגנית טעימה להפליא... היה יופי של צהריים.
ולאורך היום אכלנו מלון מהגינה שלנו שהיה תענוג, מנגו, רימונים...
לאיש הכנתי עוף, אבל הוא בחר בחלה עם משהו...
כל זה מבחינתי בשורות מעולות לפארק הירדן. לא צריך לבשל...???...???... חושבת על זה...
לא יודעת מה לבשל... החום הזה...
כמעט לא אוכלים מבושל.
היום הכנתי לחמניות קטנטנות מקמח כוסמין מלא, סלט ירקות, גבינת עיזים אורגנית טעימה להפליא... היה יופי של צהריים.
ולאורך היום אכלנו מלון מהגינה שלנו שהיה תענוג, מנגו, רימונים...
לאיש הכנתי עוף, אבל הוא בחר בחלה עם משהו...
כל זה מבחינתי בשורות מעולות לפארק הירדן. לא צריך לבשל...???...???... חושבת על זה...
מה לבשל היום
קיזי, איך הכנת את התרד?
שנים לא אהבתי תרד, ולאחרונה טעמתי וראיתי כי טוב...
ניסיתי להכין ויצא... איך לומר...
לא יצא.
אני פשוט חלטתי אותו במים... מה חשבתי לעצמי הא?
בקיצור, אשמח לישמוע איך מכינים תרד טעים.
שנים לא אהבתי תרד, ולאחרונה טעמתי וראיתי כי טוב...
ניסיתי להכין ויצא... איך לומר...
לא יצא.
אני פשוט חלטתי אותו במים... מה חשבתי לעצמי הא?
בקיצור, אשמח לישמוע איך מכינים תרד טעים.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
מה לבשל היום
תרד - הבנתי שחשוב להוציא את ה'בונקלך' כי הם גורמים לטעם של מרירות. חשוב גם שיהיה טרי מאד.
מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.
פשוט פשוט, טעים טעים, הבת שלי זוללת את זה.
הבאסה שמחבילה שנראית ענקית של תרד יוצא בקושי מנה אחת קטנה בסוף.
מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.
פשוט פשוט, טעים טעים, הבת שלי זוללת את זה.
הבאסה שמחבילה שנראית ענקית של תרד יוצא בקושי מנה אחת קטנה בסוף.
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
מה לבשל היום
לזניה צמחונית
לשולה מודן בספר "בישולה" יש מתכון ללזניה צמחונית שאני רוצה לנסות, עם חצילים, קישואים, פטריות, פלפלים, בצל ועגבניות.
השבוע הכנתי שתי מנות קלילות, טעימות ובריאות מהבלוג של יערה שרי (גילוי חדש): סלט עלים ירוקים, מנגו ופקאן ו-קציצות עדשים
חוצמזה, יש מרק קר נורא נורא פשוט שאמא שלי המציאה פעם, ומלווה אותנו כל קיץ, כל הקיץ:
מרק עגבניות קר
ליטר מיץ עגבניות
מיכל יוגורט (200 מ"ל, אחוזי שומן לפי הטעם)
כפית סוכר
כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
שלושה מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
מערבבים וזהו. שומרים במקרר עד להגשה. מאוד מרענן.
תוספות אופציונליות: שמיר קצוץ, קרוטונים.
לשולה מודן בספר "בישולה" יש מתכון ללזניה צמחונית שאני רוצה לנסות, עם חצילים, קישואים, פטריות, פלפלים, בצל ועגבניות.
השבוע הכנתי שתי מנות קלילות, טעימות ובריאות מהבלוג של יערה שרי (גילוי חדש): סלט עלים ירוקים, מנגו ופקאן ו-קציצות עדשים
חוצמזה, יש מרק קר נורא נורא פשוט שאמא שלי המציאה פעם, ומלווה אותנו כל קיץ, כל הקיץ:
מרק עגבניות קר
ליטר מיץ עגבניות
מיכל יוגורט (200 מ"ל, אחוזי שומן לפי הטעם)
כפית סוכר
כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
שלושה מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
מערבבים וזהו. שומרים במקרר עד להגשה. מאוד מרענן.
תוספות אופציונליות: שמיר קצוץ, קרוטונים.
-
- הודעות: 626
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
מה לבשל היום
סלט ירקות [עגבניה, מלפפון, גזר מגורר,בצל, פטרוזיליה קצוצה דק ועוד ירקות לפי הטעם] עם שעועית לבנה מבושלת, נותנים לשעועית להתקרר ומוסיפים לסלט עם רוטב שמן זית והרבה לימון, פלפל שחור גרוס גס ומלח
מ ע ד ן
בכלל בקיץ אפשר לבשל כל סוג של שעועית, בישול שמשאיר אותה שלמה, לתת לה להתקרר ולהוסיף שמן זית ולימון ולהגיש קר [חשוב שיהיה הרבה לימון ואפשר להוסיף פטרוזיליה או נענע או תרד קצוצים דק]
אוכל קל להכנה, מתאים לקיץ וטעים
מ ע ד ן
בכלל בקיץ אפשר לבשל כל סוג של שעועית, בישול שמשאיר אותה שלמה, לתת לה להתקרר ולהוסיף שמן זית ולימון ולהגיש קר [חשוב שיהיה הרבה לימון ואפשר להוסיף פטרוזיליה או נענע או תרד קצוצים דק]
אוכל קל להכנה, מתאים לקיץ וטעים
-
- הודעות: 195
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*
מה לבשל היום
עגבניות שרי אדומות וצהוהות, בזיליקום, מלח גס הרבה שמן זית. - יופי של סלט!
אתמול הכנתי פסטה עם חצילים: קוביות חצילים טיגנתי בשמן זית, כשהן זהובות להוסיף 2 כפות סויה, כך ורוטב צילי (לא מתוק) או כל חריף אחר, וחצי כף דבש (או מייפל). שום והרבה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים. לערבב עם פסטה או לאכול כסלט.
אתמול הכנתי פסטה עם חצילים: קוביות חצילים טיגנתי בשמן זית, כשהן זהובות להוסיף 2 כפות סויה, כך ורוטב צילי (לא מתוק) או כל חריף אחר, וחצי כף דבש (או מייפל). שום והרבה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים. לערבב עם פסטה או לאכול כסלט.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מה לבשל היום
חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר
או בסיר לחץ כחצי מהזמן
נדמה לי גם מעט שמן ומלח במי הבישול מעלים את הטמפרטורה ומאיצים את הבישול (חיסכון באנרגיה)
או בסיר לחץ כחצי מהזמן
נדמה לי גם מעט שמן ומלח במי הבישול מעלים את הטמפרטורה ומאיצים את הבישול (חיסכון באנרגיה)
מה לבשל היום
חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר
אולי הוא לא הושרה מספיק או שהיה ישן? בדרך כלל מספיק חצי מהזמן שצוין.
מלח לא כדאי להוסיף בזמן הבישול כי הוא יקשה את החומוס וימנע ממנו להתרכך.
אולי הוא לא הושרה מספיק או שהיה ישן? בדרך כלל מספיק חצי מהזמן שצוין.
מלח לא כדאי להוסיף בזמן הבישול כי הוא יקשה את החומוס וימנע ממנו להתרכך.
מה לבשל היום
אהה, מסתכלת על כל הגדילנים, החוביזות וכל הירוק הזה שמסביב, יודעת כבר שאפשר לאכול מכל זה, יודעת כבר כמה בריאות בתוך כל השפע הזה, ועדיין לא הוצאתי אל הפועל דבר...
הדף הזה קרא לי מן המעמקים, לשוב אליו ולקבל ממנו את כל השפע שבירוק ושבשיתוף הריחות, הצבעים, המרקמים, הטעמים, היצירתיות והידע שיש במטבחים שלנו...
מזמנת השראה ורעיונות @}
הדף הזה קרא לי מן המעמקים, לשוב אליו ולקבל ממנו את כל השפע שבירוק ושבשיתוף הריחות, הצבעים, המרקמים, הטעמים, היצירתיות והידע שיש במטבחים שלנו...
מזמנת השראה ורעיונות @}
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מה לבשל היום
חומוס בסיר לחץ - 40 דקות.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מה לבשל היום
אולי הוא לא הושרה מספיק או שהיה ישן? אולי אני פשוט אוהבת את החומוס שלי רך במיוחד . מבשלת לרוב שלוש שעות, אחרי השריה של 12 שעות.
מה לבשל היום
חומוס בסיר לחץ - 40 דקות
ביום שישי בצהרים הכנתי חומוס בהשראתך טרה. תודה.
רק שעשיתי כמות גדולה מדי..... היתרון בכמויות גדולות הן שיש מה להביא למפגשים...
מחר חשבתי להכין מאיזה גדילן עצום בחוץ רסק ירוק. ויש לי גם איזה ירק בגינה שמאוד דומה לסלק או לתרד, משהו שנראה טעים, וחשבתי להקפיץ אותם כתוספת לאורז כמו שירח לבן כתבה על התרד...
מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.
תודה.
ביום שישי בצהרים הכנתי חומוס בהשראתך טרה. תודה.
רק שעשיתי כמות גדולה מדי..... היתרון בכמויות גדולות הן שיש מה להביא למפגשים...
מחר חשבתי להכין מאיזה גדילן עצום בחוץ רסק ירוק. ויש לי גם איזה ירק בגינה שמאוד דומה לסלק או לתרד, משהו שנראה טעים, וחשבתי להקפיץ אותם כתוספת לאורז כמו שירח לבן כתבה על התרד...
מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.
תודה.
-
- הודעות: 572
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*
מה לבשל היום
חדשה בדף...
הרגע סיימנו לאכול צהרים. את הדף פתחתי לקרוא עוד לפני האוכל, ואנצל אותו לפרסם את התפריט:התחשק לי לאכול גריסים. קצצתי בצל וטגנתי טיפה, הוספתי סלק חתוך לקוביות קטנות, כוס גריסים ו-2 עלי מנגולד, פשוט כי נשארו לי מלפני שבוע וחבל לזרוק. שפכתי מים רותחים (כוס וחצי לדעתי), מיץ מחצי לימון, סוכר ומלח. התנוקת טרפה. בעיקר התלהבה מהשוקולד (כך הא קוקראת לקוביות סלק. נקוה שלא תתפכח במהרה).
הכנתי גם שעועית לבנה עם רוטב עגבניות והרבה אורגנו. יצא מעולה.
הרגע סיימנו לאכול צהרים. את הדף פתחתי לקרוא עוד לפני האוכל, ואנצל אותו לפרסם את התפריט:התחשק לי לאכול גריסים. קצצתי בצל וטגנתי טיפה, הוספתי סלק חתוך לקוביות קטנות, כוס גריסים ו-2 עלי מנגולד, פשוט כי נשארו לי מלפני שבוע וחבל לזרוק. שפכתי מים רותחים (כוס וחצי לדעתי), מיץ מחצי לימון, סוכר ומלח. התנוקת טרפה. בעיקר התלהבה מהשוקולד (כך הא קוקראת לקוביות סלק. נקוה שלא תתפכח במהרה).
הכנתי גם שעועית לבנה עם רוטב עגבניות והרבה אורגנו. יצא מעולה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מה לבשל היום
אורז
שעועית מאש עם בצל, שום, גמבה קצוצה ומעט רסק עגבניות. טיגון מהיר, הוספת השעועית (שהושרתה שעתיים), הוספת מים רותחים ומעבר לאש קטנה.
ברוקומיני לבישול קצרצר
תפוחי אדמה ובטטות (במים של הברוקומיני) - ישמשו למילוי עלי פילו אחר כך
שעועית מאש עם בצל, שום, גמבה קצוצה ומעט רסק עגבניות. טיגון מהיר, הוספת השעועית (שהושרתה שעתיים), הוספת מים רותחים ומעבר לאש קטנה.
ברוקומיני לבישול קצרצר
תפוחי אדמה ובטטות (במים של הברוקומיני) - ישמשו למילוי עלי פילו אחר כך
מה לבשל היום
היום הכנתי חומו גרגרים+ממרח ונשארתי רעבה.
זה לא מה שנפשי חשקה.
זה לא מה שנפשי חשקה.