דף 1 מתוך 2
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 מרץ 2002, 07:38
על ידי אנונימי
ראה גם: |
| כאבים ודלקות באוזניים ||
התקף אסטמה |
| אמצעים לכיוח ||
נשימה שעול ריאות
הציצו גם ב
מדור מתכונים וגם במאמר של הנטורופתית
ענבל נתן בר על
ליחה ולחות
ברפואה הסינית,
המזונות הבאים ידועים במגבירי ליחה:
- חלב ומוצריו
- בוטנים (כולל במבה)
- בננות
- תפוזים
- מלונים
- מאכלים מתוקים, ממתקים (סוכר לבן, קולה, ממתיקים מלאכותיים, שוקולד)
(מה עוד?)
מומלץ להמנע מהם בזמן:
- נזלת
- דלקות אוזניים
- שיעול לא יבש
- בשפעת
- דלקת ריאות, וכשיש בעיות נשימה בכלל.
(מה עוד?)
(תרמו:
אביב חדש,
פלונית אלמונית, נמוש)
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 מרץ 2002, 07:38
על ידי ענת_גביש*
האם הדרים בכלל או רק תפוזים?
האם פירות יבשים נכנסים לקטגוריית "מאכלים מתוקים"?
האין מוצרי החלב המתוק שאמור לחזק את הגוף (אקטימל ודומיו) הטעייה מטופשת למצוננים? (חלב וסוכר יחד...)
נדמה לי שכאבי פרקים בר. הסינית קשורים גם כן לעודף ליחה,ואולי גם אז עדיף להימנע מהמזונות המוזכרים כאן.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 מרץ 2002, 14:16
על ידי גילה*
ואיך מתיישבת הסתירה בין הטענה שאפשר לסמוך על ילדים שיבחרו לעצמם נכון מה לאכול אם מגישים די מגוון, ובין ילדי המנוזלים ומלאי הליחה בגרון, שכל הזמן מבקשים בננה?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 מרץ 2002, 15:34
על ידי עין_הסערה*
האם דבש בקטגורית מגבירי ליחה?
האם יש מזונות שמפחיתים ליחה? האם אפשר לאזן אכילת מזונות מגבירי ליחה עם מפחיתי ליחה?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 מרץ 2002, 21:58
על ידי ענת_גביש*
המטפל ברפואה סינית שלנו ממליץ לאכול הרבה בטטות וקוואקר כשסובלים מהרבה ליחה והפרשות מהאזניים.כממתיק לדייסת קוואקר הוא לא המליץ על דבש,אלא על לתת או סירופ מייפל אמיתי.(יש בסופרמרקטים רגילים).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 20 מרץ 2002, 21:32
על ידי פלוני_ואלמוני*
משהו לא ברור לי -
תפוזים לא אמורים לעזור בזמן מחלה? (ויטמין C וככה).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 מרץ 2002, 09:55
על ידי אביב_חדש*
יש מוצרים עם יותר ויטמין C מאשר תפוזים. צריך לצרוך המון תפוזים כדי לקבל את הכמות המומלצת למחלה (3 גרם ליום בזמן מחלה).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 מרץ 2002, 16:21
על ידי נטע_ש*
כל הכבוד על פתיחת הדף IYI
אני הבנתי ממטפלת ברפואה סינית שליחה היא בין השאר תוצאה של חוסר איזון בין החמים והקרים בגוף, ולמעשה עודף של הקרים כל פני החמים.
על מנת לאזן את זה, אפשר להימנע מירקות ופירות טריים, לדוגמא להקפיץ ירקות, לבשל או לאפות פירות, או לאכול מעט בחורף, קצת יותר בקיץ. זה סותר בעיני במידה רבה תזונה בריאה, אבל זה בהחלט תורם להפחתה בליחה.
בענין פירות יבשים היא אמרה שזה בסדר (עדיף מפירות טריים וכן ממתוקים אחרים), אבל לא יותר מידי.
בענין המתוקים - הכוונה היא לסוכר לבן, קולה, ממתיקים מלאכותיים, שוקולד - בקיצור כל מה שהכי טעים והכי לא בריא...
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 24 מרץ 2002, 22:42
על ידי פלוניתית*
הדוקרת הסינית שלנו אמרה:
פירות הדר כתומים ובעיקר תפוזים - מעוררי ליחה. צהובים - פחות. הכי כדאי לאכול אשכוליות אדומות.
וגם מלון (בנוסף לבננות) הוא לא מציאה גדולה בעניני ליחה. מנגו, לעומת זאת, מאד ידידותי לסביבה!
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 24 מרץ 2002, 22:44
על ידי פלוניתית*
וחוץ מזה עודף ליחה היא אבחנה מאד בסיסית ונוגעת כמעט לכל תחום, והרוב המוחץ שלנו (בני עדת העולם המערבי) נגוע בה עד העצם.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 27 מרץ 2002, 16:53
על ידי בשמת_א*
נטע, השתעשעתי מהערתך על "כל מה שהכי טעים".
אני מוכרחה לומר פה, שאחרי 4 שנים של תזונה "סינית": בלי מוצרי חלב, בלי כל מעוררי הליחה, בלי כל מה שמכיל קפאין, בלי רוב הסולניים - עגבניות, פלפלים, חצילים, עם ארוחת בוקר של תפוח/אגס ושקדים (בניגוד ללחם וכדומה, שהייתי רגילה), עם מזון אורגני (ירקות, פירות, אורז מלא, קטניות, ביצים, עוף ועוד) ועוד נוסף על כך הימנעות מקסימלית (עד כמה שאני יכולה, וזה נעשה קל יותר כל הזמן) מבצקים למיניהם (בעיקר לחם לסוגיו ועוגות), לא בגלל התזונה ה"סינית" אלא בגלל שגיליתי שרוב הבצקים גורמים לי להיפוגליקמיה ואני הופכת לסמרטוט עלוב וחסר אנרגיה,
התוצאות הן:
- שוקולד בכלל לא מושך אותי (פעם הייתי מכורה).
- קולה מעולם לא היתה חלק מהתפריט שלי, אבל עכשיו היא מגעילה בעיני.
- ממתיקים מלאכותיים עושים לי בחילה, וכך גם כל דבר ששמו בו איזה אבקה או כימיקל. יש להם טעם לוואי חזק ו"מלאכותי" כזה, שפשוט אי אפשר לאכול את מה שנגוע בו (כשרגילים לתזונה המערבית, בכלל לא מרגישים).
- אין לי שום תשוקה לסוכר, משום סוג. הסוכר משמש אצלנו לאפיית לחם (שכחתי מה הפונקציה שלו באפייה), ולאורחים ששותים עם סוכר (אנחנו שותים תה וקפה בלי סוכר).
אז בעצם, מה שהכי טעים הוא בעצמו תוצר של התזונה הרגילה שלנו, והוא משתנה עם שינוי הרגלי האכילה.
מה שהכי טעים לי כולל היום דברים כמו סלט חסה ברוטב שמן זית, שום ולימון, או מסבחה ביפו, או סלט אבוקדו, או אורז מלא עם סלט ירקות וטחינה ביתית. ואני לפני עשר שנים בכלל לא נגעתי בחסה...
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 27 מרץ 2002, 17:52
על ידי ענת_גביש*
בשמת הסוכר שם כדי שהשמרים יזללו אותו ויתחילו להתרבות ולתסוס ולפלוט את הגז שמתפיח את הבצק .ואיזה יופי מה שסיפרת..חוץ משוקולד כמובן.אבל את זה כנראה צריך. (-:
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 28 מרץ 2002, 16:14
על ידי בשמת_א*
זהו, בדיוק.
וקראתי ששמרים הם אחד הדברים הכי לא בריאים לאדם, במיוחד למי שסובל מקנדידה.
לכן אופים פה בארץ לחם שאור ביותר ויותר מקומות.
אבל קניתי פעם וזה לא היה כל כך אכיל, מבחינת הטעם והמרקם. ובמכונת הלחם שלנו אי אפשר להכין לחם שאור, עד כמה שידוע לי.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 28 מרץ 2002, 20:28
על ידי אסנת*
באשר לפירות המגבירים ליחה, כל הפירות הטרופיים - כולל מנגו מעוררים ליחה אצל אדם/ילד מצונן , יש אנשים שמטבעם מייצרים יותר ליחה( ולכן גם יותר כבדות בגוף וכבדות במחשבה ואף אי בהירות ועוד סימפטומים רבים ..) שכדאי שימנעו מראש מאכילת המוצרים שהוזכרו למעלה.
אני ממתיקה לביתי הקטנה את דייסת הקוואקר בסילאן (סירופ תמרים), אפשר גם עם מולסה - שניהם עדיפים על הסוכר וגם על הדבש - עליו רצוי לוותר אם התינוק פחות מגיל שנה.
אני דווקא אוהבת לחם שאור, להרדוף יש לחם שאור מלא מאוד טעים שנמצא בכל סופר, אי אפשר להכין לחם שאור במכונת לחם מכיוון שתהליך החמצת השאור והכנת הלחם לוקח שלושה ימים.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 28 מרץ 2002, 20:36
על ידי בשמת_א*
אסנת, זה לא לחם עם מרקם של ספוג רטוב?
או שזה היה מוצר לא מוצלח של איזו מאפייה אחרת?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 29 מרץ 2002, 00:05
על ידי נטע_ש*
נורא מעניין מה שאת כותבת, בשמת.
מלפני ארבעה חודשים בערך שיניתי בהדרגה את התזונה שלי, ועברתי ללחמים מדגנים מלאים, להרבה קטניות, זרעים, פירות וכו'.
הייתי מכורה לשוקולד ברמות גבוהות, וגם היום אני חושבת שאין תחליף לשוקולד משובח, אבל - ממש ירדה לי התשוקה הזו לחום המתוק הזה אחרי כל ארוחה. קולה שתיתי מדי פעם (איך אפשר לאכול מנה פלאפל בלי קולה?). אז מסתבר שאפשר, בכייף.
וממש לפני שבוע לגמתי מיץ תפוזים ממותק ומאד לא טבעי, ופשוט הרגשתי שאני שותה רעל. פעם ממש לא הפריע לי.
בקיצור, מעניין מה שכתבת על כך שאנו פשוט רגילים לכל המאכלים האלו, ולא מרגישים כמה הם מזיקים לנו, עד שמתחילים להימנע מהם.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 29 מרץ 2002, 14:14
על ידי אסנת_ש*
בנות . לפי הרפואה הסינית לכל אדם יש תפריט משלו אם לאחת לא מתאים מוצרי חלב יכול להיות שלאחרת זה הכרחי .
לגבי התפוזים עדיף לאכול שלמים ולא במיץ. אם רוצים ויטמין C יש אותו במאכלים אחרים כמו פלפל אדום. לאדם שסובל מקור עדיף באמת להקפיץ את הירקות לפני האכילה , אבל זה לא טוב לאדם שסובל מחום. מזונות שמורידים ליחה הם גריסי פנינה . אורז בסמטי. לחם שיפון. ועוד.
נטע ,גם בעלי לא ידע שמוצרי חלב ושוקולד לא טובים לו והוא סבל שנים מהתקפי אסטמה. וברגע שהוא הפסיק עם מאכלים אלו (בעיקר חלב שוקולד כשאתה מכור אז אתה מכור
)הפסיקו ההתקפים . אז באמת אנחנו לא יודעים עד כמה זה מזיק עד שמתחילים להמנע.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 30 מרץ 2002, 16:09
על ידי נטע_ש*
אסנת,
מה זה 'ועוד' (מזונות שמפחיתים ליחה) ?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 31 מרץ 2002, 14:50
על ידי אסנת*
בשמת - כנראה שקנית לחם שאור לא מוצלח במיוחד, נסי את הלחם של הרדוף.
מזונות שעוזרים לליחה לנוע החוצה ולהתייבש הם מזונות מרים- כמו חסה , תה מרווה או שיבא , אך תמיד צריך להתאים זאת למצב של האדם כי יש ליחה קרה, ליחה חמה, ליחה עכורה וכמו שכתבה אסנת ש? מצבו של האדם שונה.
באשר למזונות מרים למשל , אשה מיניקה צריכה להמעיט או להימנע ממזונות מרים העלולים ליבש לא רק את הליחה אלא גם את החלב. אין המלצה כוללנית והתזונה תמיד יכולה לעזור, במיוחד שינוי קיצוני בתזונה, אך למשהו אקוטי יעזור גם טיפול תומך אחר - כמו מוקסה העוזרת להניע את הליחה החוצה (במקרה והליחה אינה חמה כי המוקסה מחממת גם היא), או דיקור , או צימחי מרפא סיניים.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 07 אפריל 2002, 19:44
על ידי אסנת_ש*
אפשר להוסיף אסנת, גם נבטי אלפאלפא, שמאוד טובים בכל מצב. גם ובמיוחד לנשים בהריון.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 אפריל 2003, 14:07
על ידי אש''א*
מותר לתת תה מרוה או שיבה לתינוקות?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 אפריל 2003, 23:44
על ידי סימונה*
משיבה (מסוג מסוים?) היו מכינים אבסינט, המשקה שהאגדה מספרת שואן גוך השתגע בגללו, המשקה הזייתי, פוגע בתאי המוח והוצא מחוץ לחוק. עכשיו, גם אם מדובר בבן דוד רחוק מאוד, עדיין לא הייתי ממהרת לתת לילד, ובטח שלא לתינוק. מרווה הוא צמח רפואי חזק מאוד ובד"כ לא מציעים אותו לתינוקות. הוא מעולה לכאבי בטן אצל מבוגרים אבל לתינוקות ממליצים על שומר, או קמומיל.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 אפריל 2003, 22:36
על ידי אש''א*
רוב תודה
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 29 דצמבר 2003, 14:57
על ידי צנצנת_הכותל*
התחלתי לתת לינוקא אוכל מוצק. קצת תפוז קצת בננה. תפוח לא מתקבל בברכה עדיין. גם גזר לא אטרקציה. העניין הוא שהילדוד קצת משתעל ומנוזל והנ"ל כנראה לא מקילים על המצב. יש לכם רעיונות מה לתת לו שלא יעודד את הליחה והנזלת להתרבות ? (ינוקא אוטוטו בן 5 חודשים)
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 29 דצמבר 2003, 17:15
על ידי אישה_אחת*
אם הוא שותה מים מבקבוק. את יכולה לשים לו שם כמה עלי מרווה. זה מייבש את הליחה יופי.
ובננה ותפוז במיוחד בננה מעודדת ליחה. אולי תנסי מאכלים אחרים קודם.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 29 דצמבר 2003, 21:49
על ידי אבישלום*
אם כל התינוקות מוכנים בגיל 6 חודשים לקבל (ע"פ משרד הבריאות) מזון נוסף, בוודאי יש בינהם כאלה שמוכנים גם בגיל 5 חודשים.
חוץ מזה,
בין תמ"ל לבין פירות וירקות , אני (לו הייתי תינוק) הייתי בוחר באפשרות השניה.
עפ"י המלצת משרד הבריאות גם על כל תינוק להתחסן, נו שוין, עוד מקור סמכות.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 29 דצמבר 2003, 22:49
על ידי צנצנת_הכותל*
עניין התפוז התחיל בגלל עצירות שהושפעה לטובה ממיץ תפוזים ולאור החורף ושלל השפעות אני לא רואה בעיה שילדוד יקבל ויטמין סי. לגבי בננה, גם אני התפלאתי אבל בדיוק אותו משרד בריאות שאותו הזכרת מנחה את אחיות טיפת חלב להמליץ לאמהות לתת לתינוק בננה בשלה כמזון מוצק , ובהתחלת התהליך של מעבר למוצק. נתתי לו פעמיים שלוש ובמקביל ראיתי החמרה בעניין ליחה ונזלת וככה הגעתי לעמוד הזה לראות שזה באמת לא טוב לו.
שאלתי היתה מה אתם ממליצים במקום מאכלים אלו.
אני יודעת ומכירה את ההמלצה של משרד הבריאות אבל כמו שאבישלום ציין :"בין תמ"ל לבין פירות וירקות , אני (לו הייתי תינוק) הייתי בוחר באפשרות השניה." אז זהו, שגם אני.
אנחנו נאלצים לאכול תחליף צמחי על בסיס סויה (לא מבחירה שלי אלא מכורח המציאות הקיבתית של הינוקא:-( ) ולמרות שאין לי ברירה אני מאד לא מרוצה מזה ומעדיפה לתת לו דברים אחרים מזינים ברגע שהוא מוכן לקחת. הוא כבר עושה סימנים של עניין באוכל (עוקב אחרי כשאני אוכלת, מתעקש להיות איתנו ליד השולחן בארוחה ובודק מה יש בצלחת ואפילו נראה לי שיש באופק איזו שן אחת או שתיים) ואני לא רואה נזק כל כך גדול בלתת לו לטעום פעם ביום משהו אחר. אני לא מאכילה אותו ארוחה שלמה בבננה אבל רבע תפוח בינוני מרוסק פעם ב.. או סנטימטר בננה מעוכה לא נראה לי שיגרמו לו כאלו פגיעות חמורות כמו שציינת.
ועוד דבר - לגבי הנוקשות של שישה חודשים - הרי לכל שלב התפתחותי מוגדרים טווחים. אני נעמדתי בגיל חצי שנה והלכתי די מוקדם(לא גבורה גדולה אבל אני מביאה כדוגמה) ובת של חברה שלי כבר בת כמעט שנתיים ולא הולכת בלי יד. שני קצוות ובכל זאת זה אפשרי. אני לא פאנטית ואני לא חושבת שיקרה אסון מטעימות של תינוק בן חמישה חודשים (עוד יומיים). אולי אני טועה אבל אני הולכת איתו ומאמינה שאם זה לא טוב לו הוא פשוט לא יאכל או יפלוט או יקיא וכו כך שאדע שזה לא מתאים.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 30 דצמבר 2003, 07:30
על ידי אישה_אחת*
בננה - "עיכולה הוא בדרגה הגבוהה ביותר בהשוואה ליתר סוגי המזון. היא יפה כפרי הראשון לתינוק בעת המעבר מחלב אם לאוכל מעורב. כמזון עיקרי במחלות מעיים קשות של הפעוטות וכפרי רענן יחידי במקרי כיב עיכולי או דלקת כיבית של המעי הגס" מתוך דברי הרמב"ם.
לא אני לא סותרת את עצמי. פשוט תחכי עד שהליחה תעבור ואז תחזרי לבננות.
אני גם מאמינה במוכנות של התינוקות ולא ללכת לפי הספר. אני מכירה כמה תינוקות שהיו מוכנים לטעום אוכל בגיל 4 חודשים ונתנו להם וזה היה בסדר גמור.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 30 דצמבר 2003, 11:04
על ידי צנצנת_הכותל*
בשמת - לרגע כמעט התביישתי והלכתי לעמוד בפינה.
בפעם הבאה או שאבחר לא לכתוב פה או יותר טוב לא לקרוא את תשובותייך.
צר לי שגרמתי לך לעוגמת נפש ולרחמים על בני אותו אני הורסת במו ידי - :עכשיו עוד נוספה לתערובת גם בעיית התמ"ל על בסיס סויה. נו, שויין. קצת הגזמת בשאט נפש שלך, לא נראה לך ? אולי לא שמת לב אבל מסתמנת פאנטיות גועלית למדי בתגובות שלך לשאלה פשוטה שהצגתי פה. לא ביקשתי ממך חינוך איך להאכיל את הילד שלי. לא מוצא חן בענייך אל תעני.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 30 דצמבר 2003, 15:35
על ידי בשמת_א*
בעיית התמ"ל על בסיס סויה
אני ממליצה לך לבדוק.
מסתבר שכבר חמש שנים יודעים על בעיה עם הסויה כבסיס לתמ"ל, בגלל השפעות של הפיטו-אסטרוגנים על התינוקות ודברים נוספים - בלי קשר לפרשת רמדיה.
לאנשי רפואה המתמצאים בתחום נראה שלא רצוי להמליץ על תמ"ל סויה לתינוקות שמתגלה אצלם רגישות כלשהי לתמ"ל על בסיס חלב פרה, כי אם על תמ"ל מפורק יותר, כדוגמת הנוטרמיגן.
לכן אני ממליצה לך לבדוק.
הרופאה היחידה שאני יכולה להמליץ עליה כעל מקור אמין למידע בנושא זה, אף על פי שגם אצלה זו לא המומחיות שלה, היא ד"ר מירה ליבוביץ, ואת יכולה לשאול אותה
בפורום שלה . היא בוודאי תוכל גם לאתר גסטרו- ילדים שמתמצא עוד יותר לעומק.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 31 דצמבר 2003, 12:49
על ידי שרה_ק*
בשמת - אני מקנאה בך שהצלחת להגמל משוקולד. אצלי אם לא תשמרו עלי, אחסל במכה אחת 2 - 3 חפיסות שוקולד שוויצרי משובח! ממממ! ובמיוחד השוקולד הזה שמלא בקרם שקדים חלבי. גן עדן! גם שלום משוגע על זה, ומדי פעם הוא מנסה את מזלו: אמא - שוקולד! ואז אני צריכה לפתוח את כל הארונות ולהראות לו שעכשיו
אין אבל כאשר יש? הוא עומד על המשמר ואי אפשר להסתיר ממנו
הוא יעדיף את השוקולד המשובח עם הקרם מאשר את הפושט. יש לו טעם טוב לבחור, הוא יודע מה באמת טעים 9-:
בכל אופן, אתמול חטפתי שפעת זוועתית. כל הגוף כואב לי, אני מנוזלת, הראש כואב ואפילו הצירי ברקסטון היקס יותר מציקים שכבר נבהלתי חשבתי שאני באמת בצירים ותינוק מהיריון של 32 שבועות עוד לא מוכן!! אז התחלתי לשתות מים כל הזמן. אני לא יכולה לישון כמו בנאדם. רק אניח את הראש על הכרית, האף נסתם לגמרי. ניסיתי להגביה את הכרית, באיזה צד שאניח את הראש הנחיר בצד הזה יסתם. גם הבטן ההריונית מציקה וכואבת. הגב כואב והרגליים כואבות. בכל חלק בגופי שעל המיטה כואב והידיים שלי אין לי איפה לשים אותן. איפה שאניח אותן הן נרדמות וכואבות. אם לא אתלבש מספיק חם - קרררררר לי, אני רועדת בלי שליטה, מה שגורם לבטן ההריונית להתכווץ כמו ציר, ואם אתלבש מספיק חם, פתאום ארגיש שחם לי מדי ואני מזיעה נחלים כל הבגדים שעלי רטובים וגם השמיכה.
וכך זה גורם לי להסתובב ולא למצוא תנוחה נוחה לישון.
אין לי תיאבון לכלום (רק בלילה הייתי רעבה בטירוף אז אכלתי טיפטיפה בשר כבש עם אורז) ניסתי תפוז אבל לא הרגשתי טוב מלאכול אותו. אוף!
גם אני צריכה כל הזמן לשמור על הילד בעצמי. (בעלי מחוץ לבית להרבה שעות עבודה) כל רגע שלום מבקש ממני להביא לו משהו, פעם שתיה פעם אוכל פעם טלוויזיה פעם טייפ עם מוסיקה. לא נותן לי מנוחה. כל הזמן אני צריכה לקום ולהביא לו. מסכן, משתעמם לו ואני מרגישה רגשות אשמה שאני אמא רעה שלא מצליחה לטפל בו היטב. אבל אני מרגישה כל כך זוועה לא יכולה לזוז!
מה אני יכולה לעשות? אני מרגישה צורך לצעוק 'הצילו' ולא יודעת מה לעשות כדי לשרוד
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 31 דצמבר 2003, 20:27
על ידי בשמת_א*
אוי, שרה, תרגישי טוב!
איך הזכרת לי שהצלחתי להיגמל משוקולד... ואני חשבתי שזה יהיה קשה...
זה היה הסיפתח לשיעור הנוכחי (יהיה מעייף מדי למנות מה אני לא אוכלת. טוב שהרופא בבית החולים שאל אותי היום מה אנחנו כן אוכלים...).
מעניין מה אני צריכה ללמוד מהקטע הזה עם הילדים האלרגיים והגבלות התזונה המזעזעות שנפלו עלי.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 ינואר 2004, 14:36
על ידי יער_נורווגי*
לגבי ויטמין סי מתפוזים, המורה שלי אמר לנו בזמנו שכדי לקבל 1000 מ"ג ויטמין, כמו שיש בכדור אחד, צריך לאכול 17 תפוזים טריים.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 ינואר 2004, 18:35
על ידי ורד_לב*
כן, ואל תשכחו גם שככל שמתרחק זמן קטיפת התפוז הויטמין
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 יולי 2004, 16:19
על ידי רוית*
הבן שלי, גפן בן שישה וחצי חודשים סובל מהרבה הרבה ליחה, הוא נורא משתעל (בעיקר בלילה), הוא רק יונק, אתמול היתה הפעם הראשונה שאכל מרק ירקות (גזר תפו"א וקישוא) אשמח להצעה מה עושים??? השיעול נורא נורא ליחתי והליחה התחילה הרבה לפני המרק.
שאלה נוספת, האם מותר לשים קצת סוכר במרק - המטפלת שמה לו ואני לא כל כך אוהבת את זה
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 יולי 2004, 16:28
על ידי רוית*
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 19 יולי 2004, 21:45
על ידי אם_פי_3*
קודם כל - מוסיפה לרשימת המזונות המלחיתים - אבוקדו.
רוית - א. כדאי להתחיל מזונות מוצקים אחד-אחד, כדי לזהות ביתר קלות אם אחד מהם בעייתי עבור הילד.
ב. יתכן שהוא מגיב בליחה (ונדמה לי שזה מעיד על אלרגיה/אי-סבילות) על מזונות שאת אוכלת, למשל מוצרי חלב.
ג. "מותר" לשים סוכר במרק, אבל לשם מה? לא מוסיף, לא בריא, לא הרגל טוב (תקראי מה שכתוב במעלה הדף על התרגלות לטעמים של החברה המערבית).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 20 יולי 2004, 18:40
על ידי ורד_לב*
מסכימה לחלוטין עם כרמית בעניין הסוכר. ממש לא כדאי, אין צורך! למה להתחיל עם מנהגים קלוקלים בגיל צעיר כ"כ?
לגבי הליחה, מאחר ואת מתארת מצב זה עוד לפני שהתחיל לאכול מוצקים, אני יכולה לשער שזה משהו שקשור לנטייה הבסיסית שלו. מה דעתך על רפואה סינית? דיקור עושה פלאים בתינוקות!
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 יולי 2004, 17:01
על ידי רוית*
תודה כרמית וורד
אני לא כל כך מאמינה ברפואה סינית, למרות שאף פעם לא ניסיתי כנ"ל לגבי הומופאתיה ולצערי כרגע אנחנו במצב כלכלי מאוד לא טוב כך שאין באפשרותי לשלם מאות שקלים עבור ביקור את "רופא סיני" או הומופאט טוב שהקופה לא מכסה
כרמית - לגבי מזונות שאני אוכלת, כמו מוצרי חלב: ראשית אני בן אדם שחי רוב הזמן על מוצרי חלב כך שלהוריד אותם מהתפריט לא ישאר לי מה לאכול וגם ככה אני במלחמה עם המשקל שלא לרדת מה- 45 קילו, ושנית לא שיניתי שום דבר בהרגלי האכילה שלי מאז שנולד אני אוכל לפי תפריט של דיאטנית (ע"מ לשמור על המשקל) כך שלא נראה לי שהוא אלרגי למזון שאני אוכלת.
אשמח לשמוע עוד מכם (עצות/ביקורת).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 יולי 2004, 17:05
על ידי רוית*
אשמח לקבל שם טוב רופא סיני מאיזור השרון ואיך אני בכלל מתחילה לבדוק את הנושא וללמוד עליו יותר
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 יולי 2004, 21:12
על ידי אם_פי_3*
ממתי הוא עם ליחה? האם קרה משהו באותו זמן (שינוי, חיסון...)?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 יולי 2004, 02:21
על ידי טובי_י*
יש גם אנשים שסובלים מליחה כרונית. לא קיבלתי הסבר הגיוני מרופאים. אבל זה ככה. הגבלות של מזונות לא מקלים במקרה הזה. מה שכן רצוי לא לחיות על המזונות המעודדים ליחה כמו בננות חלב ועוד כל מיני כי אז לעיתים הריאקציה היא לא נעימה.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 יולי 2004, 08:55
על ידי אם_פי_3*
טובי, אולי זו רגישות שלא אובחנה כראוי (כי הרפואה הקונבנציונלית די מוגבלת בתחום הזה?)
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 17 נובמבר 2004, 21:22
על ידי אלולה*
היי התינוקת שלי בת כמעט 5 חודשים ומשתעלת עם הרבה ליחה. היא רק יונקת. האם יש משהו לעשות?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 17 נובמבר 2004, 22:02
על ידי בת_ההרים*
אלולה...
- להוריד מוצרי חלב ומגבירי ליחה מהתפריט שלך
- להכין חליטת טימין(קורנית). 2 כפיות טימין על כוס רגילה של מים רותחים. לכסות. לתת לה מזה 2 כפיות כל פעם(אין צורך ביותר). 3-5 פעמים ביום. לא ממותק.
- לעסות את בית החזה והגב עם; שמן רבנסרה(2 טיפות על שמן נשא) או שמן אקליטוס לימוני(טיפה על כף שמן נשא).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 נובמבר 2004, 16:18
על ידי שלומית*
שלום, בתי בת כשנתיים וחצי וכל נזלת פשוטה הופכת אצלה תוך יום לשיעול טורדני ובהמשך לברונכיט או דלקת ראות. היא עדין ניזונה בלילה מבקבוקי סימלאק עם דייסת דגנים. האם סימלאק מעורר ליחה כמו חלב? ואם כן מה כדי לתת לה במקום (היא חייבת דיסה על מנת להרדם)? מה ניתן לתת לה על מנת להוריד ליחה?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 נובמבר 2004, 19:36
על ידי בת_ההרים*
שלום שלומית
אני ממליצה מנסיון עם שני ילדיי על שני כיוונים וכדאי לשלב
רפואה סינית ובעיקר דיקור(אצל מישהו שמתמחה בילדים-יש גם במרפאות המשלימה)-מחזק את מערכת החיסון ועוזר עם מערכת הנשימה.
ארומתרפיה
לעניות דעתי בגיל שנתיים וחצי ניתן בהחלט לוותר על הסימילאק שהוא מעורר ליחה בדיוק כמו כל מוצר חלב אחר ואין חוב להרדם דווקא אתו.אפשר לאכול בערב חביתה,לחם,בטטה,פסטה,אורז...ולהרדם עם תה.
הרבה בריאות.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 דצמבר 2004, 13:22
על ידי נועה*
מה אפשר לומר על ערמונים?
האם יש להם השפעה כלשהי על שיעול?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 13 פברואר 2005, 23:50
על ידי פלוני_אלמונית*
גם אבוקדו?..,אתם בטוחים בעניין הזה?..
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 08 ינואר 2006, 20:51
על ידי תות_שדה*
האם גם חלב עיזים ומוצריו נכללים ברשימת המגבירי ליחה? (או רק חלב רגיל?)
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 08 ינואר 2006, 21:23
על ידי ורד_לב*
גם, אם כי פחות.
וגם...זה תלוי באדם (או בילד).
יש כאלו שירגישו הגברת ליחה ויש כאלו שלא.
בואי נאמר, שבמצב אקוטי לא הייתי ממליצה גם על חלב עזים.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 08 ינואר 2006, 22:58
על ידי תות_שדה*
תודה!
<פשוט החלטנו על שבועיים בלי מוצרים מגבירי ליחה, ונראה מה יהיה....אבל נשאר לנו גבינה בולגרית עיזים...>
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 08 ינואר 2006, 23:18
על ידי ורד_לב*
תנו לאורחים
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 11 ינואר 2006, 21:35
על ידי הדס*
ופטנט פלא למשתעלי הלילה בגלל ליחה ונזלת-
לוקחים בצל
חותכים
שופכים מעל דבש
שמים את הקערה בחדר השינה
(אם יש רדיאטור דולק אז עליו, אם לא אז סתם ככה)
מסריח איימים אבל בחשבון של ריח מול שינה לדעתי שינה לוקחת בגדול.
חוצמזה, המיץ שמופרש מהבצל והדבש ביחד מעולה לשתיה נגש שיעול אבל זה כבר ידוע
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 11 ינואר 2006, 23:55
על ידי שירה_בירה*
אדים קרים בתוספת כמה טיפות שמן אקליפטוס. בהצלחה ושינה ערבה
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 12 ינואר 2006, 10:00
על ידי ורד_לב*
שמן אקליפטוס "רגיל" אינו מתאים לתינוקות וילדים עד גיל 3 , אאל"ט.
יש את האקליפטוס ראדיאטה שמתאים.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 18 ינואר 2006, 12:17
על ידי יהודית_ה*
למיטב ידיעתי לא טוב אדים קרים, (אני יודעת שפעם המליצו, אבל כיום ממש לא), מכשיר אדים חמים בלילה, עם כמה טיפות שמן אקליפטוס, עושה את העבודה למשך הלילה...
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 04 אוגוסט 2006, 10:30
על ידי פלוני_אלמונית*
שלום רב
שמי יעל, בת 59.
מזה חודשיים אינני יכולה לישון בלילות בגלל כמות בלתי מוסברת של ליחה, שעליי להוציאה בכמות נייר לא רגילה. הליחה מופיעה בעיקר במצב של שכיבה, אבל לא רק. אני מרגישה את קיומה במהלך היום, אבל לא באותה עוצמה כמו בלילה.רופאת המשפחה טוענת שזו נזלת אחורית והיא נתנה לי מרסס לייבוש האף. האם ניתן לפתור את הבעיה, שאייני יודעת את סיבתה באמצעות תזונה. האם יכול להיות שכדורים גורמים לליחה? תודה מראש על תשובתכם ועצתכם. יעל
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 04 אוגוסט 2006, 22:28
על ידי יפעת_ג*
אני ממש לא מומחית, אני יודעת מנסיון קל שיש לי שדוחן עוזר, ותמנעי מהמאכלים שמוזכרים בתחילת הדף (מגבירי ליחה)
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 ינואר 2007, 07:13
על ידי מיכלונת_פה*
ואיך מתיישבת הסתירה בין הטענה שאפשר לסמוך על ילדים שיבחרו לעצמם נכון מה לאכול אם מגישים די מגוון, ובין ילדי המנוזלים ומלאי הליחה בגרון, שכל הזמן מבקשים בננה?
שאלה מצויינת.
עלו לי כמה כיוונים אפשריים...
- זה נכון שבננה ידועה כמייצרת ליחה, אבל יכול להיות שאצל אותם ילדים היא לא עושה את זה... ואולי אפילו יש בה מרכיב שיכול להועיל להם...
- אולי הכיוון ההומאופתי - "דומה מרפא דומה"... דווקא כי היא מייצרת ליחה אצל אנשים בריאים, אצל הילדים הליחתיים האלו היא תאזן את זה...?
- אולי יש לילד צורך תת-מודע בליחה הזאת, ומשהו בו גורם לו לרצות דברים (בננות) שישמרו אותה...
<ואולי אני סתם מתפלספת והתשובה פשוטה בהרבה...>
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 ינואר 2007, 08:36
על ידי רוח_ערב*
לפי המדקרת שלי רצוי להפחית גם בתמרים ולעבור כמובן לקמח מלא. אני עשיתי שינוי בתזונה לפני שנה וחיי השתנו!
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 ינואר 2007, 08:55
על ידי חוט_השני*
נדמה לי שבננות לא מייצרות ליחה אם הן מאוד מאוד בשלות.
(או שאולי זה נכון רק לגבי לא עושות עצירות
? )
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 ינואר 2007, 19:58
על ידי מיכלונת_פה*
או שאולי זה נכון רק לגבי לא עושות עצירות
נראה לי...
בכלל זה נראה לי מיתוס שבננות עושות עצירות... דווקא יש בהן מלא סיבים והן יכולות לשפר יציאות (אבל אולי מאותה סיבה גורמות לעצירות אצל אנשים מסויימים)...
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 ינואר 2009, 22:29
על ידי ציל_צול*
ילד בן שלוש וקצת הצטנן בתחילת החורף ומאז הוא מושך איתו ליחה בלתי נגמרת. שיעולים רועמים ומשיכות אף רועמות עוד יותר.
למישהו יש רעיונות איך אפשר לעזור לו ב{{}}שינוי של תזונה{{}}?
תודה מראש...
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 ינואר 2009, 22:50
על ידי מיה_גל*
היי, לגבי הילד - מציעה להוריד מוצרי חלב וגם מאכלים עמילניים למיניהם (תפוחי אדמה, שיבולת שועל, אפילו קמח עד כמה שניתן, בודאי שקמח לבן), מאכלים שומניים ומטוגנים.
להוסיף למזון שלו מאכלים מבושלים, אפשר קצת מרווה (מייבשת), ותבלינים מחממים כמון קינמון, ג'ינג'ר, שום, בצל, כורכום, פלפל שחור, אגוז מוסקט, ציפורן.
זה מה שעולה לי כרגע,
הרבה בריאות
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 ינואר 2009, 22:55
על ידי פלונית*
בקשר לתזונת הקטנצ'יק..ככה בשלוף ממה שאני זוכרת (לא מומחית בנושא)..כדאי להוריד מוצרי חלב,בננות,במבה(אם "משתמש") ולהוסיף ירקות אדמה - אפויים/מבושלים - גזר,תפו"א,בטטה וכו'..נדמה לי שגם בצל ושום אמורים לתמוך בגוף מצונן - לא סגורה על זה....ו..הפניה ל
ורד לב
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 21 ינואר 2009, 23:21
על ידי אמא_של_שחר*
מצטרפת להמלצה להוריד חלב ומוצריו.
קודם כל כל מה שבא מרפתות לא אורגניות (מעדנים, "יוגורטים", משקאות,חלב).
קצת יוגורט צאן אמיתי (אורגני או יוגורמה), ואפשר להוסיף לו פירות.
כשצימצמתי לקטנצ'יק שלי את החלב הסברתי לו שחלב מפרות עושה לו הרבה נזלת, מאז הוא לפעמים מוותר על מילקי אצל סבתא בגלל זה.
בכל מיקרה אם את עולה על הבעיה, השינוי אמור לבוא תוך ימים בודדים.
בריאות
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 00:06
על ידי אחת_עשרה*
מסכימה מאד עם עניין התבלינים המחממים ואוכל מבושל, ומוסיפה למה שכתבו לך על מאכלים שכדאי לוותר עליהם, שאם לא רוצים לוותר על לחם לגמרי, אפשר לאכול לחם מקמח כוסמין מלא (שיפון גם מצוין, אבל אולי קצת כבד מדי לילד)
באופן אישי לא הייתי מורידה שיבולת שועל ובננות (אולי ממעיטה בבננות) אבל זה עניין של הבדלי אסכולות.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 09:13
על ידי ציל_צול*
ראשית, תודה לכל העונות. העניין בעייתי פעמיים. ראשית, אוכלים אצלנו כמות ממש קטנטנה של מוצרי חלב. הילדון אוכל טיפה גבינה לבנה אורגנית על הלחם של ארוחת העשר ועל הלחם של ארוחת הערב, ממש טיפה רק בשביל שלא יהיה יבש. בנוסף הוא אוכל אחת ליום פרוסת גבינה צהובה וזהו עם מוצרי החלב. אין יוגורט או מעדנים או חלב לשתייה. בננה הוא אוכל בערך רבע ליום. האם גם כמויות כאלה יכולות לשנות עד כדי כך שפתאום אחרי מחלה קצרה נשאר כזה עודף? שנית, הוא ניזון באופן מאוד דומה מאז היה בערך בן שנה ומעולם לא היתה לנו בעיה כזו.
מחשבות? רעיונות נוספים?
לא ששה להוריד את מעט מוצרי החלב ואת השפיץ בננה. גם הם נראים לי חשובים...
תודה מראש.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 12:14
על ידי פלונית*
לי לא נראה שכמויות כל כך קטנות יוצרות עודף ליחה..אפשר לנסות לחזק במקום להוריד...תנסי להגביר בימים הקרובים מאכלים "חמים" הירקות המבושלים למינהם + התבלינים המתאימים ושתיית תה עם קנמון וג'ינג'ר..יכול לעשות אפקט הרמה משמעותי למע'.
ואולי שווה לבדוק חלונות נוספים דרכם להתבונן ולהתמודד עם הליחה - אולי זה לא פר אקסלנס תזונתי.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 14:40
על ידי ציל_צול*
ואולי שווה לבדוק חלונות נוספים דרכם להתבונן ולהתמודד עם הליחה - אולי זה לא פר אקסלנס תזונתי.
תודה פלונית על המשפט הזה שמעורר מחשבה. למה את התכוונת כשכתבת את זה?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 15:18
על ידי פלונית*
אני מתכוונת לליחה כאל הבט פיזיולוגי המשקף פן נוסף בחייו של הילד...
אני זורקת:
אולי משהו שקשור להוצאה אל הפועל של דברים, מעברים מרגש פנימי לביטויו כלפי חוץ...
אולי לבדוק כיוון של אלרגיה..
היו שינויים משמעותיים בתקופה הזו? מעברים?צורך ביתר תשומת לב? "מאבק" על מקומו בבית או מחוצה לו? קפיצת גדילה בדיבור או דרישה חיצונית לסטנדרט מסויים? צריך להיות פתאום יותר בשקט?
אני לא מכירה אתכם ואת הילד על כן הטווח של האפשרויות הוא רחב כל כך ,אני זורקת פה כמה אסוציאציות שלא בהכרח יתאימו לך...
אם תראי שאין שיפור תוכלי לעשות אבחון ו"לחבר" קצת קצוות שיעזרו לו לצאת מזה יותר טוב
אפשר להעזר כמובן בהומאופטיה/דיקור/תנועתיות - מאד משחררת ליחה...
נשימה-ביטוי - המרחב שאני לוקח לעצמי - אופן בו אני ביחסי גומלין עם סביבתי -
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 16:02
על ידי ציל_צול*
המממ... חומר למחשבה. אני נוטה לא להעזר לרוב בשום טיפול חיצוני שדורש אדם אחר אז אני מנסה לשבור את הראש בעצמי.
יש צורך ביתר תשומת לב אבל לא הצלחתי לאתר את מקורו. אני צריכה עוד לחשוב על הדברים שכתבת. תודה
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 22:21
על ידי גברת_פלפלת*
לגבי הכמויות- הכי טוב ונכון זה לבדוק ספיציפית לילד שלך. בדרך כלל כשאת מורידה לגמרי את יכולה לראות אם יש שינוי, ואחרי תקופה מסויימת של החלמה (ימים- שבועות ולפעמים יותר, תלוי במצב) לנסות להחזיר לאט לאט ובכמויות קטנות ולראות מה קורה. יש תחליפים מצויינים לבננה, למרות חשיבותה. את יכולה לתת לו פירות אחרים, אשכולית מצויינת אם הוא מסכים (מסלקת ליחה) ולהרטיב את הלחם עם משהו אחר (חצי עגבניה שמורחים את התוך שלה על הלחם זה מצויין, ויש גם דף פה על רעיונות לממרחים ללחם- פשוט מצויין).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 22:48
על ידי ריש_גלית*
תה מרווה הוא התרופה שעוזרת לנו בימים אלה. מורגש הבדל של ממש בין אתמול, כשהנזלת נזלה בלי הרף והתחלתי לתת לה תה מרווה אחה"צ, לבין היום, כשהיא כבר כמעט לא מנוזלת.
תה מרווה: כמה עלים, טריים או מיובשים (מה שיש, אבל לא שקיק כי אין לי מושג מה יש בו באמת), חלוטים במים רותחים. אני מכינה בקנקן וממתיקה במעט סוכר, ומוזגת כל פעם קצת כשהיא מבקשת לשתות, או שמה בבקבוק שאנחנו לוקחים לדרך (במקום או לצד בקבוק מים).
אגב, גם אצלנו הנזלת נוטה להתפתח לליחה שסותמת את כל חלל הגרון, מפעילה לחץ על האוזניים (ולפעמים מפתחת "דלקת אוזניים"), שיעולים וכו'. זה לנו כבר חורף שלישי ככה - הראשון היה כשהיא התחילה ללכת לגן )-: ואז זה הגיע לדלקת ריאות, סטרפטוקוקוס בגרון, אוזניים... החורף זה השתפר מאוד (אולי זה עוזר שהיא כבר לא הולכת גן? או סתם כי אין חורף), אבל גם התזונה שלנו השתפרה בכיוון שמדובר פה - כמעט אין מוצרי חלב (יוגורמה פעם בשבוע, חמאה על לחם שיפון), בלי קמח לבן ואורז לבן, רק מעט סוכר. הדבר הקשה לנו - לוותר על בננות ופרי הדר. אגב, בטוח שאשכולית טובה? כי היא אוהבת.
תודה על הדף. @}
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 23:52
על ידי עדי_ל*
הדבר הקשה לנו - לוותר על בננות ופרי הדר. אגב, בטוח שאשכולית טובה? כי היא אוהבת.
הבעיתיים הם פירות הדר כתומים. השאר- בסדר. בננות לא מומלצות. . אפשר לעבור לקיווי - מלא בויטמין c...
למיטב זכרוני גריסים מאוד מומלצים כמפחיתי ליחה.
הרבה בריאות.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 22 ינואר 2009, 23:56
על ידי עדי_ל*
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 ינואר 2009, 10:01
על ידי ציל_צול*
ולעניין אחר, אני שוקלת לחקור את הליחה כמשהו שלא קשור בהכרח לתזונה. אולי זה יעזור לי להבין גם משהו על עצמי. למה זה קורה בכלל? מישהי יודעת מהי ליחה, ממה הגוף מנסה להיפטר? ולמה זה משהו שאנחנו רוצים כל כך לשחרר אבל כל הזמן בולעים בחזרה או מושכים פנימה דרך האף?
סליחה אם זה נשמע קצת מגעיל אבל זה חשוב לי...
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 ינואר 2009, 10:09
על ידי חוה_ש*
אין לי תשובות אבל אני יודעת על עצמי שזה כמעט לגמרי נפשי. אני לא אוכלת כמעט בכלל מוצרי חלב ומזונות מעוררי ליחה אחרים ובכל זאת במקומות של מתח וקושי אני מלאה בה. עכשיו גם לבן שלי יש. די ברור לי שהלחץ של המלחמה גרם אותה ואני מקוה שהשגרה שתגיע בקרוב תעזור לה להתייבש.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 ינואר 2009, 10:31
על ידי ציל_צול*
חוה, הערה מעניינת מאוד. חבל שאין לי דרך להיזכר מה היה שם בשנים הקודמות. מצד שני, האם סביר שכל חורף אחרי הנזלת הקלה יהיה מתח באותה עוצמה שיוביל לכמה חודשים של ליחה? צריכה לחשוב על זה...
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 ינואר 2009, 10:33
על ידי ציל_צול*
גלית, תודה לך על התגובה
@} בחזרה
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 ינואר 2009, 10:49
על ידי חוה_ש*
האם סביר שכל חורף אחרי הנזלת הקלה יהיה מתח באותה עוצמה שיוביל לכמה חודשים של ליחה?
אולי החורף עצמו גורם למתח? אולי הקור, הלבוש, היובש גורמים לגוף לחוסר נוחות שנחווה ככאב שמתרגם למתח?
לי יש ליחה גם בקיץ. אולי אפילו יותר כי בקיץ זה הזמן שבו יש לחץ בעבודה שלי
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 ינואר 2009, 11:15
על ידי עדי_ל*
עדי, קראתי את המאמר של ורד (תודה, הוא מעניין ולא הייתי מודעת) ולא הבנתי איך הוא קשור לעניין הליחה. אוכלים אצלנו גריסים בכיף אבל לא כתוב שם משהו ספציפי לליחה. האירי את עיניי אם פספסתי את הפואנטה, בבקשה.
מתוך המאמר של ורד:
מרכיב חשוב שמצוי בגריסים הוא הגרמניום, זהו יסוד שרק בזמן האחרון עלה קרנו בפני המדענים. ניתן למצוא אותו כמעט בכל הצמחים, אך הוא מצוי במינון גבוה יותר בצמחים בעלי תכונות מרפאות (כמו שום, ג'ינסנג ופטריות שונות). יש עדיין הרבה לחקור לגביו, אך מייחסים לו את היכולת לעורר את מערכת החיסון לעבודה מוגברת וע"כ הוא טוב למצבי התקררות, לגדילת תאים (הריון, ילדות, גיל ההתבגרות), טוענים כי הוא עוזר כנגד מצבי סרטן, מאזן רמת כולסטרול בדם וגורם טנאי הזדקנותי
גם כאן כתוב עליהם בהיבט בריאותי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2859626,00.html
ומדגישים, בין היתר, את האפקט האנטי דלקתי שלהם.
לגריסים הגעתי בגלל שגם אני סובלת מאותה תופעה שאת מתארת
בהריון זה היה קיצוני מאוד , ומהתקררות קלה הפך לחצי שנה של ליחה דלוקה מטורפת, שיעולים 24 שעות ביממה, ועם כובד ההריון זה הפך לשרירים תפוסים, בין הצלעות, וסיוט שלא יתואר. לא ישנתי באופן נורמאלי חודשים.
עכשיו, במלחמה, התקררות קלה הפכה לכמה ימים שכאלו. חששתי נורא ששוב נכנסתי לאותו לופ.
שתיתי חליטות של קורנית (מכייח) מרווה (מייבש), אכלתי גריסים (זה גם טעים), וכמובן הקפדתי על תזונה נטולת מוצרי חלב, בננות , קמח לבן, סוכר... ושתיתי הרבה מים.
בנוסף, התלבשתי חם, שמתי במבער שמן קורנית ושתיתי מים עם טיפת אורגנו שידוע כ"אנטיביוטיקה טבעית" . דאגתי פן הליחה תחליף צבעה... ותהיה ירוקה. ואז זה סימן לתהליך דלקתי, בנוסף לעודף הלחות שמחפשת לצאת.
ברור לי שיש כאן מרכיב ריגשי.
לשמחתי, בתוך שבוע זה חלף.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 23 ינואר 2009, 11:28
על ידי פלונית*
התבוננות על ליחה בנוסף לפן הפיזיולוגי -
ליחה - "מאבק" של אש ומים...המים הם הלחות - רגשות - שמבקשים לצאת מהגוף ובאופן מסויים יש אחזקה - כמו שליטה על רגשות וביטוי שלהם ,שגורמים לה להתגבשות יתר ויוצרים בעצם לחות מוצקה יותר-ליחה. (האש מיוצגת כשליטה)
אם הלחצים מופיעים באזור הסינוסים ליד האף ובמצח - זה אזור פעיל מאד של הבעה רגשית דרך הבעות פנים - בכי-צחוק וכו'..כשהוא "תפוס" אפשר לעשות עיסויים עיגוליים באזור זה גם משחרר הרבה פעמים את התקיעות וגם נעים מאד ויוצר הרפיה.
דגש על הבעה בכלל - קול "חפשי" ,תנועה,פרצופים,דיבור..
למה בולעים או מושכים פנימה? למה או באיזה סיטואציה אנחנו עוצרים ביטוי רגשי כזה או אחר? לשים לב ולאט לאט זה משתחרר
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 01 פברואר 2009, 21:37
על ידי רוית*
ממליצה על
חדר מלח.
וגם על שיטת טיפול שנקראת אייפק (ipec).
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 04 אפריל 2010, 23:07
על ידי אמא*
האם הכוונה במוצרי חלב כמגבירי ליחה גם בתחליף החלב?
האם המטרנה (רגילה, לא צמחית) שאני נותנת לבני בן ה-8 חודשים פעם ביום יכולה ליצור אצלו ליחה בכמות כה גדולה?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 12 יוני 2010, 12:09
על ידי צנטוס*
אני יכול להעיד על עצמי שאני בגמילה משוקלד ומוצריו כבר כמעט 4 חודשים זה הגיע מהחלטה פנימית שאני משקר לעצמי כל הזמן, שאני אוכל היום מחר אני לא אוכל אותם. באותו רגע שהחלטתי שמה שאני אוכל היום אני צריך להנות ממנו זללתי כמויות גדולות של שוקולדים ומאפים ולאחר שבועים זה נמאס לי ואז הפסקתי לאכול אותם.אפילו שמכבדים אותי בשוקולד אני אומר תודה אני לא אוכל שוקולד.באותה דרך עשיתי לאחר חודש ומחצה עם לחם וזה הצליח. היום אני נמצא בסדנה דיאטת אורז, אך עדין יש רצונות למתוק אז אני אוכל פירות או פירות יבשים או סירופ אגבה או פריכיות אורז עם דבש.
יש לי בעיה שמציקה כבר הרבה שנים ואני צריך להתחיל להתמודד איתה יתר ליחה בגוף ולפי מה שקראתי זה תהליך ארוך וגם קשה יש הרבה דברים שאני כבר אוכל בדיאטת אורז אני הצטרך לוותר אליהם.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 11 ינואר 2011, 15:25
על ידי ענבל_נתן_בר*
לשאלתך-
גם טחינה עושה ליחה (לא כמו מוצרי חלב וקמח לבן, אבל עושה). אפשר לצרוך קצת ובהתאם לתגובה האישית.
תמרים- הם מאוד מאוד עשירים בסוכר, מה שמעודד יצור ליחה. אפשר לצרוך מעט, במקום מתוקים אחרים.
מפחיתי ליחה: לימון (אפשר עם מים), אשכולית, אגסים.
בריאות.
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 10 אוגוסט 2013, 12:09
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
חיה(בגיל השלישי)
האם ענבים מגבירים ליחה? בעת האחרונה לאחר אכילת ענבים
גוברת הליחה היתכן?
מזונות מגבירי ליחה
נשלח: 16 אוקטובר 2013, 16:39
על ידי פלוני_אלמונית*
האם תבלין כמון או תבלינים אחרים כל שהם יכולים לעשות אלרגיה לתינוקות?,יש לי תינוקת בת7חודשים שתהיה בריאה,רני מבשלת לה מרק עם מעט תבלינים הייתי רוצה להוסיף לה גם כמון אך מפחדת שזה יגרום לה לאלרגיה,יש מקום לחשש?