דף 1 מתוך 1

הכול על פשתן

נשלח: 05 אוקטובר 2006, 01:50
על ידי אנונימי

עמוד בנושא פשתן

למה זה טוב, למה זה רע, איך לטחון, מה לגבי שמן פשתן... ועוד.

מתכונים רבים עם פשתן (מאפים נאים, הכנת חלבה) נמצאים ב-מדור מתכוני אוכל חי

ראו גם: שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים | שאלות ותשובות בנושא תזונה בהריון | שאלות ותשובות בנושא תזונת פעוטות | שאלות ותשובות בנושא תזונה

הכול על פשתן

נשלח: 05 אוקטובר 2006, 01:50
על ידי בשמת_א*
[...] אני חושדת בשמן פשתן ובזרעי פשתן, פשוט מכיוון שעד כמה שידוע לי זה לא היה מעולם צמח מאכל עד השנים האחרונות, ומבחינתי, זה אומר דרשני.
אופק, יש לך מידע אחר?

הכול על פשתן

נשלח: 10 אוקטובר 2006, 16:40
על ידי with_passion*
בשמת - אכן כל השמנים הם בעייתים (מזון מעובד ומזוקק - רחוק מממצבו הטבעי) במיוחד אלה מזרעים (שדורשים עיבוד מסובך יותר). יש המוכרים שמן פשתן בכבישה קרה (למרות שישנו ויכוח באמת כמה קר זה). לגבי זרעי פשתן - שנים אחרונות? הזרעים נצרכו על ידי האדם אלפי שנים - אני רק מוצא מידע שמגבה את זה. הפשתן, כמו ההמפ הוא צמח רב שימושי ביותר.. הוא גודל מהטרופי ועד קנדה. היה מעניין שדווקא במקסיקו וגואטמלה בכל השווקים הפתוחים היה אפשר להשיג בזול (למרות שאני חושב שהרוב היה מיובא מקנדה).

הכול על פשתן

נשלח: 10 אוקטובר 2006, 21:33
על ידי אנונימי
(זה בטח לא הדף המתאים, אבל לא יודעת מה כן)
הבד והשמן - פשתן, מאותו הצמח?
שיפון - השאלה כנ"ל.

הכול על פשתן

נשלח: 10 אוקטובר 2006, 23:26
על ידי with_passion*
מגדלים פשתן גם בשביל הזרעים וגם הסיבים. חלקים שונים של הצמח משמשים לייצור אריגים, צבע, נייר, תרופות, רשתות דגים וסבון. יש גם המגדלים אותו כצמח נוי, מכיוון שפשתן הוא אחד ממינים בודדים שיכולים להפיק פרחים כחולים באמת (רב הפרחים "הכחולים" הם למעשה רק גוון של סגול).
מידע נוסף ב-
http://en.wikipedia.org/wiki/Flax

הכול על פשתן

נשלח: 10 אוקטובר 2006, 23:36
על ידי with_passion*
כנעני ובשמת ומא - תזכירו לי שוב את מקור הויכוח של בן אורי?

הכול על פשתן

נשלח: 11 אוקטובר 2006, 12:24
על ידי פלוני_אלמונית*
בשמת ממחשב אחר:
בבן אורי לא רוצה לדון.
לגבי הפשתן: ברור שהוא גודל מימי קדם - השאלה שלי היתה אם למטרות מזון?
שמן פשתן למאכל, או זרעי פשתן טחונים למאכל, גם אלה שימושים עתיקים? או רעיון חדש?

הכול על פשתן

נשלח: 11 אוקטובר 2006, 12:37
על ידי with_passion*
מהאתר של וסטון פרייס:

A recent text on flaxseed, edited by researchers at the University of Toronto, contains discussions of historical uses as a food, both directly and indirectly. In the introduction, we learn that the edible flaxseed was the one predominantly grown in India, that flaxseed is consumed in the diet as oil in China, that it is consumed in Ethiopia in a stew (wat), as a porridge (gufmo), and as a drink (chilka), and has been part of the traditional foods in Egypt since the time of the Pharaohs.

מקור: http://www.westonaprice.org/knowyourfats/flaxseed.html

ועוד מאתר WHFOODS:

Flaxseeds have a long and extensive history. Originating in Mesopotamia, the flax plant has been known since the Stone Ages. One of the first records of the culinary use of flaxseeds is from times of ancient Greece. In both that civilization and in ancient Rome, the health benefits of flaxseeds were widely praised

מקור: http://www.whfoods.com/genpage.php?tnam ... ce&dbid=81

שני הכתבות המלאות מפרטות דברים מענינים אחרים.

הכול על פשתן

נשלח: 05 נובמבר 2006, 14:16
על ידי יתרון_האור*
הרמב"ם, לפני כ-800 מתייחס לפשתן כאל צמח מרפא המועיל למספר רב של בעיות, למשל:
ריבוי ליחה, עצירות, ריאות, ועוד אני יכולה לברר יותר לעומק אם מישהו מעוניין, יש לי כמה ספרי רפואה שלו בבית.
אני אישית השתמשתי בפשתן (תה מגרעינים) כדי לכייח המון ליחה שהייתה לי וזה ממש עזר. לגבי שמן - לא יודעת אם אז נהגו להפיק שמן מהפשתן אבל כאמור לא קשה לברר.
נכון, שהשמן מעט משלשל ולא מומלץ למי שיש לו בעיות ספיגה חמורות, אבל אני באמת לא עד כדי כך מתמצאת.
הרמב"ם, אגב, ממליץ לכל אדם ש"יהיו מעיו מעט רפויים" כלומר, זה עדיף ממעיים מעט עצורים.

הפשתן מוזכר בתורה ("דרשה צמר ופשתים"), כך שבודאי אפשר למצוא התייחסות מפורטת לצמח בין דפי הגמרא. גם את זה אפשר לברר די בקלות, זה מופיע מן הסתם באנציקלופדיה התלמודית.

הכול על פשתן

נשלח: 18 אפריל 2007, 23:26
על ידי נעמה...*
לא מצליחה למצוא מטחנה שטוחנת את זרעי הפישתן.

אשמח להמלצות

הכול על פשתן

נשלח: 18 אפריל 2007, 23:50
על ידי מיכלול_ה*
תבקשי בחנות שאת נכנסת מטחנה לפולי קפה. היא אמורה לטחון גם פשתן ובכללל את כל שאר הזרעים והאגוזים.

הכול על פשתן

נשלח: 19 אפריל 2007, 00:07
על ידי with_passion*
שלום נעמה...

אני טוחן פשתן עם מטחנה ידנית שנראית כך..

Corn]+ Grinder[/po].jpg
אם יש לך חברים\קרובים שמגיעים ממדינות עולם שני ושלישי (מזרח אירופה, מרכז ודרום אמריקה, אסיה..) או מצפון אמריקה (שם אפשר להזמין online) אני ממליץ מאד לבקש מהם להביא אחת כזו (או יותר לחברים..) זה יעלה בין 10$ ל-60$ תלוי מאיפה הם מגיעים..

בימים אלו אני מנסה להשיג אבני טחינה - משהו כזה:

98588541]+ 4dd5fb19bf[/po].jpg
מישהו יודע איפה אפשר להשיג? ראיתי את זה בארץ פעמיים אבל אין מקור קבוע.

ואם רוצים להתחשמל - הבלנדר עובד יופי (קצת מחמם) - ניסית בבלנדר? אם אין לך אז אני ממליץ לקנות בלנדר חזק - זה רב שימושי שלא כמו מטחנת קפה שטובה רק לטחינת זרעים. אבל אם את מתעקשת על מטחנת קפה - שזה זול ויותר קומפקטי מבלנדר (טוב לטיולים).
תוודאי שכל החלקים הם מנירוסטה - כדי שלא יחליד לך עם הזמן.

הכול על פשתן

נשלח: 19 אפריל 2007, 08:55
על ידי מונו_נוקי*
אני קניתי מטחנת תבלינים בכ30 שקלים באיקאה.

הכול על פשתן

נשלח: 18 מאי 2007, 18:13
על ידי מתחילה*
אני סקרנית לגבי ה"בישול" עם פשתן ותוהה אם יש לך תשובה. הפשתן הרי רגיש לחמצון באור. אז ייבוש
לאפת שמש או קרקרים עם פשתן צריך להעשות בתנאים מיוחדים כדי לשמור על הפשתן? ומה לגבי האחסנה שאחרי?
תודה רבה על כל הידע שאתה חולק עימנו!!!

הכול על פשתן

נשלח: 27 מאי 2007, 16:23
על ידי with_passion*
מתחילה-
הפשתן מחזיק מעמד די טוב - אני שומר אותו במקום קריר ויבש או במקרר אם יש מקום. לאחר טחינה הכנת פת\לאפת\קציצת שמש.. אני שומר את אלו בקרור (או במרתף אם היה לי). יש הבדל מאד ברור בריח ובטעם של פשתן שהתקלקל. זה ריח חמצמץ והטעם קצת שורף בגרון. מנסיוני הפשתן עמיד הרבה יותר מזרעים ואגוזים אחרים - אני חושב שזה בגלל שהוא הרבה פחות שומני. שומשום למשל לאחר טחינה מתקלקל מאד מהר - אני מכין חלבה ואוכל אותה תוך יום יומיים. הרבה אגוזים שאת קונה בחנות - כמו אגוזי לוז ומלך וברזיל מקולקלים כבר בחנות... לא ידעתי למה אני לא אוהב אגוזי לוז עד שטעמתי כאלה שליקטתי בעצמי .. איזה גן עדן.. את רוב האגוזים בשוק אופים בטמפרטורות גבוהות מה לעשות. בכל מקרה במקום קריר הפת שמש מחזיקה מעמד יופי חודשים בלי להתקלקל. אח שלי סבור שעדיך להכין פת שמש מפשתן מושרה ולא טחון - מנסיון קצר לא נראה לי שזה עושה הבדל גדול.

הכול על פשתן

נשלח: 06 יוני 2007, 12:11
על ידי ג'ינ_ג'ית*
אהלן, חשבתי שאולי אתה תדע להמליץ לי איזה שמן פשתן ניתן לקנות באכות הטובה ביותר, אין לי מכונות לטחינה וכאלה ולכן שמן זה זו ברירת מחדל, אלא אם יש הצעות אחרות לאכילת זרעי הפשתן בלי מטחנות וכאלה?

הכול על פשתן

נשלח: 08 יוני 2007, 14:07
על ידי with_passion*
ג'ינ ג'ית שלום - אם שמן - אז שמן אורגני (חשוב להדגיש את האורגניות ככל שהמזון מרוכז יותר) בכבישה קרה בבקבוק שחור שנשמר בקירור בחנות ובבית. ראיתי כמה כאלה בחנויות הטבע (לקנות ישר מהיבואן אם אפשר)
חוזר וממליץ להשקיע בבלנדר (ראי בלנדרים ומעבדי מזון) או אבן ריחיים כמה מאות שקלים ולאכול את המזון המלא - אם המחיר של שמן פשתן לעומת זרעי פשתן זה יחזיר את עצמו תוך זמן קצר!

הכול על פשתן

נשלח: 15 ספטמבר 2007, 14:38
על ידי ה_עוגיה*
פשתן נותן פרחים כחולים? וואלה?
מישהו ניסה לגדל פשתן בארץ?
בא לי לזרוע קצת בערוגת הכניסה בשביל הצבע... מה העונה שלו?

הכול על פשתן

נשלח: 15 ספטמבר 2007, 14:41
על ידי ה_עוגיה*
large]+ images[/po]/flax flowers1.jpg

נראה כמו פרח של פיות :-)

הכול על פשתן

נשלח: 15 ספטמבר 2007, 20:05
על ידי אמא_אדמה*
אני כל סתיו מפזרת בגינה.. עדיין לא הגעתי לכך שינבט לי שדה כזה מהמם אבל יש פזורים פה ושם..

הכול על פשתן

נשלח: 16 ספטמבר 2007, 00:46
על ידי מאירה*
פשתן משקית רגילה לאכילה בחנות טבע, זרעתי על פני השטח וגדל שדה של פרחים יפהייפיים
לא רגיש לגיר
לא רגיש למיעוט השקייה,
השנה אני לא זורעת כי שמיטה והאדמה רוצה לנוח

הכול על פשתן

נשלח: 16 דצמבר 2007, 23:44
על ידי חני_תה*
שאלה - כמה מן הטוב שבפשתן אני מאבדת לאחר טחינה וייבוש במייבש מזון? הייבוש לוקח זמן רב ובו הפשתן נחשף לחום (חמימות) וחמצן.

הכול על פשתן

נשלח: 20 פברואר 2008, 10:44
על ידי ה_עוגיה*
האם יש בעיה לתת פשתן לתינוקת מתחת לגיל שנה?
אני מערבת פשתן טחון ברסק הירוק והקטנה שותה ממנו.

הכול על פשתן

נשלח: 20 פברואר 2008, 11:28
על ידי טליה_טקאוקה*
ממממ...במחשבה ראשונה היה נראה לי שעדיף לא...
אבל במחשבה שניה...אם היא שותה ונהנת ונראה לך שזה בסדר אז אולי זה בסדר....

הכול על פשתן

נשלח: 20 פברואר 2008, 12:04
על ידי גברת_פלפלת*
כמה מן הטוב שבפשתן אני מאבדת לאחר טחינה וייבוש במייבש מזון? הייבוש לוקח זמן רב ובו הפשתן נחשף לחום (חמימות) וחמצן.
לא רק שהוא מאבד את הטוב, הוא נעשה מזיק. אני לועסת טוב טוב במקום לטחון. ברור שלא הכל נלעס במאה אחוז, אבל כך אני לפחות מכניסה בוודאות גם קצת ממה שטוב.

אני מערבת פשתן טחון ברסק הירוק והקטנה שותה ממנו.
קראי מה כתבתי על פשתן טחון.
פשתן לא טחון את לא יכולה לתת לה בגילה כי היא לא יכולה ללעוס אותו. לכן- נראה לי שעדיף שתחכי קצת.

הכול על פשתן

נשלח: 20 פברואר 2008, 12:38
על ידי פלוני_אלמונית*
ענבל
לא הבנתי מה הבעיה בדיוק בפשתן טחון ברסק הירוק?
(כמובן אם הוא טחון טרי טרי, או אפילו טחון רק ברסק עצמו בבלנדר)

הכול על פשתן

נשלח: 20 פברואר 2008, 12:48
על ידי פלוני_אלמונית*
אורי יורמן ממחשב אחר.

הכול על פשתן

נשלח: 20 פברואר 2008, 13:17
על ידי גברת_פלפלת*
טוב, גם אם הוא טחון טרי טרי , הטחינה בבלנדר מחמצנת את השמן שבפשתן בגלל החום והמגע עם המתכת. כמעט בשום מזון אחר זה לא בעייתי כמו בפשתן, כי השמן שלו מתחמצן נורא נורא מהר (אפילו אם בתיאוריה טחנתי בלי שנוצר חום, יש את החשיפה לאויר).
זה לא משהו שהייתי רוצה לטחון, אחרי שקיבלתי פעם הסבר מאוד מפורט בעניין ממרצה שלי שהיא דוקטור לביוכימיה, אז אני מבססת את דבריי על מקור אמין.
מה רע בלטחון אותו עם מכונת הטחינה שקיבלנו - השיניים?

הכול על פשתן

נשלח: 21 פברואר 2008, 22:14
על ידי אורי_יורמן*
ענבל,
זה קצת קשה לחלק מהאנשים כי זה נכנס בין השיניים
הרבה מביני דבר אומרים שזה בסדר במטחנת תבלינים אם אוכלים מייד (ושהעניין עם לשמור בהקפאה זה סתם משהו מונפץ כדי שיהיה אפשר למכור את זה קפוא בחנויות).

בגלל החום והמגע עם המתכת
ומה עם שייקים בבלנדר? עובדה שאנשים שאוכלים רסק ירוק מדווחים על הרגשה טובה ועיכול משופר. יש חימצון, זה נכון - אבל יש גם יתרונות.

הכול על פשתן

נשלח: 22 פברואר 2008, 07:25
על ידי טלי_מא*
בן אורי טוען שזרעי פשתן מגרים בצורה מסוימת ולא טובה את מערכת העיכול.

קישור לטענה דומה

הכול על פשתן

נשלח: 22 פברואר 2008, 13:19
על ידי אורי_יורמן*
טלי מא
בעיקרון אני תומך נלהב של בן אורי
מצד שני קראתי הרבה מומחי בריאות שדוקא בעד פשתן
אז הפתרון שלי - ללכת לפי ההרגשה, ולא להגזים בכמויות. (שומשום למשל אני פחות פוחד מהכמויות)

הכול על פשתן

נשלח: 22 פברואר 2008, 13:32
על ידי טלי_מא*
ללכת לפי ההרגשה, ולא להגזים בכמויות
D-:
על זה אני תמיד חותמת בשתי ידים.

הכול על פשתן

נשלח: 22 פברואר 2008, 14:11
על ידי גברת_פלפלת*
ומה עם שייקים בבלנדר? עובדה שאנשים שאוכלים רסק ירוק מדווחים על הרגשה טובה ועיכול משופר. יש חימצון, זה נכון - אבל יש גם יתרונות.
אתה צודק, יש גם חמצון וגם יתרונות. העניין הוא שברסק ירוק, החמצון פשוט הורס חלק מהרכיבים, (וחלק לא נהרסים), ולא הופך אותם למשהו מסוכן. בפשתן החמצון של האומגה 3 הופך את חומצת השומן הזו לבעייתית, שלא לומר מסוכנת. לכן, בצד היתרונות יש חסרונות שאני אישית הייתי מעדיפה להימנע מהם. ואם כבר מדברים, אני אישית חושבת שעדיף לצרוך כל דבר כמות שהוא, ז"א אני אוהבת לאכול עלים ירוקים לא טחונים (כך אמנם אפשר לאכול פחות, מן הסתם) וירקות שלמים וחיים ולא סלט.. כך אני נהנית יותר מהאוכל. אבל כל אחד והעדפותיו... לא מתווכחת עם היתרונות הברורים של הרסק הירוק.
(אגב, אורי, הכוכבית באמת ממש טעימה! תודה!)

הכול על פשתן

נשלח: 22 פברואר 2008, 17:20
על ידי אורי_יורמן*
בחיים לא שמעתי על כך שהיא מסוכנת
תוכלי לפרט על כך?

הכול על פשתן

נשלח: 22 פברואר 2008, 18:30
על ידי גברת_פלפלת*
בזרעי פשתן יש בין היתר חומצה אלפה לינולאית שכשהיא מתחמצנת (וזה קורה מהר- חום, אויר, אור..) היא הופכת מוטגנית (ז"א עלולים להיווצר חמרים מסרטנים).

הכול על פשתן

נשלח: 23 פברואר 2008, 20:02
על ידי תות_שדה*
מה עם להנביט זרעי פשתן? אפשר? זה טעים?

הכול על פשתן

נשלח: 24 פברואר 2008, 15:52
על ידי אום_אל_קיצקיצ*
העניין הוא שברסק ירוק, החמצון פשוט הורס חלק מהרכיבים
אבל ההגיון שלי אומר שאם הטחינה היא עם כל הנוזלים של הרסק אז
א. אין חשיפה לאויר ואז אין חמצון
ב. הנוזלים ממזערים את עניין ההתחממות.
לא ככה?

הכול על פשתן

נשלח: 24 פברואר 2008, 20:10
על ידי גברת_פלפלת*
_אבל ההגיון שלי אומר שאם הטחינה היא עם כל הנוזלים של הרסק אז
א. אין חשיפה לאויר ואז אין חמצון_
הבעיה היא עם חלקי המתכת של הסכין בבלנדר.

הנוזלים ממזערים את עניין ההתחממות.
אני לא יודעת כמה את טוחנת ולאיזה טמפ' זה מגיע. בקיץ אני שותה בבוקר שייקים של פירות במקום תה, וכדי שזה יגיע לטמפ' החדר אני צריכה לשים איזה שתי קוביות קרח. בכל אופן, העניין המרכזי הוא המתכת, וגם- תוך כמה זמן את שותה את זה. רצוי ממש מיד. (אפילו בסלט, ודאי וודאי שברסק)

הכול על פשתן

נשלח: 24 פברואר 2008, 20:10
על ידי גברת_פלפלת*
וגם- תוך כמה זמן את שותה את זה. רצוי ממש מיד. (אפילו בסלט, ודאי וודאי שברסק)
זה כמובן לא קשור למתכת אלא למגע עם האויר

הכול על פשתן

נשלח: 14 מרץ 2008, 08:54
על ידי ה_עוגיה*
מה עם הג'ל של הפשתן?
האם הוא מכיל חמרים מועילים (לי)? ז"א שאם אני משרה למטרות שונות כדאי לשמור את הנוזלים?
האם הוא מונע נביטה ולכן כדי להנביט עלי לעמול (קשה) כדי להרחיק אותו?

הכול על פשתן

נשלח: 14 מרץ 2008, 09:53
על ידי טלי_מא*
הוא מכיל forum]מוצילגים id[/po]=1484&depart id=24283&message id=155777 (גם דייסת קווקאר, מלוחייה, במיה).

גגלי, יש די הרבה מידע. אני לא זוכרת הרבה יותר והאיש לא בבית :-P

הכול על פשתן

נשלח: 13 מאי 2008, 09:24
על ידי טל*
אני "מחייה" את הדף הזה מיכוון שיש לי מספר שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות:
  1. כמה זמן פשתן לא טחון יכול להשמר במקפיא?
  2. לכמה זמן זרעי פשתן שנטחנו הם 'טובים'?
  3. ולא הבנתי מכל מה שכתוב כאן זרעי פשתן זה בריא או לא??? ובכלל האם זה יכול להזיק לאישה בהריון???
תודה

הכול על פשתן

נשלח: 13 מאי 2008, 10:15
על ידי שמש_בחורף*
_כמה זמן פשתן לא טחון יכול להשמר במקפיא?
לכמה זמן זרעי פשתן שנטחנו הם 'טובים'?
ולא הבנתי מכל מה שכתוב כאן זרעי פשתן זה בריא או לא??? ובכלל האם זה יכול להזיק לאישה בהריון???_

זרעי פשתן לא טחונים לא צריך לשמור במקפיא! גם לא צריך במקרר, נראה לי. מספיק סתם במקום לא חם מדי.
זרעים טחונים כדאי לאכול כמה שיותר מהר. הם מתחמצנים בקצב.
ולא הבנת אם פשתן זה בריא או לא - כי אין הסכמה בין כל הכותבים בדף... יש כאן דעות שונות.

הכול על פשתן

נשלח: 13 מאי 2008, 13:29
על ידי טל*
תודה תרמיל....

הכול על פשתן

נשלח: 13 מאי 2008, 19:11
על ידי עלמו_נית*
לגבי זרעים טחונים בפריזר: כמה זה "מתחמצנים בקצב"? ימים? שעות?

הכול על פשתן

נשלח: 29 יוני 2008, 00:13
על ידי לוונדר_סגול*
מה ההבדלים בין פשתן חום רגיל לפשתן זהוב?
הזהוב מקולף והחום מלא? או שאלה זנים שונים?
{@

הכול על פשתן

נשלח: 29 יוני 2008, 03:00
על ידי Honeysuckle_Rose*
עד כמה שאני יודעת הם פשוט זנים שונים, לא מקלפים פשתן.

הכול על פשתן

נשלח: 30 יוני 2008, 21:16
על ידי סירופ_מייפל*
מטחנת תבלינים- לגבי הפשתן, קניתי לפני כמה זמן מתחנת קפה חשמלית, של חברת ORBIT, עלתה איזה 100 ש"ח לפחות.
תמיד הרעישה בטירוף! הטעם היה לא משהו, שרוף תכתי כזה! וגם ריח לא מי יודע מה! וזה לא שהתעללתי בה, ממש לא.
מה גם שהיא פשוט מתה אחרי כ10 שימושים. פשוט הסכינים זזו להם חבל"ז. (עכשיו אני חושבת שאולי יש לי עדיין אחריות).
בקיצור ממש לא מומלץ.

הכול על פשתן

נשלח: 24 אוגוסט 2008, 18:52
על ידי סירופ_מייפל*
מה שכן, בלנדר עושה ת'עבודה נ ה ד ר. רק הלהב צריכה להיות יבשה. (בלנדר יד 2 ב45 ש"ח...)

הכול על פשתן

נשלח: 06 דצמבר 2008, 12:44
על ידי עודד_המחפש*
לגבי החמצון - האם החמצון קורה גם בפשתן לא טחון? האם זה גם מזיק?

אשתי אוהבת לשים גרעיני פשתן לא טחונים בלחם שאנחנו אופים. מעבר לזה שלדעתי רוב הפשתן הזה הולך לאיבוד כי הוא נכנס לגוף שלם ויוצא שלם, אני מבין שיכולה להיות עם זה גם בעיה אם זה מתחמצן באפיה? האם זה נכון גם לגבי הפשתן השלם?
תודה.

הכול על פשתן

נשלח: 23 דצמבר 2008, 16:19
על ידי גברת_פלפלת*
לא מומלץ לאפות או לחמם בשום צורה זרעי פשתן, גם שלמים.

הכול על פשתן

נשלח: 09 יוני 2010, 23:12
על ידי שאלה*
אני נוהגת להכניס זרעי פשתן למקשאות שאני מכינה בבלנדר
(למשל פירות ויוגורט),
איך יודעים כמות?
כמה זה טוב?
אני בדרך כלל שמה חופן קטנטן כי חוששת מההשפעה של זה על העיכול אבל אין לי מושג כמה מומלץ. איך יודעים ואיך מודדים?

הכול על פשתן

נשלח: 22 ספטמבר 2011, 21:31
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם זרעי פישתן טחונים מפריעים לבלוטת המגן שעובדת לאט ?

הכול על פשתן

נשלח: 04 אוקטובר 2011, 15:04
על ידי תזונאי_צעיר*
שלום לכם,
ישנה עבודה שבדקה את חמצון הפשתן ביחס לזרעים אחרים.
בעבודה זו, לקחו את השמנים (אחד מהם היה פשתן), הרתיחו אותם ל110 מעלות צלזיוס והעבירו דרכם 20 ליטר של אוויר בשעה (כדי לספק חמצן לתגובה).
לפני שאגיע לתוצאות, אציין שלא מדובר בתנאי טמפרטורת החדר כפי שאתם יודעים, וגם לא ברמת המגע עם האוויר הרגילה במטבח.

כמעט שעתיים לקחו עד שרוב חומצות השומן התחמצנו בשמן הפשתן.
זה אומר ש:
כשמדובר בפשתן טחון החמצון יהיה איטי עוד יותר, כי ככל שיש הפרדה בין טיפות השמן יש פחות חמצון, כמובן שבטמפרטורה
נמוכה יותר החמצון יהיה איטי הרבה יותר ובמקום שזרימת האוויר\חמצן איטית יותר - החמצון יהיה איטי יותר.
לכן, לא צריך לפחד כ"כ מחימצון. גרעינים שלמים יוצאים מהגוף כפי שנכנסו, וככל שהגרעין מרוסק יותר - יותר ממרכיביו ייספגו.
בקשר לייבוש למשך שעות רבות בכ40-45 מעלות אני לא בטוח, אנסה לבדוק.

הרפרנס למעוניינים: Bioresource Technology 99 (2008) 6354–6359

מבחינת צריכה מומלצת של פשתן:
הצריכה המומלצת היא של כ0.6-1.2 גרם אומגה 3 ביום (בכלל, לא רק מפשתן).
בתרגום חופשי לפשתן זה בערך 2.5-5 גרם, שזה סביב הכפית, לא יותר.
אם אוכלים ממקורות אחרים (אגוזי מלך, אצות, דגים) צריך להפחית את צריכת הפשתן בהתאם.

הכול על פשתן

נשלח: 25 אוקטובר 2011, 08:01
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום אני קונה פשתן טחון שמגיע סגור בוואקום אתם חושבים שזה בעייתי יש לי תוקף ל 3 חודש

הכול על פשתן

נשלח: 21 מרץ 2012, 20:22
על ידי מורי*
תודה רבה תזונאי צעיר. עזרת לי מאוד. זה בדיוק מה שחשבתי והרגשתי. אי אפשר עם כל הפחד הזה .כאחת ששנים סבלה מבעיות של עצירות (בגלל קושי ללכת לשירותים במקום העבודה) זרעי פשתן טחונים עושים לי את העבודה

הכול על פשתן

נשלח: 04 אוגוסט 2012, 16:52
על ידי פלוני_אלמונית*
תשמעו לא הבנתי עכלום.

כל אחד פה אומר משהו אחר.

האם זה בריא או לא בריא לחמם זרעי פשתן שלמים בתנור? (50 מעולת ואפילו 150 מעלות)

האם זה בריא או לא בריא לחמם זרעי פשתן טחונים בתנור (באותם טמפ)

הכול על פשתן

נשלח: 01 דצמבר 2012, 23:31
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש לי עצירות ואני מבולבלת בריא או לא בריא?

הכול על פשתן

נשלח: 01 דצמבר 2012, 23:32
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני אוכלת פשתן טחון עם חלב טוב או לא כבר הפחדתם אותי.

הכול על פשתן

נשלח: 05 יוני 2013, 16:40
על ידי פלוני_אלמונית*
מישהו יודע כמה זמן מחזיקים זרעי פשתן לא טחונים? תודה מראש

הכול על פשתן

נשלח: 13 מאי 2014, 11:42
על ידי עידית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום וברכה,
האם חימום קמח, שעשוי מזרעי פשתן טחונים, גורם לחמצון של זרעי הפשתן ואינו מומלץ לאכילה?
תודה רבה!!

הכול על פשתן

נשלח: 15 יולי 2014, 15:30
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם טובים זרעי פישתן לגלי חום

הכול על פשתן

נשלח: 12 נובמבר 2014, 22:36
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי חברים איך הכי טוב לקחת את השמן פישתן? על הבוקר?

הכול על פשתן

נשלח: 02 ינואר 2015, 13:00
על ידי יעקב*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכל אוהבי פשתן.אני רוצה לדווח לכם על קו חדש של מוצרים מי זרעי פשתן לבן,שהחל להימכר בישראל.הקו כלל דייסת פשתן ב 7 טעמים,דייסת פשתן עם נבט חיתה,גילי פשתן ב 8 טעמים,שמן פשתן,קמח פשתן,סובין וזרעי פשתן.כל המוצרים אינם דרושים תהליך הבישול.לקבלת מידע נוסף,נא להתקשר למספר 052-2611179

הכול על פשתן

נשלח: 08 מרץ 2015, 21:36
על ידי קדרלעומר*
מחפש מידע על הנבטת זרעי פשתן

הכול על פשתן

נשלח: 02 אפריל 2015, 11:06
על ידי לידיהפלוני_אלמונית*
כמה זמן אפשר להחזיק בקבוק שמן פישתן

הכול על פשתן

נשלח: 27 יולי 2015, 11:02
על ידי יועצת*
קראתי באיזה מקום שאכילת זרעי פשתן גורמת לאבנים בגוף לא זוכרת אם בכליות או במרה או... ומי שיודע יותר הסבר בענין זה בלבד בתודה ראש

הכול על פשתן

נשלח: 10 נובמבר 2015, 19:26
על ידי צבי_פשטן*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני אוכל כל יום כפית, טוחן בשיניים, מחרבן בכיף בלי לחץ!