משאבות חלב
נשלח: 21 יוני 2005, 12:27
ראי גם שאיבת חלב, אחסון חלב שאוב, אסור לשקשק חלב אם שאוב, מדור הנקה
{ }
יש לחכות ל-let down (ירידה) של חלב על מנת שהשאיבה תהיה אפקטיבית.
מגיע הרגע שבו הפיטמה מזדקרת, מופרש הורמון "האהבה" - אוקסיטוצין, והחלב מתחיל לזרום בקצב.
ניתן לגרות את הפיטמה ידנית (אפשר עם מעט מים קרים או חמים), והחלב זורם, וזורם וזורם.
בטכניקה הזו ניתן לשאוב היטב גם בידניות, ואף ללא משאבה כלל.
עלול להיות מצב של מחסום נפשי בשאיבה. שאיבה היא לא כמו הנקה, הרבה אמהות לא מצליחות בשאיבה, ואין זה אומר שאין להן מספיק חלב!
בשמת מאוד מאוד מאוד ממליצה ללמוד סחיטה ידנית ועיסוי ממדריכת הנקה - או ממדריכת לה לצ'ה מנוסה, או מיועצת הנקה מוסמכת. התירגום של הוראות כתובות לעיסוי אמיתי לא תמיד מוצלח, ויש חשש לנזקים לשד, שעלולים להיגרם ממגע לא נכון בריקמת השד.
סחיטת חלב ידנית לא מתאימה לכל אחת, בין אם בגלל שדיים קטנים ובין אם בגלל שנפשית זה קשה להן כי דומה לחליבה.
המשאבה צריכה להיות אפקטיבית, אחרת היא גורמת לירידה בתפוקת החלב.
פעם בשבוע? פעם ביום? 5 פעמים ביום? לשאוב עבור פג?
כדאי להתאים את המשאבה למטרה. צריך לעשות התאמה בין הצרכים לתקציב.
לשאיבה פעם ביום לצורכי חזרה לעבודה באמת מספיקה מיני-אלקטריק, שעולה משהו כמו 400 ש"ח, או אפילו משאבה ידנית שעולה כ-250 ש"ח.
לשאיבה יותר מסיבית (פג, האכלה בשאיבה בלבד) אפשר לשכור לקטינה בעלות של כ-150 ש"ח בחודש. כאן יש רשימה של יועצות הנקה בכל הארץ, שחלקן משכירות משאבות לקטינה.
איפה קונים?
מה שנחשב לזול זה 200-300 שקל. נשמע הרבה, אבל זה הרבה פחות מ 10 קופסאות פורמולה של חצי קילו.
דוגמאות למחירים:
דו"צ של אמדה: 480 ש"ח, דו"צ של מדלה מיני אלקטריק +: 580 ש"ח (טוב לי לתינוק, ראש העין, נכון ל-2003).
אמדה דו"צ בטוב לי בראש העין (03-9384911) 425 ש"ח. אצל הסוכנת עדה, 470 ש"ח ובקרוב לדבריה יעלה ל: 495 ש"ח (2004)
מדלה מיני אלקטריק עולה בשילב כ-400 ש"ח, דרך היבואן אותו דבר (2003).
אפשר להשאיל או להשכיר, אבל מומלץ לבדוק אם לטווח ארוך יותר משתלם לקנות.
יד שרה – השאלה בחינם. משאירים צ'ק פקדון, שבהחזרה מעודדים אותך לתרום אותו, אבל זו לא חובה.
חשוב: יש להם שני סוגי משאבות - הפשוטות שהן זוועה (מכשיר אינהלציה מוסב) ואינן מומלצות כיוון שעלולות לגרום נזק לרקמת השד, והרציניות שהשכרתן דורשת הפניה מיועצת הנקה, וגם -
אנא! עם מצפון! אם אפשר להסתדר אחרת, אם אפשר להשקיע כסף בקנית משאבה, אם אפשר להחזיר מוקדם ככל האפשר - חשבו תמיד על (למשל) האמא לתאומים פגים שצריכה לשאוב את כל ארוחותיהם במשך חודשיים.
משאבות לפגים:
תרמו: שמיכת טלאים, אביב חדש, תבשיל קדרה, מיכל דנקנר, בשמת א, אמא אינקובטור, ג'וניפר והמשפחה, אולי לה
{ }
שאבתי את כל החלב לששת השבועות הראשונים עם הלקטינה. עם האוונט הידנית לא הצלחתי להוציא כלום, אבל הסתדרתי מצוין עם המיני אלקטריק ועוד יותר טוב עם האמדה. לעומת זאת יש לי חברות ששאבו חודשים עם האוונט הידנית ולא הצליחו להוציא טיפה עם המיני אלקטריק. ()
הילה:
האמדה הכפולה זולה פי כמה מהמדלה, וטובה באותה מידה. (הרעש שונה, ואולי קצת יותר חזק). בארה"ב הפרש המחירים ביניהן הרבה יותר קטן. בארץ אמדה עולה נדמה לי 300 ש"ח בבייבי שיק.
אמדה באה בלי התיק המסורבל עם הצידנית של ה- PIS, מה שאינו בהכרך חיסרון. (קונים צידנית קטנה ורכה בהום סנטר או דומיו).
חוץ מזה יש לאמדה גם ידנית טובה וקומפקטית, אם כי דורשת יותר שרירי ידיים מזו של אוונט. מצד שני אוונט כל הזמן התפרקה ונזלה לי. אמדה הידנית צריכה להיות זולה יותר מISIS.
חבל לבזבז כסף על אוונט הידנית (מדובר על ISIS , ולא המודל הקודם. אוונט ISIS היא טובה, אבל בכל זאת ידנית וחד צדדית).
החשמלית של אוונט פשוט לא שווה כלום.
בשמת א:
ביררתי בעניין ההבדל בין אמדה למדלה. כמה יועצות הנקה מוסמכות עם ניסיון בשתי המשאבות אמרו לי - על סמך מה ששמעו מאמהות שניסו את המשאבות - שאמדה פחות אפקטיבית ויותר מכאיבה ממדלה. אבל שוב - כל אחת והגוף שלה. העובדה שלרוב הנשים אמדה הכאיבה ומדלה לא, לא אומרת שאין נשים שהאמדה תהיה להן דווקא נעימה יותר. הן גם אמרו, שזה אישי לכל אחת ואי אפשר לדעת מראש.
אמא של איסתרא ובלגינא:
כסטודנטית במשרה מלאה הייתי אומרת שגם למי שצריכה לחלוב הכל תמיד אין כמו אוונט הידנית, צמודה אלי בכל מקום. היא פשוט מאוד מחקה את הפעולה שהתינוק עושה. היא גם לא כואבת, פרקטית מאוד. אני קניתי אותה ב"טוב לי לתינוק" בראש העין והיא עלתה 150 ש"ח בלבד.
ענת מחיפה:
לגבי האמדה - משאבה מעולה, לא כל כך פרקטי לשאוב משני צדדים כי שתי הידיים תפוסות (מנסיון) יותר קל לשאוב מאחד ולעבוד במחשב בשניה.
לי אישית המיני אלקטריק הכאיבה מאוד, והיא מאוד רועשת.
בשמת כתבה שהאמדה מכאיבה יותר, בל נשכח שכל זאת "לדברי יועצות הנקה" שכמו שהבנתי מהן פשוט לא מקבלות משאבה של אמדה לצורך השאלות אלא רק את המיני אלקטריק של מדלה, ולכן הן ממליצות על מדלה אעפ"י שאמדה לא פחות טובה (גם לדבריהן) והרבה יותר זולה. כמו כן לאמדה יש שליטה על מהירות השאיבה ולא רק על העוצמה.
ה עוגיה
בקשר לדיונים שהיו פה - אמדה או מדלה. מכיוון שניסיתי גם וגם (אמדה דו"צ ומדלה מיני אלקטריק) אני יכולה להעיד מנסיוני.
המדלה מיני הגיעה אלי משומשת ולדעתי המנוע שלה פשוט חלש. אולי זה הזמן שעשה אותה כזאת אבל הבנתי שהיא כמעט לא היתה בשימוש אז כנראה מראש מדובר במשאבה לא חזקה.
היא עושה רעש של טרקטור והיתרון שלה הוא בקומפקטיות. (יש אפשרות להפעיל אותה על בטריות ולהתרוצץ תוך כדי שאיבה. נחמד).
האמדה דו צדדית לעומתה שקטה הרבה יותר והמנוע שלה יותר חזק (אפפעם לא עברתי את החצי בכפתור העוצמה). בנוסף יש כפתור לבחירת תדירות שזה נחמד (אבל לא נראה לי הכרחי. אני משתמשת בו רק בגלל שהוא שם). היא כמובן יותר גדולה מהמיני אלקטריק בגלל שהיא דו צדדית.
לעניין הדוצדדיות - זה לא הופך אותה לפחות פרקטית, להיפך. שאיבה משני הצדדים בו זמנית חוסכת זמן ודורשת רק יד אחת (כרגע אני שואבת). אפשר לעשות תוך כדי שאיבה כל מה שאפשר לעשות ביד אחת בישיבה (הצלחתי פעם לשאוב ולהאכיל מבקבוק בו זמנית. עד שהיא החליטה להתגלגל ממני למקום אחר).
המחיר של שתי המשאבות דומה. לפי מה שהבנתי למדלה יש אנשי שיווק טובים יותר וקשרים חמים עם יועצות ההנקה לכן השם של מדלה "טוב יותר"
אמא ל 5:
בהמשך לדבריה של ה עוגיה מדלה החשמלית הקטנה היא מצוינת לאמא שיש לה אספקת חלב טובה, והיא צריכה לשאוב פעם פעמיים ביום, בתנאי שהרעש לא משגע אותה... למדלה גם משאבות הרבה יותר רציניות, חלקן בהשכרה, וחלקן לקניה, אך יותר יקרות, אבל באמת מצוינות.
אחת הבעיות עם אמדה היא שרות מאד לקוי, או שהוא לפחות היה כזה בעבר. בעוד שמדלה עושים כל מאמץ לפתור בעיות בקלות ובמהירות, הרי עם אמדה נתקלתי במצבים שנתנו לאמא להרגיש כמו נודניקית, וממש לא עשו כל מאמץ לסייע. ממש ההפך ממדלה. יתכן וזאת הסיבה שמדלה נחשבת יותר טובה אצל יועצות ההנקה. אני למשל ממש חוששת להמליץ על אמדה לאחר כמה ארועים לא נעימים שהיו לאמהות עם השרות, למרות שהמשאבה טובה.
כאשר אמא צריכה לשאוב בלבד, ללא הנקה, מסיבות שונות או להגברת ייצור חלב, הרי שמאד רצוי להשתמש במשאבה מקצועית, כגון הלקטינה של מדלה, שהיא ניתנת בהשכרה אצל יועצות ההנקה, או ביד שרה, עם אישור של יועצת הנקה. האמדה נחשבת כמשאבה מהדרג הבינוני, הלקטינה בדרג הגבוה, מה שנקרא בעגה המקצועית "Hospital grade". כמובן שזה מאד אישי, ויהיו אמהות שיסתדרו מצוין גם עם משאבות אחרות, אך סטטיסטית במחקרים שנעשו זה הממצא. זה כמובן גם מתבטא במחיר - משאבות קטנות כ- 400 ש"ח, לקטינה מעל 2000 ש"ח, ולכן בהשכרה.
זו גם ההמלצה של מדלה - מיני אלקטריק לשאיבות מידי פעם, לקטינה לשאיבה רצינית. אמדה מדורגת עם המיני אלקטירק מבחינת יעילות, וכאן נכנס גורם הנוחיות, שני צדדים, רעש וכו' - וזה בחירה אישית.
ויש גם אמהות שדווקא הידנית של אוונט הכי מוצלחת מבחינתן.
עדי יותם:
משאבה דו צדדית מצוינת נוספת - PIS = Medela Pump in Style. הרבה יותר יקרה מהאמדה - משהו כמו אלף שקל. אין לי ניסיון עם האמדה, אני יודעת שבארה"ב היא די פופולרית, אבל גם שם מהמדגם הפרטי שלי המדלה יותר נפוצה - אבל אני רוצה להדגיש, שלדעתי, שמי שמשתמשת במשאבה אחרי חזרה לעבודה - ז.א שאיבה יומיומית, פעם-פעמיים, ורוצה להניק עד גיל שנה לפחות - מתאימה לה יותר ה-PIS או כל משאבה דו צדדית טובה אחרת מאשר המיני אלקטריק. יותר יעילה, חוסכת בזמן, ושקטה; ולפחות לגבי ה-PIS - לא מכירה את האחרות - גם מגיעה בתיק עם כל האבזרים הנלווים, מה שמקל על ניודה ממקום למקום.
קחו בחשבון שעל המיני יש אחריות לחצי שנה, על ה-PIS לשנה, וזה לא סתם. משך החיים של הכפולות אמור להיות ארוך יותר, וזה משמעותי במיוחד כשמדובר במשאבה שאמורה להספיק ליותר מילד אחד.
מה שמזכיר לי עוד דבר - אל תשאילו ואל תשאלו משאבות מ/לחברות...
ומסכימה עם אמא ל-5 שיש אמהות שיסתדרו יותר טוב עם משאבה ידנית (גם למדלה יש ידניות) או בכלל בשאיבה ידנית (ביד, בלי משאבות). עניין של אופי וקונוטציות.
יש גם מיני אלקטריק פלוס - משאבה כפולה טובה, אבל בלי חלק מיתרונות ה-PIS. נדמה לי שגם עליה האחריות לחצי שנה. מחירה בהתאם (כ-600 שקל?)
רחל:
חזרתי לעבודה במשרה מלאה כשהתינוק שלי היה בגיל 4 חודשים וינק בלבד. התחלתי עם מדלה מיני אלקטריק ששמשה אותי גם בילד הקודם, ושבקה חיים כעת לאחר כחודש לאחר ש"קרטעה" במהלכו. עקב כך קניתי משאבת אמדה דו צדדית, ושאבתי במשך כ 3 חודשים - מומלץ בחום. המחיר הוא כמו של מיני אלקטריק אבל התמורה גדולה בהרבה - דו צדדית מה שאומר חיסכון בזמן עבודה יקר (נהגתי להיכנס לחדר כל פעם למשך 10 דקות ורוב העובדים בכלל לא ידעו מזה.), המשאבה שקטה, חזקה הרבה יותר, לא כואבת. יצויין, שב 2 המשאבות השתמשתי על סוללות כי לא היה בחדר שקע. במשאבה של מדלה קרה לא פעם שהחלב נכנס לאזור של הסוללות והרס אותן (היתי צריכה להחליף אותן לעתים קרובות) ובאמדה, למרות שמדובר ב 6 סוללות אם איני טועה, הן מחזיקות מעמד זמן רב מאד (שאבתי פעמיים שלש ביום). בכל אופן, גם עם סוללות משאבת אמדה היא על הכיפאק. החיסרון באמדה הוא גודל המשאבה, אך הכנסתי אותה עם כל האביזרים לתיק ייחודי והסתובבתי עם 2 תיקים בתקופה זו..
מאד חשוב למי שמתכוונת לשאוב בעבודה: שיתוף פעולה של המטפלת. המטפלת נהגה להתקשר בהתחלה בזמן שהאכילה את התינוק כדי שאשאב באותם זמנים פחות או יותר, "משכה" אותו עם הארוחה אם היתי אמורה להגיע בקרוב, ולא "דחפה" לו בקבוק בכל פעם שבכה. ואם תרצו אין זו אגדה!
דיאנה ב:
האם הלקטינה טובה יותר מה PIS או שההבדל היחיד הוא שה PIS מיועדת לשימוש אישי על ידי משתמשת אחת (כלומר לא רק אחת בו זמנית אלא אחת לכל אורך חיי המשאבה) ואת הלקטינה אפשר להעביר מאחת לשניה ולכן היא מתאימה לבתי חולים ולהשכרה?
שואלים אותי מדי פעם האם עדיף לשכור לקטינה או לקנות PIS.
עדי יותם:
אם ההנקה מבוססת ולאמא יש תסריט של הנקה לשנה לפחות - אני בעד ה-PIS, בפרט לילד ראשון. אם זה עוד בשלב הבעיות, ואת לא יודעת אם ההנקה תסתדר בסופו של דבר או לא - לשכור, לפחות לשבוע, ואז לעשות הערכה מחודשת.
לגבי ה-PIS - יש לי הרבה חברות אינטרנט בארה"ב שחזרו לעבודה, והמשאבה הזו נחשבת שם כמקובלת מאוד לסיטואציה כזו, של 2-4 ארוחות ביום. אאל"ט, גם מדלה מציגה אותה ככזו. מהניסיון שלי איתה, נראה לי שגם אני, שלא שופעת במיוחד ושהשאיבות לוקחות לה יותר מעשר דקות, בסיטואציה כזו היא היתה מתאימה לי (אבל לא חזרתי לעבודה, שאבתי רק כמה בקבוקים בשבוע). יכול מאוד להיות שכשמדובר במצב של רק שאיבה, בלי הנקה, יש צורך במשהו טוב יותר.
אמא ל 5:
בארץ, נכון ללפני 10 חודשים מחיר ההשכרת לקטינה היה בסביבות 40 שקל לשבוע. זה אפילו לא מגיע ל 200 שקל בחודש. המחיר היה די אחיד בין יועצות ההנקה השונות - פלוס מינוס 5 שקל לשבוע. ולא ידוע לי שביטוח רפואי מחזיר, בארץ.
לגבי ההבדל בין לקטינה ל-PIS אין לי תשובה. ככל שאני יודעת הלקטינה נחשבת כ - Hospital grade והשניה לא, אבל אין לי נסיון אישי עם ה PIS, מלבד כמה סיפורים מאמהות מרוצות, אך לא כמשאבה לשאיבה מלאה.
המדלה מיני אלקטריק דו צדדית לא ממש מוצלחת עבור רוב הנשים. המנוע לא יותר חזק מהמיני אלקטריק הרגילה, הרעש אותו הדבר, ואם רוצים דו צדדית לקניה (בניגוד להשכרה) האמדה נראית לי בחירה עדיפה. יש את ה pump in style של מדלה שהיא ממש מצוינת, אבל הרבה יותר יקרה - מעל 1000 ש"ח. אמהות שקנו אותה מאד מרוצות.
דיאנה ב
למי שיש אפשרות לקנות את ה pump in style בארה"ב - הם הוציאו עכשיו דגם חדש שלה שעובד כמו הסימפוני. בהתחלה יש שאיבות שטחיות ומהירות, כמו המציצות הראשונות של התינוק, כדי להפעיל את רפלקס שחרור החלב ורק אחר כך עוברים לדפוס השאיבה הרגיל. המשאבה הזו מאד יקרה אבל בגלל שהוציאו אותה מוכרים עכשיו את ה pump in style הקודמת, שגם היא מצויינת, במחירים ממש טובים.
לירון:
הייתה לי מיני אלקטריק של מדלה, אך היא לא עמדה בכמויות ואני לא עמדתי בזמן שזה לקח. קניתי מדלה דו צדדית מיני אלקטריק + וזה חוסך לי המון זמן. אני מאוד מאוד מרוצה, היא עובדת טוב, אני שואבת 3 פעמים ביום סה"כ כמות של ליטר ויותר (ליטר 200 ), היא לא כ"כ רועשת, בטח יש פחות רועשות אבל אני לא מכירה. הדבר הכי טוב זה השרות לקוחות של בפקס, אי אפשר להתקע, הם עוזרים מיידית. ביום השני אחרי שקניתי, המשאבה פתאום עשתה רעש של עובדת אבל היא לא שאבה אז נסעתי אליהם ומיד החליפו לי.
מאוד בטיחותית:
לי יש אמדה דו-שיח-צדדית ואני מאוד מרוצה. אני שואבת כל יום בעבודה כך שהיא עומדת בעומס יפה מאוד. אני לא מכירה משאבות דו"צ אחרות (ז"א מנסיון אישי) רק את הידנית של אוונט שמצילה אותי בבית ברגעי לחץ (ולא יותר). האמדה עלתה 400 ש"ח בביה"ח סורוקה.
ליאורה:
מצטרפת להמלצה על אמדה. היתה לי לפני כן את המשאבה של מדלה (שהתקלקלה לאחר שימוש לא רצוף של כשנה). המשאבה של אמדה מהירה יותר, שקטה יותר, ומעולה לעובדות משרה מלאה.
מיצי פיצי:
אני שאבתי כמה חודשים עם הפשוטה של יד שרה וזה באמת לא היה כייף אבל עשה את העבודה (עד בערך 100CC ) ולא סוף העולם לאמא שיוצאת ל-5-6 שעות לעבודה.
בשמת:
מיצי פיצי, אולי הצלחת לשאוב עם הפשוטות מיד שרה, אבל הן לא מומלצות בראש ובראשונה מפני שאלה בכלל לא משאבות. אלה מכשירי אינהלציה שהוסבו לשמש כמשאבות, הם לא בנויים לזה והם עלולים בסבירות גבוהה לגרום נזק לרקמת השד. מקווה בשבילך שיצאת מהן בלי נזק.
ערכה: טרה רוסה, 1.2005
{ }
שאיבת החלב
בכל שאיבה כדאי להיעזר בקצת עיסוי וכדומה, כדי לעודד את ירידת החלב.יש לחכות ל-let down (ירידה) של חלב על מנת שהשאיבה תהיה אפקטיבית.
מגיע הרגע שבו הפיטמה מזדקרת, מופרש הורמון "האהבה" - אוקסיטוצין, והחלב מתחיל לזרום בקצב.
ניתן לגרות את הפיטמה ידנית (אפשר עם מעט מים קרים או חמים), והחלב זורם, וזורם וזורם.
בטכניקה הזו ניתן לשאוב היטב גם בידניות, ואף ללא משאבה כלל.
עלול להיות מצב של מחסום נפשי בשאיבה. שאיבה היא לא כמו הנקה, הרבה אמהות לא מצליחות בשאיבה, ואין זה אומר שאין להן מספיק חלב!
סחיטת חלב ידנית
ניתן ללמוד "לחלוב" ביד. זוהי הדרך הזולה ביותר "לשאוב" חלב. יש הוראות בספר של לה לצה (האומנות הנשית של ההנקה, באנגלית), ובספר "טבעי ללדת".בשמת מאוד מאוד מאוד ממליצה ללמוד סחיטה ידנית ועיסוי ממדריכת הנקה - או ממדריכת לה לצ'ה מנוסה, או מיועצת הנקה מוסמכת. התירגום של הוראות כתובות לעיסוי אמיתי לא תמיד מוצלח, ויש חשש לנזקים לשד, שעלולים להיגרם ממגע לא נכון בריקמת השד.
סחיטת חלב ידנית לא מתאימה לכל אחת, בין אם בגלל שדיים קטנים ובין אם בגלל שנפשית זה קשה להן כי דומה לחליבה.
משאבות חלב
משאבות זה עניין מאוד אישי + מיומנות נרכשת. יש כאלה שמסתדרות עם משאבה מסוימת ואחרות לא מצליחות אתה, אלה דווקא עם סוג אחר. יש נשים שלא יוצאת להם אפילו טיפה בחשמליות המתוחכמות, ושואבות יופי באבנט הידנית, או ממש סוחטות ביד כמויות יפות.המשאבה צריכה להיות אפקטיבית, אחרת היא גורמת לירידה בתפוקת החלב.
כיצד בוחרים משאבה
ראשית, צריך להגדיר עבור מה המשאבה (כמובן שאיבת חלב!)פעם בשבוע? פעם ביום? 5 פעמים ביום? לשאוב עבור פג?
כדאי להתאים את המשאבה למטרה. צריך לעשות התאמה בין הצרכים לתקציב.
- עבור פעם בשבוע, אפשר בהחלט להסתפק במשאבה ידנית. זול יחסית (200 ש"ח +-). נעשה מחקר בנושא, ומבין הידניות היחידה שהשאיבה בה היתה אפקטיבית היתה אוונט הידנית (לכן הומלצה אפילו להנקת פגים, למי שזה נוח לה).
- בשביל יותר מזה, כדאי לעלות למשאבה חשמלית.
- מתחילים במשאבה חשמלית, לשד אחד, עולה סביב 400 ש"ח, מתאים לשאיבה ביום, או קצת יותר. לדוגמה, מיני אלקטריק של מדלה.
- אפשר להמשיך למשאבה חשמלית דו-שיח צדדית שעולה קצת יותר, השואבת את שני שדיים ביחד. לדוגמה, מיני אלקטריק פלוס של מדלה.
- לאמא עובדת שצריכה לשאוב הרבה פעמים ביום, לאורך תקופה, כדאי להשתמש ב Pump In Style של מדלה, שקטה, שני שדיים בבת-אחת, בעלת תאי קירור לשמירת החלב עד שמגיעים הביתה. מחיר מרקיע שחקים: 1200 ש"ח.
- אם צריך לשאוב עבור פג או תינוק מאושפז, כדאי להשכיר מיד-שרה או מקומות שמשכירים משאבות - Lactina. מומלצת ביותר, יעילה, לעתים קיימת בבתי חולים לטובת אמהות שואבות.
- יש עוד משאבות בשוק, אני לא יודעת מה טיבן, לדוגמא Nurture III של חברת Bayli שעולה בערך 600 ש"ח, ומזכירה בתכונותיה (לפי הקטלוג) את ה Pump In Style של מדלה.
- אפשר למצוא בפארמים גם את המשאבה הידנית שנראית כמו צופר של אופניים. לא מומלצת מכיוון שהיא עלולה לגרום נזק לרקמת השד, אינה מספיק טובה לשמירת חלב, וכן מכאיבה מאוד גם לבעלות פטמות עמידות במיוחד.
- לפעמים רוצים לחסוך כסף, קונים משהו זול ואחכ נתקעים עם משהו לא שימושי (ואחכ קונים גם את היקר). מומלץ לנסות את המשאבה לפני שקונים. אצל ג'ולי שור (יועצת הנקה, יש לה קליניקה במודיעין) אפשר לבוא ותמורת תשלום לא גבוה לנסות את כל סוגי המשאבות שברשותה.
לשאיבה פעם ביום לצורכי חזרה לעבודה באמת מספיקה מיני-אלקטריק, שעולה משהו כמו 400 ש"ח, או אפילו משאבה ידנית שעולה כ-250 ש"ח.
לשאיבה יותר מסיבית (פג, האכלה בשאיבה בלבד) אפשר לשכור לקטינה בעלות של כ-150 ש"ח בחודש. כאן יש רשימה של יועצות הנקה בכל הארץ, שחלקן משכירות משאבות לקטינה.
איפה קונים?
- את הפשוטות (כמו ה ISIS של אוונט, ידניות ומיני אלקטריק של מדלה) בשילב, בסופרפארם ובכל הפארמים, או בחנויות ציוד תינוקות זולות: טוב לי לתינוק בראש העין וברעננה ואחרים.
- היבואן של מדלה - בֶּפֶּקְס, 09-9727600. נרקיס הסוכנת של בפקס, 052-438380.
- היבואן של האמדה הוא מדטכניקה בע"מ, טל´ 03-9254040, הסוכנת המטפלת במשאבות אמדה היא עדה – 052-518052. מחיר היבואן למשאבה דו-צדדית (נכון לדצמבר 2003) היה 470 ש"ח. והיא באמת משאבה מצוינת.
- יבואנית ויטלסטון: ענת מרימיינד: 09-7434266 או 054-5363693 054-5363695 [email protected] . את הוויטלסטון אפשר רק לשכור, לא לרכוש ההשכרה כוללת שירות ותמיכה בלקוחות 24 שעות ביממה.
- אצל יועצות הנקה - (בת"א במיוחד אלן שיין, ובירושלים ג'סיקה בילוביץ').
- ב"מרכז אמהות" שבמודיעין ניתן לבדוק את כל המשאבות שיש להם שם (מידנית של אוונט ועד לקטינה של מדלה) תמורת 25 ש"ח. אחר כך ניתן להחליט, לרכוש או לשכור שם או במקומות אחרים.
- store]פילון frameset[/po].asp אתר מכירות באינטרנט. משלוח עד הבית.
- טוב לי לתינוק בראש העין. מומלץ כמקום זול לקניית משאבות ושקיות לחלב.
- "גמח לחמיש משאיל ומוכר משאבות חלב וציוד הנקה אחר.
- יד שרה - ראי על המשאבות של יד שרה בהמשך.
- גמ"ח שפרה – השאלת משאבות חלב, בחיפה. המעוניינת - אפשר ליצור עם נגה: 7279321-050.
מה שנחשב לזול זה 200-300 שקל. נשמע הרבה, אבל זה הרבה פחות מ 10 קופסאות פורמולה של חצי קילו.
דוגמאות למחירים:
דו"צ של אמדה: 480 ש"ח, דו"צ של מדלה מיני אלקטריק +: 580 ש"ח (טוב לי לתינוק, ראש העין, נכון ל-2003).
אמדה דו"צ בטוב לי בראש העין (03-9384911) 425 ש"ח. אצל הסוכנת עדה, 470 ש"ח ובקרוב לדבריה יעלה ל: 495 ש"ח (2004)
מדלה מיני אלקטריק עולה בשילב כ-400 ש"ח, דרך היבואן אותו דבר (2003).
אפשר להשאיל או להשכיר, אבל מומלץ לבדוק אם לטווח ארוך יותר משתלם לקנות.
יד שרה – השאלה בחינם. משאירים צ'ק פקדון, שבהחזרה מעודדים אותך לתרום אותו, אבל זו לא חובה.
חשוב: יש להם שני סוגי משאבות - הפשוטות שהן זוועה (מכשיר אינהלציה מוסב) ואינן מומלצות כיוון שעלולות לגרום נזק לרקמת השד, והרציניות שהשכרתן דורשת הפניה מיועצת הנקה, וגם -
אנא! עם מצפון! אם אפשר להסתדר אחרת, אם אפשר להשקיע כסף בקנית משאבה, אם אפשר להחזיר מוקדם ככל האפשר - חשבו תמיד על (למשל) האמא לתאומים פגים שצריכה לשאוב את כל ארוחותיהם במשך חודשיים.
משאבות לפגים:
- משאבות מעולות: של חברת Whittlestone , ושל חברת מדלה
- כאן יש רשימה של יועצות הנקה שחלקן משכירות משאבות (בת"א במיוחד אלן שיין, ובירושלים ג'סיקה בילוביץ'). ואת הוויטלסטון את יכולה לשכור מהיבואנית, ענת מרימיינד: 09-7434266 או055-363693 או 055-363695 . ההשכרה כוללת שירות ותמיכה בלקוחות 24 שעות ביממה
- כדאי לנסות לשאול משאבה דרך גמ"ח (גמול חסדים). זה לא רק לנזקקים ו/או לבעלי הכנסה נמוכה, ואין מה להרגיש לא בנוח. אפשר להגיע לגמ"חים באזור שלך דרך גוגל - פשוט הקישי גמח משאבות חלב. גם באתר בחדר חרדים יש רשימה. יש בהרבה גמ"חים גם את המשאבה של מדלה.
- כדאי לנסות גם את המשאבה הידנית של אוונט -יש נשים ששאבו במשך כחודשיים ובהדרגה עברו להנקה מלאה.
- היום המשאבה הסטנדרטית של יד שרה היא הספקטרה 2, שהיא דווקא בסדר.
תרמו: שמיכת טלאים, אביב חדש, תבשיל קדרה, מיכל דנקנר, בשמת א, אמא אינקובטור, ג'וניפר והמשפחה, אולי לה
{ }
התנסויות אישיות בדגמים שונים של משאבות
שמיכת טלאים:שאבתי את כל החלב לששת השבועות הראשונים עם הלקטינה. עם האוונט הידנית לא הצלחתי להוציא כלום, אבל הסתדרתי מצוין עם המיני אלקטריק ועוד יותר טוב עם האמדה. לעומת זאת יש לי חברות ששאבו חודשים עם האוונט הידנית ולא הצליחו להוציא טיפה עם המיני אלקטריק. ()
הילה:
האמדה הכפולה זולה פי כמה מהמדלה, וטובה באותה מידה. (הרעש שונה, ואולי קצת יותר חזק). בארה"ב הפרש המחירים ביניהן הרבה יותר קטן. בארץ אמדה עולה נדמה לי 300 ש"ח בבייבי שיק.
אמדה באה בלי התיק המסורבל עם הצידנית של ה- PIS, מה שאינו בהכרך חיסרון. (קונים צידנית קטנה ורכה בהום סנטר או דומיו).
חוץ מזה יש לאמדה גם ידנית טובה וקומפקטית, אם כי דורשת יותר שרירי ידיים מזו של אוונט. מצד שני אוונט כל הזמן התפרקה ונזלה לי. אמדה הידנית צריכה להיות זולה יותר מISIS.
חבל לבזבז כסף על אוונט הידנית (מדובר על ISIS , ולא המודל הקודם. אוונט ISIS היא טובה, אבל בכל זאת ידנית וחד צדדית).
החשמלית של אוונט פשוט לא שווה כלום.
בשמת א:
ביררתי בעניין ההבדל בין אמדה למדלה. כמה יועצות הנקה מוסמכות עם ניסיון בשתי המשאבות אמרו לי - על סמך מה ששמעו מאמהות שניסו את המשאבות - שאמדה פחות אפקטיבית ויותר מכאיבה ממדלה. אבל שוב - כל אחת והגוף שלה. העובדה שלרוב הנשים אמדה הכאיבה ומדלה לא, לא אומרת שאין נשים שהאמדה תהיה להן דווקא נעימה יותר. הן גם אמרו, שזה אישי לכל אחת ואי אפשר לדעת מראש.
אמא של איסתרא ובלגינא:
כסטודנטית במשרה מלאה הייתי אומרת שגם למי שצריכה לחלוב הכל תמיד אין כמו אוונט הידנית, צמודה אלי בכל מקום. היא פשוט מאוד מחקה את הפעולה שהתינוק עושה. היא גם לא כואבת, פרקטית מאוד. אני קניתי אותה ב"טוב לי לתינוק" בראש העין והיא עלתה 150 ש"ח בלבד.
ענת מחיפה:
לגבי האמדה - משאבה מעולה, לא כל כך פרקטי לשאוב משני צדדים כי שתי הידיים תפוסות (מנסיון) יותר קל לשאוב מאחד ולעבוד במחשב בשניה.
לי אישית המיני אלקטריק הכאיבה מאוד, והיא מאוד רועשת.
בשמת כתבה שהאמדה מכאיבה יותר, בל נשכח שכל זאת "לדברי יועצות הנקה" שכמו שהבנתי מהן פשוט לא מקבלות משאבה של אמדה לצורך השאלות אלא רק את המיני אלקטריק של מדלה, ולכן הן ממליצות על מדלה אעפ"י שאמדה לא פחות טובה (גם לדבריהן) והרבה יותר זולה. כמו כן לאמדה יש שליטה על מהירות השאיבה ולא רק על העוצמה.
ה עוגיה
בקשר לדיונים שהיו פה - אמדה או מדלה. מכיוון שניסיתי גם וגם (אמדה דו"צ ומדלה מיני אלקטריק) אני יכולה להעיד מנסיוני.
המדלה מיני הגיעה אלי משומשת ולדעתי המנוע שלה פשוט חלש. אולי זה הזמן שעשה אותה כזאת אבל הבנתי שהיא כמעט לא היתה בשימוש אז כנראה מראש מדובר במשאבה לא חזקה.
היא עושה רעש של טרקטור והיתרון שלה הוא בקומפקטיות. (יש אפשרות להפעיל אותה על בטריות ולהתרוצץ תוך כדי שאיבה. נחמד).
האמדה דו צדדית לעומתה שקטה הרבה יותר והמנוע שלה יותר חזק (אפפעם לא עברתי את החצי בכפתור העוצמה). בנוסף יש כפתור לבחירת תדירות שזה נחמד (אבל לא נראה לי הכרחי. אני משתמשת בו רק בגלל שהוא שם). היא כמובן יותר גדולה מהמיני אלקטריק בגלל שהיא דו צדדית.
לעניין הדוצדדיות - זה לא הופך אותה לפחות פרקטית, להיפך. שאיבה משני הצדדים בו זמנית חוסכת זמן ודורשת רק יד אחת (כרגע אני שואבת). אפשר לעשות תוך כדי שאיבה כל מה שאפשר לעשות ביד אחת בישיבה (הצלחתי פעם לשאוב ולהאכיל מבקבוק בו זמנית. עד שהיא החליטה להתגלגל ממני למקום אחר).
המחיר של שתי המשאבות דומה. לפי מה שהבנתי למדלה יש אנשי שיווק טובים יותר וקשרים חמים עם יועצות ההנקה לכן השם של מדלה "טוב יותר"
אמא ל 5:
בהמשך לדבריה של ה עוגיה מדלה החשמלית הקטנה היא מצוינת לאמא שיש לה אספקת חלב טובה, והיא צריכה לשאוב פעם פעמיים ביום, בתנאי שהרעש לא משגע אותה... למדלה גם משאבות הרבה יותר רציניות, חלקן בהשכרה, וחלקן לקניה, אך יותר יקרות, אבל באמת מצוינות.
אחת הבעיות עם אמדה היא שרות מאד לקוי, או שהוא לפחות היה כזה בעבר. בעוד שמדלה עושים כל מאמץ לפתור בעיות בקלות ובמהירות, הרי עם אמדה נתקלתי במצבים שנתנו לאמא להרגיש כמו נודניקית, וממש לא עשו כל מאמץ לסייע. ממש ההפך ממדלה. יתכן וזאת הסיבה שמדלה נחשבת יותר טובה אצל יועצות ההנקה. אני למשל ממש חוששת להמליץ על אמדה לאחר כמה ארועים לא נעימים שהיו לאמהות עם השרות, למרות שהמשאבה טובה.
כאשר אמא צריכה לשאוב בלבד, ללא הנקה, מסיבות שונות או להגברת ייצור חלב, הרי שמאד רצוי להשתמש במשאבה מקצועית, כגון הלקטינה של מדלה, שהיא ניתנת בהשכרה אצל יועצות ההנקה, או ביד שרה, עם אישור של יועצת הנקה. האמדה נחשבת כמשאבה מהדרג הבינוני, הלקטינה בדרג הגבוה, מה שנקרא בעגה המקצועית "Hospital grade". כמובן שזה מאד אישי, ויהיו אמהות שיסתדרו מצוין גם עם משאבות אחרות, אך סטטיסטית במחקרים שנעשו זה הממצא. זה כמובן גם מתבטא במחיר - משאבות קטנות כ- 400 ש"ח, לקטינה מעל 2000 ש"ח, ולכן בהשכרה.
זו גם ההמלצה של מדלה - מיני אלקטריק לשאיבות מידי פעם, לקטינה לשאיבה רצינית. אמדה מדורגת עם המיני אלקטירק מבחינת יעילות, וכאן נכנס גורם הנוחיות, שני צדדים, רעש וכו' - וזה בחירה אישית.
ויש גם אמהות שדווקא הידנית של אוונט הכי מוצלחת מבחינתן.
עדי יותם:
משאבה דו צדדית מצוינת נוספת - PIS = Medela Pump in Style. הרבה יותר יקרה מהאמדה - משהו כמו אלף שקל. אין לי ניסיון עם האמדה, אני יודעת שבארה"ב היא די פופולרית, אבל גם שם מהמדגם הפרטי שלי המדלה יותר נפוצה - אבל אני רוצה להדגיש, שלדעתי, שמי שמשתמשת במשאבה אחרי חזרה לעבודה - ז.א שאיבה יומיומית, פעם-פעמיים, ורוצה להניק עד גיל שנה לפחות - מתאימה לה יותר ה-PIS או כל משאבה דו צדדית טובה אחרת מאשר המיני אלקטריק. יותר יעילה, חוסכת בזמן, ושקטה; ולפחות לגבי ה-PIS - לא מכירה את האחרות - גם מגיעה בתיק עם כל האבזרים הנלווים, מה שמקל על ניודה ממקום למקום.
קחו בחשבון שעל המיני יש אחריות לחצי שנה, על ה-PIS לשנה, וזה לא סתם. משך החיים של הכפולות אמור להיות ארוך יותר, וזה משמעותי במיוחד כשמדובר במשאבה שאמורה להספיק ליותר מילד אחד.
מה שמזכיר לי עוד דבר - אל תשאילו ואל תשאלו משאבות מ/לחברות...
ומסכימה עם אמא ל-5 שיש אמהות שיסתדרו יותר טוב עם משאבה ידנית (גם למדלה יש ידניות) או בכלל בשאיבה ידנית (ביד, בלי משאבות). עניין של אופי וקונוטציות.
יש גם מיני אלקטריק פלוס - משאבה כפולה טובה, אבל בלי חלק מיתרונות ה-PIS. נדמה לי שגם עליה האחריות לחצי שנה. מחירה בהתאם (כ-600 שקל?)
רחל:
חזרתי לעבודה במשרה מלאה כשהתינוק שלי היה בגיל 4 חודשים וינק בלבד. התחלתי עם מדלה מיני אלקטריק ששמשה אותי גם בילד הקודם, ושבקה חיים כעת לאחר כחודש לאחר ש"קרטעה" במהלכו. עקב כך קניתי משאבת אמדה דו צדדית, ושאבתי במשך כ 3 חודשים - מומלץ בחום. המחיר הוא כמו של מיני אלקטריק אבל התמורה גדולה בהרבה - דו צדדית מה שאומר חיסכון בזמן עבודה יקר (נהגתי להיכנס לחדר כל פעם למשך 10 דקות ורוב העובדים בכלל לא ידעו מזה.), המשאבה שקטה, חזקה הרבה יותר, לא כואבת. יצויין, שב 2 המשאבות השתמשתי על סוללות כי לא היה בחדר שקע. במשאבה של מדלה קרה לא פעם שהחלב נכנס לאזור של הסוללות והרס אותן (היתי צריכה להחליף אותן לעתים קרובות) ובאמדה, למרות שמדובר ב 6 סוללות אם איני טועה, הן מחזיקות מעמד זמן רב מאד (שאבתי פעמיים שלש ביום). בכל אופן, גם עם סוללות משאבת אמדה היא על הכיפאק. החיסרון באמדה הוא גודל המשאבה, אך הכנסתי אותה עם כל האביזרים לתיק ייחודי והסתובבתי עם 2 תיקים בתקופה זו..
מאד חשוב למי שמתכוונת לשאוב בעבודה: שיתוף פעולה של המטפלת. המטפלת נהגה להתקשר בהתחלה בזמן שהאכילה את התינוק כדי שאשאב באותם זמנים פחות או יותר, "משכה" אותו עם הארוחה אם היתי אמורה להגיע בקרוב, ולא "דחפה" לו בקבוק בכל פעם שבכה. ואם תרצו אין זו אגדה!
דיאנה ב:
האם הלקטינה טובה יותר מה PIS או שההבדל היחיד הוא שה PIS מיועדת לשימוש אישי על ידי משתמשת אחת (כלומר לא רק אחת בו זמנית אלא אחת לכל אורך חיי המשאבה) ואת הלקטינה אפשר להעביר מאחת לשניה ולכן היא מתאימה לבתי חולים ולהשכרה?
שואלים אותי מדי פעם האם עדיף לשכור לקטינה או לקנות PIS.
עדי יותם:
אם ההנקה מבוססת ולאמא יש תסריט של הנקה לשנה לפחות - אני בעד ה-PIS, בפרט לילד ראשון. אם זה עוד בשלב הבעיות, ואת לא יודעת אם ההנקה תסתדר בסופו של דבר או לא - לשכור, לפחות לשבוע, ואז לעשות הערכה מחודשת.
לגבי ה-PIS - יש לי הרבה חברות אינטרנט בארה"ב שחזרו לעבודה, והמשאבה הזו נחשבת שם כמקובלת מאוד לסיטואציה כזו, של 2-4 ארוחות ביום. אאל"ט, גם מדלה מציגה אותה ככזו. מהניסיון שלי איתה, נראה לי שגם אני, שלא שופעת במיוחד ושהשאיבות לוקחות לה יותר מעשר דקות, בסיטואציה כזו היא היתה מתאימה לי (אבל לא חזרתי לעבודה, שאבתי רק כמה בקבוקים בשבוע). יכול מאוד להיות שכשמדובר במצב של רק שאיבה, בלי הנקה, יש צורך במשהו טוב יותר.
אמא ל 5:
בארץ, נכון ללפני 10 חודשים מחיר ההשכרת לקטינה היה בסביבות 40 שקל לשבוע. זה אפילו לא מגיע ל 200 שקל בחודש. המחיר היה די אחיד בין יועצות ההנקה השונות - פלוס מינוס 5 שקל לשבוע. ולא ידוע לי שביטוח רפואי מחזיר, בארץ.
לגבי ההבדל בין לקטינה ל-PIS אין לי תשובה. ככל שאני יודעת הלקטינה נחשבת כ - Hospital grade והשניה לא, אבל אין לי נסיון אישי עם ה PIS, מלבד כמה סיפורים מאמהות מרוצות, אך לא כמשאבה לשאיבה מלאה.
המדלה מיני אלקטריק דו צדדית לא ממש מוצלחת עבור רוב הנשים. המנוע לא יותר חזק מהמיני אלקטריק הרגילה, הרעש אותו הדבר, ואם רוצים דו צדדית לקניה (בניגוד להשכרה) האמדה נראית לי בחירה עדיפה. יש את ה pump in style של מדלה שהיא ממש מצוינת, אבל הרבה יותר יקרה - מעל 1000 ש"ח. אמהות שקנו אותה מאד מרוצות.
דיאנה ב
למי שיש אפשרות לקנות את ה pump in style בארה"ב - הם הוציאו עכשיו דגם חדש שלה שעובד כמו הסימפוני. בהתחלה יש שאיבות שטחיות ומהירות, כמו המציצות הראשונות של התינוק, כדי להפעיל את רפלקס שחרור החלב ורק אחר כך עוברים לדפוס השאיבה הרגיל. המשאבה הזו מאד יקרה אבל בגלל שהוציאו אותה מוכרים עכשיו את ה pump in style הקודמת, שגם היא מצויינת, במחירים ממש טובים.
לירון:
הייתה לי מיני אלקטריק של מדלה, אך היא לא עמדה בכמויות ואני לא עמדתי בזמן שזה לקח. קניתי מדלה דו צדדית מיני אלקטריק + וזה חוסך לי המון זמן. אני מאוד מאוד מרוצה, היא עובדת טוב, אני שואבת 3 פעמים ביום סה"כ כמות של ליטר ויותר (ליטר 200 ), היא לא כ"כ רועשת, בטח יש פחות רועשות אבל אני לא מכירה. הדבר הכי טוב זה השרות לקוחות של בפקס, אי אפשר להתקע, הם עוזרים מיידית. ביום השני אחרי שקניתי, המשאבה פתאום עשתה רעש של עובדת אבל היא לא שאבה אז נסעתי אליהם ומיד החליפו לי.
מאוד בטיחותית:
לי יש אמדה דו-שיח-צדדית ואני מאוד מרוצה. אני שואבת כל יום בעבודה כך שהיא עומדת בעומס יפה מאוד. אני לא מכירה משאבות דו"צ אחרות (ז"א מנסיון אישי) רק את הידנית של אוונט שמצילה אותי בבית ברגעי לחץ (ולא יותר). האמדה עלתה 400 ש"ח בביה"ח סורוקה.
ליאורה:
מצטרפת להמלצה על אמדה. היתה לי לפני כן את המשאבה של מדלה (שהתקלקלה לאחר שימוש לא רצוף של כשנה). המשאבה של אמדה מהירה יותר, שקטה יותר, ומעולה לעובדות משרה מלאה.
מיצי פיצי:
אני שאבתי כמה חודשים עם הפשוטה של יד שרה וזה באמת לא היה כייף אבל עשה את העבודה (עד בערך 100CC ) ולא סוף העולם לאמא שיוצאת ל-5-6 שעות לעבודה.
בשמת:
מיצי פיצי, אולי הצלחת לשאוב עם הפשוטות מיד שרה, אבל הן לא מומלצות בראש ובראשונה מפני שאלה בכלל לא משאבות. אלה מכשירי אינהלציה שהוסבו לשמש כמשאבות, הם לא בנויים לזה והם עלולים בסבירות גבוהה לגרום נזק לרקמת השד. מקווה בשבילך שיצאת מהן בלי נזק.
ערכה: טרה רוסה, 1.2005