פחד מאיבוד שליטה

לאה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 18:16

פחד מאיבוד שליטה

שליחה על ידי לאה* »

אשמח לקבל התייחסותכם : האם יש הבדל בין"צורך בשליטה" ו"פחד מאיבוד שליטה" איך אנו מתייחסים לזה: באיבחון? בטיפול? כי יש לי מטופלת שמדברת הרבה על תחושת חוסר אונים כאשר היא מאבדת שליטה.(בעיקר בעבודה- היא מורה למדעים בכיתות הגבוהות .. ואתם יודעים איך התלמידים שמים על המורים...) אבל לא נראה לא בכף היד ולא בצורת ההתנהגות זרת ארוכה המעידה על צורך בשליטה.
נראה לי שאני מבלבלת בין הדברים.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

פחד מאיבוד שליטה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

היי לאה האם יש לה נטייה אובססיבית באמבעות או לופ סגור בסוף קו הראש? שני הנושאים הנ"ל יכולים להוביל לפחד מאובדן השליטה ולצורך בשליטה. כמו כן במיקרה וגבעת ההפרדה עמוקה ונפוחה זה יכול להוביל לתחושות הללו.
שילוב בין הנושאים הנ"ל בוודאי שיכול להוביל לכך.
במידה והיא סובלת מרגישויות יתר, זו יכולה להיות סיבה לתחושות של פחד מאובדן השליטה, ו/או הצורך בשליטה?

לרוב, הצורך בשליטה יכול להוביל לפחד מאובדן השליטה. כל שאר התכונות הנ"ל יכולות לגרום לכך גם.
מימי*
הצטרפות: 05 ינואר 2003, 14:55

פחד מאיבוד שליטה

שליחה על ידי מימי* »

לופ סגור בסוף קו הראש
למשה.
האם הכוונה ל-"לא שוכח לא סולח"????
אם כן, מה הקשר של פרמטר זה לפחד לאיבוד שליטה??
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

פחד מאיבוד שליטה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

הלופ הסגור גורם לחזרה כמעת אובססיבית על נושאים היכולים להעלות מאוד את המתח, את הכעס, את הפחד ועוד (זוהי המהות הקשה של "לא שוכח לא סולח"). מסיבה זו הוא יכול להיות שייך למשפחת הגורמים לפחד לאבד שליטה. מי שהכעס שלו אגור וממשיך להיאגר כל הזמן עקב הקושי לשכוח, יכול בקלות רבה להרגיש שאם יאבד שליטה הוא יכול להפוך למסוכן מאוד.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”